• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تاپیک جامع ویندوز 11

ویندوز 11 را نصب کردید ؟

• بله

Votes: 22 40.0%
  • خیر

Votes: 9 16.4%
  • فعلا صبر میکنم تا مشکلات اولیه حل شود

Votes: 24 43.6%

• Total voters
    55

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های ویندوز 11 که در هنگام معرفی این سیستم عامل توجه بسیاری را به خود جلب کرد را باید امکان اجرا کردن اپلیکیشن‌های اندرویدی دانست. با این حال این ویژگی همراه با عرضه رسمی ویندوز 11 ارائه نشد و در ماه‌های آینده در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. حال اسکرین‌شات‌هایی از این ویژگی منتشر شده تا اطلاعات تازه‌ای در اختیار داشته باشیم.

این تصاویر که در شبکه اجتماعی چینی Billibilli به اشراک گذاشته شده‌اند، اجرای دو اپلیکیشن اندرویدی روی ویندوز 11 را به ما نشان می‌دهند. می‌توانیم که ببینیم اپلیکیشن پیام‌رسان چینی وی‌چت در ویندوز 11 مانند یک برنامه ویندوزی عادی اجرا شده، اما نکته جالب را باید امکان اجرای همزمان دو قسمت متفاوت از این اپلیکیشن روی ویندوز دانست.

window11and.JPG

ویژگی اجرای همزمان بخش‌های متفاوتی از یک اپلیکیشن را باید دستاورد بزرگی برای ویندوز 11 و کاربران دانست، زیرا بسیاری از گوشی‌های اندرویدی فعلی از چنین امکانی بی‌بهره هستند. این قابلیت را می‌توان انقلابی در مولتی‌تسکینگ در نظر گرفت، با این حال هنوز در مورد نحوه عملکرد و ظرفیت‌های آن نمی‌توان به طور قطعی اظهار نظر کرد.

این احتمال وجود دارد که برای پشتیبانی از اجرای همزمان قسمت‌های متفاوت، نیاز به افزودن اختصاصی این ویژگی به اپلیکیشن‌های مختلف توسط توسعه دهندگان وجود داشته باشد. در حال حاضر می‌دانیم که اپلیکیشن‌های اندرویدی روی ویندوز رفتار مشابهی با دیگر نرم‌افزارها خواهند داشت و از موس، کیبورد و تاچ پشتیبانی خواهند کرد.

window11and1.JPG

شرکت مایکروسافت تاکنون در مورد اپ‌های اندرویدی روی ویندوز 11 اطلاعاتی ارائه نداده، اما با توجه به انتشار این تصاویر انتظار داریم که ویژگی فوق به زودی در اختیار کاربران قرار بگیرد. به هر حال ویندوز 11 هنوز به بلوغ کامل نرسیده و مایکروسافت قصد ویژگی‌های جدید را با احتیاط به آن اضافه کند.

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
برنامه Rufus پرکاربردترین برنامه برای ساخت فلش بوتیبل برای ویندوز و لینوکس و سایر موارد بوتیبل میباشد .
نسخه 3.16
مهمترین تغییر پشتیبانی از بوت ویندوز 11 در حالت Windows 11 "Extended" installation support Disables TPM/Secure Boot/RAM

1634464460934.png

دانلود :
https://github.com/pbatard/rufus/rel...rufus-3.16.exe

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
هرچند که این سکیوربوت از نظر امنیتی مفیده (از سیستم عامل هنگام بوت شدن محافظت می کنه که برنامه های جانبی نتونند قبل از بوت، کار مخربی انجام بدن) ولی به نظر میرسه بعداً برای کاربر ممکنه باعث دردسر بشه. مثلاً دیگه نمیشه اگه مشکلی برای ویندوز پیش اومد، با سی دی چیزی رو بوت کرد (باید اول سکیوربوت غیرفعال بشه تا بشه سی دی بوت کرد) یا برای نصب سیستم عامل دوم، با مشکل مواجه میشید. حتی بعضی جاها نوشتن چنانچه ویندوز نصب باشه + سکیوربوت فعال باشه و بعدش اگه برای نصب سیستم عامل دوم، سکیوربوت غیرفعال بشه و سیستم عامل دوم نصب بشه؛ ممکنه دیگه نشه مجدداً سکیوربوت رو فعال کرد.

