• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام
چند روز قبل یه دوستی پستی از شما رو برای من لینک کرد که اگر دسترسی داشتم یکماه بن بودی ، بگذریم

اول این رو بگم من بورس و رمزارز رو با هم مقایسه نمیکنم

به عنوان کسی که سال ها در فارکس ، بورس ، ارز ، طلا و جواهرات و حدودا یکسالی در کریپتو فعالیت میکنم عرض میکنم خدمتتون

کاری که شما در این پست انجام دادی کوبیدن کریپتو و بازارهای موازی بود دقیقا همان کاری که بورس بازها در حال انجام اون هستن ( پس شما از نظر نگرش تفاوتی با افرادی که ذکر کردید نداشتید ) از شما و دوستانی امثال شما توقع میشه به عنوان فردی که نسل جدید و امروزی هست با دیدگاه و نگرش بزرگتری به مسائل اقتصادی نگاه کنند

متاسفانه ما رفتار و گفتار اشخاص به پای یک حوزه کاری مینویسیم مثلا فلان معلم کار خلافی میکنه تمام افراد اون صنف بد میدونیم
همین عمل در بازارهای مالی نیز به وفور انجام میشود

بازارهای مالی فارق از داخلی و خارجی نیاز به نگرش و بینشی غیر متعصبانه داره

موفق باشید

Arashnz66

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
26
دوستان برای خرید از یک نماد در کارگزاری یک قیمت کمتر وجود داره و یک قیمت بیشتر. من برای خرید باید کدوم رو وارد کنم ؟ دوستی میتونه منبعی به من معرفی کنه که متوجه بشم این ها چی هستند و ضرر نکنم و دچار مشکل نشم ؟ و یه سوال دیگه هم اینکه وضعیت نماد برای ثبت سفارش مجاز نمیابشد یعنی چی ؟

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
دوستان برای خرید از یک نماد در کارگزاری یک قیمت کمتر وجود داره و یک قیمت بیشتر. من برای خرید باید کدوم رو وارد کنم ؟ دوستی میتونه منبعی به من معرفی کنه که متوجه بشم این ها چی هستند و ضرر نکنم و دچار مشکل نشم ؟ و یه سوال دیگه هم اینکه وضعیت نماد برای ثبت سفارش مجاز نمیابشد یعنی چی ؟
سلام
به سایت فراچارت مراجعه کنید

منابع خوبی برای شروع کار و سطوح مختلف وجود داره

MR-S

Registered User
لایک‌ها
7,680
این یدونه پست رو لازم بود بزنم به خاطر اینکه رمزارزی ها هم توی رهاورد هم بقیه جاها همیشه سعی کردن با کوبیدن بورس ، بازار خودشون رو مناسب جلوه بدن و با مقایسه هایی سطحی و بدون اینکه اصلا بورسی ها چیزی بگن ، پیروز میدان بودن ! اکثر کسایی هم که اونور رفتن از متضررهای بورس بودن و فکر میکردن اونور دیگه چون طرف حسابشون ایران نیست ، شربت شیرینی پخش میکنن. چند روزی هستش که سود یا ضرر هایی کردن و امروز تقریبا کل بازار طی 1 روز به اندازه 1 سال بورس با 50 الی 60 درصد ریزش همراه بود

اونایی که متضرر شدن نوش جونشون حقشونه ولی امروز اتفاقی افتاد که واقعا برام جالب بود :

* اول این رو بگم من بورس و رمزارز رو با هم مقایسه نمیکنم چون رمزارزها رو در حدی نمیدونم که ارزش داشته باشه توی همچین مقایسه ای قرارشون بدم و از نظر من صرفا قماره نه سرمایه گذاری . پس هیچ مقایسه ای قرار نیست داشته باشم . اجازه میدم توی این مقایسه همیشگی که میکنن رمزارزها برنده بشن . صحبت من در مورد طرز رفتار فعالین اون بازاره !

• کسایی که توی بورس متضرر شدن چون نمیخواستن زیر بار مسئولیت برن ، مشکل رو گردن حقوقی و حقیقی و دولت و صف فروش و ... انداختن ولی اونور چون کسی نیست که مشکل رو گردن اون بندازن ، دقیقا مثل شرکت های هرمی ، همشون ادعای سود بردن و ... دارن !
  • رمزارزی ها توی یک روز 50% الی 70% ریزش داشتن ولی همه میگن هیچکسی ضرر نکرده ! فکر کنم ضرر رمزارزی ها علی الحساب به حساب بورسی ها زده شده
    s507.gif
  • سهام 20% منفی میشه بورسی ها میگن " بیچاره شدیم و حقوقی فلان کرد و ... "
    k06204.gif
    رمزارز 60% منفی میشه میگن " فرصت خریده و ..." ! با توجه به اینکه اصلا رمزارزها هیچ ارزشی ذاتا ندارن و کاملا به عرضه و تقاضا ارتباط دارن !
  • بورسی ها اصرار دارن که " سهام ارزش ذاتی نداره و کشکه "
    k06204.gif
    ولی رمزارزی ها با وجود اینکه پشتوانه اون واحد معاملاتیشون هیچی نیست اصرار دارن که " میترکونه و بنیاد قوی داره و ..."
  • بازار رو تبلیغ میکنن بر خلاف بورس که تبلیغ نمیشه ! 98 تا تابستون تبلیغ شد نتیجش رو دیدیم و همه مخالف این موضوع بودن
این کار هم علت داره و متاسفانه خیلی از مالباخته های بورسی که برای اولین بار با بازارهای مالی آشنا شده بودن جذب این مدل تبلیغات شدن و اونور ضرری به مراتب شدیدتر کردن هرچند که اکثرا اونور ضرر رو قبول نمیکنن !
علت چیه ؟
بورس بدون اینکه نیاز باشه تبلیغشو بکنن ، سود میده ولی رمزارز تا افراد جدید و سرمایه های جدید رو وارد نکنن ، سود نمیکنن و اگه بگن این بازار سود نمیده کسی واردش میشه ؟ ;)
همون مشکلی که شرکت های هرمی داشتن و دارن . همین الان شرکت های هرمی پرزنت بکنن ، همشون ادعای درآمدهای نجومی و ... دارن

در هر صورت سرمایه ها خارج شد و از بین رفت ، اونور هم یسریا درگیر قمار در پوشش ترید شدن و ...:D

قرار نبود با این پولا بورس حرکتی بکنه چون سهام ها نیاز به حرکت ندارن و از نظر من قیمتشون معقوله و باید طبیعی رشد بکنن ولی این پولایی که اونور نابود شده و در آینده هم به خاطر معاملات افراطی نابود خواهد شد ، اثرش رو روی اقتصاد کشور میزاره و کسب و کارها میتونن وارد رکود شدیدی بشن

در پایان بگم که " یک بازنده همیشه بازندست ! چه توی بورس چه توی رمزارزها چه فارکس و حتی زندگی شخصی و مالی ! کسی بازندست که آموزش ندیده باشه و زیر و بم محلی رو که سرمایه گذاری میکنه در نیوورده باشه یا از کاری که میخواد انجام بده مطمئن نباشه . بازنده ها همیشه محکوم به باخت هستن چون خودشون میخوان "

این بود نظر من :p

داود جان خودت میدونی که من بی طرفم اما چون رمز ارز رو یک طرفه کوبیدی و از طرفی خودم هم بیکارم و حوصله ام سر رفته ناچارم جواب بدم :p

کسایی که توی بورس متضرر شدن
کسایی که توی بورس متضرر شدن بعضا چندین برابرش رو داخل کریپتو جبران کردن، حتی یکی دو نفرشون داخل تاپیک هم گفتن.

