سلام
سال نو مبارك. نميتونم پي.ام هايي كه با عنوان "تقاضاي عاجزانه" و مابقي لطف دوستان رو بي جواب بگذارم. البته من خودم را لايق اين همه زحمتي كه دوستان به خودشان مي دهند و پي.ام مي زنند و ... نميدانم. من هم يكنفرم مثل شما، نه تحليل گرم و نه ادعايي دارم. در خصوص حرفهايي هم كه پشت سرم زده ميشه(چند ماه پيش سر زدم ديدم هنوز درباره من بحثه

ديگه الان نخوندم ببينم چه خبرها بوده) ديگه برام عادي شده و بنظرم براي افراد بي غرض ثابت شده كه من اونقدر بيكار نيستم كه بيام اينجا آي.دي هاي متفاوت بسازم و براي خودم نوشابه باز كنم. اينجا مي نوشتم چون احساس مي كردم گوش شنوايي هست، هنوزم براي همانها مي نويسم. اين حضرات تازه به دوران رسيده هم كه فرداي روزگار حذف خواهند شد، هر چه خواستند بگويند. همه شده اند تحليلگر :lol: ضمنا بگم كه از پي.تي بدم اومده و از عملكرد دوگانه مديريتش هم واقعا ناراضيم، ولي باز براي خاطر پي.ام ها مي نويسم، زياد هم نه. شايد هفته اي يكبار سر بزنم. شايدم سالي يكبار كافي باشه :lol: اگر كسي گوش شنوا داشت همون سال پيش كه مي گفتم خريده بود الان 70% سود كرده بود. هنوزم همه حرفهاي قبليم پابرجاست.
متاسفانه مسائل اقتصادي اونقدر تحت تاثير مباحث سياسي قرار گرفته كه نميشه اقتصاد رو بدون سياست، تحليل كرد. وقتي
دست دولت در جيب بانكهاست،
و رئيس كل بانك مركزي از تهديدها و مشكلات مي گويد، و جملات مشروطي مثل :
دنياي اقتصاد- رييس كل بانك مركزي در تحليلي از اقتصاد ايران به بررسي تحولات اقتصادي سال 90 و چالشهاي پيش روي اقتصاد ايران در سال جديد پرداخت؛ به اعتقاد محمود بهمني مهمترین چالش سیاستی برای سال 91 را باید در احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم و محدودیتهای موجود برای افزایش نرخ رشد اقتصادی خلاصه كرد. رييس كل بانك مركزي دليل ارائه چنين تصويري را از اقتصاد سال جديد را تورم جهانی و فضای بیثبات اقتصادی، سیاسی و نهادی در اغلب کشورها دانسته و معتقد است: چنين فضايي کنترل تورم ناشی از واردات را دشوار خواهد كرد. او چالشهاي احتمالي در مسير افزايش رشد اقتصادي را نيز ناشي از آثار رواني محدوديتهاي اعمال شده خارجي و شرايط نامطلوب فضاي كسب و كار عنوان كرده است. او در بخشي از تحليل خود تاكيد كرده است: آن دسته از مشكلات موجود در فضاي كسب و كار كه به بخش بانكي باز ميگردد در صورت استقلال سياستهاي پولي قابل رفع خواهد بود. رييس كل بانك مركزي ارتقاي كيفيت نظارت در بخش پولي و مقابله با تحريمهاي صورت گرفته از سوي كشورهاي غربي را نيز از برنامههاي اصلي بانك مركزي در سال جديد بر شمرده است.
بهمني بعد چند سال بالاخره ياد گرفته درست حرف بزنه(يا فكر كنم داده كسي براش نوشته اين متنو :happy: ). در هر صورت جملش درسته و البته بر همگان واضح و مبرهنه كه منظورش از "در صورت استقلال سياست هاي پولي" همون دخالت هاي دولت هست، كه من در مقالم كه در شرق چاپ شد و چند ماه پيش لينك دادم بهش اشاره كردم.
اين مطلب دكتر جبل عاملي در خصوص تحليل گزارش بهمني را هم بخونيد بد نيست و راهگشاست. بهمني به صراحت از "احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم و محدودیتهای موجود برای افزایش نرخ رشد اقتصادی" اسم برده و اين معني نداره جز كاهش قدرت خريد = كاهش ارزش پايه پولي(ريال).
امروز بانك مركزي اعلام كرد كه پيش فروش سكه متوقف شده، پس شير عرضه بسته شد. يعني محترمانه به مردم گفتن: هر چي تابحال مفت پيش خريد كرديد، بسه. بقيشو خودمون احتياج داريم !! كه احتمالا در ازاي غذا بدن به 4 تا كشوري كه موندن باهامون مبادله كالا به كالا بكنن...
