• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

mohammad200

Registered User
لایک‌ها
1,342
اول اینو مجدد بگم من اصلا اصراری ندارم به کسی نشون بدم که میریزه چون اهمیتی برام نداره ! اگه شما فکر میکنید برام اهمیت داره یا منفعتی میبرم کاملا در اشتباهید ;)
سود کردن من هم تو ضرر کردن بقیه نیستش که شما یا بقیه کسایی که مثل شما فکر میکنن ، اینقدر جبهه میگیرید . شما کار خودتونو میکنید منم کار خودمو دیگه :D
نه کل کل داریم نه بحث نه دنبال اینم چیزی رو به کسی ثابت بکنم نه کسی چیزی رو بهم ثابت بکنه :p
الان میتونم بگم سهم ها همگی رشد کردن و چیزی عقب نمونده ! اونایی که میگن از رشد عقب مونده ، نسبت به سهم هایی میگن که حباب دارن !!!

خلاصه بگم : الان سهم های حبابی ( 70% بازار ) و سهم های به قیمت رسیده ( 30% بازار ) داریم !
اون حبابیا میترکن ولی اون به قیمت رسیده ها ته تهش 20% دیگه بریزن ...
البته توی گروه های خودم منظورمه ، کاری به کل بازار ندارم ! گروهامم قبلا گفتم !
اگه اون سهم های حبابی بترکن خود به خود جو بازار رو برای همون سهم های به قیمت رسیده بدتر میکنن و باعث میشن اون 20% فرضی هم بریزه یا حتی پایین تر بیاد که با دید بلند مدت بازم ارزش داره اون 20% ریزش رو تحمل بکنیم . ( 20% چیزی نیست )

شما چرا اینقدر همه چیو به خودت میگیری !؟ گفتم یه گروه اینجورین نه یه فرد خاص !
شما نظرت اینه اوکی ولی دیگه سعی نکن همیشه نظرتو به بقیه تحمیل کنی
میگم که کلا جالب شده این تاپیک ، یه عده میان میگن سهمی که 2000 و 5000 درصد هم رشد که تو سال گذشته هنوز اول راهه و رشدی نکرده ! یه عده هم مثل شما که میان میگن کل سهم های بازار بالاتر از ارزشون هستن و باید بریزن ! یعنی واقعا به نظرت سهم غذایی که تو سال گذشته چند هزار درصد رشد کرده با سهم غذایی که 150 درصد هم رشد نکرده و اتفاقا بنیاد بدی هم نداره برابره !؟ ( جالبه که شما کل گروهم میای زیر سوال میبری و میگی فلان گروه دیگه رشدشو کرده )
البته قبلا هم گفتم بحث کردن با شما فایده نداره ;)

اینکه میشه همون سیگنال دهی و باعث میشه سایت دچار مشکلاتی بشه از جمله بسته شدن-به نظرم در نهایت به ضرر سایت تموم میشه و اصلا کار درستی نیست-از اینورم با عثت اختلاف و تشنج و جر و بحث تو سایت میشه -مثلا ممکنه یکی بگه خودروریی بد هست و بانکی خوبه از اینور اونی که خودروریی داره بگه نه بانکی بد هست و خودرویی خوبه و همش میشه محل دعوا--فکر کنم اون موقع میشه محل چت تلگرامی!تو پی تی باید بسته حرف زد تا سایت دچار مشکل نشه.

داداش شما کلا بد فهمیدی منظورمو !
اولا من اصلا کاری به سهم یا گروه ندارم ، که بیایم بگیم فلان سهم یا گروه بده چون به نظرم تو هر گروهی سهم خوب پیدا میشه ( کاری که اتفاقا بعضیا دارن میکنن و راحت کل یه گروه رو میگن به درد نخوره )
من منظورم بیشتر این بود درباره رشد کلی بازار تو امسال بحث کنیم یا یه نظر سنجی بزاریم که ببینیم بیشتر نظرشون اینه امسال کل بازار ( شاخص ) چقدر رشد میکنه
اینم به عنوان یه پیشنهاد بود فقط

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
یه عده هم مثل شما که میان میگن کل سهم های بازار بالاتر از ارزشون هستن و باید بریزن !

داداش شما فکر کنم چیزی رو نفهمی ، اظهار نظر میکنی
یه 10 بار دیگه پستمو بخون ، مفهموم سنگین و علمی نگفتم . کاملا واضح و مفهوم بود
این جمله ای هم که به من نسبت دادی رو نمیدونم از کجا درووردی :rolleyes:
نشونم بده ، کجا این حرفو زدم :D
بعدشم چرا فکر میکنی که من اصرار میکنم چیزی رو به بقیه تحمیل بکنم ؟! اگه سهمت تو ضرره دلیل بر این نیست که منو قضاوت بکنی
شما برو سهم جلبک فروشان دشت مغان رو بگیر ! به من چه !
well.gif

والا بخدا . اصلا من چرا باید دلم برای شما یا کسی بسوزه؟ به نظرت اگه شما 1 میلیونت بشه 1000 میلیارد یا 1000 میلیاردت بشه 1 میلیون ، من اهمیتی میدم که بخوام باهات بحث بکنم ؟
وقتی هم باهات بحث نمیکنن ، از طرف من نقل قول میکنی که فلانی ( من ) فلان چیزو گفتم
هرچند که برام مهم نیست درموردم چه فکری میکنی یا چه جمله ای رو به من نسبت میدی و شفاف سازی کردم که خدای نکرده کس دیگه ای به خاطر توهمات یا طرز فکر شما متضرر نشه و سهمی رو نفروشه رو حساب اینکه شما از سمت من نقل قول کردی که من گفتم همه سهما حبابین

اگه شما میخوای اظهار نظر بکنی از سمت خودت بکن نه از سمت من که منم مجبور نشم جوابتو بدم ! هم وقت منو میگیری هم بقیه رو به غلط میندازی و فکر میکنن من گفتم همه بازار حبابه ...
بیخیال من شو ، به زندگی و معاملاتت برس و از سمت خودت اظهار نظر بکن به والله اگه من نسبت به شما واکنش نشون بدم
roz.gif

عمه جون هم که کلا بهش اهمیت نمیدم . هرچی دوست داشته باشه میتونه بگه
sarcastic_hand.gif

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
داراییش اینقدره ، آیا این بانک بدهی نداره ؟
در حقیقت بانک ها همیشه نسبت بدهی به دارایی خیلی زیادی دارن !
این یک ;)

