• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

s.alireza

Registered User
لایک‌ها
186
سبک و رشته مهم هستند ولی نه به اندازه شخصی که در اونها پا میگذاره.
نینجوتسو؟ تکواندو؟ کاراته؟ .....؟
تمام ورزشهای رزمی به سان رودهایی هستند که به یک دریا میریزند؛حالا یکی سریعتر و یکی قوی تر و یکی پرخروش تر؛همه به یک جا خواهند رسید.
ممنون از حسن توجه همگی دوستان رزمی کار،رزمی دوست و رزمی شناس.

softkadeh

Registered User
لایک‌ها
116
دوست عزیز موضوع به رخ کشیدن سبک ، برتری ، تعصب و غیره نیست . موضوع اینه که خوب وقتی یه اطلاع رسانی نا درستی صورت بگیره منی که در رشته ای ( چه بد چه خوب ) فعالیت دارم باید بیام و این اطلاعات نادرست رو تصحیح کنم که وقتی فردی میاد و وقت میذاره تاپیک رو مطالعه می کنه و انتظار داره که به هدفش نزدیک بشه ، واقعأ با یه اطلاعات درست این تاپیک رو ببنده . تاپیک رو شما ورق بزن و ببین از وقتی که سبکی رو پیش گرفتم آیا تا به حال شده در مورد دیگر سبکها نظری بدم ؟ ندادم چون واقعأ شاید اگر من نظری بدم که نادرست باشه مسیر زندگی ورزشی یه شخص رو به خطر بندازه . شما به این مسائل فکر کردید ؟

موضوع فقط اون بنده خدایی ست که بی اطلاع به این تاپیک مراجعه میکنه و شاید با دیدن این اطلاعات نادرست نابود بشه ، و بس .
حالا من و شما باید سکوت کنیم ؟ من که عقیده ام این نیست .

در مورد کل کل کردن هم باید بگم دیگه سن و شخصیت بنده اجازه نمیده این کار رو انجام بدم . و فکر نمیکنم داده باشم .

سپاس

imaneln

Registered User
لایک‌ها
45
دوست عزیز موضوع به رخ کشیدن سبک ، برتری ، تعصب و غیره نیست . موضوع اینه که خوب وقتی یه اطلاع رسانی نا درستی صورت بگیره منی که در رشته ای ( چه بد چه خوب ) فعالیت دارم باید بیام و این اطلاعات نادرست رو تصحیح کنم که وقتی فردی میاد و وقت میذاره تاپیک رو مطالعه می کنه و انتظار داره که به هدفش نزدیک بشه ، واقعأ با یه اطلاعات درست این تاپیک رو ببنده . تاپیک رو شما ورق بزن و ببین از وقتی که سبکی رو پیش گرفتم آیا تا به حال شده در مورد دیگر سبکها نظری بدم ؟ ندادم چون واقعأ شاید اگر من نظری بدم که نادرست باشه مسیر زندگی ورزشی یه شخص رو به خطر بندازه . شما به این مسائل فکر کردید ؟

موضوع فقط اون بنده خدایی ست که بی اطلاع به این تاپیک مراجعه میکنه و شاید با دیدن این اطلاعات نادرست نابود بشه ، و بس .
حالا من و شما باید سکوت کنیم ؟ من که عقیده ام این نیست .

در مورد کل کل کردن هم باید بگم دیگه سن و شخصیت بنده اجازه نمیده این کار رو انجام بدم . و فکر نمیکنم داده باشم .

