• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جودو

gulmish

Registered User
تاریخ عضویت
12 مارس 2013
نوشته‌ها
2,138
لایک‌ها
4,458
والا متوجه منظورتون نشدم ولی اون چیزی که به ما میگن تو خاک میتونی کانسس یا شیمه کنی حریفو حتی اگه تسلیم نشه ممکنه به شکستن ارنج یا بیهوشیش برسه(احتمال خفگی خیلی کمه)حتی میگفتن قبلا قانون بوده وقتی فردی که در حال خفه شدن بوده به خرخر می افتاده داور مسابقه رو تموم میکرده و فرد خفه کننده رو برنده ولی قانون عوض شده و فرد اگه تسلیم نشه تا بیهوشیش مسابقه متوقف نمیشه...نمیدونم شاید جدیدا قانون رو عوض کردن و کانسس و شیمه غیر قانونی شدن,ب ماکه کسی چیزی نگفته


دوست من
شما سه دسته از تکنیک های اصلی جودو را که شامل گرفتن ها و نگه داشتن ها (کاتامه وازا),خفه کردن(شیمه وازایا)و قفل مفاصل(کانستسو وازا) هستدرا با هم اشتباه گرفتيد در صورتی که کاربرد و قوانین مربوط به هر کدام با هم فرق میکند.كه البته استفاده از قفل مفاصل و خفه كردن ها به جز تعدادي از فنون كه مربوط به ناحيه ارنج هستند و همچنين به جز در رندوري ازاد و دفاع شخصي ممنوع ميباشد.اگر چه در حالت ارنج هم امكان شكستن دست وجود دارد اما به دليل خطر كمتر ان نسبت به موارد ديگر قفل مفاصل استفاده از ان در مسابقات بلامانع ميباشد.كه در ادامه به اونها اشاره ميكنم.

فنون گرفتن و نگه داشتن که اولین شاخه ی اون "نی وازا"است و برای گلاویز شدن با محاجمی که شمشیر به دست دارد طراحی شده. در این شاخه اکثر تکنیک ها بیشتر جنبه ی کنترل حریف رو دارند.مثل "اسائه کومی" یا فن هایی که توی خاک خیلی باب هستند مثل "تامی شیهو گاتامه" , "یوکو شیهو گاتامه" (نگه داشتن چهار طرف به طور عمود)و حتی" کسا گاتامه" که با وجود سرو کار داشتن با گردن به حساب فنون نگه دارنده نام برده میشه یا تکنیک های اسائه کومی وازا که برای جودو کار بسیار ارزشمند است. و نکته ی مهم اینجاست که استفاده از اونها در مسابقات منع نشده.

اما خفه کردن ها و قفل مفاصل که از نظر من کشنده ترین مهارت های جودو هستند . که در این زمینه فن های خفه کردن با وارد کردن فشار به ناحیه ی گردن و اعصاب ان ناحیه و قفسه ی سینه و نای ,جریان های هوا و خون را محدود میکنند و حریف را کمتر از 5 ثانیه در اثر کمبود اکسیژن بیهوش میکنند که اگر به صورت ناشیانه اجرا شود باعث خسارت بالا و حتی مرگ حریف میشود. به همین خاطر محدودیت های زیادی دارد . اما به طور خلاصه به همین دلایل در مبارزات تعداد محدودی از خفه کردن هایی که مربوط به شریان های خونی است استفاده میشود چرا که خطر کمتری نسبت به دونوع شریان هوا و اعصابی دارد . از طرفی شانس صدمه وارد کردن به ناحیه ی نای و حنجره و اختلالات اعصاب وجود دارد لذا استفاده از فنون مربوط به دو نوع اعصاب گردن و ناحیه ی حنجره نای ممنوع است . البته نکته ی مهم اینجاست که استفاده از همین فنون در دفاع شخصی جودو ازاد و بلا مانع میباشد.

اما تکنیک ها ی قفل کردن مفاصل که شاخه ی نهایی مهارت های گلاویز شدن میباشد و اشخاصی که دارای کمربند سیاه نیستند معمولا از تکنیک های خفه کردن و قفل مفاصل استفاده نمیکنند چون بسیا خطرناک است. البته افراد با کمربند های سیاه به بالا هم در مسابقات فقط مجاز به استفاده از تعداد محدودی از این تکنیک های قفل مفاصل هستند که مربوط به ناحیه ی ارنج میباشند (اگر چه قفل کردن مفصل ارنج هم در صورت اجرای ناشیانه ممکن است باعث شکستگی شود) . چون به دلیل حساسیت این فنون و کمی بی دقتی باعث شکستگی و قطع نخاع حریف میگردد.به همین خاطر در مسابقات مدرن استفاده از اون ها غیر قانونی میباشد که باز در حوزه ی دفاع شخصی جودو بلامانع میباشد .

به جز تعداد محدودی که مربوط به ناحیه ی ارنج هستند مثل "جوجی گاتامه" , "واکی تاگامه" , " اوده گارامی"که مربوط به پیچاندن بازو و ارنج میباشد بقیه اونها غیر قانونی میباشد البته تعداد مهدودی از مفاصل پا هم شامل میشود . اما همان طور که در بالا هم گفتم در دفاع شخصی جودو ما مجاز هستیم که از تمامی مفاصل برای قفل کردن استفاده کنیم و هیچ مانعی برای استفاده از اون ها وجود ندارد.


*

نكته ديگه اينجاست كه استفاده از فنون خفه کردن و قفل مفاصل فقط برای کمربند های سیاه و بالا تر است و استفاده و اموزش اون ها به کمربند های پایین تر اشتباهه . توی باشگاهی که من بودم هر مبتدی بعد از 6 ماه فقط فن های پرتابی و گرفتنها رو یاد میگرفت حالا گاها توی بعضی از باشگاه ها میان و به محض ورود افراد قفل مفصل رو بهشون اموزش میدن كه واقعا جای تقدیر داره.
 
Last edited:

amir689

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
1 می 2016
نوشته‌ها
396
لایک‌ها
240
هی یادش بخیر چند سال جودو کار می کردیم
چه دورانی داشتیم
ممنون از استارتر خاطرات ام زنده کرد
 
بالا