کسی میدونه آیا جایی که زیرش خط کشیدم، صحت داره؟ مثلاً اگه دو سیستم عامل نصب باشه و فرضاً سکیوربوت هم فعال باشه، آیا باز هم مثل قبل اون گزینه های انتخاب سیستم عامل هنکام بوت سیستم، نمایش داده میشه یا خیر؟

چالش بعدی در مورد نصب ویندوز 11 و سکیوربوت اینه که اگه با غیرفعال سکیوربوت با روش های غیررسمی موجود، ویندوز 11 نصب بشه؛ آیا در آپدیت های بعدی، به غیرفعال بودن سکیوربوت گیر میده یا خیر؟

amir-fekry

Registered User
لایک‌ها
44
هرچند که این سکیوربوت از نظر امنیتی مفیده (از سیستم عامل هنگام بوت شدن محافظت می کنه که برنامه های جانبی نتونند قبل از بوت، کار مخربی انجام بدن) ولی به نظر میرسه بعداً برای کاربر ممکنه باعث دردسر بشه. مثلاً دیگه نمیشه اگه مشکلی برای ویندوز پیش اومد، با سی دی چیزی رو بوت کرد (باید اول سکیوربوت غیرفعال بشه تا بشه سی دی بوت کرد) یا برای نصب سیستم عامل دوم، با مشکل مواجه میشید. حتی بعضی جاها نوشتن چنانچه ویندوز نصب باشه + سکیوربوت فعال باشه و بعدش اگه برای نصب سیستم عامل دوم، سکیوربوت غیرفعال بشه و سیستم عامل دوم نصب بشه؛ ممکنه دیگه نشه مجدداً سکیوربوت رو فعال کرد.

کسی میدونه آیا جایی که زیرش خط کشیدم، صحت داره؟ مثلاً اگه دو سیستم عامل نصب باشه و فرضاً سکیوربوت هم فعال باشه، آیا باز هم مثل قبل اون گزینه های انتخاب سیستم عامل هنکام بوت سیستم، نمایش داده میشه یا خیر؟

چالش بعدی در مورد نصب ویندوز 11 و سکیوربوت اینه که اگه با غیرفعال سکیوربوت با روش های غیررسمی موجود، ویندوز 11 نصب بشه؛ آیا در آپدیت های بعدی، به غیرفعال بودن سکیوربوت گیر میده یا خیر؟
در یک یا دو لپتاپ ک چک کردم - بیش از 5-6 دستگاه تاحالا 11 بهینه شده نصب کردم ک کاری به بودونبودtpm نداره - هرازاگاهی هی سوییچ اف و ان میکنه هم سکیور بوت هم fast boot رو در بایوس ولی راحت میشه دوباره آفش کرد.تو یکی دوتای دیگش این کارهارونمیکرد در دوسه نسخه ویندوز11 ک تست کردم(سری dev کلااین مشکل رونداشت). حتی در لپتاپ 2006 ک efi/uefi و سکیوربوت توبایوس حتی نداشت(دل1501) راحت 11دوسیستم عامله اجرا میشد ومشکلی در دوسیستم عامله بودن نیست و البته من درحالت legacy classic boot menu میگم -ک اول سیستم قبل از لودینگ ویندوز میاد-و نه حالت بعد ویندوز8 ک بعدبالااومدن ویندوز،تازه لیست ویندوزهای دیگه رونشون میده بهت- و مشکلی نداره دوسه ویندوزه روتولیست نشون بده.
آپدیت هم گفته نمیکنه بعدا ولی خب میشه فایل اپدیت ها رو جداگرفت و ازاونطریق نصب کرد جای استفاده ازآپدیت خود ستینگز یاکلا مجددا فایل wim/esd نسخه نیمه جدید(مثلا22h1/22h2) رو جایگزین در ستاپ وین 10 کرد و اپگرید زد ک خب ارتفا بشه. ولی فعلا اوکیه و اپدیت میشه بنظرمیرسه..بیشتر صحبت از اینه ک مایکروسافت کارش کمترشه ک مجبوره رو هزاران نوع کانفیگ و سخت افزار تست کنه تا مطمئن شه همه چی کارکنه ک کارزیادیه و ارورها از سخت افزارهای قدیمی کاروبیشتر میکنه.

