اگر وقت کافی برای رسیدگی حرفهای به پوستتان را ندارید پس برای حفظ سلامت پوست میتوانید از راههای ساده و کم هزینهای استفاده نمایید. در این مقاله قصد داریم شما را با نکاتی درباره سلامت پوست آشنا نماییم، که به شما در داشتن پوستی درخشان و سالم کمک کرده، پیری پوست را بتاخیر انداخته و از ابتلا به سایر مشکلات پوستی جلوگیری نماید. 1) از پوستتان در برابر آفتاب محافظت نماییدیکی از مهم ترین راههای مراقبت از پوست، حفظات از آن در برابر آفتاب میباشد. یک عمر زندگی در برابر آفتاب باعث افزایش چین و چروک صورت، لک های پوستی و یا حتی افزایش خطر سرطان پوست شود. بهترین و کامل ترین روشهای محافظت از پوست شامل:
استفاده از کرم ضدآفتاب. از انواع کرم های ضدآفتاب وسیع الطیف با SPF 15 به بالا استفاده نمایید و اگر زیاد عرق کرده و یا در هوای باز شنا میکنید، هر دوساعت یکبار کرم را دوباره تجدید نمایید.
دوری از آفتاب سوزان. از آفتاب سوزان ساعات 10 ظهر تا 4 بعد از ظهر تا آنجاکه میتوانید دوری نمایید.
از لباس های محافظتی استفاده نمایید. از پوست خود با پیراهن آستین بلند، شلوارهای بلند و کلاههای لبه دار محافظت نمایید. همچنین از پودرهای لباسشویی که به لباس ها لایه محافظی در برابر اشعه های فرابنفش اضافه مینماید، استفاده کنید.
2)سیگار نشکیدسیگار کشیدن پوست شما را پیرتر از آنچه هست نشان داده و باعث بوجودآمدن لکهای پوستی میشود. سیگار کشیدن رگهای کوچک خون رسان به پوست را نازک کرده و باعث کاهش خونرسانی به پوست میشود. با کاهش خونرسانی پوست از دریافت اکسیژن و موادمغذی که برای سلامتی به آنها نیازدارد، محروم میشود. همچنین سیگار کشیدن به فیبرهای کلاژن و الاستیک که عامل استحکام و قابلیت ارتجاعی هستند، آسیب میرساند. اگر سیگار میکشید، بهترین راه برای حفاظت از پوستتان ترک سیگار است. برای درخواست کمک و راهنمایی هنگام ترک سیگار به پزشک مراجعه نمایید.3) با پوست خود به آرامی رفتار نماییدحمام و اصاح روزانه میتواند عوارضی بر پوست شما داشته باشد، برای کم کردن این عوارض:
مدت حمام را محدود کنید- آب داغ و دوش و حمام طولانی مدت روغن و چربی لازم پوست را از بین میبرد.مدت حمام کردن و یا دوش گرفتنتان را محدود کرده و از آب ملایم بجای آب داغ استفاده نمایید.
از صابون های قوی اجتناب کنید- صابون های قوی و شوینده ها میتواند روغن و چربی مورد نیاز پوست را از بین ببرد. سعی کنید از صابون های ملایم و معتدل استفاده نمایید.
بادقت اصلاح نمایید. برای محافظت و نرم کردن پوست از کرمها، ژل ها و یا لوسیون های اصلاح استفاده نمایید. در ضمن هنگام اصلاح تیغ را در مسیر رویش مو و نه برخلاف آن حرکت دهید.
خشک کردن. بعد از شستن پوست و یا حمام پوست را به آرامی خشک نمایید.
مرطوب کردن پوست خشک. اگر پوستتان خشک است، از مرطوب کننده های مناسب پوستتان استفاده نمایید. برای مصرف روزانه از مرطوب کننده های حاوی SPF استفاده نمایید.