چطور تحليل اقتصادي كنم وقتي سياست غلط و اصرار به سياستهاي غلط كشور رو به لبه پرتگاه جنگ برده، جنگ شروع شده و ما اون رو در قدرت خريدمون هر روز حس مي كنيم. اگر بهبودي در وضع سلامت رواني آنكه او را به زور رئيس جمهور جا زدند، احساس مي كنيد، سكه بفروشيد. اگر در صحبتهاي اقاي **** معظم احساس تمايل حتي ضعيفي به رابطه با غرب و رفع مشكلات ديديد، سكه بفروشيد. :wacko: اگر كمي عقلانيت، كمي وجدان، كمي عدالت احساس كرديد، سكه بفروشيد.
اگر نه،
بخريد !
دوستان، امسال سال جنگ رواني است. بانك مركزي رسما جلوي دولت ايستاده كه هر چه برداشتي و صندوق ذخيره را هم كه صفر كردي،
كافي است. ديگر اقتصاد توان ندارد. البته بنظرم بهمني را عوض مي كنند و يك خودفروش ديگر را جايش مي گذارند تا آنچه را كه تابحال ندوشيده اند، بدوشند. در هر حال، امسال سالي است كه نه با عرضه سكه، بلكه با ايجاد جنگ رواني سعي در خاموش كردن روند پرفزون تورم دارند. مجلس هم حريف دولت نيست و با اينكه مصوبه تاخير لااقل 3 ماهه براي فاز دوم هدفمندي مصوب كردند، باز هم دولت 6 فروردين كار خودش را كرد و پول ريخت به حساب ملت. فكر ميكنيد اين پول از كجا آمده؟
از اينجا. جهت اطلاع: افزايش سرمايه بانك مركزي = چاپ پول به همان اندازه...
براي كساني كه بطور دقيق تر دنبال پيش بيني من براي بازارها هستند:
1- در بازار سكه، با كاهش عرضه بانكي اگر دوباره تقاضا بر عرضه پيشي نگيرد، خيلي براي دولت خوب شده است. كساني كه سكه خريده اند همه براي سفته بازي و جلوگيري از كاهش ارزش پول بوده است و كمتر كسي براي استفاده(مثلا مهريه) پيش خريد كرده است. پس كسي به قيمت پايين نخواهد فروخت. اينقدر ساده نباشيد، نرخ بهره انتظاري همگان ديگر لااقل 30%شده و اگر 30% نزول توانستيد بگيريد خيلي هنر كرده ايد. الان ماهي 3% خيلي خوب محسوب مي شود كه بالاي 40% مي شود... پس مطمئن باشيد كه كسي ارزان نخواهد فروخت و همه منتظر بالا رفتن قيمت مي مانند.
دلايل فروش دو چيز مي تواند باشد: احتياج(كه ازش چاره اي نيست) و دوم پيدا شدن يك بازار موازي با بازدهي مناسب مثل دلار.
2- دلار هم قبل از عيد(روزهاي آخر سال) آزاد شد و صرافها توانستند به قيمت آزاد خريد و فروش كنند.
3- بازار مسكن، با طرح هاي دولت بنظرم ركود خواهد شد. چندين هزار خانه خالي اطراف تهران تحت عنوان مهر و ... آماده عرضه شده است و با
چنين طرح هايي نيز سعي خواهند كرد جلوي مسكن را بگيرند و شايد امسال جدي تر هم باشند. بازار مسكن رشد معمول 20% خود طي سال را خواهد داشت و بعنوان سرمايه گذاري توصيه نمي شود. چون بخاطر ركود اين بازار كه با عرضه ها عميق تر هم خواهد شد، امكان فروش سخت تر شده و خواب پول هم به آن اضافه مي شود. در حاليكه سكه و دلار نقدشوندگي خيلي بالايي دارند.
4- دلار و سكه با هم طراز هستند و با هم حركت خواهند كرد. بنظرم نقدشونده ترين بازارها اين دو هستند و امكان ندارد يكي بالا و ديگري پايين برود. حتي ميزان بالا رفتن هم تقريبا به يك ميزان خواهد بود چون بلافاصله پولها از يك بازار خارج و به ديگري وارد مي شود. اصلا قبل از مردم خود صرافها اينكار را مي كنند!