Last edited:

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
در یک یا دو لپتاپ ک چک کردم - بیش از 5-6 دستگاه تاحالا 11 بهینه شده نصب کردم...
تشکر برای ارائه تجربیات. البته شما در همه لپ تاپ ها، ویندوز 11 دستکاری شده که سکیوربوت و tmp2 غیرفعال شده، نصب کردید؟ درسته؟
به نظر منم برای آپدیت های آینده فکر نکنم گیر به سکیوربوت بده...
امیدواریم مایکروسافت این حالت اجباری بودن رو برداره... چون اینجوری، نسخه های غیررسمی رونق بیشتری میگیره و مایکروسافت بیشتر درگیر مشکلات امنیتی کاربران ویندوز میشه.

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
برای دانلود جدیدترین درایورهای کارت گرافیک های NVIDIA برای ویندوز 11 از لینک زیر استفاده کنید :
1634734673489.png

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
با این بروزرسانی‌ها مشکل پردازنده‌های رایزن در ویندوز 11 را برای همیشه برطرف کنید

پیش از این در خبرها دیدیم که نصب یا ارتقا به ویندوز 11 در سیستم‌ها و لپ‌ تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های Ryzen سبب می‌شود که عملکرد آن‌ها با مشکلات فراوانی روبرو شود. اما ساعاتی قبل مایکروسافت و AMD اعلام کردند که یک بروزرسانی را برای پردازنده‌های Ryzen منتشر کرد‌ه‌اند که دو باگ مهم و اساسی در این محصولات در هنگام کار با ویندوز 11 را برطرف می‌کند.

اوایل ماه اکتبر گذشته بود که مشخص شد پردازنده‌های Ryzen در هنگام کار با ویندوز 11 دارای باگ‌ها و مشکلاتی هستند که سیستم‌های مبتنی بر این پردازنده را با افت شدید عملکرد و کارایی روبرو می‌کند. این مشکلات تا جایی ادامه پیدا کرد که به کاربران این پردازنده‌ها توصیه شد فعلاً ویندوز 11 را بر روی دستگاه‌های خود نصب نکنند. اکنون پس از گذشت چند هفته، AMD و مایکروسافت یک بروزرسانی را برای پردازنده‌های Ryzen منتشر کردند که بنا به گفته آن‌ها، مشکلات ایجاد شده را برطرف می‌کند.

بنا به اطلاعات منتشر شده از سوی مایکروسافت و AMD، پردازنده‌های Ryzen در هنگام کار با ویندوز 11 با زمان تاخیر غیرمعمول و بیش از اندازه در حافظه‌های کش مرحله سوم روبرو هستند. بنابر شواهد موجود این استفاده غیرمعمول از زمان تاخیر حتی در هنگام اجرای بخشی از برنامه‌ها و بازی‌ها سه برابر مقدار عادی بوده است و به این ترتیب دسترسی پردازنده به این حافظه‌ها با تاخیر بسیار بالایی صورت می‌گرفته است.

همچنین قابلیت "Preferred Cores" در ویندوز 11 در سیستم‌های مبتنی بر این پردازنده‌ها به درستی اجرا نمی‌شود. قابلیت Preferred Cores به ویندوز 11 اجازه می‌دهد که پردازش موردنیاز بازی‌ها و برنامه‌ها را به سریع‌ترین هسته موجود در پردازنده ارجاع دهد.