• رمزارزی ها توی یک روز 50% الی 70% ریزش داشتن ولی همه میگن هیچکسی ضرر نکرده ! فکر کنم ضرر رمزارزی ها علی الحساب به حساب بورسی ها زده شده
    s507.gif
دلیلش میدونی چه؟ رمز ارزها در چند ماه اخیر اکثرا چند صد درصد سود داشتن، به خاطر همین با ریزش 50 درصدی هنوز ضرر نکردن.
منی که ADA خریدم 0.3 و الان یک روزه قیمتش از 2.4 مثلا شده 1.5 هنوز سود خوبی کردم دیگه.

رمزارز 60% منفی میشه میگن " فرصت خریده و ..." !

دقیقا، خودت قیمتهای دیروز رو دیدی، قیمتهای امروز هم همینطور، آیا فرصت خرید نبود؟:p

JAVAD 66

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر فعال
لایک‌ها
2,227
چندین سهم از صبح زیر نظر دارم
حقوقی دائم داره خرید میزنه ولی به طرز عجیبی صف فروشش داره همینطور سنگی تر میشه
معلوم نیست باز چه نقشه ای کشیدن
تعداد کسایی که تو صف هستن کمه فقط تو شبندر تعداد بالای هزار هستش دقیق بخوام بگم 1140 نفر

تو بعضی سهم ها حتی کتر از 200 نفر صف درست کردن

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
چندین سهم از صبح زیر نظر دارم
حقوقی دائم داره خرید میزنه ولی به طرز عجیبی صف فروشش داره همینطور سنگی تر میشه
معلوم نیست باز چه نقشه ای کشیدن
تعداد کسایی که تو صف هستن کمه فقط تو شبندر تعداد بالای هزار هستش دقیق بخوام بگم 1140 نفر

تو بعضی سهم ها حتی کتر از 200 نفر صف درست کردن
بیشترشون خود حقوقی ها هستند که با کدهای حقیقیشون به کدهای حقوقی خودشون میفروشند..کد به کد می کنند و اینجوری قیمت نمادها را میارن پایین بدون اینکه فرصت خروج به سهامدارای عادی بدن و بدون اینکه یک قرون از جیب خودشون خرید بکنند و فقط انتقال پول از این دست به اون دسته!سرمایه مردم گروگان گرفته شده و هی داره میاد پایین--حتی با 80 درصد منفی هم افراد عادی تو بیشتر نمادها نمیتونند بفروشند و اجازه نمیدن به اینا

JAVAD 66

کاربر فعال
لایک‌ها
2,227
#پایان_بازار

📌خالص ارزش معاملات امروز 2,097 میلیارد تومان بود .

📌 حقیقی ها طی معاملات امروز 976 میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.

🔵 میانگین سرانه خرید و فروش هر کد حقیقی:

سرانه خرید: 10 میلیون تومان

سرانه فروش: 27 میلیون تومان

JAVAD 66

کاربر فعال
لایک‌ها
2,227
📌خالص ارزش معاملات امروز 1,890 میلیارد تومان بود.

📌 حقیقی ها طی معاملات امروز 635 میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند.

🔵 میانگین سرانه خرید و فروش هر کد حقیقی:

سرانه خرید: 7 میلیون تومان

سرانه فروش: 25 میلیون تومان

mehrshad.aryanfar

Registered User
لایک‌ها
1,111
این یدونه پست رو لازم بود بزنم به خاطر اینکه رمزارزی ها هم توی رهاورد هم بقیه جاها همیشه سعی کردن با کوبیدن بورس ، بازار خودشون رو مناسب جلوه بدن و با مقایسه هایی سطحی و بدون اینکه اصلا بورسی ها چیزی بگن ، پیروز میدان بودن ! اکثر کسایی هم که اونور رفتن از متضررهای بورس بودن و فکر میکردن اونور دیگه چون طرف حسابشون ایران نیست ، شربت شیرینی پخش میکنن. چند روزی هستش که سود یا ضرر هایی کردن و امروز تقریبا کل بازار طی 1 روز به اندازه 1 سال بورس با 50 الی 60 درصد ریزش همراه بود

اونایی که متضرر شدن نوش جونشون حقشونه ولی امروز اتفاقی افتاد که واقعا برام جالب بود :

* اول این رو بگم من بورس و رمزارز رو با هم مقایسه نمیکنم چون رمزارزها رو در حدی نمیدونم که ارزش داشته باشه توی همچین مقایسه ای قرارشون بدم و از نظر من صرفا قماره نه سرمایه گذاری . پس هیچ مقایسه ای قرار نیست داشته باشم . اجازه میدم توی این مقایسه همیشگی که میکنن رمزارزها برنده بشن . صحبت من در مورد طرز رفتار فعالین اون بازاره !

• کسایی که توی بورس متضرر شدن چون نمیخواستن زیر بار مسئولیت برن ، مشکل رو گردن حقوقی و حقیقی و دولت و صف فروش و ... انداختن ولی اونور چون کسی نیست که مشکل رو گردن اون بندازن ، دقیقا مثل شرکت های هرمی ، همشون ادعای سود بردن و ... دارن !
    s507.gif
    k06204.gif
    رمزارز 60% منفی میشه میگن " فرصت خریده و ..." ! با توجه به اینکه اصلا رمزارزها هیچ ارزشی ذاتا ندارن و کاملا به عرضه و تقاضا ارتباط دارن !
    k06204.gif
    ولی رمزارزی ها با وجود اینکه پشتوانه اون واحد معاملاتیشون هیچی نیست اصرار دارن که " میترکونه و بنیاد قوی داره و ..."
  • بازار رو تبلیغ میکنن بر خلاف بورس که تبلیغ نمیشه ! 98 تا تابستون تبلیغ شد نتیجش رو دیدیم و همه مخالف این موضوع بودن
این کار هم علت داره و متاسفانه خیلی از مالباخته های بورسی که برای اولین بار با بازارهای مالی آشنا شده بودن جذب این مدل تبلیغات شدن و اونور ضرری به مراتب شدیدتر کردن هرچند که اکثرا اونور ضرر رو قبول نمیکنن !
علت چیه ؟
بورس بدون اینکه نیاز باشه تبلیغشو بکنن ، سود میده ولی رمزارز تا افراد جدید و سرمایه های جدید رو وارد نکنن ، سود نمیکنن و اگه بگن این بازار سود نمیده کسی واردش میشه ؟ ;)
همون مشکلی که شرکت های هرمی داشتن و دارن . همین الان شرکت های هرمی پرزنت بکنن ، همشون ادعای درآمدهای نجومی و ... دارن

