• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سلول‌هاي بنيادي اميدي براي ساخت واكسن سرطان


خبرگزاري فارس: سلول‌هاي بنيادي انسان مي‌تواند به ساخت واكسن سرطان كمك شاياني كند.
A0663241.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، گروهي از دانشمندان چيني و آمريكايي اعلام كردند كه شايد بتوان با استفاده از سلول‌هاي بنيادي انسان واكسني براي سرطان روده و ساير سرطان‌ها توليد كرد.
ژيهاي لي يكي از دانشمندان اين پروژه تحقيقاتي گفت: سلول‌هاي سرطاني با سلول‌هاي بنيادي خصيصه‌هاي مشابهي دارند و اين دو نوع سلول از نظر بيولوژيكي و مولكولي بسيار شبيه هم هستند به همين دليل تحقيقات روي سلول‌هاي بنيادي مي‌تواند به شناخت بيشتر سلول‌هاي سرطاني كمك شاياني كند.
وي معتقد است كه با استفاده از اين تشابه سلولي مي‌توان سيستم ايمني بدن را فريب داد و آن را براي مقابله با سلول سرطاني آماده كرد.
اين تحقيقات كه توسط لي و همكارانش انجام شده براي اولين بار ارتباط بين سلول‌هاي بنيادي و واكسن سرطان را نشان مي‌دهد.
اين آزمايش‌ها براي ساخت واكسن سرطان روده بزرگ انجام شده و براي اولين بار بر روي موش آزمايش شده كه اين تحقيقات نشان مي‌دهد كه سيستم ايمني بدن موش در مقابل سلول سرطاني روده پاسخ داده و با اين سلول‌ها مبارزه مي‌كند.
نتايج اين تحقيقات در روز 7 اكتبر در مجله علمي "Stem Cells " به چاپ رسيده و منتشر شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رشد یک جمجمه جدید پس از 50 سال!

پزشکان انگلیسی دریافتند که قسمتی از جمجمه یک مرد انگلیسی که در اثر یک سانحه رانندگی در دهه 50 از بین رفته بود پس از نیم قرن به طرز شگفت انگیزی رشد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، پزشکان بیمارستان عمومی نیوکاسل در انگلیس درحالی که مشغول تعویض پروتز آهنی جمجمه این مرد 75 ساله بودند در نهایت شگفتی مشاهده کردند که استخوانهای جمجمه در پشت این پروتز خود را ترمیم کرده اند.
این مرد 75 ساله که گوردن مور نام دارد در سال 1955 در یک حادثه رانندگی بخشی از جمجمه خود را در قسمت پیشانی از دست داد. از آن زمان تاکنون این مرد با یک پروتز فلزی تیتانیومی که جایگزین استخوان از دست رفته شده بود زندگی می کرد.
477348_orig.jpg
تابستان امسال این پلاک فلزی دچار عفونت شد و به همین علت پزشکان تصمیم گرفتند این پروتز را تعویض کنند. در مدت عمل جراحی و تعویض بخش آهنی جمجمه، این پزشکان مشاهده کردند که استخوانهای این قسمت پس از 50 سال خود را ترمیم کرده اند.
زمانی که پزشکان این رویداد شگفت انگیز را به این مرد 75 ساله اطلاع دادند وی به شدت شوکه شد.
براساس گزارش دیسکاور مگزین، این مرد که دیگر نیازی به استفاده از پلاک فلزی جمجمه ندارد از پزشکان خواسته است که این قطعه فلزی تیتانیومی را به عنوان سوغاتی با خود به خانه ببرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ایجاد موشهای تراریخته برای بررسی مرگ قلبی ورزشکاران

گروهی از محققان هلندی و ایتالیایی با هدف بررسی مشکلات قلبی که منجر مرگ ناگهانی بسیاری از ورزشکاران می شود موشهای تراریخته بیمار ایجاد کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، بیماری "کاردیومیوپاتیک آریثموژنیک بطن راست" (Arrhythmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy) عامل مرگهای ناگهانی قلبی است.
به همین دلیل محققان مرکز پزشکی آکادمیک آمستردام و دانشگاه پادوا پس از سه سال تحقیقات موشهای اصلاح ژنتیکی شده مبتلا به این بیماری را ایجاد کردند. هدف از ایجاد این موشها بررسی بیماری است که به قلب بسیاری از ورزشکاران آسیب می رساند و منجر به مرگ ناگهانی آنها می شود.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "با تولید موشهای تراریخته متاثر از این بیماری که به انسان آسیب می رساند می توان سطح نیاز به دارو را بررسی کرد. در حال حاضر این بیماری تنها با داروهای مسکن موقتی درمان می شود اما هدف ما پیشگیری از دلایلی است که موجب بروز این بیماری می شوند."
براساس گزارش سایبرمد، این دانشمندان 25 سال قبل کشف کردند که کاردیومیوپاتیک کاهش گسترده تعداد سلولهای مولکولی دیواره بطن راست قلب است. در این بیماری، بافت چربی و فیبری جایگزین این سلولها می شوند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ابداع فناوری برای برقراری ارتباط مغز با مغز در انسان

محققان دانشگاه ساوث همپتون فناوری جدیدی را برای ایجاد ارتباط میان دو انسان از طریق امواج مغزی ابداع کرده اند که بدون نیاز به تجهیزات ارتباطی رایج می تواند سیگنالهای مغزی را از فردی به فرد دیگر انتقال داده و ترجمه کند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان انگلیسی با استفاده از فناوری تعامل مغز-رایانه، چند الکترود، رایانه واینترنت توانستند ثابت کنند ارتباط مغز با مغز و خواندن ذهن امری کاملا امکانپذیر است. این فناوری یک سری از صفر و یکهای دیجیتال را بر روی شبکه اینترنت قرار داده و در انتها این اطلاعات توسط مغز و رایانه ترجمه می شوند.
فناوری تعامل رایانه- مغز یا BCI فناوری جدید به شمار نمی رود. محققان موسسه دارپا در گذشته از این رایانه ها برای خواندن سیگنالهای مغزی استفاده می کردند و اکنون محققان دانشگاه ساوث همپتون در استفاده از این فناوری یک قدم بیشتر برداشته و از آن برای برقراری ارتباط میان مغز دو انسان استفاده کرده اند.
در آزمایشهای این محققان به سر دو داوطلب تقویت کننده هایی که فعالیت نقاط خاصی از مغز را اندازه گیری می کرد اتصال داده شد. داوطلب اول با تصور کردن این امر که حرکت دادن دست چپ وی سیگنالهای صفر و دست راست سیگنالهای یک را تولید می کند، یکسری از صفر و یکها را به وجود می آورد. رایانه فرد اول این تصورات را در قالب صفر و یک شناسایی کرده و آنها را به اینترنت و به رایانه فرد دوم انتقال می دهد.
رایانه فرد دوم از فلشهای ال ای دی با فرکانسهایی متفاوت برای یک و صفر برخوردار بوده و نسبت به هر یک از آنها نوری متفاوت را از خود ساطع می کند. تقویت کننده ای که به سر افراد اتصال دارد اطلاعات نوری ناشی از این ال ای دی ها را از غشای بخش بینایی مغز فرد دریافت کرده و آنها را به کدهای دوتایی تجزیه می کند و به این شکل ارتباط مغز با مغز شکل می گیرد.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، با وجود اینکه این دستاورد کاملا ناقص و ابتدایی است اما فرایند انتقال صفر و یکها از طریق مغز به شکلی کامل فعالیت رایانه ها را در انتقال اطلاعات شبیه سازی می کند. این فناوری در آینده می تواند برای افرادی که از اختلالات ماهیچه ای شدید و یا سندرم های گرفتگی عضلانی رنج می برند راهی را برای برقراری ارتباط با جهان اطراف ایجاد کند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کنترل بیولوژیکی انگل گوجه فرنگی و خیار توسط محققان کشور

