• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
من عاشق این حرکت هستم
مخصوصا لحظه ای که دوتا پا پایین در نزدیک ترین حالت نسبت به همدیگه هستن

راستی استاد آبتین، تو ین حرکت فکر کنم از پرتاب دست راست هم (در گارد راست) برای افزایش برد حرکت استفاده میشه، نه؟

بله جناب امین. پرتاب دست جلویی هم می تونه استفاده بشه. هم برای افزایش سرعت و هم به عنوان یک ضربه ی fake و فریب.
ممنونم از توجه تان.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
البته منظور من از این آزمایش ذهنی بیان فلسفه یا روش این سبک ها بود
چون در این آزمایش یکی همیشه شما رو تعقیب میکنه و گزارش میده (فرض)!

در مورد جیت کاندو، شخص ناظر هرگز یک دعوا ندیده!
بلکه شما رو دیده که به طرز فجیعی شخص رو از پا در آوردید بدون اینکه طرف اصلا به شما حمله ای بکنه....

حق با شماست.
دو جمله ی آخری بسیار دقیق بود. :)

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ممنون آبتین جان دقیقا همیشن حرکت رو توی تکواندو هم داریم که به شدت نیاز به انعطاف خوب پا و کمر و همچنین چهار سر پای بیسار قوی و سریع داره
ضربه بسیار کاربردی و در عین حال میشه گفت فریبنده ایه(چون هرکسی توانایی زدنش رو نداره)
البته اینو بگم شما در حالت ثابت یا درجا توضیح دادی این حرکت رو میشه با جهش و رو به جلو ه زد که البته به مراتب چون با پای جلو زده میشه نسبن به حالت درجا قدرت کمتری داره
در مورد اینرسی هم بگو ممنون میشیم و اینکه کلن اینرسی چیه؟
و اینکه همین حرکت رو میشه به شکلی زد که اصلا نیازی به جابه جایه پاها نباشه و د همون حالتی که هستی فقط پای جلو رو بال میکش و پای زیرت رو ستون میکنی و ضربه به مراتب قدرت بیشتری هم داره و در موقعی کاربرد داره که رحیف میخواد به شما حمله کنه حمله ای که با نفوذ زیاد و یا دویدن همراه باشه
در واقعا این حرکت پای جلو در تکواندو شکل های زیادی داره اگه اشتباه نکنم این مورد شما رو ما بهش میگیم کشویی که پای جلو بالا میاد و پای عقب به شکل کشویی جایگزینش میشه؟درسته؟
ممنون ازت بخاطر اینکه علمتو در اختیار ماهم قرار میدی
متشکر
راستی از مرتضی خبری ندارید؟

یا علی

خواهش می کنم محمد جان. من هم از شما یاد می گیرم همیشه.

تعریف اینرسی:

"اینرسی یا لَختی تمایل جسم است به حفظ وضعیت فعلی. یعنی جسم ساکن تمایل به حفظ سکون دارد و جسم متحرک تمایل به ادامه حرکت بر خط مستقیم، با سرعت ثابت. برای غلبه بر اینرسی نیرو لازم است. در واقع، اینرسی در مقابل تغییر موقعیت حرکتی، نوعی مقاومت ایجاد می کند."

قبلا در تاپیک جیت کان دو مقداری درباره ی push off و مرحله غلبه بر اینرسی در این تکنیک، توضیحاتی داده بودم که می توانی اینجا بخوانیش:

http://forum.persiantools.com/t328966-page4.html#post6282671

بخشی از حرفهای قبلی ام که با بحث فعلی ارتباط دارد اینجاست:

" برای غلبه بر اینرسی، کمی به جلو متمایل شوید، بدون اینکه از مرز ِ support base خودتان که پای جلویی شماست، سبقت بگیرید.
این حرکت، مرکز ثقل را متمایل به جهتی می کند که قصد دارید push off انجام دهید. برای این منظور مقداری از مفصل ران در جهت عقربه های ساعت بچرخید و استنس را باز کنید. برای تسهیل این چرخش، پاشنه پای چپ (عقب) را از حالت معمول بالاتر بیاورید.