در هر صورت سرمایه ها خارج شد و از بین رفت ، اونور هم یسریا درگیر قمار در پوشش ترید شدن و ...:D

قرار نبود با این پولا بورس حرکتی بکنه چون سهام ها نیاز به حرکت ندارن و از نظر من قیمتشون معقوله و باید طبیعی رشد بکنن ولی این پولایی که اونور نابود شده و در آینده هم به خاطر معاملات افراطی نابود خواهد شد ، اثرش رو روی اقتصاد کشور میزاره و کسب و کارها میتونن وارد رکود شدیدی بشن

در پایان بگم که " یک بازنده همیشه بازندست ! چه توی بورس چه توی رمزارزها چه فارکس و حتی زندگی شخصی و مالی ! کسی بازندست که آموزش ندیده باشه و زیر و بم محلی رو که سرمایه گذاری میکنه در نیوورده باشه یا از کاری که میخواد انجام بده مطمئن نباشه . بازنده ها همیشه محکوم به باخت هستن چون خودشون میخوان "

سلام توضیحات شما مثل همیشه بر اساس واقعیت هست .

داوود جان همراه اول بلاخره به همون محدوده 1700 که شما 7-8 ماه پیش گفتید نزدیک شده به نظرتون روی 1700 ارزنده هست برای سرمایه گذاری 10-15 ساله مثلا با 100 میلیون ؟
سوال دوم اینکه مثلا سهامی که p/e 10 یا 7.8 دارند به نظرتون در این شرایط به درد سرمایه گذاری بلند مدت 10-15 ساله می خورند یا بهتر است روی سهام ارزنده تر متمرکز بشوم ؟
مبنای کار را بر اساس dps بیشتر در نظر می گیرم که اگر قیمت سهم هم بالا نرفت که می رود بلاخره سودی در حد سود بانکی را بعنوان کمک خرج داشته باشم
درباره ی آریا و وسپهر در این وضعیت چه نظری دارید ؟

Last edited:

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
داوود جان همراه اول بلاخره به همون محدوده 1700 که شما 7-8 ماه پیش گفتید نزدیک شده به نظرتون روی 1700 ارزنده هست برای سرمایه گذاری 10-15 ساله مثلا با 100 میلیون ؟
روی 1700 قیمتش مناسبه ولی وزن زیادی توی سبدتون نگیره به نظرم بهتره . همراه کم ریسکه ولی سود کمی هم میده
سوال دوم اینکه مثلا سهامی که p/e 10 یا 7.8 دارند به نظرتون در این شرایط به درد سرمایه گذاری بلند مدت 10-15 ساله می خورند یا بهتر است روی سهام ارزنده تر متمرکز بشوم ؟
شرکت های کوچیکی که پی به ای یک سال آینده اونا بالاست ، مثلا 7 تا حداکثر 12 ، باید طرح های توسعه اونا بررسی بشه . ممکنه پروژه هایی داشته باشن که سودآوریشون زیاد بشه
گاهی اوقات هم اون شرکت ممکنه طرح خاصی نداشته باشه و به خاطر گرون شدن دارایی هاش این اتفاق براش افتاده باشه که توی شرکت های کوچیک اگه دارایی هاشون منهای بدهی ها بشه ، به اون میزان بیارزه ، کف رو برای دو سه سال حفظ میکنن تا سود آوری کم کم زیاد بشه و به حالت طبیعی برسن

مبنای کار را بر اساس dps بیشتر در نظر می گیرم که اگر قیمت سهم هم بالا نرفت که می رود بلاخره سودی در حد سود بانکی را بعنوان کمک خرج داشته باشم
درباره ی آریا و وسپهر در این وضعیت چه نظری دارید ؟
بهترین گزینه دوران رکود اینه که شما برای 1 یا 2 سال آینده تمرکزتون بیشتر روی شرکت های EPS محور مثل همین آریا باشه . آریا الان قیمتش خوبه . حتی قیمت بازگشایی بعد از مجمعش هم خوب بود !
وسپهر رو اطلاعی ندارم

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
یک سوال برای من پیش اومده.
چه کاری هست که شرکت میاد و از محل سود انباشته ، افزایش سرمایه میده؟
شرکت یه سودی کرده، مقداریش رو به عنوان dps به سهامدار داده و بقیه اش رو برای خودش نگرداشته.
حالا میاد بعد مدتی افزایش سرمایه میده، اما موقع بازگشایی، قیمت سهم به نسبت همون افزایش سرمایه کاهش پیدا میکنه دیگه. این که دیگه چیزی نشد و فرقی برای سهامدار نکرد. اون سودی که تو دل شرکت مونده و به سهامدار داده نشده باز هم به سهامدار نرسیده خب.

Hamid2day

مدیر ارشد بازنشسته
لایک‌ها
20,173
یک سوال برای من پیش اومده.
چه کاری هست که شرکت میاد و از محل سود انباشته ، افزایش سرمایه میده؟
شرکت یه سودی کرده، مقداریش رو به عنوان dps به سهامدار داده و بقیه اش رو برای خودش نگرداشته.
حالا میاد بعد مدتی افزایش سرمایه میده، اما موقع بازگشایی، قیمت سهم به نسبت همون افزایش سرمایه کاهش پیدا میکنه دیگه. این که دیگه چیزی نشد و فرقی برای سهامدار نکرد. اون سودی که تو دل شرکت مونده و به سهامدار داده نشده باز هم به سهامدار نرسیده خب.
همین داستانو من در سهام #وسدید دارم

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177

s507.gif
    k06204.gif
    k06204.gif
علت چیه ؟

سلام داود جان
با کمال احترامی که برای شما قائل هستم اما با خوندن این پست بسیار متاسف شدم و فکر میکنم شما یکی از حقوقی های بورس ایران هستید که دارید از این بازار کاملا فاسد دفاع میکنید و چه بسا خیلی ها زمانی که بازار بورس گل و بلبل بود و توصیه به هولد و دید دراز مدت میکردند و همین باعث شده الآن 80 درصد از سرمایشون دود بشه و هیچکس هم پاسخگو نیست آیا برای این موضوع توضیحی دارید که اگر اساتیدی که خودشون رو پیر بازار میدونستن و ریزش های سالهای قبل رو دیده بودند چرا همش میگفتن دست به سهماتون نزنید و نگه دارید بازار برمیگرده ؟ یکسال ازش گذشت آیا برگشت ؟ چرا هنوز دارید از این بازار با تمام فسادی که بوش همه جارو برداشته و کاملا علنی شده مجدد دفاع میکنید ؟ آیا این کار درستی هست که برای سرپوش به فساد و دزدی بورس بازار موازی رمز ارز رو بکوبید و شما بشید آدم خوبه ؟!
اگر دستتون به بالا میرسه و خبر امیدوار کننده ای دارید بگین تا متضرعین خوشحال بشن نه اینکه جنس من خوبه مال بقیه آشغاله ...
بنده اگر سرمایه ایکه داخل رمز ارز آوردم و روزی مثل بورس دود بشه اینقدر شهامت دارم بیام تو این تاپیک بگم بازار پر از فساد رمز ارز سرمایه منو از بین برد

