من واضح گفتم ولی شما منظورمو نفهمیدی . دوتا پست با هم مشکل نداره ...عزیز این دوتا پست در کنار هم یکم مشکل زا میشن..بی زحمت یکم شفاف سازی کن(البته از اونجا که به یکم قانع نمیشی هرچه می خواهد دل تنگت بگو)
گفتم دلار نشون دهنده ارزش پول ملیه . اوکی ؟
یعنی اگه دلار 4 برابر بشه در حقیقت تورمه و ارزش پول ملیمون یک چهارم شده . اوکی ؟
پس با 4 برابر شدن دلار ، همه چیز باید 4 برابر بشه . از ملک بگیر تا مواد غذایی و حتی کود حیوانی ! این از حداقل داستان
حالا از اون طرفش هم هست . یعنی حداکثر قیمتی که یه کالا یا خدمت میتونه ببینه . بعضی از اجناس و کالاها میتونن به خاطر ماهیتی که دارن از دلار گرون تر بشن . مثلا ممکنه دلار 4 برابر بشه و یه قطعا کامپیوتری 6 برابر بشه . اما دلیل نداره چون قطعا 6 برابر شده ، خونه ، ماشین ، مواد غذایی و کلا همه چیز 6 برابر بشه !
تورم میتونه 70% باشه و توی همون بازه زمانی یک کالایی 80% رشد بکنه ، یه ملک 90% ، یه زمین 200% ، خودرو 85% ، یه جنس خاص 500% !
دوستمون میگه آبمیوه 3 برابر شده ، دلار 2 برابر شده ، چرا رشد نکنه ! من در جواب این دوست عزیزمون این موضوع رو گفتم که شفاف بشه و فکر نکنه چون آبمیوه 3 برابر شده ، دلار باید خودش رو به آبمیوه برسونه
حتی اینکه ما تورم رو دقیقا به قیمت دلار نسبت بدیم و اگه دلار 50% رشد بکنه ، بگیم 50% تورم داشتیم هم یجورایی اشتباهه ولی خوب نزدیک ترین پارامتر اقتصادی به تورم همین دلاره . محاسبه تورم متاسفانه کار ما نیست . سازمان آمار هم که اطلاعات دقیق نمیده . سازمان 3% میگه ولی 20% هستش ...
دم دستی ترین و عامیانه ترین پارامتر همین دلاره و کارکردن باهاش راحته . برای محاسبه دلار ، باید خیلی مسائل درنظر گرفته بشه و نیاز به محاسبات پیچیده داره که اون کار سازمان آماره ولی آمار شر و ور میده . از بدبختیمونه که همه چیو به دلار میسنجیم ولی دیگه تبدیل به یه موضوع همه گیر شده
والا من کامل توضیح میدم ، بازم دوستان اشتباه برداشت میکنن ، خلاصه بگم که تا صبح باید تایپ بکنم تک تک جواب برداشت غلط بدم(البته از اونجا که به یکم قانع نمیشی هرچه می خواهد دل تنگت بگو)
90% کسایی که تو صف دلار تشنه خرید دلار هستن اونم واس اینکه بزارن تو بالشتشون ، به خاطر دیدگاه غلطشون فکر میکنن اگه دلار بخرن سود میکنن و خوشحال و رو کاناپه لم میدن و خیار پوست میکنن ...
طرف 20 ساله تو زندگیش فقط دلار جمع کرده و جهش مالی ای توی زندگیش درست نشده ، حداقل اینطوری باید میفهمید که دلار فقط ارزش پول رو حفظ میکنه !
این موضوع هم تقصیر مردم نیست . بخاطر اینه که نه مدرسه نه دانشگاه هیچ وقت در مورد مسائل ساده اقتصادی آموزشی ندادن . ملت که علم غیب ندارن بدونن ولی متاسفانه مطالعه هم ندارن ...
