خیلی جالب بودمواد لازم:
سیب زمینی=یک کیلو
تخم مرغ=4 تا 5 عدد
پکینگ پادر یا جوش شیرین=یک قاشق مرباخوری سرخالی
نمک و فلفل=به مقدار کافی
طرز تهیه:
سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و از رنده یا ماشین رد می کنیم،بعد تخم مرغها را در ظرفی می شکنیم و خوب می زنیم تا کاملا کف کند. کمی نمک و فلفل و پکینگ پادر را داخل تخم مرغ می ریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه می کنیمو بهم می زنیم. در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن می ریزیم می گذاریم داغ شود و مایع را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود. در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه می بریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمی گردانیم و باز هر قطعه را دو نیم می کنیم در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت می گذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود بعد در ظرف گرد مناسبی قطعات کوکو را می چینیم و اطراف آنرا با حلقه های گوجه فرنگی تزیین می نماییم
ممنونم/مایونز نوعی امولسیون چرب و غلیظ است که از ترکیب روغن، زرده تخم مرغ، آبلیمو یا سرکه تهیه می شود. اغلب افراد سس مایونز را با سس سالاد اشتباه می گیرند، حال آنکه سس سالاد حاوی زرده تخم مرغ نیست و قدری شیرین تر از مایونز می باشد.
تاریخچه مایونز
مایونز نخستین بار در سال ۱۷۵۶ توسط یک آشپز فرانسوی که سرآشپز دوک دی ریچلیو بود اختراع شد. پس از آنکه دوک در نبرد خود با بریتانیایی ها در بندر “ماهون” به پیروزی دست پیدا کرد، سرآشپز او به یمن این پیروزی ضیافتی ترتیب داد و روی غذاها را با نوعی سس خاص که حالت کرمی داشت تزیین نمود و نام آنرا به افتخار فتح دوک “ماهونز” گذاشت و از آن پس این نام در زبان های ملل مختلف چرخید و نهایتاً به حالت امروزی “مایونز” درآمد.
طرز تهیه
برای تهیه مایونز ابتدا آبلیمو و یا سرکه و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط می کنند و بعد روغن را قطره قطره به آن اضافه می کنند تا به طور کامل با آن مخلوط گردد. اگر روغن به سرعت به ترکیبات اضافه شود، به خوبی در آن حل نمی شود اما زمانیکه سس غلیظ شد می توان روغن را سریع تر به آن اضافه کرد؛ سپس می توان سایر چاشنی ها را نیز به آن اضافه نمود. این روزها وجود مخلوط کن، همزن برقی، و میکسر کار را راحت کرده و همه افراد به سادگی می توانند در خانه سس درست کنند. کلیه کارشناسان علم تغذیه به اتفاق آرا تائید می کنند که طعم سس های خانگی به مراتب دلچسبتر و لذیذتر از انواع صنعتی آن است.
از آنجایی که سس های خانگی تحت فرآیندهای شیمیایی قرار نمی گیرند، بهتر است تا آنجایی که می توانید از تخم مرغ های تازه استفاده کنید. مایونز خانگی در یخچال به مدت ۳-۴ روز قابل نگهداری و مصرف است.
سس های کارخانه ای تا ۶ ماه نیز قابل نگهداری و استفاده در یخچال می باشند. اصولاً از مایونز به عنوان ترکیب اولیه تهیه سایر سس ها مانند سس هزار جزیره و سس تارتار استفاده می شود.
مایونز شامل ۷۰ تا ۸۰ درصد چربی می باشد که شاید استفاده آن در برخی **** ها قدغن اعلام شده باشد. این روزها انواع مایونزهای کم چرب هم در بازار موجود می باشند که گزینه های سالم تری محسوب می شوند اما دیگر نمی توان به آنها مایونز واقعی گفت چراکه فاقد زرده تخم مرغ می باشند.
