• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری روی ارز و تحلیل بازار ارز ( دلار , یورو و ... )

آریامهر1368

Registered User
لایک‌ها
1,249
چرا به من افتک پرست گیر میدید
ميگما خیلی شبیه افتک نعلت الله العجمعین مینویسی مثل همون کلماتت با دقت املایی و طولانی و با شکلک های یکسان نکنه خودش باشی یه فروم گذاشتی سر کار:D

Webmoney-XCH

کاربر برتر سال 1399
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
12,577
به ازای هر 1 خط بهم حقوق نمیدن ! خیلی هم برام راحت تره اصلا جواب ندم ! جواب میدم چون اینجا تالاره گفتگو هستش و هرکسی موضوعی براش گنگ باشه مطرح میکنه تا نظرات بقیه رو بدونه وگرنه قیمت ارز و اینچیزا تو اینترنت پره ....
شما مثل اینکه فکر میکنی من وظیفه دارم جواب بدم ! نه داداش ! نه وظیفه دارم جواب بدم نه تعهدی دارم روی این موضوع ! فقط نظرم رو میدم چیزی که خودم بهش ایمان دارم
قانونی هم برای میزان تایپ کردن وجود نداره که بخوام یادبگیرم یا نخوام یادبگیرم !

ملت ماهی 1 کتاب میخونن که نظرات نویسنده کتاب رو بدونن ، من 20 خط تایپ میکنم ناراحت کنندست !

حقایقه
scratchchin.gif

در مورد هیچ موضوعی هم کارشناسی نکردم . اگه باعث رنجش خاطر شما شده عذر میخوام !

کل حرفام مختصر و مفید به اندازه یه پست 5 صفحه ای اینستا

***** افزایش قیمت دلار = حفظ قدرت خرید = سود صفر = بدبخت شدن خودش و بقیه

***** کاسبی کردن سختی داره از عهده هرکسی برنمیاد و کسی رو تشویق نمیکنم که عمر و سرمایش رو دود بکنه ، کسی میتونه و اعصاب فولادین داره و راه و رسم و قواعد بازی رو بلده و میدونه کار سختیه بسم الله ! زندگی خودشه میتونه زندگیشو بسازه ! اما دیگه تقصیر زمین و زمان و اینچیزا نندازه ! کسایی هم که میتونن و انجام میدن رو دزد و کاسب سنتی و شاغل کاذب و این چیزا خطاب نکنه و کار رو نشدنی ندونه ! این همه آدم مشغول هستن ، فیلم سینمایی که نیست !

***** خریدن دلار توسط مردم = افزایشِ بیشترهِ قیمتِ دلار . تنها عامل نیست ولی موضوعه بدیهیه ! اگه همه دلاراشون رو بریزن تو بازار قیمتش زیر 15 نمیاد ولی ملتی که هم دیگه رو تو صف چه دلار چه بورس زیر پا له میکنن ، اینقدر از اوضاع گرونی گله نکنن

***** کسی هم که دوست نداره کسب و کار خودش رو داشته باشه و دوست داره جایی شاغل باشه ، قبوله ولی حداقل با خریدن دلار به گرونی ها دامن نزنه ! دنبال یه جای درست و حسابی برای سرمایه گذاری بی دردسر و بدون تخصص باشه . حالا سکه ، صندوق سرمایه گذاری ، زمین ، ملک . اینهمه گزینه جایگزین جذاب و بدون نیاز به تخصص !

***** دلار ، پوله نه کالای سرمایه گذاری ! این پول برای فعالیت اقتصادیه نه تو بالش قایم کردن . بعضیا زندگیشون بعضیا کار و کاسبیشون به همین ارز ها و قیمت هاشون بستگی داره . خیلی از کسب و کارا رو میتونه ورشکست بکنه خیلی از زندگی ها رو میتونه نابود نکنه . برای منافع شخصی چشم و گوشمون رو نبندیم ! منافع شخصی هم بدون تداخل با منافع بقیه ممکنه

حالا شما دوس نداشتی 30 خط رو بخونی ولی با خوندن همینا مشخصه که من در مورد چیزی کارشناسی نکردم که قضیه رو جناییش میکنید
bav3_154fs759111.gif

اعصابتون از یه جا دیگه خورده چرا به من افتک پرست گیر میدین
bav3_154fs759111.gif

دیوید جان شما دانش و تجربه زیادی در بیزینس داری، اما جسارتا من به عنوان یک افتکbav3_154fs759111.gif با این دیدگاهت در مورد دلار، موافق نیستم

اقتصاد در همه بخش ها به هم پیوسته است. بخش بزرگی از سکه های ضرب شده ایران ( اگر بانک مرکزی تقلب نکرده باشه) با طلای وارداتی که با دلار خریداری شده، تامین میشه. بنابراین مثلا این رو که شما میگی سکه بخرید و دلار نخرید، من اصلا درک نمیکنم. سکه همون دلاره از دید من

این هم که بقیه بازارها رو از بازار ارز جدا میکنی، باز هم به نظر من درست نیست ... همه چی به هم ربط داره. وقتی سرمایه مردم بریزه توی بازار زمین یا مسکن یا بورس یا ماشین یا هرچیز دیگه ای، طبیعیه که تقاضا از عرضه بیشتر میشه و قیمت اون کالا به ریال بالا میره. اما آیا ارزش واقعی اون کالا بالا رفته ؟ خیر :rolleyes: ... پس باید قیمت دلار بالا بره که ارزش واقعی اون کالا ثابت بمونه.

