• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری روی ارز و تحلیل بازار ارز ( دلار , یورو و ... )

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
عزیز این دوتا پست در کنار هم یکم مشکل زا میشن..بی زحمت یکم شفاف سازی کن
169.gif
(البته از اونجا که به یکم قانع نمیشی هرچه می خواهد دل تنگت بگو)
من واضح گفتم ولی شما منظورمو نفهمیدی . دوتا پست با هم مشکل نداره ...
bav3_154fs759111.gif

گفتم دلار نشون دهنده ارزش پول ملیه . اوکی ؟
mpr.gif

یعنی اگه دلار 4 برابر بشه در حقیقت تورمه و ارزش پول ملیمون یک چهارم شده . اوکی ؟
mpr.gif

پس با 4 برابر شدن دلار ، همه چیز باید 4 برابر بشه . از ملک بگیر تا مواد غذایی و حتی کود حیوانی ! این از حداقل داستان
mpr.gif

حالا از اون طرفش هم هست . یعنی حداکثر قیمتی که یه کالا یا خدمت میتونه ببینه . بعضی از اجناس و کالاها میتونن به خاطر ماهیتی که دارن از دلار گرون تر بشن . مثلا ممکنه دلار 4 برابر بشه و یه قطعا کامپیوتری 6 برابر بشه . اما دلیل نداره چون قطعا 6 برابر شده ، خونه ، ماشین ، مواد غذایی و کلا همه چیز 6 برابر بشه !
تورم میتونه 70% باشه و توی همون بازه زمانی یک کالایی 80% رشد بکنه ، یه ملک 90% ، یه زمین 200% ، خودرو 85% ، یه جنس خاص 500% !

دوستمون میگه آبمیوه 3 برابر شده ، دلار 2 برابر شده ، چرا رشد نکنه ! من در جواب این دوست عزیزمون این موضوع رو گفتم که شفاف بشه و فکر نکنه چون آبمیوه 3 برابر شده ، دلار باید خودش رو به آبمیوه برسونه
bav3_154fs759111.gif
اگه اینجوری بود که نفرین افتک و آرمان جونش دامن هممون رو میگرفت
bav3_154fs759111.gif

حتی اینکه ما تورم رو دقیقا به قیمت دلار نسبت بدیم و اگه دلار 50% رشد بکنه ، بگیم 50% تورم داشتیم هم یجورایی اشتباهه ولی خوب نزدیک ترین پارامتر اقتصادی به تورم همین دلاره . محاسبه تورم متاسفانه کار ما نیست . سازمان آمار هم که اطلاعات دقیق نمیده . سازمان 3% میگه ولی 20% هستش ...

دم دستی ترین و عامیانه ترین پارامتر همین دلاره و کارکردن باهاش راحته . برای محاسبه دلار ، باید خیلی مسائل درنظر گرفته بشه و نیاز به محاسبات پیچیده داره که اون کار سازمان آماره ولی آمار شر و ور میده . از بدبختیمونه که همه چیو به دلار میسنجیم ولی دیگه تبدیل به یه موضوع همه گیر شده
bav3_154fs759111.gif

(البته از اونجا که به یکم قانع نمیشی هرچه می خواهد دل تنگت بگو)
والا من کامل توضیح میدم ، بازم دوستان اشتباه برداشت میکنن ، خلاصه بگم که تا صبح باید تایپ بکنم تک تک جواب برداشت غلط بدم
bav3_154fs759111.gif

90% کسایی که تو صف دلار تشنه خرید دلار هستن اونم واس اینکه بزارن تو بالشتشون ، به خاطر دیدگاه غلطشون فکر میکنن اگه دلار بخرن سود میکنن و خوشحال و رو کاناپه لم میدن و خیار پوست میکنن ...
sharmandegi.gif

طرف 20 ساله تو زندگیش فقط دلار جمع کرده و جهش مالی ای توی زندگیش درست نشده ، حداقل اینطوری باید میفهمید که دلار فقط ارزش پول رو حفظ میکنه !
این موضوع هم تقصیر مردم نیست . بخاطر اینه که نه مدرسه نه دانشگاه هیچ وقت در مورد مسائل ساده اقتصادی آموزشی ندادن . ملت که علم غیب ندارن بدونن ولی متاسفانه مطالعه هم ندارن ...

من خودم یه دوره ای نقدینگیم رو همیشه به دلار تبدیل میکردم . بعد که بورس رو بیشتر شناختم خوب نقدینگیم همیشه اونوری میرفت . اولش شناختم چون کامل تر نبود میترسیدم و بهش اعتماد نداشتم . اصلا نمیگم کسی سمت بورس بیاد چون تخصصیه و ریسکش هم بالاست و کار هرکسی نیست . ولی منم که به دلار تبدیل میکردن خداشاهده مدت زمان نگهداریش از 6 ماه تا 1 سال هیچ وقت بیشتر نشده و وقتی به مقدار مشخصی میرسید وارد کارم میکردم ، الانم چندساله که دیگه اینکارو نمیکنم و مقصد پولم مستقیم کارگزاریمه