برای انتخاب بازار مالی هر کسی با توجه به اختیار و صلاح خودش وارد میشه اما کوبیدن بازار رمز اونم از طرف شخصی که باتجربه خطاب میشه واقعا بعید هست
تجربه زندگی به من یاد داده هیچوقت زود قضاوت نکنیم و تنها از حق دفاع کنیم و واقعیت ها رو قبول کنیم و ازش دم بزنیم حتی اگر به ضررمون باشه
موفق باشی

mehrshad.aryanfar

Registered User
لایک‌ها
1,111
روی 1700 قیمتش مناسبه ولی وزن زیادی توی سبدتون نگیره به نظرم بهتره . همراه کم ریسکه ولی سود کمی هم میده

شرکت های کوچیکی که پی به ای یک سال آینده اونا بالاست ، مثلا 7 تا حداکثر 12 ، باید طرح های توسعه اونا بررسی بشه . ممکنه پروژه هایی داشته باشن که سودآوریشون زیاد بشه
گاهی اوقات هم اون شرکت ممکنه طرح خاصی نداشته باشه و به خاطر گرون شدن دارایی هاش این اتفاق براش افتاده باشه که توی شرکت های کوچیک اگه دارایی هاشون منهای بدهی ها بشه ، به اون میزان بیارزه ، کف رو برای دو سه سال حفظ میکنن تا سود آوری کم کم زیاد بشه و به حالت طبیعی برسن

بهترین گزینه دوران رکود اینه که شما برای 1 یا 2 سال آینده تمرکزتون بیشتر روی شرکت های EPS محور مثل همین آریا باشه . آریا الان قیمتش خوبه . حتی قیمت بازگشایی بعد از مجمعش هم خوب بود !
وسپهر رو اطلاعی ندارم
با سپاس فراوان
یک پولی از پس انداز سرمایه ی کاری بدستم امده بود . امروز یک پله از سهام ساروم و تیپیکو و صبا و همراه و شیران و آریا خریدم . طبق تحقیقی که چند وقتی هست روی اینها کردم سودساز هستند و طلق گفته شما برای دوران رکود دستکم ادم خیالش راحت تر هست که 14-15 درصد سود بانکی را میدهند به عنوان dps . تجربه هم نشون میده در کشور ما چیزی ارزان نمی شود و به فرض بشود هم چه بهتر ارزش همین پول هایی که داریم بیشتر می شود و معامله دو سر بردی خواهد بود .
منتظرم افق کوروش به کانال 5 تومن بیاید و مقداری بخرم . صندوق آگاس را هم روی 5900 اضافه کردیم ببینیم خدا چه می خواهد و چه پیش می آید

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
سلام داود جان
سلام مهدی خان

این موضوع توضیحی دارید که اگر اساتیدی که خودشون رو پیر بازار میدونستن و ریزش های سالهای قبل رو دیده بودند چرا همش میگفتن دست به سهماتون نزنید و نگه دارید بازار برمیگرده ؟
هیچ بازاری استاد نداره
هر بازار و هر کسب و کاری یک دانشگاهه که هر روز اون درس های تازست
ولی سهامداری توی بورس بهترین کاره ولی نه به اون شکلی که تبلیغ میکردن
سهامداری تا زمانی که شرکت به قیمت واقعی هستش خوبه
وقتی شرکت گرون میشه باید دست به ماشه برای فروش باشی که خالی بکنی
وقتی هم به ارزش واقعی رسید بخری
اگه برای 100 سال هم حبابی توی اون شکل نگرفت بدون معامله هستی !

عامل زمان از کنترل ما خارجه ولی میتونیم ارزش یک شرکت و سهمش رو متوجه بشیم و متناسب با اون معامله داشته باشیم و همون کفایت میکنه

از اون اوایل میگفتم بازار حبابیه و مراقب باشید . زمانش مشخص نیست ولی میدونیم گرونه و باید آماده برای فرار باشیم . حالا بعضیا اصرار داشتن سهام رو نگهداری بکنید نمیدونم با چه منطقی بود چون واقعا گرون و حبابی بود
ولی نکته جالبی که امسال وجود داشت به خاطر دخالت های دولت ، حتی شهریور 99 ، بعضی از سهم های کوچیک ریزششون رو کرده بودن و از اون موقع فرصت خرید بود !
اما تبلیغات برای سهامداری روی سهم های گرون میشد
بارها هم گفتم اگه سهمی دارید که گرونه و بازده پایینی داره اون رو بفروشید و بیخودی سهامداری نکنید ولی توی تمام بازارهای مالی ، فعالین اون بازار نسبت به خریدشون تعصب دارن . خودمم گاهی اوقات درگیر این موضوع شدم و درک میکنم
از اونور هم تبلیغ میکردن که سهامداری بکنید و باعث تحریک بیشتر مردم میشد . اینم دلیل داشت که اگه بخواید اونم توضیح میدم:rolleyes:

یکسال ازش گذشت آیا برگشت ؟
تا 3 سال دیگه هم شاید شاخص 2.1 زده نشه ! اگه دلار زیر 30 تومن بمونه
هرکسی هم میگفت که شاخص تا فلان ماه برمیگرده الان دیگه توی بورس نیست ;)
روند بازار از 98 غیرعادی شد تا تابستون 99
از تابستون 99 تا بهمن 99 دستوری منفی شد که به ارزش واقعیش برسه
از بهمن 99 تا امروز هم قانونی گذاشته شد که باید گذاشته میشد تا قفل بشه
از مجامع 1400 به بعد هم شرکت ها مطابق با ارزش واقعیشون معامله میشن . نه انتظار رشد دارم نه انتظار ریزش و همین بازار عادی هستش که دوستش دارم
از 98 تا تابستون 99 رو دوست نداشتم . از تابستون 99 تا بهمن 99 رو دوست داشتم
چرا هنوز دارید از این بازار با تمام فسادی که بوش همه جارو برداشته و کاملا علنی شده مجدد دفاع میکنید ؟
من هیچ دفاعی از بورس نمیکنم
اتفاقا میگم اگه کسی شرایطش رو نداره توی بورس نباشه . بورس هم یک محل سرمایه گذاری مثل صدها هزار فرصت سرمایه گذاریه :rolleyes:
صدها هزار کسب و کار مختلف در صنعت های مختلف در شاخه های های تولید ، بازرگانی و خدمات هست

آیا این کار درستی هست که برای سرپوش به فساد و دزدی بورس بازار موازی رمز ارز رو بکوبید و شما بشید آدم خوبه ؟!
تمامی بازارهای مالی در سرتاسر دنیا فاسدترین محل ها هستن و این یک موضوع کلی هستش
اشتباهی که فعالین رمزارزها میکنن اینه که :
فکر میکنن چون من بورسی هستم ، وقتی بازار رمزارزها رو زیر سوال میبرم ، به این معنیه که بیاید و در بورس فعالیت داشته باشید ! درصورتی که این موضوع کاملا مردوده ...