به منظور برطرف کردن مشکل اول، شرکت AMD درایور جدیدی برای تراشه‌های خود منتشر کرد. این درایور که با عنوان AMD Chipset Driver 3.10.08.506 معرفی شده است مشکل اول را به صورت کامل برطرف می‌کند. برای رفع مشکل دوم نیز مایکروسافت امروز بروزرسانی جدیدی برای ویندوز 11 منتشر کرد. بروزرسانی جدید مایکروسافت هم با عنوان KB5006746 منتشر شده است و بنا به گفته این شرکت مشکل Preferred Cores در پردازنده‌های رایزن را به صورت کامل برطرف می‌کند.

AMD همچنین اعلام کرده است که این دو ایراد در پردازند‌های Ryzen و ویندوز 11، عملکرد دستگاه‌های مبتنی بر این محصولات را به میزان 15 درصد کاهش می‌دهد و به همین دلیل بهتر است کاربران هرچه سریع‌تر این دو بروزرسانی منتشر شده را بر روی دستگاه‌های خود نصب کنند. مایکروسافت و AMD در بیانیه جدید خود اعلام کرده‌اند که به محض دریافت اولین گزارش‌ها مبنی بر حضور این مشکلات در ویندوز 11 برای رفع آن‌ها اقدام کرده‌اند.

بروزرسانی منتشر شده توسط مایکروسافت هم اکنون با شناسه 5006746 و عنوان KB5006746 از طریق بخش Windows Update از ویندوز 11 در دسترس کاربران است. این بروزرسانی را از طریق این لینک نیز می‌توانید دریافت کنید. AMD هم اعلام کرده است که کاربران می‌توانند با مراجعه به برنامه Apps and Features در ویندوز 11، درایور جدید تراشه‌های این شرکت را دریافت و بر روی دستگاه‌های خود نصب کنند. همچنین می‌توانید این درایور را از طریق این لینک نیز دانلود کنید.

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
دانلود کنید: فایل ISO از نسخه November 2021 Update یا 21H2 از ویندوز 10 منتشر شد

اگرچه این روزها در تب و تاب انتشار سیستم عامل ویندوز 11 از سوی مایکروسافت هستیم، اما هنوز نباید از ویندوز 10 و خبرهای مربوط به انتشار نسخه جدید از این سیستم عامل غافل شویم؛ چرا که هنوز بخش عمده‌ای از کاربران از ویندوز 10 استفاده می‌کنند. خبر خوب برای این دسته از کاربران این است که مایکروسافت امروز فایل ISO از نسخه November 2021 Update یا 21H2 از ویندوز 10 را منتشر کرد.

اگرچه ویندوز 11 دارای قابلیت‌های خوب و قابل توجهی است و حتی این روزها می‌توان انبوهی از برنامه‌های اندرویدی را بر روی آن به اجرا در آورد اما هنوز بسیاری از کاربران از عملکرد ویندوز 10 بر روی سیستم‌های خود راضی هستند و نیازی به ارتقا به نسخه جدیدتر از این سیستم عامل نمی‌بینند. به نظر می‌رسد مایکروسافت نیز برای اینکه این کاربران بتوانند عملکرد بهتری را از دستگاه‌های خود شاهد باشند قصد دارد بروزرسانی‌ های بیشتری را برای آن‌ها منتشر کند.

این شرکت امروز نسخه نهایی از بروزرسانی November 2021 Update یا 21H2 از ویندوز 10 را منتشر و اعلام کرد که کاربران هم اکنون با استفاده از فایل‌های ISO رسمی منتشر شده نیز می‌توانند این نسخه جدید از ویندوز 10 را بر روی دستگاه‌های خود نصب کنند.

طبق اطلاعات منتشر شده از سوی مایکروسافت بیلد 19044.1288 از ویندوز 10 هم اکنون به عنوان نسخه نهایی از بروزرسانی November 2021 Update از این سیستم عامل انتخاب شده است و کاربران عضو برنامه Windows Insider می‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند.

البته به نظر می‌رسد کاربرانی که عضو برنامه Windows Insider نیستند نیز می‌توانند با مراجعه به برنامه Windows Update، بروزرسانی ارتقا به این نسخه جدید را دریافت کنند. برای این کار کافی است مسیر Settings، سپس Update & Security و در انتها Windows Update را طی کرده و در انتها بر روی Check for updates کلیک کنید. به این ترتیب گزینه‌ای با عنوان Feature update to Windows 10, version 21H2 ظاهر می‌شود که پس از کلیک بر روی آن بروزرسانی موردنظر دانلود و نصب می‌شود.

