اینها سه تا دوربین های آنالوگ متعلق به حدود ۸۰ سال پیش هستند که چند وقت پیش خریدم. این عکس بالایی هم با این دوربین اولی از راست گرفته شده. البته این عکس بالایی رو فقط برای تست گرفتم. کمی محتاطم با دوربین کم کم دستم راه بیوفته این دوربین یه دوربین بی نظیره تو تاریخ عکاسی.
اولی از چپ شاترش زیاد دقیق نیست و تا ۱/۵۰ ثانیه گیر میکنه و بقیه هم حدود یک سوم تاخیر دارند. اول باید شاترش رو باز کنم فنرشو تعمیر کنم بعدا استفاده کنم. عکس های قبلی هم از اینجا
https://forum.persiantools.com/threads/تجربه-عملی-عکاسی-آنالوگ-من.898669/page-2#post-12381974
تا اینجا
https://forum.persiantools.com/threads/تجربه-عملی-عکاسی-آنالوگ-من.898669/page-2#post-12381983
رو هم با دوربین وسطی گرفتم. این دوربین وسطی ساده ترین و اولیه ترین شون بین این سه تاست. ولی من باهاش خیلی حال میکنم. بنظر خودم کار باهاش راحتره و بیشتر مجبوری از خودت مایه بزاری. یعنی اگه یاد بگیری با این دوربین کار کنی این دوربین ازت یه فولاد میسازه که هیچ چی بهت اثر نمیکنه. یعنی ازت یه عکاسی میسازه که اگه یه روزی جعبه خالی کفش هم بدن میتونی یه سوراخ بکنی یه لنز بندازی روش باهاش عکس بندازی. تو این مایه ها میسازتت. کاری میکنه که چشاتو ببندی نور محیط و فاصله تو با سوژه متر کنی و با همون چشم بسته عکستو بگیری بدون اینکه حتی لازم باشه به سوژه نگاه کنی.
در کل بخواهی با معیار های امروزی عکاسی این سه تا دوربین رو مقایسه کنی دوربین وسطی مثل دوربین نیکون دی ۴۰ میمونه. دوربین سمت چپی هم مثل نیکون دی ۵۵۰۰ میمونه و دوربین دست راستی مثل نیکون دی ۸۱۰ میمونه. دوربین دست راستی زمان خودش غولی بوده واسه خودش و هر کی که میتونسته اینو بخره مردم فکر میکردن این بابا حتما یه عکاس فوق حرفه ایه یا اینکه پولش از پارو بالا میره. این زمان خودش خدایی بوده واسه خودش.
این ها هم اسامی شون هستند از راست به چپ
Zeiss Ikon Super Ikonta 531_2 6x9 10.5cm F3.5 with the lens Novar Anastigmat
تولید سال ۱۹۳۹ میلادی در آلمان قبل از جنگ جهانی دوم
Franka Solida III 6x6cm 80mm f2.8 Schneider-Kreuznach Radionar lens
تولید سال ۱۹۳۶ میلادی در آلمان
البته از این دوربین ها بیشتر خریدم تو راه هستند. ۵ تا دیگه خریدم در اندازه های مختلف. شاید دو هفته دیگه همشون دستم برسند. اینجا ارزونه مخصوصا بیشتر اینها شاترشون مشکل داره و بیشتر شون فنشون خرابه مردم ارزون میفروشن. منم سرم درد میکنه واسه این کار ها میخرم با پیچ گوشتی میوفتم به جونشون یا تعمیر شون میکنم استفاده میکنم. یا اینکه میزنم خرابشون میکنم به عنوان کلکسیونی استفاده میکنه. البته خدا رو شکر تا حالا هیچ کدوم از تعمیراتی که رو دوربین هام انجام دادم تلفات ندادم و همشون درست شدن.