5- جاي ديگر هم نوشتم و اينجا هم مي نويسم كه اگر بتوانند طي 6 ماهه اول امسال سكه را زير 1 ميليون نگه دارند، خيلي هنر كرده اند. يادتان باشد چه گفتم. تنها ابزارشان هم جنگ رواني است. تلويزيون تبليغات سنگيني براه خواهد انداخت تا جوري جلوه دهد كه كلي سكه به بازار عرضه شده و قيمت كاهشي شده و ... ولي طبق معمول:
"شما باور نكنيد". تلاطم و نوسان در هر صورت طبيعت بازار است و توصيه من اين است كه اگر قصد نگهداشتن سكه تا لااقل شروع سال 92 را داريد، زير 800 سكه بخريد.
5- در صورتيكه به هر دليلي، عقلانيت حاكم شد و دري به تخته خورد و يكهو اعلام كردند كه امريكا دوست و برادر شده و اصلا كي گفت "مرگ بر آمريكا"، بچه بد ببريد بندازيدش زندان و ... :lol: و شعار نه شرقي نه غربي پشم بوده و منظور همان نه شمالي و نه جنوبي بوده( :lol: ). يا نه، خاتمي چقدر خوب كاري كرد كه غني سازي رو متوقف كرد و چرا ما نكنيم و ... ! مراقب باشيد كه جو گير نشويد و برويد سكه هايتان را بفروشيد. بعد قطعنامه 67 را خاطرتان باشد. خيلي سكته كردند چون دلار و سكه و همه چيز خيلي ارزان شد،
ولي در عرض 2 سال بلافاصله برگشت سر جاش و دوباره رفت بالا و بالا و بالاتر و بالاترتر و ديگر در دوران ا.ن بالاترترترترترترترتر. الان مدت زمان برگشت به وضع قبل، خيلي كمتر هم خواهد شد، چون زيرساختهاي توليد بنكل منفجر شده و ديگر كسي چيز Made in Iran توليد نمي كند كه بخواهيم بخريم(آخه اي **** فرزانه :wacko: ) شما برويد توپخانه حتي كپسول آتش نشاني ايراني هم كه مي خريد، فقط ليبلش را ايران زده و خودش را چين

نمدانم والا بعضي چه دل خوشي دارند....
كجا بوديم؟ آها، يكوقت(بلانسبت) خر نشويد و بگوييد دارد ارزان مي شود، برويم بفروشيم. پايه پول خيلي ضعيف شده و ايران يك كشور 90% وارداتي شده. اهل هر كجا كه هستيد ببينيد چه دارد و چه توليد مي كند. باغهاي شمال كه همه داغونه ولي تو همون شمال سير چيني :wacko:، نارنگي و پرتغال وارداتي و ... پره. چي بگم كه خيلي دلم پره ولي اگر بگم صداي امثال حجت جان و مهدي جان(كه انگار نه انگار در اين مملكت زندگي مي كنند) در مي آيد. حتي اگر روابط با امريكا 100% حسنه شود و اسمشو نبر و اوباما دست در گردن هم بندازن هم تغييري در اقتصاد ورشكسته ايران بوجود نمياد. مراقب باشيد و جوگير نشويد. تضعيف پايه پول يعني همان سكه اي كه امروز دستته قيمتش هست 800 هزار تومن، يكماه نگه داري، حتي اگر قيمتش همان 800 مانده باشد(كه بعيد است) مي تواني باهاش مقدار بيشتري خوراكي/پوشاك/مايحتاج و ... بخري. چون اجناس دارند بالا مي روند. البته من حالت خيلي حديش رو گفتم و مسلما سكه هم بالا خواهد رفت. حال اگر تعداد زيادي بفهمند كه سكه اين خاصيت را دارد(كه امروز ديگر همه فهميده اند!!!) همه ميريزند و تقاضا بسيار بالا مي رود و قيمت شديدا صعودي.
بنظر من با وضع اقتصادي/سياسي/رواني ايران سكه 800 هزار تومني به نسبت پايه پولي ما ارزان هم هست و من باشم به قصد سرمايه گذاري بيش از يكسال و براي جلوگيري از كاهش ارزش پول در اثر ناداني اسمشان را نبرها و اصرار به اين ناداني و دروغپردازي در آمارها و عدم شفافيت اطلاعات و ....، حتما مي خرم.
(دوستاني كه تبريك سال نو گفته بودند و ... ببخشيد، من كلا علاقه اي به پي.ام ندارم. البته طبق تئوري حجت گويا چند نفر از اونها خودم بودم كه به خودم پي.ام تبريك عيد زدم :wacko: )