ماهی 1.600.000 تومان سود که زیاد آدم رو ترغیب نمیکنه. فکر میکنم با این سرمایه سوپرمارکت سود ماهیانه ش بیشتر از 2 میلیونه....
برام سواله که چرا افراد بجای اینکه پولشون رو توی تجارت بندازن به چنین سود کمی قانع میشن؟ شایدم من جایی اشتباه میکنم، خیلی دوست دارم نظر دوستان رو بدونم. بهترین کار با این سرمایه چیه؟ سرمایه گذاری تو بانک ؟ یا تجارت و ...؟
به نظر من الان کار آزادم دیگه ارزش قبل رو نداره. شما واسه یه مغازه ی کوچیک راه انداختن چقدر سرمایه اولیه نیاز داری ؟! پول پیش مغازه پول اجاره ماهیانه و اجناس و .. همه دیگه 100 رو پر میکنه البته خیلی بالاتر.
شما صبح زود باید بیای باز کنی مغازه رو (درستش اینه اصلا ولی به هرحال) شبم آخر وقت ببندی اگرنه مشتری نمیاد خرید کنه. الانم که شهر پر شده از سوپرمارکتهای بزرگ و این فروشگاه های پشتوانه دار با تخفیفات ویژه که واقعا رو بازار سوپریای محله ها اثر گذاشته. حساب کنیم صبح تا شب سر و کله زدن و گاها دعوا مرافع با مشتری های خسیس و ... چقدر سود در ماه داره ؟! سوپری کوچیک و معمولی باشه با این سرمایه تهش 2500 داشته باشه خوبه. از این مقدار دستکم 500 میره واسه اجاره (بیشتره ولی به هرحال) از این دو تومن پول برق و ... دراد که مارکتی هزینه برقش خیلی زیاده دیگه دستکم 200 رو میندازه.
حالا ریزشهای کار که گذشتن تاریخ اجناس باشه و .. به کنار.
تازه قوانین مالیاتی دقت کردی چقدر تغییر کرده ؟! هم زیاد شده هم ارزش افزوده اومده روش و طبق قانون شما نمیتونی از مردم بگیری ولی باید به اداره مالیات اونو بدی. گرونشونم کردن الان سر سال از هرکی چقدر مالیات میگیرن ؟! بعضا از یه تومن واسه شغل های آزاد بیشتره.
تازه مغازه اجاره ای امنیتم نداره هر آن ممکنه صاحب خونه بگه آقا من نمیتونم تمدید کنم برو. بدبختیای نقل مکان و جواز مجدد گرفتن و ... که فقط همین جواز کسب بیشتر از یه میلیون هزینه داره. با کارای شهرداری و دارایی و مالیات که دهن آدم سرویس میشه. آخر آخرش ممکنه مقداری از بانک بیشتر بده ولی در نهایت میبینی ارزش نداره.
شغلای دیگه هم کم و بیش همینطوره منتها خیلی ها چاره ای غیر این ندارن.
حالا این واسه 100 تومن و 200 تومن بود. یکی 500 یا 600 سرمایه داره واقعا شغلی که بیشتر از ماهی 10 میلیون خالص در نهایت بهش بده وجود نداره که ریسکش از بانک کمتر باشه. به شرطی که بانک مطمئن باشه نه موسسه و مجوزدار و .. ! بیشترین مشکل رو این مالیات و قوانین مالیاتی و شهرداری و دارایی و اماکن و اینا به وجود آوردن که فقط اونایی که توش افتادن میدونن چقدر سر این چیزا مردمو اذیت میکنن تکون میخوری پول میگیرن ایرادای الکی میگیرن میپیچونن اصلا عین خیالشون نیست طرف چقدر داره دوندگی میکنه همینطوری حقوق مفت میگیرن و اونجا مشغول تعریفن نصفشونم عمدا اذیت میکنن تا طرف پیشنهاد رشوه بده. خلاصه با این شرایط الان و این قوانین اصلا ارزش نداره بری تو بازار کار دائمی. تازه از امسال برخلاف سالای قبل حسابای شخصی هم رسد میشه قشنگ میدونن تراکنشات چقدر بوده روش مالیات میگیرن تهش درحد بانک یا کمتر میمونه.