با هدایت مرکز ثقل به سمت بالا و جلو، مقداری نامتعادل خواهید شد. در شرایط عادی عدم تعادل مطلوب نیست اما زمانی که قصد انجام یک حرکت ناگهانی را داشته باشید، شروع حرکت را تسهیل می کند. این همان کاری است که دونده های سرعت قبل از دویدن و شروع حرکت انجام می دهند، مرکز ثقل را بالا می کشند. "

در تکینک burst هم غلبه بر اینرسی تقریبا به همین صورت است. مراحل را مرور کنید. بعد از ایجاد دو نیروی نا هم جهت (مرحله اول)، در حالیکه متمایل به جلو شده اید، کمی پاشنه ی پای جلویی را از زمین جدا کنید، آنقدر کم که مثلا بشود یک سکه را از زیر پاشنه تان عبور داد و نه بیشتر. این حرکت به چشم نمی آید اما شما آنرا احساس می کنید. در نتیجه شما درست در لحظه ی آخر قبل از انجام burst، مقداری احساس بی ثباتی می کنید و به این ترتیب اینرسی سکون شما به حداقل خواهد رسید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
راستی مرتضی مدتی است که کم پیداست ولی هر از گاهی می آید. مثل اینکه داره ساندا تمرین می کنه ...

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
اینهم اجرای ضربه ی side kick توسط Sifu Ted Wong،
کسی که دانش جیت کان دو را به نسل های بعد منتقل نمود.

Sifu Ted Wong

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
آقا وحید شما بلد نیستید توی 4shared یک اکانت رایگان بسازید؟
یه چیزی رو باید دانلود کنم،لازم دارم

• Like
Reactions: lya

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
دیگه نیازی به آموزش ساخت اکانت ندارم ممنون
یدونه ساختم:D

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
منم از تکنیک های تکواندو خوشم میاد
عکس آموزش تصویری گرم کردن و نرم کردن پا در تکواندو را میخواستم

رضا جان برای شروع همون تمرین های کششی و انعطاف کفایت میکنه مثل همون حرکتهای چهارزانو نشستن و با دست زانوها رو به زمین فشار دادن ، نشستن و با دست پنجه پا رو گرفتن ، ایستادن و دست زدن به زمین باز کردن پا تا اونجایی که تا حدودی فشار به پا بیاد هر روز ( نه مثل استاد کونگ فوی ما که مثل فیلم رینگ خونین پای ما رو یکباره 360 درجه باز کرد:lol:) هر روز به تعداد ضربه با پای چپ و یه تعداد با پای راست بدون میت و اینجور حرکتا..... که برنامه مشخصی داره که اگه خواستی کاملش رو بهت میگم جوری که که کسی جرات نکنه برات میت بگیره :D

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
یک ویدیو براتون آماده کردم که میدونم خوشتون میاد
حجمش 16 مگ هست - نتونستنم کمتر کنم از این جهت ببخشید

توجه : کسانی که ناراحتی قلبی دارن نگاه نکنند

لینک دانلود

مرسی عالی بود
طرف اولش یک امتیاز منفی بهش داد فکر کرد کارش خوب نیست ولی بعد نزدیک بود سنگ کوب کنه :D

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
یک ویدیو براتون آماده کردم که میدونم خوشتون میاد
حجمش 16 مگ هست - نتونستنم کمتر کنم از این جهت ببخشید

توجه : کسانی که ناراحتی قلبی دارن نگاه نکنند

لینک دانلود

کلیپش واقعا عالی بود
اون طرفی که خیار دستش بود فک کنم این اخریا خودشو خیس کرده بود:p
خیلی قشنگ بود
البته چند سال پیش یه ایرانی تو مشهد تقریبا همین کارو کرد با چشمای بسته انجام داد یه هویج رو تو دهن شاگردش قرار داد
بعد چشماشو بست و سه بار هویج و با شمشیر قطع کرد دیگه دفعه آخر همه قلبشون اومده بود تو دهنشون:D

lya

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
391
این کانلال کدوم وری هاست؟
کانال Black Belt هم هستش که تو پکیج هاستلر! هستش
اما هنوز کد هاشو پبدا نکردم

عرب ست هست :D

آقا وحید شما بلد نیستید توی 4shared یک اکانت رایگان بسازید؟
یه چیزی رو باید دانلود کنم،لازم دارم

شرمنده دیر شد و خودتون ساختید :blush:

ویدئو خیلی جالبی بود، ممنون :happy:

Last edited:

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
خواهش می کنم محمد جان. من هم از شما یاد می گیرم همیشه.

تعریف اینرسی:

"اینرسی یا لَختی تمایل جسم است به حفظ وضعیت فعلی. یعنی جسم ساکن تمایل به حفظ سکون دارد و جسم متحرک تمایل به ادامه حرکت بر خط مستقیم، با سرعت ثابت. برای غلبه بر اینرسی نیرو لازم است. در واقع، اینرسی در مقابل تغییر موقعیت حرکتی، نوعی مقاومت ایجاد می کند."

