متاسفانه بعضی ها چقدر ذوق میکنن دلار گرون شده و هر روز در حال افزایش است
از چنین انسان هایی حالم بد میشه
واقعا چه لذتی در گرون شدن میبینید که در ارزون شدن نمیبینید !!!!
عزیز تورم خودش رو توی ارزهای قوی مثل دلار نشون میدهالان دیگه در این گرونی ها بحث دلار چندان مطرح نیست. دلار هم روی امواج فراگیر گرونی ها داره پیش میره اما اتفاقاً با شتاب کمتر.
میتونم بسیاری از اقلام و کالاهای اساسی و غیر اساسی رو با ذکر قیمت نام ببرم که نسبت به دلار نرخ رشدشون خیلی بیشتر بوده. دلار نسبت به پارسال 100 درصد افزایش داشته اما بسیاری از کالاها در این مدت تا 300 درصد شاید بیشتر افزایش قیمت داشتند. موج گرونی که به راه افتاده همه چی رو در بر گرفته که ارز هم یکیشه.
آیا میشه انتظار داشت که مثلاً آب میوه پاکتی قیمتش از 1200 الی 1500 تومن برسه به 5000 تومن (بیش از 300 درصد افزایش) اما قیمت ارز افزایش نداشته باشه؟!
خیلی از افراد خوشحال نیستند تطبیق پیدا کردند .متاسفانه بعضی ها چقدر ذوق میکنن دلار گرون شده و هر روز در حال افزایش است
اتفاقا قشر کارمند و حقوق بگیر روز به روز حقوقشون زیاد میشه و میدونن سر برج پول میاد به حسابشون موقع مشخص.تازه هزار تا مزایا و بن و سنوات و اضافه کاری و وام و ... دارنخیلی از افراد خوشحال نیستند تطبیق پیدا کردند .
شاید قشر کارمند و حقوق بگیر اوضاعش خراب باشه ولی خیلی از مشاغل ازاد همیشه بالاتر از نرخ ارز افزایش قیمت دارند.
و باید با این موضوع کنار اومد که کشور ما چیزی از ونزولا کم نداره.پس اوضاع فعلی اقتصادی و اجتماعی کاملا طبیعیه
عزیز تورم خودش رو توی ارزهای قوی مثل دلار نشون میده
وقتی دلار گرون میشه که ارزش پول ملی کاهش داشت و این یعنی تورم
اینکه یه جنسی بیشتر گرون بشه به ماهیت جنس برمیگرده
قوانین وارداتی ( اقلام وارداتی نرخشون زیان شده ، تخصیص ارز رو برداشتن ، صادراتش بیشتر از فروش داخلی بصرفه ، ورود یکسری اقلام ممنوع بشه و کلا هر موردی که روی بحث بازرگانی کالا اثر بزاره ) که عملا بهای تمام شده رسیدن به ایران رو افزایش میده ، عرضه و تقاضا و همینطور در مواردی وجدان نداشته باعث این اتفاق میشه
مثلا همون آب میوه که فرمودین ، از یکسری مواد اولیه تشکیل شده . شما برو ببین وضعیت رشد قیمتی اون مواد اولیه چطوری بوده . ممکنه قیمت یکی از اون مواد اولیه خودش هم رشد داشته باشه ! اون دستگاه هایی که تولید میکنن هم خودشون هم قطعاتشون وارداتیه . مثل آدم هم نمیتونن وارد بکنن و باید لقه رو دور دهنشون بپیچونن که درگیر مسائل تحریم نشن
این مدلیه که یکسری اقلام بیشتر از تورم رشد میکنن
پس بله میشه آب میوه گرون بشه ولی دلار گرون نشه . میشه تخم مرغ گرون بشه ولی نون کمتر گرون بشه . تا وقتی این مدل مقایسه ها تو جامعه باشن خیلی ببخشیدا تخلیه چاهم قیمت گ..ه رو با افزایش قیمت اکسسوری موبایل هماهنگ میکنه
ولی این دلیل نمیشه که از رشد قیمتی دلار بعضیا احساس میکنن منفعت میبرن و خوشحالن . روز به روز دارن بدبخت تر میشن ماهم روش !
این مدل سبقت راه انداختن بین پارامترهای اقتصادی اصلا درست نیست . اینکه خیار 3 برابر بشه ، ارز هم باید 3 برابر بشه !
