• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ترفندها و نكات نرم افزاری

mehrdad1355

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
30
سوال : من دائما” در حال كار با اينترنت هستم ولي از تايپ آدرس كامل وب سايت خسته شده ام .
آيا ميانبري براي اين كار وجود دارد ؟
جواب : تايپ آدرس كامل سايت تا حدي خسته كننده است ، اگر عجله داريد و نمي خواهيد تمام آدرس را تايپ كنيد به روش زير عمل كنيد .
نام سايت را در نوار آدرس تايپ كنيد و دكمه Ctrl و Enter را همزمان فشار دهيد .
WWW و .COM به طور اتوماتيك به آدرس شما اضافه مي شود .
توجه : اين شيوه فقط براي آدرس هاي داراي پسوند .COM عمل مي كند نه پسوند هاي TV.gov.net.org و غيره

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
سوال : چگونه مي توان 2 يا 3 برنامه باز را سريع بسته اما بقيه را باز نگه داشت؟
جواب : سريعترين راه براي بستن چندين برنامه پايين نگه داشتن دكمه Ctrl و كليك روي برنامه هايي است كه روي نوار وظيفه (Windows Task Manager) قرار دارند. سپس در حاليكه هنوز دكمه Ctrl را پائين نگه داشته ايد روي يكي از برنامه هاي انتخاب شده راست كليك كنيد و از منوي ظاهر شده گزينه Close را انتخاب كنيد.
توجه : با استفاده از اين روش مي توان برنامه را كوچك و بزرگ كرد تا به حالت اوليه باز گرداند يا به صورت آبشاري و تمام صفحه آنها را در آورد
جالب ، باحال و بسيار كاربردي بود.

اونايي كه تجربه ي كاريشون بيشتره و با Task Manager زياد كار ميكنن مي تونن مستقيما از Ctrl + Shit + Esc استفاده كنن
ايول! اين يكي رو قبلا بلد بودم ولي خيلي وقت بود كه يادم رفته بود.مرسي.

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
با اجازه از حاجي!
يك روش سريع براي قفل كردن كامپيوتر در ويندوز XP : فشردن همزمان كليدهاي Win (همون كه عكس پنجره داره!) و L
با اين كار اگر switch user در ويندوز شما فعال باشد با اين كار صفحه login (شامل ليست كاربرها) نشان داده مي شود و اگر آنرا غيرفعال كرده باشيد ويندوز به اصطلاح lock ميشود و براي ورود بايد پسورد خود را وارد كنيد.
كاربرد : وقتي كسي مزاحم شما ميشه و زيادي بهتون گير ميده با اين كار ميتونين از شر مزاحمتهاي اون خلاص شين و يا وقتي ميخواين موقتا از پشت كامپيوتر بلند شين و يه نفر ديگه هم پشت كامپيوتر هست كه نميخواين به سيستمتون دسترسي داشته باشه و شما هم حوصله ذخيره برنامه هاي بازشده و log off ندارين ميتونين خيلي سريع با اين كار به مقصودتون برسين!

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
به نقل از mahdi206 :
با اجازه از حاجي!
يك روش سريع براي قفل كردن كامپيوتر در ويندوز XP : فشردن همزمان كليدهاي Win (همون كه عكس پنجره داره!) و L
با اين كار اگر switch user در ويندوز شما فعال باشد با اين كار صفحه login (شامل ليست كاربرها) نشان داده مي شود و اگر آنرا غيرفعال كرده باشيد ويندوز به اصطلاح lock ميشود و براي ورود بايد پسورد خود را وارد كنيد.
كاربرد : وقتي كسي مزاحم شما ميشه و زيادي بهتون گير ميده با اين كار ميتونين از شر مزاحمتهاي اون خلاص شين و يا وقتي ميخواين موقتا از پشت كامپيوتر بلند شين و يه نفر ديگه هم پشت كامپيوتر هست كه نميخواين به سيستمتون دسترسي داشته باشه و شما هم حوصله ذخيره برنامه هاي بازشده و log off ندارين ميتونين خيلي سريع با اين كار به مقصودتون برسين!
عجب ترفنده جالبي . مرسي :)

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از mahdi206 :
با اجازه از حاجي!
مهدي جان.
ببخشيدها.
شرمنده ام ها.
محض فضولي...
اين مطلب رو تازگي جايي خوندي يا از قديما بلد بودي؟

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
به نقل از daftarekhaterat :
مهدي جان.
ببخشيدها.
شرمنده ام ها.
محض فضولي...
داستان چيه ؟! كپي رايت و اينا ؟!:)

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
براي اينكه بخواين خود ويندوز برنامه هايي كه هيچ پاسخي به سيستم نميدن رو از حافظه خارج كنه به روش زير عمل كنيد .