پژوهشگران موسسه تحقیقات گیاهپزشکی با دستیابی به نوعی جدایه از قارچ بیمارگر موفق به کنترل بیولوژیکی یکی از مهمترین انگلهای گوجه فرنگی و خیار شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، منصور منتظری سرپرست تیم تحقیق در این باره گفت: این تیم تحقیقاتی با دستیابی به جدایه هایی از قارچ بیمارگر "فوزاریوم" موفق به کنترل بیولوژیکی یکی از مهمترین انگل مزارع کشاورزی به نام گل جالیز شدند.
وی با تاکید بر اینکه این پروژه با هدف کاهش سموم در مزارع آغاز شد، افزود: گل جالیز، انگل بسیاری از گیاهان زارعی است که با استقرار روی ریشه گیاهان و انگلی کردن آنها سالانه به طور متوسط باعث کاهش عملکرد 40 درصدی محصولاتی چون گوجه فرنگی و خیار می شود.
منتظری ادامه داد: این گیاه انگلی 70 درصد دوره زندگی خود را زیر خاک می گذراند و بذرهای آن تا 12 سال امکان زنده ماندن در خاک را دارند. از این رو در این طرح برای کنترل این انگل از قارچ "فوزاریوم" استفاده شد که پس از مایه زنی این گیاه با "اسپور" قارچ، علائم بیماری بر روی گل جالیز مشاهده شد.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی دستیابی به روش تولید انبوه و فرمولاسیون قارچ "فوزاریوم" و زمان دقیق و چگونگی کاربرد قارچ برای کنترل گیاه انگل را از مهمترین دستاوردهای این پژوهش ذکر کرد و ادامه داد: کاربردی کردن این روش در مزارع می تواند در استفاده از سموم شیمیایی موثر باشد. همچنین منجر به حفظ و سلامت محیط زیست و محصولات کشاورزی می شود.
منتظری با تاکید بر اینکه این طرح در مرحله آزمایشگاهی است، تاکید کرد: پایلوت این روش با موفقیت پشت سر گذاشته شد و دانش فنی آن نیز در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به نام این موسسه ثبت شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کشف فضاهایی از مغز که حس همدردی با دیگران برمی انگیزد

نورولوژیستهای ایتالیایی یک شبکه نورونی را در مغز انسان یافتند که حس همدردی با دردهای دیگران را بر می انگیزد. به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی که دیگران درد می کشند این رنج به سایر افراد منتقل می شود و حس همدردی با رنجهای دیگران را ایجاد می کند.
اکنون نورولوژیستهای شورای ملی تحقیقاتی ایتالیا با استفاده از دستگاه "مگنتوانسوفالوگراف" توانستند فعالیت مغز گروهی از داوطلبان را در حالیکه مشاهده می کردند که یک سوزن در عمق دست یک نفر فرو رفته است مطالعه کردند.
براساس گزارش ژورنال نوروساینس، واکنش مغز این افراد نشان داد که هنگام همدردی داوطلبان با درد فردی که سوزن در دستش فرو رفته بود یک کانال ارتباطی میان نورونهای کورتکس حسی و کورتکس حرکتی ایجاد می شود.
مشاهده درد دیگران، ارتباط میان این دو منطقه مغزی را در مشاهده کننده افزایش می دهد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تولید داروی پلاویکس برای بیماران قلبی و عروقی در ایران

داروی "پلاویکس" برای نخستین بار جهت بیماریهایی از جمله جلوگیری از انسداد مجدد عروق پس از عمل آنژیوپلاستی، کاهش میزان مرگ و میر، سکته قلبی و مغزی در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی در ایران تولید می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، داروی خارجی پلاویکس از سال 2002 میلادی به بازار ایران وارد شده است و در سال جاری میلادی این دارو در داخل کشور تولید خواهد شد.
این دارو بر روی بیش از 130 هزار بیمار مورد آزمایش قرار گرفته که تاثیر آن در تمام موارد مثبت ارزیابی شده است.

پلاویکس در حال حاضر پر مصرف ترین داروی بیماران قلبی و عروقی است که توانسته 90 میلیون نفر در سراسر جهان را درمان کند.
داروی پلاویکس از سوی شرکت سانوفی آونتیس به عنوان چهارمین شرکت بزرگ داروسازی دنیا در ایران از سوی شرکت دارویی دکتر عبیدی تولید می شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
خطر توسعه دیابت نوع 2 با مصرف محصولات غذایی حاوی آنتی اکسیدان

محققان استرالیایی با آزمایش بر روی محصولات غذایی دارای آنتی اکسیدانها دریافتند که مصرف نا آگاهانه این مواد می تواند منجر به توسعه دیابت نوع 2 شود. به گزارش خبرگزاری مهر، سالها است که آنتی اکسیدانها در قالب محصولات متنوعی وارد بازار می شوند. این مواد به عنوان ابزاری برای مبارزه با خطر بسیاری از بیماریها عرضه می شوند. در حقیقت آنتی اکسیدانها قادرند آسیبهای سلولی را کاهش دهند.
اکنون محققان مدرسه علوم پزشکی زیستی دانشگاه موناش در ملبورن دریافتند که این مواد می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند.
تاکنون اعتقاد بر این بود که اکسیداسیون اندامها که توسط مولکولهایی که با اکسیژن واکنش می دهند انجام می شود منجر به پیری و بروز برخی از بیماریها می شوند.
این درحالی است که این دانشمندان با آزمایش بر روی موشها نشان دادند که هرچند اکسیداسیون برای بیماران مبتلا به دیابت پیشرفته بسیار مضر است اما برای افراد مستعد دیابت که در حال توسعه مقاومت در برابر انسولین هستند حتی مصرف مواد آنتی اکسیدان نیز می تواند توسعه دیابت نوع 2 را تسریع بخشد.
براساس گزارش ABC News، آنتی اکسیدانها به صورت طبیعی در میوه ها و سبزیجات تازه ای چون کلم بروکلی و میوه های جنگلی ترش وجود دارد اما در سالهای اخیر تولید کنندگان صنایع غذایی با هدف توسعه سرمایه داری، مرتب فواید این مواد را برای کسب سود بیشتر تکرار می کنند.
این محققان توصیه کردند که افراد هرگز نباید به صورت کورکورانه از محصولات متنوع سرشار از آنتی اکسیدانها که صاحبان صنایع غذایی درباره آنها تبلیغ می کنند مصرف کنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: تولید دو رادیوداروی جدید در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران

تلاشگران و دانشمندان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران موفق شدند دو رادیو داروی جدید را با موفقیت تولید کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر افزود : این امر در پی تحریم فروش رادیو داروهای خاص به کشور صورت گرفت که موجب شد دانشمندان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای تحقیقات را برای ساخت این رادیوداروها در کشور آغاز نماید. این رادیو داروها که مراحل پایانی تایید برای بهره برداری را می گذرانند، به محض اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تولید انبوه می رسند و احتیاجات بیماران داخلی را برآورده خواهند ساخت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
محمد صادقی: ریه بیش از سایر اندامها درگیر بیماریها می شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ریه به عنوان یکی از اندامهایی نام برد که بیشترین بیماریها مانند سل، ایدز، جذام و بیماریهای تنفسی این اندام را درگیر و دستگاه تنفسی را دستخوش تغییراتی می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شاهین محمدصادقی در چهارمین کنگره بین‌المللی بیماریهای ریوی و مراقبتهای ویژه سل در سالن همایشهای رازی افزود: امروزه بشر با دستیابی به مسیرهای جدید دانش و با بهره ‌مندی از امکانات فیزیک، شیمی و بیولوژیک در مسیر پیشرفته‌ های علمی قدم برداشته و در زمینه علوم به پیشرفتهای زیادی دست پیدا کرده است.
وی گفت: ریه یکی از اندامهایی است که بیشترین بیماریها مانند سل، ایدز، جذام و بیماریهای تنفسی، این اندام را درگیر می‌کند و دستگاه تنفسی را دستخوش تغییراتی می‌کند.
محمدصادقی افزود: 20 تا 30 سال پیش مشکلات زیادی در زمینه بیمار‌یهای مختلف عفونی داشتیم که مرگ و میر مادران و نوزادان یکی از معضلات و مشکلات بزرگ در زمینه بیماریهای عفونی در ایران بود اما بعد از انقلاب و با اراده ملت ایران امروزه به پیشرفتهای عظیمی در زمینه علوم پزشکی دست یافته‌ایم. بیماریها را به حداقل رسانده‌ایم و توانسته ‌ایم به ریشه ‌کنی برخی از آنها دست پیدا کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در این دانشگاه نیز شاهد تحولات عظیمی بوده ‌ایم. در پژوهشگاه سل و بیماریهای ریوی که از نخستین پژوهشکده‌ ها است انجام اعمال بسیار پیشرفته ریه و قلب به صورت همزمان، ساختن نای و کبد مصنوعی از دست یافته‌های دانشجویان و دانشمندان ایرانی است.
وی گفت: تحقیقات جدید درباره مبارزه با بیماریها و تولید داروهای جدید نیز از جمله کارهایی است که دانشمندان ایرانی و دانشجویان به آن دست پیدا کرده ‌اند. ملت ایران صلح ‌طلب و با یک پیشینه برتر است. در تولید دانش روز سرآمد همه است و از تجربیات دانشمندان گذشته تجربیات ارزشمندی پیدا کرده ‌اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
8 تا 15 درصد بيني‌هاي جراحي شده دوباره عمل مي‌شوند


خبرگزاري فارس: يك جراح پلاستيك ايراني در آلمان گفت: بر اساس آمار بين‌المللي بدون بستگي به توانايي جراحان، 8 تا 15 درصد بيني‌هاي عمل شده دوباره عمل مي‌شوند و تعداد روتوش دوباره بيني در ايران نيز 20 درصد است.
A0218110.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، پرفسور پرويز انصاري در دومين كنگره بين‌المللي راينولوژي ايران كه روز گذشته در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: عمل جراحي بيني در ايران در بين جوانان و نوجوانان بسيار است كه اگر پزشك وجدان كاري نداشته باشد، درخواست كننده جراحي بيني را به گمراهي خواهد كشاند.
وي اضافه كرد: در حال حاضر بعضي از جراحان بيني به مراجعه كنندگان خود فتوشاپ نشان مي‌دهند كه باز اين موضوع خارج از وجدان است كه عكسي از كامپيوتر به درخواست كننده جراحي زيبايي بيني نشان داده شود كه پزشك قادر نيست همان را درست كند.
انصاري ادامه داد: تصورات يك بيمار با چاقو و بخيه امكانپذير نيست و بايد اين عناوين به مراجعه كنندگان زيبايي بيني از سوي پزشك متذكر شود.
وي افزود: يك درخواست كننده به عمل بيني بايد داراي ثبات روحي و رواني بوده و به عيوب بيني خود واقف باشد.
يك جراح پلاستيك ايراني در آلمان گفت: هدف اصلي جراحان بيني بايد برطرف كردن عيوب آناتومي بيني و قوز بيني مراجعه كنندگان باشد.
وي اضافه كرد: فرم بيني فرد ايراني با ساير افراد اروپاي غربي، آلمان، فرانسه و سوئيس فرق دارد؛ در كشورهاي اروپايي فرد براي از بين بردن چهره پيري و عيوب بيني به عمل جراحي زيبايي بيني مي‌پردازد اما در ايران اكثر مراجعه كنندگان جوان و بدون عيب به جراحي زيبايي بيني تن مي‌دهند.
اين جراح پلاستيك ايراني مقيم آلمان گفت: يك عمل بيني تنها زيبايي نيست بلكه مسائل اجتماعي هم دارد.

* درخواست‌كنندگان جراحي بيني در ايران روز به روز در حال افزايش هستند

اين جراح پلاستيك ايراني در آلمان گفت: درخواست كنندگان جراحي بيني در ايران روز به روز در حال افزايش بوده كه عامل اصلي آن، چشم و هم‌چشمي در بين افراد جامعه است.
پروفسور پرويز انصاري اظهار داشت: فرم و آناتومي بيني ايرانيان (خاورميانه) به طور كلي اختلافات بارزي با غربي‌ها و اروپايي‌ها دارد.
وي اضافه كرد: يكي از ويژگي‌هاي چشمگير بيني ايراني كوتاه بودن نوك و عدم وجود پروژكسيون كافي است كه مورد مهم‌تر از تفاوت‌هاي آناتومي مسئله سليقه در نقاط مختلف جغرافيايي است.
انصاري ادامه داد: هر ملتي در خصوص صورت خود تفكرات خاصي دارد مظهر زيبايي صورت در ايران در ابروهاي بالا رفته شيطاني، گونه‌هاي برجسته و لبها به صورت غنچه و بيني نخود‌چي است.
وي افزود: مسائل اصلي نوك بيني، كوتاهي نوك توام با قوز (اكثريت بيني‌هاي ايراني) يا بلندي نوك (اقليت بيني‌هاي ايراني) كه نسبت اين دو عيب در اروپا برعكس است.
يك جراح پلاستيك ايراني در آلمان گفت: كوتاه كردن پروژكسيون نوك بيني به خصوص با متد بسته و از راه مخاط هميشه براي اكثر جراحان مسئله بوده است.
وي بيان كرد: بعضي از مواقع زركسيون نوك آلار قسمت جانبي غضروف بالا گردش مي‌كند به طوري كه به هيچ وجه ديگر احتياج به كوتاه كردن سنتيوم براي بالا بردن نوك نيست و ارتفاع نوك فقط بستگي به طول قسمت جانبي آلار داشته است.
انصاري ادامه داد: رزكسيون غضروف آلار و نوك آن به دلخواه و لزوم انجام مي‌گيرد و به طور كلي ارتفاع نوك بيني از بالا فقط به طول باقيمانده قسمت جانبي بستگي دارد؛ بخيه و ترميم بين دو قسمت جدا شده آلار توصيه مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جراحي پلاستيك در سنين پايين به مراكز رشد بيني آسيب مي‌رساند


خبرگزاري فارس: دبير علمي دومين كنگره بين‌المللي راينولوژي ايران گفت: جراحي بيني در سنين پايين بايد محافظه كارانه انجام شود تا به مراكز رشد بيني صدمه‌اي وارد نشود.
A0417197.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، ابراهيم رزم‌پا در دومين كنگره بين‌المللي راينولوژي ايران كه روز گذشته در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد، اظهار داشت: اين كنگره به بحث و بررسي بيماري‌هاي بيني و سينوس در سه شاخه پلاستيك ترميمي، آندوسكوپي بيني و بيماري‌هاي عمومي بيني و سينوس مي‌پردازد.
رزم‌پا ادامه داد: در دومين كنگره بين‌المللي راينولوژي ايران سعي شده است كه تمام مباحث تشخيصي درماني و تكنيك‌هاي جديد درماني را پوشش دهيم و عوارض جراحي‌هايي مانند جراحي زيبايي بيني و چگونگي برخورد با آنها را بررسي كنيم.
وي افزود: اعمال جراحي بيني در سنين پايين يكي از سخنراني‌هاي عيني در اين كنگره است كه داراي ويژگي‌ خاصي است زيرا جراحي بيني در سنين پايين بايد به گونه‌اي باشد تا به مراكز رشد بيني صدمه‌اي وارد نشود.
دبير علمي دومين كنگره بين‌المللي راينولوژي ايران گفت: براي انجام اعمال جراحي و زيبايي بيني فقط رشد جسمي كافي نيست بلكه بلوغ فكري و روحي هم لازم است چرا كه پس از انجام عمل يكسري مراقبت‌هايي نياز است كه افرادي كه به بلوغ فكري نرسيده‌اند نمي‌توانند اين مراقبت‌ها را انجام دهند.
وي اضافه كرد: مراقبت‌هاي پس از عمل گاهي تا يك سال طول مي‌كشد و پس از عمل بيني به فرم نهايي خود مي‌رسد.
رزم‌پا ادامه داد: در خصوص پوست‌هاي ضخيم و چرب اين مدت ممكن است تا 3 سال نيز به طور انجامد لذا فرد نبايد عجله كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
به بهانه روز جهاني نابينايان
گاهي دلم براي آفتاب تنگ مي‌شود


خبرگزاري فارس: «خداوند هر كسي را به نحوي امتحان مي‌كند يكي از نعمت پدر و مادر محروم است، يكي براي هميشه معلول و خانه‌نشين مي‌شود يكي هم مثل من مادرزادي نابيناست، اگرچه گاهي دلم براي آفتاب تنگ مي‌شود اما هميشه شكرگزار خداوند هستم».

