استاد همه میدونن تو این مملکت تا بوده همه چی افزایشی بوده و خواهد بود.میخوای همه چی ارزون بشه؟زهی خیال باطل.ثابت کردی در زمستان برف و باران میبارد.بعد میگی مخالفم پول خوابیده بشه.سخنانت متناقضه.
بحث به کل چیز دیگهای بود. ظاهرا شما پستهای صفحۀ قبل رو کامل نخوندی و به سه واژۀ کوتاه، میان و بلند مدت توجه نداشتی. یکی از دوستان پیشنهاد داده بود «خرید» همواره بهترین گزینه هست و من با استناد به تاپیکِ لینک شدهای که نظرات برخی دیگر از دوستان همفکر شما داخلش هست عرض کردم این استدلال منطقی نیست و پس کسی که مهر ماه این سوال رو پرسیده بود باید سکۀ 16.2 میلیونی میخرید و در این صورت الان نه تنها ریالی سود نکرده بود، که 36% از اصل پولش هم رفته بود.
بگذار قضیه رو یک پله سادهتر کنیم. فرض کنیم یک نفر اسفند 99 میره و 1 سکۀ امامی میخره و دیگری همون پول رو میگذاره تو صندوق درآمد ثابت (بدون ریسک) و با سود ماهیانهاش هم مجدد واحدهای همون صندوق رو میخره. اگر قیمت سکۀ خریداری شده در اسفند 1400 بشه حدود 13.5 میلیون، تازه برابری میکنه با کسی که با تضمین و اطمینان پولش رو سرمایهگذاری کرده. اونم تازه یک صندوق 23 درصدی و نه مدلهای رایجتر 25-30 درصدی. عنایت داری که داریم پرکتیکال صحبت میکنیم و در چنین سناریویی اگر دردسرهای خرید، استرس روزانه، نوسانات و... رو هم لحاظ کنیم ارزش اون سکۀ فرضی باید خیلی فراتر از اینها شده باشه تا بگیم «ارزشش» رو داشته. حالا با تخفیف بیا این رقم رو 14 میلیون در نظر بگیریم. آیا سکه در اسفند 1400 قیمت 14 میلیون رو خواهد دید؟ طبیعتا هیچکس جواب این سوال رو نمیدونه، ولی این رو خوب میدونیم که فعلا رقابت بر سر «عقب نموندن» هست و افتخار در تشویق به خرید به هر قیمتی.
شاید این مثال، برخی رو یاد حد فاصل 92 الی 96 بندازه که اشک خریداران سکه و دلار درومده بود و در نهایت سود سپردۀ بانکی در پایان اون بازۀ 4-5 ساله به مراتب بیشتر بود. اما، همونطور که قبلا هم تو این تاپیک نظر شخصیام رو گفتم، با توجه به نقدینگی غیر قابل کنترل این دوران و مملکتداری محشر آقایون و... چرخههای تورمی اینبار به جای بلندمدت احتمالا در خوشبینانهترین حالت در میانمدت خودشون رو نشون میدن. مهم این وسط حفظ سلامتیه و «خندۀ آخر» از آن اونیه که بازدهی بیشتر – و یا برابر – رو با آسودگی خاطر کسب کرده باشه.