ولی اینکه یکی 30 سال ، هر ماه 200 یا 300 دلار میخره میندازه گوشه خونه ، این کار درستی نیست . هم اخلاقی درست نیست هم به ضرر خودشه ...
این موضوع رو باید اون طرف بدونه که اگه کسی به خاطر گرون بودن دارو و درمان بمیره ، بخشی از تقصیر گردن اون آقا یا خانومه ! اگه کسی تو خرج ماهیانش بونه به خاطر اون آقا یا خانومه ! اگه کسی به خاطر فقر دست به جرم و جنایتی بزنه ، بخشی از تقصیر گردن اون آدم بی ملاحظه هستش

یکی کارش با ارزه ( دلار یا هر ارز دیگه ای ) ، خوب قطعا بخشی از نقدینگیش رو همیشه ارزی نگهداری میکنه مثل افتکم
roz.gif
. اونا مشکلی ندارن . کاسبیشون رو دارن . ذخیره ارزی جمع میشه و هر وقت صلاح بدونن میفروشن . یعنی سودشون از کاسبیه نه از نگهداری دلار ...
یکی کارش یجوریه که بین فروش تا جایگزینی کالا تو انبارش زمان زیادی نیازه و به خاطر مشکلات تورمی ، عایدی حاصل از فروشش رو که به ریاله ، به دلار تبدیل میکنه که موقع شارژ انبارش به مشکل نخوره . ولی کسی که اصلا نیازی به دلار نداره ، اگه با اطلاع از عواقبش اینکار رو بکنه ، مقصره

واسه اینکه کسی از قافله عقب نیوفته نگهداری دلار اونم تا وقتی به مقدار مشخصی برسه و باهاش بشه یه کاری بکنه توصیه میشه . بیشتر نه ...
حتی نگهداری سکه یا طلا از دلار منطقی تره و حتی به اقتصاد هم ضربه نمیزنه . کسی هم که کاسبی میکنه میتونه موجودی انبارش رو بیشتر بکنه نه در حدی که یهو کمیاب بشه
تازه همون دلار هم که کسی نگهداری میکنه باید بدونه که دلار همون ارزش پوله . یعنی اگه یهو دلار نصف شد ، سکته نکنه ! اگه قیمت دلار روی همون نصف بمونه ، برای حداقل 2 سال ، قیمت همه چیز توی کشور نصف میشه . ترسی نداره

خلاصه که بالا رفتن قیمت دلار بخشیش بخاطر مشکلات اقتصادی کشوره ولی این موضوع شاید 70% داستان باشه و 30% قضیه شاید همین دلارای خونگی باشه که هیچوقت وارد چرخه اقتصادی نمیشه ...
بازم میگم توصیه نمیکنم برای حفظ ارزش پول وارد بورس بشید چون تخصصیه و ممکنه نه تنها ارزش پولتون از دست بره تازه ضرر هم بکنید . به جاش سکه بگیرید . طلا بگیرید . اگه هم دلار میگیرید موقتی باشه و تا حداکثر 2 یا 3 یا 4 سال بعدش وارد چرخه اقتصادی بکنید
ملت خودشون به خودشون ضربه میزنن . بخدا همش همینه . یه فیلم به نام پلتفرمه ، ببینید ، متوجه منظورم میشید
duck.gif

برم پاتوق ببینم چخبره یکم اسپم بکنم ، قرار بود جناب زِیقَقی جواب سوالا رو بده
bav3_154fs759111.gif

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
اینا فکر میکنن دلار و سکه گرون بشه پولدار میشن ، نمیفهمن این پول رو باید خرج شکمشون کنن
طرف توی پرایدش نشسته و خوشحال که پراید گرون شده سرمایه.ش بیشتر شده خخخخ
از این مردم انتظاری نداشته باشید
آخه طرف یک سال ، دوسال ، پنج سال ، ده سال بگذره از عملکردش باید نتیجه بگیره . وقتی نمیگره بازم به کارش ادامه میده ...
bav3_154fs759111.gif

با اینکه مناظره‌ی ترامپ رو دیدم خیلی با طرز صحبتش حال کردم باید بگم بایدن میبره انتخابات رو
حالا سوال اینجاست که بایدن اگر برگرده به برجام وضعیت فرق میکنه؟
لااقلش لاقلش باید قیمت‌ها ترمز بزنن
من فکر می کنم خود **** هم میدونه ترامپ دیگه بالا نمیاد داره تا اون موقع دلار 30 تومنی رو به ملت فرو می کنه بعدش که بایدن بیاد کالا‌هایی گمرک خوابیده رو وارد بازار کنند هم شوک به بازار وارد بشه هم دلار ترمز کنه 30 درصد پایین بیاد
نشد فقط لایک بکنم ، باید اینجوری هم تایید میکردم
QUOTE="iranescence, post: 12873721, member: 190098"]
(البته خیلی خوشبینانه دارم نگاه می‌کنم! ممکنه دلار 50 تومن هم بشه من بدبخت جوننیم به فنا بره)
[/QUOTE]
امیدوارم این اتفاق نیوفته . چون از این مرحله به بعد دیگه فقط بحث فقر نیست . بحثه ناامنیه

D34tH

Registered User
لایک‌ها
3,893
این حرف های که زدی کاملا پوچ هستند.
تو و یا هرکس دیگه ای اگه از گرون شدن دلار ناراحتی برو تو بانک مرکزی و باشون دعوا کن.
به نظرم کسایی که از گرون شدن دلار ناراحتن پولشون رو تو بورس باختن و یا جاهای دیگه از رشد قیمت دلار عقب موندن.