A0342763.jpg



به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، مادرش مي‌گويد "به خدا مي‌سپارمت "، خانه را ترك مي‌كند و با توكل برخدا و عصاي سفيد قدم در خيابان مي‌گذارد. "بسم‌الله الرحمن الرحيم ".
در پياده رو آرام راه مي‌رود، چه قدر بعضي پياده‌روها فراز و نشيب دارد، آنقدر كه انسان را خسته مي‌كند البته نه همه را، شايد آنان كه نمي‌توانند اين فراز و فرودها را به راحتي تشخيص دهند و اگر عصاي سفيدشان به ياري‌شان نشتابد بارها بر زمين مي‌افتند، بيشتر رنج مي‌كشند.
براي رسيدن به مقصد بايد از روي پل عبور كند اما پل صاف نيست و خيلي فرورفتگي دارد و اينجاست كه عصايش در اين فرورفتگي‌ها گير مي‌كند و نزديك است به زمين بخورد اما خدا كمكش مي‌كند.
به ايستگاه اتوبوس مي‌رسد، منتظر است تا اتوبوس بيايد؛ حجم صداي افراد در ايستگاه نشان از آن دارد كه جمعيت زيادي منتظر رسيدن اتوبوس هستند.
بالاخره پس از انتظاري طولاني اتوبوس مي‌آيد و همگان كه مي‌خواهند سوار شوند هجوم مي‌آورند و چند نفر بي‌توجه به شرايطش براي سوار شدن در اتوبوس به او تنه مي‌زنند و نزديك است كه زمين بخورد اين‌بار خدا ناجي برايش مي‌فرستد؛ شخصي دستش را مي‌گيرد و سوار بر اتوبوس مي‌شود.
به راستي روشندلان ستاره‌هاي سرزمين ملكوتند كه زندگي‌شان اينگونه رقم خورده است و اگرچه گاهي دلشان براي آفتاب تنگ مي‌شود اما هميشه شكرگزار خداوند هستند و با چشم‌دل شايد بيشتر از ما خدا را در زندگي‌شان احساس مي‌كنند.
آنان نعمت بزرگي را از دست داده‌اند اما ناتوان از ديدن نيستند، آنها جور ديگري مي‌بينند.

* تاريخچه عصاي سفيد

روز 24 مهر برابر با 15 اكتبر به عنوان روز بزرگداشت نابينايان و قانون عصاي سفيد، نامگذاري شده است و استفاده از عصا به عنوان وسيله كمكي در رفت و آمد نابينايان از قرن‌ها پيش متداول بوده است اما استفاده از عصاي سفيد به شكل امروزي و به عنوان نمادي براي شناخت نابينايان به بعد از جنگ جهاني اول برمي‌گردد.
در سال 1921 ميلادي يك عكاس اهل شهر بريستول كشور انگلستان با نام جيمز بيگز كه در اثر يك سانحه بينايي خود را از دست داد، براي در امان بودن از خطر وسائل نقليه كه در خيابان‌هاي اطراف محل زندگي وي در حال رفت و آمد بودند، ابتكار استفاده از عصا به رنگ سفيد را كه به راحتي براي همگان قابل ديد باشد را به كار برد.

* هر 5 ثانيه يك نفر به تعداد نابينايان جهان اضافه مي‌شود

براساس آمار در دنيا تقريبا 314 ميليون نفر دچار مشكلات بينايي هستند، بيش از 45 ميليون نفر نابيناي مطلق، 135ميليون كم‌بينا و بقيه نيز دچار اختلالات كمتر حاد بينايي مانند مشكلات انكساري درمان نشده شامل نزديك بيني، دوربيني و آستيگماتيسم هستند.
در هر 5 ثانيه يك نفر به تعداد نابينايان افزوده شده و در هر دقيقه يك كودك و طي يك سال يك تا 2 ميليون نفر دچار مشكلات بينايي مي‌شوند.
مهم‌ترين علل نابينايي، آب مرواريد 39 درصد، مشكلات انكساري درمان نشده 18درصد، آب سياه 10 درصد، استحاله لكه‌اي وابسته به سن 7 درصد، مشكلات شبكيه وابسته به ديابت 4 درصد، تراخم 3 درصد و مشكلات بينايي در بچه‌ها 3 درصد هستند؛ هر چند كه 80 درصد مبتلايان به نابينايي بالاي 50 سال سن دارند، اما بايد توجه كرد كه بالا رفتن سن مستلزم از دست دادن بينايي نيست.

* تلاش انجمن نابينايان در تصويب الحاق كنوانسيون حقوق معلولين

رئيس انجمن نابينايان ايران مي‌گويد: خدمات در اين انجمن با دو هدف فعاليت‌هاي زيربنايي و نيز كارهاي حمايتي انجام مي‌شود كه احياي حقوق شهروندي افراد نابينا، خدمات بيمه‌اي و تأمين اجتماعي و نيز اشتغال جزء فعاليت‌هاي اساسي انجمن نابينايان است.
علي‌اكبر جمالي مي‌افزايد: انجمن از طريق ارتباط با ارگان‌هاي دولتي و متوليان بخشي از حقوق نابينايان را پيگيري مي‌كند كه به عنوان نمونه در سال گذشته الحاق كنوانسيون حقوق معلولين را در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسانديم.
وي تصريح مي‌كند: از آن روز به بعد ايران عضو كنوانسيون حقوق معلولين شد كه اين كنوانسيون يك پروتكل بين‌المللي است و انجمن مي‌تواند در تعامل با تشكل‌ها، وزارتخانه‌ها و مجلس برنامه‌هاي خود را پيگيري كند.

* روشندلان از بيكاري بيزارند

جمالي مي‌گويد: با پيگيري‌هاي انجمن نابينايان ايران موفق شديم قانون حمايت از معلولين را با 16 ماده به تصويب برسانيم كه برخي مواد در حال اجراست اما بعضي امور كه در ارتباط با اشتغال و آموزش فني و حرفه‌اي و نيز مسائل آموزشي است، اجرا نمي‌شود.
رئيس انجمن نابينايان ايران اضافه مي‌كند: يكي ديگر از اقدامات كه در تعامل با سازمان‌ها در حال انجام است انجام مناسب‌سازي فضاي شهري براي نابينايان است كه در بعضي مناطق انجام شده و در برخي مناطق ديگر در تلاش هستيم تا به نحو شايسته‌اي انجام شود.
به گفته وي، بافت قديمي محله‌ها و شيب معابر در طول زمان مشكلات فراواني به وجود آورده است كه به سادگي رفع نمي‌شود.
وي خدمت‌رساني در غالب كمك‌هاي حمايتي مانند ارزاق، پوشاك، وام قرض‌الحسنه، جهيزيه، خدمات مددكاري و مشاوره‌اي را از ديگر اهداف انجمن نابينايان كشور مي‌داند و ادامه مي‌دهد: به سبب مشكلات مكاني در اين انجمن تنها سال گذشته يك دوره كلاس آموزش كامپيوتر براي نابينايان برگزار شد.