ممکنه در کوتاه مدت عدم تعادل در قیمت پیش بیاد، اما در فاصله کوتاهی این عدم تعادل جبران میشه ... مردم ریختن توی شمال زمین خریدن و ویلا ساختن. قیمت زمین های کشاورزی و سند نسقی و وسط جنگل و بدون امکانات شمال، 20 برابر شد:D. خب اگه قرار بود قیمت دلار ثابت بمونه، قیمت هر هکتار زمین کشاورزی در شمال مثلا میشد 10میلیون دلار ... بعدش هم یه شمالی دیگه توی ایران نمی موند. همشون میرفتن منهتن و واشینگتن:D

شما مطمئن باش هر جایی در اقتصاد داغون ایران سودی ایجاد بشه، اون سود منجر به تورم در همه چی از جمله قیمت ارز میشه.

میدونی چرا ؟ چون اون سوده، سود واقعی نیست. سود ناشی از ارزش افزوده نیست. چیزی پیشرفت نکرده، چیزی با ارزش تر نشده. کارخونه ایرانی پیشرفت نکرده که ارزش سهامش بیشتر بشه. ایران، جای بهتری برای زندگی نشده که ارزش مسکن توش بالا بره و قس علی هذا

از دید اخلاقی هم که شما نگاه میکنی، باز هم هیچ فرقی نمیکنه که شما در چه بازاری سرمایه گذاری بکنی و چی بخری، هر کاری که بکنی آخرش قشر فقیر و ضعیف، بدبخت تر و فقیرتر میشن.... دلار بخری، ما یحتاجشون رو باید گرونتر بخرن ... خونه بخری اجاره خونه شون بیشتر میشه ... ماشین بخری، کرایه ماشین اونا بیشتر میشه ... توی بورس هم بذاری، همه این چیزها با هم گرون میشه:D

اتفاقا به نظر من بازار ارز یکی از کم ضرر ترین بازارها از نگاه اخلاقیه. واقعیت اینه که قیمت حواله و وارداته که نرخ ارز رو تعیین میکنه. مردم عادی هم که اسکناس میخرن، اصلا تاثیری در تقاضای بازار ندارن. هجوم برای خرید اسکناس و کمبود اسکناس در بازار به هیچ فقیر و مریضی ضربه نمیزنه، فقط اونایی که بچه شون در خارج درس میخونه و اسکناس با خودش میبره، اذیت میکنه

پ.ن: من پنج شنبه یه سری دلار فروختم 29970 تومن. یورو فروختم 35 تومن. سکه هم فروختم 15200. دلتون بسوزه:p

پ.ن2: مصطفی الهی چشت درآد اگه چشمم بزنیbav3_154fs759111.gif

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
ميگما خیلی شبیه افتک نعلت الله العجمعین مینویسی مثل همون کلماتت با دقت املایی و طولانی و با شکلک های یکسان نکنه خودش باشی یه فروم گذاشتی سر کار:D
افتک یک نفر نیست
pray.gif

افتک سبک زندگیه . افتک یه هدفه . افتک یه تفکره
pray.gif

همه ما افتکیم ، فکر میکنیم افتک نیستیم
bav3_154fs759111.gif

برای اینکه اسپم نشه بگم که:
حرفای افتک رو باید با طلا بنویسن
صحبتاش کاملا واقع گرایانه هستش و پشتش یه دنیا تجربست . صادقانه حرفاشو میزنه . به خاطر همین صداقت و رک بودنش هم هست که مخالفایی داره
تا حالا هم از افتک هیچ وقت صحبت بدون دلیل و منطق ندیدم ! همیشه برای صحبت هاش توضیح داده و دلایلش رو گفته
مثلا هیچوقت نشده چیزی رو بگه ولی دلیل و توضیحی نداده باشه . من که تاحالا ندیدم
پی تی رو چند سالیه دنبال میکنم . یه ساله عضو شدم ولی افتک رو شناختم
154fs232528.gif

نکنه خودش باشی یه فروم گذاشتی سر کار:D
نه دیگه ، همین الان افتکم باهام مخالفت کرد در مورد دلار
bav3_154fs759111.gif
154fs232528.gif

خودم که با خودم مخالفت نمیکنم
bav3_154fs759111.gif
154fs232528.gif

شکلک هم ذاتا دوس دارم . گوگولین
crazy.gif

دیوید جان شما دانش و تجربه زیادی در بیزینس داری، اماجسارتا من به عنوان یک افتکمشاهده پیوست 1200716 با این دیدگاهت در مورد دلار، موافق نیستم

اقتصاد در همه بخش ها به هم پیوسته است. بخش بزرگی از سکه های ضرب شده ایران ( اگر بانک مرکزی تقلب نکرده باشه) با طلای وارداتی که با دلار خریداری شده، تامین میشه. بنابراین مثلا این رو که شما میگی سکه بخرید و دلار نخرید، من اصلا درک نمیکنم. سکه همون دلاره از دید من

این هم که بقیه بازارها رو از بازار ارز جدا میکنی، باز هم به نظر من درست نیست ... همه چی به هم ربط داره. وقتی سرمایه مردم بریزه توی بازار زمین یا مسکن یا بورس یا ماشین یا هرچیز دیگه ای، طبیعیه که تقاضا از عرضه بیشتر میشه و قیمت اون کالا به ریال بالا میره. اما آیا ارزش واقعی اون کالا بالا رفته ؟ خیر :rolleyes: ... پس باید قیمت دلار بالا بره که ارزش واقعی اون کالا ثابت بمونه.