اینجا مردم قیمت دلار رو کنترل نمی کنن. اینجا مردم قیمت ملک رو کنترل نمی کنن و حتی قیمت یک تخم مرغ هم اینجا مردم کنترل نمی کنند.
در هر کشوری از جهان مردم حق دارن سرمایشون رو به هر چی که دوست دارن تبدیل کنند حتی افغانستان ، اینکه مردم دلارربخرن گرونی دلار هیچ ربطی نداره.
به مردم پیشنهاد می دی سکه بخرن ، در حالی که قیمت پایه سکه در ایران با دلار تعیین شده، و گرون شدن دلار طلا هم عینا گرون خواهد شد. تفاوت اصلی اینه که فروش طلا سختر هست برای مردم، بنابراین مردم می رن اسکناس دلار می خرن.
قیمت حتی یورو در ایران با پایه دلار هست.
در مورد خونه صحبت کردی، من خودم پارسال یک خونه فروختم ۴ میلیارد در شمال تهران الان همون خونه شده ۸ میلیارد ، تازه اگه مشتری براش پیدا بشه. ولی دلار از پارسال تا حالا ۳ برابر سود کرده. خونه ۲ برابر.
اینکه مردم دلار بخرن گرونی دلار رو تشدید نمی کنه، گرونی دلار رو میزان حجم دلار نقد در بازار مشخص می کنه، چون دلار کمه،
چرا کمه؟ چرا هر جا بری دلار بخری دلار سفید می فروشن و یا اگه دلار ابی می فروشن دلار های ابی مال سال ۲۰۰۹ هست، دلار های جدید کجاست؟
خود کارمندان بانک اعتراف کردن تمام دلار های جدید رو ازشون می گیرن، اینا کجا می ره؟
شاید خیلی ها ندونن، توضیح می دم، اگه برید تو یک کشور خارجی مثلا انگلیس یا ترکیه بخواین دلار بفروشین و ببینند اسکناس سفید دارین یا نمی خرن و یاخیلی ارزونتر از دلار های جدید می خرن ازتون،
اصلا سفارت انگلیس برا صدور ویزا دیگه دلار های قبل سال ۲۰۰۹ رو قبول نمی کنه.
اصلا فلانی خوشحال که دلار گرون شد ایا این خوشحالی رو قیمت دلار تاثیر داره؟ نداره.
اصلا مگه به حرف های مردم کوچه و خیابون هست قیمت دلار؟
مردم پول هاشون دلار نخرن و خوشحال باشن چون دارن می بینن پولشون اتیش گرفته؟
معلومه کسایی که دلار خرید خوشحال و بایدم باشن.
کسایی که پولشون رو از دست دادن نارحتن.
تا تتر هست، ادم مگه مغز خر خرده باشه دلار بخره! فروختن دلار کاملا دردسرساز هست و کلی استرس امنیتش رو داری
بعد این بازارها اصلا ثبات ندارن و ادم باید نوسانش رو بگیره و بره بازار بعدی

از طرف دیگه واقعا دلیلی وجود نداره الان دلار 30 تومن باشه، همونطور که دوسال پیش دلیلی نداشت 19 تومنی باشه

ali.h12

Registered User
لایک‌ها
113
تا تتر هست، ادم مگه مغز خر خرده باشه دلار بخره! فروختن دلار کاملا دردسرساز هست و کلی استرس امنیتش رو داری

از طرف دیگه واقعا دلیلی وجود نداره الان دلار 30 تومن باشه، همونطور که دوسال پیش دلیلی نداشت 19 تومنی باشه
کاملا اشتباه گفتی.
اگه می گی دلار ثبات نداره دیگه با من اصلا حرف نزن.
تنها چیزی که ثبات داره دلار هست.
اگه دلیلی نداشت دلار گرون شه دلار به 19000 تومان نمی رسید و الانم بیشتر از 30000 تومان نبود.
دلایلش واضحه. صفحات قبلی توضیح دادم و دیگه نمی خوام تکراری بنویسم.
تو که نوسان می خوای بگیری بعد از این که دلارتو فروختی می خوای کجا ببریش که که نوسان بگیری ؟ تو بورس؟ کجا ؟ بگو. تا بقیه هم بدونن.

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729

داداش گلم قربونت برم . روی این مورد توصیه میکنم هرجایی انرژی نزاری موضوعی رو باز بکنی
کسی که نخواد چیزی رو قبول بکنه ، نمیکنه و قطعا همون وقت رو یه جای دیگه بزاری هم برات منفعت داره هم اینکه آرامشت سرجاش میمونه:D
یسری صحبتا فرسایشیه و فقط زمان که از هرچیزی با ارزش تره رو از دست میدی :p