عمده سرمایه من همیشه درگیر ملک بوده . خارج از بورس هم شراکت دارم . چرا فکر و ذهن فعالین رمزارزها به این سمت نمیره که ملک مناسبه یا راه اندازی کسب و کار ؟
چرا فکر فعالین رمزارزها به این سمت نمیره که فارکس مناسبه ؟

این طرز تفکر که میگید" چون دیوید میگه رمزارز بده تا بورس رو تبلیغ بکنه " مثل اینه من بگم سرقت از بانک بده و یک شخصی فکر بکنه چون دیوید میگه سرقت از بانک بده پس سرقت از خودروی حمل پول درسته ! :p

من صرفا نسبت به بازار رمزارزها به دلایلی که بارها گفتم نظرم کاملا منفیه . در حالی که تقریبا 2 سال قبل اگه اشتباه نکنم من صرفا به عنوان تست این بازار ، اون موقع که بیت کوین 4 یا 5 هزار تومن بود ، یدونه ماینر خریدم . ولی بیخیالش شدم
از رمزارزها استفاده های دیگه ای هم کردم که دیگه کارم باهاش تموم شده ولی به هیچ وجه اون رو قبول ندارم
ولی بازم میگم دلیل بر این نیست که بورس خوبه :rolleyes:
اگر دستتون به بالا میرسه و خبر امیدوار کننده ای دارید بگین تا متضرعین خوشحال بشن نه اینکه جنس من خوبه مال بقیه آشغاله ...
به هیچ وجه من کسی رو تشویق نمیکنم که بگم بورس خوبه
اتفاقا طی این مدت چندین بار گفتم اگه آموزش ندیدید یا شرایطش رو ندارید ( وقت ، سرمایه بدون استفاده ، صبر ، تحمل مشکلات و ... ) باید از بورس خارج بشید

اتفاقا من از به شدت مخالف تبلیغ بازارها و سرمایه گذاری ها هستم . حتی امسال هم نسبت به این وضعیتی که دولت به وجود اوورده بود معترض بودم . تبلیغ هر محل سرمایه گذاری 100% اشتباهه . مثل اینه من کافه داشته باشم و بقیه رو تشویق بکنم آی مردم همه کافه بزنید ....

من هرکاری که انجام میدم تا حالا کسی رو تشویق نکردم اونارو انجام بده . بورس هم یکی از اوناست ولی اگه کسی بگه " من شرایطش رو دارم و آیا این بازار مناسب سرمایه گذاری هستش ؟ " من جواب میدم بله هست و محل امنی برای سرمایه گذاریه ولی دلیل نمیشه هرکسی توانایی حضور توی این فضا رو داشته باشه

از نظر من بورس محل سرمایه گذاریه نه کار ....
ترید کاره نه سرمایه گذاری و من به هیچ وجه رمزارزها رو محل سرمایه گذاری نمیدونم . برای ترید مناسبه
سرمایه گذاری هم توی بورس به این شکله که شما سهام رو به قیمت مناسب میخری و از اون جا به بعد صرفا کنترل میکنی که آیا از ارزشش فراتر رفته ( بفروشی ) یا خیر ( سهامدار بمونی ) . اون فروش هم صرفا برای اینه تعداد سهام زیاد بشه

--------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------
بنده 100% روی نظرم نسبت به رمزارزها هستم و علاقه ای به اون بازار ندارم و باهاش مخالفم ولی دلیل نمیشه بورس رو جایگزین بورس معرفی بکنم ! این متاسفانه قضاوتی هستش که نسبت به بنده وارد شده:(
از نظر من جایگزین رمزارزها به عنوان یک فضای امن برای ترید ، فارکس هستش . برای کسی که علاقه به ترید و تامین مالی داره

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
یک پولی از پس انداز سرمایه ی کاری بدستم امده بود . امروز یک پله از سهام ساروم و تیپیکو و صبا و همراه و شیران و آریا خریدم . طبق تحقیقی که چند وقتی هست روی اینها کردم سودساز هستند و طلق گفته شما برای دوران رکود دستکم ادم خیالش راحت تر هست که 14-15 درصد سود بانکی را میدهند به عنوان dps . تجربه هم نشون میده در کشور ما چیزی ارزان نمی شود و به فرض بشود هم چه بهتر ارزش همین پول هایی که داریم بیشتر می شود و معامله دو سر بردی خواهد بود .
فقط مراقب باشید که سود تکرار پذیر باشه
سود شرکت های سرمایه گذاری تکرار پذیر نیست

من دوتا روش برای خرید شرکت های سرمایه گذاری دارم :
  1. NAV که همه دیگه اون رو میدونیم . ارزون بود میخرم دیگه برام مهم نیست چی میشه
  2. EPS یک سال آینده شرکت های زیرمجموعه و تعداد سهامی که شرکت سرمایه گذاری تحت مالکیت خودش داره و منجر به سود قطعی از محل سهامداری شرکت های زیرمجموعه میشه . این رو به عنوان EPS یک شرکت سرمایه گذاری در نظر میگیرم . برای شرکت های سرمایه گذاری بزرگ هم کاربرد داره . مثل ومعادن که همیشه سهامدار شرکت های زیرمجموعه خودش هست نه شرکت سرمایه گذاری ای که سهام های خودش رو تعویض میکنه
توی این سهم هایی که نام بردید ، تیپیکو و صبا این مدلی هستن

آریا و همراه رو بر اساس نظر شخصیم باهاش موافقم . شیران رو اطلاعی ندارم . سیمانی هم با توجه به ریزش که بازار کرده و قیمت ها معقول شده و اینکه میفرمایید سودشون منطقیه ، میتونه گزینه خوبی باشه . جدای از اینکه شرکت چه طرح های توسعه ای داره یا چه آینده ای برای اون صنعت میتونیم متصور باشیم

منتظرم افق کوروش به کانال 5 تومن بیاید و مقداری بخرم . صندوق آگاس را هم روی 5900 اضافه کردیم ببینیم خدا چه می خواهد و چه پیش می آید
به شخصه محدوده قیمتی فعلی هم برای من جذابه . به چهار دلیل :
  1. سود آوری مناسب شرکت ( هم در حال حاضر و هم پوشش تورم ) . با توجه به اینکه نرخ بازده برای شخصی که وارد خرده فروشی بشه جدای از تورم زیر 5% در سال هستش
  2. افزایش تعداد شعبات در آینده
  3. بازارگردان درست و حسابی
  4. محدوده قیمت فعلی . من قیمتی خارج از کانال قیمتی 60 برای افق متصور نیستم . یعنی با منطق من جور در نمیاد . شاید هم وارد 50 بشه . ولی برای من از 75 هزار به پایین جذاب هستش
تحت هیچ شرایطی حرف بنده رو نسبت به افق ملاک تصمیم گیری قرار ندید . ممکنه اشتباهی کرده باشم

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
سلام مهدی خان

هیچ بازاری استاد نداره

عامل زمان از کنترل ما خارجه ولی میتونیم ارزش یک شرکت و سهمش رو متوجه بشیم و متناسب با اون معامله داشته باشیم و همون کفایت میکنه

