طرف زمین خریده ۵۰۰میلیون، توی کمتر از یک سال قیمتش شده بیش از ۱میلیارد ونیم، حالا بنظرتون اون فرد ناراحت هست از بابت خریدش؟
دوست عزیز واقعا اون کسی که از پایین اومدن قیمت ها خوشحال نشه ، باید به عقلش شک کرد ...
جدای از اینکه اقتصاد بهتر حرکت میکنه ، پایین اومدن قیمت ها به نفع همست حتی پولدارها ...
یه زمانی BMW 740Li حدود 50 هزار کارکرد ، 130 تومن اینطورا بود ... الان فک کنم 2 تومن رو رد کرده !
همون موقع جنسیس 4 در ، حدودا 90 تومن ، ماکسیما حدودا 40 تومن بود
پراید هم فک کنم 12 اینطورا بود
حالا شما اینو بگو مثلا اون ماکسیما معادل3.5 پراید بود
الان اگه ماکسیما صفر باشه جدای از ارزش کلکسیونی فک کنم 700 اینطورا باید باشه یعنی 8 برابر پراید ...
BMW اون موقع 10 تا پراید بود !!!! الان 20 تا پرایده ...
حتی اگه میزان رشد اجناس هم یکسان باشه یعنی دلار 2 برابر بشه ، خودروی شماره یک 2 برابر بشه و شماره دو هم 2 برابر ، در اونصورت هم فاصله ای که بین اینا درست میشه خیلیه !!
یادمه یه زمانی با 80 تومن ماشینمو میتونستم به سوناتا YF هیبرید تبدیل بکنم ( همین 4 سال قبل )
الان اگه ماشین خودم صفر بود و همون سوناتا رو صفرش رو میخواستم بخرم ، باید 850 بدم !!
80 تومن اون موقع رو میتونستم تو یکسال تو بدترین حالتش اوکی بکنم ولی اگه همون سرمایه و موقعیت کاری همون زمان رو داشتم و صرررفا درآمدم بالا میرفت شاید 4 سال طول میکشید که این 850 تومن رو جور بکنم ! یعنی الان 3 سال دیرتر میرسم ...
اصلا این موضوع رو که میزان سرمایه و سود و موقعیت درآمد زایی الان بیشتر شده ندارم . شما فرض کن مثلا اون موقع 100 واحد خدمات ارائه میدادم الان هم همون 100 واحده و صرفا قیمت خدمات به روز بشه
تقریبا 15 سال قبلی کارمندی رو میشناختم که ماهی 7 الی 8 تومن اینطورا حقوق میگرفت . الان همون کارمند ماهی 30 میگیره .15 سال قبل حدودا 7 تا سکه با حقوق یک ماهش میتونست بخره ، الان 3 تا میتونه بخره !!!! این حقوق ماهی 30 تومن الان برای خیلیا آرزو حساب میشه ولی واقعیت اینه قدرت خریدش تقریبا نصف شده !
حالا شما فرض کن این آدم یه خونه 300 تومنی داشته باشه و الان همون خونه 3 میلیارد شده باشه ، با حقوق اون موقع خودش میتونست توی43 ماه خونه رو بخره با فرض تورم صفر ولی الان با 100 ماه باید بخره ! تازه الان باید همون خونه رو 10 سال ساخت بخره شاید نوسازش نیاز به 150 ماه درآمد داشته باشه با فرض تورم صفر
پولدار و فقیر نداره چون هرکسی اهدافش رو داره و داره فقیر تر میشه :
قشر ضعیف که موقعیت روبه رشدی داره میخواد موتورش رو به پراید تبدیل بکنه
قشر متوسط میخواد 206 خودش رو به هیوندا و کیا تبدیل بکنه
قشر متوسط روبه بالا میخواد هیوندا و تویوتا رو به بنز و BMW تبدیل بکنه
قشر پولدار میخواد BMW و بنز رو به خودروهای تک و خاص مثل پورش ، مازاراتی و ... تبدیل بکنه
قشر فوق ثروتمند هم میخواد فلان برج و فلان ملک و کشتی تفریحی و هواپیما و از این چیزا بخره
هم زمان که هر قشری تو سطح خودش فقیر تر میشه ، هم زمان بین این اقشار هم فاصله میوفته و باعث بیشتر شدن شکاف طبقاتی میشه . یعنی اگه ماشین قشر متوسط مثلا 5 تا پراید میشد الان 15 تا پراید میشه
قشر فوق پولدار هم میتونه زندگی همه اقشار زیر مجموعه خودش رو حتی پولدارا رو یه لقمه چپ بکنه ( در عین حال که خودش فقیر تر هم شده )
پس اگه کسی واقعا با گرون شدن دارایی هاش احساس خوشحالی بکنه به معنای واقعی یه " احمق " محسوب میشه ، چون روز به روز به میزان فقرش اضافه تر میشه . اگه کسی دلار داره ، خونه داره ، سکه داره ، سهام داره ، خودرو داره ، زمین داره ، جنس تو انبار و مغازش داره و خلاصه هر چیزی داره ، روووووز به روووووز که مقدار ریالیش بالاتر میره میزان فاصلش با بقیه طبقات بیشتر و تو طبقه خودش هم پایین تر میره
یادم میاد اون موقع که شرکت دکوراسیون داخلی داشتم ، یه رول کاغذ دیواری یکی از آلبومای آلمانی حدودا 300 هزار تومن بود ، چند سال بعدش که دیگه مجبور به جمع کردن شرکت شدم ، اون کاغذ دیواری تا مرز 2 میلیون تومن به ازای هر رول رفته بود و بعدش هم که دیگه موجودی صفر شده بود، یعنی از یه جایی جدای از اینکه گرونی بیداد میکنه و اتفاقی که بولد و قرمز کردم رخ میده ، یه سری از اقلام که حتی شاید پولمون برسه و بخوایم بخریم به خاطر پایین اومدن تقاضا و همینطور مشکلات واردات ، دیگه موجود نیست !!!
الان قیمت یه رول کاغذ دیواری که بازار بهش علاقه نشون میده و به به و چه چه میکنن ، 200 تا 300 تومنه ولی همینو ما چند سال قبل حاضر نبودیم رو دیوار انباریمون بزنیم ! الان باید اونو با لذت بخریم و از بدبختیمون خوشحال باشیم