D34tH

Registered User
لایک‌ها
3,893
کاملا اشتباه گفتی.
اگه می گی دلار ثبات نداره دیگه با من اصلا حرف نزن.
تنها چیزی که ثبات داره دلار هست.
اگه دلیلی نداشت دلار گرون شه دلار به 19000 تومان نمی رسید و الانم بیشتر از 30000 تومان نبود.
دلایلش واضحه. صفحات قبلی توضیح دادم و دیگه نمی خوام تکراری بنویسم.
تو که نوسان می خوای بگیری بعد از این که دلارتو فروختی می خوای کجا ببریش که که نوسان بگیری ؟ تو بورس؟ کجا ؟ بگو. تا بقیه هم بدونن.
این دلار رو که می‌بینی هر چهار سال 100 درصد بچه میکرد بخاطر سود بانکی 25% بانک‌ها هست یه 15 درصدی هم تورم اقتصادی میزارن روش که سالانه 35 درصد حدودی ریال رو کم ارزش‌تر میکردند
حالا چرا هر چهارسال دلار بچه میکرد، چون بانک ها سپرده ها رو وام میدادن به شرکت هایی مثل ایران خودرو (این شرکت هم زیان ده و اصلا وام پس نمیده)، زمین و ملک میخرن... بعد چهار سال با افزایش نرخ دلار ارزش سپرده ها رو نصف میکردن و هرچی سود بانکی داده بودن رو پس میگرفتن و از طرف مقابل ملک و زمین ها رو قیمتش رو میبردن بالا... یک بازی برد-برد برای بانک ها
الان این افزایش نرخ دلار بخاطر فومو هست، همه ریختن دلار بخرن از ترس و دولت داره میکنه تو پاچه اشون... من نمیگم دلار بالا نمیره، ولی چه زمانی بالا میره؟ هدف الانش هم 36 هزار تومن ولی 2 ماه بعد میره بالا؟ 4 ماه بعد؟ مشخص نیست و داخل این مدت ادم میخواد نون و اسکناس دلار بخوره؟

حالا چرا میگم خرید اسکناسش مشکل داره! سر خریدش میخوای یه درصد بدی به صرافی... سر فروش هم همینِ... همش ذهن مشغولی رو داری که کجا بذارمش... نزننش و 1001 دلیل دیگه...
راحت تتر میخری حالا خواستی نوسان میگیری و گرنه با یک ریسک سیستماتیک همون درجا میتونی بفروشی ولی کسی که اسکناس دستش باشه باید فردا بره پیش دلال و داستان خودش رو داره... تازه اگر بخرن

خوب گفتی بجز دلار چی میخری... خیلی ساده میگم کالا، مثلا روسری میخرم و به قیمت دلار میفروشم داخل اینترنت... دلار بره بالا نرخ جنس منم درجا میره بالا... دلار بیاد پایین تا این موجودی رو به نرخ اخرم نفروشم، قیمت رو نمیارم پایین... این شکلی پول در جریان و خودش سودی میکنه سر ماه (روسری کاملا یک مثال بود براساس ارزش بازار سال 98 ش که 100 میلیارد تومن هست)

perfect2019

Registered User
لایک‌ها
200
1- گرونی و ارزانی ارز دست شما نیست ولی شما میتونید تشدیدش بکنید
2 - برای حفظ ارزش پول سکه بخر . چرا دلار میخری ؟
3 - فرصت سرمایه گذاری وجود داره . این همه آدم با وجود سختی هاش کاسبی میکنن . حالا اخیرا وضعیت خیلی بدشده ولی اگه همونا هم دیدگاه شما رو داشتن که دیگه سنگ رو سنگ بند نمیشد . پس شما دوست عزیز باید یادبگیری که کسب و کار داشته باشی یا سرمایه گذاری واقعی بکنی ...
4 - با گرونی ارز شما سود نمیکنی و ارزش پولت کم نمیشه . شما فرض کن تورم صفره . امسال 100 میلیون داری . 10 سال دیگه هم 100 میلیون داری . پیشرفتی توی زندگی حاصل نمیشه . برای پیشرفت باید کاسبی داشته باشی . اگه ملت قرار بود با خریدن و کنار گذاشتن دلار پولدار بشن یا سود بکنن بجای اینکه سرمایه گذاری واقعی انجام بدن که الان 1% و 99% ها به وجود نمیومدن . خرید دلار فقط ارزش پول رو حفظ میکنه ، همین که جایگزین هم داره بدون اینکه به بقیه اقشار جامعه فشار بیاری

مورد 4 یعنی شما برعکس اینکه با گرون شدن دلار خوشحال باشی باید ناراحت باشی ! شما 500 میلیون میدی دلار میخری میزاری گوشه خونه . دو سال دیگه 2.5 میلیارد میشه
ولی خونه ای که 3 میلیارد بوده ، 15 میلیارد شده !
ماشینی که 1 میلیارد بوده ، 5 میلیارد شده
درآمدت از ماهی 10 تومن ، 15 تومن شده

بشین اینا رو حساب بکن ببین با 500 تومن دلار خریدن باید خوشحال بشی یا ناراحت . تازه من حداقل هارو گفتم . نگفتم یه خونه خوبه 10 میلیاردی 50 میلیارد میشه و ماشین 3 میلیاردی 15 میلیارد ....
دولت برای اینکه کسری بودجش رو تامین کنه نرخ دلار رو افزایش میده, ما هیچ تاثیری روی نرخ دلار نداریم فقط با خرید دلار ارزش سرمایمون رو حفظ میکنیم تا نسبت به گرونی ها ضرر نکنیم.

پاسخ مورد 3 و 4 :
شما به شکل سنتی به اقتصاد نگاه میکنید و اون شرایطی که باید برای سرمایه گذاری وجود داشته باشه را در نظر نمیگیرید

به عنوان مثال من برای راه اندازی کارم باید مجوزهای زیای بگیرم که چندماه یا حتی چند سال زمان میبره این یعنی خواب سرمایه و از بین رفتن ارزش سرمایه ای که دارم
ضمن اینکه باید با شرکت های دولتی و وابسته به حکومت هم رقابت کنیم که قطعا نمیتونیم و شکست میخوریم به همین خاطر دلار بخریم هم بی دردسره هم ریسک سرمایه گذاری نداره.