1-regedit رو اجرا كنيد .

2-به اينجا بريد :‌ HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\AutoEndTasks

3-مقدار 1 رو بهش اختصاص بديد .

4-اگر ميخواين اين كار با سرعت بيشتري صورت بگيره اين گزينه رو WaitToKillApp كه مقدارش به ميلي ثانيه هست تا جايي كه فكر ميكنيد لازمه كاهش بديد.

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از hwt :
داستان چيه ؟! كپي رايت و اينا ؟!:)
نه به خدا.. چون اين مطلب رو من براي هفته نامه علم روز هفته پيش فرستاده بودم ميخواستم ببينم از اونجا خونده يا منبع جاي ديگه ايه.
كپي رايت كيلويي چند؟!
22.gif

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
بابا نويسنده ! بابا اينكاره :D باعث خوشحاليه مه كه شما رفقاي من هستينا:cool: :D

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از hwt :
بابا نويسنده ! بابا اينكاره :D باعث خوشحاليه مه كه شما رفقاي من هستينا:cool: :D
اي بابا.. ما هم خراب رفيقيم
20.gif

خب بگذاريد يك نكته هم من بگم:

با گزارش خطا چه كنيم؟!

اگر با ويندوز XP كار كرده باشيد (كه حتما كار كرده ايد!) با پيغامهاي خطا و درخواست ارسال گزارش خطا به سايت مايكروسافت روبرو شده ايد. اما چگونه ميتوانيم گزارش دهي خطاها را در ويندوز XP متوقف کنيم؟ از آنجا كه اغلب ما در زمانهاي مشخص و محدودي به اينترنت متصل هستيم ارسال اين پيغام به سايت مايكروسافت مشكلاتي را براي ما دربر دارد. براي آنکه جلوي ويندوز را در رابطه با دادن گزارش خطا بگيريد بايد اين مراحل را طي کنيد: ابتدا در Control Panel روي گزينه System کليک کنيد. سپس زبانه Advanced برويد و گزينه Error Reporting را کليک کنيد. حال گزينه Disable error reporting را علامت بزنيد و با انتخاب OK از System خارج شويد. از اين پس ديگر گاه و بيگاه با اين پنجره روبرو نخواهيد شد. البته گاهي روشهايي موازي براي از كار انداختن اين قابليت بوسيله دستكاري در رجيستري ويندوز ارائه مي شود. فراموش نكنيد كه رجيستري قلب ويندوز شماست. اگر جراح قلب نيستيد بهتر است با رجيستري ويندوز خود بازي نكنيد!

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
به نقل از daftarekhaterat :
مهدي جان.
ببخشيدها.
شرمنده ام ها.
محض فضولي...
نه بابا ، از همون اول كه ويندوز xp اومده بود (اون موقع اسمش whistler بود) اينو ميدونستم ، اصلا فكر كنم خيلي ها بدونن. محض اطلاع ديگران گفتم.
در ضمن من اصلا مجله كامپيوتري نميخونم ، يعني قبلا ها ميخوندم ولي الان ديگه نه ، چون هر چي توش در رابطه با ترفند و ... مينويسن برام تكراري و قديمي شده.
بعدش هم كل اين رو خودم ديشب تايپيدم. از جايي نديده بودم. اگه از جايي گرفته بودم حتما منبعش رو مينوشتم.

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از mahdi206 :
نه بابا ، از همون اول كه ويندوز xp اومده بود (اون موقع اسمش whistler بود) اينو ميدونستم ، اصلا فكر كنم خيلي ها بدونن. محض اطلاع ديگران گفتم.
در ضمن من اصلا مجله كامپيوتري نميخونم ، يعني قبلا ها ميخوندم ولي الان ديگه نه ، چون هر چي توش در رابطه با ترفند و ... مينويسن برام تكراري و قديمي شده.
بعدش هم كل اين رو خودم ديشب تايپيدم. از جايي نديده بودم. اگه از جايي گرفته بودم حتما منبعش رو مينوشتم.
آقا من جسارت نكرده باشم ها...
فقط ميخواستم بدونم كسي مجله و هفته نامه ميخونه يا نه كه ...
34.gif

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
بابا اينا رو هر كي 6 ماه با كامپيوتر كار كرده باشه بلده يه چيز درست حسابي بگين. :(

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
به نقل از mostafa_gm :
بابا اينا رو هر كي 6 ماه با كامپيوتر كار كرده باشه بلده يه چيز درست حسابي بگين. :(
دوست عزيز ما خيلي حرفه اي نميخوايم پيش بريم از اسونا داريم شروع ميكنيم ايشالا به خوباش هم ميرسيم .