* هر سال حدود 300 نفر از نابينايان در كنكور قبول مي‌شوند

جمالي بيان مي‌كند: قرار است در تعامل با برخي سازمان‌ها مكان مناسبي را براي برنامه‌هاي آموزشي تدارك ببينيم و نيز به كساني كه در آزمون پايان ترم شركت مي‌كنند، در صورت قبولي، گواهينامه بين‌المللي معتبر موسسه ICDL اعطا مي‌شود.
وي مي‌گويد: اكثر مشكلات نابينايان به مسئله اشتغال و كارگماري و عدم مراكز آموزش توانبخشي حرفه‌اي برمي‌گردد زيرا برنامه‌ريزي اساسي و آموزشي در اين زمينه نداريم.
رئيس انجمن نابينايان ايران عنوان مي‌كند: هر سال حدود 300 نفر از نابينايان در كنكور ورودي قبول مي‌شوند و بيش از دو هزار نفر در مقاطع مختلف دانشجو در كشور داريم.
وي مي‌گويد: در حال حاضر در 9 منطقه دانشگاه آزاد، كامپيوترهاي ويژه نابينايان تجهيز شده است.

* چند توصيه براي كمك به نابينايان

روانشناسان براين باورند كه بهتر است قبل از انجام هر كمكي نظر فرد نابينا را در مورد كمك به او جويا شويد و در صورت كمك و راهنمايي در راه رفتن اجازه دهيد فرد نابينا بازوي شما را بگيرد و از هل دادن و گرفتن او خودداري كنيد.
همچنين هنگامي كه با فرد نابينا روبرو مي‌شويد خود را به او معرفي كرده و به هنگام ترك محل به او بگوييد كه محل را ترك مي‌كنيد؛ مستقيماً با خود فرد نابينا حرف بزنيد و براي صحبت با آنها شخص ديگري را واسطه قرار ندهيد چرا كه آنها قادر هستند به خوبي مفهوم كلام شما را درك كرده و پاسخ دهند.
همچنين هيچ وقت با فرد نابينا بلند صحبت نكنيد زيرا آنها داراي حس شنوايي قوي هستند.

* دولت مشكل اشتغال نابينايان را زودتر حل كند

نابينايان حق استفاده از كليه امكانات رفاهي معمول در جامعه را دارند؛ آنان حق دارند از پياده روها، خيابان‌ها، بزرگراه‌ها و وسايل حمل و نقل همگاني مانند هواپيما، قطار، اتوبوس، اتومبيل، كشتي، هتل، اماكن عمومي، مراكز تفريحي و مذهبي استفاده كنند و اگر در بعضي اوقات، محدوديتي براي استفاده از اين تسهيلات و اماكن وجود داشته باشد بايد فراگير همه افراد جامعه باشد.
رانندگان وسايل نقليه موظف به مراعات كامل نابيناياني كه هنگام عبور و مرور از عصاي سفيد استفاده مي‌كنند، هستند و دولت موظف است كه نابينايان را به مشاركت در امور دولتي تشويق كند تا آنان به كار مشغول شوند.

* پيشگيري از اختلالات بينايي با برنامه 2020

سازمان جهاني بهداشت با همكاري آژانس بين‌المللي پيشگيري از نابينايي و بعضي سازمان‌هاي غيردولتي بين‌المللي در مورد مديريت پيشگيري از اختلالات بينايي، برنامه‌اي را تحت عنوان Vision 2020 با هدف از بين بردن نابينايي‌هاي قابل پيشگيري تا سال 2020 طراحي و به مرحله اجرا گذاشته است، تا اينكه براي همه افراد بشر حق برخورداري از ديدن فراهم شود؛ در حال حاضر بيش از 100 كشور جهان اجراي اين طرح را آغاز كرده‌اند و به‌ نظر مي‌رسد، انجام موفقيت‌آميز برنامه بينايي 2020 سبب جلوگيري از نابينا شدن حدود 100ميليون نفر در سطح جهان شود.

* ضعف آموزش نابينايان در شهرستان‌ها بيداد مي‌كند

رئيس مجتمع نابينايان شهيد محبي مي‌گويد: اين مجتمع، مدرسه‌اي شبانه‌روزي است كه خدمات اضافه بر مدرسه‌ را به دانش‌آموزان مقاطع كودكستان تا پيش‌دانشگاهي ارائه مي‌كند.
سيد سعيد ميري لواساني تصريح مي‌كند: در اين مدرسه دانش‌آموزان تهراني پس از پايان كلاس‌ها به خانه مي‌روند اما دانش‌آموزان شهرستاني به صورت شبانه‌روز در مدرسه هستند.
وي مي‌افزايد: متأسفانه در شهرستان‌ها ضعف آموزشي داريم به طوري كه وقتي دانش‌آموز به مقطع اول راهنمايي مي‌رسد و به مدرسه مي‌آيد با ضعف آموزشي بسياري مواجه است كه اگر تلاش خودشان و معلمان نباشد نمي‌توانند پيشرفت كنند؛ به عنوان نمونه يك دانش‌آموز كلاس چهارم دبستان كه از شهرستان به مجتمع نابينايان شهيد محبي آمده، خواندن و نوشتن بلد نيست.

* علاقه نابينايان براي عضويت در تيم‌هاي ملي گلبال و فوتبال

لواساني مي‌گويد: اين اشكال شايد از آن جهت باشد كه دانش‌آموز كم‌توان ذهني ناشنوا و نابينا در يك مدرسه در شهرستان آموزش مي‌بينند زيرا تعداد اين افراد در شهرستان كم است و معلم ناشنوايان به نابينايان هم آموزش مي‌دهد.
وي تصريح مي‌كند: اين مسائل سبب كاهش كيفيت آموزشي دانش‌آموزان شهرستاني شده است كه اكثريت داراي مشكل هستند و اگر موفق هم شوند در ‌سطح نابينايان تهران نيستند.
رئيس مجتمع نابينايان شهيد محبي در خصوص فعاليت‌هاي ورزشي براي نابينايان اين مركز عنوان مي‌كند: بچه‌هاي شهرستاني به خاطر پيشرفت‌ در ورزش علاقه‌مند هستند به اين مركز بيايند تا در تيم‌هاي ملي حضور داشته باشند.
لواساني اضافه مي‌كند: معمولاً اكثر اعضاي تيم‌هاي ملي نابينايان فوتبال و گلبال كه ورزش ويژه نابينايان است در چند سال گذشته از مجتمع شهيد محبي انتخاب مي‌شود و دانش‌آموزان علاقه بسياري براي شركت در اين تيم‌ها دارند.

* روشندلاني كه قرآن مي‌آموزند در تحصيلات موفق‌تر هستند

رئيس مجتمع نابينايان شهيد محبي بيان مي‌كند: در زمينه آموزش حفظ قرآن كريم به تازگي كار را روي دانش‌آموزان دبستاني آغاز شده است و در حال حاضر پنج دانش‌آموز دبستاني در حد 10 جز قرآن را حفظ هستند.
وي ادامه مي‌دهد: بعضي دانش‌آموزان در درس موفق نبوده‌اند اما قرآن را به خوبي ياد مي‌گيرند كه همين امر سبب مي‌شود آنان در درسشان هم پيشرفت داشته باشند.
لواساني اظهار مي‌كند: مجتمع نابينايان شهيد محبي وابسته به وزارت آموزش و پرورش است و كليه خدمات آن براي نابينايان رايگان است.
لواساني مي‌گويد: دانش‌آموزان به سبب آنكه در اين مركز با بچه‌هاي هم‌سنخ خودشان هستند از اين موضوع بسيار راضي بوده و زمان تعطيلات دوست دارند كه زودتر تمام شود و به مدرسه بيايند.
وي يكي از مشكلات اين قشر را بيكاري دانست و افزود: بحران بيكاري براي همه اقشار است و اكثر افراد با اين معضل مواجه هستند كه نابينايان نيز با اين مشكل مواجه هستند.
رئيس مجتمع نابينايان شهيد محبي عنوان مي‌كند: تقريباً 90 تا 100 درصد دانش‌آموزان نابينا در كنكور سراسري پذيرفته مي‌شوند و بيشتر در رشته ادبيات و علوم انساني به سبب حفظ دروس موفق هستند.
لواساني مي‌گويد: اميدوارم روز جهاني نابينايان تنها روزي نباشد كه احوال بچه‌هاي نابينا را بپرسند و اين اطلاع‌رساني در تمام سال ادامه داشته باشد.

