سلام من رشته ام ریاضی میخوام برای دندان پزشکی تبریز سراسری امتحان بدم.
الان هم ترم آخر عمران هستم ولی می خوام بی خیال شم نمی دونم چی باید بخونم چه کتابهای و چه کتابهای کمکی لطفا راهنمائی بفرمائید دیپلم را سال 78 گرفتم . ممنون میشم راهنمائی بفرمائید مرسی
سلام و ممنون از لطف شما.
بذارید تصمیم شما رو برای خوندن دندانپزشکی با همدیگه بررسی کنیم:
با احتساب این که شما سال 78 دیپلم گرفتید الان باید حدود 30 سال سن شما باشه. اگر شما بخواید توی رشته دندانپزشکی درس بخونید باید از حالا مطالعه برای کنکور رو آغاز کنید، که در بهترین وضعیت می تونید سال دیگه یعنی در سن 31 سالگی وارد رشته دندانپزشکی بشین. دندان حدود 6 سال تحصیلش طول می کشه که سن تون میشه حدود 37 سال، و بعد از اون هم ممکنه طبق معمول تمام رشته های زیر نظر وزارت بهداشت و درمان، یه طرح خوشگل براتون بذارن توی مناطق محروم، و احتمالا با تحمل رنج و مشقت زیاد توی سن 40 سالگی از سیستم خلاص می شید و می خواید کار خودتون رو شروع کنید!
من نمی خوام بگم این کار رو نکنید، ولی می خوام بگم مشکلات و سختی هایی که سر راه تون قرار داره رو به طور کامل آنالیز کنید و ببینید می ارزه یا نه؟ (این رو هم در نظر بگیرید که در رشته دندانپزشکی هم مثل رشته های خوب دیگه و مثل تخصص های پزشکی، به دلیل فارغ التحصیل های زیاد و دانشگاه ازادی ها و فارغ التحصیل های خارج از کشور، داره یه حالت اشباع ایجاد میشه).
پس بنابراین اولین توصیه اینه که به شنیده های عامیانه بسنده نکنید و حتما چند بار برید دانشکده دندانپزشکی دانشگاه های تهران و شهید بهشتی و ایران و با بچه ها راجع به تصمیم خودتون صحبت کنید...
دقت کنید که تمام این مسائل رو در نظر بگیرید و بعد تصمیم بگیرید، وگرنه اگر بدون در نظر گرفتن عوامل مختلف جلو برید، ممکنه وسط راه ببرید...
اگر تصمیم تون قطعی شد، خوب باید کنکور بدید، و در صورتی که قبلا در دانشگاه سراسری درس نخونده باشید اجازه امتحان دادن مجدد سراسری رو دارید (این قانون زمان ما بود). برای کنکور تجربی یادتون باشه که باید دروسی که ضریب بالای 2 دارند (یعنی ضریب 3 یا 4) رو دقیقا بخونید تا نمره بالای 90 درصد درشون کسب کنید. این دروس زمان ما ادبیات - معارف - زیست شناسی و شیمی بودند، تحقیق کنید الان قوانین کنکور چه جوریه و دروس مهم تر رو برای هدف 100 درصد زدن (یا حداقل بالای 90 زدن) و دروسی که اهمیت معمولی دارند رو به هدف 80 درصد زدن بخونید.
نمرات نفرات قبول شده پارسال رو هم تحقیق کنید و ببینید.
از کمک موسسات و اساتید معروف هم می تونید استفاده کنید. خصوصا برای دروسی که ضریب بالایی داره و برای مشاوره در مورد قوانین امتحان و مشاوره تحصیلی.
موفق باشید.