ميگما خیلی شبیه افتک نعلت الله العجمعین مینویسی مثل همون کلماتت با دقت املایی و طولانی و با شکلک های یکسان نکنه خودش باشی یه فروم گذاشتی سر کار
افتک یک نفر نیست
افتک سبک زندگیه . افتک یه هدفه . افتک یه تفکره
همه ما افتکیم ، فکر میکنیم افتک نیستیم
برای اینکه اسپم نشه بگم که:
حرفای افتک رو باید با طلا بنویسن
صحبتاش کاملا واقع گرایانه هستش و پشتش یه دنیا تجربست . صادقانه حرفاشو میزنه . به خاطر همین صداقت و رک بودنش هم هست که مخالفایی داره
تا حالا هم از افتک هیچ وقت صحبت بدون دلیل و منطق ندیدم ! همیشه برای صحبت هاش توضیح داده و دلایلش رو گفته
مثلا هیچوقت نشده چیزی رو بگه ولی دلیل و توضیحی نداده باشه . من که تاحالا ندیدم
پی تی رو چند سالیه دنبال میکنم . یه ساله عضو شدم ولی افتک رو شناختم
نکنه خودش باشی یه فروم گذاشتی سر کار
نه دیگه ، همین الان افتکم باهام مخالفت کرد در مورد دلار
خودم که با خودم مخالفت نمیکنم
شکلک هم ذاتا دوس دارم . گوگولین
دیوید جان شما دانش و تجربه زیادی در بیزینس داری، اماجسارتا من به عنوان یک افتک
مشاهده پیوست 1200716 با این دیدگاهت در مورد دلار، موافق نیستم
اقتصاد در همه بخش ها به هم پیوسته است. بخش بزرگی از سکه های ضرب شده ایران ( اگر بانک مرکزی تقلب نکرده باشه) با طلای وارداتی که با دلار خریداری شده، تامین میشه. بنابراین مثلا این رو که شما میگی سکه بخرید و دلار نخرید، من اصلا درک نمیکنم. سکه همون دلاره از دید من
این هم که بقیه بازارها رو از بازار ارز جدا میکنی، باز هم به نظر من درست نیست ... همه چی به هم ربط داره. وقتی سرمایه مردم بریزه توی بازار زمین یا مسکن یا بورس یا ماشین یا هرچیز دیگه ای، طبیعیه که تقاضا از عرضه بیشتر میشه و قیمت اون کالا به ریال بالا میره. اما آیا ارزش واقعی اون کالا بالا رفته ؟ خیر
... پس باید قیمت دلار بالا بره که ارزش واقعی اون کالا ثابت بمونه.
ممکنه در کوتاه مدت عدم تعادل در قیمت پیش بیاد، اما در فاصله کوتاهی این عدم تعادل جبران میشه ... مردم ریختن توی شمال زمین خریدن و ویلا ساختن. قیمت زمین های کشاورزی و سند نسقی و وسط جنگل و بدون امکانات شمال، 20 برابر شد
. خب اگه قرار بود قیمت دلار ثابت بمونه، قیمت هر هکتار زمین کشاورزی در شمال مثلا میشد 10میلیون دلار ... بعدش هم یه شمالی دیگه توی ایران نمی موند. همشون میرفتن منهتن و واشینگتن
شما مطمئن باش هر جایی در اقتصاد داغون ایران سودی ایجاد بشه، اون سود منجر به تورم در همه چی از جمله قیمت ارز میشه.