ممکنه در کوتاه مدت عدم تعادل در قیمت پیش بیاد، اما در فاصله کوتاهی این عدم تعادل جبران میشه ... مردم ریختن توی شمال زمین خریدن و ویلا ساختن. قیمت زمین های کشاورزی و سند نسقی و وسط جنگل و بدون امکانات شمال، 20 برابر شد:D. خب اگه قرار بود قیمت دلار ثابت بمونه، قیمت هر هکتار زمین کشاورزی در شمال مثلا میشد 10میلیون دلار ... بعدش هم یه شمالی دیگه توی ایران نمی موند. همشون میرفتن منهتن و واشینگتن:D

شما مطمئن باش هر جایی در اقتصاد داغون ایران سودی ایجاد بشه، اون سود منجر به تورم در همه چی از جمله قیمت ارز میشه.

میدونی چرا ؟ چون اون سوده، سود واقعی نیست. سود ناشی از ارزش افزوده نیست. چیزی پیشرفت نکرده، چیزی با ارزش تر نشده. کارخونه ایرانی پیشرفت نکرده که ارزش سهامش بیشتر بشه. ایران، جای بهتری برای زندگی نشده که ارزش مسکن توش بالا بره و قس علی هذا

از دید اخلاقی هم که شما نگاه میکنی، باز هم هیچ فرقی نمیکنه که شما در چه بازاری سرمایه گذاری بکنی و چی بخری، هر کاری که بکنی آخرش قشر فقیر و ضعیف، بدبخت تر و فقیرتر میشن.... دلار بخری، ما یحتاجشون رو باید گرونتر بخرن ... خونه بخری اجاره خونه شون بیشتر میشه ... ماشین بخری، کرایه ماشین اونا بیشتر میشه ... توی بورس هم بذاری، همه این چیزها با هم گرون میشه:D

اتفاقا به نظر من بازار ارز یکی از کم ضرر ترین بازارها از نگاه اخلاقیه. واقعیت اینه که قیمت حواله و وارداته که نرخ ارز رو تعیین میکنه. مردم عادی هم که اسکناس میخرن، اصلا تاثیری در تقاضای بازار ندارن. هجوم برای خرید اسکناس و کمبود اسکناس در بازار به هیچ فقیر و مریضی ضربه نمیزنه، فقط اونایی که بچه شون در خارج درس میخونه و اسکناس با خودش میبره، اذیت میکنه
من در برابر افتکم ، اینم نیستم :
babygirl.gif

قطعا 1 میلیون دلار از من بیشتر پاره کردی و حرفت درسته
roz.gif

فقط با ایناش یکم موافق نیستم
bav3_154fs759111.gif

مردم ریختن توی شمال زمین خریدن و ویلا ساختن. قیمت زمین های کشاورزی و سند نسقی و وسط جنگل و بدون امکانات شمال، 20 برابر شد:D. خب اگه قرار بود قیمت دلار ثابت بمونه، قیمت هر هکتار زمین کشاورزی در شمال مثلا میشد 10میلیون دلار ... بعدش هم یه شمالی دیگه توی ایران نمی موند. همشون میرفتن منهتن و واشینگتن:D
قیمت زمین و ملک یک بخشیش به خاطر کاهش ارزش پوله و یک بخشیش هم به خاطر شدن گرفتن تقاضا توی یه منطقه خاصه که دلایل خودش رو میتونه داشته باشه
بعضی وقتا این دلایل بی معنیه و بیخودی یه منطقه رشد میکنه
بعضی وقتا به خاطر توسعه و روبه رشد بودن یه منطقست که یهو توچشم بازار میاد . این موردش درسته که ارزش افزوده ایجاد نشده ولی بالاخره همه جای دنیا اتفاق میوفته و یه جاهایی رشد قیمتی رو تجربه میکنن
البته واقعا بعضی جاها رو قبول دارم هیچ منطق و توجیهی پشتش نیست
راه دور هم نمیخواد بریم همین تهران یا کرج نمونه های مشابه زیادی داره ...
اما یه نمونه از رشد واقعی . یه زمین سمت کمالشهر کرج کنار جاده ، حوالی بازار آهن . کاملا مستند که اگه کسی خواست ترو توشو دراره ولی دیگه خیلی هم زوم نکنه
boghZ.gif

یه زمین 64 هزار متری که تقریبا 7 سال قبل متری 90 هزار تومن که میشه 5.7 میلیارد . الان همون زمین مشتری به قیمت 400 تومن داشته که مالکاش تمایلی به فروش نداشتن ( بیشتر از 400 بود ولی با در نظر گرفتن تخفیف امضاء و بعد از کسورات میگم ) . یعنی 70 برابر شده ....
خوب اون موقع دلار حدودا 1000 بود . خوردشو کاری نداریم . اگه با این نسبت بخوایم حساب بکنیم دلار باید 70 هزار تومن بشه . البته شایدم بشه ها تو ایران هیچ چیزی عجیب نیست ...
خونه بخری اجاره خونه شون بیشتر میشه
با تورم بالا میره . هرچقدر ارزش پول کاهش پیدا بکنه اجاره هم بیشتر میشه . واقعیت اینه ملک توی ایران به خاطر عرضه کم ، قیمتش بالا نرفته . عرضه زیاده ولی چون بهای تمام شده به خصوص قیمت زمین ، بالاست ، قیمت معاملات هم خود به خود گرونه
اخیرا که ملک وحشی شده ولی ایشالا فروشنده ها آدم بشن و خریدارا با این قیمت پشیمون !
ما ها میخریم . اجاره میدیم . اگه نمیخریدیم شاید فروشنده اجاره نمیداد . حالا با چندتا واحد تاثیر زیادی روی بازار ملک توی یه منطقه گذاشته نمیشه ولی وقتی خونه خالی بمونه در نهایت به ضرر مستاجر هاست
هرچقدر خونه های خالی کمتر بشه و حداقل با هدف اجاره دادن به بازار عرضه بشن ، قیمت رهن و اجاره رقابتی تر میشه

