یه نوع شیرینی هست:دی که در عروسی ها بیشتر استفاده میکنن
با یه گشتزنی ساده میتونی این چیزهای زیر رو پیدا کنید
مواد لازم :
آرد 1 لیوان
نشاسته نصف لیوان
شیر 1 لیوان
وانیل کمی
تخم مرغ 5 عدد
پودر قند به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه :
اول نشاسته رو تو شیر سرد حل میکنیم و بعد آرد رو بتدریج بهش اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست بشه ، اگه گوله گوله شد از صافی ردش کنین تا موادش صاف و یکدست باشه .
بعد تخم مرغ و وانیل رو با همزن میزنیم و به مخلوط قبلی اضافه میکنیم .
روغن رو تو ظرف مناسبی ریخته و میذاریم حسابی داغ بشه ، قالب نون پنجره رو هم داخل روغن قرار میدیم .
بعد قالب داغ رو تو مایه فرو کرده ( تا لبه ی بالایی قالب ) و بعد تو روغن داغ قرار بدین ، نون پنجره بلافاصله از قالب خارج میشه . یکی دو ثانیه بعد نون پنجره رو بر گردونید و وقتی تغییر رنگ داد تو صافی میذاریم تا روغن اضافیش خارج بشه . بعد تو ظرف مناسب گذاشته و روشو پودر قند میپاشیم .
_________
نان پنجرهای یكی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است و با توجه به اینكه پخت آن مانند دیگر شیرینیها نیاز چندانی به مهارت ندارد، اغلب خانمهای ایرانی لااقل یك بار پختن این نوع شیرینی را امتحان كردهاند.
مواد لازم:
* آرد سفید گندم، 100 گرم
* تخممرغ، 6 عدد
* پودر نشاسته، 100 گرم
* گلاب، 4 تا 5 قاشق سوپخوری
* روغن به مقدار لازم برای سرخ كردن
* مقداری خاك قند
طرز تهیه:
1. ابتدا كاسه بلوریای آماده كرده و پودر نشاسته را داخل آن بریزید، سپس كمكم گلاب را به نشاسته اضافه كنید تا گلوله گلوله نشود.
2. پس از اینكه نشاسته به صورت خمیر درآمد، تخممرغها را بشكنید و به آن بیفزایید و با قاشق، خوب مواد را با هم مخلوط كنید.
3. آخرین ماده مورد نیاز این شیرینی آرد است؛ ابتدا آن را خوب الك كرده، سپس به مواد افزوده و هم بزنید. به این ترتیب مایه شیرینی آماده میشود.
4. با توجه به اینكه برای پخت این شیرینی نیاز به روغن زیادی است، كاسه فلزی گودی در اندازه متوسط آماده كرده و از روغن پر كنید، سپس روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود.
5. پس از اینكه روغن داغ شد، قالب مخصوص شیرینیپزی را داخل روغن داغ قرار دهید تا آن هم داغ شود. بعد دسته قالب را گرفته و آن را در مایه به اندازهای فرو كنید كه مایه تنها تا یك میلیمتر مانده به لبه قالب را دربر بگیرد؛ پس از آن، بلافاصله قالب را داخل روغن داغ روی شعله ملایم قرار دهید و به محض اینكه شیرینی خودش را گرفت، قالب را كمی تكان دهید تا بهراحتی جدا شده و در روغن سرخ شود. بقیه مایه را نیز با قالبهای مختلف برداشته و سرخ كنید.
6. پس از اینكه شیرینیها آماده شد، آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و خاك قند را روی آن بپاشید.
نكته: بعضیها به جای آنكه خاك قند را به تنهایی روی شیرینی بپاشند، آن را با مقداری مغز پسته آسیاب شده و هل كوبیده مخلوط كرده و روی نان پنجرهای میریزند.
____________
طرز تهیه انواع شیرینی های عید نوروز
نکات مهم در مورد پیمانه های شیرینی پزی که از آنها دراین بخش استفاده می شود:
در تهیه شیرینی و کیک هائی که ارایه می شود از نوع پیمانه ها استفاده شده است: پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه 1 یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:
1/4 کاپ کره= 57 گرم
1/3 کاپ کره = 76 گرم
1/2 کاپ کره = 113 گرم
------------------------------
برای آرد سفید و پودر شکر
1/8 کاپ = 2 قاشق سوپخوری = 16 گرم
1/4 کاپ = 32 گرم
1/3 کاپ= 43 گرم
1/2 کاپ = 64 گرم
2/3 کاپ = 85 گرم
3/4 کاپ = 96 گرم
1 کاپ =128 گرم
---------------------------------
برای شکر سفید
2 قاشق سوپخوری =25 گرم
1/4 کاپ = 50 گرم
1/3 کاپ = 67 گرم
1/2 کاپ = 100 گرم
2/3 کاپ = 134 گرم
3/4 کاپ= 150 گرم
1 کاپ = 200 گرم
---------------------------------
هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید.
اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.
اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.
برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم کرد.
_________________
اینها چیزایی بود که تو اینترنت بود:دی