• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری روی ارز و تحلیل بازار ارز ( دلار , یورو و ... )

drdexter

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
20 آپریل 2011
نوشته‌ها
4,171
لایک‌ها
3,550
مهدی جان با تمام احترامی که برات قائلم لطفا پست های غیر مرتبط نزن.

تاپیک گفتگوی آزاد برای این کار هاست!

اتفاقا پستی شاید بی ربط بود ولی توش یه نکته بزرگ بود ;) . ببین دوست عزیز هیچ صرافی که هویت حقوقی درست حسابی داشته اولا 5 تا لیست زیر دستش هست که در مجموع نزدیک 700 شخصیت حقیقی و حقوقی توی این لیست های سیاه هستن که نباید به بهشون خدمات مالی داد . در ضمن هیچ یک از این افراد که کارشون به صورت حرفه ای و دقیق حواله ارزی هست به هیچ عنوان سمت حواله ای نمی رن که یک طرف به دولت به هر نحوی مرتبط بشه چون یک شبه همه چیزشون میره هوا . به شخصه حواله ای رو که یک شرکت دستور پرداختش رو صادر میکنه تا ته توهه اون شرکت رو درنیارم و ببینم یه جوری به این لیست ربط نداره برایش اصلا پا پیش نمیزارم این کار رو همه صرافی هایی که توان تامین ارزی و داشتن شخصیت حقوقی مستقل + وارد به بودن به مسائل حقوقی هستن انجام میدن .
 

mohenh

Registered User
تاریخ عضویت
17 نوامبر 2008
نوشته‌ها
746
لایک‌ها
73
اتفاقا پستی شاید بی ربط بود ولی توش یه نکته بزرگ بود ;) . ببین دوست عزیز هیچ صرافی که هویت حقوقی درست حسابی داشته اولا 5 تا لیست زیر دستش هست که در مجموع نزدیک 700 شخصیت حقیقی و حقوقی توی این لیست های سیاه هستن که نباید به بهشون خدمات مالی داد . در ضمن هیچ یک از این افراد که کارشون به صورت حرفه ای و دقیق حواله ارزی هست به هیچ عنوان سمت حواله ای نمی رن که یک طرف به دولت به هر نحوی مرتبط بشه چون یک شبه همه چیزشون میره هوا . به شخصه حواله ای رو که یک شرکت دستور پرداختش رو صادر میکنه تا ته توهه اون شرکت رو درنیارم و ببینم یه جوری به این لیست ربط نداره برایش اصلا پا پیش نمیزارم این کار رو همه صرافی هایی که توان تامین ارزی و داشتن شخصیت حقوقی مستقل + وارد به بودن به مسائل حقوقی هستن انجام میدن .

نه آقا سوال مسخره ای بود.

هیچوقت کمپانی بزرگی مثل شل با این همه سرمایه گذاری و سرمایه دار نمیاد از طریق غیر رسمی و صرافی انتقال پول بده.

تمام فعالیت های مالیش زیر ذره بین هست.
 

drdexter

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
20 آپریل 2011
نوشته‌ها
4,171
لایک‌ها
3,550
نه آقا سوال مسخره ای بود.

هیچوقت کمپانی بزرگی مثل شل با این همه سرمایه گذاری و سرمایه دار نمیاد از طریق غیر رسمی و صرافی انتقال پول بده.

تمام فعالیت های مالیش زیر ذره بین هست.

میس آندرستند شدی
127fs3556139.gif
منظور من اون شرکت های لیست سیاه تحریمی ایران مجبورن این کار رو بکنن و بنده هم کسائی و صراف هایی که در بازار ایران به صورت حرفه ای کارشون حواله هست رو عرض کردم که همیشه قبل از انجام هر حواله ای به اون لیست ها رجوع میکنن و ته و توه اون شرکت دستور دهنده حواله رو درمیارن ;) دیگه که واضح گفتم شل یا یه همچین شرکت هایی که آخع نمیان برای معامله و انتقال از 3Rd party. من منظورم شل و شرکت های خارجی نبود عزیز چون بر خلاف ایران انتقال پول خارج از بانک خودتون کاملا حکمش رو میدونید ;) .
 