اینه با خریدن خودنه و ول کردنشون یه گوشه بدون اجاره دادنش ، قیمت ملک بالا میره ، رو قبول دارم .
بازم در مورد ملک قضیه یکم ریشه ای شده و واقعا قدرت خرید حتی برای کسایی که ملک دارن و میخوان جایگزین بکنن سخت شده
توی بورس هم بذاری، همه این چیزها با هم گرون میشه:D
bav3_154fs759111.gif
نمیخوام
bav3_154fs759111.gif

آریامهر1368

Registered User
لایک‌ها
1,249
صادقانه حرفاشو میزنه . به خاطر همین صداقت و رک بودنش هم هست که مخالفایی داره
تا حالا هم از افتک هیچ وقت صحبت بدون دلیل و منطق ندیدم
من با افتک مخالفتی ندارم شما یادت نیست یه دمو داشتیم باهاش کل کل می‌کرد همون موقع هم میگفتم افتک چه دکتر باشه چه کارگر به من نه سود میرسونه نه ضرر;)

MihanV

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
30,427
بازار عجیبیه. برای اولین بار در 300 سال گذشته، واقعا نمیدونم قصد دولت چیه

به نظر میاد که تا آخر هفته یا اوایل هفته بعد برگرده روی 30

من حس میکنم اینها یه مقدار دست نگه داشتن تا بعد از انتخابات آمریکا ارز بدن بیرون و بگن انتخابات روی ما تاثیر نداره 69.gif
حواله حدودا 29.600 تومان

Webmoney-XCH

کاربر برتر سال 1399
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
12,577
چوباکا سلام رسوند
yoda2.gif
امروز با یه آقای مسنی صحبت میکردم، حرف از دلار 7 تومنی شد، گفت من سال 38 رفتم امریکا، اون موقع دلار 21 ریال بود :D. دیگه دلار 2 تومنی رو منم یادم نیست:D
من حس میکنم اینها یه مقدار دست نگه داشتن تا بعد از انتخابات آمریکا ارز بدن بیرون و بگن انتخابات روی ما تاثیر نداره مشاهده پیوست 1201036
حواله حدودا 29.600 تومان
آخه الان هم اونقدر ندار نیستن که نتونن یه هفته دلار رو زیر 30 تومن نگه دارن ... مگر اینکه واقعا بترسن که ترامپ رای بیاره و قصد داشته باشن 4 سال دیگه مقاومت کنن:D
یه احتمال دیگه هم هست. اینکه اینا امید داشته باشن که به زودی فرجی حاصل میشه ( یا از طرف امریکا یا از طرف چین) و قصدشون این باشه که دشمنان داخلی (مردم بیچاره) رو نقره داغ کنن. یعنی دولت هرچی دلار و ماشین و ملک داره، با قیمت بالا در این مدت به مردم بفروشه

investmentbanker

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
26
خیلی جالبه که هر دفعه من میام به این فارم سر میزنم، کسانی هستن که به شدت دو دل هستند و نا مطمئن که آیا این توطئه دولته که دلارو بالا یا زیر ۳۰ هزار تومان مثلا نگه داره یا نه! سر ۲۶ هزار تومان همین حرفا بود، سر ۱۵ هزارتومان همین حرفا، سر ۱۰ تومان، سر ۳ تومان، سر ۱۵۰۰ تومان، و حتی همون موقع که هزار تومان بود، همیشه یه عده نامطمئن بودن و سوال میکردن که هفته بعد که فلان اتفاق بیافته، چی میشه؟ انگار مثلا امریکا در طول ۱۲ سال گذشته انتخابات نداشته هیچوقت!

اقا، کشوری که هیچ تولیدی نداره، هیچ روابط بین المللی نداره، تنها محصولش که نفته رو مجبوره مفت بفروشه و با هر شرایط پرداختی طرف مقابل کنار بیاد، پولش چه ارزشی میتونه داشته باشه؟ چه سناریویی واقعا وجود داره که کشوری که صرفا با دلالی سر پاست، ارزش پولش بیشتر بشه؟ چرا پولاتون و سرمایه تون رو تو یه واحد ارزی بی ارزش مثل ریال نگه میدارین که تازه بیاین تو این فاروم ها دنبال جواب بگردین؟ اصلا تبدیل واحد ارزی از ریال به یه واحد دیگه مثل دلار و یورو سرمایه گذاری حساب نمیشه که تاپیک داریم اینجا براش! این یه کار منطقی و عاقلانه س که شما سرمایه زندگیت به واحد پولی باشه که پشتوانه اقتصادی درست و درمون داره! تازه بعد این که این تبدیل رو انجام دادی باید به فکر رشد پولت و سرمایه ت باشی!