سپاس

من گفتم باید سکوت کنیم ؟

من یک نکته ی مهم رو بگم ...
به نظر من تعدادی از دوستان در این تاپیک طرفداری نابجا از سبک زرمی خاصی رو می کنند .
شخصی در مورد موی تای ، دوستی در مورد وینگ چون ، یک نفر درباره ی کیوکوشین و الی آخر .
ببینید دوستان این حرفها و بحث ها سر اینکه کدوم رشته بهتره و فلان سبک می تونه حریف رو از پا در بیاره کاملا بچه گانه و بدور از دید درست به هنرهای رزمیه .
ما وقتی در یک هنر رزمی فعالیت می کنیم به عنوان هنرجو و هنرمند شناخته شده هستیم . یک هنرمند سر این مسائل بحث نمی کنه .
بذارید مثالی بزنم ...
هنرجو یک رشته ی رزمی مسابقاتی و قهرمانی یعنی تکواندو رو در نظر بگیرید . این شخص تلاش بسیار میکنه و لحظات زندگیش رو برای تکواندو میگذاره تا اینکه به درجه استادی هم نائل بشه .
حالا یک موی تای کار رو در نظر بگیرید . این هنرجو فعالیتش رو از 10 سال پیش آغاز کرده اما به اندازه ی اون تکواندو کار تلاش نکرده ، با این حال به درجه ی استادی هم رسیده .
خب ، باز هم میشه گفت تای کار از اون تکواندو کار قوی تر و برتره ؟ یعنی این ملاکیه تا رشته ها و سبک های رزمی رو با هم مقایسه کنیم ؟
وقتی هنرجوی موی تای کار تمرینات رو سر سری گرفته و حاضر نبوده تمریناتش رو صحیح و کامل به پایان برسونه در عوض تکواندو کار روزانه 4 ساعت تمرین مستمر داشته و تمرینات رو بدون حتی یک سهل انگاری به پایان رسونده ، به نظر شما میتونیم بگیم رشته موی تای از تکواندو ضعیف تر و بدرد نخور تره ؟!
مطمئن باشید اگر کسی در تمرینات کم کاری نکنه و به حرف های استادش خوب گوش بده و قوه ی تفکر رو در خودش تقویت کنه در هر رشته ی رزمی که میخواد فعالیت داشته باشه به راحتی میتونه حریفی که برخلاف اون تمریناتش رو نادیده گرفته و جنب و جوش نداشته از پا در بیاره و شکست بده .
ضمنا
شما ورزش می کنید که مردم رو لت و پار کنید یا اینکه چیزی یاد بگیرید ؟ بدونید که کمتر حرف زدن شما رو وادار میکنه به بیشتر فکر کردن و این برای خودتون و شکل گیریه عقایدتون خوبه .
و قسمت آخر حرفم با دوست عزیز softkadeh ست .
ببینید شما اگر میبینید کسی حرف بیجایی میزنه و داره تحقیر و توهین می کنه بهتره با لحنی آرام و بدور از عصبانیت با این فرد صحبت کنید و تبادل نظر . من تعجب می کنم از بعضی پست های شما . نباید اینطور باشید . از شما بعیده ، شمایی که در سبک وینگ چون فعالیت می کنید . شما باید زیبایی های این سبک رو به دوستانی که از وینگ چون اطلاعی ندارن رو بهشون نشون بدید و مهمترین روش برای اینکار خونسرد بودنه . اگر هم دیدید شخصی حاضر به سکوت نیست شما سکوت کنید . من خودم متاسفانه هنوز نتونستم کلاس وینگ چون ثبت نام کنم اما واقعا دوستش دارم و تعصب خاصی هم نسبت بهش دارم . اما وقتی میام میبینم بعضی از عزیزان به دلیل بی اطلاعی از رشته های رزمی حرفهایی میزنن در مورد این سبک چیزی نمیگم .
به هر حال این نظر من بود .
دوستان بهتره به جای اینکه بیاید سر سبک هایی که درش فعالیت دارید بحث کنید و کل کل ، از رشته های رزمی که درش فعالیت کردید یا می کنید بگید . مقایسه هم نکنید با سایر سبک ها .
بیاید بگید ورزش چه تاثیری در روحیتون داشته ؟ رشته ی رزمی خاصی که کار می کنید تونسته روحیاتتون رو تحت تاثیر قرار بده ؟ زندگیتون رو چی ؟ تونسته به زندگیتون نظم بده ؟ خودتون حس میکنید که از مثلا 1 سال پیش تا حالا چه تغییراتی درتون بوجود اومده ؟ ( هم جسمی و هم روحی )
اینا جالبه نه کل کل کردن نه کری خوندن .
وقتتون رو با این بحثای بچه گانه تلف نکنید .
بهتره با حفظ خونسردی جهالت رو از بین برد . چون از کوره در رفتن اولین قدم برای ورود به جهالته .