* سخن آخر

آري روشندلان باور سبز مولايشان علي (ع) را سرلوحه كار خود قرارداده‌اند، آنجا كه آن حضرت مي‌فرمايد: "آرام باش ،توكل كن، تفكر كن، سپس آستين‌ها را بالا بزن! آنگاه دستان خداوند را مي بيني كه زودتر از تو دست به كار شده‌اند ".
گزارش از زينب صناعي
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بر اساس يك پژوهش
اختلال خواب با ثبت صداي خرناس مبتلايان تشخيص داده مي‌شود


خبرگزاري فارس: دانشمندان معتقدند اختلال خواب خسته‌كننده كه عامل مشكلات تنفسي است و مي‌تواند منجر به كاهش طول عمر ‌شود، با ثبت خرناس‌هاي مبتلايان به دقت تشخيص داده مي‌شود.

A0537996.jpg



به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، پزشكان چگونگي تنفس بيماران را هنگام خواب بررسي كردند تا به علائم اين وضعيت كه در آن، گلوي بيمار بسته ‌شده و وي ناگهان از خواب بيدار مي‌شود، پي ببرند.
در حال حاضر محققان برنامه‌اي كامپيوتري طراحي كرده‌اند كه مي‌تواند خرناس بيماران را تحليل كند و معتقدند با اين برنامه بيماري را به دقت تشخيص مي‌دهند؛ اين سيستم از هر 10 بيمار 9 مورد را درست تشخيص داده است.
بر اساس يافته‌هاي ارائه شده در كنفرانس انجمن خواب استراليا، مشاهدات ثبت شده در بيش از 94 درصد موارد به خوبي قابل تشخيص است.
بيش از 80 هزار انگليسي از اختلال تنفسي "حبس نفس " در هنگام خواب رنج مي‌برند؛ علائم اصلي اين اختلال خستگي مفرط و خرناس با صداي بلند است.
بر اثر اين بيماري راه خروج بالايي هوا در اين بيماران بسته و در نتيجه آن، مسير تنفس آنها مسدود مي‌شود.
اين بيماران مي‌توانند براي 10 ثانيه نفس نكشند؛ بسياري از آنها 100 ها بار از خواب بيدار مي‌شوند اما چيزي به خاطر نمي‌آورند.
مردان 30 تا 65 ساله بيشتر در معرض اين بيماري هستند به ويژه اگر اضافه وزن داشته باشند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
استفاده از گوش‌پاك‌كن باعث كاهش شنوايي مي‌شود


خبرگزاري فارس: عضو هيئت مديره انجمن گوش‌، گلو و بيني ايران با اشاره به عادت غلط مردم در استفاده از گوش‌پاك‌كن گفت: استفاده از گوش‌پاك‌كن عوارض زيادي را براي گوش به همراه دارد كه در بيشتر موارد باعث كاهش شنوايي مي‌شود.
A0755247.jpg


عليرضا جعفري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: در استفاده از گوش‌پاك‌كن امكان دارد پنبه موجود در سر گوش‌پاك‌كن در گوش گير كند و بيماران زيادي بودند كه به اين عارضه دچار شدند. اين موضوع به ويژه در بين سالمندان شايع است كه متوجه گيركردن آن نمي‌شوند و در نهايت به عفونت گوش دچار مي‌شوند.
وي با اشاره به اينكه پوست گوش نازك‌ترين پوست بدن انسان است و با فشارهاي گوش‌پاك‌كن مي‌تواند زخم شود افزود: درصورتي كه گوش‌پاك‌كن زياد به داخل گوش برده شود به پرده گوش آسيب مي‌زند كه اگر اين پرده پاره شود آسيب جدي به شنوايي فرد وارد مي‌شود.
جعفري تصريح كرد: مشكل ديگر اين كار اين است كه چنانچه گوش جرم داشته باشد با داخل كردن گوش‌پاك‌‌كن به داخل گوش جرم‌ها به داخل گوش مي‌روند و به پرده گوش مي‌رسند كه اين كار نيز ممكن است موجب كاهش شنوايي فرد شود.
وي ادامه داد: بهترين توصيه براي خشك‌كردن فضاي داخلي گوش پس از استحمام اين است كه افراد دستمال كاغذي را لوله كنند و براي خشك‌كردن گوش آن را به داخل گوش ببرند.
اين متخصص گوش گلو و بيني ادامه داد: جرم قهوه‌اي گوش براي سلامت گوش لازم است چرا كه اين جرم روي پوست گوش لايه‌اي را ايجاد مي‌كند كه مانع نفوذ برخي از عفونت‌ها به داخل گوش مي‌شود.
وي اضافه كرد: در برخي افراد اين جرم يا خيلي غليظ است يا خيلي زياد است و يا كانال گوش تنگ است كه در اين صورت جرم داخل گوش انباشته مي‌شود و بايد تحت نظر پزشك در بيايد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف فيبر‌هاي غذايي باعث كاهش كلسترول بد خون مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: مصرف فيبر‌هاي غذايي باعث كاهش كلسترول بد خون (LDL ) و افزايش كلسترول خوب خون ( HDL ) مي‌شود.
A0492733.jpg


سيد ضياءالدين مظهري در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: از لحظه تشكيل نطفه، تقسيم و افزايش ميلياردها سلول، ايجاد بافت‌ها و ارگان‌ها و بالاخره تشكيل جنين پس از تولد تا آخرين لحظه حيات و زندگي انرژي مهمترين نياز در كنار ساير مواد مغذي است.
وي گفت: به طور كلي عمده‌ترين وظايف انرژي بدن حفظ زندگي در خواب و بيداري، براي تأمين فعاليت‌هاي غيرارادي مثل تنفس، گردش خون، هضم و جذب غذاهاي خورده شده، دفع مواد زائد، حفظ گرماي بدن در حد معين، ساخت و ترميم بافت‌ها، توليد و ترشح مايعاتي همچون بزاق، شيره‌هاي هضمي، هورمون‌ها، آنزيم‌هاي مختلف و پادتن‌هاي دفاعي بدن و تأمين فعاليت‌هاي بدني، عضلاني و مغز است.
اين متخصص تغذيه افزود: منابع مهم تأمين انرژي بدن درشت‌ مغذي‌هايي مثل قند‌ها، چربي‌ها و پروتئين‌ها با نسبت‌هاي مختلف است. 12 تا 20 درصد از كل انرژي، منابع پروتئين‌هاي حيواني و گياهي تامين مي‌شود، 25 تا 35 درصد از محل چربي‌ها و روغن‌هاي اشباع شده است.قندهاي ساده و مركب موادي هستند كه 45 تا 60 درصد از انرژي را تأمين مي‌كنند.
وي افزود: براي تأمين نيازهاي تغذيه‌اي براي فراهم كردن انرژي روزانه با گنجاندن مواد قندي، چربي متعادل از تجزيه پروتئين‌ها و سوختن آن‌ها براي ايجاد انرژي تأمين نشده جلوگيري شود. غذاهاي مختلف حاوي انواع گوناگوني از قندها هستند كه با مصرف مواد غذايي مختلف تأمين مي‌شود.
مظهري گفت: فيبرها هضم و جذب انجام نمي‌دهند ولي وظايف بسيار مفيدي در عملكرد دستگاه‌ گوارش عهده‌دار هستند كه مي‌توان به حجيم سازي مواد غذايي مصرفي، كند نمودن زمان هضم، افزايش زمان سيري، نرم كردن مواد زائد و كمك به دفع، جلوگيري از خشك مزاجي، جذب و رقيق سازي مواد سمي مضر و سرطان‌زا و انتقال آن‌ها از طريق مدفوع به خارج دستگاه گوارش، كاهش كلسترول تام به خصوص LDL و افزايش كلسترول HDL توسط فيبرهاي محلول اشاره كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
راهنماي ايدز براي رسانه‌هاي همگاني در ايران رونمايي شد