شرایط نگهداری
- زمانیکه درب سس را باز می کنید، حتماً آنرا درون یخچال قرار دهید. در این حالت تا حدود ۶ ماه می توانید از آنها استفاده کنید.
- مایونزهای کارخانه ای را می توانید برای مدت کوتاهی در دمای معمولی نیز قرار دهید اما این امکان وجود دارد که پس از مدتی طعم و بوی اولیه خود را از دست بدهند.
- فریز کردن و نگهداری در دمای خیلی پایین سبب جداشدن محتویات سس شده و تغییرات نامساعدی در بافت ماده ایجاد می کنند.
- مایونزهای خانگی عمرشان حداکثر ۴ روز در یخچال است.
جالب بود/مواد لازم برای 5 نفر :
اسفناج و شوید نیم کیلو
عدس و لپه یک کاسه ماست خوری
چغندر قند سفید یک عدد متوسط
آرد گندم یک کاسه ماست خوری
سرکه دو قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده دو عدد متوسط
نعناع داغ کمی
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
قرقوروت به میزان دلخواه
طرز تهیه :
ابتدا به اندازه ی یک پارچ آب در قابلمه ی مورد نظرتان بریزید و بگذارید به جوش بیاید سپس نمک ،فلفل و زرد چوبه را داخل آن بریزید .
به آبهای در حال جوش سبزی های درشت خورد شده را به همراه عدس ها و چغندر اضافه کنید ،پس از پختن عدسها که حدودا پانزده تا بیست دقیقه طول می کشد لپه ها را که از قبل خیس کرده و پخته اید به آن اضافه کنید.
آرد گندم را با کمی آب سرد و نمک حل کرده تا به صورت مایع غلیظی در آید و به مواد به آرامی و با هم زدن بیافزایید تا ربع ساعت بجوشد و بوی خامی آرد حس نشود سپس دو قاشق سرکه را به همراه یک قاشق نعناع و پیاز داغ به مواد اضافه کنید که در صورت تمایل می توانید سرکه را بیشتر بریزید .
آش شما آماده است که پس از کشیدن با بقیه ی نعناع و پیاز داغها تزیین کرده و میتوانید بسته به مزاج با شکر یا قرقوروت میل نمایید.
ممنونم /سلام
داشتم توی نت تاب میخوردم این مطلب رو دیدم گفتم لینک بدم بخونید شاید بدرد بخوره
اموزش درست کردن سس فلفل برای ماکارونی
http://www.sooran.com/learn/cooking/show/975761/
لطف کردید/ ممنونم.مواد لازم:
سیب زمینی=یک کیلو
تخم مرغ=4 تا 5 عدد
پکینگ پادر یا جوش شیرین=یک قاشق مرباخوری سرخالی
نمک و فلفل=به مقدار کافی
طرز تهیه:
سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و از رنده یا ماشین رد می کنیم،بعد تخم مرغها را در ظرفی می شکنیم و خوب می زنیم تا کاملا کف کند. کمی نمک و فلفل و پکینگ پادر را داخل تخم مرغ می ریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه می کنیمو بهم می زنیم. در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن می ریزیم می گذاریم داغ شود و مایع را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود. در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه می بریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمی گردانیم و باز هر قطعه را دو نیم می کنیم در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت می گذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود بعد در ظرف گرد مناسبی قطعات کوکو را می چینیم و اطراف آنرا با حلقه های گوجه فرنگی تزیین می نماییم
هوس کردم/ ممنون.مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر:
مواد لازم برای سس پیتزا:
- گوشت چرخ کرده=۳۰۰ گرم
- فلفل دلمه سبز=۴ عدد
- زیتون=۱۰ عدد
- کنسرو قارچ=۱ قوطی
- پیاز=۲ عدد بزرگ
- رب گوج فرنگی=۲ قاشق سوپخوری
- روغن زیتون=بقدر کافی
- پنیر پیتزا رنده شده=بقدر کافی
- نان ساندویچی گرد و متوسط=به مقدار لازم
- نمک و فلفل=به مقدار لازم
طرز تهیه:
- سس گوجه فرنگی=نصف لیوان
- سیر=۶ حبه
- روغن زیتون=۴ قاشق سوپخوری
- پور آویشن=۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل=بقدر کافی
ابتدا پیازها را ریز می کنیم و سپس با روغن در ماهیتابه کمی تفت می دهیم.گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نموده کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند.