من خودم یه دوره ای نقدینگیم رو همیشه به دلار تبدیل میکردم . بعد که بورس رو بیشتر شناختم خوب نقدینگیم همیشه اونوری میرفت . اولش شناختم چون کامل تر نبود میترسیدم و بهش اعتماد نداشتم . اصلا نمیگم کسی سمت بورس بیاد چون تخصصیه و ریسکش هم بالاست و کار هرکسی نیست . ولی منم که به دلار تبدیل میکردن خداشاهده مدت زمان نگهداریش از 6 ماه تا 1 سال هیچ وقت بیشتر نشده و وقتی به مقدار مشخصی میرسید وارد کارم میکردم ، الانم چندساله که دیگه اینکارو نمیکنم و مقصد پولم مستقیم کارگزاریمه
ولی اینکه یکی 30 سال ، هر ماه 200 یا 300 دلار میخره میندازه گوشه خونه ، این کار درستی نیست . هم اخلاقی درست نیست هم به ضرر خودشه ...
این موضوع رو باید اون طرف بدونه که اگه کسی به خاطر گرون بودن دارو و درمان بمیره ، بخشی از تقصیر گردن اون آقا یا خانومه ! اگه کسی تو خرج ماهیانش بونه به خاطر اون آقا یا خانومه ! اگه کسی به خاطر فقر دست به جرم و جنایتی بزنه ، بخشی از تقصیر گردن اون آدم بی ملاحظه هستش
یکی کارش با ارزه ( دلار یا هر ارز دیگه ای ) ، خوب قطعا بخشی از نقدینگیش رو همیشه ارزی نگهداری میکنه مثل افتکم
یکی کارش یجوریه که بین فروش تا جایگزینی کالا تو انبارش زمان زیادی نیازه و به خاطر مشکلات تورمی ، عایدی حاصل از فروشش رو که به ریاله ، به دلار تبدیل میکنه که موقع شارژ انبارش به مشکل نخوره . ولی کسی که اصلا نیازی به دلار نداره ، اگه با اطلاع از عواقبش اینکار رو بکنه ، مقصره
واسه اینکه کسی از قافله عقب نیوفته نگهداری دلار اونم تا وقتی به مقدار مشخصی برسه و باهاش بشه یه کاری بکنه توصیه میشه . بیشتر نه ...
حتی نگهداری سکه یا طلا از دلار منطقی تره و حتی به اقتصاد هم ضربه نمیزنه . کسی هم که کاسبی میکنه میتونه موجودی انبارش رو بیشتر بکنه نه در حدی که یهو کمیاب بشه
تازه همون دلار هم که کسی نگهداری میکنه باید بدونه که دلار همون ارزش پوله . یعنی اگه یهو دلار نصف شد ، سکته نکنه ! اگه قیمت دلار روی همون نصف بمونه ، برای حداقل 2 سال ، قیمت همه چیز توی کشور نصف میشه . ترسی نداره
خلاصه که بالا رفتن قیمت دلار بخشیش بخاطر مشکلات اقتصادی کشوره ولی این موضوع شاید 70% داستان باشه و 30% قضیه شاید همین دلارای خونگی باشه که هیچوقت وارد چرخه اقتصادی نمیشه ...
بازم میگم توصیه نمیکنم برای حفظ ارزش پول وارد بورس بشید چون تخصصیه و ممکنه نه تنها ارزش پولتون از دست بره تازه ضرر هم بکنید . به جاش سکه بگیرید . طلا بگیرید . اگه هم دلار میگیرید موقتی باشه و تا حداکثر 2 یا 3 یا 4 سال بعدش وارد چرخه اقتصادی بکنید
ملت خودشون به خودشون ضربه میزنن . بخدا همش همینه . یه فیلم به نام پلتفرمه ، ببینید ، متوجه منظورم میشید
برم پاتوق ببینم چخبره یکم اسپم بکنم ، قرار بود جناب زِیقَقی جواب سوالا رو بده