خبرگزاري فارس: راهنماي HIV/ايدز براي رسانه‌هاي همگاني در جمهوري اسلامي ايران، براي اولين بار با همكاري دفتر UNAIDS در تهران و وزارت بهداشت با شعار «ايدز فقط براي ديگران نيست» رونمايي شد.
A0755125.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، اين راهنماي آموزشي شامل اطلاعات پايه درباره HIV و ايدز در ايران و جهان، تاريخچه اين بيماري، وضع كنوني همه‌گيري اين بيماري در دنيا و ايران، نقش رسانه‌ها در آگاه سازي جامعه درباره اين بيماري، روش‌هاي انتقال ويروس ايدز، پيشگيري از اين بيماري، ملاحظات قانوني و عرفي در رسانه‌هاي ايران درباره اطلاع رساني ايدز، اهميت زبان و رعايت نكات اخلاقي و كاربرد ادبيات صحيح، مناسبت‌هاي مربوط به ايدز، مشاوره و آزمايش، انكار، انگ و تبعيض، نقش سازمان‌هاي دولتي و غير دولتي در كنترل اين بيماري، واژه سازي و برنامه مشترك ايران و سازمان ملل متحد براي كنترل اين بيماري است.
آنتونيو دلئو، نماينده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم ملل متحد(UNODC) در ايران در نشست خبري مراسم رونمايي اين كتاب گفت: كنترل اچ آي وي فقط به عهده سازمان‌هاي دولتي و حتي غير دولتي مسئول نيست، همه بايد براي كنترل اين بيماري همكاري كنند و در اين بين نقش رسانه‌هاي ارتباط جمعي بسيار مهم و موثر است.
وي ادامه داد: رسانه‌ها بالقوه مي‌توانند يكي از متحدان برنامه‌هاي كنترل HIV در كشورها باشند و سهم مهمي در آگاه كردن مردم و اتصال مسئولان داشته باشند. البته اگر خود آنها آگاهي لازم را براي اين كار نداشته باشند و مسئولانه برخورد نكنند، ممكن است در مواقعي آسيب زننده نيز باشند به همين علت آگاهي اصحاب رسانه و انعكاس علمي مطالب مربوط به اين بيماري ضرورت دارد.
دلئو اضافه كرد: راهنماي رسانه‌اي درباره HIV حاصل يك كار تحقيقي بيش از يكساله است كه طي آن آثار منتشر شده درباره اين بيماري در 5 سال گذشته در روزنامه‌ها، خبرگزاري‌ها، صدا و سيما، وبلاگ‌ها و مجلات بررسي شده است و به اين نتيجه رسيديم كه تمركز اخبار مربوط به HIV در روز جهاني ايدز و بيشتر درباره آمار اين بيماري بوده است.
نماينده UNODC در ايران اضافه كرد: اميدواريم اين راهنماي جديد بتواند در هدايت اصحاب رسانه به سمت انتشار مطالب پربارتر با لحاظ مسائل حقوقي و قانوني موثر باشد و رسانه‌هاي ايران در اين عرصه به جايگاه بالاتري دست پيدا كنند، ضمن اينكه كارگاهي نيز به همين منظور با حضور نمايندگان رسانه‌هاي ايران براي تبيين روش‌هاي علمي انتشار اخبار در زمينه ايدز طي هفته ‌آينده برگزار مي‌شود.
عباس صداقت، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت نيز در اين مراسم گفت: يكي از مشكلات ما در كنترل بيماري HIV و ايدز اين بود كه هيچ روش و منبع علمي مشخصي براي هدايت رسانه‌ها نداشتيم و منابع خارجي نيز با توجه به شرايط بومي ايران كاربرد زيادي نداشتند.
وي افزود: جامعه ايران يك جامعه جوان است و جوانان نيز به اقتضاي طبيعت رفتارهاي پر خطر دارند اما **** سلامت كشور از رسانه‌ها انتظار دارد تا آگاهي مردم را درباره اين بيماري افزايش دهند و كمك كنند تا با رفع انگ ايدز امكان افزايش آگاهي مردم در اين زمينه فراهم شود.
وي گفت: مردم بايد بدانند كه ايدز يك بيماري است نه يك گناه، بيماري ايدز كاملاً به رفتارهاي انسان مرتبط است همچنين ايدز فقط يك معضل سلامت نيست بلكه يك معضل مهم اقتصادي، اجتماعي و حتي گاهي سياسي و امنيتي است كه تمام جامعه بايد نسبت به آن حساس باشند.
صداقت اضافه كرد: رسانه‌ها همان طور كه در بهينه‌سازي مصرف انرژي و اصلاح فرهنگ ترافيكي تلاش مي‌كنند و موفقيت‌هايي هم به دست آورده‌اند مي‌توانند در كنترل اين بيماري نيز نقش مهمي ايفا كنند.
وي گفت: گاهي اطلاعات غلطي درباره روش‌هاي انتقال اين بيماري منتشر مي‌شود از جمله چندي پيش در برخي رسانه‌ها آمده بود كه ويروس ايدز از طريق استخرها نيز منتقل مي‌شود كه اين مسئله باعث مشكلاتي در جامعه شده بود.
وي افزود: مشكل ديگر بحث انكار فرد و خانواده فرد بيمار درباره اين بيماري است. بسياري از افراد تصور مي‌كنند «چون من و خانواده من مذهبي هستند، بنابراين هيچگاه اين بيماري به سراغ ما نمي‌آيد»، موضوع انگ و تبعيض درباره اين بيماري نيز هنوز حل نشده است، مسئله مهمتر اين است كه خود افراد HIV مثبت مهمترين افرادي هستند كه مي‌توانند جلوي انتقال و چرخش اين ويروس را در جامعه بگيرند و بايد آموزش ببينند.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت گفت:‌ چون مردم به رسانه‌ها اعتماد دارند، پيام‌هايي كه از اين طريق به مردم مي‌رسد اهميت زيادي دارند و در يك لحظه طيف وسيعي از مردم را در بر مي‌گيرند. علاوه بر اين، رسانه‌ها مي‌توانند در جلب حمايت سياستگذاران و مسئولان دستگاه‌هاي مختلف در اين زمينه بسيار موثر باشند.
وي افزود: البته در گذشته صحبت كردن درباره اين بيماري بسيار مشكل‌تر از امروز بود، اما رسانه‌ها فضا را باز كردند امروز راحت‌تر مي‌توان در اين باره صحبت كرد. ضمن اينكه رسانه‌ها خلاقيت و تجربه حرفه‌اي دارند و مي‌توانند با هنر ژورناليستي در آگاه‌سازي مردم نقش بسيار موثري ايفا كنند.
صداقت گفت: كمبود دسترسي به اطلاعات، وجود خطوط قرمز، كمبود منابع آموزشي، تنگناهاي اخلاقي در جلب مشاركت مبتلايان، رقابت اولويت و توجه كمتر سياستگذاران رسانه‌ها به اين مقوله و نياز به نوآوري از جمله چالش‌هاي اين عرصه است.
وي ادامه داد: رسانه‌ها گر چه ممكن است نتوانند برخي مسائل را به صورت صريح مطرح كنند اما مي‌توانند با بيان داستان‌هاي جذاب و آموزش غير مستقيم در افزايش آگاهي مردم نقش داشته باشند، حتي مطبوعات زرد هم در اين زمينه بسيار موثر و كمك كننده هستند به شرط اينكه خودشان آموزش‌هاي كافي را در اين زمينه ديده باشند، علاوه بر آن جلب همكاري‌هاي بين بخشي، تبيين نقش و جايگاه خانواده در پيشگيري از رفتارهاي پر خطر به خصوص آموزش جوانان، دانش آموزان، سرباران، مصرف كنندگان مواد مخدر و زندانيان و همسران زندانيان و معتادان همگي در كنترل اين بيماري نقش اساسي دارند كه به كمك رسانه‌ها امكانپذير است.
آذين نوبان، تنظيم كننده كتاب راهنماي ايدز براي رسانه‌هاي همگاني در ايران نيز در اين مراسم گفت: براي تدوين اين راهنما هيچ منبع معتبر داخلي نداشتيم، منابع خارجي هم با عرف و قوانين ايران سازگاري زيادي نداشتند به همين علت تلاش زيادي شد تا با اتكا به قانون اساسي، قانون مطبوعات، اصول عام حاكم بر صدا و سيما و نيز با توجه مطالب منتشر شده در رسانه‌ها، طي يكسال گذشته به اين كتاب راهنما دست پيدا كنيم.
وي گفت: سعي ما در تدوين اين كتاب اين بود كه مطالب آن تا جاي ممكن دقيق، كاربردي، علمي و بي‌طرفانه باشد، ضمن اينكه در كنار آن آموزش واژه شناسي درباره بيماري اچ آي وي و ايدز را هم داشته باشيم.
وي افزود: نكته مهمي كه در آموزش‌هاي اين كتاب به آن توجه شده، اين است كه بايد حريم خصوصي افراد در انتشار مطالب درباره آنها حفظ شود و نبايد بدون اجازه آنها نام، تصوير، محل زندگي و اسرار آ‌نها منتشر شود، زيرا ممكن است آبروي آنها برود يا كار، مدرسه يا موقعيت اجتماعي خود را از دست بدهند.
وي تأكيد كرد: براي اينكه بتوانيم راحت‌تر درباره اين بيماري صحبت كنيم و افراد مبتلا راحت‌تر داستان زندگي خود را در اختيار رسانه‌ها قرار دهند، يك راه حل كوتاه مدت داريم كه طي آن به جاي معرفي فرد به معرفي روش‌هاي ابتلا و روش زندگي افراد تكيه كنيم اما راه حل دراز مدت اين است كه تلاش كنيم، انگ ايدز و ننگ اين بيماري از بين برود و افراد مبتلا به اين ويروس بتوانند مانند ساير افراد از حقوق اجتماعي برخوردار باشند و بدون هر گونه استرسي درباره زندگي و اين بيماري خود صحبت كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ميزان جذب فطريه در بهزيستي 50 درصد افزايش يافت