رب گوجه فرنگی را با دو لیوان آب مخلوط کرده و روی گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت بپزد.(در صورتی که آب آن بخار شود و گوشت نپخته باشد کمی آب به آن اضافه می کنیم.ولی در آخر نباید گوشت آب داشته باشد)فلفل دلمه را به صورت خلال ریز خرد می کنیم و با قارچ قطعه شده و زیتون ریز شده در ماهیتابه با روغن زیتون کمی تفت می دهیم و سپس گوشت را به مواد اضافه کرده با هم کمی تفت می دهیم تا مواد خوب مخلوط شود.و نمک و فلفل را هم به آن اضافه می کنیم.
نان های ساندویچ را از وسط می بریم.سپس روی هر کدام از نان ها را کمی سس می ریزیم و با قاشق روی نان می کشیم تا تمام سطح نان را بپوشاند.سپس از مخلوط بدست آمده روی نان ها می ریزیم و در آخر روی مواد را پنیر رنده شده می ریزیم و در فر به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می گذاریم تا روی پنیر طلایی رنگ شود. طرز تهیه سس:
سیر را پوست کنده می شوئیم و رنده می کنیم.سپس آن را با روغن زیتون کمی تفت می دهیم و سس گوجه فرنگی و پور آویشن و نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم و مواد را به مدت ۱ دقیقه هم می زنیم تا آماده شود.
موافقم با شما.ممنون از تاپیکتون.خیلی خوبه اما همه مرد ها تو پختن کباب حرفه ای هستن.نیازی به آموزش نبود اما باز هم زحمتتون جای قدر دانی داره
جالب بود.مواد لازم برای ۶ نفر:
- گوشت چرخ کرده:یک کیلوگرم گوشت گوسفندی و یا ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی ( به نسبت ۵۰%)
پیاز: ۳۰۰ گرم یا یک عدد پیاز بزرگ برای هر کیلو گوشت
زعفران ساییده شده: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل؛ به مقدار کافی
نکاتی به نگام خرید گوشت مورد نیاز:
۱-مناسب ترین گوشت برای پخت کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه (گوشت بین دنده ها)
گوسفند است. در صورت تمایل به استفاده از گوشت گوساله بهتر است راسته را
انتخاب کنید که چربی کمتری دارد چرا که چربی مورد نیاز توسط گوشت گوسفندی
تامین می شود. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله بهتنهایی امکان ندارد زیرا
گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمتهای خیلی چرب گوشت
گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده و سلامتی شما مناسب نیست.
۲- گوشت خریداری شده باید حتما چندین بار (دست کم ۴ بار) چرخ شود. این کار به ورز
داده شدن گوشت کمک کرده و از متلاشی شدن کباب شما جلوگیری می کند.
روش آماده سازی و عمل آوری:
۱ – ابتدا کاسه بزرگی آماده کرده و پیازها را پس از پوست کندن و شستن با رنده ریز در آن رنده کنید.
نکته۱:مقدار پیاز نباید زیاد باشد چراکه گوشت را آبدار کرده و موجب ریختن آن به
هنگام پخت می شود و دیگر اینکه کباب را شیرین و بد مزه می کند.
نکته ۲: حتما پیاز رنده شده را با دست بچلانید و آب اضافی آن را خالی کنید.
۲ – گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل به پیاز رنده شده اضافه کنید.