من چند ماه یه بار میام سر میزنم به این صفحه، و تعجب میکنم از کامنتا! اقا چه دولت ارز بریزه چه نریزه، چه ترامپ بشه چه نشه، و ... ایا در روند ۱۲ ماهه، یا چند ساله نزول ارزش ریال واقعا تاثیری میذاره؟ اگه یه کم بلند مدت نگاه کنیم به تصمیم های اقتصادیمون، انقدر سورپرایز نمیشیم از اتفاقاتی که میافته!

من بارها تو همین فاروم گفتم، به صورت متوسط این مملکت ۲۰ تا ۳۰ درصد در سال تورم داره، یعنی ارزش ریال سالی به طور متوسط ۲۵ درصد میاد پایین. حالا یه دولت میاد مجازی ۵ سال یا ۱۰ سال ارزش پول رو بالا نگه میداره، انگار یه فنر فشرده ایجاد میکنه که بعد چند سال ازاد میشه ... برین تورم ۲۵ یا ۳۰ درصد رو اعمال کنین از ۴۰ سال پیش تا الان، به هر دوره ای که دوست دارین (دوران جنگ تورم ۵۰ درصد هم داشتیم) ... میبینین که نه تنها دلار ۳۰ هزارتومن عجیب و زیاد نیست، بلکه نشون میده که هنوزم فنر فشرده س و جا داره تا ۵۰ یا ۶۰ هزار تومن هم بره!

میدونم خیلیا میان و مخالفت میکنن با این حرفا، خیلی ها هم میگن خب همه اینا رو میدونن و حرف جدیدی نیست، ولی خواستم اینا رو بگم

Webmoney-XCH

کاربر برتر سال 1399
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
12,577
خیلی جالبه که هر دفعه من میام به این فارم سر میزنم، کسانی هستن که به شدت دو دل هستند و نا مطمئن که آیا این توطئه دولته که دلارو بالا یا زیر ۳۰ هزار تومان مثلا نگه داره یا نه! سر ۲۶ هزار تومان همین حرفا بود، سر ۱۵ هزارتومان همین حرفا، سر ۱۰ تومان، سر ۳ تومان، سر ۱۵۰۰ تومان، و حتی همون موقع که هزار تومان بود، همیشه یه عده نامطمئن بودن و سوال میکردن که هفته بعد که فلان اتفاق بیافته، چی میشه؟ انگار مثلا امریکا در طول ۱۲ سال گذشته انتخابات نداشته هیچوقت!

اقا، کشوری که هیچ تولیدی نداره، هیچ روابط بین المللی نداره، تنها محصولش که نفته رو مجبوره مفت بفروشه و با هر شرایط پرداختی طرف مقابل کنار بیاد، پولش چه ارزشی میتونه داشته باشه؟ چه سناریویی واقعا وجود داره که کشوری که صرفا با دلالی سر پاست، ارزش پولش بیشتر بشه؟ چرا پولاتون و سرمایه تون رو تو یه واحد ارزی بی ارزش مثل ریال نگه میدارین که تازه بیاین تو این فاروم ها دنبال جواب بگردین؟ اصلا تبدیل واحد ارزی از ریال به یه واحد دیگه مثل دلار و یورو سرمایه گذاری حساب نمیشه که تاپیک داریم اینجا براش! این یه کار منطقی و عاقلانه س که شما سرمایه زندگیت به واحد پولی باشه که پشتوانه اقتصادی درست و درمون داره! تازه بعد این که این تبدیل رو انجام دادی باید به فکر رشد پولت و سرمایه ت باشی!

من چند ماه یه بار میام سر میزنم به این صفحه، و تعجب میکنم از کامنتا! اقا چه دولت ارز بریزه چه نریزه، چه ترامپ بشه چه نشه، و ... ایا در روند ۱۲ ماهه، یا چند ساله نزول ارزش ریال واقعا تاثیری میذاره؟ اگه یه کم بلند مدت نگاه کنیم به تصمیم های اقتصادیمون، انقدر سورپرایز نمیشیم از اتفاقاتی که میافته!

من بارها تو همین فاروم گفتم، به صورت متوسط این مملکت ۲۰ تا ۳۰ درصد در سال تورم داره، یعنی ارزش ریال سالی به طور متوسط ۲۵ درصد میاد پایین. حالا یه دولت میاد مجازی ۵ سال یا ۱۰ سال ارزش پول رو بالا نگه میداره، انگار یه فنر فشرده ایجاد میکنه که بعد چند سال ازاد میشه ... برین تورم ۲۵ یا ۳۰ درصد رو اعمال کنین از ۴۰ سال پیش تا الان، به هر دوره ای که دوست دارین (دوران جنگ تورم ۵۰ درصد هم داشتیم) ... میبینین که نه تنها دلار ۳۰ هزارتومن عجیب و زیاد نیست، بلکه نشون میده که هنوزم فنر فشرده س و جا داره تا ۵۰ یا ۶۰ هزار تومن هم بره!