فرض کنید یه شرکت ( بانک یا تولیدی یا هرچیز دیگه ای ) مثلا 100 میلیارد دارایی داشته باشه و 40 میلیارد هم بدهی ، در نتیجه 60 میلیارد میشه حقوق صاحبان سهام . حالا اگه این شرکت بخواد کل دارایی هاشو بفروشه آیا 60 میلیارد میفروشه یا 20 میلیارد ؟؟! ( همینجا باید دارایی ها رو کمتر از نصف بفروشه چون رقم بالاست و توی مدت زمان کمی باید بفروشه و همه هم میدونن که این شرکت باید به هر نحوی شده داراییشو بفروشه ! رانت و زد و بند رو بزاریم کنار ... ) !
این دو

حال فرض کنیم من یه شرکت ورشکسته( مثل بانک ) رو بخرم ، بعد از ورشکستگی چند سال پولم باید بلوکه بشه تا تازه 30 میلیارد به صاحبان سهام پرداخت بشه ؟ یک سال ؟ دو سال ؟ پنج سال ؟ ده سال ؟ شما فرض کن 5 سال طول بکشه ! توی این 5 سال با میانگین تورم 35% چقدر ارزش پولمون کم میشه ؟ اون 20 میلیارد 4.5 میلیارد میشه !

چرا تورم و خواب پول رو باید در نظر بگیریم ؟ شرکت برای انحلال و پرداخت حق صاحبان سهام نمیتونه هروقت چیزی رو فروخت ، یکم پول بده و دارایی بعدی رو بفروشه دوباره یکم دیگه بده ! باید یه جا بده اونم آخر کار . البته قوانین و روال کار خودش رو داره که اینجا خیلی ساده گفتم

یعنی شرکتی که خالص دارایی هاش بعد از کسر بدهی هاش مثلا 60 میلیارد بشه ، در نهایت 4.5 میلیارد دست صاحبان سهام رو میگیره . یعنی یک سیزدهم یا همون 0.075 !

برای یک شرکت سود ده و از نظر بنیادی قوی ، لازم نیست تا این حد ریز بشیم ولی برای یه شرکت ورشکسته و زیان ده که روز به روز هم بدتر میشه و توی ارزیابی دارایی ها هم دولا پهنا حساب کردن و از سر و تهش دزدی و اختلاس میشه ، باید با این دید بخرید و بفروشید . گرون تر خریدن ریسکه . هرچند که من کلا بانکی ، خودرویی هیچ وقت نمیخرم .

توی همین مثال تجارت که میگید 212 تریلیون تومن دارایی داره ، اگه حداقل نصف این مقدار بدهی داشته باشه ( دقیقش رو توی ترازنامه میارن و البته گزارش حسابرس رو هم باید بخونید ، موارد احتمالی خارج از گزارشات هم در نظر بگیرید ) ، در نتیجه حدود 100 تریلیون تومن میمونه ، اینو ضرب در 0.075 بکنید ، چقدر میشه ؟ 7.5 تریلیون تومن ! این مقدار رو تقسیم بر تعداد سهام بکنید ، ارزش هر سهم با فرض ورشکستگی و با فرض تصمیم به انحلال به دست میاد . با قیمت بازار مقایسه بکنید و ببینید که خرید یه پیکان مدل 57 که 2 تن آهن ضایعاتی داره ، ارزش خرید داره یا خیر ؟ وقتی با همون پول بتونی شرکت های بهتری رو بخری !
این عدد ها رو مثال زدم ، شما خودتون یه بررسی بکنید با این دیدگاه ببینید ارزش داره ریسک بکنید سهام بانکی بخرید یا نه ( من در مورد بانک و خودرویی ها اطلاعاتی اصلا ندارم و دنبالشون نمیکنم )
آیا فقط چون یه سری ها میگن این بانک فلانه و اینطوریه و اونطوریه ، ارزش اعتماد کردن داره ؟ اگه اون شخص بگه پولتو بده من باهاش کار بکنم ولی ضمانت بهت نمیدم ، شما اینکارو میکردی ؟ آیا این اطلاعات رو خودتون استخراج کردید ؟ آیا اون شخصی که این اطلاعات رو داره ، اصلا درست میگه یا فقط چون سهمش رو داره تلمبه انداخته زیرش و بادش میکنه ؟

تازه این با فرض اینه که شرکت قرار باشه اعلام ورشکستگی و انحلال بکنه و دارایی ها رو بفروشه و پول سهامدار ها رو بده ، نه شرکتی که با هر ترفندی که شده به ادامه فعالیت و بخور بخورش ادامه میده و سهامش دست کسایی معامله میشه که یا سفته باز و نوسان گیرن و یا کم اطلاع هستن و ارزش بنیادی نداره که کسی بخواد سهامداریش رو بکنه و یا جایگاه مدیریتی بگیره و شرایط رو بهبود بده ! از طرفی کسی هم بیکار نیست صرفا واسه دارایی یه شرکت رو بخره !! که چی بشه ؟ بخوام دارایی بخرم ، یه کم بازار املاک تهران یا شهرای دیگه رو بالا پایین میکنم مواردی به پست آدم میخوره که راحت تا یک سوم ارزش واقعی فروخته میشن !
اگه همچین سهمی بریزه و درجا بزنه ، آیا پول میاد پشتش که بالا بره ؟ یا باید دست به دعا باشیم نوسان گیر بشینه پشت سهم ، سهمو ببره بالا تا بلکه به اصل پولمون برسیم ؟

شرکت رو میخریم تا هم از عملیات سود ببریم هم دارایی داشته باشه که جا پامون محکم باشه و اون شرکت باید روبه رشد باشه که سهامداریش رو بکنیم نه اینکه لب مرز باشه یا روبه افول ! اگه گزینه های خوبی نداشتیم ، این دیدگاه درست بود اما وقتی گزینه های خیلی منطقی و خوب هست چرا بازیچه سفته باز ها و نوسان گیرهای سرمایه دار و گرگ های طمع کار بشیم . حالا شاید چند بار هم با دنباله رو بودن این افراد سود ببریم ولی یه جا هم فریب میخوریم و خودمون طعمه میشیم ....