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
به نقل از mostafa_gm :
شما كه اين چيزا واست پيش پا افتاده هست بيا از اون خفن هاشو كه بلدي به ما هم ياد بده :D

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
امروزه اكثر كاربران، بر روي كامپيوتر خود دو ويندوز نصب مي كنند، كه عمدتا يكي ويندوز Xp و ديگري ويندوز 98 است. اگر شما هم جزو اين دسته از كاربران باشيد، حتما ديده ايد كه به هنگان آغاز كار سيستم، انتخابي مبني بر اينكه وارد كدام ويندوز مي شويد، پيش روي شماست و چنانچه شما در مدت 30 ثانيه، بر روي Enter كليك نكنيد، خود به خود وارد ويندوزي مي شويد كه به طور پيشفرض انتخاب شده است. در اين ترفند قصد داريم تا روش تغيير اين موارد را ذكر كنيم. در ابتدا وارد يكي از ويندوز ها شويد، ترجيحا ويندوز XP ( اين آموزش بر اساس ويندوز XP تهيه شده است).در ابتدا وارد Control Panel شده و بر روي System دوبار كليك كنيد تا System Properties باز شود. حال بر روي Advanced كليك كنيد. سپس در قسمت Startup and Recovery بر روي Settings كليك كنيد. در پنجره باز شده، در قسمت Default operating system به راحتي مي توانيد سيستم عامل پيشفرض را تغيير دهيد. در قسمت Time to display list ... نيز مي توانيد با تغيير عدد 30 ، مدت زمان تاخير سيستم جهت انتخاب يكي از دو سيستم عامل را، كم يا زياد كنيد. (دقت داشته باشيد كه اين اعداد بر حسب ثانيه مي باشند).حالا بر روي تك تك پنجره هاي باز شده، Ok بزنيد و سيستم را Restart كنيد تا نتيجه را مشاهده كنيد.

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
به نقل از hwt :
امروزه اكثر كاربران، بر روي كامپيوتر خود دو ويندوز نصب مي كنند، كه عمدتا يكي ويندوز Xp و ديگري ويندوز 98 است. اگر شما هم جزو اين دسته از كاربران باشيد، حتما ديده ايد كه به هنگان آغاز كار سيستم، انتخابي مبني بر اينكه وارد كدام ويندوز مي شويد، پيش روي شماست و چنانچه شما در مدت 30 ثانيه، بر روي Enter كليك نكنيد، خود به خود وارد ويندوزي مي شويد كه به طور پيشفرض انتخاب شده است. در اين ترفند قصد داريم تا روش تغيير اين موارد را ذكر كنيم. در ابتدا وارد يكي از ويندوز ها شويد، ترجيحا ويندوز XP ( اين آموزش بر اساس ويندوز XP تهيه شده است).در ابتدا وارد Control Panel شده و بر روي System دوبار كليك كنيد تا System Properties باز شود. حال بر روي Advanced كليك كنيد. سپس در قسمت Startup and Recovery بر روي Settings كليك كنيد. در پنجره باز شده، در قسمت Default operating system به راحتي مي توانيد سيستم عامل پيشفرض را تغيير دهيد. در قسمت Time to display list ... نيز مي توانيد با تغيير عدد 30 ، مدت زمان تاخير سيستم جهت انتخاب يكي از دو سيستم عامل را، كم يا زياد كنيد. (دقت داشته باشيد كه اين اعداد بر حسب ثانيه مي باشند).حالا بر روي تك تك پنجره هاي باز شده، Ok بزنيد و سيستم را Restart كنيد تا نتيجه را مشاهده كنيد.
اگر خيلي به خودتان اعتماد داريد و مطمئن هستيد كه به سيستمتان گند نمي زنيد :happy: مي توانيد از فايل boot.ini به صورت دستي اين تنظيمات رو انجام دهيد. اين فايل يك فايل متني شبيه به زير است:
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows Me"​

اين فايل يك فايل سيستمي پنهان و معمولا در شاخه اصلي درايو C قرار دارد. براي ديدن اين فايل بايد از Folder Options گزينه show hidden files and folders را انتخاب كنيد و در ويندوزهاي Me,2000,xp همچنين تيك گزينه hide protectedoperating system files رو برداريد.
فايل معمولا با برنامه notepad باز ميشود و به راحتي قابل ويرايش است.
timeout زمان ماندن منو قبل از بالا آمدن گزينه فعال را نشان مي دهد.
default سيستم عامل پيش فرض را معين مي كند كه در جلوي آن بايد از قسمت زيرين يعني [opearting systems] عنوان يكي از خطها را انتخاب كنيد.
در قسمت operating systems ليست سيستم عاملهاي موجود نشان داده مي شود كه براي ويندوزهاي 98 , Me معمولا به صورت \:C و براي ويندوزهاي 2000 , XP به صورت multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS نشان داده مي شود كه در آن :
multi : شماره كنترلر درايو را تعيين مي كند و معمولا با فر معلوم مي شود. از صفر آغاز مي شود.
disk : هنگامي كه از multi() استفاده كنيد هميشه اين متغير عدد صفر را به خود مي گيرد.
rdisk : شماره هارد ديسك متصل شده به كنترلر مشخص شده در قسمت multi() را نشان مي دهد. براي هاردهاي IDE بين 0 تا 3 و براي هاردهاي SCSI بين 0 تا 7 يا 0 تا 15 با توجه به نوع آداپتورشان مي باشد.
partition : شماره پارتيشن روي هارد ديسك مشخص شده در بالا را نشان مي دهد و شماره پارتيشنها از 1 آغاز مي شود.
Windows\ نام فولدري كه ويندوز 2000 يا xp داخل آن نصب شده است.

