منشا رنگ کمربند در
هنرهای رزمی
مشهورترین تئوری درباره منشا اصلی سیستم رنگ بندی کمربند ها در هنرهای رزمی بر می گردد به پدر جودو “جیگورو کانو”.
از بین تمامی تئوری هایی که من مطالعه کرده ام، باور دارم که این تئوری معتبرترین و نزدیک ترین آنها به حقیقت است. منشا و خواستگاه سیستم رنگ بندی کمربند ها در هنرهای رزمی در تمامی انجمن های رزمی در زمان های مختلف مورد بحث قرار می گرفته است. با اینکه نظرات و گفتگو های جدی ای در این زمینه مطرح شده، معمولا جواب های غیر منطقی زیادی بر این امر ارائه می گردد.
کمربند مشکی در حال انجام کاتا
در هنرهای رزمی، کمربند مشکی برای توصیف کردن درجه هنرجو مطرح می شود. این کمربند به طور معمول بالاترین درجه می باشد که نشانی از میزان شایستگی هنرجو در هنرهای رزمی می باشد. جینورو کانو برای اولین بار در دهه 1880 برای معرفی رنک بندی بر مبنای دان از کمربند مشکی استفاده کرد. قبل از وی، استاد کریو ژاپنی اقدام به ارائه گواهینامه هنرهای رزمی کرده بود. در ابتدا از واید اوبی “Wide Obi” استفاده کرد. وقتی هنرجویان در کیمونو در حال تمرین بودند، تنها اوبی سفید و مشکی مورد استفاده قرار می گرفت. در اوایل صده 1900 جودوگی که یک سیستم رنگ بندی کمربند برای نشان دادن درجه هنرجویان بود معرفی گردید. سایر سبک های رزمی ترکیباتی از این سیستم را به کار گرفتند و درجه ها را مشخص کردند. این سبک درجه بندی در سبک های رزمی غیر از شرق زیاد به کار گرفته نشد با اینکه در برنامه های رزمی نیروهای دریایی غرب به کار گرفته شده بود.
رنک ها و رتبه بندی ها در بین هنرهای رزمی با یکدیگر برابر نیستند. در برخی کمبرند مشکی بعد از سه سال تمرین اعطا میشود در حالیکه در برخی دیگر بعد از ده سال شاید هنرجو بتواند به آن دست یابد.
برخی از کلاس های هنرهای رزمی از طرح ها و نوشته های دوخته شده بر روی کمربند مشکی برای نشان دادن رنک ها و درجات مختلف استفاده می کنند، به طور مثال تکواندو ربای دان یک، دو و سه همانطور که در عکس می بینید از این سیستم استفاده کرده است.
رنگ کمربند در هنرهای رزمی
در هنر های رزمی ژاپنی یکی دیگر از سیستم های تقسیم بندی کمربند سیام به نام دان مطرح می شود که به شکل خطوط روی کمربند مشکی دوخته می شوند. یودانشا “به کسی که درجه دان را در اختیار دارد” اغلب برای کسانی مطرح میشود که درجه کمربند سیاه را در اختیار دارند. کمربند مشکی، مشکی باقی می ماند ولی خطوط و افزایش خطوط بر روی آن نشان از ارجحیت و بالا بودن درجه فرد دارد. این در حالیست که برخی از هنرهای رزمی، دان های بالاتر رنگ کمربند نیز تغییر می کند. در جودو و برخی از فرم های کاراته، دان های ششم کمربند قرمز و سفید می بندند. کمربند قرمز و سفید اغلب در مناسبت های تشریفاتی به کار می روند و کمربند مشکی بیشتر حین تمرینات بستهمی شود. در برخی آموزشگاه ها، کمربند قرمز را در دان 9 یا 10 به فرد اعطا می کنند و در برخی از کلاس های جوجیتسو، رنک شیهان و بالاتر از آن کمبرند بنفش به تن می کنند.
کمربند رزمی
لینک منبع مقاله: رنگ کمربند در
هنرهای رزمی
لطفا به حق ناشر احترام بزارید و لینک منبع رو بزارید بمونه تا بازم مقاله ترجمه کنم بزارم
، ممنون از سایت خوبتون