• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
با اجازتون میخوام یه مطلب کوتاه بزارم
ممنون میشم اگر قبلش نظرات دوستان و اساتید رو بدونم ،به نظر شما بین :

1- سلاح (میتونه هرکدام از اعضا بدن مثل مشت باشه یا یک شی)
2- حرکت (منظور نحوه/سرعت/قدرت اجرای یک تکنیک هست)
3- هدف (هدفی که ضربه رو به قصد اونجا میزنیم)

-کدام یک برای پیروزی در یک مبارزه و درگیری مهم تر هست ؟

به نظر من حرکت مهم تر هست
و بعد از اون هدف...

موفق باشید

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
فرق کیک بوکسینگ فرانسوی (ساواته) با کیک بوکسینگ آمریکایی در چیه؟

میگن بروس لی در تکمیل تکنیک های جیت کان دو طی سفری که اون سالها به فرانسه داشته از تکنیک های مهارکننده ساواته هم در تکمیل جیت کان دو استفاده کرده

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823

جواب این سوال نسبی هست ... جوابش رو در سبک خودم به قطع میدونم ولی در مورد سبکهای دیگه میخواستم نظر شما دوستان رو بدونم
استدلالی وجود داره که میگه هدف مهمتر هست ،سعی میکنم با مثال بگم

فرض کنید یک رزمی کار تکنیک بلد ، یک آدم عادی و یک مهاجم داریم
اگر هر کدوم مشتی به سینه مهاجم بزنن طبیعتا ضربه رزمی کار که تکنیک بلد هست تاثیر بیشتر داره
ولی اگر هر دوی اینها به چشم یا بیضه (هدف) مهاجم ضربه بزنن عملا تفاوتی بین نتیجه ضربشون نیست و مهاجم میوفته
پس به نظر میرسه هدف خلا تکنیک در شخص عادی رو پر کرده و تاثیر بیشتری روی نتیجه داره

حالا سلاح : اگر به فرض مثال به همون چشم ضربه بزنیم فرقی نمیکنه که با انگشت اینکار رو بکنیم یا مشت یا شی سخت
چون در هر صورت نتیجش میشه اینکه شخص بینایی خودش رو در اون لحظه از دست میده، برای ما هم فرقی نداره که در آینده چه بر سر بینایی میاد (همون لحظه مهمه) ،پس سلاح هم عملا خیلی تفاوت نمیکنه

-اگر من همین حالا به شما بگم "سریع بزنید به چشمم" شما نیازی نیست به کمرتون دوران بدید برای افزایش قدرت ... اگر اینکار رو بکنید هم تاثیر خاصی روی نتیجه ضربه نمیزاره ،حتی اگر من هم هیکل مرحوم داداشی باشم این ضربه شما من رو از پا میندازه ... اگر یک نوجوان هم بزنه فرقی با شما که رزمیکار هستین نداره نتیجه

-در ضمن وقتی بهتون میگم بزنید به چشم شما حالت دستتون رو انتخاب نمیکنید
ضربه به صورت اتوماتیک اجرا میشه ...و خیلی تفاوتی نداره با کجاتون میزنید به یک نقطه حساس

معیار برتری در "خارج باشگاه" فقط و فقط نتیجه حاصله از ضربه هست (بحث نسبت انرژی و زمانی که میزاریم به نتیجه حاصله)
اکثر اشخاص بزن بهادر سابقه رزمی و باشگاه کلاسیک ندارند ،ولی همونها هستند که ما رو در درگیری شکست میدن
نه چون تکنیک بلد هست ،به این دلیل که اصول رو بلدن ،چون هدفهاشون مشخصه و بدون فکر میرن سراغ هدف
وقت ،انرژی و فرصت رو در مبارزه تلف نمیکنند

----------------------------------------------------------------------
در زمینه کامبتیو و دفاع شخصی کاربردی میتونم جواب قطعی بدم :

در کامبتیوها هدف از بقیه مهمتر هست و تمرکز روی هدف هست
به محض رسیدن به یک هدف به سراغ هدف بعد میریم و بعدی و بعدی و بعدی ... تا جایی که مهاجم بیوفته
این میشه حذف کردن فاکتور قدرت بدنی
به صورت عملی (نه به روش فانتزی آیکیدو)
ولی در ورزشهای رزمی بحث کاملا متفاوت هست و بنده صلاحیت نظر دادن ندارم

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
فرق کیک بوکسینگ فرانسوی (ساواته) با کیک بوکسینگ آمریکایی در چیه؟

میگن بروس لی در تکمیل تکنیک های جیت کان دو طی سفری که اون سالها به فرانسه داشته از تکنیک های مهارکننده ساواته هم در تکمیل جیت کان دو استفاده کرده

همیشه درباره ی این رشته ها بحث و مقایسه انجام میشه، اما نتیجه گیری آسان نیست.