Saeed1980g

Registered User
لایک‌ها
46
سلام و درود ،دو سوال لطفاً؛
۱)وقتی ویندوز ۱۱ uefi نصب کرده ایم و بایوس روی اونه ،فلش درایو بوتیبل با Legacy یا سیستم عامل های دیگه legacy که از قبل دارم، تکلیف بوتشون چی میشه؟ هر بار باید از بایوس تغییر بدم و سوئیچ کنم دستی؟

۲) جدیدترین ورژن منتشر شده ویندوز ۱۱ انترپرایز برای دانلود کدومه؟ ضمنا نسخه Enterprise رو فقط میخام که حجم های زیاد و اضافه AIO دانلود نکنم.

متشکرم.

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
۱)وقتی ویندوز ۱۱ uefi نصب کرده ایم و بایوس روی اونه ،فلش درایو بوتیبل با Legacy یا سیستم عامل های دیگه legacy که از قبل دارم، تکلیف بوتشون چی میشه؟ هر بار باید از بایوس تغییر بدم و سوئیچ کنم دستی؟
من تست نکردم ولی اینجور که تو سایت ها نوشتند؛ وقتی سکیوربوت فعال باشه، در اغلب مادربردها، دیگه نمیتونید با فلش بوت کنید یا به سیستم عامل دوم به راحتی سوییچ کنید.

Saeed1980g

Registered User
لایک‌ها
46

۲) جدیدترین ورژن منتشر شده ویندوز ۱۱ انترپرایز برای دانلود کدومه؟ ضمنا نسخه Enterprise رو فقط میخام که حجم های زیاد و اضافه AIO دانلود نکنم.

متشکرم.
سوال سوم هم یادم رفت که بناچار با نقل قول اضافه میکنم:
3) نصب کنم یا فعلا دست نگهدارم و بکاپ ویندوز 10 مو ریکاور کنم رو هارد؟ با توجه به اینکه سیستمم هم جدید گرفتم.

Saeed1980g

Registered User
لایک‌ها
46
من تست نکردم ولی اینجور که تو سایت ها نوشتند؛ وقتی سکیوربوت فعال باشه، در اغلب مادربردها، دیگه نمیتونید با فلش بوت کنید یا به سیستم عامل دوم به راحتی سوییچ کنید.
خوب secure boot مگه از طریق بایوس ، غیرفعال نمیشه کرد؟

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
خوب secure boot مگه از طریق بایوس ، غیرفعال نمیشه کرد؟
بله میشه غیرفعال کرد؛ هر چند که در بعضی مادربردها همین فعال و غیرفعال کردن همراه با دردسرهای بعدیه و اینجور که گفته شده، شاید در بعضی مواقع بعد از غیرفعال کردنش، تنظیمات بوت ویندوز به هم بریزه و باعث ایجاد مشکل بشه.

اگه بشه بعد از نصب ویندوز رسمی، کلاً سکیوربوت غیرفعال کرد و در آپدیت های بعدی هم ویندوز گیر نده، اونوقت خوبه!

در مورد اینکه ویندوز 11 نصب کنید یا خیر؛ تصمیم با خودتونه! بالاخره ویندوز حداقل یکسال زمان لازم داره که به ثبات خوبی برسه ولی همین نسخه اش هم خیلی ها استفاده کردند و مشکل حادی باهاش نداشتند. نظر من اینه که نصب کنید. نهایتش تو آپدیت های بعدی مشکلاتش حل میشه... ضمناً هیچ تضمینی نیست که ویندوز 10 هم با آپدیت هایی که میده، صددرصد بدون مشکل باشه. مثلاً همین الآن من ویندوز 10 رو آپدیت کردم، یه سری مشکلات جدید برام بوجود آورده! باز این راست کلیک ها کند شده و... اگه مشکلی با سکیوربوت ندارید، نسخه رسمی ویندوز 11 نصب کنید...