4) **** غذایی سالم**** غذایی سالم به شما در زیبایی و احساس سلامتی کمک مینماید. **** غذایی سالم حاوی مقدار زیادی میوه، سبزی، غلات کامل و پروتئین بدون چربی میباشد. بعضی از تحقیقات جدید پیشنهاد میدهند که با استفاده از **** غذایی پر از ویتامین C و کم چربی و غذاهای آماده، میتوان به حفظ سلامتی پوست و بهبود سلامتی و جوانی آن کمک مینماید.5) استرستان را کنترل نماییداسترس کنترل نشده میتواند پوست شما را حساس کرده و باعث جوش زدن و سایر مشکلات پوستی شود. برای حفظ سلامتی بدن و همچنین سلامت روان برای کنترل استرستان اقدام نمایید. با کنترل استرس به نتایج شگفت انگیزی دست خواهید یافت.
منبع: سلامت پوست
[h=1]استرس چیست؟چگونه با استرس زندگی کنیم؟[/h]استرس احساسی است که زمانی به شما دست میدهد، که فشار بیشتر از آنچه شما به آن عادت داشتهاید برشما وارد شود. زمانیکه شما دچار استرس میشوید، بدن شروع به ترشح هورمونهایی میکند که سرعت تپش قلب را بالا برده، تنفس شما را سریعتر کرده و میزان انرژی بیشتری به شما میدهد. بعضی از انواع استرس عادی و حتی مفید بوده و بدون آن شما انگیزهای برای فعالیت ندارید. بعضی ها معتقدند این نوع استرس به انسان کمک کرده و زندگی بدون آن بی معناست. اما اگر استرس بیشتر از توان جسمی و روحی ما باشد و زندگی مارا تحت تاثیر قراردهد، استرس بد یا کاهنده نامیده میشود.اگر استرس زیاد برای شما اتفاق بیافتد یا مدت آن طولانی باشد، این نوع استرس میتواند از انواع استرس بد باشد. این نوع استرس میتواند با سردرد، ناراحتی معده و مشکل در خوابیدن، همراه باشد. همچنین این نوع استرس میتواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کرده و مبارزه با بیماریها را برای شما سخت نماید. بعلاوه اگر شما هم اکنون به بیماری و یا مشکلی مبتلا هستید ممکن است استرس آن را بدتر نماید. استرس میتواند شما را حساس، ناراحت و یا حتی افسرده کند.منبع: استرس
[h=1]بیماری های قلبی[/h]واژه بیماری قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی اشاره میشود، با اینحال بیماری قلبی شامل سایر بیماریهای قلب از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی میباشد. در ادامه به توضیح این بیماری های قلبی و نشانههای آنها میپردازیم.حمله قلبی چیست؟حمله قلبی و یا سکته قلبی زمانی رخ میدهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته میشود. این حمله باعث کمبود و یا فقدان خون در بخشی از قلب میشود. کمبود خون و یا فقدان میتواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. این بیماری یکی از انواع شایع بیماری قلبی در آمریکا بوده و سالانه حدود یک میلیون حمله قلبی در این کشور رخ میدهد.علائم هشدار دهنده حمله قلبی شامل موارد زیر است:
درد قفسه سینه
درد در پشت، دستها، گردن و یا فک شما
تنگی نفس
تهوع یا استفراغ
تپش قلب سریع و یا نامنظم
سایر نشانهها از جمله، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده
در حمله قلبی بیشتر افراد معمولا یک یا دوتا از نشانههای زیر را حس میکنند. نشانههای حمله قلبی در بعضی از خانم ها ممکن است متفاوت با آقایان باشد، این نشانه ها میتواند شامل سوزش معده، تپش قلب نامنظم، صرفه و یا ازدست دادن اشتها باشد. نادیده گرفتن نشانههای بیماری قلبی باعث بتاخیر افتادن درمان و درنتیجه صدمه بیشتر به بافت قلب میشود. اگر شما دچار حمله قلبی شدید سریعا با اورژانس تماس بگیرید و خودتان بصورت عادی سعی به مراجعه به پزشک و یا بیمارستان نکنید، چرا که پرسنل اورژانس میتوانند، درمانهای اولیه را روی شما اعمال کنند. بتاخیر انداختن درمان میتواند باعث آسیب بیشتر به قلب و یا حتی مرگ شود.بیماری عروق کرونردر این بیماری ، عروق کرونر که مواد غذایی، اکسیژن و خون را به ماهیچه قلب میرسانند، معمولا بخاطر جمع شدن کلسترول در آنها، بیمار شده و یا آسیب میبینند، این لایههای کلسترولی باعث نازک شدن رگ ها و در نتیجه نرسیدن خون و اکسیژن کافی به قلب میشود. بیماری عروق کرونر میتواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.آریتمی (Arrhythmia)آریتمی قلبی یعنی تپش نامنظم قلب، آرتیمی بمعنی مشکل در ریتم تپش قلب (heart-rhythm) میباشد. این بیماری زمانیکه پالس ها لکتریکی که ضربان قلب را تنظیم میکنند، بهم ریخته و درست عمل نمیکنند، رخ میدهد. انواع ریتمی یا تپش نامنظم قلب شامل:
تاکی کاردی (Tachycardia)، یعنی زمانیکه قلب بسیار سریع میتپد.