ارز خودش رو تو بلند مدت با نرخ تورم تطبیق میده ، کوتاه مدتش هیجان داره
من کالایی دارم که تو این مدت ده ها برابر نسبت به دلار گرون شده ، به خاطر مسائل دیگست و اینکه بگم ارز چرا گرون نشه اشتباهه
من سرمایم هم تو ملکه هم تو بازار بورس ولی با جدیت میگم هم خودرو حباب داره ، هم ملک
احمق که نیستم بیخودی تو سر مالم بزنم ولی به خدا ملک حباب داره اصلا منطقی پشتش نیست . منطقه ای که متری 12 بود هیچ منطقی پشتش نیست الان متری 30 معامله بشه . هیچ منطقی پشتش نیست . قرار نیست متری 12 یا 15 یا 18 بشه ولی متری 30 هم نیست . خیلی گرون شده باشه در حد 22 یا 23 . اون 7 یا 8 تومن هم وجدان ملتو نشون میده و حماقت خریدار رو
مردم کم مونده هم دیگه رو بخورن ....
ملت به جای سرمایه گذاری جای درست روی خون همدیگه سرمایه گذاری ( شرط بندی ) میکنن . به خدا قسم بی وجدان تر از ایرانی جماعت ندیدم
یه وضعی شده هیچکی هم نظارت نمیکنه . یه زمانی یکی چند درصد دلار رو بالا پایین میکرد یا تو انبارش چند تن کالای مشکوک پیدا میکردن پدرشو در میووردن الان اینستا رسما اهداف واسه دلار مشخص میکنن ، سطوح حمایتی مشخص میکنن انگار نه انگار در مورد دلار حرف میزنن !
به خدا قسم طرف از کلمه حمایت استفاده کرده بود !!
روی 32 فروش خوبه ؟دولت برای کنترل واردات ( که منجر به کنترل بازار ارز میشه)، به گرونی ها دامن زد. مردم در وضع فعلی به هیچ وجه مقصر نیستن. من میتونم با لینک به شما نشون بدم که دو سال، تمام سایت های هر دو جناح، تمام زورشون رو زدن که قیمت ملک رو بالا ببرند. تمام تلاش تلویزیون بر این بود که القا کنند که قیمت ملک روز به روز در حال افزایشه. استارت افزایش قیمت ملک رو دولت زد. وگرنه در سال 97 با اینکه قیمت دلار تا 5 برابر شد، قیمت ملک حداکثر رشد 50 تا 100 درصدی داشت
همینطور در مورد بورس. تبلیغات دولتی در مورد سود های نجومی بورس که دیگه نیازی به لینک هم نداره
دولت اشتباه کرد. فکر کرد میتونه سیاست اوایل دهه 70 رو در اواخر دهه 90 اجرا کنه. در دهه 70 هم دولت با سیاست افزایش نرخ محصولات/خدمات داخلی و برداشتن سوبسیدها، واردات رو بعد از پایان جنگ کنترل کرد.... من کاملا یادمه که قیمت یک پیکان برابر 295 ماه حقوق یک معلم بود و قیمت یک تلویزیون 21 اینچ سونی، برابر 15 ماه حقوق همون معلم بود. از اون طرف، چنان تعرفه هایی روی واردات میذاشتن که یه کتونی کره ای رو مردم معادل 300 دلار میخریدن. اون سال ها اگر میرفتید فرودگاه مهرآباد یا جزیره کیش، پای همه مردم از بچه 6 ساله تا پیرزن 90 ساله کتونی های نو بود
برای اینکه بتونن یه دونه کتونی بدون تعرفه وارد کنن
قیمت حمل و نقل و مواد غذایی و پوشاک و غیره به صورت کاملا دولتی، هر 6 ماه یه بار دو برابر میشد. اینطوری دیگه اون معلم یا کارمند، جرات فکر کردن به خرید ماشین خارجی یا لوازم خونگی خارجی هم پیدا نمیکرد.
الان هم دولت میخواست همون کار رو بکنه.... عموم مردم دیگه ماشین خارجی و لوازم خونگی خارجی نخرن تا واردات و خروج ارز کنترل بشه. غافل از اینکه الان دهه 70 نیست ! مردم به گوشی خارجی و لپ تاپ و ماشین های خارجی و لوازم خونگی خارجی عادت کردن و بخشی از زندگیشون شده و دیگه نمیتونن بدون اونا زندگی کنن.