کیک بوکس آمریکایی را باید یکجور بوکس بدانیم به علاوه چند نوع لگد. با این تعریف، از نظر مهارت مشت زنی، نسبت به ساواته یا موآی تای، پیشرفته تر هست و پتانسیل بیشتری داره.

اما از نظر تنوع تکنیک های پا، ترکیب ِ ضربات پا و دست، مساله دفاع شخصی و برخی موارد دیگر، برتری با ساواته ست.​
در ساواته عمدتا از ضربات پا استفاده میشه در حالیکه در کیک بوکس آمریکایی اولویت با دست هست.
تکنیک های پا در ساواته بیشتر از اینکه قوی باشند، دقیق هستند.
در این رشته کفش می پوشند و این ضربات پا رو خطرناک تر هم می کنه.

به طور کلی، ساواته بسیار دوست داشتنی هست. ضربات دقیق پا، از اوایل قرن هجده، طی دویست سال تکامل پیدا کردند. بنده ساواته کار نکردم اما بهش علاقه دارم و درباره ش مطالعه می کنم. پیشنهاد می کنم اگر شرایط برای آموزش فراهم بود، برای یادگیری اقدام کنید.

نکته ای که درباره تاثیر ساواته بر JKD اشاره کردی، شاید قابل اثبات نباشه. اما شباهت هایی احساس میشه در بعضی از ضربات پا.

مثلا fouette - round kick ها در ساواته، شباهت هایی دارند به Hook Kick در جیت کان دو :

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
درباره ی سرعت نکته بخصوصی منظور نظر شماست که در پستی که در این باره عرض شد، مطرح نشده بود؟

در صورتیکه بخواهیم چیزهایی به موضوع سرعت بیافزاییم باید اشاره کنم به بحث ضربات غیرتلگرافی و موضوع Broken Rhythm یا ریتم شکسته.

در جیت کان دو، فرد آموزش هایی می بیند (عموما با بهره گیری از Foot Work) تا بتواند به اصطلاح whole beat ها را بشکند و حملاتش به صورت half-beat باشد. مفهوم Beat را احتمالا در موسیقی می شناسید. همان طور که می شماریم: یک - و، دو - و، سه - و ...
در صورتیکه دو مبارز از نظر سرعت برابر باشد، کسی پیروز می شود که ریتم را بشکند ...

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022

سوال خوبی هست

نوع نگرش و نوع رفتار یک رزمی کار با یک جنگجو کاملا متفاوت خواهد بود که حسن این نوع نگرش شیوه متغییر اجرای تکنیک میباشد.

با توجه به این سوال میشه گفت. اولین پتانسیل یک جنگجو هدف هست بعد اجرای سریع و صحیح تکنیک.

فرق یک مبارز خوب بایک ناشی همین هست که یک مبارز خوب تکنیک را در زیرمجموعه هدف وارد میکند.

پس ابتدا هدف داربودن بعد اجرای صحیح تکنیک

ممنون از حسن توجه شما

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116

همیشه درباره ی این رشته ها بحث و مقایسه انجام میشه، اما نتیجه گیری آسان نیست.

کیک بوکس آمریکایی را باید یکجور بوکس بدانیم به علاوه چند نوع لگد. با این تعریف، از نظر مهارت مشت زنی، نسبت به ساواته یا موآی تای، پیشرفته تر هست و پتانسیل بیشتری داره.

اما از نظر تنوع تکنیک های پا، ترکیب ِ ضربات پا و دست، مساله دفاع شخصی و برخی موارد دیگر، برتری با ساواته ست.​
در ساواته عمدتا از ضربات پا استفاده میشه در حالیکه در کیک بوکس آمریکایی اولویت با دست هست.
تکنیک های پا در ساواته بیشتر از اینکه قوی باشند، دقیق هستند.
در این رشته کفش می پوشند و این ضربات پا رو خطرناک تر هم می کنه.