شرکتی که بنیادی قوی داشته باشه ، حتی اگه بریزه و زیر ارزش ذاتی بیاد ( حالا به خاطر رکود ، جو بد بازار ، مسائل سیاسی ، بازی حقوقی ها ، ... ) ، قطعا به قیمت منصفانه خودش میرسه و پاداش سهامداری یه شرکت با ارزش رو میبریم ( شرکت توی اون مدت باید رشد میکرده ولی قیمت تابلو تغییری نکرده ! ) ولی سهم ضعیف و خوراک سفته بازها ، فقط باید امید داشته باشیم بقیه بخوان سهمو بالا ببرن .
اینجور شرکت ها رو اصلا دلتون نمیاد بفروشید ! یعنی وقتی بریزه و به قیمت منصفانه برسه و سود خودتون رو حساب بکنید نسبت به زمانی که سهامداری کردید ، با بقیه گزینه ها مقایسه بکنید ، تمایل دارید روی همین سهم بمونید به جای فروشش ...
یکم ساده تر کوتاه تر بنویس ..

بدهی بانک تجارت رو پیدا نکردم. فقط همونجا تو ترازنامه نوشته دارایی 212 تریلیون بدهی 212 تریلیون

فخوز
دارایی 13.7 تریلیون تومن
ارزش بازار 48 تریلیون تومن

اینو چطور حساب میکنی؟

Last edited:

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
فخوز
دارایی 13.7 تریلیون تومن

یکم ساده تر کوتاه تر بنویس ..

فخوز
دارایی 13.7 تریلیون تومن

اینو چطور حساب میکنی؟
بلند که توضیح میدم میخوام مفهوم رو جا بندازم وگر نه کوتاه بگم برای خودم راحت تره
فخوز واقعا با ارزشه ولی قیمتش الان یکم بالاست !
خودم دارم ولی ارزش واقعیش 30 درصد پایین تره !

اصلاح بکنم که دارایی هاش 13.7 هستش ولی این دارایی به زمان ثبت دفتری هستش و بروز نیست
و اصلا دارایی پارامتری نیست که بخواید بر اساس اون خرید بکنید .
حقوق مالکانه یا همون حقوق صاحبان سهام مهمه که اونم دارایی ها و چندتا پارامتر دیگه به قیمت روز نیست و قیمت دفتری خرید هستش !
دقیقش به جای 13.7 عدد زیره :
68،029،135 میلیون ریال !
اینو باید به تعداد سهام تقسیم بکنی . اما ایرادی که داره اینه به ارزش دفتریه
دارایی های مشهودش باید بروز بشه ( خیلی بیشتر از این حرفا میشه ) ، سرمایه گذاری های بلند مدتشم باید بررسی بکنید که واقعا چقدر میارزه
برای دارایی های مشهود ، باید از اولین صورت مالی ای که داره شرکت رو بررسی کرده باشید ! هر دارایی ای هم ارزشمند نیست . زمین با ارزشه ولی تاسیسات و ... رو باهاش کاری نداریم .
روش های دیگه ای هم واسه فهمیدن دارایی هاش هست و میشه برآورد کرد . برای برآورد هم میشه تحقیق کرد و هم میشه تخمینی به ارزش دلاری تبدیل کرد

این یه روش که اگه با دقت انجام بدید میفهمید یکم ارزش بازارش بالاست . حدود 30% نسبت به ارزش بازار فعلی ریزش داشته باشه ، به ارزش واقعیش میرسه !
از اونجایی که عملیات شرکت عالیه و واقعا سابقه خوبی رو داره ( کاری با قیمت تابلو نداریم ) ، شرکت ارزنده ای هستش و با روش های دیگه اگه بررسی بکنید ارزش واقعیش همین حدودای ارزش بازاره !
الزامی نداره حتما به اندازه دارایی های بروز شده بریزه ولی دونستن این مقدار که ته تهش 30% میریزه میتونه یه دیدگاه مناسبی به شما بده
حالا شما تکنیکال رو روی این سهم پیاده بکن ، جو بازار رو هم در نظر داشته باش ، ارزش کفش رو هم میدونی ، ارزش از نظر سود سازیشم میدونی ، نقطه ورود مناسب رو میتونی پیدا بکنی

کلی بخوام بگم ، میارزه بگیریدش و با دید بلند مدت داشته باشید ! شاید 30 الی 40 درصد هم بریزه ولی از اونجایی که ممکن هم نیست نریزه ، ممکنه تمایل به ورود داشته باشید . اینجا خرید رو پلکانی انجام بدید ، منطقی تره !
البته به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش ندارم . کسی بخواد میخره ، کسی بخواد میفروشه و کسی که بخواد نگهداری میکنه . ممکنه یکی اعتقاد داشته باشه حبابیه و قیمتش قراره نصف بشه ، بازم تصمیم با خودشه . چون من دارم ، دلیل نمیشه کسی بخره
در هر صورت به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش ندارم ولی در کل سهم ارزنده ای هستش ( توی گروه فلزات اساسی )

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
ریال رو زیادی دست بالا گرفتی

فخوز ۲۵۰۰
ارزش واقعیش از نظر شما ۱۷۰۰

۱۴ خرداد ۹۹ تاریخ میزنیم یادگاری بمونه تا به وقتش

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
ریال رو زیادی دست بالا گرفتی

فخوز ۲۵۰۰
ارزش واقعیش از نظر شما ۱۷۰۰

۱۴ خرداد ۹۹ تاریخ میزنیم یادگاری بمونه تا به وقتش
آقا خواهشن اینقدر سریع اظهار نظر نکنید
چند خط مگه نوشتم که نصفشو میخونید نصفشو نمیخونید ؟:D
بیا توی 2 خط میگم . تورو به خدا بخونید این 2 خط رو :p
ارزشش از نظر دارایی هاش ( بروز ) رو بعد از کسر بدهی ها گفتم که 30% باید افت بکنه ! ( از نظر من )
ارزشش از نظر درآمد و سود سازی حدود 10% بالاتره ! ( از نظر من )

در نهایت هم گفتم تصمیم با خودتون
من که دارم . ببریدش بالا . بیاریدش پایین . من باهاشم تا زمانی که همین وضعیت خوب رو داشته باشه . ارزش تابلو و بازار هم واسه نوسان گیرا :D . حالا 5 سال دیگه ، 10 سال دیگه ، 20 سال دیگه ! هرچی ...