Ronan

Registered User
لایک‌ها
876
دوستان تو ورزشهای رزمی خشن ( منظورم اوناییکه خشن تره ) سان شو بهتره یا موی تای ؟ علاقه خاصی دارم که یه ورزش رزمی خشنو دنبال کنم ... ورشی که تلفیقی از بوکس - کیک باکس - تکواندو باشه

یعنی هم دست و پا توش مورد استفاده قرار بگیره ... کدومش تو ایران بهتر تدریس میشه ؟ سان شو یا موی تای ؟

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
سان شو همون کونگ فویی ساندا هستش که فدراسیون داره
موی تای هم که توی ایران هنوز قوی نیست
تکواندو بهتره
ضربات تکواندو از سان شو قوی تره

ولی چون بیشتر کتک کاری های خیابانی با دست انجام میشه سبک وینگ چان کونگ فو پیشنهاد میشه

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
دوستان تو ورزشهای رزمی خشن ( منظورم اوناییکه خشن تره ) سان شو بهتره یا موی تای ؟ علاقه خاصی دارم که یه ورزش رزمی خشنو دنبال کنم ... ورشی که تلفیقی از بوکس - کیک باکس - تکواندو باشه

یعنی هم دست و پا توش مورد استفاده قرار بگیره ... کدومش تو ایران بهتر تدریس میشه ؟ سان شو یا موی تای ؟
سانشو بخشی از وشو است نه یه سبک جدا . حتما باید در کنار سانشو ((یا همون ساندا ))، تالو و دیگر چیزهایی که در وشو آموزش میدهند یاد بگیری . اگر کسی یا استادی سانشو را به تنهایی آموزش می دهد ، بدون که طرف یه جای کارش می لنگه . وضعیت موای تای در ایران بد نیست . هم در سانشو و هم در موای تای باید دنبال استاد خوب بگردی. (نکات ظریف و مهمی در اجرای فنونشون هست ) موفق باشی.

imaneln

Registered User
لایک‌ها
45

موی تای هنوز توی ایران جا نیافتاده . بعضی شهرا هم اجازه نمیدن باشگاهی در این زمینه راه اندازی بشه . اگه استاد خوبی پیدا کنی سبک خشنیه و احتمالا خوشت بیاد .

-0000-

Registered User
لایک‌ها
1,236

دوست عزیز اگه دنبال رشته های خشن می گردی موی تای خوبه.
اما ممکنه بخاطر ضرباتی که به سر وارد میشه خیلی زود از رزمی زده بشی.
اگه علاقه به ضربات پا داری برو کیوکوشین کاراته و وقتتو با تکواندو تلف نکن.
اینم بهت بگم که تکواندو به این دلیل توی ایران مرسوم هست که ایران توش مدال میگیره وگرنه در بین رشته های رزمی براش تره هم خرد نمی کنند چون رشته امتیازی به حساب میاد.
قبل از هر اقدامی برو فیلم های مسابقات کیوکوشین رو ببین.نظرت عوض میشه.
رشتش هم همه چیز به غیر از مشت تو سر ازاده.و ضربات پا روی سر در مسابقات فوق العاده دیدنی هستش.
برای درگیری های خیابانی هم حرف نداره.
البته در پایان بگم که قصد توهین به هیچ رشته ای رو نداشتم و فقط خواستم راهنمایی منطقی کرده باشم.
موفق باشید.

