• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تجربه عملی عکاسی آنالوگ من.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
Rotterdam
Nikon F65 / agfa vista 200
آنالوگ
شنبه بازار روتردام
یک دکه دست دوم فروشی. این دکه فقط چیز های عتیقه میفروخت.
IMG_20180521_0002 POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
Rotterdam
آنالوگ
شنبه بازار روتردام
بازار پنیر فروش ها
IMG_20180521_0003 POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
Rotterdam statin
آنالوگ
استاشیون قطار روتردام
IMG_20180521_0005 POSTEN.jpg

abiabiabi

Registered User
لایک‌ها
4,928
داداش ممنون و خسته نباشید واقعا" لذت بردم از دیدن عکسها همینجور ادامه بدین به عکس گذاشتن .......:general504::general504::general504:

m558

Registered User
لایک‌ها
1,489
به جای هزینه کردن و چاپ عکس و دردسرهای دیگه
با دوربین دیجیتالی با کیفیت بالا عکاسی کن
با افزونه و پلاگین های مخصوص بهترینش vsco film است که همه افکت های دوربین های فیلمی را برات شبیه سازی میکنه روی عکس هات افکت هاشو اعمال کن
رنگ و افکت های متنوع قدیمی که تعجب میکنی از دیدنش

abiabiabi

Registered User
لایک‌ها
4,928
البته داداش تا یادم نرفته من علاقه ویژه ای به انواع نون دارم تعریف نون های هلندی رو هم زیاد شنیدم اگر بتونین از نون های مرغوب هلندی عکس بگیرین خیلی ممنون میشم .... به خصوص میگن اونجا همه نون هاشون شیرماله درسته ؟؟

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
البته داداش تا یادم نرفته من علاقه ویژه ای به انواع نون دارم تعریف نون های هلندی رو هم زیاد شنیدم اگر بتونین از نون های مرغوب هلندی عکس بگیرین خیلی ممنون میشم .... به خصوص میگن اونجا همه نون هاشون شیرماله درسته ؟؟

درود بر شما. سپاس, حتما دوست عزیز.
البته همه نون های اینجا شیرمال نیستند. از این نون هایی هستند که تقریبا شبیه بعضی از این شیرمال ها هستند ولی شیرمال نیستند, و بصورت ورق ورق بریده میشن. البته نون شیرمال اینجا زیاد مصرف میشه و گاهی به عنوان نون اصلی هم مصرف میشه برای صبحونه یا ساندویچ سر راهی بین دو غذا و از این نوع. نون شیرمال اینجا مصرف های گوناگونی دارند. حالت تشریفاتی, با قهوه, برای صبحونه, برای کسانی که مرض قند دارند, یا چربی خون بالا, یا کسانی که سیگار رو ترک کردن و خطر چاقی اونها رو تهدید میکنه و از این نوع مصرف.
ولی نون اصلی اینجا شیرمال نیست. نون اصلی هم درست مثل نور شیرمال انواع مختلفی داره تقریبا شبیه مثال هایی که بالا زدم. در کنار همه این مثال ها نون هایی هم داریم واسه افراد مسن یا کسانی که لثه مصنوعی دارند یا مشکلات خاص معده یا روده دارند.

abiabiabi

Registered User
لایک‌ها
4,928
درود بر شما. سپاس, حتما دوست عزیز.
البته همه نون های اینجا شیرمال نیستند. از این نون هایی هستند که تقریبا شبیه بعضی از این شیرمال ها هستند ولی شیرمال نیستند, و بصورت ورق ورق بریده میشن. البته نون شیرمال اینجا زیاد مصرف میشه و گاهی به عنوان نون اصلی هم مصرف میشه برای صبحونه یا ساندویچ سر راهی بین دو غذا و از این نوع. نون شیرمال اینجا مصرف های گوناگونی دارند. حالت تشریفاتی, با قهوه, برای صبحونه, برای کسانی که مرض قند دارند, یا چربی خون بالا, یا کسانی که سیگار رو ترک کردن و خطر چاقی اونها رو تهدید میکنه و از این نوع مصرف.
ولی نون اصلی اینجا شیرمال نیست. نون اصلی هم درست مثل نور شیرمال انواع مختلفی داره تقریبا شبیه مثال هایی که بالا زدم. در کنار همه این مثال ها نون هایی هم داریم واسه افراد مسن یا کسانی که لثه مصنوعی دارند یا مشکلات خاص معده یا روده دارند.

بسیار ممنون از توضیحات گرامی .منتظر عکسها هستم

@zgg123
@Benchmarker
@amir7310 :general703::general703::general703:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
.....

