ارز سه نرخي شد
بر اساس اين تصميم، قيمت دلار به صورت مرجع، صادراتي و آزاد خواهد بود
نويسنده: حميدرضا نصيري نژاد
گروه اقتصادي روزنامه اعتماد| پس از ماه ها تلاش دولت براي تك نرخي كردن ارز و نوسان هاي شديد نرخ آن در بازار، برخي نمايندگان مجلس جديدا طرحي ارائه دادند كه بر اساس آن، ارز سه نرخي خواهد شد. اين طرح كه از زمان رسانه يي شدنش با مخالفت شديد مسوولان اقتصادي دولت مواجه شد، ظاهرا چند روزي است به شكل نامحسوس در بخش واردات كشور اجرايي شده است. كسي كه اين خبر را به خبرگزاري مهر اعلام كرده، حتي حاضر نشده نامش فاش شود. چندنرخي شدن ارز مورد پسند دولت و بخش خصوصي نيست و به اعتقاد آنها، اين روند فقط به گسترش فساد در اقتصاد كشور و ايجاد رانت براي عده يي سوءاستفاده كننده منجر خواهد شد. با اين وجود طراحان طرح ارز سه نرخي بر اين اعتقادند كه وقتي كشور با محدوديت تامين ارز براي واردات كالاهاي اساسي روبه رو است، لزومي ندارد كالاهاي لوكس و مصرفي با ارز دولتي به كشور وارد شوند. كالاهايي نظير ميز بيليارد، خودروهاي لوكس و كالاهايي كه توان توليد آنها داخل كشور وجود دارد و ارز 1226 توماني براي آنها هزينه مي شود اما در نهايت به سود همه فعالان اقتصادي و مردم نيست و به سود بخشي از فعالان اقتصادي مي شود كه توان كسب حمايت دولتي ها را دارند. به هر سو **** چندنرخي ارز يك بار ديگر نيز در سال 74 تجربه و البته شكست آن در مقطع پنج ساله نمايان شده بود و اين بار قرار است بار ديگر اين روش در سال 91 آزموده شود. ايجاد بازار آزاد داراي حباب بزرگ قيمتي، از مهم ترين نگراني هاي مخالفان اين طرح است. به اعتقاد آنها اگر نرخ ارز غيرمرجع به چند برابر ارز مرجع برسد، زمينه افزايش قيمت ها توسط سوءاستفاده كنندگان به راحتي ايجاد خواهد شد، اما تفاوت آن با شرايط كنوني اين است كه اين بار همه چيز با تكيه بر يك قانون انجام مي شود. اين تعبير نگران كننده يك بار در زمستان سال گذشته به طور مقطعي تجربه شد، به طوري كه با وجود تاكيد دولت بر عدم واردات كالابا ارز غيرمرجع، تقريبا همه كالاهاي اساسي در پي افزايش حدود دوبرابري ارز، گران شدند. اما از سوي ديگر استدلال طراحان نيز قابل قبول است و دليلي ندارد ارزي كه با هزار زحمت در اثر تحريم ها در سيستم بانكي خارج كشور جابه جا مي شود، به واردات كالاهاي غيراساسي اختصاص يابد. به هر سو در پايان بررسي وضعيت مي توان گفت ارز سه نرخي از سوي برخي محافل اجرايي شده است و گمانه زني ها در خصوص واكنش دولتي ها و مجلس نشينان بار ديگر شدت يافته است.
امروز قبل 12 زنگ زدم {صرافی کوهستان} قیمت سکه رو پرسیدم گفتند 708
15 دقیقه بعد اونجا بودم خواستم بخرم گفتند 717 (!!) و نخریدم.
--- در حالی که الان اکثر سایت های قیمت سکه حدودا قیمت روی 707 هستش ---
شما طهران هستید و این مشکل واستون پیش امد؟این مشکل برای من امروز و اکثر دفعات قبلی هم بود
شما طهران هستید و این مشکل واستون پیش امد؟
دوستان ممکنه یک توضیحی بدید؟
این بار دومیه که این مسئله واسم پیش میاد که صرافی پشت تلفن یک قیمتی رو میگه و وقتی حضورا خدمت میرسی یک قیمت دیگه (!)