قبلا در تاپیک جیت کان دو مقداری درباره ی push off و مرحله غلبه بر اینرسی در این تکنیک، توضیحاتی داده بودم که می توانی اینجا بخوانیش:

http://forum.persiantools.com/t328966-page4.html#post6282671

بخشی از حرفهای قبلی ام که با بحث فعلی ارتباط دارد اینجاست:

" برای غلبه بر اینرسی، کمی به جلو متمایل شوید، بدون اینکه از مرز ِ support base خودتان که پای جلویی شماست، سبقت بگیرید.
این حرکت، مرکز ثقل را متمایل به جهتی می کند که قصد دارید push off انجام دهید. برای این منظور مقداری از مفصل ران در جهت عقربه های ساعت بچرخید و استنس را باز کنید. برای تسهیل این چرخش، پاشنه پای چپ (عقب) را از حالت معمول بالاتر بیاورید.

با هدایت مرکز ثقل به سمت بالا و جلو، مقداری نامتعادل خواهید شد. در شرایط عادی عدم تعادل مطلوب نیست اما زمانی که قصد انجام یک حرکت ناگهانی را داشته باشید، شروع حرکت را تسهیل می کند. این همان کاری است که دونده های سرعت قبل از دویدن و شروع حرکت انجام می دهند، مرکز ثقل را بالا می کشند. "

در تکینک burst هم غلبه بر اینرسی تقریبا به همین صورت است. مراحل را مرور کنید. بعد از ایجاد دو نیروی نا هم جهت (مرحله اول)، در حالیکه متمایل به جلو شده اید، کمی پاشنه ی پای جلویی را از زمین جدا کنید، آنقدر کم که مثلا بشود یک سکه را از زیر پاشنه تان عبور داد و نه بیشتر. این حرکت به چشم نمی آید اما شما آنرا احساس می کنید. در نتیجه شما درست در لحظه ی آخر قبل از انجام burst، مقداری احساس بی ثباتی می کنید و به این ترتیب اینرسی سکون شما به حداقل خواهد رسید.

بسیار جالب بود استاد آبتین
این ضربه شباهت های زیادی به ضربه معروف به ضربه مرگ سانداوانگ و موی تای داره در اون ضربه هم کمی به جلو خم میشن تا بتونن وزن خود رو به لگد منتقل کنند همچنین کمی پاشنه پا رو از زمین بلند میکنن تا وزن به سینه پا بیفته همچنین قدم برداشتن پای جلو به سمت جلو و متمایل به راست و به قول شما دوران در جهت عقربه ساعت پیش از ردن ضربه لگد شباهت های زیادی به این ضربه قدرتمند و مهلک داره

Last edited:

zgg123

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
37,767

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561
مرسی عالی بود
طرف اولش یک امتیاز منفی بهش داد فکر کرد کارش خوب نیست ولی بعد نزدیک بود سنگ کوب کنه :D

اون داور با این کارش خواست متوقف کنه برنامه اونارو
چون میترسید خون به پا شه

مدت ها قبل تو یه کلیپ دیدم استاد شمشیر باز یک سیب روی گلوی شاگرد درازکش گذاشت و دو نصفش کرد
شاگرد پا شد و همه تشویق کردن که یهویی خورد زمین
نگو شمشیر چند میلی متر بریده بود

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
اون داور با این کارش خواست متوقف کنه برنامه اونارو
چون میترسید خون به پا شه

مدت ها قبل تو یه کلیپ دیدم استاد شمشیر باز یک سیب روی گلوی شاگرد درازکش گذاشت و دو نصفش کرد
شاگرد پا شد و همه تشویق کردن که یهویی خورد زمین
نگو شمشیر چند میلی متر بریده بود

راستش من هم موافق این نمایش ها نیستم.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بسیار جالب بود استاد آبتین
این ضربه شباهت های زیادی به ضربه معروف به ضربه مرگ سانداوانگ و موی تای داره در اون ضربه هم کمی به جلو خم میشن تا بتونن وزن خود رو به لگد منتقل کنند همچنین کمی پاشنه پا رو از زمین بلند میکنن تا وزن به سینه پا بیفته همچنین قدم برداشتن پای جلو به سمت جلو و متمایل به راست و به قول شما دوران در جهت عقربه ساعت پیش از ردن ضربه لگد شباهت های زیادی به این ضربه قدرتمند و مهلک داره

خواهش می کنم ترین گرامی.
همون طور که شما و محمد اشاره کردید میان رشته های مختلف مشابهت هایی هست. در تکواندو که تخصصی ترین رشته است در زمینه ی پا، در ساندا، موآی تای و همینطور جیت کان دو.
تفاوت ها بسیار جزیی و دقیق هستند و بحث های خاصی را می طلبند.

ممنون از شما.

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
اصولی اجرا کردن ضربه خیلی مهمه

از بدی ورزش های رزمی اینه که همیشه باید د رحال تمرین و نرمش باشی
یه روز کار نکنی بدنش اون طور که بخوای نمیتونه ضربات رو اجرا کنه

بالا