به چیزی هم بگم نمیدونم فلسفه این تاریخ و یادگاری زدن چیه بین بورسی ها ! ولی ما توی کشوری زندگی میکنیم که سالی 35% تورم داره ! یعنی اگه پشکل سازی هم کسی بگیره ، 5 ساله دیگه قطعا قیمتش 3 الی 4 برابر میشه .
منم بگم . 14 خرداد 99 ، همه قیمت ها رو یادداشت کنید بالاشم بنویسید یادگاری ، اگه تا 5 سال دیگه همشون حداقل 4 برابر نشدن
127fs2651037.gif

با این دیدگاه هرچی بگیری سود کردی که اکثرا دیدگاه آماتورهاست ولی دیدگاه اصولیش اینه ، کدوم شرکت بنیادی از همه بیشتر به ارزش واقعیش نزدیک شده که به قیمت بگیرم و بیشترین رشد نسبی رو در آینده نسبت به رقبا داشته باشه;)

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
بلند که توضیح میدم میخوام مفهوم رو جا بندازم وگر نه کوتاه بگم برای خودم راحت تره

اصلاح بکنم که دارایی هاش 13.7 هستش ولی این دارایی به زمان ثبت دفتری هستش و بروز نیست
و اصلا دارایی پارامتری نیست که بخواید بر اساس اون خرید بکنید .
حقوق مالکانه یا همون حقوق صاحبان سهام مهمه که اونم دارایی ها و چندتا پارامتر دیگه به قیمت روز نیست و قیمت دفتری خرید هستش !
دقیقش به جای 13.7 عدد زیره :
68،029،135 میلیون ریال !
اینو باید به تعداد سهام تقسیم بکنی . اما ایرادی که داره اینه به ارزش دفتریه
دارایی های مشهودش باید بروز بشه ( خیلی بیشتر از این حرفا میشه ) ، سرمایه گذاری های بلند مدتشم باید بررسی بکنید که واقعا چقدر میارزه
برای دارایی های مشهود ، باید از اولین صورت مالی ای که داره شرکت رو بررسی کرده باشید ! هر دارایی ای هم ارزشمند نیست . زمین با ارزشه ولی تاسیسات و ... رو باهاش کاری نداریم .
روش های دیگه ای هم واسه فهمیدن دارایی هاش هست و میشه برآورد کرد . برای برآورد هم میشه تحقیق کرد و هم میشه تخمینی به ارزش دلاری تبدیل کرد

این یه روش که اگه با دقت انجام بدید میفهمید یکم ارزش بازارش بالاست . حدود 30% نسبت به ارزش بازار فعلی ریزش داشته باشه ، به ارزش واقعیش میرسه !
از اونجایی که عملیات شرکت عالیه و واقعا سابقه خوبی رو داره ( کاری با قیمت تابلو نداریم ) ، شرکت ارزنده ای هستش و با روش های دیگه اگه بررسی بکنید ارزش واقعیش همین حدودای ارزش بازاره !
الزامی نداره حتما به اندازه دارایی های بروز شده بریزه ولی دونستن این مقدار که ته تهش 30% میریزه میتونه یه دیدگاه مناسبی به شما بده
حالا شما تکنیکال رو روی این سهم پیاده بکن ، جو بازار رو هم در نظر داشته باش ، ارزش کفش رو هم میدونی ، ارزش از نظر سود سازیشم میدونی ، نقطه ورود مناسب رو میتونی پیدا بکنی

کلی بخوام بگم ، میارزه بگیریدش و با دید بلند مدت داشته باشید ! شاید 30 الی 40 درصد هم بریزه ولی از اونجایی که ممکن هم نیست نریزه ، ممکنه تمایل به ورود داشته باشید . اینجا خرید رو پلکانی انجام بدید ، منطقی تره !
البته به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش ندارم . کسی بخواد میخره ، کسی بخواد میفروشه و کسی که بخواد نگهداری میکنه . ممکنه یکی اعتقاد داشته باشه حبابیه و قیمتش قراره نصف بشه ، بازم تصمیم با خودشه . چون من دارم ، دلیل نمیشه کسی بخره
در هر صورت به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش ندارم ولی در کل سهم ارزنده ای هستش ( توی گروه فلزات اساسی )
گیج شدم
6.8 تریلیون تومن حقوق صاحبان سهام تقسیم بر 19 میلیارد سهم بکنیم؟ 357 تومن به دست میاد ...
ارزش واقعی 30 درصد کمتر از قیمت الانه؟ یعنی 1750 .. 357 تومان تا 1750 تومن!!!

mohammad200

Registered User
لایک‌ها
1,342
داداش شما فکر کنم چیزی رو نفهمی ، اظهار نظر میکنی
یه 10 بار دیگه پستمو بخون ، مفهموم سنگین و علمی نگفتم . کاملا واضح و مفهوم بود
این جمله ای هم که به من نسبت دادی رو نمیدونم از کجا درووردی :rolleyes:
نشونم بده ، کجا این حرفو زدم :D
بعدشم چرا فکر میکنی که من اصرار میکنم چیزی رو به بقیه تحمیل بکنم ؟! اگه سهمت تو ضرره دلیل بر این نیست که منو قضاوت بکنی
شما برو سهم جلبک فروشان دشت مغان رو بگیر ! به من چه !
well.gif

والا بخدا . اصلا من چرا باید دلم برای شما یا کسی بسوزه؟ به نظرت اگه شما 1 میلیونت بشه 1000 میلیارد یا 1000 میلیاردت بشه 1 میلیون ، من اهمیتی میدم که بخوام باهات بحث بکنم ؟
وقتی هم باهات بحث نمیکنن ، از طرف من نقل قول میکنی که فلانی ( من ) فلان چیزو گفتم
هرچند که برام مهم نیست درموردم چه فکری میکنی یا چه جمله ای رو به من نسبت میدی و شفاف سازی کردم که خدای نکرده کس دیگه ای به خاطر توهمات یا طرز فکر شما متضرر نشه و سهمی رو نفروشه رو حساب اینکه شما از سمت من نقل قول کردی که من گفتم همه سهما حبابین

اگه شما میخوای اظهار نظر بکنی از سمت خودت بکن نه از سمت من که منم مجبور نشم جوابتو بدم ! هم وقت منو میگیری هم بقیه رو به غلط میندازی و فکر میکنن من گفتم همه بازار حبابه ...
بیخیال من شو ، به زندگی و معاملاتت برس و از سمت خودت اظهار نظر بکن به والله اگه من نسبت به شما واکنش نشون بدم
roz.gif