میدونی چرا ؟ چون اون سوده، سود واقعی نیست. سود ناشی از ارزش افزوده نیست. چیزی پیشرفت نکرده، چیزی با ارزش تر نشده. کارخونه ایرانی پیشرفت نکرده که ارزش سهامش بیشتر بشه. ایران، جای بهتری برای زندگی نشده که ارزش مسکن توش بالا بره و قس علی هذا
از دید اخلاقی هم که شما نگاه میکنی، باز هم هیچ فرقی نمیکنه که شما در چه بازاری سرمایه گذاری بکنی و چی بخری، هر کاری که بکنی آخرش قشر فقیر و ضعیف، بدبخت تر و فقیرتر میشن.... دلار بخری، ما یحتاجشون رو باید گرونتر بخرن ... خونه بخری اجاره خونه شون بیشتر میشه ... ماشین بخری، کرایه ماشین اونا بیشتر میشه ... توی بورس هم بذاری، همه این چیزها با هم گرون میشه
اتفاقا به نظر من بازار ارز یکی از کم ضرر ترین بازارها از نگاه اخلاقیه. واقعیت اینه که قیمت حواله و وارداته که نرخ ارز رو تعیین میکنه. مردم عادی هم که اسکناس میخرن، اصلا تاثیری در تقاضای بازار ندارن. هجوم برای خرید اسکناس و کمبود اسکناس در بازار به هیچ فقیر و مریضی ضربه نمیزنه، فقط اونایی که بچه شون در خارج درس میخونه و اسکناس با خودش میبره، اذیت میکنه
من در برابر افتکم ، اینم نیستم :
قطعا 1 میلیون دلار از من بیشتر پاره کردی و حرفت درسته
فقط با ایناش یکم موافق نیستم
مردم ریختن توی شمال زمین خریدن و ویلا ساختن. قیمت زمین های کشاورزی و سند نسقی و وسط جنگل و بدون امکانات شمال، 20 برابر شد
. خب اگه قرار بود قیمت دلار ثابت بمونه، قیمت هر هکتار زمین کشاورزی در شمال مثلا میشد 10میلیون دلار ... بعدش هم یه شمالی دیگه توی ایران نمی موند. همشون میرفتن منهتن و واشینگتن
قیمت زمین و ملک یک بخشیش به خاطر کاهش ارزش پوله و یک بخشیش هم به خاطر شدن گرفتن تقاضا توی یه منطقه خاصه که دلایل خودش رو میتونه داشته باشه
بعضی وقتا این دلایل بی معنیه و بیخودی یه منطقه رشد میکنه
بعضی وقتا به خاطر توسعه و روبه رشد بودن یه منطقست که یهو توچشم بازار میاد . این موردش درسته که ارزش افزوده ایجاد نشده ولی بالاخره همه جای دنیا اتفاق میوفته و یه جاهایی رشد قیمتی رو تجربه میکنن
البته واقعا بعضی جاها رو قبول دارم هیچ منطق و توجیهی پشتش نیست
راه دور هم نمیخواد بریم همین تهران یا کرج نمونه های مشابه زیادی داره ...
اما یه نمونه از رشد واقعی . یه زمین سمت کمالشهر کرج کنار جاده ، حوالی بازار آهن . کاملا مستند که اگه کسی خواست ترو توشو دراره ولی دیگه خیلی هم زوم نکنه
یه زمین 64 هزار متری که تقریبا 7 سال قبل متری 90 هزار تومن که میشه 5.7 میلیارد . الان همون زمین مشتری به قیمت 400 تومن داشته که مالکاش تمایلی به فروش نداشتن ( بیشتر از 400 بود ولی با در نظر گرفتن تخفیف امضاء و بعد از کسورات میگم ) . یعنی 70 برابر شده ....
خوب اون موقع دلار حدودا 1000 بود . خوردشو کاری نداریم . اگه با این نسبت بخوایم حساب بکنیم دلار باید 70 هزار تومن بشه . البته شایدم بشه ها تو ایران هیچ چیزی عجیب نیست ...
خونه بخری اجاره خونه شون بیشتر میشه
با تورم بالا میره . هرچقدر ارزش پول کاهش پیدا بکنه اجاره هم بیشتر میشه . واقعیت اینه ملک توی ایران به خاطر عرضه کم ، قیمتش بالا نرفته . عرضه زیاده ولی چون بهای تمام شده به خصوص قیمت زمین ، بالاست ، قیمت معاملات هم خود به خود گرونه
اخیرا که ملک وحشی شده ولی ایشالا فروشنده ها آدم بشن و خریدارا با این قیمت پشیمون !
ما ها میخریم . اجاره میدیم . اگه نمیخریدیم شاید فروشنده اجاره نمیداد . حالا با چندتا واحد تاثیر زیادی روی بازار ملک توی یه منطقه گذاشته نمیشه ولی وقتی خونه خالی بمونه در نهایت به ضرر مستاجر هاست
هرچقدر خونه های خالی کمتر بشه و حداقل با هدف اجاره دادن به بازار عرضه بشن ، قیمت رهن و اجاره رقابتی تر میشه
اینه با خریدن خودنه و ول کردنشون یه گوشه بدون اجاره دادنش ، قیمت ملک بالا میره ، رو قبول دارم .
بازم در مورد ملک قضیه یکم ریشه ای شده و واقعا قدرت خرید حتی برای کسایی که ملک دارن و میخوان جایگزین بکنن سخت شده
توی بورس هم بذاری، همه این چیزها با هم گرون میشه
نمیخوام