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
کی میگه تکواندو براش تره هم خرد نمی کنند
انگار ضربات پای و ضرات اسبی تکواندو رو فراموش کردی که باعث شد هادی ساعی حریفشو توی دقیقه اول بزنه
کیوکشین یه سبک استقامتی است اگر میگفتی سبک گوجوریو باز یه چیزی

بهترین سبک خشن نظامی و خیابانی هنر رزمی همون جوجتیسو هستش
بعدش جودو

-0000-

Registered User
لایک‌ها
1,236
کی میگه تکواندو براش تره هم خرد نمی کنند
انگار ضربات پای و ضرات اسبی تکواندو رو فراموش کردی که باعث شد هادی ساعی حریفشو توی دقیقه اول بزنه
کیوکشین یه سبک استقامتی است اگر میگفتی سبک گوجوریو باز یه چیزی

بهترین سبک خشن نظامی و خیابانی هنر رزمی همون جوجتیسو هستش
بعدش جودو

عزیز من هادی ساعی حریفشو توی مسابقات تکواندو خوابوند نه توی مسابقات ufc یا k1.
ایشون یک سبک می خواد که به درد درگیری های خیابانی هم بخوره که کیوکوشین گزینه مناسبی هست.
در مورد اینم که گفتید استقامتی هست کاملا درسته و برای همین امر هستش که در مسابقات کیوکوشین به ندرت یکی از مبارزها زمین می خوره.
همچنین پاهای بسیار قوی و تنومندی رو ایجاد می کنه.

s.alireza

Registered User
لایک‌ها
186
عزیز من هادی ساعی حریفشو توی مسابقات تکواندو خوابوند نه توی مسابقات ufc یا k1.
ایشون یک سبک می خواد که به درد درگیری های خیابانی هم بخوره که کیوکوشین گزینه مناسبی هست.
در مورد اینم که گفتید استقامتی هست کاملا درسته و برای همین امر هستش که در مسابقات کیوکوشین به ندرت یکی از مبارزها زمین می خوره.
همچنین پاهای بسیار قوی و تنومندی رو ایجاد می کنه.

اگر برای درگیری خیابانی میخواد،دو تا بحث وجود داره:
1-میخواهد مهاجم باشه: که در این صورت بله کیوکوشین مفید خواهد بود.
2-میخواهد مدافع باشد:در این صورت کیوکوشین به کار نمیاد و سبکهای اصیل دفاع شخصی مثل آیکیدو بیشتر میتونن کمک کنن.

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
ساواته هم هنر رزمی خیابانی خوبیه
در جریان انقلاب فرانسه و توی درگیری های خیابانی استفاده شده
کیک بوکسینگ فرانسوی هم بش گفته میشه

sia_1991

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام به اساتید و هم رزمهای محترم
این بخش در مورد هنر های رزمی می باشد و شما از هر سبکی که هستید و یا حتی اگر هم رزمی کار نیستید هم می توانید مباحث رزمی و یا سوا ل های رزمی و یا شرح سبک خودتان را در این تاپیک بیان کنید.
در ابتدا من از سبک خودم یعنی " نین جوتسو " کمی مطالب می گویم که امید وارم برایتان جالب با شد.
نین جوتسو یا هنر حرکت پنهان از سبکهای رزمی ژاپن می باشد که قدمت چند هزار ساله دارد و از هنر سیاه چین با نام " فاشو " گرفته شده است. ( همان هنری که در فیلمهایی مثل افسانه شجاعان و یا افسانه عقابهای مبارز و یا ببر خیزان اژدهای پنهان و ... نشان داده شده است )
این سبک درسال 1369 در ایران توسط کانچو فرجی بنیانگذاری شد و در حال حاضر در بیش از 30 شهر ایران در حال آموزش می باشد.
در مطالب بعدی در مورد این سبک بیشتر توضیح خواهم داد.
اوس

سلام من قبلا تکواندو کار بودم بعد کیوکشین بعد رفتم ژیمناستیک که عاشقشم یه خورده هم دو ومیدانی ، ولی بدجوری نینجاتسو رو دوست دارم و متاسفانه تو شهر ما نداره! پس تا میتونی از نینجاتسو برام بگو . چطوره برای نینجاتسو یه صفحه باز کنی که جنبه آموزشی هم داشته باشه .