نکته: افزودن فلفل تنها برای گرفتن بوی بد گوشت است و نباید موجب تند شدن غذای شما شود.
۳-زعفران ساییده شده را نیز در کمی آبجوش حل کرده و در این مخلوط گوشتی
بریزید و با دستتان مواد را خوب ورز دهید تا مایه کباب حالت چسبنده پیدا
کند. همانطور که گفته شد این چسبندگی راز موفقیت شما در پخت این کباب است
بنابراین گوشت را آنقدر ورز دهید که بتوانید با یک حرکت همه آن را از داخل
ظرف بلند کنید و گوشت جدا نشده و نریزد. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۲ تا ۳
ساعت در یخچال و یا بیرون از آن قرار دهید تا اصطلاحا عمل آید.
به سیخ کشیدن کباب ها:
۱-برای سیخ کردن کباب هم باید توجه داشته باشید که از سیخ های پهن برای پخت این کباب باید استفاده کنید.
۲-قبل از اینکه شروع به کار کنید هم مقدماتی لازم است. ابتدا در کاسه کوچکی
مقداری آب سرد بریزید و کنار دستتان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه
کباب دستتان را در آب خیس کرده، یک مشت از مایه را بردارید و به شکل دوک
درآورید؛ سپس همانطور که مواد در دست راستتان قرار دارد، سیخ را روی مایه
دوکی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید.
در پایان دوباره دستتان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان
شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید و
کناری بگذارید. همین کار را درباره همه مواد و سیخها انجام دهید.
نحوه پخت:
اکنون آتش را بر پا کرده، سیخها را روی آن قرار دهید. دقت کنید که اگر آتش را
توسط ذغال و هیزم دایر کرده اید باید صبر کنید تا شعله آن فروکش کرده و
تنها ذغال گداخته در منقل شما وجود داشته باشد. این برای این است که در
صورتی که از مواد اشتعال زایی همچون نفت استفاده کرده باشید، بوی آن از بین
رفته و غذای شما بد بو نشود و یا اینکه دوده هیزم و یا ذغال شما به طور
کامل سوخته باشد و بر روی غذای شما ننشیند.
سپس سیخ های کباب را روی آتش بچینید. فقط به خاطر داشته باشید که ابتدا باید سیخ ها را مرتب و با
دقت به دفعات بچرخانید تا گوشت خودش را بگیرد؛ وگرنه به دلیل خام بودن یک
طرف کباب و سفت شده طرف دیگر کباب متلاشی شده و بر روی آتش می ریزد. وقتی
گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست.
نکته: با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید ولی برای اطمینان بیشتر
یکی دو تخممرغ به مایه کباب اضافه کنید.
نحوه سرو غذا:
شما می توانید برای خوشمزه تر شدن غذای خود آن را با مخلفاتی چون گوجه و فلفل
سبز سرخ شده و سماق و سبزی های معطر، بویژه ریحان و نوشیدنی سالمی چون دوغ
به همراه کمی نان تازه میل کنید.
در صورت تمایل هم می توانید آن را به همراه پلو و به صورت چلو کباب نوش جان کنید.
منبع : لقمه
ممنونم.مواد لازم:
یک کیلوگرم
میگوی بدون سر
نصف استکان
روغن مایع
4 قاشق غذاخوری
آب پیاز
2 قاشق غذاخوری
زعفران آب شده
یک قاشق چای خوری
فلفل
به مقدار لازم
نمک
مقداری
کره
طرز تهیه:
میگو را پوست کنده و روده ی پشتی آن را خارج کنید. بعد از شستن، آن را در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را در ظرفی ریخته و 2 قاشق غذاخوری زعفران روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
روغن مایع، فلفل، آب پیاز و نمک را به میگو اضافه کرده و مخلوط نمایید. ظرف حاوی مواد را به مدت 2 الی 3 ساعت در محلی خنک قرار دهید.