Datis0

Registered User
تاریخ عضویت
7 ژوئن 2007
نوشته‌ها
497
لایک‌ها
42
محل سکونت
Esfahan
دوستان یه سوال :D
بروکر فارکسی نیست که دلار یا یورو یه ریال داشته باشه ؟ :)
 

mr.kazemi

Registered User
تاریخ عضویت
23 نوامبر 2008
نوشته‌ها
235
لایک‌ها
62
محل سکونت
Iran
اگر قیمت جهانی سویا را 0.45 در هر کیلو در نظر بگیریم تفاوت هر کیلو سویا با دلار آزاد و دولتی 300 تومان خواهد بود که برای دامدار به صرفه تر است تا این کالا را در کشورهای همسایه بفروشد تا دردسر نگهداری دام را تحمل کند.مگر اینکه سازمان کشاورزی هر شهرستان هر ماه تعداد دامهای هر دامداری را بشمارد و بر آن اساس به دامدار سویا دهد.:D
این تفاوت در همه کالاهایی است که با ارز دولتی وارد می شوند و برای استفاده کننده به صرفه تر است تا آن را در کشورهای همسایه بفروشد تا آن را استفاده کند،با اینکه مثلا کالاها هدفمند شدند اما به دلیل دو برابر شدن ارز باز هم تفاوت زیادی با قیمت جهانی دارند و به نظر می رسد بازار قاچاق کالاها به کشورهای همسایه داغ باشد. قیمت فروش بنزین و گازوییل در ترکیه به ترتیب حدود 2.5 و 2 دلار در هر لیتر است که اگر با نرخ آزاد از مناطق مرزی خریداری شود و نصف قیمت بازار ترکیه هم فروخته شود سود زیادی به صادرکننده خواهد رساند.
سیاست ارز دو نرخی محکوم به شکست است که یا قاچاق کالاها را زیاد خواهد کرد که منجر به استفاده بیشتر از ارز دولتی خواهد شد یا ارز آزاد استفاده خواهد شد که افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی را در پی خواهد داشت.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
گفت وگویی متفاوت با علی کفاشیان؛​
این سیستم بانک مرکزی را که این همه افراد غیرمتخصص در رأس آن هستند، نمی‎پسندم. مرحوم نوربخش همواره از مدیران خودش نظر می‎خواست. الان همه مدیران با سابقه رفته‎اند. من به لندن رفتم و دوره بانکداری دیدم.
به گزارش مشرق، کفاشیان در سال 55 در بانک مرکزی استخدام شد؛ زمانی که دلار فقط 7 تومان بود. در سال 1358 مدیر امور نظارت بر ارز شده و در بخش ارزی بانک مرکزی ماندگار شد. احتمالا در پايان گفت وگو دلايل پنجره را براي هم سخن شدن با كفاشيان متوجه خواهيد شد. وی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی بوده است. آنچه در ادامه مي آيد، حاصل گفت وگو با اوست:

آیا در اوایل انقلاب هم مشکلات بانکی به همین شدت بود؟

مشکلات اقتصادی و بانکی در زمان جنگ تحمیلی زیاد بود. جنگ موجب شده بود که خسارات بسیاری را متحمل شویم و وضع ویژه‎ای داشته باشیم. در زمان آقاي خاتمی تنش و مشکلات اقتصادی کمتر بود؛ اما در زمان فعلی به علت تحریم‎‎ها و محدودیت‎‎های بین‎المللی، محدودیت‎‎های مالی و بانکی زیادی داریم، اما کاری نمی‎توان کرد؛ چون این مسایل برای هدف والاي مبارزه با استکبار به‎وجود آمده است.