میدونم خیلیا میان و مخالفت میکنن با این حرفا، خیلی ها هم میگن خب همه اینا رو میدونن و حرف جدیدی نیست، ولی خواستم اینا رو بگم

آقا در اینکه در بلندمدت ارزش ریال ایران افت میکنه که کسی شک نداره. موضوع این تاپیک، پیش بینی کوتاه مدته:)

کسی که در خارج زندگی میکنه که تکلیفش مشخصه. اما کسی که در ایران زندگی میکنه، بالاخره مجبوره در مقاطعی دلارش رو به ریال یا ریالش رو به دلار تبدیل کنه. این مهمه که چه موقعی این تبدیل ها رو انجام میده. شاید انتخاب/عدم انتخاب ترامپ در یک دوره 5 ساله تاثیری نداشته باشه، اما در یک دوره یک ساله قطعا تاثیر داره. شما اگر پیش بینی کنی که یک ماه دیگه دلار ( حتی موقتا) به 20 تومن میرسه، الان میری دلار 30 تومنی میخری ؟

investmentbanker

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
26
این یه بحث دیگه س، ذهنیت دلالی و ذهنیت سرمایه گذاری باهم فرق دارن.خرید و فروش دلار در مدت یک ماه دلالی حساب میشه، و درصد ریسک و احتمال باخت در این نوع معاملات خیلی بالاس! یه مساله فرهنگی که ما هممون داریم اینه که فکر میکنیم از همه زرنگ تریم (خودمم همینم).

برای موفقیت در مسائل مالی، همیشه باید دید بلند مدت داشت. فرقی نمیکنه بورس باشه، طلا باشه، دلار باشه، هرچی باشه، اگر شما ۱ ماه اینده رو میبینی و میخوای خرج ماهیانه ت رو از این طریق در بیاری، خودت رو در معرض ریسک های خیلی بالایی قرار میدی. اگر بلند مدت فکر میکنی، من میگم حتی اگر من احتمال بدم ۱ ماه اینده دلار ۲۰ تومن میشه، بازم هر ریال اضافه ای که دستم میاد تبدیل به دلار میکنم، همین الان میخرم ۲۰ تومنم شد میخرم ۴۰ تومنم شد میخرم!

دقت کن که گفتم پول اضافه! برای تامین هزینه ماهانه زندگی باید کار کرد! راه اصولی اینه که شما کار میکنی، پول در میاری، خرج ماهانه خودت رو که کنترل شده هم هست از روی حقوقت ورمیداری و به ریال خرج میکنی، پولی که میخوای پس انداز کنی رو به ریال نگه نمیداری، تبدیلش میکنی به ارزی که ارزشش رو از دست نمیده و نگه میداری! پس انداز کردن هم واسه خودش اصولی داره که میتونم واردش بشم، ولی اگر شما پس اندازت رو هر ماه دست میزنی، احتمالا اشتباه این کار رو انجام میدی ، یا خرج و دخلت باهم نمیخونه!

حالا از مرحله پس انداز که میگذری و به اندازه کافی پس انداز داری )که اینم فرمول داره( وارد مرحله سرمایه گذاری میشی، در این مرحله شما یا پولت رو همچنان به پس انداز ارزیت اضافه میکنی و صبر میکنی تا یه سرمایه گذاری مناسب پیدا کنی، یا واقعا کسب و کاری داری که بالاتر از تورم به شما سود میده و در اون سرمایه گذاری میکنی!

میدونم تاپیک این فاروم نرخ ارز و نوسانات اون در کوتاه مدته، ولی متاسفانه ریسک این هست که بعضی از کسانی که این فاروم رو دنبال میکنن، با سرمایه زندگیشون قمار کنن، حرف من با اون دوستانه، که نکنن این کارو ... مشخص باشه که استفاده این تاپیک صرفا برای خرید و فروش کوتاه مدت و دلالیه، اگه شما قصد داری ارزش پس اندازت رو حفظ کنی و فکر میکنی تا یه مدت نسبتا طولانی بهش دست نمیزنی، نگه داشتنش به ریال اشتباه بزرگیه
آقا در اینکه در بلندمدت ارزش ریال ایران افت میکنه که کسی شک نداره. موضوع این تاپیک، پیش بینی کوتاه مدته:)

کسی که در خارج زندگی میکنه که تکلیفش مشخصه. اما کسی که در ایران زندگی میکنه، بالاخره مجبوره در مقاطعی دلارش رو به ریال یا ریالش رو به دلار تبدیل کنه. این مهمه که چه موقعی این تبدیل ها رو انجام میده. شاید انتخاب/عدم انتخاب ترامپ در یک دوره 5 ساله تاثیری نداشته باشه، اما در یک دوره یک ساله قطعا تاثیر داره. شما اگر پیش بینی کنی که یک ماه دیگه دلار ( حتی موقتا) به 20 تومن میرسه، الان میری دلار 30 تومنی میخری ؟

Webmoney-XCH

کاربر برتر سال 1399
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
12,577
این یه بحث دیگه س، ذهنیت دلالی و ذهنیت سرمایه گذاری باهم فرق دارن.خرید و فروش دلار در مدت یک ماه دلالی حساب میشه، و درصد ریسک و احتمال باخت در این نوع معاملات خیلی بالاس! یه مساله فرهنگی که ما هممون داریم اینه که فکر میکنیم از همه زرنگ تریم (خودمم همینم).

برای موفقیت در مسائل مالی، همیشه باید دید بلند مدت داشت. فرقی نمیکنه بورس باشه، طلا باشه، دلار باشه، هرچی باشه، اگر شما ۱ ماه اینده رو میبینی و میخوای خرج ماهیانه ت رو از این طریق در بیاری، خودت رو در معرض ریسک های خیلی بالایی قرار میدی. اگر بلند مدت فکر میکنی، من میگم حتی اگر من احتمال بدم ۱ ماه اینده دلار ۲۰ تومن میشه، بازم هر ریال اضافه ای که دستم میاد تبدیل به دلار میکنم، همین الان میخرم ۲۰ تومنم شد میخرم ۴۰ تومنم شد میخرم!

