بله. 110 کیلو گوجه رو هم من خریدم لابد :general108:
باشه. من قبول کردم عصبی نیستی:general601:
آقا چرا حرف منو نمیگیری ؟ من میگم حرف سایت و کانال روی بازار بی تاثیره. همونطور که الان میگن 6 تومن و بی تاثیره، اگر الان بگن قیمت 20 تومنه باز هم بی تاثیره. چون قیمت الان 14500 ـه
جون عمه شون چقدر هم کار کردن
. کلی آدم بیسواد با پارتی و سهمیه توی دولت استخدام شدن که کلا 10 دقیقه در روز کار میکنن. کاهش ارزش پول، 1 علت اصلی داره. واردات ایران بیشتر از صادراتشه. مردم ایران بیشتر از چیزی که به دنیا عرضه میکنند، از دنیا میگیرند. بنابر این ارزش پولشون افت میکنه.
پارسال دلار 4 تومن بود. حقوق یک کارمند فرضا 4 میلیون تومن بود. میشد معادل هزار دلار. این کارمند واقعا به اندازه 1000 دلار از خارج جنس میخرید. از گوشی موبایل و کامپیوتر و لوازم الکترونیکی گرفته که مستقیم میخرید تا آرد ماکارونی و پارچه لباسش و قطعات استفاده شده در لامپ خونه اش که غیر مستقیم میخرید. حالا بازدهی واقعی این کارمند در بازار بین المللی چقدر بود ؟ 50 دلار
... خب طبیعیه که وقتی دولت 1000 دلار به این حقوق میده و 50 دلار از بغلش درآمد داره، باید 950 دلار باقیمونده رو از یه جایی جور کنه. اونجا هم منابع طبیعی بود. نفت استخراج میکرد، میداد مردم بخورند
. یعنی از محل منابع نفتی به مردم سوبسید میداد. حالا دیگه نمیتونه نفتشو بفروشه، حالا باید چیکار کنه ؟ باید پول واقعی کار مردم رو بهشون بده. یعنی به اون کارمندی که کارش 50 دلار ارزش داره، 50 دلار بده. یعنی حقوق 4 میلیونیش بشه 50 دلار. یعنی دلار بشه 80 هزار تومن
. مطمئن باش اگر فروش نفت قطع بشه، همین اتفاق میفته.
شمای web developer برو مثل هندی ها توی بازار بین المللی کار کن و دلار دریافتیت رو وارد کشور کن، بعد ببین ارزش پول ملیت میره بالا یا نه:general108:
اولا که دوستان لطف داشتن که منو استاد صدا میکنن. شخصیت و ادب خودشون رو به نمایش گذاشتن. من شاگرد هم نیستم:general108:. ادعایی هم در زمینه اقتصاد ندارم.
ثانیا که من الان دارم از اسپانیا به سوئد، دستگاه می فروشم. خریدار کرون سوئد پرداخت میکنه و پولش به محض ورود به بانک من، تبدیل به یورو میشه و به حسابم می نشینه. من نه تنها بابت این تبدیل مالیات نمیدم، بلکه هزینه ناچیز تبدیل رو هم در فرم تکس ریترن جزو هزینه هام میزنم و از مالیات سود بقیه معاملاتم هم کم میکنم
. شما متاسفانه مفهوم مالیات رو نفهمیدی اصلا. فکر میکنی مالیات پولیه که باید با زور از ثروتمندها گرفت و به فقرا داد. نه عزیز. اون اسمش مالیات نیست، رابین هود بازیه:general304:. در همه کشورها از قشر ثروتمندشون دفاع میکنند، چون اقتصاد داره روی ثروت اونها میچرخه. رکود وقتی اتفاق میفته که ثروتمندها دست از خرید بردارند. وگرنه فقرا یه چیزهای محدودی رو همیشه میخرند. الان در ایران اون کسی که 1 میلیون درآمد داشته، همچنان 1 میلیونش رو خرج میکنه، اما کسی که 1 میلیارد درآمد داشته و پارسال همه شو خرج میکرده، امسال از ترسش 100 میلیون خرج میکنه و 900 میلیون پس انداز. لذا بازار در رکود فرو میره
الان در اروپا، به من وام با بهره خیلی کمتری میدن نسبت به اون کسی که فقیره. از اون 20 یورو هزینه تمدید کارت اعتباریشو میگیرن، از من هیچی:general108:. اون از کارت اعتباریش 3000 یورو خرید میکنه، سر ماه از حسابش 3150 یورو بر میدارن، از من همون 3 هزار تا رو میگیرن. حالا اگه ایران بود، شمای نوعی صدای اعتراضت بلند بود که بانک ها اون فقیر بدبختو میچاپند میدن به این گردن کلفت فلان فلان شده:general509:
. در صورتی که این عملکرد بانک ها باعث شده که من پولم رو بذارم توی بانک و بانک بتونه به همون فقیر، وام و کردیت بده. یعنی همه دارن سود میکنن این وسط
دوست عزیز، طرز تفکر کمونیستی و رابین هودی و ایثارگری اشتباهه. اگر درست بود، ما الان در این وضع نبودیم.... اینکه بخوای به زور باتون یوروی منو با قیمت کم از چنگم در بیاری، میدونی عاقبتش چیه ؟ من پولم رو میبرم تو اروپا انبار میکنم. خیلی ساده
. آب از آب تکون نمیخوره به جان خودم
... اما اگر اجازه بدی که در ایران احساس امنیت بکنم، نه تنها یوروم رو میارم تو ایران، بلکه به فکر تاسیس کارگاه و کارخونه و اشتغال زایی در ایران هم میفتم. تازه بعدش 4 تا دوست خارجیم رو هم ترغیب میکنم که بیان تو ایران سرمایه گذاری کنند. هیچکس از سود بدش نمیاد که
اینو بفهم که انقلابی گری و دار زدن و گردن زدن مردم و سوراخ کردن دستشون و طناب از بین کتفشون رد کردن و سرب مذاب تو حلق ریختن
و این کارها، مربوط به قرون و اعصار گذشته است و در دنیای مدرن، جوابگو نیست