MihanV

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
30,427
حواله یوان : 4528 تومان
حواله دلار : 30400 تومان

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
پاسخ مورد 3 و 4 :
شما به شکل سنتی به اقتصاد نگاه میکنید و اون شرایطی که باید برای سرمایه گذاری وجود داشته باشه را در نظر نمیگیرید

به عنوان مثال من برای راه اندازی کارم باید مجوزهای زیای بگیرم که چندماه یا حتی چند سال زمان میبره این یعنی خواب سرمایه و از بین رفتن ارزش سرمایه ای که دارم
ضمن اینکه باید با شرکت های دولتی و وابسته به حکومت هم رقابت کنیم که قطعا نمیتونیم و شکست میخوریم به همین خاطر دلار بخریم هم بی دردسره هم ریسک سرمایه گذاری نداره.
چون شما یه تاپیک داشتی دنبال یه کسب و کار بودی که درآمدش با تورم بالا بره توضیح میدم :
سنتی و مدرن چیه داداش . یه جوری میگی دیدگاه سنتی انگار یه پیرمرد 50 ساله تو بقالیم نشستم با یه ترازو سنگی
bav3_154fs759111.gif

پس این همه آدم دارن کار میکنن و کاسبی خودشون رو دارن ، چی هستن ؟
لازم نیست با شرکت های دولتی و وابسته به حکومت رقابت بکنید ! از هر 100 تا کسب و کار 99 تاشون هیچ ارتباطی با این موضوع ندارن . اگه بالای 100 میلیارد سرمایه خواستی بیاری اونم توی یکسری از شاخه های خاص ، باید بتونی با اونا رقابت بکنی و کسی هم که بالای 100 سرمایه داشته باشه قطعا میتونه گلیم خودشو از آب بیرون بکشه

توی اینکه راه اندازی کسب و کار و یا داشتن یه سرمایه گذاری درست سخته و دردسر داره کار هرکسی نیست و اینطوری هم هست که 5% جامعه وضعیت مالیشون خوبه و 95% خوب نیست
توی همین تاپیک و کلا توی پیتی هستن کسایی که کار و کاسبی خودشون رو دارن ( منم یکیشون ) و با وجود همه سختی هاش ادامه میدن. یه وقتایی سود میکنن ، یه وقتایی ضرر میکنن یه وقتایی هیچی به هیچی ....
اصلا به همین دلیله یه کاسب جنسی رو که میخواد بفروشه گرون تر میده .پیش خودش حساب میکنه من اینو بفروشم تا جنس دوباره تامین بشه ضرر میکنم یا سر به سر میشم واس همین بالاتر میده که کارش پوچ نباشه
بعضا شده کار رو انجام دادیم و به خاطر موضوع تورم یا یسری چیزای دیگه که دست خودمون نبوده هیچ سودی نکردیم ولی برآیند کار مهمه که توی 10 یا 20 یا 30 یا 40 سال کلیت حرکت درست و روبه بالا باشه
همه اینا کنار سختی ها و ریسک و استرس کاره . ما که امریکا زندگی نمیکنیم همین ایرانیم
این دیدگاه سنتی و مدرن یا اینکه با دولت باید رقابت بکنیم و این چیزا هم از نظر بنده فقط توجیه هستش برای اینکه کسی بخواد کار خودش رو توجیه بکنه :D
دلار یعنی حفظ ارزش پول و من اصلا همچین چیزی رو سرمایه گذاری حساب نمیکنم . وقتی سود میکنیم که از تورم جلو باشیم
افزایش قیمت دلار ، خودرو ، خونه اینا اصلا سود نیست . کسی نداشته باشه عقب میوفته ولی کسی که داشته باشه جلو نمیوفته . هروقت کسی تونست از افزایش قیمت خودرو مثلا هیوندا رو بنز بکنه یا از افزایش قیمت خونه 100 متری رو 150 متری بکنه یا از افزایش قیمت دلار تونست 1000 دلارش رو 2000 دلار بکنه ، اونوقت سود کرده
همچین سودی هم هیچ وقت آسون بدست نیومده و آسون هم به دست نمیاد

ali.h12

Registered User
لایک‌ها
113
این دلار رو که می‌بینی هر چهار سال 100 درصد بچه میکرد بخاطر سود بانکی 25% بانک‌ها هست یه 15 درصدی هم تورم اقتصادی میزارن روش که سالانه 35 درصد حدودی ریال رو کم ارزش‌تر میکردند
حالا چرا هر چهارسال دلار بچه میکرد، چون بانک ها سپرده ها رو وام میدادن به شرکت هایی مثل ایران خودرو (این شرکت هم زیان ده و اصلا وام پس نمیده)، زمین و ملک میخرن... بعد چهار سال با افزایش نرخ دلار ارزش سپرده ها رو نصف میکردن و هرچی سود بانکی داده بودن رو پس میگرفتن و از طرف مقابل ملک و زمین ها رو قیمتش رو میبردن بالا... یک بازی برد-برد برای بانک ها
الان این افزایش نرخ دلار بخاطر فومو هست، همه ریختن دلار بخرن از ترس و دولت داره میکنه تو پاچه اشون... من نمیگم دلار بالا نمیره، ولی چه زمانی بالا میره؟ هدف الانش هم 36 هزار تومن ولی 2 ماه بعد میره بالا؟ 4 ماه بعد؟ مشخص نیست و داخل این مدت ادم میخواد نون و اسکناس دلار بخوره؟