عمه جون هم که کلا بهش اهمیت نمیدم . هرچی دوست داشته باشه میتونه بگه
sarcastic_hand.gif
اولا مودب باش
دوما توهمات من !؟ خودت همش داری میگی بازار بیشترش حبابه ! همین پست اخرت گفتی 70 درصد بازار سهم های حبابی بقیه هم سهم های به قیمت رسیده ! من تا حالا هیچ وقت نه گفتم بازار حبابه نه مثل اونایی بودم که گفتن شاخص بابد بره بالای چندین میلیون ! من حرفی نزدم که کسی بخواد سود کنه یا متضرر بشه ولی شما زیاد گفتی
در ضمن من اولین پستم این بود گروهی همش میخوان بگن بازار حبابیه ! تو سریع به خودت گرفتی ! نه کسی با تو حرف زدن نه نقل قولت کرد ، این گروه تو فضای مجازی زیادن
اقای محترم کسی با تو کاری نداره

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
گیج شدم
6.8 تریلیون تومن حقوق صاحبان سهام تقسیم بر 19 میلیارد سهم بکنیم؟ 357 تومن به دست میاد ... ارزش واقعی 30 درصد کمتر از قیمت الانه یعنی 1750 .. 357 تومان تا 1750 تومن!!!
6 هزار و هشتصد میلیارد تومن حقوق صاحبان سهام نسبت به ارزش دفتری دارایی ها هستش که از اونا استهلاک درومده !
ارزش واقعی دارایی هاش رو به قیمت روز فقط باید با بررسی تک تک صورت های مالی از ابتدا تا امروز به دست بیارید که زمان خیلییی زیادی نیاز داره و نیاز به تخصص و حوصله بالا هم داره . بنده حساب کردم و میگم 30% تقریبا گرون تره ولی از نظر سود سازی 10% گرون تره !در نتیجه بهترین نقطه ورود بنیادی هر قیمتی بین این دوتا بازه هستش
از نظر تکنیکال هم که هم تحلیل براش زیاده و هم تحلیل تکنیکال آسون تره ،شاید بر اساس تحلیل تکنیکال همین الان بهترین نقطه ورود باشه ! شاید هم تکنیکال بگه که پایین تر هم میتونی بخری !
جو بازار رو هم باید در نظر بگیری شاید اینقدر جو مثبت باشه که اجازه ورود توی قیمت های پایین تر رو نده ! شاید جو منفی باشه و بتونید حتی تا 40% زیر قیمت فعلی بخرید !!!!!
من منطقی نگاه میکنم . درسته خودم دارمش ولی اصلا از ریزش حتی تا 40% هم ناراحت نمیشم چون حالا حالا ها قصد فروش ندارم .

تفاوت من رو با بقیه ببینید : اگه شرکت بی ارزشی بود ، اینجا و ده جای دیگه جار میزدم آیییی مررررردممممم بخخخخریییید این سهم میترکونه ! ایننن سهمممم عاالیییه !! رالی شروع شدددد !!!! تک سهمشم !!!! آآآییی واااای :D نتیجه هم این میشد که سهمم یه 20 الی 30 درصد مثبت بخوره و بعد بپرم بیرون و خودم رو نجات بدم
ولی شما یا هر عزیز دیگه ای میتونید توی قیمت های پایین تر هم بخرید . نوش جونتون و خوشحال میشم که سهم با ارزشی رو به قیمت خوب خریدید !
اما ممکنه با این قیمت بخرید بیاد پایین ممکن هم هست نیاد . نمیتونم تضمینی بدم ولی اساس شرکت خوب و ارزشمنده و تنها سهم ارزشمند فلزات اساسی هم نیست !

فقط چون سوال کردید و اطلاعات داشتم نظرم رو گفتم . وگرنه توصیه به خرید یا فروش به هیچ وجه ندارم

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
اولا مودب باش
دوما توهمات من !؟ خودت همش داری میگی بازار بیشترش حبابه ! همین پست اخرت گفتی 70 درصد بازار سهم های حبابی بقیه هم سهم های به قیمت رسیده ! من تا حالا هیچ وقت نه گفتم بازار حبابه نه مثل اونایی بودم که گفتن شاخص بابد بره بالای چندین میلیون ! من حرفی نزدم که کسی بخواد سود کنه یا متضرر بشه ولی شما زیاد گفتی
در ضمن من اولین پستم این بود گروهی همش میخوان بگن بازار حبابیه ! تو سریع به خودت گرفتی ! نه کسی با تو حرف زدن نه نقل قولت کرد ، این گروه تو فضای مجازی زیادن
اقای محترم کسی با تو کاری نداره
130276-7wfweqh.gif

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
آقا صلوات بفرستید:
منت شاخص را عزوجل که ریزشش موجب قربتست و صعودش مزيد نعمت. هر اصلاحی که فرو ميرود ممد حياتست و چون برمي آيد مفرح ذات. پس در هر نوسانی دو نعمت موجودست و بر هر نوسان شکري واجب.

از دست و زبان که برآيد
کز ریزش شاخص بدرآيد

خواجه عبدالله نوسانگیر

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
آقا خواهشن اینقدر سریع اظهار نظر نکنید
چند خط مگه نوشتم که نصفشو میخونید نصفشو نمیخونید ؟:D
بیا توی 2 خط میگم . تورو به خدا بخونید این 2 خط رو :p
ارزشش از نظر دارایی هاش ( بروز ) رو بعد از کسر بدهی ها گفتم که 30% باید افت بکنه ! ( از نظر من )
ارزشش از نظر درآمد و سود سازی حدود 10% بالاتره ! ( از نظر من )

در نهایت هم گفتم تصمیم با خودتون
من که دارم . ببریدش بالا . بیاریدش پایین . من باهاشم تا زمانی که همین وضعیت خوب رو داشته باشه . ارزش تابلو و بازار هم واسه نوسان گیرا :D . حالا 5 سال دیگه ، 10 سال دیگه ، 20 سال دیگه ! هرچی ...