توجه: این مطالبی که نوشتم خودم تجربه نکردم و فقط براساس نوشته کاربران در سایر سایت ها نقل قول کردم.

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
نسخه رسمی منظور چی؟ اورجینال ؟
منظور نسخه ای است که قسمت هایی که مربوط به کنترل سکیوربوت و tmp2.0 است غیرفعال نشده.
اگه هم که کلاً با فعال بودن سکیوربوت مشکل دارید، از نسخه های غیررسمی که از نصب کننده ویندوز10 داخلش استفاده کردند و موقع نصب، ارور فعال نبودن سکیوربوت نمیده؛ استفاده کنید.

Saeed1980g

Registered User
لایک‌ها
46
یا
منظور نسخه ای است که قسمت هایی که مربوط به کنترل سکیوربوت و tmp2.0 است غیرفعال نشده.
اگه هم که کلاً با فعال بودن سکیوربوت مشکل دارید، از نسخه های غیررسمی که از نصب کننده ویندوز10 داخلش استفاده کردند و موقع نصب، ارور فعال نبودن سکیوربوت نمیده؛ استفاده کنید.

۱) همون MSDN یا VL که تو سایت های دانلود موجودن؟ یا از خود سایت مایکروسافت ،iso مربوطه رو دانلود کنم؟

۲) من سیستمم جدیدمو اخیرا ۱ ماهه گرفتم و هنوز نبستم و اگر ویندوز ۱۰ سابقمو روش ریکاور بکنم و جواب بده (که شک دارم و صفحه آبی ممکنه بده ) که هیچ و سراغ ۱۱ نمیرم فعلا تا رفع مشکلات احتمالیش و در غیر اینصورت و نصب ویندوز ۱۱ ، TPM دارد مادربردم و سکیور بوت و ... رو دست نمیزنم و همونطوری نصب میکنم و احتیاحی به دور زدن و اینا نخواهم داشت که بعدا مشکلات اضافی نداشته باشم که برای سیستم نو هم معقول همینه بالتبع.

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
۱) همون MSDN یا VL که تو سایت های دانلود موجودن؟ یا از خود سایت مایکروسافت ،iso مربوطه رو دانلود کنم؟

۲) من سیستمم جدیدمو اخیرا ۱ ماهه گرفتم و هنوز نبستم و اگر ویندوز ۱۰ سابقمو روش ریکاور بکنم و جواب بده (که شک دارم و صفحه آبی ممکنه بده ) که هیچ و سراغ ۱۱ نمیرم فعلا تا رفع مشکلات احتمالیش و در غیر اینصورت و نصب ویندوز ۱۱ ، TPM دارد مادربردم و سکیور بوت و ... رو دست نمیزنم و همونطوری نصب میکنم و احتیاحی به دور زدن و اینا نخواهم داشت که بعدا مشکلات اضافی نداشته باشم که برای سیستم نو هم معقول همینه بالتبع.
در مورد اینکه کدوم ورژن بگیرید، اطلاع ندارم ولی همونکه تو سایت های معتبر دانلودی است؛ کفایت می کنه. من خودم نسخه Enterprise - VL رو ترجیح میدم. تو یکی از این سایت های دانلودی مشهور تو توضیحات نوشته بود، نسخه پیشنهادی Pro است... میتونید صبر کنید تا سایر دوستان هم اینجا نظر بدن...

در مورد برگردوندن بکآپ چون سخت افزار شما تغییر کرده، احتمال خیلی زیاد، بکآپ برگشت داده نمیشه.

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
درصورتیکه هنگام نصب ویندوز 11 چک کردن سخت افزار مورد نیاز (سکیوربوت/tmp2.0) از طریق فایل ریجستری دور زده باشید، با توجه به تست کاربران، امکان دریافت آپدیت های عادی برای ویندوز 11 همچنان وجود داره ولی در مورد آپدیت هایی که منجربه نصب نسخه جدیدی از ویندوز میشه، هنوز تست نشده.

بالا