درود .
از دوستان و استادان ، مخصوصا جناب lya , miladninja , خواهشمندم ، یک بار دیگر در مورد کن دو و کن جوتسو و ای آی دو و تفاوت های آنها و فلسفه آنها مطالبی را در تاپیک قرار دهند .
با تشکر از شما .
سلام :happy:
شرمنده که دیر جواب میدم دوست عزیزم :blush:
خب حقیقت موضوع اینه که من بیشتر از کن دو و کن جوتسو، در خصوص ای آی دو تحقیق و جستجو کردم. با این حال سعی میکنم با توجه به اطلاعات کمم در خصوص کن دو و کنجوتسو مطالبی رو بگم. و امیدوارم که دوستان متخصص در این موضوعات کمی و کاستی و اشکالات منو رفع کنن :blush:
ای آی دو ؛ هنر رزمی ای که از اون به عنوان راه و طریقت شمشیر یاد میشه. ای آی دو به شیوه کاتا انجام میشه (در درجات بالاتر با کاتانای تیز، تست برش هم انجام میگیره) و هر کاتا شامل 4 حرکت: 1. بیرون کشیدن کاتانا از نیام (نوکیتسکه)، 2. برش و کشتن حریف (کیری اوروشی)، 3. پاک کردن باقیمانده خون از روی تیغه (چیبوری)، 4. غلاف کردن (نوتو) هست. بیشتر کاتاها در حالت نشسته یا سِیزا، انجام میشه. 12 کاتای اصلی در سبکهای مختلف ای آی دو مشترک هست و به عنوان کاتاهای پایه مطرح هستند. ولی در هر سبک تعداد کاتاها متنوع هست و مخصوص همون سبک. به طور مثال برای موسو جیکیدن ایشین ریو، بیشتر از 200 کاتا ذکر کردند. ای آی دو سبکهای خیلی متنوعی داره ولی پر طرفدار ترین سبکها موسوجیکیدن ایشین ریو و موسوشیندن ریو هستن. موسوجیکیدن ایشین ریو از سبکهای قدیمی و اصیل حساب میشه. و لاین اساتید بدون خدشه ای از هایاشیزاکی جینسوکه میناموتو (بنیانگذار ای آی دو) تا به امروز داره. همونطور که از اسم ای آی دو مشخصه، روش شمشیر زنی در زمان صلحه. زانشین چیزیه که روح کاتاهای ماست، بدون زانشین میتونم به جرئت بگم کاتایی که میزنیم ای آی دو حساب نمیشه، در واقع از این گفته قصد دارم اهمیت زانشین و حالت و آگاهی ذهن رو تأکید کنم. ای آی دو مکتبی برای کنترل جسم، روح و ذهنه... ای آی دو در نگاهی عمیقتر، روشی برای زندگیه.
کن دو ؛ کن دو روش شمشیر زنی هست که شکل امروزی و در واقع ورزش گونه کن جوتسو هست. و باز هم روشیه که در زمان صلح تمرین میشده و میشه. در کن دو، شما بوگو به تن میکنید که شامل مِن، کوته، دو، تاره هست که به ترتیب برای محافظت از سر و صورت، دست، شکم و پهلو، و پایین تنه هست. از شمشیر چوبی به نام شینای استفاده میشه که از 4 تکه بامبو متصل شده به هم درست شده. ضربه زدن به مِن، کوته، دو، سوکی (گردن) امتیاز (ایپون) داره و البته نه هر ضربه زدنی، هر ضربه ای که سه شرط رو به صورت همزمان داشته باشه و اون سه شرط اینه: 1. کی (Ki) : ضربه اون روح مناسب رو داشته باشه 2. کِن (Ken) : ضربه به شکل صحیح به هدفهایی که اشاره کردم برخورد کنه 3. تای (Tai) : در عین حال وضعیت مناسب ایستادن و حالت قرار گرفتن بدن حفظ بشه. وقت معمول، 5 دقیقه است و هر کسی از سه امتیاز مبارزه 2 امتیاز کسب کنه، برنده خواهد بود. سه داور مبارزه رو داوری میکنن، با پرچم های قرمزو سفید. پشت مِن یا کلاه خود مبارزه کننده ها پارچه سفیدی به رنگ سفید و قرمز بسته شده. با بالا بردن هر پرچم امتیاز مورد نظر به فرد مورد نظر داده میشه. کن دو یکی از پر طرفدار ترین سبکها در داخل ژاپن هست، و از هر سنی؛ کودک، جوان و پیر مشغول کن دو هستن و جالبی این رشته اینه که اصلا سن و سال و شرایط فیزیکی حریفی که در برابر شما قرار میگیره اهمیتی نداره.
کن جوتسو ؛ مکتب رزمی و تکنیک استفاده از شمشیر به شکل خیلی کاربردی تر در زمان جنگ هست. میشه گفت به طریقی ای آی دو و کن دو بر آمده از دل کن جوتسو هستند. کن جوتسو هم ریو های مختلفی داره و متأسفانه بنده اطلاعات زیادی در خصوصش ندارم، این مورد رو به میلاد عزیز میسپرم تا با اطلاعات کاملشون راهنمایی کنن.
امیدوارم که مفید بوده باشه و اگه اشتباهی داشته دوستان تصحیح بفرمایند. :blush: