• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری روی ارز و تحلیل بازار ارز ( دلار , یورو و ... )

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
ببخشید تازه دیدم این پست رو.

2800 تا 2900 مطمئنا قیمت رسمی دلار در سال آینده بعد از بهار خواهد بود.
هدف دولت کاهش ارزش دلار به نزدیک دلار مرجعه.
بر خلاف نظر دوستان الان دولت از فروش ارز در بازار آزاد سود زیادی نمی کنه.
دلار مرجع 2500 با هزینه حواله میشه 2680 یا همون 2700 اونوقت تو بازار آزاد قیمت 3000 تومن.
اگر دقت کنید دلال های زیادی در بازار ارز قرار دارند (بابک زنجانی یکی از واسطه های قدیمی بوده) که واسطه دریافت ارز مرجع تا فروش به مصرف کننده در بازار آزادد هستند. این واسطه ها قیمت ارز خریداری شده از دولت رو کاهش و قیمت مصرف کننده آزاد رو افزایش می دن که سود خودشون رو بیشتر کنند.
دولت شدیدا دنبال این مورده که قیمت دو ارز آزاد و رسمی رو به هم نزدیک کنه که این واسطه ها از بین برن.

در زمان جناب احمدی نژآد اختلاف دلار آزاد و رسمی به قدی بود که فروش ارز به هر صورت ممکن برای دولت سود دهی داشت (3800 تا 1226 رو در نظر بگیرید)

من معتقدم دلار در سال آینده با روندی نزولی و بسیار آرام به سمت 2800 تومن و سپس به پله 27x0 تومن حرکت می کنه و در همون میزان ثابت میشه. قیمت ارز مرجع هم با کمی افزایش روی 2650 تومن فیکس میشه و ارز به طور کامل تک نرخی میشه.

دقت کن که همچنان دولت علاقه مند به فروش ارز به قیمت بالاتره ولی شعارهای انتخابانی روحانی مانع این کار خواهد شد.
در ضمن با ورود مجلس جدید مشکل بودچه نیز حل خواهد شد.

باز هم توجه کنید که در سال آینده هدفمندی یارانه در فاز دوم به شدت منابع ارزی دولت رو تقویت خواهد کرد. (گرونی کالا برای مردم و تامین بودجه برای دولت!!!)
همان طور که گفتم من اصلا و اصلا به قیمت 2800 خوشبین نیستم یه چیزی مثل توهم میدونم قیمت 2800 رو
برای حرف هام از دلیل سیاسی و فاندامنتال و . . . استفاده نمیکنم ( هرچند که خیلی دلیل برای خودم دارم شاید به نظر دیگران اشتباه باشه اما برای من که تا حالا جواب داده و با توجه به حرف هایم خرید و فروش انجام میدم )
خیلی ساده و خلاصه
اگر خلاصه بودجه سال بعد رو مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که دلار رو 2650 در نظر گرفته اند ( توجه کنید که بودجه کشور ما به دلار هست نه بر اساس ریال - میدونید نفت رو چند دلار در نظر گرفته اند ؟ میدونید شرکت های بزرگ تولیدی صادر کننده و وارد کننده دلار رو برای سال بعد چند بسته اند ؟ و . . .)
طبق گفته علمای دین و فتوای بزرگان شما فقط مجاز هستید در شرایط عادی رو هر جنسی 10% بکشید
با همین منطقی که خودشون گفتن دلار میشه 2915 تومان
بعد اون وقت شما توقع داری دلار تک نرخی بشه !! اون هم روی 2700
اخه ایران رو چی حساب کردید چین ، ژاپن ، اروپا ، امریکا و . . .
وقتی دستت رو میزاری رو یک فنر تا مدتی میتونی تحمل کنی بعد از گذشت مدتی دست شما خسته میشود اما قدرت فنر همچنان باقی است همین که انرژی این فنر ازاد بشود قیمت ها مثل زمان م.ا ثبات نخواهد داشت
فکر کنم شما اصلا در محاسباتتون تورم رو حساب نمیکنیدسود های بانکی که روز به روز داره بیشتر میشه !!! اقتصاد کشور که به سمت دلال بازی حرکت میکند و . . .
وقتی من ایران رو با همین چین بقل گوشمون مقایسه میکنم و میبینم که برای اعلام نرخ بانکی 5 سال اینده خودشون تاریخ و حتی امروز ساعت اعلام میکنند ایران رو . . . . میبینم
بعضی حرف ها رو نمیتونم بزنم دلیلش رو همه شما میدونید

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
فکر کنم مزاح می کنید.
اگر بانک مرکزی نرخ ارز مرجع رو افزایش نده بازار به شدت به هم می خوره. قیمت رو می برن بالا که سود دلالها ثابت بمونه و زیاد نشه.
این یک سیاست قدیمیه برای کنترل دلالی.
از کدوم سیاست قدیمی صحبت میکنید ؟

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
دلار 3015
دلار فروردین ( بعد از تعطیلات عید ) 3040
سال خوبی داشته باشید :)

kingil4

Registered User
لایک‌ها
335
بعد از عید به کانال 2900 برمی گرده

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,664
با توجه به تعطیلی چند روزه ، به نظر فردا کاهش قیمت داریم یا افزایش؟؟؟

aliffvfhfhk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,924
دوستان عزیز اول سال نو را تبریک می گویم. نظرتان در مورد ارز و دلار چی هسته.
یعنی در امسال چه قیمتی بیشتر روی کار هست.

b.yasini

کاربر فعال تاریخ و پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
همان طور که گفتم من اصلا و اصلا به قیمت 2800 خوشبین نیستم یه چیزی مثل توهم میدونم قیمت 2800 رو
برای حرف هام از دلیل سیاسی و فاندامنتال و . . . استفاده نمیکنم ( هرچند که خیلی دلیل برای خودم دارم شاید به نظر دیگران اشتباه باشه اما برای من که تا حالا جواب داده و با توجه به حرف هایم خرید و فروش انجام میدم )
خیلی ساده و خلاصه
اگر خلاصه بودجه سال بعد رو مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که دلار رو 2650 در نظر گرفته اند ( توجه کنید که بودجه کشور ما به دلار هست نه بر اساس ریال - میدونید نفت رو چند دلار در نظر گرفته اند ؟ میدونید شرکت های بزرگ تولیدی صادر کننده و وارد کننده دلار رو برای سال بعد چند بسته اند ؟ و . . .)
طبق گفته علمای دین و فتوای بزرگان شما فقط مجاز هستید در شرایط عادی رو هر جنسی 10% بکشید
با همین منطقی که خودشون گفتن دلار میشه 2915 تومان
بعد اون وقت شما توقع داری دلار تک نرخی بشه !! اون هم روی 2700
اخه ایران رو چی حساب کردید چین ، ژاپن ، اروپا ، امریکا و . . .
وقتی دستت رو میزاری رو یک فنر تا مدتی میتونی تحمل کنی بعد از گذشت مدتی دست شما خسته میشود اما قدرت فنر همچنان باقی است همین که انرژی این فنر ازاد بشود قیمت ها مثل زمان م.ا ثبات نخواهد داشت
فکر کنم شما اصلا در محاسباتتون تورم رو حساب نمیکنیدسود های بانکی که روز به روز داره بیشتر میشه !!! اقتصاد کشور که به سمت دلال بازی حرکت میکند و . . .
وقتی من ایران رو با همین چین بقل گوشمون مقایسه میکنم و میبینم که برای اعلام نرخ بانکی 5 سال اینده خودشون تاریخ و حتی امروز ساعت اعلام میکنند ایران رو . . . . میبینم
بعضی حرف ها رو نمیتونم بزنم دلیلش رو همه شما میدونید

حرف شما دقیقا درسته اما در زمانیکه که فروشنده از بر قیمت فروشش 10 درصد اضافه کنه.

بزارید اینطور مثال بزنم این کمی در ایران درکش سخته.

وقتی شما کالا رو در سایت خارجی X دلار می بینید توقع دارید که در ایران x+12% دلار بخرید و این چیزی هست که اتفاق می افته (البته بیشتر مسلمان های ایرانی به این سود ها قانع نیستند و به قیمت x مقدار 300x رو اضافه می کنند)
ولی حقیقت چیز دیگری است. قیمت خرید کالا y هست که معمولا برای خیلی کالاها حداقل 25 درصد کمتر از x هست و با این احتساب و با احتساب هزینه حمل باید شما در ایران هم کالا رو به همون قیمت x دلاری بخرید که البته نمیشه.

ولی در مورد دولت قضیه فرق داره. قیمت 2650 تومان قیمت نهایی فروش ارز توسط دولته ولی دولت برای فروش ارز نفتی باید قیمت رو پایین تر از 2650 تومن در نظر بگیره که وقتی دلال در بازار اون رو به مردم می فروشه (یا بانک ها) قیمت کمی بالاتر از 2750 یا 2800 تومن باشه. همه دعوا و اقتصاد مقاومتی و .... بر سر همین قضیه است که بتونن تو سال آینده این قضیه رو اجرا کنن.

به نظر من سال آینده سال سکته اقتصادی بازار ارز خواهد بود. بازاری ثابت و بسیار نزدیک به ارز مرجع خواهیم داشت.

bikaran1384

Registered User
لایک‌ها
188
منم هم امیدوار بودم که امسال سال ثبات قیمت ارز باشه ولی با این کارهای عجیب دولت مثل افزایش یکباره حمل های انرژی و افزایش سود ارزش افزوده و اجرای طرح هدفمندی یارانه که همشون تورم زاست نمیدونم که ایا تیم اقتصادی دولت موفق به ثبات قیمت ارز میشه یانه؟؟؟؟؟؟ یا اصلا قصد ثابت نگه داشتن رو داره یا نه؟؟؟؟؟

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
حرف شما دقیقا درسته اما در زمانیکه که فروشنده از بر قیمت فروشش 10 درصد اضافه کنه.

بزارید اینطور مثال بزنم این کمی در ایران درکش سخته.

وقتی شما کالا رو در سایت خارجی X دلار می بینید توقع دارید که در ایران x+12% دلار بخرید و این چیزی هست که اتفاق می افته (البته بیشتر مسلمان های ایرانی به این سود ها قانع نیستند و به قیمت x مقدار 300x رو اضافه می کنند)
ولی حقیقت چیز دیگری است. قیمت خرید کالا y هست که معمولا برای خیلی کالاها حداقل 25 درصد کمتر از x هست و با این احتساب و با احتساب هزینه حمل باید شما در ایران هم کالا رو به همون قیمت x دلاری بخرید که البته نمیشه.

ولی در مورد دولت قضیه فرق داره. قیمت 2650 تومان قیمت نهایی فروش ارز توسط دولته ولی دولت برای فروش ارز نفتی باید قیمت رو پایین تر از 2650 تومن در نظر بگیره که وقتی دلال در بازار اون رو به مردم می فروشه (یا بانک ها) قیمت کمی بالاتر از 2750 یا 2800 تومن باشه. همه دعوا و اقتصاد مقاومتی و .... بر سر همین قضیه است که بتونن تو سال آینده این قضیه رو اجرا کنن.

به نظر من سال آینده سال سکته اقتصادی بازار ارز خواهد بود. بازاری ثابت و بسیار نزدیک به ارز مرجع خواهیم داشت.
سلام
سال نو مبارک
من اصلا اینطوری فکر نمیکنم
یعنی شما میفرمائید دولت میاد از درامد خودش میزنه میده به دلال !!

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
سلام
سال نو مبارک
من اصلا اینطوری فکر نمیکنم
یعنی شما میفرمائید دولت میاد از درامد خودش میزنه میده به دلال !!

بله این کار رو می کنه.
ایران در سر پرتگاه قرار داره. اگر کمی به کشورهای عربی اطراف توجه کنید تقریبا جز عربستان و قطر همگی به باد رفتند.
اگر دقت کنید در بیشتر کشورها به غیر از مصر عامل اصلی وضعیت اقتصادی مردم بوده که باعث این اتفاق شده.
با توجه به اینکه در ایران گروهی وجود دارند که به دقت می تونن مردم رو پیش بینی کنند به نظر میاد هدف اصلی در سال جدید وضعیت اقتصادی مردم خواهد بود.
دقت کنید که در هر **** هدف اصلی بقای نظامه نه سود موقت.
سال آینده سال رونق اقتصادی خواهد بود. این رونق حتی اگر برای مدت کوتاه (یک دوره 4 ساله و یا حداکثر 6 ساله) باشه به نظر من برای مردم خوب خواهد بود.

باید دانست که بین کشورهای مختلف از لحاظ رفتار با مردم فرق زیادی نیست.
همین ترکیه عزیز جان به محض اینکه یک نوار صوتی از دولت لو رفته یوتیوب رو فیلتر کرد و برای کاهش تشنج یک هفته توییتر رو بست.

اگر همین کشورها هم وضعیت تحریم ایران رو داشنتد ( یعنی اگر دکتر استرنج لاوهایی مثل جناب احمدی نژاد داشتند!!!) الان اینها هم وضعیت اقتصادی مثل ایران داشتند.

به راحتی میشه با بررسی وضعیت اقتصادی این کشورها در سال های قبل آینده ایران رو هم تا حدودی پیش بینی کرد. (البته همه اینها به شرطیه که برادران خود جوش اجازه بدن این توافق با غرب انجام بشه)

mehdidotcom

Registered User
لایک‌ها
35
بله این کار رو می کنه.
ایران در سر پرتگاه قرار داره. اگر کمی به کشورهای عربی اطراف توجه کنید تقریبا جز عربستان و قطر همگی به باد رفتند.
اگر دقت کنید در بیشتر کشورها به غیر از مصر عامل اصلی وضعیت اقتصادی مردم بوده که باعث این اتفاق شده.
با توجه به اینکه در ایران گروهی وجود دارند که به دقت می تونن مردم رو پیش بینی کنند به نظر میاد هدف اصلی در سال جدید وضعیت اقتصادی مردم خواهد بود.
سال آینده سال رونق اقتصادی خواهد بود. این رونق حتی اگر برای مدت کوتاه (یک دوره 4 ساله و یا حداکثر 6 ساله) باشه به نظر من برای مردم خوب خواهد بود.

همین ترکیه عزیز جان به محض اینکه یک نوار صوتی از دولت لو رفته یوتیوب رو فیلتر کرد و برای کاهش تشنج یک هفته توییتر رو بست.

اگر همین کشورها هم وضعیت تحریم ایران رو داشنتد ( یعنی اگر دکتر استرنج لاوهایی مثل جناب احمدی نژاد داشتند!!!) الان اینها هم وضعیت اقتصادی مثل ایران داشتند.

به راحتی میشه با بررسی وضعیت اقتصادی این کشورها در سال های قبل آینده ایران رو هم تا حدودی پیش بینی کرد. (البته همه اینها به شرطیه که برادران خود جوش اجازه بدن این توافق با غرب انجام بشه)
کاملا متین اما یک نکته دولت اگر هدفمندی یارانه ها را در سال جدید اجرایی کنه مرحله دوم منظورم هست بطور حتم دست به خودکوشی زده است و اون امیدی که مردم را تا االان نگه داشته از بین خواهد رفت و عواقب سیاسی و اجتماعی وجشتناکی خواهد داشت مردم تجمل گرانی بیش ا ز این را ندارند دیگه نمیشه مردم را فریب داد چون نه روحانی احمدی نزاد است و نه مردم مردم قدیم.امیدوارم دولت با تصمیم درست فقط تعدادی از دهک های یارنه بگیر را حدف کند تا دخل و خرج یارانه ها بخونه تمام امید دولت هم همین هست. خدا کنه مرحله دوم اجرا نشه و تحلیل شما درست از آب در بیاد و کمی اقتصاد رونق بگیره

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
کاملا متین اما یک نکته دولت اگر هدفمندی یارانه ها را در سال جدید اجرایی کنه مرحله دوم منظورم هست بطور حتم دست به خودکوشی زده است و اون امیدی که مردم را تا االان نگه داشته از بین خواهد رفت و عواقب سیاسی و اجتماعی وجشتناکی خواهد داشت مردم تجمل گرانی بیش ا ز این را ندارند دیگه نمیشه مردم را فریب داد چون نه روحانی احمدی نزاد است و نه مردم مردم قدیم.امیدوارم دولت با تصمیم درست فقط تعدادی از دهک های یارنه بگیر را حدف کند تا دخل و خرج یارانه ها بخونه تمام امید دولت هم همین هست. خدا کنه مرحله دوم اجرا نشه و تحلیل شما درست از آب در بیاد و کمی اقتصاد رونق بگیره

دولت چهار سال برای انجام کارها وقت داره و رفیق بدون که مردم ایران هیچ وقت از هیچ چیز خسته نمیشن. اگر هوا ی نفس کشیدن هم پولی بشه بازم هم این مردم نادان پولشو میدن.

اتفاقا من با دور دوم هدفمندی موافقم اینطوری شاید دولت بودجه لازم برای برنامه های خودشو بتونه بدست بیاره.

بالاتر از سیاهی رنگی نیست و الان ما تو بخش مشکی داریم سیر میکنیم.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
بله این کار رو می کنه.

با توجه به احترامی که برای شما و ایده های شما دارم باید بگم شما نه دولت رو شناختید نه دلال
به همین شکل هم دلالهای اقتصادی و رانت خواران مختلف دارن دولت رو به زمین میکوبند بعد شما میفرمائید دولت میخواهد بهشون میدون و از درامد خودش به اونها هم بده !!!
نمونه خیلی اشکار رانت بورس
مثلا میخواهند سهام شرکت های مختلف رو بین مردم تقسیم کنند
اگر سهم ارزنده باشه دست من و شما به یک سهم از اون هم نمیرسه طرف به صورت بلوکی و پایین تر از قیمت برش میداره و با قیمت بسیار بالاتر میندازه به مردم
من متوجه نشدم این تقسیم درامد بین مردم ( اما کام دلال ) چه تاثیری بر اقتصاد داره شما فقط مثال عربستان و . . . زدید

e h s a n

Registered User
لایک‌ها
702
کد خبر: ۳۹۰۲۱۰
تاریخ انتشار:۱۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۴
-
04 April 2014

359896_621.jpg
دولت تدبیر و امید در سال اقتصاد و فرهنگ دو برنامه مهم اقتصادی را پیاده سازی خواهد کرد که قطعا پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، دومین برنامه همان تک نرخی کردن ارز و خداحافظی با **** ارز چند نرخی خواهد بود.
به گزارش مهر، اولین بار موضوع یکسان سازی نرخ ارز در سال 93 حدود 3 ماه پیش توسط محمد باقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری به صورت رسمی و جدی مطرح و اعلام شد که این برنامه به طور حتم در سال جاری اجرا خواهد شد.
نوبخت رویکرد دولت در بودجه سال 93 را حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز اعلام و تصریح کرد که یکسان سازی نرخ ارز طبق برنامه دولت به یکباره انجام نخواهد شد؛ بلکه یکسان سازی به تدریج توسط دولت اجرا می شود. در عین حال اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در آخرین روزهای سال 92 در همایشی به صراحت اعلام کرد که قطعاً در سال آینده **** تک نرخی شدن ارز در کشور اجرا خواهد شد.
البته به گفته مقامات بانک مرکزی اجرای این برنامه به تدریج خواهد بود و در نیمه دوم امسال **** تک نرخی ارز در بازار ارز کشور حاکم خواهد شد و باید با **** ارز چند نرخی خداحافظی کرد. رئیس کل بانک مرکزی هم موضوع اصلی در این زمینه را ثبات اقتصادی اعلام و بیان کرد که دولت به دنبال نرخی است که بتواند تولید و اشتغال را در کشور پشتیبانی کند.
2 برنامه اقتصادی دولت در سال 93
دولت تدبیر و امید در سال اقتصاد و فرهنگ دو برنامه مهم اقتصادی را اجرا خواهد کرد که قطعا پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، دومین برنامه همان تک نرخی کردن ارز خواهد بود. با این وجود به نظر می رسد که دولت یازدهم قصد دارد پس از اجرای بخش مهمی از برنامه هدفمندسازی یارانه ها، **** ارز تک نرخی را در بازار و اقتصاد کشور پیاده کند.
به هر حال بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه **** ارزی کشور باید شناور مدیریت شده باشد و نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابت پذیری در تجارت خارجی و با ملاحظه تورم داخلی و جهانی و همچنین شرایط اقتصاد کلان از جمله تعیین حد مطلوبی از ذخایر خارجی تعیین شود.
تصمیم دولت برای تک نرخی کردن ارز زمانی حالت جدی به خود گرفت که پیشنهاد دولت در بودجه سال 93 در مجلس به تصویب رسید و بالاخره قرار شد پس از 12 سال بار دیگر ارز در **** اقتصاد ایران تک نرخی شود تا بار دیگر رانت و فساد حاصل از ارز چند نرخی از اقتصاد کشورمان رخت بربندد.
با افزایش نرخ تورم طی سالهای اخیر، نرخ ارز هم مشمول تورم شد و فاصله نرخ ارز دولتی و آزاد به مرور زمان بیشتر شد و در نهایت **** ارز تک نرخی از بین رفت. با افزایش مشکلات ارزی تجار ایرانی، دولت دهم بخشنامه های ارزی را یکی پس از دیگری صادر می کرد که البته تاثیرات زیادی بر بازار ارز نداشت و حتی واردکنندگان نسبت به عدم ثبات بخشنامه های ارزی انتقاد می کردند.
پایان دوران ارز 3 نرخی
می توان گفت که طی سالهای اخیر تقریبا 3 نرخ ارز ( دلار) در اقتصاد ایران حاکم بود، نرخ ارز بازار آزاد، نرخ ارز مبادله ای و نرخ ارز مرجع. البته در گذشته طی سالهایی **** ارز تک نرخی در کشور حاکم بود، اما در سالهای گذشته به دلیل سودجویی هایی که در بازار ارز صورت گرفته بود، **** ارزی کشور دارای چند نرخ شد. به هر حال اگر به پیشینه نرخ ارز در کشور نگاهی بیاندازیم می بینیم که نرخ ارز در ایران حدود دو سال پس از اتمام جنگ 12 نرخ را تجربه کرد.
پس از آن دولت وقت برنامه هایی را برای ساماندهی نرخ ارز آغاز کرد که در نهایت باعث شد نرخ ارز در نخستین روزهای سال 72 شاهد تک نرخی شدن باشد البته این وضعیت حتی برای یکسال نیز دوام نیاورد و با تغییر دولت و تغییر برنامه ها و سیاست های اقتصادی، دوباره نرخ ارز به دو نرخ آزاد و دولت تبدیل شد. به هر حال در سال 80 بود که نرخ ارز در بازار آزد و دولتی دوباره به هم نزدیک شد و این وضعیت تا سال 89 تداوم یافت.
در پی افت و خیزهای بازار ارز، در همین سال فاصله دو نرخ از هم افزایش یافت. در نهایت دولت دهم تصمیم گرفت برای استفاده بهتر واردکنندگان و تجار از ارز و قطع دست سودجویان از بازار ارز، مرکز مبادلات ارز را با نرخ ارز مرجع راه اندازی کند که با این کار عملا نرخ ارز 3 نرخی شد. بعد از این موضوع دولت تصمیم دیگری گرفت و آن این بود که به کالاهای اساسی و نهاده ها دامی و کشاورزی مابه التفاوت نرخ ارز 1226 و ارز مبادله‌ای که حدود 2500 تومان بود را بپردازد و در نهایت در فروردین ماه سال 92 بود که نرخ ارز مرجع از **** ارزی کشور حذف شد.
تصمیم بزرگ اقتصادی دولت
حال دولت یازدهم تصمیمی بزرگ برای اقتصاد کشور گرفته است و آن یکسان سازی نرخ ارز است؛ اجرای این برنامه به گفته اقتصاددانان نیازمند شرایط با ثبات اقتصادی و آرامش بازار ارز است، که البته باید در انتظار نحوه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از سوی دولت و تاثیر آن بر روی بازار ارز و سایر بازارهای اقتصادی مثل بورس، مسکن، طلا و سکه و قیمت موادغذایی، بنزین و غیره باشیم.
برخی از کارشناسان می گویند که با محدود کردن تقاضای ارز توسط دولت و عرضه بیشتر ارز می توان قیمت ارز آزاد به قیمت ارز در بودجه نزدیک کرد. از سوی دیگر آزادسازی 4.2 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران و واریز قسط اول آن به اعتقاد اقتصاددانان طی ماه های آتی تاثیر مثبتی بر بازار ارز کشور خواهد داشت و می تواند باعث کاهش نرخ ارز شود.
در این زمینه اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی، پیش از آزاد سازی بخشی از دارایی‌های ایران با بیان این که طی روزها و ماه‌های آینده شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود، گفت: البته باید توجه کرد که نرخ ارز را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌کند، اما با توجه به گشایش‌های ایجاد شده طبیعی است که انتظار داشته باشیم نرخ ارز به سمت کاهش تغییر کند.
با این وجود تاکید بر تک نرخی شدن ارز در شرایطی صورت می گیرد که چندی پیش مسعود نیلی مشاور اقتصادی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: به دلیل غیر قابل تبدیل بودن ارز حاصل از صادرات نفت (یوآن چین و وون کره‌جنوبی)، یکسان سازی نرخ ارز به آن معنایی که در نظر ما است فعلا امکان‌پذیر نیست.
وی با بیان اینکه اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که دو نوع ارز آزاد و مبادلاتی داریم که از دو جنس مختلف هستند، تصریح کرد: یکی ارز مبادلاتی که در قالب ارزهایی مثل یوآن چین و وون کره‌جنوبی و نتیجه صادرات نفت است و دیگری، ارز بازار آزاد که عمدتا دلار و یورو است.
نیلی افزود: دستیابی به ارز مبادلاتی مشکل است و با توجه به اینکه ماهیت این دو نرخ تفاوت دارد نمی‌توان گفت یکسان‌سازی را باید بین این دو قیمت انجام دهیم؛ چراکه نوع بازار آزاد کنونی با بازار آزاد دهه هفتاد تفاوت دارد و یکسان‌سازی آن نیز، شرایط متفاوتی را طلب می‌کند و تبدیل ارز حاصل از فروش نفت به ارزهای معتبر، یکی از چالش‌های اصلی دولت است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر چه قیمت دلار در بودجه امسال 2650 تومان پیش‌بینی شده اما اگر حاشیه‌ای به آن اضافه کنیم در حقیقت به قیمتی می‌رسیم که در بازار آزاد وجود دارد این موضوع نشان می‌دهد مسیری که بودجه 93 طی می‌کند در جهت نزدیک کردن ارز دولتی به بازار موثر است.
ارز چه نرخی تعیین می‌شود؟
موضوع مهم دیگری که در این بحث مطرح است، قیمتی است که دولت برای نرخ ارز تک نرخی مشخص خواهد کرد، گرچه دولتمردان مطرح می کنند که نرخ ارز را بازار تعیین می کند، اما عملا گفته های ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره قیمت ارز تنها پس از مدت کوتاهی که بر سر کار آمده بود، مشخص کرد که دولت تعیین کننده نرخ ارز است و تصمیمات دولت در تعیین نرخ ارز تاثیر مهمی دارد. در همان زمان سیف که قیمت ارز در بازار به حدود 2900 تا 3000 تومان می رسید اعلام کرد که نرخ ارز در بازار مناسب است و به کف رسیده است.
البته هنوز مردان اقتصادی نرخ مشخصی را برای ارز تک نرخی اعلام نکرده اند و تنها از طریق نرخ ارزی که در بودجه سال 93 تعیین شده است می توان حدود نرخ ارز تک نرخی را حدس زد، گرچه نوبخت سخنگوی دولت دلیل یکسان سازی نرخ ارز را فاصله زیاد بین نرخ بازار آزاد و مبادله که فسادآور است، اعلام و مطرح کرد که تلاش می کنیم تا نرخ تسعیر و برابری به سمت واقعیت برود تا نرخ واقع بینانه‌ای که نرخ اسمی بازار نیست بلکه نرخ بین 2588 و 2650 تومان است نرخ متعادلی باشد.
گرایش دولت به نرخ بازار آزاد
در حال حاضر نیز نرخ ارز مبادله ای مرکز مبادلات ارزی برای دلار 2544 تومان و در بازار آزاد حدود 3000 تومان است، اما به راحتی می توان پیش بینی کرد که سیاست دولت در **** تک نرخی حرکت به سمت نرخ بازار آزاد خواهد بود.
از سوی دیگر ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در مورد نرخ ارزی که در **** تک نرخی ارز تعیین خواهد شد، عنوان کرده است: اکنون زمان بحث برای اینکه کدام نرخ به کدام قیمت می رسد نیست اما تلاش این است تا نرخ یکسانی در کشور داشته باشیم. به دنبال آن هستیم تا با یکسان سازی نرخ ها بازار به ثبات توام با تعادل برسد که بنا شده این امر تا پایان سال 93 انجام شود.
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این خصوص گفته است: دولت خود را متعهد می داند سیاست یکسان سازی نرخ ارز همگام با کنترل تورم را در یک فرآیند تدریجی اجرا کند. تک نرخی و یکسان سازی نرخ ارز از جمله اقداماتی است که بعد از ایجاد آرامش نسبی در بازار پول و ارز کشور، قابل اجرا خواهد بود.
به هر حال اقتصاددانان به دولت توصیه می کنند و از دولتمردان می خواهند که نرخ ارز را پ

e h s a n

Registered User
لایک‌ها
702
با عرض تبریک سال نو به همه یوزرهای PT
همونطور که خبر دارین میخواهند سال جدید روزی پانصد هزار بشکه نفت به روسیه صادر کنند و به قیمت 4-5 دلار زیر قیمت آزاد بفروشند و در عوض فولاد و مبادله های تهاتری با روسیه داشته باشند
شرکت جدید به جز غول نفتی روس اتم هم فقط برای فعالیت داخلی در روسیه تاسیس شده برای جلوگیری از تحریمات بین المللی!
این خبر مهم رو در کنار خبر بالا بذارین (روزی 5 میلیون دلار درآمد نفتی اضافه شده بشکه ای 100 دلارم حساب کنیم یعنی ماهی یک و نیم میلیارد دلار خوب دولت سال 93 میتونه دلارو به راحتی روی دلار مبادله ای تک نرخی کنه و یا به راحتی روی دلار آزاد
و متاسفانه انتظاری نداریم روز قیمتی زیر 3 تومن باشه و همه تحلیل ها و خزانه همیشه خالی حکایت از احتمال دوم رو داره
توضیحات بیشتر در مورد این خبر

poq

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2,567
همونطور که خبر دارین میخواهند سال جدید روزی پانصد هزار بشکه نفت به روسیه صادر کنند و به قیمت 4-5 دلار زیر قیمت آزاد بفروشند و در عوض فولاد و مبادله های تهاتری با روسیه داشته باشند
شرکت جدید به جز غول نفتی روس اتم هم فقط برای فعالیت داخلی در روسیه تاسیس شده برای جلوگیری از تحریمات بین المللی!
این خبر مهم رو در کنار خبر بالا بذارین (روزی 5 میلیون دلار درآمد نفتی اضافه شده بشکه ای 100 دلارم حساب کنیم یعنی ماهی یک و نیم میلیارد دلار خوب دولت سال 93 میتونه دلارو به راحتی روی دلار مبادله ای تک نرخی کنه و یا به راحتی روی دلار آزاد
و متاسفانه انتظاری نداریم روز قیمتی زیر 3 تومن باشه و همه تحلیل ها و خزانه همیشه خالی حکایت از احتمال دوم رو داره
ببخشید احتمال دوم رو نفهمیدم درست منظورتون رو . بیشتر توضیح میدید ؟
پ ن : کاش ایران از این روسیه بیرون میکشید.

Del Monte

Registered User
لایک‌ها
283
این یعنی چی؟
دلار ارزون میشه یا گرون یا ثابت میمونه؟

b.yasini

کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
این یعنی چی؟
دلار ارزون میشه یا گرون یا ثابت میمونه؟

احسان خیلی شکیل نوشته.
دلار یا روی 3 تومن ثابت میشه یا نیاد روی ارز مبادله ای ثابت میشه.
روند در هر صورت کاهشیه.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

بالا