ابتدا سیخ ها را چرب کنید. میگوها را از قسمت خمیده به سیخ بکشید و روی ذغال قرار دهید. موقع کباب نمودن روی میگوها را با کره ی آب شده چرب نمایید تا زمانی که رنگ آن ها طلایی شود. میگوها را در دیس بچینید و با لیموترش ، خیارشور، جعفری و نخودفرنگی تزئین نمایید.
ممنونم.سلام دوست عزیز نشاسته ی ذرت رو میتونید از عطاری ها یا لوازم قنادی ها تهیه کنید
جالب بود.مواد لازم:
آرد سفيد= 120 گرم
آرد ذرت =30 گرم
آبجوش= دو قاشق غذاخوري
شكر =150 گرم
تخممرغ =شش عدد
وانيل =نصف قاشق چايخوري
بيكينگپودر =يك قاشق چايخوري
طرز تهيه:
زرده و سفيده تخممرغها را جدا كرده و هم ميزنيم به زرده، شكر و وانيل اضافه ميكنيم تا كرم رنگ شود، بعد آب جوش را اضافه كرده هم ميزنيم در اين هنگام سفيده زده شده را افزوده و آرام ميزنيم. آرد و بيكينگپودر را مخلوط كرده و به مواد اضافه ميكنيم و آرام با همزن ميزنيم.
فر را با حرارت180 درجه سانتيگراد گرم كرده، قالبي را كه كف آن كاغذ پهن كردهايم آماده ميكنيم. (قالب به شكل مربع يا مستطيل باشد و مواد كيك بايد به اندازه يك سانتيمتر قالب را پر كند) مواد را در قالب ريخته و به مدت 15 دقيقه در فر ميگذاريم تا بپزد توجه داشته باشيد كيك خشك نشود. بعد كيك را از فر خارج و آن را از طول لوله ميكنيم (ميتوانيد از پارچه نمدار براي لوله كردن كيك استفاده كنيد) و ميگذاريم تا خنك شود. بعد خامه زدهشده را روي كيك ريخته و صاف كرده و آن را باز لوله ميكنيم. بعد روي رولت را با خامه و توتفرنگي تزئين ميكنيم.براي تهيه خامه زده شده، 200 گرم خامه ساده را با دو قاشق پودر شكر و 200 گرم خامه قنادي هم ميزنيم تا فرم بگيرد.
با سپاس فراوان.موارد لازم برای ۵ نفر:
شیر= 5 پیمانه
شکر= به میزان دلخواه
نشاسته ذرت= 3-2 قاشق غذا خوری
دارچین خشک= 2 عدد
آب =1/2 پیمانه
طرز تهیه:
شیر، شکر و دارچین رو در یک ظرف روی حرارت ملایم قرار بدین.آب و نشاسته ذررت رو با هم اونقدر مخلوط کنید تا کاملا در هم حل بشن. محلول آب و نشاسته رو با شیر قاطی کنید، کم کم هم بزنید تا به جوش بیاد و غلیظ بشه.نوشیدنی شما آماده هست، میتونید سروش کنید.
اگه خواستید میتونید از شکلات یا کاکائو هم تو این نوشیدنی استفاده کنید.
دمتون گرمبرای خوندن دستورات مختلف آشپزی اینجــــــــــــــــــــــــا کلیک کنید.
طرز تهیه پیراشکی سبزیجات
مواد لازم
مواد لازم
قارچ 10 عدد --هویج 2 عدد--رب گوجه فرنگی 1 قاشق--خمیر باگت 250 گرم--فلفل دلمه ای 3 عدد---سبزی معطر 2 پیمانه--نمک،روغن و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
قارچ، فلفل دلمهای و هویج را خردکرده و در روغن سرخکرده و رب را میافزاییم. خمیر باگت را روی سطح آرد پاشی شده پهن میکنیم و از مواد درستشده در وسط آن میگذاریم. دو طرف خمیر را به هم میچسبانیم و در روغن سرخ میکنیم.