حالا چرا میگم خرید اسکناسش مشکل داره! سر خریدش میخوای یه درصد بدی به صرافی... سر فروش هم همینِ... همش ذهن مشغولی رو داری که کجا بذارمش... نزننش و 1001 دلیل دیگه...
راحت تتر میخری حالا خواستی نوسان میگیری و گرنه با یک ریسک سیستماتیک همون درجا میتونی بفروشی ولی کسی که اسکناس دستش باشه باید فردا بره پیش دلال و داستان خودش رو داره... تازه اگر بخرن

خوب گفتی بجز دلار چی میخری... خیلی ساده میگم کالا، مثلا روسری میخرم و به قیمت دلار میفروشم داخل اینترنت... دلار بره بالا نرخ جنس منم درجا میره بالا... دلار بیاد پایین تا این موجودی رو به نرخ اخرم نفروشم، قیمت رو نمیارم پایین... این شکلی پول در جریان و خودش سودی میکنه سر ماه (روسری کاملا یک مثال بود براساس ارزش بازار سال 98 ش که 100 میلیارد تومن هست)
جک گفتی، پستتو نخوندم.
من دیگه هیچ جوابی بت نمی دم.

perfect2019

Registered User
لایک‌ها
200
چون شما یه تاپیک داشتی دنبال یه کسب و کار بودی که درآمدش با تورم بالا بره توضیح میدم :
سنتی و مدرن چیه داداش . یه جوری میگی دیدگاه سنتی انگار یه پیرمرد 50 ساله تو بقالیم نشستم با یه ترازو سنگی
bav3_154fs759111.gif

پس این همه آدم دارن کار میکنن و کاسبی خودشون رو دارن ، چی هستن ؟
لازم نیست با شرکت های دولتی و وابسته به حکومت رقابت بکنید ! از هر 100 تا کسب و کار 99 تاشون هیچ ارتباطی با این موضوع ندارن . اگه بالای 100 میلیارد سرمایه خواستی بیاری اونم توی یکسری از شاخه های خاص ، باید بتونی با اونا رقابت بکنی و کسی هم که بالای 100 سرمایه داشته باشه قطعا میتونه گلیم خودشو از آب بیرون بکشه

توی اینکه راه اندازی کسب و کار و یا داشتن یه سرمایه گذاری درست سخته و دردسر داره کار هرکسی نیست و اینطوری هم هست که 5% جامعه وضعیت مالیشون خوبه و 95% خوب نیست
توی همین تاپیک و کلا توی پیتی هستن کسایی که کار و کاسبی خودشون رو دارن ( منم یکیشون ) و با وجود همه سختی هاش ادامه میدن. یه وقتایی سود میکنن ، یه وقتایی ضرر میکنن یه وقتایی هیچی به هیچی ....
اصلا به همین دلیله یه کاسب جنسی رو که میخواد بفروشه گرون تر میده .پیش خودش حساب میکنه من اینو بفروشم تا جنس دوباره تامین بشه ضرر میکنم یا سر به سر میشم واس همین بالاتر میده که کارش پوچ نباشه
بعضا شده کار رو انجام دادیم و به خاطر موضوع تورم یا یسری چیزای دیگه که دست خودمون نبوده هیچ سودی نکردیم ولی برآیند کار مهمه که توی 10 یا 20 یا 30 یا 40 سال کلیت حرکت درست و روبه بالا باشه
همه اینا کنار سختی ها و ریسک و استرس کاره . ما که امریکا زندگی نمیکنیم همین ایرانیم
این دیدگاه سنتی و مدرن یا اینکه با دولت باید رقابت بکنیم و این چیزا هم از نظر بنده فقط توجیه هستش برای اینکه کسی بخواد کار خودش رو توجیه بکنه :D
دلار یعنی حفظ ارزش پول و من اصلا همچین چیزی رو سرمایه گذاری حساب نمیکنم . وقتی سود میکنیم که از تورم جلو باشیم
افزایش قیمت دلار ، خودرو ، خونه اینا اصلا سود نیست . کسی نداشته باشه عقب میوفته ولی کسی که داشته باشه جلو نمیوفته . هروقت کسی تونست از افزایش قیمت خودرو مثلا هیوندا رو بنز بکنه یا از افزایش قیمت خونه 100 متری رو 150 متری بکنه یا از افزایش قیمت دلار تونست 1000 دلارش رو 2000 دلار بکنه ، اونوقت سود کرده
همچین سودی هم هیچ وقت آسون بدست نیومده و آسون هم به دست نمیاد
مدل اقتصادی شما سنتی هست(بطور کلی اقتصاد ایران سنتی هست), اینکه یک کالایی رو بخریم بعد گرونتر بفروشیمش که شغل محسوب نمیشه اینکار فقط یک دور باطل هست که اخرش به ورشکستگی میرسه مثل بسیاری از کاسبی ها که فقط 6 ماه دوام میارن.