از اون اوایل میگفتم بازار حبابیه و مراقب باشید . زمانش مشخص نیست ولی میدونیم گرونه و باید آماده برای فرار باشیم . حالا بعضیا اصرار داشتن سهام رو نگهداری بکنید نمیدونم با چه منطقی بود چون واقعا گرون و حبابی بود
ولی نکته جالبی که امسال وجود داشت به خاطر دخالت های دولت ، حتی شهریور 99 ، بعضی از سهم های کوچیک ریزششون رو کرده بودن و از اون موقع فرصت خرید بود !
بارها هم گفتم اگه سهمی دارید که گرونه و بازده پایینی داره اون رو بفروشید و بیخودی سهامداری نکنید ولی توی تمام بازارهای مالی ، فعالین اون بازار نسبت به خریدشون تعصب دارن . خودمم گاهی اوقات درگیر این موضوع شدم و درک میکنم
از اونور هم تبلیغ میکردن که سهامداری بکنید و باعث تحریک بیشتر مردم میشد . اینم دلیل داشت که اگه بخواید اونم توضیح میدم:rolleyes:

از مجامع 1400 به بعد هم شرکت ها مطابق با ارزش واقعیشون معامله میشن . نه انتظار رشد دارم نه انتظار ریزش و همین بازار عادی هستش که دوستش دارم

اتفاقا میگم اگه کسی شرایطش رو نداره توی بورس نباشه . بورس هم یک محل سرمایه گذاری مثل صدها هزار فرصت سرمایه گذاریه :rolleyes:
صدها هزار کسب و کار مختلف در صنعت های مختلف در شاخه های های تولید ، بازرگانی و خدمات هست

فکر میکنن چون من بورسی هستم ، وقتی بازار رمزارزها رو زیر سوال میبرم ، به این معنیه که بیاید و در بورس فعالیت داشته باشید ! درصورتی که این موضوع کاملا مردوده ...

عمده سرمایه من همیشه درگیر ملک بوده . خارج از بورس هم شراکت دارم . چرا فکر و ذهن فعالین رمزارزها به این سمت نمیره که ملک مناسبه یا راه اندازی کسب و کار ؟

این طرز تفکر که میگید" چون دیوید میگه رمزارز بده تا بورس رو تبلیغ بکنه " مثل اینه من بگم سرقت از بانک بده و یک شخصی فکر بکنه چون دیوید میگه سرقت از بانک بده پس سرقت از خودروی حمل پول درسته ! :p

من صرفا نسبت به بازار رمزارزها به دلایلی که بارها گفتم نظرم کاملا منفیه . در حالی که تقریبا 2 سال قبل اگه اشتباه نکنم من صرفا به عنوان تست این بازار ، اون موقع که بیت کوین 4 یا 5 هزار تومن بود ، یدونه ماینر خریدم . ولی بیخیالش شدم
از رمزارزها استفاده های دیگه ای هم کردم که دیگه کارم باهاش تموم شده ولی به هیچ وجه اون رو قبول ندارم

اتفاقا طی این مدت چندین بار گفتم اگه آموزش ندیدید یا شرایطش رو ندارید ( وقت ، سرمایه بدون استفاده ، صبر ، تحمل مشکلات و ... ) باید از بورس خارج بشید

اتفاقا من از به شدت مخالف تبلیغ بازارها و سرمایه گذاری ها هستم . حتی امسال هم نسبت به این وضعیتی که دولت به وجود اوورده بود معترض بودم . تبلیغ هر محل سرمایه گذاری 100% اشتباهه . مثل اینه من کافه داشته باشم و بقیه رو تشویق بکنم آی مردم همه کافه بزنید ....

من هرکاری که انجام میدم تا حالا کسی رو تشویق نکردم اونارو انجام بده . بورس هم یکی از اوناست ولی اگه کسی بگه " من شرایطش رو دارم و آیا این بازار مناسب سرمایه گذاری هستش ؟ " من جواب میدم بله هست و محل امنی برای سرمایه گذاریه ولی دلیل نمیشه هرکسی توانایی حضور توی این فضا رو داشته باشه

ترید کاره نه سرمایه گذاری و من به هیچ وجه رمزارزها رو محل سرمایه گذاری نمیدونم . برای ترید مناسبه
سرمایه گذاری هم توی بورس به این شکله که شما سهام رو به قیمت مناسب میخری و از اون جا به بعد صرفا کنترل میکنی که آیا از ارزشش فراتر رفته ( بفروشی ) یا خیر ( سهامدار بمونی ) . اون فروش هم صرفا برای اینه تعداد سهام زیاد بشه

--------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------
بنده 100% روی نظرم نسبت به رمزارزها هستم و علاقه ای به اون بازار ندارم و باهاش مخالفم ولی دلیل نمیشه بورس رو جایگزین بورس معرفی بکنم ! این متاسفانه قضاوتی هستش که نسبت به بنده وارد شده:(
از نظر من جایگزین رمزارزها به عنوان یک فضای امن برای ترید ، فارکس هستش . برای کسی که علاقه به ترید و تامین مالی داره
در تکمیل این پست بگم :
گفته های من توی تاپیک مالباختگان رمزارزی مثل مالباختگان بورسی ، در پاتوق ، جنبه فان و مسخره بازی داره
bav3_154fs759111.gif

به غیر از اونایی که تاکید کردم جدیه و ایرادات و مسائلش رو گفتم اونم به دلیل اینکه توی تاپیک رمزارزها فضای مناسبی برای بیانشون وجود نداشت ...
من واسه بورس شوخی های خیلی بدتری میکردم
innocentsmily.gif
bav3_154fs759111.gif

صحبت هایی که به شوخی میشه رو با جدی به یک چشم نبینید . اون ابهاماتی که نسبت به رمزارزها داشتم و اونجا بیان کردن دلیل مخالفتم با این بازاره

Mehdi_Full

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,177
سلام مهدی خان

هیچ بازاری استاد نداره

داود جان من کلی میخوام جواب بدم
من اصلا نمیفهمم هدف شما تو سرمایه گذاری تو بورس برای گرفتن سوده یا برای تفریحه ؟
برادر من مگه ما عقل نداریم ؟ اگر شما قبل از انجام یه معامله بدونی تو اون معامله با توجه به خواب سرمایت و مشخصاتی که مورد معامله داره بهت سود نمیده واردش میشی ؟
شما چرا داری آدرس غلط میدی مگه تو بورس الآن کسی سود کرده که دارید ربطش میدید به عدم آموزش یا نداشتن شرایط
یعنی من آموزش ندیدم و شرایطش رو نداشتم باسه همین فساد تو بورس گردن خودمه ؟ یعنی چی ؟
مگه 95 درصد سهمای خوب تو ضرر نیستن ؟ مشکل آموزش منو شماست ؟!
ببینم نکنه هنوزم قیمت سهمها گرونه ؟ اگر گرون نیست چرا نمیزارن قیمتا تکون بخوره با توجه به اینکه خیلی از شرکتها صورتحسابهای مالیشون مثبته ؟
ببینم از نظر شما الآن چند درصد سهما به قیمت واقعی رسیدن ؟ نکنه شما یکی از اون 25 اقتصاد دان هستید که نامه نوشتید بازار حباب داره ؟ این حبابش تا کجاستتتتتتتتت ؟
خداوکیلی نکنه اصلا هیچ سهمی نداری من دارم شک میکنم به حرفات
ببینم اگر شاخص تا سه سال دیگه نره بالا یعنی نزارن بره بالا و قیمتا تکون نخوره تو این سه سال بازم میگی بورس جای سرمایه گذاریه ؟!

