اینا نمونه ایرانی، اروپایی، آمریکایی، آسیایی ندارن؟
بیزی جان بن لادن عربستانی بودانسانن؟!
واقعا دیگه حالم به هم میخوره از این همه بچه های و زنای کثیف و حال بهم زنشون که کل این شهر پلاسن واقعا سعی میکنم تا جایی که میتونم کمتر برم بیرون غیر قابل تحمل شده وضعیت مترو ها و پارک هااینا هیچ جایی توی ایران ندارن
اگه ایرانی ها با هم متحد باشن
اگه نیازمند افغانی دیدن بهش کمک نکنن . اگه متقاضی کار افغانی بود کار ندن . اگه مشتریشون افغانی بود بهش خدمات و کالا ندن . اگه دزد با زورگیر افغانی بود به جای رفتن پیش پلیس بکشنشون
اینا هنوز نیومده به ایران و ایرانی توهین میکنن وای به حال روزی که آدم بشن
توی کشور خودشون بمونن و بسازنش دمشون گرم اگه هم پولدارن بیان اینجا و باعث بهتر شدن وضعیت ایران بشن و مثل یک ایرانی باهاشون رفتار بشه
دفعه بعدی خواستی میز جابه جا کنی بگو من بیام.پولم ازت نمیگیرمبه حرف سید دیوید گوش ندید. کارگرهای افغانی خیلی خوبن
یه میز بزرگ و 6 تا صندلی میخواستم بیارم طبقه چهارم. یه ایرانی اومد صندلی ها رو بیاره بالا. اولش باهاش طی کردم که آقا اینجا آسانسور بار نداره. باید با پله بیاری بالا. قیمت بالا هم گفت قبول کردم. ازش غافل شدم، دیدم صندلی رو گذاشته توی آسانسور آخرش هم 2 تا صندلی رو آورد بالا، دستش یه ذره اوف شد. زد به ننه من غریبم بازی و اینکه دیگه نمیتونم کار کنم و غیره. کل پولشو گرفت و رفت.
بعدش رفتم گشتم دو نفر افغانی پیدا کردم. آقا اومدن مثل مرد، 4 تا صندلی و یه میز مدیریتی بزرگ رو دو نفری آوردن بالا. جفتشون روی هم نصف پولی که اون ایرانیه گرفته بود، گرفتن. انقدر خوب بودن که به زور برای نهار نگهشون داشتم و با اینکه از کرونا میترسم، سه نفری نشستیم دور هم نهار خوردیم
صحنه اول:
نزدیک 500 کیلو بار رو میخواستم 4 طبقه بیارم بالا. دو تا کارگر افغانی آمدن، در عرض چند دقیقه همه رو آوردن بالا. 50 تومن باهاشون طی کرده بودم، میخواستم به هر کدوم 50 تومن بدم. گفت نه . 50 تومن رو برای جفتمون طی کردیم
صحنه دوم: چهار تا دونه مبل و وسایل داخل خونه رو میخواستم جابجا کنم که پارکت کف رو عوض کنیم، رفتم سر چهارراه دو تا از همشهری های مصطفی رو آوردم، گفتن ما نفری 200 تومن میگیریم، درسته که یک ساعت کاره، اما ما امروز دیگه کار گیرمون نمیاد. گفتم باشه ...وسطش چایی خوردن، شیرینی خوردن، شریت خوردن، دستشویی رفتن تازه کمکشون هم کردم. آخرش توقع پول اضافه هم داشتن، تازه آقایون رو بردم سر همون چهارراه رسوندم
فلذا من افغانی رو میذارم رو سرم حلوا حلوا میکنم. اینا اگه نباشن، کارگر ایرانی میخواد دستمزد جراحی بگیره برای لحاف دوزی
به حرف سید دیوید گوش ندید. کارگرهای افغانی خیلی خوبن
یه میز بزرگ و 6 تا صندلی میخواستم بیارم طبقه چهارم. یه ایرانی اومد صندلی ها رو بیاره بالا. اولش باهاش طی کردم که آقا اینجا آسانسور بار نداره. باید با پله بیاری بالا. قیمت بالا هم گفت قبول کردم. ازش غافل شدم، دیدم صندلی رو گذاشته توی آسانسور آخرش هم 2 تا صندلی رو آورد بالا، دستش یه ذره اوف شد. زد به ننه من غریبم بازی و اینکه دیگه نمیتونم کار کنم و غیره. کل پولشو گرفت و رفت.