دقت کن که گفتم پول اضافه! برای تامین هزینه ماهانه زندگی باید کار کرد! راه اصولی اینه که شما کار میکنی، پول در میاری، خرج ماهانه خودت رو که کنترل شده هم هست از روی حقوقت ورمیداری و به ریال خرج میکنی، پولی که میخوای پس انداز کنی رو به ریال نگه نمیداری، تبدیلش میکنی به ارزی که ارزشش رو از دست نمیده و نگه میداری! پس انداز کردن هم واسه خودش اصولی داره که میتونم واردش بشم، ولی اگر شما پس اندازت رو هر ماه دست میزنی، احتمالا اشتباه این کار رو انجام میدی ، یا خرج و دخلت باهم نمیخونه!

حالا از مرحله پس انداز که میگذری و به اندازه کافی پس انداز داری )که اینم فرمول داره( وارد مرحله سرمایه گذاری میشی، در این مرحله شما یا پولت رو همچنان به پس انداز ارزیت اضافه میکنی و صبر میکنی تا یه سرمایه گذاری مناسب پیدا کنی، یا واقعا کسب و کاری داری که بالاتر از تورم به شما سود میده و در اون سرمایه گذاری میکنی!

میدونم تاپیک این فاروم نرخ ارز و نوسانات اون در کوتاه مدته، ولی متاسفانه ریسک این هست که بعضی از کسانی که این فاروم رو دنبال میکنن، با سرمایه زندگیشون قمار کنن، حرف من با اون دوستانه، که نکنن این کارو ... مشخص باشه که استفاده این تاپیک صرفا برای خرید و فروش کوتاه مدت و دلالیه، اگه شما قصد داری ارزش پس اندازت رو حفظ کنی و فکر میکنی تا یه مدت نسبتا طولانی بهش دست نمیزنی، نگه داشتنش به ریال اشتباه بزرگیه

شما تا وقتی که در کشوری که واحد پولیش ریاله زندگی میکنی، باید حواست باشه که هر چیزی که میخری و میفروشی، به موقع بخری و به موقع بفروشی. این هیچ ربطی به ذهنیت دلالی یا سرمایه گذاری نداره. ربطی به سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت هم نداره.

مهر سال 97 قیمت دلار به 19 تومن هم رسید. اگر کسی اون موقع دلار میخرید، کار اشتباهی بود. خرید چیزی که بعد از دو سال، تازه برگرده به قیمت اولیه اش، اونم در کشوری که تورم حداقل 60 درصدی داره، اشتباهه دیگه.

یک ایرانی که پولش رو به صورت دلار پس انداز میکنه، میخواد آخرش چیکار کنه ؟ اگر قصدش مهاجرته، به نفعشه که در قیمت پایینتر پولشو تبدیل کرده باشه.

اگر قصدش مثلا خرید خونه بوده، در تهران در مهر 97 میشد با 100 هزار دلار یه خونه خوب خرید. قیمت همین خونه در اسفند 98 ، 400 هزار دلار بود و الان قیمت همون خونه حدود 250 هزار دلاره.

ماشین های داخلی و خارجی هر کدوم به یک شکل، نسبت به تورم واکنش نشون دادن.

ماشین آلات صنعتی و تجهیزات کارخونه ها به یه شکل دیگه.

یعنی اگر کسی میخواست با پس اندازش ماشین بخره یا کارخونه تاسیس کنه، باید به دو شکل متفاوت پس انداز میکرد.

خلاصه به این سادگی نیست که هر پولی دستت اومد با هر قیمتی دلار بخری. هر کاری یه حساب و کتابی داره به جان مصطفی :D . آدم نه از اینوری، نه از اونوری نباید جوگیر بشه

iranescence

Registered User
لایک‌ها
2,864
شما تا وقتی که در کشوری که واحد پولیش ریاله زندگی میکنی، باید حواست باشه که هر چیزی که میخری و میفروشی، به موقع بخری و به موقع بفروشی. این هیچ ربطی به ذهنیت دلالی یا سرمایه گذاری نداره. ربطی به سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت هم نداره.

مهر سال 97 قیمت دلار به 19 تومن هم رسید. اگر کسی اون موقع دلار میخرید، کار اشتباهی بود. خرید چیزی که بعد از دو سال، تازه برگرده به قیمت اولیه اش، اونم در کشوری که تورم حداقل 60 درصدی داره، اشتباهه دیگه.

یک ایرانی که پولش رو به صورت دلار پس انداز میکنه، میخواد آخرش چیکار کنه ؟ اگر قصدش مهاجرته، به نفعشه که در قیمت پایینتر پولشو تبدیل کرده باشه.

اگر قصدش مثلا خرید خونه بوده، در تهران در مهر 97 میشد با 100 هزار دلار یه خونه خوب خرید. قیمت همین خونه در اسفند 98 ، 400 هزار دلار بود و الان قیمت همون خونه حدود 250 هزار دلاره.

ماشین های داخلی و خارجی هر کدوم به یک شکل، نسبت به تورم واکنش نشون دادن.

ماشین آلات صنعتی و تجهیزات کارخونه ها به یه شکل دیگه.

یعنی اگر کسی میخواست با پس اندازش ماشین بخره یا کارخونه تاسیس کنه، باید به دو شکل متفاوت پس انداز میکرد.