به طور کلی، ساواته بسیار دوست داشتنی هست. ضربات دقیق پا، از اوایل قرن هجده، طی دویست سال تکامل پیدا کردند. بنده ساواته کار نکردم اما بهش علاقه دارم و درباره ش مطالعه می کنم. پیشنهاد می کنم اگر شرایط برای آموزش فراهم بود، برای یادگیری اقدام کنید.

نکته ای که درباره تاثیر ساواته بر JKD اشاره کردی، شاید قابل اثبات نباشه. اما شباهت هایی احساس میشه در بعضی از ضربات پا.

مثلا fouette - round kick ها در ساواته، شباهت هایی دارند به Hook Kick در جیت کان دو :

کلا فرانسوی ها استاد در زیبا جلوه دادن هرچیزی هستن و تکنیک های ساواته هم زیرکانه است

عکسی که تو اواتار من هست یکی از تکنیک های پا در ساواته است

بروس لی زمانی گفته بود باید در مبارزه جنگجوی زیرک بود درست مثل دوران ژاپن فئودال

بروس لی بیشتر جنگنجوی زیرکی بود یا مبارز زیرک

دعوا و مبارزه خودش یک نوع جنگ بحساب میاد که هر سلاحی رو واسه پیروزی توجیه میکنه

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
فرض کنید یک رزمی کار تکنیک بلد ، یک آدم عادی و یک مهاجم داریم
اگر هر کدوم مشتی به سینه مهاجم بزنن طبیعتا ضربه رزمی کار که تکنیک بلد هست تاثیر بیشتر داره
ولی اگر هر دوی اینها به چشم یا بیضه (هدف) مهاجم ضربه بزنن عملا تفاوتی بین نتیجه ضربشون نیست و مهاجم میوفته
پس به نظر میرسه هدف خلا تکنیک در شخص عادی رو پر کرده و تاثیر بیشتری روی نتیجه داره

حالا سلاح : اگر به فرض مثال به همون چشم ضربه بزنیم فرقی نمیکنه که با انگشت اینکار رو بکنیم یا مشت یا شی سخت
چون در هر صورت نتیجش میشه اینکه شخص بینایی خودش رو در اون لحظه از دست میده، برای ما هم فرقی نداره که در آینده چه بر سر بینایی میاد (همون لحظه مهمه) ،پس سلاح هم عملا خیلی تفاوت نمیکنه

-اگر من همین حالا به شما بگم "سریع بزنید به چشمم" شما نیازی نیست به کمرتون دوران بدید برای افزایش قدرت ... اگر اینکار رو بکنید هم تاثیر خاصی روی نتیجه ضربه نمیزاره ،حتی اگر من هم هیکل مرحوم داداشی باشم این ضربه شما من رو از پا میندازه ... اگر یک نوجوان هم بزنه فرقی با شما که رزمیکار هستین نداره نتیجه

-در ضمن وقتی بهتون میگم بزنید به چشم شما حالت دستتون رو انتخاب نمیکنید
ضربه به صورت اتوماتیک اجرا میشه ...و خیلی تفاوتی نداره با کجاتون میزنید به یک نقطه حساس

از دو زاویه داریم نگاه می کنیم و اختلاف چندانی نداریم :)

باید ضربه ای زده شود تا هدفی مورد اصابت قرار گیرد. آنوقت "حرکت" در اولویت قرار می گیرد و می شود گفت شانس با کسی است که بهتر ضربه بزند.

بهرحال این مفاهیم با هم آمیختگی دارند و ...

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
دوستان یک نکته ظریفی وجود دارد.

هدف در معنای کلی، در هر شرایطی و در هر موضوعی، اولویت اول و آخر است بدون تردید.

اما کابردهای خاص ِ کلمات را باید در نظر گرفت.

آقای آرمین بطور قراردادی لفظ هدف را معادل نقاط آسیب پذیر دانست. این می شود کاربرد خاص.

ایشان می توانستند برای این منظور، از لفظ دیگری هم استفاده کنند.

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
تا آنجا که اطلاع دارم، شما در رشته های مختلف ژاپنی و کره ای سابقه دارید. بدون تعارف، وقتی سوالات اینچنینی طرح می کنید، خجالت می کشم پاسخ بدهم!

در رابطه با موضوع شبیه سازی ترس، شاید صرفا یک قابلیتِ ذهنی و شخصی ست و به توانایی تمرکز و تجسم افراد مربوط است. تجسم بدترین شکلِ درگیری و احساسِ ساختگی وحشت.