بعدش رفتم گشتم دو نفر افغانی پیدا کردم. آقا اومدن مثل مرد، 4 تا صندلی و یه میز مدیریتی بزرگ رو دو نفری آوردن بالا. جفتشون روی هم نصف پولی که اون ایرانیه گرفته بود، گرفتن. انقدر خوب بودن که به زور برای نهار نگهشون داشتم و با اینکه از کرونا میترسم، سه نفری نشستیم دور هم نهار خوردیم
هردفعه هم جزییات جدیدی بهش اضاف میشهدفعه بعدی خواستی میز جابه جا کنی بگو من بیام.پولم ازت نمیگیرم
فقط تو رو قران دیگه این داستانو نذار.۶۰ بار تا حالا گفتی
دفعه بعدی خواستی میز جابه جا کنی بگو من بیام.پولم ازت نمیگیرم
فقط تو رو قران دیگه این داستانو نذار.۶۰ بار تا حالا گفتی
هردفعه هم جزییات جدیدی بهش اضاف میشه
حقوق عادلانه باید بدی تا کارگر کار کنه.به حرف سید دیوید گوش ندید. کارگرهای افغانی خیلی خوبن
به جان مصطفی نباشه، به مرگ آیدیانشان، خودش گفت 250 تومن میگیره، 6 تا صندلی ساده اداری رو از پارکینگ ببره طبقه چهارم. این عادلانه نبود ؟حقوق عادلانه باید بدی تا کارگر کار کنه.
مثل اینه که به یه برنامه نویس آمریکایی مثلا 5 دلار بدی و انتظار داشته باشی برات یه وبسایت بسازه
اما اگر به @l3est پنج دلار بدی وبسایت برات طراحی میکنه, ترجمه هم میکنه تازه ماچتم میکنه
هر کاری نرخ خودش رو داره, اون افغانیه 12 نفری تو یه اتاق زندگی میکنن, رفاه صفر, هزینش کمه با دستمزد کم برات کار میکنه.
درسته بخاطره اینکه قانون نمیاد در خصوص کارگر ایرانی تبعیض قائل بشه و در صورت بروز مشکل حق رو به شما بده و اون کارگر دهاتیه رو دیپورتش کنه به دهاتش ولی در مورد افغانیه این اتفاق می تونه صورت بگیره. یعنی اون افغانیه از نجابتش نیست به خاطره اینه که میدونه شانسی نداره که بتونه از زیر کار دربره و پول رو بگیره.به جان مصطفی نباشه، به مرگ آیدیانشان، خودش گفت 250 تومن میگیره، 6 تا صندلی ساده اداری رو از پارکینگ ببره طبقه چهارم. این عادلانه نبود ؟
اصلا مساله پولش نیست. کارگر ایرانی از هر 4 تا، 3 تاشون کار نمیکنن. بازی در میارن. دبه میکنن. به قول معروف کار رو زخمی میکنن و میرن، باید دنبالشون بدوی. کارگر ایرانی همیشه طلبکاره. همیشه طمع داره. خودش هم که دستمزد تعیین کنه، بازم ناراضیه. میگه اگر بیشتر هم گفته بودم شاید قبول میکرد
من تا حالا نشده کار به ایرانی بدم، وسط کار دبه نکنه که به فلان و بهمان دلیل، قیمت بالاتر شده اصلا این تبدیل شده به استراتژی شغلیشون