به چیزی هم بگم نمیدونم فلسفه این تاریخ و یادگاری زدن چیه بین بورسی ها ! ولی ما توی کشوری زندگی میکنیم که سالی 35% تورم داره ! یعنی اگه پشکل سازی هم کسی بگیره ، 5 ساله دیگه قطعا قیمتش 3 الی 4 برابر میشه .
منم بگم . 14 خرداد 99 ، همه قیمت ها رو یادداشت کنید بالاشم بنویسید یادگاری ، اگه تا 5 سال دیگه همشون حداقل 4 برابر نشدن
127fs2651037.gif

با این دیدگاه هرچی بگیری سود کردی که اکثرا دیدگاه آماتورهاست ولی دیدگاه اصولیش اینه ، کدوم شرکت بنیادی از همه بیشتر به ارزش واقعیش نزدیک شده که به قیمت بگیرم و بیشترین رشد نسبی رو در آینده نسبت به رقبا داشته باشه;)
شما هزار مدل حرف میزنید اخرشم حتما یکیش درست در میاد میاید اینجا دیدی گفتم راه میندارید. تو یه پست طومار مینویسید و اعلام میکنید ۷۰ درصد سهام حبابن و ۳۰ درصد باقیمونده هم به هدف نهایی رسیدن. خب این یعنی چی؟ یعنی بازار به ته خط رسیده دیگه. الان یه طومار مینویسید و نتیجه میگیرید پشکل هم بخرید ۳ ۴ برابر میشه. شما اصلا مشخص نیست حرف حسابت چیه.

بنده رو شاخص ۴۰۰ هزار شفاف و واضح گفتم شاخص تارگت یک میلیونی رو خواهد دید و دید. همون زمان امثال شما زیاد بودن که با هر ۵۰ هزار تا بالا رفتن شاخص میگفتن حبابه.
۳ شنبه هفته پیش هم وقتی همه صحبت از ریزش و پایان کار بورس میکردن با قاطعیت و با گذاشتن نمودار گفتم اصلاح به پایان رسید. اصلا هم نمیگم بازار تا ابد میره و شاخص ۱۰ میلیون میشه، اما حرف حسابم مشخصه چیه و هر چند هفته یکبار نظرم درباره روند کلی رو گفتم. چندتا سهمم معرفی کردم تو تاپیک واسه دوستانی که اگه خواستن استفاده کنن.

حالا شما اگه حرف مشخص و واضحی دارید بفرمایید بدونیم. بگید شاخص بیشتر از ۱ میلیون نمیره یا بگید نهایتا از ۱۲۰۰ میریزه. یه تاریخی یه محدوده ای مشخص کنید بگید به ما. اینکه ۲ سال بگید میریزه میریزه و در نهایت بریزه هوش بالایی نمیخواد، هر بازاری بالاخره یه جا کولپس میکنه و میریزه.

بفرمایید یه تحلیل کلی و شفاف اما مختصر(نه طومار نویسی صد پهلو و نامفهوم) از بازار برای ما بکنید بفهمیم حرف حساب شما چیه دقیقا.

با درجات جدیدی از تحلیل آشنا شدیم. بازار حبابه و باید بریزه اما قیمتا ۳ ۴ برابر میشن!! این مدلیشو دیگه ندیده بودیم والا. یاد یه بنده خدایی افتادم بین دو نفر که بحثشون شده بود میخواست داوری کنه، میگفت شما درست میگید ولی حق با ایشونه.

behsen69

Registered User
لایک‌ها
2,179
گیج شدم
6.8 تریلیون تومن حقوق صاحبان سهام تقسیم بر 19 میلیارد سهم بکنیم؟ 357 تومن به دست میاد ...
ارزش واقعی 30 درصد کمتر از قیمت الانه؟ یعنی 1750 .. 357 تومان تا 1750 تومن!!!
ما در بورس ارزش بازار(market cap) شرکتها رو خرید و فروش میکنیم. مارکت کپ شرکتها به چندین و چند عامل بستگی داره که دارایی شرکت فقط یکی از اونهاست. دو ماه پیش در اوج کرونا داوجونز از حوالی ۳۰ هزار تا ۱۸۹۰۰ ریخت. سهام بوئینگ از ۴۰۰ دلار شد ۱۰۰ دلار در حالیکه هیچ اتفاقی برای شرکت بویینگ نیفتاده بود و هیچ بمبی وسط شرکت نیفتاده بود و مدیرای بویینگم اختلاسی نکرده بودن که دارایی شرکتو بردارن برن کانادا پیش خاوری

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
شما هزار مدل حرف میزنید اخرشم حتما یکیش درست در میاد میاید اینجا دیدی گفتم راه میندارید. تو یه پست طومار مینویسید و اعلام میکنید ۷۰ درصد سهام حبابن و ۳۰ درصد باقیمونده هم به هدف نهایی رسیدن. این یعنی چی؟ یعنی بازار به ته خط رسیده. الان یه طومار مینویسید و نتیجه میگیرید پشکل هم بخرید ۳ ۴ برابر میشه. شما اصلا مشخص نیست حرف حسابت چیه.

بنده رو شاخص ۴۰۰ هزار شفاف و واضح گفتم شاخص تارگت یک میلیونی رو خواهد دید و دید. همون زمان امثال شما زیاد بودن که با هر ۵۰ هزار تا بالا رفتن شاخص میگفتن حبابه.
۳ شنبه هفته پیش هم وقتی همه صحبت از ریزش و پایان کار بورس میکردن با قاطعیت و با گذاشتن نمودار گفتم اصلاح به پایان رسید. حالا شما اگه حرف مشخص و واضحی دارید بفرمایید بدونیم. بگید شاخص بیشتر از ۱ میلیون نمیره یا بگید نهایتا از ۱۲۰۰ میریزه. یه تاریخی یه محدوده ای مشخص کنید بگید به ما. اینکه ۲ سال بگید میریزه میریزه و در نهایت بریزه هوش بالایی نمیخواد، هر بازاری بالاخره یه جا کولپس میکنه و میریزه.

بفرمایید یه تحلیل کلی و شفاف اما مختصر(نه طومار نویسی صد پهلو و نامفهوم) از بازار برای ما بکنید بفهمیم حرف حساب شما چیه دقیقا.

با درجات جدیدی از تحلیل آشنا شدیم. بازار حبابه و باید بریزه اما قیمتا ۳ ۴ برابر میشن!! این مدلیشو دیگه ندیده بودیم والا. یاد یه بنده خدایی افتادم بین دو نفر که بحثشون شده بود میخواست داوری کنه، میگفت شما درست میگید ولی حق با ایشونه.
بنده نه حوصله و نه وقت بحث کردن رو دارم;)
یکی از دوستان پرسید که نظرتون در مورد "فخوز" چیه ، منم نظرم رو گفتم ! کسی هم که واقعا اینکاره باشه ، میفهمه منظورم چیه . شما هم سوال کردی ، بنده وقت گذاشتم و توضیح بیشتری دادم ! در ازای توضیحم نه تنها تشکر هم نکردید بلکه ... !