خوشحال میشوم اگر شما هم نظرات و تجربیات خودتان را با بنده و سایر دوستان در میان بگذارید.

البته همان طور که عرض کردم، من از طرفداران کاتا با هدف مبارزه نیستم. شبیه سازی مبارزه می تواند با روش های مختلفی انجام شود. اما همگی کاستی هایی دارند (مثل نکته ای که شما درباره ی ترس اشاره کردید). شخصا بهترین روش برای تمرین مبارزه را، مبارزه با استفاده از تجهیزات ایمنی می دانم.

بوکسورهایی را در نظر بگیرید که بیشتر اوقات با کیسه سنگین تمرین می کنند و در نتیجه، عادت های دفاعی بدی پیدا می کنند.
مثل پایین انداختن دست ها موقع خستگی. مسلما کیسه به ما ضربه نمی زند.
باز هم بهتر است از یک پارتنر استفاده کنیم تا دست هایمان را از روی اجبار بالا نگه داریم.

درود بر شما . از پاسخ شما بسیار سپاسگذارم .
خواهش میکنم شرمنده نفرمایید . من کی باشم .
در مورد کاتا و گلا فرم ها نظرات متفاوتی است که البته میشود گفت همه درست میگویند . به نظر من شاید بشود گفت هر رزمی کاری متناسب با هدفش انتخاب میکند که فرم های نمایشی را چگونه به اجرا در بیاورد . اما همیشه برایم سوال بوده که چطور میتوان شجاعت و ترس را در کاتا حس کرد . در جودو و کیوکشین کاتا های زیادی داریم . اما به نظر من هدف کاتاهای کیوکشین با جودو متفاوت است . جالب است مبارزی که در کیوکشین زیاد کاتا کار میکند ، به طور نسبی در مبارزه هایش موفق تر بوده . چون در کاتا های کیوکشین دیافرگم و .... تقویت میشوند . اما در جودو مثلا در ناگه نه کاتا ،اوکی وازا نماد درگیری دو سامورایی در میدان نبرد است . که هم شجاعت و هم ترس را باید در نظر گرفت .
نمی دونم . گیج شدم . از طرفی اطلاعات در این زمینه کم گیر می آید و از طرفی هم ......
به هر حال ممنون میشم اگر به یک نتیجه واحد و درست برسیم .
از شما سپاسگذارم .

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
اما در جودو مثلا در ناگه نه کاتا ،اوکی وازا نماد درگیری دو سامورایی در میدان نبرد است . که هم شجاعت و هم ترس را باید در نظر گرفت .

مشکل دقیقا در معنای واقعی همین جاست. که در آن به شیوه دو نه شجاعتی وجود داره نه ترسی

امیدوارم منظور حرفم رو فهمیده باشی;)

ممنون از حسن توجه شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
مشکل دقیقا در معنای واقعی همین جاست. که در آن به شیوه دو نه شجاعتی وجود داره نه ترسی

امیدوارم منظور حرفم رو فهمیده باشی;)

ممنون از حسن توجه شما

بله استاد متوجه هستم .

اما آخه بدون هیچ حس و حالی هم که نمیشه کاتا را اجرا کرد . یعنی واقعا تنها هدف از به وجود آمدن کاتا ، ایجاد شرایطی برای تمرین حرکات و همینطور نوعی تمرین فیزیکی میباشد ؟

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
بله استاد متوجه هستم .

اما آخه بدون هیچ حس و حالی هم که نمیشه کاتا را اجرا کرد . یعنی واقعا تنها هدف از به وجود آمدن کاتا ، ایجاد شرایطی برای تمرین حرکات و همینطور نوعی تمرین فیزیکی میباشد ؟
فکر نکنم عزیز احتمال قوی حق باشماست
از اونجا که تو خودت توی تکواندو استاد مایی میدانی که فرم های تکواندو هرکدام یه سمبل خیلی زیبا دارن که به اون فرم و احتمالا به یه سری از حرکتاش مربوطه
مثلا معروف ترینش همین فرم 4 که سمبلش رعد و برق و رعد و برق هم به دو تا یوب چاگی پشت سرهم توی فیلم برمیگرده که میگن این تیکش خیلی مهمه و باید زیبا و قدرتمند درست مثله رعدو برق انجام بشه و ....
امیدوارم که درست گفته باشم
یا حسین