شما طهران هستید و این مشکل واستون پیش امد؟
دوستان ممکنه یک توضیحی بدید؟
این بار دومیه که این مسئله واسم پیش میاد که صرافی پشت تلفن یک قیمتی رو میگه و وقتی حضورا خدمت میرسی یک قیمت دیگه (!)
گویا این جریان خبری که گفتم قراره تکون بده بازار رو و برای اون اینا دارن قیمتو پایین میارن همین جریان دو نرخی سه نرخی کردنه, به هر حال بازار اینقدر فشار داده شده که دیگه باید فنرش در بره . یک محرک کوچیک اینکارو میکنه.
و اما در مورد سکه های پیش فروشی . این سکه ها 600 خریده شده نزدیک 30 هزار مالیاتشه , سود شش ماه این ششصد هزار تومن میشه 60 هزار تومن البته سود 20 درصد , در صورتی که این افراد میتونستن اوراق 24 درصد بگیرن و اینکارو نکردن !!
این افراد سکه پس بده نبودن , حالا این سکه پاشون 690 هزار تومن در اومده , اگه کسی فکر میکنه این سکه ها تحویل داده شد , ریخته میشه توی بازار اشتباه میکنه. این افراد در هیچ شرایطی فیششونو پس ندادن اوراق بگیرن با اینکه سکه ای 100 هزار تومن هم توی ضرر بودن , کاسب هم نیستن چون میتونستن پولشونو از بانک بگیرن و سکه ارزونتر بگیرن و یه سود قلمبه هم بکنن ولی این کارو نکردن در نتیجه این سکه ها توی بازار بیا نیست.
امکان نداره ! میگم سکه به 580 رسید اینا نرفتن پولشونو بگیرن از بازار سکه با قیمت پایین تر بگیرن , یا اوراق 24 درصد بگیرن , این افراد سکه باز نبودن قبل از این جریان و اگه بانک نبود اصلا سکه نمیگرفتن , یا ترس از کم شدن ارزش سرمایست , یا سکه یه میلیون تومنی مد نظرشونه برای فروش. به هر حال پس دادن سکه یا فروش توی قیمت پایین یا سود کم در کار نیست. یه درصدی شاید پول لازم بشن بفروشن به هر قیمتی ولی اینا یه درصد کمی هستن.که اتفاقا اشتابهت این هست که حداقل 40% میاد . چون بسیاریش با قرض و قوله یا کل دارایی خریداری شده![]()
این چی میگه
sefaratesabz.com/Bayanie%202012-07-11.htm
خلاصه میگه ریش و قیچی دست اکبر هست برای سازش
نظر من هم همین از اول همین بود؛ آزادسازی نرخ ارز.گویا این جریان خبری که گفتم قراره تکون بده بازار رو و برای اون اینا دارن قیمتو پایین میارن همین جریان دو نرخی سه نرخی کردنه, به هر حال بازار اینقدر فشار داده شده که دیگه باید فنرش در بره . یک محرک کوچیک اینکارو میکنه.
گویا این جریان خبری که گفتم قراره تکون بده بازار رو و برای اون اینا دارن قیمتو پایین میارن همین جریان دو نرخی سه نرخی کردنه, به هر حال بازار اینقدر فشار داده شده که دیگه باید فنرش در بره . یک محرک کوچیک اینکارو میکنه.
آقاي LAPD شما تازگيها خيلي هيجاني صحبت ميكنيد، من بعيد ميدونم بانك بخواد يك دفعه جهشي در قيمتها ايجاد كنه، اونم موقع دادن سكهها، خوداشون سكههارو موقعي كه به 780 رسيد آب كردن اونم افراد حقوقي و دقيقاً هم خبر داشتن، حالا ميارن پايين تا مجدداً خريدهاشونو انجام بدن. پس به اين زوديها از نظر من جهش آنچناني كه شما ميفرماييد رخ نخواهد داد. فعلاً اينا سر مردمو با سكه و دلار گرم كردن، پولاي مردمو كشيدن و خودشون دارن از اين بازي سودهاي كلان ميكنن و قصد هم ندارن كه مردم عادي از اين بازي سود ببرن
من همچنان در حال بررسی هستم اما با شرایط پیش رو منتظر سکه 680 تومنی برای خرید هستمجناب ویش مستر پیداتون نیست؟منتظریم تا تحلیل خرید را ازتون بخونم .