سردرگم در عالم

Registered User
لایک‌ها
9
سلام دوستان من کیوکشین میرم .میخوام یه رشته گلاویزی هم در کنارش شروع کنم.به نظرتون از بین رشته های کشتی،جودو،جوجیتسو،سانشو کدوم رو برم بهتره.اگه دوستان تجربه دارن ممنون میشم با توضیح راهنمایی کنند.با تشکر

لبو فروش

Registered User
لایک‌ها
0
سبک جیت کان دو که به معنی مدیریت همزمان دفاع و حمله است توسط بروسلی ابداع گردید ولی هیچگاه کامل نشد چون فقط خود بروسلی درست میتواست سر از هنر رزمی خود در بیاورد
و اگر بروسلی دچار سکته مغزی و مرگ نمیشد به جرات میتوان گفت که این هنر بالاترین سطح هنرهای رزمی بود سیکی جلوتر از زمان
ولی با مرگ بروسلی جیت کان دو همچون بروسلی به تاریخ پیوست
در حال حاضر کاراته سبک کیوکوشین میتونه جواب بگوی نیاز باشه
و هیچ سبکی امروز برتر نیست
حتی MMA

Last edited:

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
سلام دوستان
من مدت زیادیه که تکواندو کار میکنم(البته با کمی قطع و وصل)
از نقاط ضعف این رشته میشه به قدرت بدنی پایین و کم کار کردن(یا اصلا نکردن) تمرین خفن کتک خوریست
بخاطر همین هم من تصمیم گرفتم در هفته 1 جلسه هم کیوکشین که 2-3 تا از رفیقای خودم دارن کار میکنن را هم کار کنم(یکیشون در حد حرفه ای کار میکنه)(بدن ردیف استقامت توپ مقام بیار خفن)
و سه جلسه تکواندومم سر جاشه.در ضمن بدنسازیم یه جورایی گذاشتم تنگش(2 جلسه در هفته + هفته ای 60 تا 100 کیلومتر دوچرخه سواری).
تکواندو ورزش رزمی خیلی خوبیه و نه عالی هیچ چیزی کامل نیست به غیر از خدا
تکواندو خصوصیات خیلی خوبی داره و توانایی های خاصی را هم می خواد که هرکسی نمیتانه اونو ادامه بده.
از ویژگیهاش میشه به:
تیز بودن(سرعتی بودن)
نفس(تنفس و استقامت از نظر دستگاه تنفسی)
تحرک داشتن
زیرک بودن
استارت قوی
ذهن آماده
فرصت طلب بودن
و از همه مهم تر خوش فکر و استرتژیک بودن (یکی از همین دوستای کیوکشین کارم که خیلی دوست داره تکواندو هم کار کنه میگفت:تکواندو مثه شطرنجه ولی تو بعد بدنی و عملی)
البته از 3 تا دوستام که گفتم یکیشون که سنگین وزنه قبلا باهم تکواندوکار میکردیم که به خاطر شرایط بدنیش رفت کیوکشین) 2 تای دیگه هم میخوان بیان تکواندو تا باهم هر سه تا رشته را ادامه بدیم(تکواندو،کیوکشین،بدنسازی)
من به خاطر کتک خوری و استقامت بدنی و دفاعی و اونا بخاطر فرز شدن و مخصوصا ضربات پا اونم توی سر.