زمانی میشه در کسب و کار سود کرد که به صورت تخصصی کار کنیم یعنی باید یک برنامه میان مدت و بلند مدت داشته باشیم و برای ان هزینه کنیم و مطمئن باشیم که مانعی سر راهمون نیست تا به سوددهی برسیم
در ایران مشکل اینجاست که بخاطر موانعی که وجود داره مثل مجوزها و دخالت دولت و نهادهای وابسته به حکومت نمیشه این مراحل رو طی کرد.

کار تخصصی کردن هزینه کمتری داره تا کارهای کاذب مثل خرید و فروش, در مشاغل کاذب علاوه بر سرمایه, زمان رو هم از دست میدیم.
ما مجبوریم دلار بخریم

Last edited:

iranescence

Registered User
لایک‌ها
2,864

تتر بد نیست ولی ثبات ثبات هم نداره
اخرای ۲۰۱۸ چنان به چُخ رفت که منی که ۵ هزار تتر داشتم شب خوابم نمیبرد

D34tH

Registered User
لایک‌ها
3,893
تتر بد نیست ولی ثبات ثبات هم نداره
اخرای ۲۰۱۸ چنان به چُخ رفت که منی که ۵ هزار تتر داشتم شب خوابم نمیبرد
هیچکدوم ثبات ندارن ولی خوبی تتر به همین هست که هر تتر معادل یک دلار هست و دیگه درگیر دامنه نوسان و افت و خیزش نیستید

جک گفتی، پستتو نخوندم.
من دیگه هیچ جوابی بت نمی دم.
جوابی نداری بدی... برو با دلارهات ببین الان یه تیکه زمین بهت میدن که حس زرنگی و سود کردن بهت دست داده
همین دلار رو خارج از ایران کرده بودی داخل بالشتت تا الان ۳۰ درصدش داخل همین ۲۰ سال هیچ شده بود

سرمایه باید در گردش باشه تا به ارزشش اضافه بشه

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
مدل اقتصادی شما سنتی هست(بطور کلی اقتصاد ایران سنتی هست), اینکه یک کالایی رو بخریم بعد گرونتر بفروشیمش که شغل محسوب نمیشه اینکار فقط یک دور باطل هست که اخرش به ورشکستگی میرسه مثل بسیاری از کاسبی ها که فقط 6 ماه دوام میارن.

زمانی میشه در کسب و کار سود کرد که به صورت تخصصی کار کنیم یعنی باید یک برنامه میان مدت و بلند مدت داشته باشیم و برای ان هزینه کنیم و مطمئن باشیم که مانعی سر راهمون نیست تا به سوددهی برسیم
در ایران مشکل اینجاست که بخاطر موانعی که وجود داره مثل مجوزها و دخالت دولت و نهادهای وابسته به حکومت نمیشه این مراحل رو طی کرد.

کار تخصصی کردن هزینه کمتری داره تا کارهای کاذب مثل خرید و فروش, در مشاغل کاذب علاوه بر سرمایه, زمان رو هم از دست میدیم.
ما مجبوریم دلار بخریم
آقا نمیخوای کار بکنی ، نکن چرا کار و کاسبی منو زیر سوال میبری !
bav3_154fs759111.gif

شرکت دکوراسیون داخلی ، ویلا سازی ، پخش ورق و یراق آلات و کلا معاملات بازرگانی اینا کجاش اینطوریه که یه چی بخریم گرون تر بفروشیم ؟!:D
یا بورس یا تامین سرمایه !
7-8 سالم هست انجام میدم به ورشکستگی که نرسیده هیچ سودای خوبی هم بردم خداروشکر
حالا ما چهارتا ملک و خودرو خرید و فروش کردیم دلیل بر این نمیشه که کل زندگیمون از این مسیر باشه ، هرچند که همونم کار هرکسی نیست:D
تمام اینکارا هم اصولیه . شما میتونی انجام بده بیا جای من وایسا ! 7-8 نفر برات کار بکنن برنامه میان مدت ، بلند مدت نداره ؟!
من به شما قول میدم اون کارایی که کردم کار هرکسی نیست

اینچیزایی هم که شما میگی همچنان بهانست . واقعی در مجاورت کار نبودی یه چیزایی شنیدی
بازم میگم هرکاری سختی خودش رو داره ، پول از جیب ملت راحت در نمیاد بیاد تو جیب شما . باید دوندگی بکنی و زحمت بکشی و فکرت هم درست کار بکنه . ریسکش هم قبول بکنی
کسی هم که نخواد خودش رو درگیری یکسری فکر و مسائل و سختی ها بکنه ، دلار میزاره تو خونش صرفا قدرت خریدش حفظ میشه
اگه هم کسی نمیتونه کارای اداری دولتی رو انجام بده اصلا کار نکنه بهتره . چون این موضوع شاید 1% سختی های کار هم نباشه ، وقتی از پس 1% بر نیاد 99% که دیگه جای خود داره:rolleyes:
از نظر من این صحبتا صرفا توجیه کردنه . به هیچ وجه هم همچین چیزی توی ذهنتون نباشه که آسونه . واقعا کار کردن درست و حسابی هم فکر درست میخواد هم اطلاعات درست و هم قبول کل زحمت ها و دردسرهاش . ربطی به دولت و حکومت و رقابت با اونا هم نداره ! کسی بخواد کار بکنه میکنه . پول آسون جمع میشد که همه وضعشون خوب بود .

