خط و نشان غلام پيرواني براي فدراسيون: بهزودی نابودتان ميكنم
تهران امروز؛ اتفاقاتي كه اين روزها اطراف تيمملي اميد رخ ميدهد، ادامه همان سناريوي تكراري و ملالآوري است كه از حدود چهار دهه قبل تا امروز حضور فوتبال ايران در المپيك را به تاخير انداخته است. در مقطعي كه اغلب مدعيان آسيايي با آرامشخاطر به حضور آبرومندانه در المپيك فكر ميكنند، كشوقوس ميان فدراسيون فوتبال و كميته ملي المپيك عاقبت به بركناري سرمربي تيمملي اميد ميانجامد و اين دور باطل همچنان ادامه دارد. غلام پيرواني كه بيش از يكسال هدايت تيمملي اميد را برعهده داشت، سرانجام قرباني نزاع بين مديران فدراسيون فوتبال و كميته ملي المپيك شد و با نيمكت اين تيم وداع كرد.
براي مديران فدراسيون فوتبال كه باز ماندن از جامجهاني 2010 را چندان هم غمانگيز نميدانند، مطمئنا نرفتن به المپيك لندن هم فاجعه نيست. علي كفاشيان كه سالها مسئوليت كميته ملي المپيك را برعهده داشته، راه و رسم نبردن تيمملي اميد به المپيك را خوب ميداند و با اتفاقات اخير نشان ميدهد كه هنوز هم چنين هنري را در چنته دارد. درددل غلام پيرواني حكايت اهمالكاريهايي است كه براي 40 ساله شدن حسرت حضور در المپيك كفايت ميكند.
آقاي پيرواني، خبر كنارهگيري شما از سرمربيگري تيم اميد آن هم در اولين روزهاي سال جديد غافلگيركننده بود. دليل پايان همكاري ناگهاني شما با فدراسيون چه بود؟
البته اين اتفاق چندان هم غافلگيركننده نبود. از قبل هم قابل پيشبيني بود كه مذاكرات من با فدراسيون فوتبال به نتيجه نميرسد.
چرا بهجاي شما اميرحسين پيرواني با نماينده فدراسيون مذاكره كرد؟ بهتر نبود شخصا پاي ميز مذاكره مينشستيد؟
چون نتيجه مذاكره قابل پيشبيني بود، بهتر ديدم براي حفظ شأن و شخصيتم در اين جلسه شركت نكنم. اميرحسين بهعنوان نماينده تامالاختيار من، تمام شرايطي كه مكتوب كرده بودم را در اختيار نماينده فدراسيون گذاشت.
محور مذاكره بر سر چه مسائلي بود؟
يكسال قبل آقاي تاج بههمراه عزيز محمدي و آيتاللهي، شب تاسوعا به شيراز آمدند و با مسئولان باشگاه مقاومت مذاكره كردند. يادم هست وقتي مسئولان باشگاه به جدايي من رضايت دادند، آقاي تاج به من قول داد بر سر مسائل مالي به توافق برسيم. من با اين قول و قرارها راضي شدم پس از 10 سال مقاومت را ترك كنم.
تاج و مسئولان فدراسيون به وعدههايشان عمل كردند؟
پيشنهاد من به آقاي تاج سالي 250 ميليون تومان بود. خواسته زياد و نامعقولي نداشتم اما وقتي موعد امضاي قرارداد رسيد، قرارداد 200 ميليوني را جلوي من گذاشتند. من هم بهخاطر اينكه عاشق كارم هستم و كاسب نيستم از اين 50 ميليون صرفنظر كردم اما در نهايت 180 ميليون بيشتر دريافت نكردم.
براي تمديد قرارداد چه مبلغي پيشنهاد كرديد؟
همهجاي دنيا عرف است كه دستمزد فوتباليست و مربي، سالبهسال بيشتر ميشود. پيشنهاد من براي تمديد قرارداد رقمي بين 300 تا 350 ميليون تومان بود. اين انتظار را داشتم كه مسئولان فدراسيون بگويند مثلا 100 ميليون از اين مبلغ را نميدهيم.
پاسخ نماينده فدراسيون فوتبال چه بود؟
فدراسيون ميخواست 30 درصد كمتر از سال گذشته پرداخت كند كه اين پيشنهاد كمتر از فحاشي به من نبود.
ماجراي قرارداد مرحلهاي شما كه كفاشيان از آن صحبت كرده چيست؟
نميدانم، شايد منظور ايشان اين بوده كه مرحله به مرحله از مبلغ قرارداد من بايد كسر شود.
اما مديران فدراسيون با اظهاراتشان قصد دارند اين ذهنيت را به جامعه فوتبال القا كنند كه غلام پيرواني به تيم ملي پشت كرد. همه ايران غلام پيرواني را ميشناسند. من هيچ وقت به تيمملي پشت نكردم. مردم بايد بدانند تمام كارهايي كه در دستور كار بود انجام نشد. در روزهاي آينده با يك مصاحبه راديو، تلويزيوني كساني كه با احساسات مردم بازي ميكنند را نابود ميكنم.