{دوست عزیز اگه دنبال رشته های خشن می گردی موی تای خوبه.
اینم بهت بگم که تکواندو به این دلیل توی ایران مرسوم هست که ایران توش مدال میگیره وگرنه در بین رشته های رزمی براش تره هم خرد نمی کنند چون رشته امتیازی به حساب میاد.
رشتش هم همه چیز به غیر از مشت تو سر ازاده.و ضربات پا روی سر در مسابقات فوق العاده دیدنی هستش.
البته در پایان بگم که قصد توهین به هیچ رشته ای رو نداشتم و فقط خواستم راهنمایی منطقی کرده باشم.
موفق باشید. }
نه دوست من، تکواندو هم مثل خیلی از رشته های دیگه دارای سبک های متفاوتی البته توی ایران فقط پومسه و مبارزه اونم استانداردش تعلیم داده میشه
اگه یه زحمتی بکشی و سرچی توی اینترنت بزنی و چند تا فیلم هم دانلود کنی میبینی تکواندو سبک های خیلی خشن و مبارزه ای بدون محافظ(و خیابانی) گرفته تا نمایشی و شکستن اجسام هم داره، البته توی همین سبک مبارزه ای معمولیش هم ضربات وحشتناکی زده میشه همون فیلم هایی که گفتما نگاه کنی میفهمی البته بهت پیشنهاد میکنم که فیلم هایی رو بگیری که ضربات توی سر را از چند زاویه و بصورت صحنه آهسته نشان میدن.تا به قدرت ضربات سر پی ببری که ببینی طرف چطوری غش میکنه و گیج میزنه.
من خودم یه بار تو تمرین یه ضربه خوردم که اصلا نفهمیدم چی بود و از کجا بود (ماه رمضان بود و ما هم در حال انجام وظیفه حق بودیم دیگه..) یه دفعه چشمام باز شد دیدم استادم روی سرمه و داره چپ و راست بهم سیلی میزنه(تا حالا غش نکرده بودم ونمیدانستم این حالت چطوریه ولی دوست داشتم تجربش کنم!!!!که کردم)خواستم بلند شم ولی یه دفعه سرم گیج رفت خوردم زمین بچه ها نزاشتن بلند شم یه چند ثانیه ای نشتم سرما گذاشتم رو زانوام و یه حالی گرفتم بلند شدم البته خیلی عصبی و تو ادامه مبارزه هم یه ضربه جانانه به سر حریفم زدم حالا بماند که زیاد حرف زدم و از بحث دور شدم(ببخشید از تعریف خاطره الان میگید چه ربطی به تاپیک داره.ببخشید دیگه)
از بچه ها و از حریفم پرسیدم که چه ضربه ای بهم زده گفت موم دولیو(موم دولیو باندال دولیو چاگی) زده یه ضربه دورانیه با کف و پاشنه پا به صورت حریف که به نظر من یکی از وحشتناک ترین و دوست داشتنی ترین ضربات توی رشته های رزمی بخصوص تکواندو چون از یه سری جنبه ها با دیگر رشته فرق میکنه(قوی تر و اصولی تره) (این ضربه بخاطر دوران و چرخشش خیلی قدرتیه که موجب فوت و شکستن گردم و چانه () و دندان و دماغ هم میشه)و هر کسیم نمیتانه بزنه ریسکش بالاس(به خاطر چرخش کمی کنده) لیو هم قوی و هم زیبا .یکی دیگش فیلیپینی معروفه که من خیلی دوسش دارم.
برخی از نقاط ضعف تکواندو:
قدرت بدنی و استقامتی پایین
نداشتن کتک خوری
ضربات مشت مختلف(فقط یک نوع ضربه مشت استاندارد مبارزه ای دارد که حتما باید بصورت مستقیم و از جلو به شکم ویا سینه حریف برخورد کند.)
نداشتن ضربه پا به قسمت پایین تنه بدن و....(البته بعضی از باشگاه ها و استاید این تمرین های اضافی را هم انجام میدن-ما قدیما و قدیمی تر از ماها انجام میدادن ولی الان تقریبا به خاطر زیاد شدن مسابقات کمتر بهشان پرداخته میشه و بیشتر روی مبارزه و تاکتیکها و تکنیکهای مبارزه ای تاکید میشه)
ببخشید اگه طولانی شد.اگه سوالی بود در خدمتم
موفق و سربلند باشید
یا علی
تکوان

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
ادامه این طومار که نشان داده نشد
ph34r-smiley.gif

ببخشید اگه چند تا پست زدم
تکواندو،کیوکشین،بدنسازی)
من به خاطر کتک خوری و استقامت بدنی و دفاعی و اونا بخاطر فرز شدن و مخصوصا ضربات پا اونم توی سر.

