ای بابا دکتر جان تا چندماه پیش که پیش بینی روی 3000 بود الان شد 4500؟
میترسم دو ماه دیگه بریم رو 5000 بالام جان

4500 تقریب خوبی برای نرخ دلار آزاد در تاریخ 91/07/10 هست ! به این معنی نیست که دلار تا 4500 تومن بالا میره و متوقف میشه . اگه اینطوری پیش بریم فرضا دی ماه قیمت دلار بشه 4500 تومن اون موقع قیمت واقعی دلار چیزی بالاتر خواهد بود !
ای بابا دکتر جان تا چندماه پیش که پیش بینی روی 3000 بود الان شد 4500؟میترسم دو ماه دیگه بریم رو 5000 بالام جان![]()
![]()
سقفی وجود نداره .... شاید آخر سال 10 تومن هم رد کنه ...روزی 5 درصد افزایش قیمت ... خیلی بیشتر از این صحبت هاست ...
منم چیزی خلاف این نگفتم . فقط گفتم 3-4 ماه دیگه اقتصاد ما ترکیده تر خواهد شد درامد نفتیه م کاهش خواهد یافت و قیمت دلار همینطوری بالا و بالا تر خواهد رفت . 4500 سقف همیشگی قیمت دلار نیست ! اگر مخالفی همین پست یادت باشه تا شب عید !نه عزیز نرخ دقیقش رو توی یک پست بالاتر گفتم که بر اساس محاسبه به دست اومده . نرخ واقعی اینه کالا (ارز) 4609 تومن بنا بر شاخص تورم هر ماه به ماه قبلیش بدست اومده . سیاست تک نرخی کردن نرخ ارز یعنی تعیین قیمت شناور ارزی که هر روز متغیر هست . در ضمن دوستانی در تحلیل هاشون میگن دولت ارز نداره - کفگیر ته دیگ خوره - یا اینکه نیست بدن چه ارزی ؟ کوش کجاست . در واقع باید بگم که هیچ موقع و در هیچ شرایطی از زندگی خودتون ساده نگر نباشید و نه تحت تاثیر رسانه های دولتی ج.ا باشید نه بی بی سی و وی او ای . چرا ؟
دوستان و اسانید محترم از کجا میتونم دیتای قیمت ریالی , دلار و طلا رو تو تایمهای 15M - 1H - 4H گیر بیارم ؟
منم چیزی خلاف این نگفتم . فقط گفتم 3-4 ماه دیگه اقتصاد ما ترکیده تر خواهد شد درامد نفتیه م کاهش خواهد یافت و قیمت دلار همینطوری بالا و بالا تر خواهد رفت . 4500 سقف همیشگی قیمت دلار نیست ! اگر مخالفی همین پست یادت باشه تا شب عید !
اینو منم میخوام فرمت متاتریدشو. این مبنا از کجا میاره؟نبود ؟ نیست ؟
دکتر جان دولت امسال سیاست انبساطی رو در پیش گرفت مانند هر سال ! با اینکه وضعیت معلوم بود و باید سیاست انقباضی رو د رپیش میگرفت اما اصرار کرد به نظری که بهش تحمیل شده و ......... باعث گردش بالای پول در کشور شد و نقدینگی هم که دیگه ........
همه اینها بدون تحریمها هم باعث رسیدن به جایی که الان هستیم میشد چه برسه به اینکه تحریم هم باشیم ... ارزش واقعی پول هم به هر نسبتی که در بیاریم با توجه به فروش نفت و در امدهایی که دولت از این منابع داره........ اصلا معقول نیست مبلغ 4600 در این کشور... اگر نقدینگی در کشور کم بشه و تولید قدرتمند ..میشه در نظر گرفت که روند حتی بدون برداشتن تحریم ها بهبود پیدا کنه ... اما با این نقدینگی بسیار زیاد در جامعه ... و نابودی تولید .. سرمایه های راکد همه به سمت دلار امده و دولت هم قطعا با کمبود ارز برای این نیاز مواجه شده . در نتیجه این روند تا زمانی که دولت به عنوان اصلی ترین عرضه کننده بازار ارز .. کمبود رو پوشش بده ادامه خواهد داشت .
اون بر اساس محاسبه تورم در 2 سال اخیر بعد از نوسان ها بدست اومده حدس و کمان نیست رقم اصلی 4609 تومن هست.
درسته قیمت واقعی دلار رقم بالایی هست. 4500 یا بالاتره اما این شوک قیمتی ایجاد شده اساس جامعه از همه نظر رو ریخته بهم ...
بازار بی ثبات شده. خیلی از فروشنده ها جنس نمیفروشن. تولید کننده هایی که هنوز زنده موندن با خطر نابودی مواجه هستند و خیلی مشکلات دیگه
من حسم اینه که اینها به قول معروف با غربیها کنار میان سر مسائل و مشکلات هسته ای. چون ایران نفت نتونه بفروشه هیچ کاری نمیتونه بکنه. تولید داخل 100% بومی هم نداریم چون مواد اولیه یا ماشین الات اکثر صنایعمون وارداتی هست.
امکانش هست ایران قدمی رو به جلو برداره مثلا استپ کردن بخشی از فعالیت های هسته ای کشور تا کشورهای غربی هم یک قدم بردارند. به صحبت های اخیر رئیس جمهور در سازمان ملل هم دقت کنید خیلی متفاوت از دفعات قبلیش حرف زده و حتی صحبت از تعامل کرده که خیلی از نمایندگان داخل کشور بهش انتقاد کردن.
من قبول دارم نرخ واقعی دلار 4500 یا 5 تومن باشه اما احتمالش زیاده که با این شرایط فعلی اگه به اون نقطه برسه اساس کشور زیر و رو بشه. همین الانش صفحات حوادث رو بخوانید میبینید که امار دزدی و زورگیری و حتی طلاق ها به نسبت سال قبل افزایش قابل توجهی پیدا کرده و این اصلا برای یک جامعه خوب نیست. (میشه گفت وضعیت خیلی سخت هست)
فاکتور تولید رو گرامی از توی تحلیل هاتون بیارید فرایندی که خیلی وقت هست در ایران از بین رفته اونم به خاطر سیاست های غلط . الان خودرو سازی هم بخاطر لابی قوی سیاسی که داره سرپا مونده چون دولت داره با گرفتن مالیات های وحشتناک از ماشین های خارجی و چند برابر کردن قیمت های ماشین خارجی از تابوت های سرگردان تولید داخل حمایت میکنه خودرو سازان در ایران با تکنولژی دهه 80 اروپا کار میکنند .
یه دوست دیگه در مورد اقتصاد ایران گفت درباره واژگونی و ورشکست شدنش . واقعا متاسف هستم که هنوز همچین پست هایی رو میبینیم بازم میگم ساده نباشید و سطحی فکر نکنید یکی از دوستان Bene همین چند دقیقه پیش رابطه ارزش پول ملی با نفت رو گذاشت دقت کردین روش ؟