خبرگزاري فارس: معاون مشاركت‌هاي مردمي، اشتغال و موسسات خيريه سازمان بهزيستي كشور گفت: امسال 5 ميليارد تومان از فطريه‌هاي مردم جمع‌آوري شده كه نسبت به سال گذشته حدود 50 درصد افزايش يافته است.
A0671491.jpg


شمس‌الدين درويش‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به اينكه ميزان فطريه جمع‌شده در سال گذشته 3 ميليارد و 400 ميليون تومان بوده است، اظهار داشت: اين ميزان امسال 5 ميليارد تومان است كه رشد حدود 50 درصدي را نشان مي‌دهد.
وي افزد: اين فطريه‌ها كه در3 حوزه فطريه عام، سادات و كفاره جمع شده‌اند بنا بر حكم مراجع تقليد در مصارف خاص هزينه مي‌شوند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كمبود آهن باعث ضعف حافظه در دانش‌آموزان مي‌شود


خبرگزاري فارس:يك متخصص تغذيه گفت: كمبود آهن باعث احساس خستگي، رنگ پريدگي، ضعف حافظه و تمركز در دانش‌آموزان مي‌شود.
A0754277.jpg


مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: دانش‌آموزان ميوه‌هاي خشك نظير برگه هلو، آلو، توت خشك، كشمش به عنوان ميان‌وعده مصرف كنند. اين خوراكي ها داراي مقدار زيادي آهن هستند و مصرف آنها بين 2 وعده غذاي اصلي، بسيار مفيد است.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: يك لقمه آماده از نان، پنير و گردو يا سيب زميني پخته كه به راحتي مي‌توان آن را در منزل تهيه كرد، به عنوان يك ميان وعده لذيذ براي دانش‌آموزان مي‌تواند باشد.
مراداف افزود: بايد در بوفه مدرسه به جاي غذاهاي ناسالم و كم ارزش، مواد غذايي مفيد نظير انواع ميوه فروخته شود كه در اين صورت عادات غذايي كودكان تا حد زيادي اصلاح مي‌شود. عادات غذايي دوستان و همسالان، تأثير زيادي بر الگوي غذايي دانش آموز دارد.
وي گفت: افراط در مصرف شكلات و شيريني به دليل اينكه باعث بي‌اشتهايي و سيري كاذب در كودكان مي‌شود و آنها را از مصرف غذاهاي اصلي بازمي‌دارد، باعث اختلال رشد در آنها خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دور نخست سمينار «توانبخشي در نابينايان» برگزار شد


خبرگزاري فارس: دور نخست سمينار «توانبخشي در نابينايان» با همت معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران و مشاركت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي امروز برگزار شد.
A0524659.jpg


به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، سمينار «توانبخشي در نابينايان» همزمان با روز جهاني نابينايي و عصاي سفيد با محوريت معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران و مشاركت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در تالار ابن سينا اين دانشگاه از امروز به مدت 2 روز آغاز شد.
اين سمينار با هدف آشنايي مسئولان اجرايي كشور و سازمان‌هاي مربوطه با مشكلات توانبخشي به خصوص در زمينه نابينايي و ارائه راهكارهاي اجرايي برگزار شد.
اين سمينار با محوريت افزايش كيفيت زندگي نابينايان شامل تجهيزات و وسايل كمكي، مشكلات سالمندي، توانبخشي رواني ـ اجتماعي، ورزش و فعاليت‌هاي تفريحي، مناسب‌سازي محيط، خدمات بيمه و تأمين اجتماعي، سلامت عمومي، مديريت توانبخشي و توانمند‌سازي، اشتغال و توانبخشي حرفه‌اي و فعاليت‌هاي روزمره زندگي است.
دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، پژوهشكده مهندسي و علوم پزشكي جانبازان، انجمن طب فيزيكي و توانبخشي، خانه نور ايران (شوراي مشورتي جانبازان نابينا)، مؤسسه عصاي سفيد، مركز تحقيقات كم‌بينايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، دانشكده توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي ايران و شهيد بهشتي و همچنين دانشكده علوم بهزيستي در برگزاري اين سمينار مشاركت داشتند.
در كنار اين سمينار نمايشگاه تجهيزات مربوط به نابينايي و سازمان‌هاي غيردولتي راه‌اندازي شده است؛ در اين همايش علاوه بر حضور اعضاي هيئت علمي و پزشكان، جانبازان 70 درصد نابينا كه عضو خانه نور هستند همراه مسئولان بهداشت و درمان بنياد استان‌ها نيز حضور داشتند.
خانه نور ايران (شوراي مشورتي جانبازان نابينا)، حضور فعالي در اين همايش دارد و دستاوردهاي خود را طي سال‌هاي اخير در يكي از غرفه‌هاي نمايشگاه به نمايش گذاشته است.
حسن آقاجاني مشاور وزير بهداشت و درمان، شاهين محمد‌صادقي رئيس دانشگاه شهيد بهشتي، محمد قاسمي برومند رئيس دانشكده توانبخشي و مركز تحقيقات كم‌بينايي و برخي از دانشجويان نا‌بيناي دانشگاه الزهرا (س) نيز در اين مراسم حضور داشتند.
 
بالا