اما در چند سال اخیر، درآمد‎های نفتی‎مان كلان بوده و حتی حساب ذخیره ارز‎ی‎مان رکورد شکسته است. با وجود این، چرا نمی‎توانیم مشکلات بین‎‎المللی بانکی را رفع کنیم؟

بله درآمد‎های اقتصادی زیاد بوده، اما دست‎‎ها بسته است. ما درآمد‎های کلان داشتیم؛ اما نمی‎توانیم از آن استفاده کنیم. البته این سکه روی دیگری هم دارد و آن این‎که در بحث کلان وابستگی ما به خارج کمتر می‎شود و به خودکفایی نزدیک‎تر می‎شویم. یکی از برنامه‎‎های کلان اقتصادی حمایت از تولید داخلی است که با وجود مشکلات بی‎شمار اقتصادی، می‎توانیم به آن دست یابیم.

غیر از تحریم، چه عواملی موجب به‎وجود آمدن این وضعیت شده است؟

یکی از علل رخ دادن این اتفاق ناگوار، افزایش بیش از اندازه نقدینگی است. من قبلا هم گفتم اگر نقدینگی افزایش يابد، تورم زیاد شده و با کاهش ارزش پول ملی، تقاضا برای انواع ارز زیاد می‎شود. دولت می‎تواند با کاهش نقدینگی و انجام برنامه‎‎هایی تورم را کاهش دهد تا تقاضا برای سرمایه‎گذاری‎‎های جایگزین، مثل خرید سکه و دلار، کاهش یابد.

به‎نظر شما، نرخ واقعی دلار چند است؟

قیمت واقعی دلار زیر هزار تومان است؛ اما هیجان بازار و عواملی که گفتم موجب شده عرضه کم شود و تقاضا بالا رود. بنده در همان آغاز اجرای قانون هدفمندسازی یارانه گفتم که بدن تردید باید منتظر رشد حجم نقدینگی باشیم. وقتی پول سرگردان هجوم می‎آورد، قیمت ارز به‎طور کاذب بالا می‎رود.

به‎نظر شما مشکل بازار ارز ما چیست؟

بازار ارز دو مشکل دارد. يكي اينكه عرضه مصنوعی نگه داشته می‎شود و این خود یک بیماری است. دوم این‎که قیمت، تحت تأثیر عوامل روانی بیش از حد بالا رفته است.

آقاي بهمنی در جایی گفته است که بانک مرکزی مستقل از دولت است و سیاست‎‎های خود را پیاده می‎کند.

این حرف را قبول ندارم. بانک مرکزی در همه جا دولتی است، حتی در آمریکا. در کشور‎هایی هم که سیستم بانکی‎شان در ظاهر مستقل است، از سیاست‎‎های دولت تأثیر می‎پذيرد. مگر می‎شود بانک مرکزی یک کشور متأثر از سیاست‎‎های دولت و حکومت نباشد؟ بانک مرکزی نمی‎تواند وابسته به دولت نباشد. البته این امکان وجود دارد که یک رییس بانک مرکزی مستقل باشد و در حوزه‎‎های اختیاری خود بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.

ويژگيهاي یک رییس کل موفق بانک مرکزی، از نظر شما چيست؟ بانک مرکزی فعلی با این مدلی که ارایه می‎کنید، چهقدر فاصله دارد؟

استقلال رییس کل بانک مرکزی لازم است. مدیر بله‎قربان‎گو نباشد، ولی همه مسایل بخش‎‎های مختلف را درک کند. در تخصیص منابع، منافع مملکت و اوضاع کشور را در نظر بگیرد.
این سیستم بانک مرکزی را که این همه افراد غیرمتخصص در رأس آن هستند، نمی‎پسندم. مرحوم نوربخش همواره از مدیران خودش نظر می‎خواست. الان همه مدیران با سابقه رفته‎اند. من به لندن رفتم و دوره بانکداری دیدم. موقع برگشت، خریدم زیاد بود؛ وقتي برای ترخیص رفتم دیدم نكاتي را که آن‎ها برای برگ سبز در نظر می‎گیرند، اصلا در ایران در نظر نمی‎گیریم؛ ولی نكاتي را مدنظر داریم که اصلا مهم نیست. فهمیدم که چقدر سر ما کلاه رفته است و کل پروسه را عوض کردیم. تجربه‎‎های این‎گونه، سخت برای مدیراني به‎دست آمده است که از دوره دلار هفت تومانی تا الان در بانک مرکزی بوده‎اند. بالأخره در مقابل آن بازرگان کارکشته، باید یک بانکی خبره هم باشد.