{دوست عزیز اگه دنبال رشته های خشن می گردی موی تای خوبه.
موفق باشید. }
نه دوست من، تکواندو هم مثل خیلی از رشته های دیگه دارای سبک های متفاوتی البته توی ایران فقط پومسه و مبارزه اونم استانداردش تعلیم داده میشه
اگه یه زحمتی بکشی و سرچی توی اینترنت بزنی و چند تا فیلم هم دانلود کنی میبینی تکواندو سبک های خیلی خشن و مبارزه ای بدون محافظ(و خیابانی) گرفته تا نمایشی و شکستن اجسام هم داره، البته توی همین سبک مبارزه ای معمولیش هم ضربات وحشتناکی زده میشه همون فیلم هایی که گفتما نگاه کنی میفهمی البته بهت پیشنهاد میکنم که فیلم هایی رو بگیری که ضربات توی سر را از چند زاویه و بصورت صحنه آهسته نشان میدن.تا به قدرت ضربات سر پی ببری که ببینی طرف چطوری غش میکنه و گیج میزنه.
من خودم یه بار تو تمرین یه ضربه خوردم که اصلا نفهمیدم چی بود و از کجا بود (ماه رمضان بود و ما هم در حال انجام وظیفه حق بودیم دیگه..) یه دفعه چشمام باز شد دیدم استادم روی سرمه و داره چپ و راست بهم سیلی میزنه(تا حالا غش نکرده بودم ونمیدانستم این حالت چطوریه ولی دوست داشتم تجربش کنم!!!!که کردم)خواستم بلند شم ولی یه دفعه سرم گیج رفت خوردم زمین بچه ها نزاشتن بلند شم یه چند ثانیه ای نشتم سرما گذاشتم رو زانوام و یه حالی گرفتم بلند شدم البته خیلی عصبی و تو ادامه مبارزه هم یه ضربه جانانه به سر حریفم زدم حالا بماند که زیاد حرف زدم و از بحث دور شدم(ببخشید از تعریف خاطره الان میگید چه ربطی به تاپیک داره.ببخشید دیگه)
از بچه ها و از حریفم پرسیدم که چه ضربه ای بهم زده گفت موم دولیو(موم دولیو باندال دولیو چاگی) زده یه ضربه دورانیه با کف و پاشنه پا به صورت حریف که به نظر من یکی از وحشتناک ترین و دوست داشتنی ترین ضربات توی رشته های رزمی بخصوص تکواندو چون از یه سری جنبه ها با دیگر رشته فرق میکنه(قوی تر و اصولی تره) (این ضربه بخاطر دوران و چرخشش خیلی قدرتیه که موجب فوت و شکستن گردم و چانه () و دندان و دماغ هم میشه)و هر کسیم نمیتانه بزنه ریسکش بالاس(به خاطر چرخش کمی کنده) لیو هم قوی و هم زیبا .یکی دیگش فیلیپینی معروفه که من خیلی دوسش دارم.
برخی از نقاط ضعف تکواندو:
قدرت بدنی و استقامتی پایین
نداشتن کتک خوری
ضربات مشت مختلف(فقط یک نوع ضربه مشت استاندارد مبارزه ای دارد که حتما باید بصورت مستقیم و از جلو به شکم ویا سینه حریف برخورد کند.)
نداشتن ضربه پا به قسمت پایین تنه بدن و....(البته بعضی از باشگاه ها و استاید این تمرین های اضافی را هم انجام میدن-ما قدیما و قدیمی تر از ماها انجام میدادن ولی الان تقریبا به خاطر زیاد شدن مسابقات کمتر بهشان پرداخته میشه و بیشتر روی مبارزه و تاکتیکها و تکنیکهای مبارزه ای تاکید میشه)
ببخشید اگه طولانی شد.اگه سوالی بود در خدمتم
موفق و سربلند باشید
یا علی
تکوان

Last edited:
بالا