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
فکر نکنم عزیز احتمال قوی حق باشماست
از اونجا که تو خودت توی تکواندو استاد مایی میدانی که فرم های تکواندو هرکدام یه سمبل خیلی زیبا دارن که به اون فرم و احتمالا به یه سری از حرکتاش مربوطه
مثلا معروف ترینش همین فرم 4 که سمبلش رعد و برق و رعد و برق هم به دو تا یوب چاگی پشت سرهم توی فیلم برمیگرده که میگن این تیکش خیلی مهمه و باید زیبا و قدرتمند درست مثله رعدو برق انجام بشه و ....
امیدوارم که درست گفته باشم
یا حسین

ممنون . شما سرور مایی . با تشکر از پاسخ شما .

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823

هدف در معنای کلی، در هر شرایطی و در هر موضوعی، اولویت اول و آخر است بدون تردید.

اما کابردهای خاص ِ کلمات را باید در نظر گرفت.
آقای آرمین بطور قراردادی لفظ هدف را معادل نقاط آسیب پذیر دانست. این می شود کاربرد خاص.
ایشان می توانستند برای این منظور، از لفظ دیگری هم استفاده کنند.

کم لطفی میفرمایید ،احتمالا شما اشتباه برداشت کردید
بنده در خود سوال عمدا توضیح دادم م
نظورم از هدف چیه که چنین برداشتی نشه
بنظرم مشخصه منظور هدف به معنای غایی و عام نیست :

اینجا منظور از هدف نقاط حساس هم نیست :

هدف = target
نقاط حساس = vital point
(نه pressure points)
هدف غایی = goal یا objective یا ...

منظور از هدف به این معنی عضو یا قسمتی از بدن هست که ضربه یا تکنیک به قصد اون اجرا میشه

شاید بهتر باشه همون لغت Target رو استفاده کنم چون کلمه فارسی مناسبتری پیدا نکردم :(

Last edited:

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
سوال خوبی هست

نوع نگرش و نوع رفتار یک رزمی کار با یک جنگجو کاملا متفاوت خواهد بود که حسن این نوع نگرش شیوه متغییر اجرای تکنیک میباشد.

با توجه به این سوال میشه گفت. اولین پتانسیل یک جنگجو هدف هست بعد اجرای سریع و صحیح تکنیک.

فرق یک مبارز خوب بایک ناشی همین هست که یک مبارز خوب تکنیک را در زیرمجموعه هدف وارد میکند.

پس ابتدا هدف داربودن بعد اجرای صحیح تکنیک

ممنون از حسن توجه شما

بسیار زیبا بیان کردید ... ممنون از شما

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
کم لطفی میفرمایید ،احتمالا شما اشتباه برداشت کردید
بنده در خود سوال عمدا توضیح دادم منظورم
از کلمه چیه که چنین برداشتی نشه
بنظرم مشخصه منظور هدف به معنای غایی و عام نیست :

منظور از هدف نقاط حساس هم نیست :

هدف = target
نقاط حساس = vital point
(نه pressure points)
هدف غایی = goal یا objective یا ...

منظور از هدف به این معنی عضو یا قسمتی از بدن هست که ضربه یا تکنیک به قصد اون اجرا میشه

شاید بهتر باشه همون لغت Target رو استفاده کنم چون کلمه فارسی مناسبتری پیدا نکردم :(

ولله آرمین جان از نظر من که یه تکواندو کار و کیوکشین کار کوچکی هستم اینو بگم که توی تکواندو (کیوکشین رو هنوز به اون مرحلش نرسیدم که بخوام درکش کنم که توی یه مبازه کدام یکی از این مواردکاربرد داره) ولی توی تکواندو هدف یا سره یا هوگوی حریف پس هدف از قبل مشخصه و اینجاست که حرکت حرف اولو میزنه و هرکی توی حرکت برتر باشه موفق تره
ولی خوب اون چیزی که شما میگی که هدف مهمتره رو توی دنیای مبازره نمیشه زیاد قابل قبول دانستش مگه در موارد خاص و هدف توی دنیای جنگ و به قول میلاد جان برای یه جنگجو مهمه و به قول خودت توی هدف مهم نیست که رزمی کار باشی یا نباشی و در این شرایط از نظر رزمی کارا قطعا پاسخ حرکت رو میشنوی ولی از نظر یه جنگجو ،هدف
یا حسین

Last edited:
بالا