درود بر شما.
البته درکتون میکنم. واسه اینکه اینجا هم کسانی هستند که همین برداشت رو از آنالوگ دارند. همون دید قدیمی به عکاسی آنالوگ.
یه اتاق تاریک درست کنی و از این دستگاه هایی که نگاتیو عکس رو میزاری به روش قدیمی برات پرینت میکنه و از این حرفا. احتمالا به همین خاطر هم است که خیلیا میترسند با آنالوگ شروع کنند. تو اروپا هم همین فضای اشتباه رو نسبت به آنالوگ داریم. البته این چند تا دلیل داره که سعی میکنم یکی یکی توضیح بدم.
۱. که با تولد دیجیتال همه آنالوگ رو گذاشتن زمین و رفتن سراغ دیجیتال. بدون اینکه وقت بزارن و آنالوگ رو و کشفیات جدید در دنیای عکاسی آنالوگ رو بشناسند و استفاده کنند. به همین خاطر خیلی از تکنولوژی های آنالوگ ناشناخته موند.
۲. اون موقع ها اسکنر هایی که بتونن نگاتیو فیلم رو اسکن کنند نداشتیم. بجاش این دستگاه های پرینت پر دردسر بودند که کار اسکنر و کامپیوتر های امروزی رو انجام میدادن.
۳. اون موقع ها کامپیوتر ها مثل امروز نبودند و بیشتر مردم آنالوگ رو فقط میتونستن پرینت کنند روی دیوار بچسبونند که بله با اون دید هزینه اش نسبتا بالاست. ولی امروزه دیگه تقریبا کسی عکس هاشو پرینت نمیکنه, مثل شخص خود من عکس هامو میندازم و سپس نگاتیو فیلم رو اسکنر مخصوص اسکن میکنن و بصورت فایل دیجیتال در آورده و تو اینترنت پست میکنم. و این کار برای من هزینه اش یک پنجاه مه عکاسی دیجیتله. تمام وسایل ظهوری که من خریدم بیشتر از ۳۰ اورو نمیشه. خود داروی ظهور [کیت یک لیتری] هم ۱۵ اورو است که با این کیت میشه حدودا ۴۰ تا حلقه فیلم رو ظاهر کرد. خود فیلم رو هم میخرم حدودا ۴ اورو که ۳۶ تا عکس بهم میده. یه دوربین آنالوگ خوب با لنز روش رو هم میتونی بخری بین ۵ تا ۱۵ اورو. کل این مخارج زیر ۵۰ اورو نمیشن. مقایسه کن با یه دوربین دیجیتال خوب که حدودا ۱۰۰۰ اورو پولشه به اضافه لنز و کارت حافظه. همچنین هزینه فتوشاپ رو هم بهش اضافه کن. به اضافه اینکه بدنه دوربین های دیجیتال هر چند سال یک بار بایستی آپدیت بشن تا بتونی وایت بالانس, تعداد پیکسل, فاکوس, رنگ و و و و بهتری داشته باشی, در حالی که تو آنالوگ چنین مشکلی نداری. نمونه اش عکس های خود من بیشترشون با یه دوربین آنالوگ ۶ دلاری گرفته شده. ۶ دلار یه دوربین خوب با لنز روش. همونطور که میبینید آنالوگ هزینه اش خیلی خیلی کمتر از دیجیتااله.
۴. دیجیتال خیلی از تکنیک های عکاسی رو بصورت برنامه های از پیش تعیین شده کامپیوتری به عکاس داد تا بتونه فقط عکس بگیره بدون اینکه مجبور بشه این تکنیک ها رو بشناسه و حتی بدونه در درون دوربینش چی میگذاره.

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
....