در نتیجه سیاست دولت شکست خورد. الان هم چیزهای 90 درصد داخلی ( مثل زمین و صنایع دستی و مبل و چوب داخلی) گرون شد، هم چیزهای 60 درصد داخلی (مثل ملک)، هم چیزهای کاملا خارجی.
الان هم مردم در همه بازارها معادل سازی میکنن. هیچکس از گرونی خوشش نمیاد، اما در عین حال نمیخواد از بقیه گرونی ها عقب بیفته. بنابراین کسی که خونه اش متری 12 تومن بوده ( معادل 1000 دلار اون موقع یا یک لپ تاپ)، الان هم میخواد خونه اش رو متری 30 تومن ( معادل 1000 دلار الان یا یک لپ تاپ) بفروشه ... حالا دولت میاد قیمت این خونه رو به متری 60 تومن میرسونه که ملت تشویق بشن به جای دلار خونه بخرن، در عوض اونی که دلار داشته، میگه من دلارم رو زیر 60 تومن نمیفروشم (معادل 1 متر خونه)
اگرچه ای سیاست ها تا حالا به نفع دولت بوده ( واحد های مسکن مهر و مسکن ملی که هیچکس نمیخرید رو با قیمت های میلیاردی به مردم فروخت و یا پرایدهاشو 125 میلیون فروخت)، اما این وضع نمیتونه ادامه داشته باشه... به نظر من خودشون هم اینو فهمیدن. سقوط اخیر بورس، نشونه این بود که دولت داره سیاستشو عوض میکنه.
من بشخصه یه قسمتی از ذخایر ارزیم رو در همین قیمت ها به بازار تزریق میکنم![]()
به قول دوستان، توصیه به خرید و فروش نیستروی 32 فروش خوبه ؟
طلا و سکه روی چند فروشش مناسب ؟
تبدیل به ملک رو توصیه میکنید ؟ با توجه به وضعیت کشور در ماه های آینده ؟ و امریکا و ....به قول دوستان، توصیه به خرید و فروش نیست
من بشخصه در همین حدود 30 تومن، پله ای میفروشم. سکه هم همین حدود 15 تومن
متاسفانه اصلا نمیدونمتبدیل به ملک رو توصیه میکنید ؟ با توجه به وضعیت کشور در ماه های آینده ؟ و امریکا و ....
یا پیشنهاد دیگه ای دارید ؟
چرا نباید خوشحال بشیم؟ در شرایطی که قیمت تخم مرغ , کره و خیلی چیزهای دیگه داره افزایش پیدا میکنه من که نمیتونم 200 کیلو تخم مرغ یا 100 کیلو کره بخرم که اگه 6 ماه دیگه همه چیز چند برابر شد ضرر نکنم, مجبورم دلار بخرم تا ارزش پولم حفظ بشهمتاسفانه بعضی ها چقدر ذوق میکنن دلار گرون شده و هر روز در حال افزایش است
مطمئنید دارید در مورد زمان ایران بعد از انقلاب صحبت میکنید و در مورد قبل انقلاب یا یک کشور خارجی صحبت نمیکنید؟! چون من هر چی فکر میکنم همچین چیزی یادم نمیاد!یه زمانی یکی چند درصد دلار رو بالا پایین میکرد یا تو انبارش چند تن کالای مشکوک پیدا میکردن پدرشو در میووردن
چند سال قبل دیگه هممون یادمونه چطوری با دلالای ارز رفتار میکردن . چقدر دلالای ارزی رو اذیت میکردن ؟! یادتون نیست ؟!مطمئنید دارید در مورد زمان ایران بعد از انقلاب صحبت میکنید و در مورد قبل انقلاب یا یک کشور خارجی صحبت نمیکنید؟! چون من هر چی فکر میکنم همچین چیزی یادم نمیاد!
از نظر من ، ملک یکی از امن ترین و کم ریسک ترین سرمایه گذاری هاست ولی الان فروشنده ها رم کردن و اونجاهایی که قیمتشون دستمه و آشنایی دارم قشنگ 30 تا 40 درصد گرون تر میفروشن . یجورایی دلار 40 تومنی روپیشخور کردنتبدیل به ملک رو توصیه میکنید ؟ با توجه به وضعیت کشور در ماه های آینده ؟ و امریکا و ....