بنده دیگه توضیحاتم رو ادامه نمیدم و در همین حد هم زیاد گفتم . خیالتون راحت باشه حوصله و وقت طومار نوشتن ندارم که بخوام چیزی رو به شما اثبات بکنم ! اگه متوجه نشدید ، از اول صحبت هام رو بخونید ! یه بار دو بار سه بار تا وقتی که متوجه بشید دقیقا چی گفتم . اگه هم متوجه نشدید از عقب تر بخونید .

درمورد هر شرکتی تحلیل میکنم > زمانی رو میزارم که خیلیا 1% اون رو صرف نمیکنن > بر اساس اون تحلیل شرکت انتخاب شده ، خرید یا نگهداری یا فروش انجام میدم > تمام
نه مدرس هستم نه تحلیل گر نه علاقه ای به این دارم که در مورد سهمی اظهار نظر بکنم
موضوع کاملا شخصی هستش و دلیلی ندارم که بخوام اثباتشون بکنم :D

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام

دوست عزیز این بازی دولت هم به زودی تموم میشه زرنگ اونایی هستن که طمع نکردن که ۹۹٪ مردم طمع میکنن،امیدورام درصد ضرر کننده ها کم باشه،۲,۳ هفته دگ تاریخی ترین ریزش خواهیم داشت،این متنو اسکرین بگیرید.
ممنونم که نظرتون فرمودید اما اگر لطف میکردید کمی بیشتر توضیح داده بودید بهتر میتونستیم تصمیم بگیریم

این بازار کله شقی بر نمیداره هر احتمالی وجود داره به شخصه صحبت های همه را گوش میدم

تا پایان سال 98 سهام بانک های ایران مفت ترین اجناس و کالاهای کشور ایران بودن

مارکت کپ بانک تجارت و صادرات تا همین 3 4 ماه پیش 10 هزار میلیارد تومن بود. چیزی فراتر از جوک

همین بانک دی که میگم الان ریسکش مقداری بالاتر از بقیه بانکیاست ارزش بازارش نزدیک به شرکتهای رب گوجه سازی و بیسکوئیت سازیه
حرف شما درست و ممنون
اما بحث من نظر شخصی هست و نمیتونیم از شرکتی هایی خرید کنم که عامل بیچارگی خیلی ها شدن
امیدوارم زودتر درشون لجن بگیرن

همین چند روز پیش در مورد سهام های خودرویی با یکی از همشهری ها صحبت میکردم میگفتم: سر جدت هر چی میخوای بگیری بگیر به من ربطی نداره ولی سهام خودرویی نگیر، گفت:

آمو ولُم بــُکـــــُنا :D

ولی واسم جالب بود که شما هم همچین نظری داری و در قدم اول سود واستون مهم نیست.
حمید جان شما فردی هستی که سایت ، تلگرام و . . . برای کسب و کارت داری اما من ندیدم تبلیغشون کنی
چرا ؟!‌ چون برای خودت اعتقادات و روحیاتی داری
بیش از ده سال در بورس های مختلف بودم اگر برای خودمون استراتژی و . . . نداشته باشیم کارمون ۲ زار ارزش نداره

ضمن تایید کلیات فرمایش شما ولی صرف نگاه انتقادی به بانکها با این طرز تفکر در کشور عزیزمون درست نیست چون خودرویی ها و دارویی ها و غذایی ها و شیمیایی ها و نفت و پتروشیمی و ساختمان وفلزات هم مثل همین بانکی ها هستن در این صورت شما نباید سراغ هیچ کدوم از این بخشها برین چون با دریافت نقدینگی و سرمایه در گردش از بانکها ضمن اینکه تو همون ریختن خون با بانکها شریکن با ادامه دادن این عمل مرتکب جنایت دوبله و بزرگتری از بانکها هم میشن ;) ;) تازه نهایت هم کلیه دارایی های نقدشون رو میارن میدن به این مجرمین (از دید شما) و خیانتشون به ملت در این حالت سوبله میشه:cool:
در پایان اینم بگم منم مثل خیلیها اعتقاد چندانی به سهامداری بانکها ندارم و بنظرم بانکها بجای بورس باید تو زمینه های تخصصی خودشون بتونن در بازارهای مالی و پولی سودآوری برای خودشون و مشتریانشون داشته باشن
حرف تون درسته اما در پست های قبل توضیح دادم بعضی موارد به دیگری ترجیح میدم

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
pt.JPG

ابر تورم ها همیشه این بلا رو سر بازار میاره
نمونه ای از حباب ایجاد شده به خاطر ابر تورم سال 1391 و 1392 که همه چی سه برابر شد ! به تاریخ ها دقت بکنید که چقدر یه دوره رونق و رکود طولانی بوده . اینطوری نبوده که 1 سال صعودی باشه و 1 ماهه بریزه . آروم آروم خوابیده
کسی که اون موقع مثل بنده کار میکرده ، اینو شاهد بوده ، کسی هم که چند ساله وارد شده ، سابقه هر سهمی رو بررسی بکنه ، همشون بلا استثنا این اتفاق رو تجربه کردن ، یکی کمتر یکی بیشتر !
اون موقع زمان هم همه نوید یه اقتصاد عالی و شکوفایی و همینطور غیر حبابی بودن بورس رو میدادن

خیلی حسی بگم ، ارزش واقعی شرکت یه چیزی بین اون قله و اون کفی هستش که ایجاد شده ...

هیچ چیزی غیر ممکن نیست ;)

amme joon

Registered User
لایک‌ها
2,939
نمودار کاملشو بزار ببینیم الان وضعیت چطوره . این که یه قسمت از نمودار رو بزاری معلومه هدف دیگه ای داری :D تازه دو سال فرصت بود برای خروج هر کی ضرر کرد تقصیر خودش بود

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
نمودار کاملشو بزار ببینیم الان وضعیت چطوره . این که یه قسمت از نمودار رو بزاری معلومه هدف دیگه ای داری :D تازه دو سال فرصت بود برای خروج هر کی ضرر کرد تقصیر خودش بود
pt2.JPG

بیا عشقم :D
فقط به خاطر اینکه یوقت فکر نکنی من از اوناشم
snoozer_08.gif

اون عکس قبلی 2.5 سال طول کشیده
این یکی عکسه هم 2.5 سال طول کشیده تا به قیمت قله برسه
یعنی از قله به رسیدن مجدد به قله فقط 4.5 سال طول کشیده !!!