من مطمئنم شما تو همین شرایط دارید از رمز ارز سود میگیرید اما به زبون نمیارید اینو حس من میگه
اما توجه و دفاع بیش از حد شما رو نسبت به بورس اصلا درک نمیکنم و احساس میکنم از عمد و دانسته دارید مطالبتون رو میگید اما شنونده باید عاقل باشه داود جان
ضمن اینکه اگر واقعا حرفاتون واقعی هست و هنوز اعتقاد دارید بورس جای سرمایه گذاریه (دقیقا عین کلام آل کلید) شما تو بورس بمونید حتی اگر سه سال دیگه هم سود نده که اون وقت من باید به عقل خودم شک کنم :rolleyes:

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
من اصلا نمیفهمم هدف شما تو سرمایه گذاری تو بورس برای گرفتن سوده یا برای تفریحه ؟
قطعا سود

برادر من مگه ما عقل نداریم ؟ اگر شما قبل از انجام یه معامله بدونی تو اون معامله با توجه به خواب سرمایت و مشخصاتی که مورد معامله داره بهت سود نمیده واردش میشی ؟
من سرمایه گذاری میکنم . همین که یک دارایی مولد رو به قیمت مناسب بخرم برام کفایت میکنه . سود میکنه دیگه ! دیگه چی میخوام ؟

شما چرا داری آدرس غلط میدی مگه تو بورس الآن کسی سود کرده که دارید ربطش میدید به عدم آموزش یا نداشتن شرایط
یعنی من آموزش ندیدم و شرایطش رو نداشتم باسه همین فساد تو بورس گردن خودمه ؟ یعنی چی ؟
مگه 95 درصد سهمای خوب تو ضرر نیستن ؟ مشکل آموزش منو شماست ؟!
100% آموزش مهمترین عامله
اینکه من میگفتم حبابیه ، برچه اساسی بود ؟
تا وقتی آموزش نباشه و تجربه نکرده باشیم و به یک درک کلی نسبت به اون بازار نرسیده باشیم ، قطعا سرمایمون به خطر میوفته
با آموزش و تجربه و درک هستش که میتونیم سود بکنیم . من وقتی یک ملک رو میبینم ارزش اون رو درک میکنم . خیلی راحت میتونم مواردی رو برای بازسازی لیست بکنم که ارزش افزوده ایجاد بنه
وقتی سهمی رو بررسی میکنم میتونم تشخیص بدم چقدر میارزه و الان قیمتش گرونه یا ارزونه یا به قیمته
وقتی جایی میخوام شراکت بکنم ، زیر و بم کار رو وارد هستم که با کمترین ریسک شراکت مناسبی رو داشته باشم و از سرمایم سود بگیرم

توی چیزایی هم که تخصص ندارم و آموزش ندیدم و تجربه ندارم و درکی نسبت به اون ندارم ، کاری نمیکنم چون میدونم ضرر میدم و مقصر خودمم

کسی که واقعا از بورس سر در میوورد قطعا از تابستون آماده میشد برای فروش و همینطور برای خرید یکسری سهم ها یا صندوق های درآمد ثابت و ...
وقتی کسی یقین داشته باشه سهم 5000 تومنی ، 2000 تومن ارزش داره دیگه روی اون تعصب نداره و منتظر نشونه هاشه که بفروشه . یا اینکه اینقدر باد کرده که دیگه خودشم میترسه و میفروشه
بعد که فروخت ، صبر میکنه تا به همون 2000 برسه تا با تعداد بیشتری بخره
اگه آموزش درست میدید قطعا 5000 نمیخرید یا حداقل 3000 تا 2000 میخرید ...

ببینم نکنه هنوزم قیمت سهمها گرونه ؟ اگر گرون نیست چرا نمیزارن قیمتا تکون بخوره با توجه به اینکه خیلی از شرکتها صورتحسابهای مالیشون مثبته ؟
الان کدوم سهم مشکل داره ؟
چه تکونی باید بخوره ؟ مثلا آریا الان مجمع رفته . از مجمع اومد باز شد . سودش رو داده ولی هنوز پرداخت نکرده . قیمت سهم هم یکم پایین اومده که منتظرم DPS رو بگیرم و از همون سهم خرید بکنم
بعد نگاه میکنم میبینم از همین قیمت فعلی تا 1 سال آینده با فرض تورم 0% ، آریا 15 الی 17 درصد سود میده ...
دیگه چی میخوام ؟

حالا این یک مثال بود
یا مثلا زفکا ، چند بار نوسانات خوبی داد . تبدیل سهم به حق تقدم داد . همین الانش روی این سهم که تازه از تابستون شروع به خرید کردم توی سودم
ولی الان سهم قفل صف فروشه . باید حق تقدمش حراج بشه بعد سر فرصت کم کم آزاد میشه . حالا 10 درصد و 20 درصد هم از سودم کم بشه

سیستم ، افق ، نوری و ....
واقعیت اینه من مشکلی با حال و روز فعلی بازار ندارم چون :
  1. دیدم به سود هم منطقیه . برای منی که خارج از بورس کار کردم ، سود یکساله 10% بورس فوق العادست . ترید هم بلد نیستم که بخوام توی فارکس باشم
  2. روی قله نخریدم
  3. سهم های قدیمی رو روی قله فروختم و به جای اون جدید ها رو پلکانی خریدم یا صندوق درآمد ثابت گرفتم
طبیعیه بازار بعد از هر رشد شارپ و ریز وارد رکود میشه . همین بیت کوین هم بیشتر بریزه کم کم وارد فاز رکود میشه و مثل گذشته شاید چندین سال نوسان بده . کاملا عادیه

ببینم از نظر شما الآن چند درصد سهما به قیمت واقعی رسیدن ؟
در مورد کل بازار که الان نمیتونم نظر بدم ولی تقریبا هرچیزی رو میبینم وضعیتش عالیه :p
حباب و غیر حباب رو باید روی شرکت زوم کرد ولی حباب تابستون یک موضوع واضح بود
هرچند که دولت میتونست با یکسری حمایت های خاص از بازار به خصوص نرخ بهره ، اون رو کنترل بکنه ولی بازم رشد متوقف شده بود

نکنه شما یکی از اون 25 اقتصاد دان هستید که نامه نوشتید بازار حباب داره ؟
اگه در حد اون 25 نفر بودم قطعا خیلی زودتر این موضوع رو به مقامات هشدار میدادم که این وضعیت با این شدت اتفاق نیوفته:(
هرچند که خودشون میدونستن چیکار میکنن !!!