یا پیشنهاد دیگه ای دارید ؟
1 - گرونی و ارزانی ارز دست شما نیست ولی شما میتونید تشدیدش بکنیدچرا نباید خوشحال بشیم؟ در شرایطی که قیمت تخم مرغ , کره و خیلی چیزهای دیگه داره افزایش پیدا میکنه من که نمیتونم 200 کیلو تخم مرغ یا 100 کیلو کره بخرم که اگه 6 ماه دیگه همه چیز چند برابر شد ضرر نکنم, مجبورم دلار بخرم تا ارزش پولم حفظ بشه
در ایران فرصت های سرمایه گذاری وجود نداره که بشه ارزش پول را حفظ کرد.
گرونی و ارزانی دست ما نیست.
اینا فکر میکنن دلار و سکه گرون بشه پولدار میشن ، نمیفهمن این پول رو باید خرج شکمشون کننمتاسفانه بعضی ها چقدر ذوق میکنن دلار گرون شده و هر روز در حال افزایش است
پراید زمانی که دلار 700 تومن بود حدودا 5 تومن بود
دلار الان 30 تومنه ، چند برابر شده ؟ 42 برابر ! 42 ضرب در 5 چند میشه ؟ 210
شما 170 یا 180 بگیر
قیمت پراید متاسفانه باید این باشه و با چنگ و دندون نگهداشتن ...
206 رو هم همنطوری حساب بکن
وقتی پیاز و تخم مرغ با دلار حساب میشه ، خودروهای داخلی که 70 یا 80 درصدشون وارداتیه و اون 20 یا 30 درصد هم مواد اولیش وارداتیه ، با دلار حساب نشه ؟ میشه ...
* بحث دلار و ریال نیست . صحبت از افت ارزش ریاله و به این شکله که با نگهداشتن ریال روز به روز فقیر تر میشیم ولی با داشتم دارایی میتونیم حداقل به اندازه تورم بالا بریم . ملک ، زمین ، خونه ، ماشین ، سهام ، طلا ، ارز ، کالای توی انبار ،گوشی ، ساعت و ...
حتی پاک کن
یه شیشه خیارشور هم با تورم بالا میره![]()
عزیز این دوتا پست در کنار هم یکم مشکل زا میشن..بی زحمت یکم شفاف سازی کنعزیز تورم خودش رو توی ارزهای قوی مثل دلار نشون میده
وقتی دلار گرون میشه که ارزش پول ملی کاهش داشته و این یعنی تورم
اینکه یه جنسی بیشتر گرون بشه به ماهیت جنس برمیگرده
قوانین وارداتی ( اقلام وارداتی نرخشون زیاد شده ، تخصیص ارز رو برداشتن ، صادراتش بیشتر از فروش داخلی بصرفه ، ورود یکسری اقلام ممنوع بشه و کلا هر موردی که روی بحث بازرگانی کالا اثر بزاره ) که عملا بهای تمام شده رسیدن به ایران رو افزایش میده ، عرضه و تقاضا و همینطور در مواردی وجدان نداشته باعث این اتفاق میشه
مثلا همون آب میوه که فرمودین ، از یکسری مواد اولیه تشکیل شده . شما برو ببین وضعیت رشد قیمتی اون مواد اولیه چطوری بوده . ممکنه قیمت یکی از اون مواد اولیه خودش هم رشد داشته باشه ! اون دستگاه هایی که تولید میکنن هم خودشون هم قطعاتشون وارداتیه . مثل آدم هم نمیتونن وارد بکنن و باید لقه رو دور دهنشون بپیچونن که درگیر مسائل تحریم نشن
این مدلیه که یکسری اقلام بیشتر از تورم رشد میکنن
پس بله میشه آب میوه گرون بشه ولی دلار گرون نشه . میشه تخم مرغ گرون بشه ولی نون کمتر گرون بشه . تا وقتی این مدل مقایسه ها تو جامعه باشن خیلی ببخشیدا تخلیه چاهم قیمت گ..ه رو با افزایش قیمت اکسسوری موبایل هماهنگ میکنه
ولی این دلیل نمیشه که از رشد قیمتی دلار بعضیا احساس میکنن منفعت میبرن و خوشحال باشن . روز به روز دارن بدبخت تر میشن ماهم روش !