یعنی اگه کسی توی اوج قیمتی میخرید ، 4 سال و 6 ماه طول میکشید که دوباره به همون قیمت خرید و سر به سر برسه
اگه کسی قبل از رونق میداشت و توی اون قله سودش رو ذخیره میکرد و دوباره تو مسیر نزولی از اون وسطا جمع میکرد ، جلو میوفتاد
اونی هم که هیچکاری نکرده ، سود خوبی رو برده ولی بعد از 5 سال که سود کاملا منطقی و با ارزشه !
اونی که تو قله خریده وقتش و سرمایشو 4 سال و نیم هدر داده ! اگه 1 سال دندون رو جیگر میذاشت و هیچ کاری نمیکرد و با منطقش جلو میرفت ، مثل اونی که قبل از شروع رونق سهم داشت بودش حتی بهتر چون 2 سال و نیم جلو بوده
علت : سال های 92 الی 94 بدترین سال های بازار این اواخر بوده که به خاطر اتمام دوره رونق و ایجاد شدن دوره رکود ، بها قاطعیت میتونم بگم تمام سهم ها و شرکت ها مفت و طلا بودن !!!!! نصف ارزش واقعی که سهله ، حتی یک سوم ارزش واقعی !!! بهترین زمان برای سهام داری

از تاریخ درس بگیریم . بهترین کاری که توی همچین دورانی میشه انجام داد استفاده از اوراق مشارکت و صندوق های درآمد ثابت ETF هستش که دیگه لازم نباشه پول رو خارج بکنیم و ببریم سمت بانک و دوباره برگردونیم . هر لحظه هم میشه وارد موقعیت خرید جدید شد

اما ابر تورم امسال با سال 91-92 یه تفاوت داره ، اون چیه ؟؟؟ اگه گفتید ؟
eyebrow.gif

بلهههههه
دوره 91-92 بعدش وضعیت اقتصادی با ثبات شده بود . تورم رو کنترل کرده بودن ( فنرش رو نگهداشته بودن ) ولی توی این دوره 97-98 این اتفاق نیوفتاده !
یعنی همه میدونیم وضعیت حداقل تا 4 سال آینده ، با فرض اینکه رئیس جمهور جدید آمریکا بخواد مذاکره بکنه و مذاکره انجام بشه و به نتیجه برسه ، شرایط همینه . تورم ادامه داره ولی اگه رئیس جمهور آمریکا عوض بشه ، افزایش قیمت دلار به خاطر جو مثبت و امید به مذاکره با سرعت کمتری رشد میکنه در نتیجه مثل سال 91-92 یهو وارد یه دوره رکود نمیشیم .
در نتیجه حباب بورس مثل اون موقع خالی نمیشه !
آروم تر خالی میشه و همچین ریزش خفنی نداریم ( البته نظر منه )
امیدوارم بتونم منظورم رو خوب برسونم . من دیگه نمیتونم همه چیزو لقمه بگیرم بزارم تو بشقاب ، خودتون یکم این حرفامو بررسی بکنید ، متوجه منظورم میشید . خیلی پیچیده به موضوع نگاه نکنید
این مبنای عملکرد منه

اونایی هم که فرتی میپرن وسط و اظهار نظر میکنن ، خواهش میکنم جو رو خراب نکنید . شما وارن بافت ، شما تمساح رودخونه نیل ، شما شکارچی !
من نظر خودمو میدم
شما هم نظر خودتو بده
این یه دیدگاهه
اون یه دیدگاهه
نه دیدگاه من 100% درسته نه دیدگاه شما 100% درسته . هیچکدوممون از آینده نمیایم که بتونیم پیش بینی بکنیم
222.gif

من تصمیم رو به کسی نمیگم ، هرکسی این نظرات مثبت و منفی رو کنار هم قرار بده و به یه تصمیم کلی برسه . تحلیل رو نمیشه 100% تضمین کرد . اسمش پیش بینیه

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
اون 2 سال فرصت خروج همه دیدگاهی مثل دیدگاه الان داشتن
همه میگفتن کف قیمته
رالی شروع میشه
ارزش فلان شرکت خیلی بیشتره
شرکت عقب افتاده از صعود
اصلاحه و موقتیه
نمودار رو میذاشتن و چهار تا خط و فیبو و چنگال نقاشی میکردن و خطوط حمایتی مقاوتی رسم میکردن و یه فلش هم تهش میکشیدن که هدف بعدی صعودی و فلان قیمت !
البته میگفتن اگه از این قیمت رد شد بفروشید ولی کی بود که بفروشه ؟ تا همون لحظه پولش نصف شده بود مگه دلش میومد ! خلاصه که با کشتی سوراخ تو دریای اوراق سهام غرق شدن

تحلیلگر ها هم یه یادگاری فلان قیمت فلان تاریخ میذاشتن ! تا 5 سال بعدش که دوباره پیداشون میشد البته با حساب های جدید و در مورد سابقه های تاریخ سهم صحبت میکردن
وقتی میگم این اسمش تحلیل نیست و هر آماتوری تحلیلگر شده منظورم اینه !

منم میگم شاخص عدد 3 میلیون رو میبینه ! چه زمانی ؟ 1 سال دیگه ؟ 5 سال دیگه ؟ 10 سال دیگه ؟
عدد 3 میلیون که سهله ، عدد 30 میلیون هم میبینه :D
فخوز 100000 تومن به ازای هر سهم رو میبینه ! چه زمانی ؟
اونی مرده و هنر کرده که زمان رو مشخص بکنه ! وگرنه قیمت رو همه میشخ میکنن
دلارم 50 هزار تومن میشه ، پرایدم 500 میلیون تومن میشه ، خونه هم متری 1 میلیارد تومن میشه .

مهم زمانه . یکی سرمایش 1 ساله دو برابر میشه ، یکی 5 ساله ، یکی 10 ساله . آیا ارزش داره 10 سال صبر بکنی با سهم غرق بشی و بعد از 10 سال پولت 2 یا 3 یا 4 برابر بشه ؟ یا اینکه اون مدت زمان رو بهتره با اوراق سر بکنی و دندون طمع رو بکشی و بندازی دور مثل یه انسان بالغ نظاره گر باشی ؟

آقا جون از فرصت ها استفاده بکن ولی ریسک منطقی بکن . این جمله رو یه بزرگی به من گفت ، منم به شما میگم :
گاهی اوقات کاری نکردن از کاری کردن بهتره

بالا