ماده 1 ــ سقف نرخ سود علیالحساب سپردههای بانکی متناسب با طول دوره سپردهگذاری (با حداکثر سررسید یکسال) معادل 20 درصد تعیین میگردد.
یعنی بانک میتونه روز شمار 20 درصد بده و یکساله هم 20 درصد بده . در اینصورت خود بانک ضرر می کنه . چون منابعش میشه منابع موقت که با مراجعه سپرده گذار مجبوره پس بده ولی از یک طرف به نفع بانکهاست که میتونن تا سقف 20 درصد با هم رقابت کنن . صد درصد باید منتظر سود 20 درصدی کوتاه مدت از طرف خیلی موسسات و بانکها برای حفظ رقابت باشیم و کم کم به مرور سودهای بالای 20 درصد مثل 24 درصد و 22 درصد جمع میشه . و بعدش در آینده نزدیک صدای بانکها در میاد که منابع بلند مدتمون از دست رفت و باز جلسه میزارن سود کوتاه مدت رو محدود می کنن .
باید واقعیت را قبول کرد . دوران سودهای 30 درصدی با آرامش گذشت . موسسات غیرمجاز هم که این روزها یکی یکی ورشکست میشن و یا به مردم پولشون رو نمیدن و سودی که میگیری باید خرج استرس و سکته و خرج و دفن سپرده گذار بشه و آرامش آدم از بین میره .
ماده 5 ــ نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت شرکتهای دولتی و غیردولتی و شهرداریها متناسب با سود انتظاری حاصل از طرحهای موضوع سرمایهگذاری و در مقاطع سهماهه پرداخت میگردد. حداکثر نرخ سود علیالحساب این اوراق معادل 21.0 درصد تعیین میشود. لازم است سود قطعی حاصله پس از دوره مشارکت وفق مقررات موجود به دارنده اوراق پرداخت شود.
تبصره ــ بازخرید قبل از سررسید این اوراق توسط بانکها امکانپذیر نمیباشد، لیکن معامله دستدوم اوراق مذکور در بانکها و بورس اوراق بهادار مجاز میباشد.
چون اوراق مشارکت درصد سودش بالاتر رفت خریدش جذابتر شد .
والا من تا حالا نشنيدم موسسه اي ورشكست بشه
نميدونم منظورتون از يكي يكي دارند ورشكست ميشند دقيقا كدوماست حتي ميزان هم با اون وضعش ورشكست نشده
در مورد بورس هم كه ديگه اوضاعش مشخصه نيازي به توضيح نيست
اعمال محدوديت بيش از حد توي سود نتايجي ممكنه باعث خروج منابع از بانك ها بشه كه به شدت براي اقتصاد مهلكه يه جورايي ازاد گذاشتن نرخ روز شمار شوك كاهش دو درصدي رو دمپ ميكنه چون همونجور كه گفتم باعث سرازير شدن به سمت موسسات و بازارهاي موازي ميشه