این مدل سبقت راه انداختن بین پارامترهای اقتصادی اصلا درست نیست . اینکه خیار 3 برابر بشه ، ارز هم باید 3 برابر بشه !
ارز خودش رو تو بلند مدت با نرخ تورم تطبیق میده ، کوتاه مدتش هیجان داره
من کالایی دارم که تو این مدت ده ها برابر نسبت به دلار گرون شده ، به خاطر مسائل دیگست و اینکه بگم ارز چرا گرون نشه اشتباهه
من سرمایم هم تو ملکه هم تو بازار بورس ولی با جدیت میگم هم خودرو حباب داره ، هم ملک
احمق که نیستم بیخودی تو سر مالم بزنم ولی به خدا ملک حباب داره اصلا منطقی پشتش نیست . منطقه ای که متری 12 بود هیچ منطقی پشتش نیست الان متری 30 معامله بشه . هیچ منطقی پشتش نیست . قرار نیست متری 12 یا 15 یا 18 بشه ولی متری 30 هم نیست . خیلی گرون شده باشه در حد 22 یا 23 . اون 7 یا 8 تومن هم وجدان ملتو نشون میده و حماقت خریدار رو
مردم کم مونده هم دیگه رو بخورن ....
ملت به جای سرمایه گذاری جای درست روی خون همدیگه سرمایه گذاری ( شرط بندی ) میکنن . به خدا قسم بی وجدان تر از ایرانی جماعت ندیدم
یه وضعی شده هیچکی هم نظارت نمیکنه . یه زمانی یکی چند درصد دلار رو بالا پایین میکرد یا تو انبارش چند تن کالای مشکوک پیدا میکردن پدرشو در میووردن الان اینستا رسما اهداف واسه دلار مشخص میکنن ، سطوح حمایتی مشخص میکنن انگار نه انگار در مورد دلار حرف میزنن !
به خدا قسم طرف از کلمه حمایت استفاده کرده بود !!
1 - گرونی و ارزانی ارز دست شما نیست ولی شما میتونید تشدیدش بکنید
2 - برای حفظ ارزش پول سکه بخر . چرا دلار میخری ؟
3 - فرصت سرمایه گذاری وجود داره . این همه آدم با وجود سختی هاش کاسبی میکنن . حالا اخیرا وضعیت خیلی بدشده ولی اگه همونا هم دیدگاه شما رو داشتن که دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشد . پس شما دوست عزیز باید یادبگیری که کسب و کار داشته باشی یا سرمایه گذاری واقعی بکنی ...
4 - با گرونی ارز شما سود نمیکنی و ارزش پولت کم نمیشه . شما فرض کن تورم صفره . امسال 100 میلیون داری . 10 سال دیگه هم 100 میلیون داری . پیشرفتی توی زندگی حاصل نمیشه . برای پیشرفت باید کاسبی داشته باشی . اگه ملت قرار بود با خریدن و کنار گذاشتن دلار پولدار بشن یا سود بکنن بجای اینکه سرمایه گذاری واقعی انجام بدن که الان 1% و 99% ها به وجود نمیومدن . خرید دلار فقط ارزش پول رو حفظ میکنه ، همین که جایگزین هم داره بدون اینکه به بقیه اقشار جامعه فشار بیاری
مورد 4 یعنی شما برعکس اینکه با گرون شدن دلار خوشحال باشی باید ناراحت باشی ! شما 500 میلیون میدی دلار میخری میزاری گوشه خونه . دو سال دیگه 2.5 میلیارد میشه
ولی خونه ای که 3 میلیارد بوده ، 15 میلیارد شده !
ماشینی که 1 میلیارد بوده ، 5 میلیارد شده
درآمدت از ماهی 10 تومن ، 15 تومن شده
بشین اینا رو حساب بکن ببین با 500 تومن دلار خریدن باید خوشحال بشی یا ناراحت . تازه من حداقل هارو گفتم . نگفتم یه خونه خوبه 10 میلیاردی 50 میلیارد میشه و ماشین 3 میلیاردی 15 میلیارد ....