خلاصه به این سادگی نیست که هر پولی دستت اومد با هر قیمتی دلار بخری. هر کاری یه حساب و کتابی داره به جان مصطفی :D . آدم نه از اینوری، نه از اونوری نباید جوگیر بشه

دقیقاً همینه
دلار میره بالا بعدش یک اصلاح میخوره
حالا بعدش ممکنه ماشین با چنان سرعتی بره بالا
یک چیزی شنیدم که خیلی ناراحت شدم و افسوس خوردم
یکی از دهاتای قم زمین متری 100 هزار تومن بوده
چه سال 96 که دلار 4000 تومن بود 100 تومن بود
چه سال 98 که دلار 15000 تومن بود 100 تومن بود
ولی باورتون نمیشه اگر بگم الان شده متری 1 میلیون تومن!
در ایران راه پول درآوردن همین نوسانگیری‌هاست مگرنه پزشک باشی استاد دانشگاه باشی رئیس بانک باشی کاسب باشی مغازه داشته باشی فرقی ندارن در آخر پول یک لوله کش رو در آمریکا در میاری حالا درست اون طرف مالیات بالاست خرج بالاست ولی حداقل سگی زندگی نمیکنند و کالای خوب استفاده می کنند با پس اندازشون میتونند کلی کالا بخرن که آرزوهای قشر متوسط و بالای ماست

یک چیزه دیگه هم بگم
مثلا بعضی جاها خیابونی زده میشه، یا مثلا بعضی محله‌های تهران ایستگاه مترو زده میشه خلاصه پیشرفتی اون محل میکنه ولی این دهات بوده دهات! فقط هوای خوب داشته که این هوای خوبش زمان دلار 15 تومنی هم بوده! ولی الان هایپ باسه خریدش افتاده فروشنده هاش به این فکر افتادن باید به مقدار افزایش دلار بکشیم روش
بعضی جاها با قیمت دلار بالا نمیره ولی بالاخره یک روز به همون قیمتش دلاریش میرسه شاید یکی دو سال طول بکشه فقط کافیه یک هایپی بیفته ملت برن بخرن
بورس هم تا حدودی همینه، کاری ندارم بعضی ها تریدر هستن بدترین بازار هم سود میکنن (به عین دیدم) ولی این افزایش چند برابری سهم ها دلیلش همین موارد بوده

Last edited:

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
خیلی جالبه
همونایی که تا چند وقت قبل توی سایت رهاورد وارن بافت شده بودن و تشویق به خرید میکردن و میگفتن بفروشید ما میخریم و کلا فاز برداشته بودن ، الان واس دلار کُری خونی میکنن و شعر خوانی میکنن
scratchchin.gif

دقیقا همونان ! با همون سطح فرهنگ و شعور و شخصیت
scratchchin.gif

مملکت که نیست ! یه مشت آدم هیجانی ، جوگیر ، بی شخصیت دور هم جمع شدن ، یه بار تو بورس وحشی بازی در میارن
یه بار دلار
چند وقت دیگه رمز ارزا شارپی میشن از اونور سر در میارن
دوباره بورس بالا میره اونورد سهم تشویق میکنن ، باز دلار ، باز رمز ارز
خداروشکر واس ملک جایی نیست که این وحشیا اونجا سُم بکوبن
well.gif

واقعا حالم از این مردم دیگه بهم میخوره ! به مرز چندش شدن رسیدم !

البته از نظر من هرکسی که با حرف این مدل آدما خرید بکنه و متضرر بشه ( کوتاه مدت ) حقشه . یبار طرف گول میخوره ، نتیجشو میبینه . دیگه دوم و سومین بار و ... نباید تکرار بشه !

a.ferdosi

Registered User
لایک‌ها
847
خیلی جالبه
همونایی که تا چند وقت قبل توی سایت رهاورد وارن بافت شده بودن و تشویق به خرید میکردن و میگفتن بفروشید ما میخریم و کلا فاز برداشته بودن ، الان واس دلار کُری خونی میکنن و شعر خوانی میکنن
scratchchin.gif

دقیقا همونان ! با همون سطح فرهنگ و شعور و شخصیت
scratchchin.gif

مملکت که نیست ! یه مشت آدم هیجانی ، جوگیر ، بی شخصیت دور هم جمع شدن ، یه بار تو بورس وحشی بازی در میارن
یه بار دلار
چند وقت دیگه رمز ارزا شارپی میشن از اونور سر در میارن
دوباره بورس بالا میره اونورد سهم تشویق میکنن ، باز دلار ، باز رمز ارز
خداروشکر واس ملک جایی نیست که این وحشیا اونجا سُم بکوبن
well.gif

واقعا حالم از این مردم دیگه بهم میخوره ! به مرز چندش شدن رسیدم !

البته از نظر من هرکسی که با حرف این مدل آدما خرید بکنه و متضرر بشه ( کوتاه مدت ) حقشه . یبار طرف گول میخوره ، نتیجشو میبینه . دیگه دوم و سومین بار و ... نباید تکرار بشه !
گل گفتید

mehr-dad

Registered User
لایک‌ها
785
به نظرتون دلار را به صورت فیزیکی خریداری کنم بهتره یا از کیف پول هایی مثل پایر استفاده کنم ؟ ایا این کیف پول ها امنیت دارند ؟ به خاطر تحریم ها امکان داره سرمایه مون تو این کیف پول ها مسدود بشه ؟

بالا