بعد از علامت مساوي داخل گيومه عنواني كه مي خواهيد براي اين سيستم عامل در منو نمايش داده شود را مي توانيد تعيين كنيد.
همچنين ويندوزهاي 2000 و xp يك سري گزينه هايي دارند كه مي توانيد بعد از گيومه آخر و با گذاشتن يك علامت / آنها را بنويسيد. مثلا Bootlog/ تعيين مي كند كه يه فايل log ازعمليات بوت ويندوز گرفته شود.
براي اطلاعات بيشتر به اينجا مراجعه كنيد.

hwt

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
2,415
به نقل از mahdi206 :
اگر خيلي به خودتان اعتماد داريد و مطمئن هستيد كه به سيستمتان گند نمي زنيد :happy: مي توانيد از فايل boot.ini به صورت دستي اين تنظيمات رو انجام دهيد. اين فايل يك فايل متني شبيه به زير است:
[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows Me"​

اين فايل يك فايل سيستمي پنهان و معمولا در شاخه اصلي درايو C قرار دارد. براي ديدن اين فايل بايد از Folder Options گزينه show hidden files and folders را انتخاب كنيد و در ويندوزهاي Me,2000,xp همچنين تيك گزينه hide protectedoperating system files رو برداريد.
فايل معمولا با برنامه notepad باز ميشود و به راحتي قابل ويرايش است.
timeout زمان ماندن منو قبل از بالا آمدن گزينه فعال را نشان مي دهد.
default سيستم عامل پيش فرض را معين مي كند كه در جلوي آن بايد از قسمت زيرين يعني [opearting systems] عنوان يكي از خطها را انتخاب كنيد.
در قسمت operating systems ليست سيستم عاملهاي موجود نشان داده مي شود كه براي ويندوزهاي 98 , Me معمولا به صورت \:C و براي ويندوزهاي 2000 , XP به صورت multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS نشان داده مي شود كه در آن :
multi : شماره كنترلر درايو را تعيين مي كند و معمولا با فر معلوم مي شود. از صفر آغاز مي شود.
disk : هنگامي كه از multi() استفاده كنيد هميشه اين متغير عدد صفر را به خود مي گيرد.
rdisk : شماره هارد ديسك متصل شده به كنترلر مشخص شده در قسمت multi() را نشان مي دهد. براي هاردهاي IDE بين 0 تا 3 و براي هاردهاي SCSI بين 0 تا 7 يا 0 تا 15 با توجه به نوع آداپتورشان مي باشد.
partition : شماره پارتيشن روي هارد ديسك مشخص شده در بالا را نشان مي دهد و شماره پارتيشنها از 1 آغاز مي شود.
Windows\ نام فولدري كه ويندوز 2000 يا xp داخل آن نصب شده است.

بعد از علامت مساوي داخل گيومه عنواني كه مي خواهيد براي اين سيستم عامل در منو نمايش داده شود را مي توانيد تعيين كنيد.
همچنين ويندوزهاي 2000 و xp يك سري گزينه هايي دارند كه مي توانيد بعد از گيومه آخر و با گذاشتن يك علامت / آنها را بنويسيد. مثلا Bootlog/ تعيين مي كند كه يه فايل log ازعمليات بوت ويندوز گرفته شود.
براي اطلاعات بيشتر به اينجا مراجعه كنيد.
مرسي من راستش جرات نكردم از اون راهشو بگم . گفتم يكي برنه خرابش كنه يه من فحششو ميده :D

Asef

Registered User
لایک‌ها
21
من قصد نكته گفتن ندارم فقط يه كاري هست كه هميشه انجام ميدم براي بالا رفتن سرعت باز شدن منو ها:
بريد به :
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
و مقدار MenuShowDelay رو تغيير بديد به صفر. بعدش هم يه ريستارت و بريد منو ها رو ببيد لذت بريد.

مسيرشم سر راسته هميشه توي ذهنم مونده.

بالا