قسمت اول را اینجا بخوانید.
بنیان کونگ فو، یین و یانگ است. کابرد ِ تئوری یین و یانگ در کونگ فو به عنوان Law of Harmony شناخته می شود. با این توضیح که فرد می باید نه در تقابل با نیروی وارده، که در هماهنگی با آن باشد.
کونگ فو کار، با ضربه ی حریف و نیروی آن مقابله نمی کند، مکمل آن می شود.
فردی ضربه می زند (یین)، دریافت کننده نه در برابر آن ایستادگی می کند و نه اجازه اصابت می دهد. ایسادگی در برابر یین و یا پذیرش بی چون و چرای آن، از آنجا که نوعی تداخل در چرخه ی یین و یانگ است، آسیب زننده خواهد بود؛
بلکه آن را می پذیرد، نیروی وارده ( یین ) را تا پایان همراهی می کند و سپس آنرا با ضربه ای متقابل ( یانگ) پاسخ می دهد و چرخه را کامل می کند.
تکنیک حریف تکنیک شماست، نیروی او نیروی شماست. نه دو حرکت مجزا به عنوان حمله و دفاع، بلکه یک حرکت یکپارچه رخ خواهد داد. مهاجم به خودش حمله خواهد کرد. نیروی مخرب ِ فرد مهاجم، در چرخه یین و یانگ، خودش را نشانه می رود.
مثالی از وینگ چون:
تصور کنید مشتی مستقیم در مسیر centerline به سمت شما می آید. با استفاده از Tan Sao (یکی از پوزیشن های اصلی در وینگ چون)، انرژی حریف به بیرون از centerline منحرف خواهد شد. Tan Sao هل دادن یا ضربه زدن به دست مهاجم نیست. چرا که هل دادن یا وارد کردن ضربه، مسلتزم وارد کردن انرژی از طرف شماست و این یعنی تداخل در چرخه ی یین و یانگ. شما صرفا هدایت کننده نیرو هستید.
Tan Sao با حرکت جزیی در ناحیه مچ دست، انجام می شود. به عنوان مثال، دست راست شما، از حالت عمودی به افقی و در جهت عقربه های ساعت می چرخد طوری که در پایان، کف دست رو به بالا قرار بگیرد. چرخش مچ، ضربه ی مهاجم را به طرفین منحرف می کند.
در واقع به میزانی که نیروی وارده بیشتر باشد، انحراف بیشتر خواهد بود. در نتیجه چرخه ی یین و یانگ سریعتر رخ می دهد و فرد مهاجم سریعتر از تعادل خارج شده و آسیب پذیر تر خواهد بود.
***
در یوتیوب مبارزه ای از یک راهب شائولین و یک تکواندوکار پیدا کردم:
Rare Fight Shaolin Monk VS Taekwondo Master - YouTube
ویدئو را در حالی تماشا کنید که دارید به مفهوم یین و یانگ فکر می کنید. چیزی به ذهن خطور می کند:
انطباق ...
عالی بود لذت بردم . استفاده هم بردم .