درضمن اگه دیدگاهتون این باشه که همه کاسبی ها تو ایران کاذبه ، اون دلاری هم که میخری گرون بشه کاذب حساب میشه !
والا آدم یه چیزایی میشنوه دهنش باز میمونه ...

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
جوابی نداری بدی...
ببین همین که گفته پستتو نخوندم . تو تاپیک بورسی وقتی جواب دادم میگفت " منم اصلا پستتو نخوندم و هیچ اهمیتی برای حرفات قائل نیستم " :p
دیگه شما تا تهش رو بخون
اون یکی دوستمون هم که میگه من کسب و کارم سنتیه و کاذبه و 6 ماهه ورشکست میشم . یعنی الان 7 سال و 6 ماهه که باید ورشکست میشدم و هرکسی که بخوای کاری بکنه دولت توش دخالت میکنه :rolleyes:

ملت فقط یه دلیل میخوان واس اینکه سختی نکشیدن رو توجیه بکنن و با گرفتن دلار احساس رضایت کاذب داشته باشن و فکر سود کردن بکنن . از سود نکردنشون هم احساس خوشحالی میکنن ...

آره آقا دلار بخرید ، با گرون شدنش هم سود میکنید . اینایی هم که سرمایه گذاری درست میکنن و پول رو پول میارن و جلوتر از تورم هستن ایران زندگی نمیکنن :D

s.david.s

کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
یاد بگیریم اولا مختصر و مفید بنویسیم
به ازای هر 1 خط بهم حقوق نمیدن ! خیلی هم برام راحت تره اصلا جواب ندم ! جواب میدم چون اینجا تالاره گفتگو هستش و هرکسی موضوعی براش گنگ باشه مطرح میکنه تا نظرات بقیه رو بدونه وگرنه قیمت ارز و اینچیزا تو اینترنت پره ....
شما مثل اینکه فکر میکنی من وظیفه دارم جواب بدم ! نه داداش ! نه وظیفه دارم جواب بدم نه تعهدی دارم روی این موضوع ! فقط نظرم رو میدم چیزی که خودم بهش ایمان دارم
قانونی هم برای میزان تایپ کردن وجود نداره که بخوام یادبگیرم یا نخوام یادبگیرم !

ملت ماهی 1 کتاب میخونن که نظرات نویسنده کتاب رو بدونن ، من 20 خط تایپ میکنم ناراحت کنندست !

دوما تو هر موضوعی خودمون رو کارشناس و خبره نپنداریم
حقایقه
scratchchin.gif

در مورد هیچ موضوعی هم کارشناسی نکردم . اگه باعث رنجش خاطر شما شده عذر میخوام !

کل حرفام مختصر و مفید به اندازه یه پست 5 صفحه ای اینستا

***** افزایش قیمت دلار = حفظ قدرت خرید = سود صفر = بدبخت شدن خودش و بقیه

***** کاسبی کردن سختی داره از عهده هرکسی برنمیاد و کسی رو تشویق نمیکنم که عمر و سرمایش رو دود بکنه ، کسی میتونه و اعصاب فولادین داره و راه و رسم و قواعد بازی رو بلده و میدونه کار سختیه بسم الله ! زندگی خودشه میتونه زندگیشو بسازه ! اما دیگه تقصیر زمین و زمان و اینچیزا نندازه ! کسایی هم که میتونن و انجام میدن رو دزد و کاسب سنتی و شاغل کاذب و این چیزا خطاب نکنه و کار رو نشدنی ندونه ! این همه آدم مشغول هستن ، فیلم سینمایی که نیست !

***** خریدن دلار توسط مردم = افزایشِ بیشترهِ قیمتِ دلار . تنها عامل نیست ولی موضوعه بدیهیه ! اگه همه دلاراشون رو بریزن تو بازار قیمتش زیر 15 نمیاد ولی ملتی که هم دیگه رو تو صف چه دلار چه بورس زیر پا له میکنن ، اینقدر از اوضاع گرونی گله نکنن

***** کسی هم که دوست نداره کسب و کار خودش رو داشته باشه و دوست داره جایی شاغل باشه ، قبوله ولی حداقل با خریدن دلار به گرونی ها دامن نزنه ! دنبال یه جای درست و حسابی برای سرمایه گذاری بی دردسر و بدون تخصص باشه . حالا سکه ، صندوق سرمایه گذاری ، زمین ، ملک . اینهمه گزینه جایگزین جذاب و بدون نیاز به تخصص !

***** دلار ، پوله نه کالای سرمایه گذاری ! این پول برای فعالیت اقتصادیه نه تو بالش قایم کردن . بعضیا زندگیشون بعضیا کار و کاسبیشون به همین ارز ها و قیمت هاشون بستگی داره . خیلی از کسب و کارا رو میتونه ورشکست بکنه خیلی از زندگی ها رو میتونه نابود نکنه . برای منافع شخصی چشم و گوشمون رو نبندیم ! منافع شخصی هم بدون تداخل با منافع بقیه ممکنه

حالا شما دوس نداشتی 30 خط رو بخونی ولی با خوندن همینا مشخصه که من در مورد چیزی کارشناسی نکردم که قضیه رو جناییش میکنید
bav3_154fs759111.gif

اعصابتون از یه جا دیگه خورده چرا به من افتک پرست گیر میدین
bav3_154fs759111.gif

بالا