یه نکته دیگه. من حدود ۸ سال دیجیتال عکاسی کردم. الان هم حدود ۳۰ تا دوربین دیجیتال دارم. از دوربین دیجیتال پاور شات کومپاکت جیبی ۴ مگا پیکسلی ۲ دلاری تا دوربین دیجیتال نیکون دی ۸۱۰ ۳۶ مگا پیکسلی که وقتی تازه در اومده بود خریدمش ۳۳۰۰ اورو.
البته میدونم که تو فرهنگ ایرانی زدن این حرف ها اشتباه برداشت میشه به معنی به رخ کشیدن و این حرف ها. ولی لطفا در مورد من اینطور برداشت نکنید. اینجا این فضا ها رو نداریم و اینجا که من زندگی میکنم حرف زدن در مورد تعداد دوربین هات و نوع دوربین هات خیلی هم نرماله و اصلا این معنی رو نمیده. فقط خواستم سوء برداشت ها رو رفع کرده باشم.
چیزی که میخوام بگم من عکاسی آنالوگ رو فقط به این خاطر انجام میدم که عاشق این روش عکاسی هستم. در آنالوگ همه چی رو بصورت دستی انجام میدم. از فاکوس بگیر تا ایزو و وایت بالانس و رنگ ها و کنتراست و امثالهم. برای تولید یه عکس آنالوگ من باید عرق بریزم. همه چی رو پیش پیش حساب کتاب کنم. نور و کنتراست و عمق عکس هامو رو با چشم غیر مسلح اندازه بگیرم. حتی با دوربین آنالوگ ۸۰ سال پیش ام بایستی فاصله لنز تا سوژه رو بایستی با چشم غیر مسلح متر کنم و بصورت [حدسی] دستی روی حلقه تنظیم فاصله لنز دوربین تنظیم کنم. حتی کادر مو که میبندم بایستی بصورت حدسی ببندم, بخاطر اینکه این دوربین ها نه فاکوس از طریق لنز دارند و نه اینکه چشمی دوربین به لنز مرتبته. و همه این کار ها رو بایستی قبل از فشار دادن دکمه دوربین انجام داده باشم. از همه مهمتر نصف عکاسی آنالوگ در هنگام ظهور فیلم انجام میشه. تکنیک های ظهور منظورمه. و همه لذت عکاسی به همین چیز هاست که در زمان دیجیتال اینها رو نداشتم. فقط مثل یه روبوت دکمه رو تا نصفه فشار میدادم و وقتی فاکوس کامل میشد عکسمو میگرفتم.
یه نکته دیگه. در زمان دیجیتال ۵۰۰ تا عکس میگرفتم و فوق آخرش ۱۰ تاش به اندازه کافی خوب بودند و بقیه رو مینداختم بیرون. ولی تو آنالوگ یه حلقه فیلم ۳۶ تایی میگیرم و بایستی بتونم ۳۶ تا عکس خوب تحویل بدم. بعد از حدود یک سال که آنالوگ میزنم میتونم ادعا کنم که میتوانم چشمام رو ببندم و کاملا بصورت کور یه عکس برات بگیرم که همه چیش ۱۰۰% پرفکته. و این اعتماد به نفس بیشترین دلیله که من عکاسی اناوگ انجام میدم
ببخشید زیاد صحبت کردم. فقط خواستم تا حد الامکان منظورمو رسونده باشم. سپاس مجدد از وقت و کامنتتون و روزتون خوش

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347

Business plan

کاربر فعال کسب درآمد از اینترنت
کاربر فعال
لایک‌ها
14,228
عکس هاتون خیلی زیباست
حس پرواز به آدم دست میده
عکس ها در وبلاگ و فوتوگراف های خارجی بیشتر دیده میشه
این رود خونه ها اگه تو ایران بودن فاضلاب میشدن:general208:

CyMju5pUsAAuNeD.jpg large.jpg

Areno

Registered User
لایک‌ها
778
سلام و وقت بخیر خدمت دوست عزیزمون.
خیلی خوشحالم که این تاپیک رو دیدم و خیلی هم لذت بردم.
من مدتی قبل از همین انجمن یه دوربین Pentax Asahi Spotmatic با یک لنز 50 مم اف 1.8 به قیمت 20 هزار تومان خریدم. دوربین با اینکه یه سری مشکلات داشت، اما دوست فروشنده خیلی به من محبت کردند و به این قیمت بسیار ویژه و ارزان در اولین پیشنهاد فروختند. (از همینجا باز هم ازش تشکر می کنم).
به هر حال با جست و جو در یوتیوب و... تونستم مشکلات شاتر، آینه و... رو حل کنم و برای عکاسی حاضرش کنم. توی شهر هم تنها تونستم فیلم رنگی 36 تایی فوجی فیلم رنگی 200 پیدا کنم که با قیمت 10 هزار تومان می فروختند :general406:
خلاصه اینکه تا اینجا همه چیز خوب پیش رفته، اما مشکل من تو نور سنجی هست و همین طور نحوه ظهور.
یه مقدار جست و جو کردم و بعضی از برنامه های موبایل پیدا کردم که برای نورسنجی و تراز سفیدی کاربرد دارند، به نظرتون میشه روشون حساب باز کرد؟! قبلا دوربین آنالوگ ساده داشتم (شات بزن و در رو) ولی این اولین تجربه آنالوگ دستی من محسوب میشه.
ممنون میشم علاوه بر راهنمایی در زمینه عکاسی، کمی هم در مورد روش ها، راه حل ها و همین طور وسایل لازم برای ظهور رو هم مطرح کنید تا بیش از پیش از این تاپیک خوبتون یاد بگیریم.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
عکس هاتون خیلی زیباست
حس پرواز به آدم دست میده
عکس ها در وبلاگ و فوتوگراف های خارجی بیشتر دیده میشه
این رود خونه ها اگه تو ایران بودن فاضلاب میشدن:general208:

درود بر شما.
کشور ما رو نمی زارن درست بشه. کشور های خارجی با دخالت هاشون نمیزارن ملت یه نفس راحت بکشن. البته فقط این نیست. خود حکومت فعلی ما هم مقصره. ملت هم یه قسمتی شو مقصره. امیدوارم ما هم روزی بتونیم به اون نقطه برسیم. سپاس از همراهی تون

بالا