باردی کاردی (Bradycardia)، یعنی زمانیکه قلب خیلی آرام میتپد.
فیبریلاسیون (Fibrillation) زمانی است که ضربان قلب نامنظم است.
تپش نامنظم قلب معمول بوده و اکثر ما آن را حس تجربه میکنیم، اما اگر این تپش خیلی متفاوت با تپش همیشگی بوده و یا بدلیل آسیب دیدگی و یا ضعف قلب باشد، باید جدی گرفته شود. تپش نامنظم قلب میتواند مرگآور باشد. زمانیکه این تپش نامنظم طولانی مدت شده و یا باعث درد قفسه سینه شود، باید سریعا به بیمارستان مراجعه کرد.کاردیومیوپاتی (Cardiomyopathy)بیماری کاردیومیوپاتی، باعث تغییرات در ماهیچه قلب شده و این تغییرات توانایی قلب در پمپاژ خون را کاهش میدهد. سایر بیماریها از جمله فشارخون بالا و یا بیماری دریچه قلب همراه با کاردیومیوپاتی رخ دهد.نارسایی قلبی (Heart Failure)نارسایی قلبی که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز میگویند، زمانی رخ میدهد که قلب نتواند بطور موثر و کارا خون را در بدن پمپاژ کند، در این بیماری طرف چپ و یا راست و یا هر دو طرف بدن تحت تاثیر قرار میگیرد. فشارخون بالا و یا بیماری عروق کرونر میتواند باعث ابتلا به این بیماری شود.نقص مادرزادی قلب (Congenital Heart Defect)بیماری و یا نقص مادرزادی قلب واژهای برای معرفی نقص هایی مادرزادی است، که بر عملکرد قلب تاثیر میگزارد. در انگلستان حدودا از هر هزار نوزاد یکی به این بیماری مبتلا میباشد، انواع نقص مادرزادی قلب شامل:
نقص دیواره قلبی (Septal defects)، این بیماری زمانی رخ میدهد که یک سوراخ بین بتن های قلب وجود دارد. این بیماری گاهی اوقات با نام سوراخ در قلب معرفی میگردد.
نقص انسداد (Obstruction defects)، این بیماری زمانی رخ میدهد، که جریان خون در دهلیزهای قلب کمی و یا بطور کامل بسته شده است.
بیماری قلبی سیانوتیک (Cyanotic heart disease)، بدلیل یک یا چند نقص در قلب اکسیژن کافی در بدن پمپاژ نمیشود.