تصور ميكرديد، استعفاي شما به آساني مورد قبول قرار بگيرد؟
قبلا به اطرافيانم گفته بودم كه پايان همكاري من با فدراسيون فوتبال نزديك است. مردم بايد بدانند كه آقايان من را محترمانه كنار گذاشتند.
عدهاي معتقدند چون فدراسيون فوتبال و كميته ملي المپيك، شرط ادامه همكاري را موفقيت تيمملي اميد در بازيهاي آسيايي گوانگجو عنوان كردند، شما تمايلي به تمديد قرارداد نداشتيد.
كسي جرات و شهامت نداشت به من چنين حرفي را بزند. با اين همه ضعف و كمكاري كدام مربي قول قهرماني در گوانگجو را ميدهد؟
پس علاوه بر مسائل مالي، نارضايتي از نحوه آمادهسازي تيمملي اميد هم يكي از دلايل قطع همكاري بود؟
در اين مدتي كه سرمربي تيم اميد بودم متوليان اين تيم كمكاري ميكردند. چندينبار اردوهاي برون مرزي تيم ملي اميد لغو شد و بازيهاي تداركاتي مناسبي نداشتيم. بازيكناني مثل كريم انصاريفرد و احسان حاجصفي را با رابطه خودم به اردوي تيمملي اميد ميآوردم نه رايزنيهاي فدراسيون فوتبال با باشگاهها.
فكر نميكنيد براي عموم جامعه فوتبال حرفهاي غلام پيرواني كه با شعار «عاشق هستم نه كاسب» وارد عرصه مربيگري شده، پذيرفتني نيست؟
در مقاومت سپاسي هم قرارداد من به تدريج از 30 به 150 ميليون تومان رسيد. باور كنيد سال به سال و بدون كوچكترين حرف و حديثي مسئولان باشگاه بهطور خودكار به مبلغ قرارداد من اضافه ميكردند. من آدم عاشقي هستم كه بياحترامي را تحمل نميكنم. وقتي 30 درصد از 180 ميليون كم ميشود 54 ميليون را از قرارداد سال گذشته من كم ميكنند يعني تو را نميخواهيم و بايد بروي. براي آگاهي مردم ميگويم كه پيشنهاد 800ميليون توماني من به فدراسيون دروغ محض است.
پس از جدايي از تيم ملي اميد آينده غلام پيرواني چگونه رقم ميخورد. آيا هدايت يكي از تيمهاي مطرح ليگ برتري را برعهده ميگيرد يا احتمال بازگشت به مقاومت وجود دارد؟
جدايي من از تيمملي اميد حكمت بود. من با خدا معامله كردم و ايمان داشته باشيد روي زمين نميمانم. احتمال همه چيز وجود دارد.
از همان اوايل حضور شما روي نيمكت تيمملي اميد، مصاحبههاي اميدواركنندهاي از غلام پيرواني يافت نميشد. يا از شرايط اردو گلايه ميكرديد يا از كمبود بازيهاي تداركاتي. تصور نميكنيد همكاري شما با فدراسيون از همان ابتدا اشتباه بود؟
باز هم ميگويم، من با خدا معامله كردم. همان روزها به شما ميگفتم اگر من را نخواهند با يك تلفن ميروم و امروز ميبينيد كه به حرفم عمل كردم.
بازيكنسالاري در تيمملي اميد باعث بركناري شما شد. ارزيابي شما از اين گمانهزنيها چيست؟
اميدوارم آقاي كفاشيان چنين ذهنيتي نداشته باشد. به هر حال اين هم واقعيتي است كه هر مديري بنا به هر دليلي ميتواند مربياش را بركنار كند.
به عنوان كسي كه يكسال سرمربيگري تيمملي اميد را برعهده داشتيد حضور اين تيم در مسابقات آسيايي گوانگجو را چگونه پيشبيني ميكنيد؟
اگر اين تيم را خوب ساپورت كنند، شانس حضور بين چهار تيم اول بازيها را دارد. من هنوز هم به بازيكنان با استعداد اين تيم ايمان دارم.
به نظر شما چرا فدراسيون فوتبال با مربيان خارجي قرارداد چند 100 ميليوني امضا ميكند و حتي براي آنها زمين تنيس اجاره ميكند اما به مربيان ايراني بها نميدهد؟
اين سوال اساسي همه مربيان ايراني است و بهتر است پاسخ آن را از مسئولان فدراسيون فوتبال بخواهيد. چرا من كه چهار سال به عنوان دستيار و شش سال به عنوان سرمربي در تيمبرق شيراز و 10 سال هم در ليگ برتر مربيگري كردم بايد سالي 150 ميليون تومان دستمزد بگيرم اما به آقاياني كه از گرد راه برسند و پيشينه مربيگري ندارند 800 ميليون بدهند؟
در مورد انتخاب احتمالي رنه سيموئز به عنوان سرمربي جديد تيمملي اميد چه نظري داريد؟
سيموئز بهترين مربي است و مبارك فدراسيون فوتبال باشد.