همه کاسبا که پدرسوخته نیستن . اینهمه کاسب شریف که زحمت میکشن@Benchmarker آقای بنچمارکر که تو پاتوق قسمت دلار میگی با پایین اومدن دلار کاسبای پدرسوخته قیمت پایین نیاوردن مگه اون کسی که جنس رو توضیع میکنه قیمتش رو پایین آورده کاسبا پایین بیارن ,مگه اون سری که دلار نصف شد قیمت جنس پایین اومد که این سری بیاد؟پس درست صحبت کن
ولی توشون هستن کسایی که خودرو و ملک رو با دلار 40 و 50 تومنی میفروختن
ببین من دفعه قبلی رو یادمه
تو محله مد نظر بنده ملک نوساز متری 14 شده بود ولی وقتی دلار ریزش کرد تا 10 پایین اومد ( الکی جوگیر شده بودن )
این یه نمونه ملک
بقیه چیزا رو نمیدونم چون قیمتشون دستم نیست
یه موضوعی هستش در مورد ارزونی . بعضی از کارا دوره تامین جنش گرون و اثر گذاری اون روی خروجی یکم طولانیه . یعنی امروز دلار 30 بشه شاید 3 ماه دیگه اثرش رو بزاره واگه توی این 3 ماه کاهش داشته باشه دیگه اون گرونی رو اصلا تجربه نمیکنه
سال 92-93 هم همین اتفاق افتاد بعدش رکودی داشتیم که کمر شکن بود . دیگه خودت شاهدی چقدر خونه به قیمت پیدا میشد ! اون حبابه قبل از اینکه تثبیت بشه خوابید
سر همون رکود من بیشتر خریدهامو اعتباری انجام میدادم
اگه قیمت دلار از 33 به 20 برسه :
1 - باید روی 20 برای مدتی پایدار بمونه که اون تب و تابه بخوابه
2 - باید جنس جدید با قیمت ارزون تر تامین بشه که فروشنده ارزون تر بده . مگه اینکه یهو به خاطر رقابت توی کار مجبور باشه جنسی که گرون خریده رو ارزون بده !
بازم دارم میگم دلار از 33 سریعا کاهش پیدا کرد و اثرات گرونی دلار 33 رو هیچ کسی ندیده که شاید الان بخواد کاهش قیمت رو تجربه بکنیم ولی اگه ثابت میشه قطعا افزایش قیمت رو تجربه میکردیم
بعد شما اینو در نظر نمیگیری یه سری کاسبا که قیمت اجناسشون دلاریه یا به شدت به دلار وابسته هستش ، فرضا کالای X رو وقتی که دلار 33 هستش به قیمت دلار 40 حساب میکنن و روی اون سودشون رو میکشن
شما خودت رو جای اون کاسب بزار ، جنسش رو از اینور بفروشه تا مجدد جایگزین بکنه من یا بقیه میتونیم تضمین بدیم دلار 40 یا بیشتر نمیشه ؟ نه
پس حاشیه سودش رو بیشتر میکنه
حالا وقتی خیال کاسب از بابت رشد شارپی دلار راحت بشه و دلار هم مثلا 20 باشه ، بنده خدا مرض که نداره به قیمت قبل بده ! اولش مقاومت میکنه جنس جدید که بخره به قیمت جدید میده . اگه نده که یه موضوعی به اسم رقابت وسط میاد و مشتری هاش رو از دست میده
این فقط به شرطی هستش که دلار اگه 20 یا 22 میشه ، برای چند سال با شیب خییلی کمی بالا بره
بعدش هم یه چیزی که حقیقته اینه که هم دلار همیشه صعودیه و هم تورم همیشه وجود داره ! الان با ریزش دلار صرفا از سرعت گرونی کاسته شد