تلاش مردم برای حفظ ارزش داراییهای خود هم، بازار ارز را در حالت تورمی تحریک می‎کند.

بله، ولی مردم باید یاد بگیرند که برای حفظ سرمایه‎ها و پس اندازهای خود سبد سرمایه‎گذاری تشکیل دهند و به یک بازار هجوم نبرند؛ چون در میان مدت همگی ضرر می‎كنند.

در آن بحران پس از پذیرش قطعنامه، نقش بانک مرکزی چه بود؟

هیچ نقشي نداشت.

یعنی بانک مرکزی در تشدید آن بحران از طریق عدم مهار آن، مقصر نبود؟

اصلا این توانایی را نداشت، اسمش بانک مرکزی بود. آن مسایل فقط ناشی از آثار روانی و سیاسی بود. طبیعی است که نگاه یک بازرگان به آن سوی مرزهاست. لذا، وقتی از تحریم بانک مرکزی یا حمله نظامی سخن ميگويند، جنسش را نگه می‎دارد؛ چون می‎داند که گران می‎شود.

پس خروج سرمایه‎ها چگونه رخ داد؟

به علت یک دسته سیاست‎‎هایی که در سال 73 در خصوص برخورد با یک سری بازرگان اجرا شد و‎‎ هياهو کردند، 70 تا 80 درصد سرمایه‎ها به دبي رفت. بعد‎ها، بهسختي توانستیم حداکثر 20 درصد این سرمایه را برگردانیم. در واقع، دبی با سیاست‎‎های ما تقویت شده است. الان هم آن سرمایه‎ها در امارات جا خوش کرده‎اند و راحت به کسب و کارشان می‎پردازند. آن موقع ما می‎گفتیم فلان کار آزاد است، بچه‎‎های امنیتی می‎گفتند نه، آزاد نیست. می‎گفتیم برو مو بیار، سر می‎آوردند. این‎ها صدمات اصلی است که اقتصاد کشور خورده است. بسياري از کشور‎ها با متخلفان اقتصادی برخورد می‎کنند، ولی پنهاني است و هیچ‎کس نمی‎فهمد. خیلی هم محکم و جدی و اثر بخش است. در مقابل، ما شلوغ می‎کنیم و سرمایه‎ها خارج می‎شود؛ ولی هیچ اتفاقی هم نمی‎افتد. این ضعف بزرگ ماست. فراموش می‎کنیم سرمایه امنیت می‎خواهد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از مدیران بانک مرکزی پاکسازی شدند. شما چگونه در این نهاد پولی ماندگار شدید؟

من چون عضو انجمن اسلامی بودم، بچه‎‎های بعد از انقلاب بانک مرکزی، بنده را تحویل می‎گرفتند. البته قبل از انقلاب، افراد بسیار کارشناسی در بانک بودند که بعد از انقلاب هم بودند؛ چون بانک مرکزی در جذب کارشناسان اقتصادی یک‎جای بسیار کلاس بالا بود.

با چند رییس کل کار کردید؟

قبل از انقلاب، دکتر مهران بود که خیلی فرد با سوادی بود. بعد از او اگر اشتباه نکنم، آقای خوشکیش بود که از مدیرعاملی بانک ملی به بانک مرکزی آمد و پس از انقلاب هم اعدام شد. آقای مولوی در دولت موقت رییس کل بود. در دولت بنی صدر آقای نوبری بود. سپس نوربخش رییس کل شد. توطئه‎ای شد و قاسمی به بانک مرکزی آمد. آقای عادلی هم دوره‎ای بود و بازهم مرحوم نوربخش.

کدامیک از این افراد رییس کل مستقل‎تری بود؟

بدون تردید، مرحوم نوربخش بهترین فرد بود. ایشان هم اقتصاددان برجسته‎ای بود، هم اهل تعامل گسترده بود و هم کیاست و سیاست بالایی در مدیریت داشت. مثلا اگر دولت مصوبه‎ای تصویب می‎کرد که با استقلال بانک مرکزی در تضاد بود و ایشان با وجود مخالفت نتوانسته بود که مانع تصویب آن شود، در ظاهر از دولت اطاعت می‎کرد؛ ولی در عمل زیر بار اجرای مصوبه نمی‎رفت تا حرف بانک مرکزی به کرسی بنشیند.

در مقابل، در دوران رییس کلی آقای عادلی مملکت زیر بار 35 میلیارد دلار بدهی خارجی رفت. خیلی اوضاع بدی شده بود؛ چون آقای عادلی از بالا دستور می‎گرفت. اما تا مرحوم نوربخش دوباره به بانک بازگشت، این اوضاع را سر و سامان داد. جلوی دولت می‎ایستاد.

آن زمان، یعنی تا همین 10 سال پیش، تخصیص‎ها با آن محدودیت‎‎های درآمد نفتی و بودجه‎ای، چگونه انجام می‎شد؟

اول سال به ما می‎گفتند با بودجه بر اساس نفت 20 دلار، که خیلی خوب بود اگر محقق می‎شد، درآمد مملکت می‎شود 15 میلیارد دلار. البته معمولا نفت بین 10تا 15 دلار بود. ما تقسیم می‎کردیم: اول کالا‎های اساسی، دوم بخش دفاع و دارو و شوینده‎ها و مواد بهداشتی‎ هم، بخش بعدی بود. این جوری، از 15 میلیارد دلار 7 تا 8 میلیارد دلار می‎رفت. 7 میلیارد می‎ماند برای صنایع و بازرگانی که بیایند و شلوغ کنند.
ناگهان، درآمد نفتی هم کم می‎شد و می‎رسید به 10 میلیارد. دیگر نمی‎شد آن هشت‎تایی که تخصیص یافته بود که ضروری هم بود، کم شود. پس دعوا می‎شد و علیه بانک مرکزی جو‎سازی می‎كردند. همین است که مالی‎چی‎ها بین همه منفورند؛ چون همه می‎گویند در تخصیص خسيساند.

در جریان مرحله اول یکسان‎سازی نرخ ارز بودید؟ الزام اجرای این سیاست در آن مقطع چه بود؟

موفق نشدیم. چون دولت‎ها شهامت این نوع تصمیم گیری‎ها را ندارند. دولت آقای احمدی‎نژاد این شهامت را داشت که یارانه‎ها را هدفمند کند.

قبول دارم که این قانون به مردم فشار می‎آورد؛ ولی به‎نفع اقتصاد است. در آن موقع، 70 درصد منبع ارزی را به نرخ هفت تومان می‎دادیم. كساني كه یک‎شبه میلیاردر شدند، از محل همین ارز یارانه‎ای بود. با زدوبند رانت به جیب می‎زدند. بسياري از این‎ها را می‎شناختم که از صفر به 100 رسیدند. خودم رییس فدراسیون دو و میدانی بودم و برای تأمین بودجه، با این ارز یارانه‎ای توپ وارد کردم و کلی سود کردم.

اما در سال 81 یکسان‎سازی موفق اجرا شد.

بله. من دیگر در بانک مرکزی نبودم، ولی چند سالی اوضاع خوب شد. البته الان به‎دلیل فشار غرب آن ثبات اقتصادی و سیاسی از بین رفته و ما در حال جنگیم؛ ولی باز هم مسئولان نباید برای اصلاح بخشی که دچار اخلال شده است، احساسی عمل کنند. چون با آزاد شدن نقدینگی در وضع فعلی، همان جایی که دولت براي اصلاح احساسی وارد شده، دچار اخلال می‎شود. باید از گذشته درس گرفت.

اتفاق‎‎های كنوني بازار ارز شبیه اتفاق‎‎های سال 72 است که دولت تلاش کرد با بازار هماهنگ شود.

بله، اما هیچ‎وقت نتوانستیم با بازار ارز هماهنگ شویم. سال 72 بود که اعلام کردیم همه سیاست‎‎های اقتصادی آزاد. ما هم در بانک مرکزی رفتیم کنار و گفتند بروید در گوشهاي بنشینید و کارتان را بکنید. جالب اينكه اداره‎‎های نظارت بر ارز و سیاست‎ها، تخصیص و صادرات یکی شد و من هم مدیرش شدم. ولی شش ماه بعد سیاست‎هاي آزادسازی متوقف شد.
 

arashaj74

Registered User
تاریخ عضویت
9 دسامبر 2011
نوشته‌ها
1,328
لایک‌ها
1,070
محل سکونت
teh
قیمت دلار امروز 1920
به نظرم اگر مذاکرات پیش رو با 5+1 به نتیجه نرسه رسیدن دلار به 3000 تومن قطعی هست و هر توافقی نرخ رو به زیر 1400-500 برمیگردونه
 

glofin

Registered User
تاریخ عضویت
30 ژانویه 2012
نوشته‌ها
629
لایک‌ها
202
در مورد بالارفتن قيمت دلار در صورت عدم نتيجه رسيدن مذاكرات با شما موافقم .
اما در مورد كاهش قيمت دلار خير .
مطمئن باشيد توي اين مملكت هرچيزي قيمتش رفت بالا ديگه نمياد پايين .
حالا وبينيم .
 

arashaj74

Registered User
تاریخ عضویت
9 دسامبر 2011
نوشته‌ها
1,328
لایک‌ها
1,070
محل سکونت
teh
در مورد بالارفتن قيمت دلار در صورت عدم نتيجه رسيدن مذاكرات با شما موافقم .
اما در مورد كاهش قيمت دلار خير .
مطمئن باشيد توي اين مملكت هرچيزي قيمتش رفت بالا ديگه نمياد پايين .
حالا وبينيم .
دوست عزیز در آمد سالانه نفتی ایران بالغ بر 100.000.000.000$ هست.اگر مشکلات فروش نفت و انتقال پول به ایران حل بشه کاهش دلار به زیر 1500 قطعی است و حتی میتونه به نرخ دولتی نزدیک بشه.البته بعید میدونم مذاکرات نتیجه داشته باشه
 

glofin

Registered User
تاریخ عضویت
30 ژانویه 2012
نوشته‌ها
629
لایک‌ها
202
بله 100 ميليارد دلار درآمد نفتي ايران بوده است و الان هم هست كه البته با بالارفتن قيمت نفت بيشتر هم شده ولي خوب تا وقتي
پول رو نتونن بگيرن دستشون ( دلار ) فايده اي نداره و مجبورا يا طلا يا گندم يا كالاي مصرفي به جاش بگيرن .
صد ميليارد دلار درآمد هست ولي مخارج اين حكومت با اجازه تون اونقدري زده بالا ( كمك هاي مالي به اين ور اون ور ) كه ديگه به زور
ميرسن ته موندش رو به عنوان يارانه بدن به ملت .
از آشفته بازار دلار هم تا دلت بخواد ماهي گرفتن و ميگيرن پس مطمئن باشيد اينا هيچ وقت دنبال آروم كردن سياستشون نبوده و نيستن .
پس مطابق هميشه :
چيزي كه بره بالا تو اين مملكت پايين بيا نيست . حالا ميخواد دلار باشه يا قيمت پوشك بچه .
 

b.yasini

کاربر فعال تاریخ و پزشکی و سلامت
کاربر فعال
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
7,666
لایک‌ها
2,930
محل سکونت
Living in Dreams
دوستان قیما حواله دلار امروز چند بود.
 

sajjadmaham

Registered User
تاریخ عضویت
18 دسامبر 2011
نوشته‌ها
843
لایک‌ها
72
سلام
آقا یه سوال شرعی ارزی دارم.:p
یکی هست میگه اگه دلاراتو امروز بهم بدی 40 تومن بالاتر از قیمت بازار ازت میخرم 15 روز دیگه پولتو میدم.
این ربا محسوب میشه؟
بعد الان تو بازار که این کارو میکنن به فرضاگه قیمت دلار 1900 باشه واسه 15 روز دیگه بخوان بهم چک بدن یا واسه 1 ماه دیگه.باید دلاری چند ازم بخرن؟
 

sajjadmaham

Registered User
تاریخ عضویت
18 دسامبر 2011
نوشته‌ها
843
لایک‌ها
72
قیمتای قبل عید هست خیزی بر نداشته از یه هفته مونده به عید تقریبا دیگه خرید و فروش چندانی تو بازار وجود نداشت چون همه خریدا رو کرده بودن و تقاضا کم شده بود.بعد الان یواش یواش بازار داره به حالت عادی بر میگرده و تقاضا رفته بالا و واسه همین قیمتا یواش یواش دارن صعود میکنن.
کسی می دونه چرا این خیزش رو برداشته قیمت دلار؟ آیا منطقیه یا احساسی!؟
 

mohenh

Registered User
تاریخ عضویت
17 نوامبر 2008
نوشته‌ها
746
لایک‌ها
73
سلام
آقا یه سوال شرعی ارزی دارم.:p
یکی هست میگه اگه دلاراتو امروز بهم بدی 40 تومن بالاتر از قیمت بازار ازت میخرم 15 روز دیگه پولتو میدم.
این ربا محسوب میشه؟
بعد الان تو بازار که این کارو میکنن به فرضاگه قیمت دلار 1900 باشه واسه 15 روز دیگه بخوان بهم چک بدن یا واسه 1 ماه دیگه.باید دلاری چند ازم بخرن؟

آقا مطمئن باش تو ایران تا ۱۵ روز د یگه همین مقدار ارزش پولت افت می کنه ... خیالت راحت باشه!
 

sajjadmaham

Registered User
تاریخ عضویت
18 دسامبر 2011
نوشته‌ها
843
لایک‌ها
72
بله ولی اینجوری دیگه خیالت راحته که تو این 15 روز اگه قیمت به صورت موقتم پایین اومد تو سودتو کردی یا به قول دوستان ارزش پولت حفظ شده..ولی من از لحاظ شرعی نمیدونم چجوری هست ربا محسوب میشه یا نه و اینکه الان تو بازار شرایطش چجوری هست یعنی واسه 15 یا 1 ماه بعد چقدر باید بالاتر از قیمت بازار ازم بخرن.
آقا مطمئن باش تو ایران تا ۱۵ روز د یگه همین مقدار ارزش پولت افت می کنه ... خیالت راحت باشه!
 

ali_nioton

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2006
نوشته‌ها
496
لایک‌ها
156
وقتی کسی قیمت اصلی یه جنسی رو بدونه ولی خودش به قیمت بالاتر بره اونو بخره هیچ مشکلی وجود نداره

تازه این بابا میخاد چکی از شما بخره که این معامله حکم اقساطی پیدا میکنه
معامله اقساطی هم عموما چن درصد بالاتر از قیمت واقعی انجام میشه
میزان درصدش هم اگه خریدار تو شرایط اضطراری نباشه و خودش قبول کنه باز مشکلی نداره

همین معامله اگه در شرایط اضطرار برای خریدار و در مورد کالای اساسی باشه
مثلا غذا تو زمان وقوع یه زلزله یا سیل مشکل دار میشه
 

sajjadmaham

Registered User
تاریخ عضویت
18 دسامبر 2011
نوشته‌ها
843
لایک‌ها
72
نه طرف وضعش توپه خودش صرافی داره.
وقتی کسی قیمت اصلی یه جنسی رو بدونه ولی خودش به قیمت بالاتر بره اونو بخره هیچ مشکلی وجود نداره

تازه این بابا میخاد چکی از شما بخره که این معامله حکم اقساطی پیدا میکنه
معامله اقساطی هم عموما چن درصد بالاتر از قیمت واقعی انجام میشه
میزان درصدش هم اگه خریدار تو شرایط اضطراری نباشه و خودش قبول کنه باز مشکلی نداره

همین معامله اگه در شرایط اضطرار برای خریدار و در مورد کالای اساسی باشه
مثلا غذا تو زمان وقوع یه زلزله یا سیل مشکل دار میشه
 
بالا