حالا این دامداری فکا !
من تلیسه رو از قبل داشتم و به مرور خارج شدم
و به مرور فکا رو گرفتم
همین فکا هم P/E بالایی داره ! گفتم P/E منطقی حدود 10 الی 20 باید باشه !
به سود هر سهم توجه و با تلیسه مقایسه بکنید !
ارزش بازار تلیسه با فکا رو مقایسه بکنید ...
همین فکا هم گرونه و قطعا ریزش داره ولی ریزشی منطقی تر از تلیسه که قبولش میکنم ولی تلیسه رو نمیتونم قبلو بکنم و حتی روی اون شرکت نوسان گیری بکنم
من با دید بلند مدت میگیرم و روی سهم هم بعضی وقتا بازی میکنم اما نه با کل سهم هام
پس اصلا دوست ندارم رو هوا باشم
دوست دارم با ریسک کمتری کار بکنم
قبلا هم گفتم اگه شرکت خیلی پایین بیاد برای مالکان فعلی شرکت خطرناکه و قطعا از ریزش بی منطق اون شرکت جلو گیری میکنن ....
فرض کنید من شرکتی رو دارم که 30% توی بازار در حال معامله هستش ، کل ارزش واقعی شرکت بعد از کسر بدهی ها به قیمت روز مثلا 1000 میلیارده و سود خالص سالیانه 70 میلیارد داره یعنی P/E معادل 7 و بازدهی سالیانه 7% روی سرمایه که اگه کسی واقعا بیزینسی داشته باشه به غیر از بورس ، میدونه نرخ سود واقعی جدای از تورم در سال زیر 10% هستش ...
حالا به نظر شما من اجازه میدم 300 میلیارد تومن بقیه شرکت توی بورس به قیمت 100 میلیارد معامله بشه ؟ به هیچ وجه ! اگه شخصی اون 100 میلیارد رو بتونه جمع بکنه ، کل شرکت بنده تو خطر میوفته
من نمیدونم اون شخصیت حقیقی یا حقوقی چه هدفی داره ، ممکنه رقیب باشه ، ممکنه قصد از بین بردن زیر ساخت های شرکت رو داشته باشه ، ممکن قصد تحمیل مواردی رو داشته باشه و الی آخر
پس اون بخشی که تو بورس معامله میشه رو پیرامون 250 الی 300 میلیارد حفظش میکنم ، شده باشه کل سود یک سالم رو میندازم پشت سهم ، قیمت رو بالا میارم ...
حالا همین فکا ، رو هم از سر ناچاری گرفتم نه اینکه طلا باشه ! یا بخشیشو میزارم به حساب سود بالایی که از تلیسه کردم یا با یکم نوسان گیری روی همین سهم ، یا توی مسیر نزولی یا توی مسیر خنثی میشه اون ضرر رو جبران کرد ولی ضرری که امثال شرکت های تلیسه میتونن به سهامداراش وارد بکنن .....
تلیسه و فکا دوتا نمونه از هزاران سهمی که توی بازار در حال معامله هستش ، بودن . فقط میخواستم منظور حرف هام واضح تر باشه که همونطور پول بی پشتوانه بده ، سهم بی پشتوانه هم بده
درمورد تلیسه و زفکا به هیچ وجه توصیه به خرید ، نگهداری و فروش نیست .
درضمن این طرز فکر رو هم که به محض نزولی شدن بازار ، پول رو خارج میکنی ، بزارید کنار !
باید توی روند صعودی خارج شد یا ابتدای روند نزولی
تازه با فرض اینکه بعد از چند روز صف فروش شدن و منفی 5 خوردن ، با هسته و کارگزاری مشکل پیدا نکنید ! سفارش فروشتون با فرض بودن خریدار هر دقیقه ای که دیر تر ثبت بشه به ضرر شماست و میتونه مجدد تجربه صف فروش دیگه ای رو رقم بزنه !
50% ریزش که پولتون نصف میشه ، با فرض اینکه تو بازه 0% در روز اول شروع بشه ، 8 روزه با فرض صف فروش کامل اتفاق میوفته ... حالا میگیم 8 روز صف فروش دیگه بی رحمیه ولی شما فرض بکن 3 روز صف فروش باشه ، 2 روز آروم پایین بره ! بعد یه حمایت و شما فکر میکنی خوب داستان عوض شد و نمیفروشی ، یکم بالا میره دوباره صف صف صف و همین داستان تا وقتی که به خودت میای و 50 الی 70 درصد ریزش داشته و دیگه پولتون هیچ ارزشی نداره ، از اونور هم تورم و خلاصه که وضعیت به همین راحتی ها نیست واسه فروش
تازه اگه توی این پایین رفتن ها با هدف میانگین کم کردن خرید هم نکنید !! اون که دیگه هیچیی