سلام رضا جان. شما البته صاحب نظری خودت. ممنون برای طرح این مطلب.
توی جیت کان دو عقیده بر اینه که دست و پای جلویی چون فاصله کمتری با حریف (هدف) دارن باید بیشتر مورد استفاده قرار بگیرن و به خاطر این تاکید و اُور امفسایز روی این نکته، دست و پای قوی تر که معمولا دست راست و پای راست هست جلو قرار داده می شن. توی جیت کان دو روی مایل ایستادن هم باز اور امفسایز شده که این نکته هم اهمیت و کاربرد دست و پای جلویی رو بیشتر می کنه و کارایی دست و پای عقب رو کمتر می کنه.
درست شبیه یه شمشیرباز:
مشاهده پیوست 736829 مشاهده پیوست 736831
می شه یه مقایسه ای بکنیم ببنیم این روش چقدر با کیک بوکس و مسابقات رینگی جور در میاد. از یک جهت، خب بهتر از من می دونید که بوکسور و کیک بوکسور حساب خاصی باز می کنه روی ضربات دست و پای عقبی چون این ضربات قدرت تر بیشتری دارن. بنابراین مایل ایستادن ِ زیاد که استفاده از دست و پای عقب رو محدود می کنه مطلوب نیست. توی جیت کان دو از دست و پای عقب خیلی کم استفاده میشه. علاوه بر مشت ها اکثر لگد ها هم با پای جلو زده میشن بجز ضربه لگد چرخشی که با پای چپ زده میشه.
اما
Southpaw ایستادن یا همون جلو قرار دادن دست و پای راست در جلو مثل جیت کان دو، توی رینگ و حتی برای بوکسورهایی که در اصل راست دست هستند و قاعدتا باید دست چپ رو جلو قرار بدن، می تونه مزیت هایی داشته باشه و خب بوکسورهایی هم بودن و هستن که این کار رو می کنن و یا مثلا در حین مسابقه گاردشون رو تغییر می دن. من نمی دونستم که جروم لی بنر که کیک بوکسور خیلی پرقدرتیه، توی سن کم از جیت کان دو الهام گرفته برای راست گارد ایستادنش، الان که اشاره کردی رفتم توی ویکیپدیا یه نگاهی انداختم.
می دونید که حریف ها عادت و تمرین کافی ندارن برای مقابله با ساوت پا، ولی ساوت پاها که توی اقلیت هستن با چپ گاردهای زیادی تمرین کردن. خب این یه برتری تاکتیکی ایجاد می کنه و حریف توی حرکات دفاعی و هجومیش در مقابل ساوت پا دچار مشکل میشه چون حریف همه حرکاتش معکوس شده دیگه.
و مثل جیت کان دو ضربات دست یا پای جلویی که خیلی پرتکرارتر از ضربات سنگین و قدرتی دست و پای عقب هستن، موثرتر و کمی سریعتر و قوی تر هم میشن. طبیعتا یک راست دست با دست راستش ضربه های بهتری میزنه. هر چند که بهرحال از کارایی و قدرت ضربه های دست عقبشون کم می شه و ...
رضا جان این ویدئو رو هم یه بررسی بکن. یه گروه خوب هستن که جیت کان دو تمرین می کنن. میشه دید که اکثر ضربه ها با دست و پایی جلویی زده میشه: