با عرض سلام به دوست گلم
من هم یه سوالی برام پیش اومد ..!
حالا که دولت جدید تصمیم به حذف یارانه ها شده ایا این امر برای افزایش نقدینگی دولت است که با توجه به اون ارزش پول ملی بالا رود ؟؟؟
ابتدا این رو عرض کنم من هم به مانند خیلی های دیگه اطلاعات بسیار دقیقی از مسائل اقتصادی ندارم تنها مورد تجربه کار کردن در بازارهای مالی و کمی مطالعه هست
بحث یارانه ها و تاثیر اون بر جامعه بحث بسیار سنگینی هست که من
قطعا علم اون رو ندارم و صرفا نظرم رو میگم
من شما به یک حدی از نقدینگی قانع هستیم اما دولت و عموما دولت ها هیچ وقت جیبشون پر نمیشه و هرچی درامد و مالیات داشته باشند بازم میگن کم داریم و . . .
از طرفی یارانه ها قسمت بسیار بزرگی از فکر و انرژی دولت رو گرفته و دولت تمام تلاشش بر اینکه یارانه کم نیاره تعداد یارانه بگیرها دقیق باشه به کسی اضافه نده به کسی کمتر نده هربار با اطلاعیه های مختلف مردم رو از دریافت یارانه منصرف کند و . . .
همین که یارانه ها واریز میشه تعداد تراکنش های بانکی رو ببینید واقعا سیستم های بانکی تو اون چند روز مختل میشن دستگاههای پوز تا چندیدن ساعت و روز پولهای رو جابجا نمیکنند
همین پولهای
به ظاهر اندک تحرک زیادی رو در جامعه ایجاد میکنه باز هم دولت مجبور میشه برای کنترل این فشارهای به ظاهر کوچک اما در مقیاس بزرگ و پراکنده عکس العمل هایی نشان دهد
دولت داره کاری میکنه که این تعداد کمتر و کمتر بشود تا جایی که یارانه قطع بشود
یا یارانه رو به صورت کالا در اختیار مردم قرار دهد تا حداقل بتواند کنترل بهتر و هدفمند تری داشته باشد
حالا سوال اینجا هست که چه ارتباطی بین یارانه و ارزش پول ملی هست ؟!
ابتدا اینکه تمام امور مالی و ارزش پولی کشور به دست دولت نیست در اصل بخش اصلی و ساست های کلی اون به بانک مرکزی و قسمتی از اون هم به مجلس برمیگردد
در اینجا دولت نقش اجرا کننده این اهداف و ساست ها رو داره که با توجه امکانات نظرات و پیشنهادهای خودش اون اهداف رو اجرا میکند
حالا این پولی که از حذف یارانه ها بدست میاد باید کجا خرج بشود ؟
اگر این پولها در مسیر درستی خرج نشه چه اتفاقی رخ خواهد داد ؟
وبرعکس اگر دولت بتواند مسیر درست و پیدا کند چه اتفاقی خواهد می افتد ؟
و هزاران سوال دیگه که با پاسخ دادن به انها میتوان ارزش پول ، مسیر صحیح سرمایه گذاری ، هدف های بلند مدت و کوتاه مدت دولت و بانک مرکزی و . . . بدست اورد
به صورت خلاصه : اگر پولی که از یارانه ها بدست میاد واقعا در مسیر تولید قرار بگیره میتواند ارزش پول ملی رو حفظ کند و رشد اقتصادی رفاه اجتماعی و . . . رو در بر خواهد داشت
اما اگر این پول و منابع همانند دولت قبل بخواهد مثلا به صورت بنگاه های زود بازده در اختیار عموم قرار بگیره باز هم نقدینگی زیاد دست مردم ، افزایش تورم ، عدم تولید ، نارضایتی اجتماعی ، خارج شدن کنترل اقتصادی از دست دولت ، کمبود بودجه ، افزایش قاچاق و . . . در انتظار خواهد بود
همانطور که در پست قبلی گفتم من فعلا به دار و دسته رفسنننننننننننججججججججانی امیدوارم هستم چون خیلی از دولت قبل کار کشته تر عمل میکنند حداقلش اینکه اشتباهات هشت ساله م.ا رو دیدن اون رو تکرار نمیکنند ( امیدوارم ) هرچند که سالها وقت نیاز هست تا لجن کارهای دولت قبل رو جمع کنند
به هر صورت ارزش پول ملی فقط به یارانه ها وابسته نیست و بخش اعظم اون به رونق اقتصادی ، واردات ، صادرات ، تولید کار و تعامل با جهان بیرون داره
من به مانند دوره قبل ناامید نیستم اما انچنان هم نسبت به این دولت امیدوار و توهمی فکر نمیکنم باید فرصت داد و نتیجه رو دید