ببینم اگر شاخص تا سه سال دیگه نره بالا یعنی نزارن بره بالا و قیمتا تکون نخوره تو این سه سال بازم میگی بورس جای سرمایه گذاریه ؟!
وقتی شما 1 میلیون سهم داری و هر سهم 250 تومن بهت سود میده ، 250 میلیون سود میگیری
1 میلیون سهمت هم سرجاشه . شرکت هم فعالیتش رو ادامه میده . طرح های توسعه اون بهره برداری میشه و سود آوریش بیشتر میشه و به خاطر تورم هم قیمت محصولاتش افزایش پیدا میکنه و با یک حاشیه سود مطمئن ، سود شرکت هم بالا میره
قیمت سهم هم متناسب با این زیاد میشه
بورس واسه ترید زیاد جذاب نیست . بورس واسه این سودست . ترید بخشی از بازاره
سود هم از قیمت سهم کم میشه ولی وقتی شرکت حباب نداشته باشه ، بعد از بازگشایی یا بالا باز میشه یا بعد از چند روز و هفته گپ رو پر میکنه . مهم اینه درصد مالکیت توی شرکت کم نشده

شما وقتی یدونه رستوران میزنی ، سودت توی فروش ساندویچ و پیتزا و ... هستش یا توی گرون شدن مغازه ؟ توی فروشه
قیمت سهام حکم مغازه رو داره و فروش حکم سود رو

من مطمئنم شما تو همین شرایط دارید از رمز ارز سود میگیرید اما به زبون نمیارید اینو حس من میگه
متاسفانه این تفکر 100% اشتباهه . من توی زندگیم همیشه رو بازی کردم و هیچوقت هم از کسی نترسیدم که بخوام چیزی رو مخفی بکنم:(
از رمزارز استفاده کردم ولی سرمایه گذاری و ترید نه . استفاده هم دلیل داشته که نمیتونم بگم:p
کارهای دیگه انجام میدم ولی 1 ریال هم توی رمزارزها ندارم و نخواهم داشت مگه اینکه ماهیت رمزارزها تغییر بکنه . من کاملا پاک و صادقانه نظرم رو در مورد رمزارزها گفتم

کارهای خوب و بد زیادی توی بورس کردم . کارهای خوب و بد زیادی خارج از بورس کردم ولی واقعا دلیلی وجود نداره بخوام خودم توی رمزارزها فعالیت داشته باشم و بقیه رو از فعالیت اونجا منع بکنم

اگه دیدگاه شما اینه که " دیوید خودش توی رمزارزها سود میکنه ولی برای اینکه بقیه سود نکنن تشویق میکنه توی بورس بیان " باید بگم این طرز تفکر غلطه . اینطوری اگه فکر بکنی ممکنه احساس بکنی بقیه سود میکنن و نمیخوان شما سود بکنی و اینجوری میشه داستان ماری که خودش رو دور سیم خار دار پیچونده بود و زخمی میشد و هرچقدر بیشتر زخمی میشد ، عصبانی تر میشد و بیشتر فشار میداد و اون خار ها بیشتر وارد بدنش میشدن . همین طرز تفکر خیلیا رو امسال وارد بورس کرد و متضرر شدن

شما اگه میتونی با خرید و فروش رمزارزها سود بکنی ، این کار رو انجام بده و اصلا به این حرف من که رمزارزها رو قبول ندارم توجه نکن . به این علت که مجموعه ترید هایی که منجر به شناسایی سود توی رمزارزها بشه ، از نظر من مشکلی نداره

من فقط اون نظری که نسبت به این بازار دارن رو ندارم

حتی من میگم اگه یکی به شما گفت 10 کیلو هروئین رو از A بگیر و به B برسون و روی هر کیلو 30 میلیون سود بکن ، این رو میتونی قبول بکنی ولی با منطق ! منطق چی میگه :
  1. معامله غیر قانونیه و درآمدش نامشروع و در نتیجه پولی که به دست میاد باید از دید قانون مخفی بمونه
  2. معامله غیر قانونیه و اعدام داره . پس اگه اوضاع بیریخت شد مال رو بیخیال ! جون رو بچسب ! تعصب نداشته باش !
  3. جنس رو از A میگیری ، خدا حافظ ! به B میدی و خدا حافظ ! پشت سرتم نگاه نمیکنی و یکم ریلکس میکنی
  4. یدونه کلاش با دوتا خشاب میزاری زیر صندلی که اگه ایست دادن بتونی بپیچی به بازی نه اینکه کسیو بکشی !
نمیدونم منظورم رو رسوندم یا نه :p
رمزارز مثل معامله هروئینه ، بورس مثل معامله استامینوفنه :D
توی جفتش میتونی سود بکنی و میتونی ضرر بکنی ولی حداقل خودمون رو نباید گول بزنیم و کاری نکنیم که خودمون باورمون بشه که هروئین همون استامینوفنه ! چون با 10 کیلو هروئین گیر بیوفتیم کارمون تمومه

تابستون 99 دقیقا بورس ایران حکم هروئین داشت

اما توجه و دفاع بیش از حد شما رو نسبت به بورس اصلا درک نمیکنم و احساس میکنم از عمد و دانسته دارید مطالبتون رو میگید اما شنونده باید عاقل باشه داود جان
من هیچ دفاعی از بورس نمیکنم . بورس یک محل مثل صدها هزار محل دیگست که من توشم .
چرا فکر میکنید من از بورس دفاع میکنم ؟ من در مورد بورس حقایق رو گفتم در حالی که در مورد رمزارزها هم حقایق رو گفتم
مثلا من میدونم ملک تا 4 سال دیگه راکده . آیا باید هرچی ملک به ناممه رو بفروشم و بزارم بانک ؟
ضمن اینکه اگر واقعا حرفاتون واقعی هست و هنوز اعتقاد دارید بورس جای سرمایه گذاریه (دقیقا عین کلام آل کلید) شما تو بورس بمونید حتی اگر سه سال دیگه هم سود نده که اون وقت من باید به عقل خودم شک کنم :rolleyes:
ببینید ، سرمایه گذاری یه موضوعی هستش که شخص با شخص فرق داره
الان من ملک هم دارم که اجاره دادم و اجاره هم دریافت میکنم . بازده این کار برای من سالی 4% هم نمیشه ...
شاید کلی کار دیگه با سود بیشتر باشه ولی وقتی زیر و بمش رو میدونم دیگه خیالم راحته
بورسم همینه با این تفاوت که اونقدر جذابه که هرچقدر هم میگذره چیزای بیشتری رو یاد میگیرم
خارج از بورس هم بازدهی کارهام اونقدر زیاد نیست . خیلی کمه و شاید بعضیا بیشتر بتونن سود بکنن ...

اینکه بگیم " یک کار یا سرمایه گذاری وجود داره و از اون روش میشه پول پارو کرد اشتباهه "
یکی سوپرمارکت داره . یکی نمایشگاه خودرو یکی کارخونه داره . یکی تاجر شکره و ...

من اعتقادم این نیست که بورس پر سود ترین بازار و بهترین بازاره . اعتقادم اینه که رمزارز اون استانداردهای شخصی من رو پاس نمیکنه که با سرمایه گذاری توی اون بازار بتونم آرامش داشته باشم

بالا