نارسایی میترال (Mitral regurgitation)نارسایی میترال که به نارسایی دریچه میترال و یا بی کفایتی میترال معروف است، زمانی رخ میدهد که دریچه میترال قلب بخوبی بسته نشده و باعث برگشت خون به قلب میشود. خون در افراد مبتلا به نارسایی دریچه میترال بخوبی در بدن پخش نشده و باعث میشود، فرد مبتلا احساس خستگی و از نفس افتادن کند.آنژین (Angina)آنژین که به آنژین صدری نیز معروف است، معرف بیماریای است که در آن اکسیژن کافی به قلب نمیرسد. هرچند از نظر فنی آنژین خودش یک بیماری نیست، اما خود یکی از نشانههای بیماری عروق کرونر میباشد، چرا که فقدان اکسیژن در اثر بسته شدن عروق کرونر بوجود میآید.زندگی با بیماری قلبیاکثر انواع بیماری های قلبی مزمن بوده و آرام آرام رشد میکنند. این بیماریهای قلبی با نشانههای کوچکی شروع شده و کم کم شدید میشوند. در اکثر افراد با شروع بیماری قلبی فرد نشانههایی از قبیل خستگی، تنگی نفس، تورم مچ پا، احتباس مایعات و سایر نشانهها حس میکند. تغییر سبک زندگی (برای مثال داشتن کپسول اکسیژن در خانه و یا کم کردن فعالیت) یا جراحی و یا حتی پیوند قلب برای فرد بیمار ممکن است لازم باشد.درمان دارویی بیماری قلبیاین درمان شامل استفاده از داروهایی که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن کمک میکند، میباشد. این داروها شامل:
داروهای کاهنده فشارخون
داروهای کاهنده تپش قلب
داروهای کاهنده کلسترول خون
داروهایی برای ثبات بخشیدن به ضربان قلب
داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر
داروهایی برای بهبود بخشیدن به پمپاژ خون در بدن فرد مبتلا به بیماری قلبی
سایر راههای درمان بیماری قلبی شامل آنژیوپلاستی، جراحی بای پس و یا سایر جراحی ها میباشد.چه کسانی در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میباشند؟هرچند خطر ابتلای مردان به بیماری های قلبی بیشتر از زنان است، بااینحال در هردو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده میباشد. افرادیکه در خانواده های سیگاریوچاق هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری ها قرار دارند. سایر عوامل خطرزا شامل:
سیگار کشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را 2 تا 4 برابر افزایش میدهد. افرادیکه سیگار نمیکشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم در خطر بشتر هستند. سالانه 135000 نفر در اثر بیماریهای قلبی مرتبط با سیگار فوت میکنند.پیشگیری از بیماری های قلبیبا تغییر سبک زندگی به یک سبک سالم میشود از خطر بیماریهای قلبی پیشگیری نمود. عوامل اساسی یک سبک زندگی سالم شامل:
ویتامین e مهم ترین عامل برای داشتن سیستم ایمنی قوی و پوست و چشم های سالم است. در سالهای اخیر مکمل های حاوی ویتامین e بدلیل خواص آنتی اکسیدان(آنتی اکسیدان ها از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند) ویتامین e بسیار مشهور شدهاند. با اینحال فواید و خطرات ویتامین e هنوز خیلی مشخص نیست. چرا افراد ویتامین e مصرف میکنندخیلی از مردم ویتامین e را با امید پیشگیری و درمان بیماریها مصرف میکنند. اما تحقیقات نشان داده که ویتامین e در پیشگیری از بیماریهایی چون سرطان، بیماری قلبی، دیابت، بیماری آلزایمر، آب مروارید و خیلی دیگر از بیماری ها بینتیجه است. تحقیقات نشان میدهند که مکمل ویتامین e فقط در افرادیکه واقعا کمبود ویتامین e دارند، موثر است، البته این کمبود هم فقط در افرادیکه دارای مشکلات گوارشی و یا فیبروز کیستیک هستند، رخ میدهد و بسیار نادر است. افرادیکه **** غذایی خیلی کم چربی دارند هم در خطر ابتلا به این بیماری است.میزان مورد نیاز ویتامین e چقدر است؟میزان توصیه شده ویتامین e (هم آنچه در غذا وجود دارد و هم آنچه در مکمل ها هست) در افراد به شرح جدول زیر است:
سن
میزان توصیه شده ویتامین e در واحد میلی گرم(mg) و واحد بین المللی (IU)