• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
فشار عصبي و كم‌خوني عامل سوزن سوزن شدن دست ‌و‌ پاست


خبرگزاري فارس: رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: كم‌خوني، اختلالات قند خون، انسداد عروق، بالا بودن چربي و كلسترول خون، فشارهاي عصبي و كم‌خوني عامل سوزن سوزن شدن دست‌ و ‌پاهاست.
A0756160.jpg


ايرج خسرونيا در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: تقريباً همه انسان‌‌ها حالتي مانند سوزن سوزن شدن بدن را احساس كرده‌‌اند. اين پديده عمدتاً در عضلات پا و سر انگشتان روي مي‌دهد.
وي گفت: در حين دويدن بسيار سريع و در حالي كه هيچ گونه آمادگي از قبل نداريد، احساس مي‌شود كه سوزن‌هاي زيادي در عضلات مختلف بدن از جمله پاها وارد مي‌كنند.
رئيس جامعه متخصصان داخلي اضافه كرد: علت چنين پديده‌اي را مي‌توان كم‌خوني، اختلالات قند خون، فشارهاي عصبي، انسداد عروق، بالا بودن چربي و كلسترول خون نام برد.
خسرونيا گفت: در بيماري كم‌خوني به علت كاهش تعداد گلبول‌هاي قرمز تبادل اكسيژن و دي‌اسيد كربن بين سلول‌ها و خون دچار اختلال مي‌شود. كاهش تعداد گلبول‌هاي قرمز مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد اما بايد توجه داشت كه گلبول‌هاي قرمز در مغز استخوان‌ها ساخته مي‌شوند.
وي افزود: اصلي‌ترين عنصر به كار رفته در ساختمان گلبول‌هاي قرمز، آهن است و آهن بايد از طريق مواد غذايي به بدن برسد. در نتيجه اگر آهن به مقدار كافي موجود نباشد ساخت گلبول‌هاي قرمز با مشكل مواجه مي‌شود.
وي افزود: اين نوع كم‌خوني، كم‌خوني ناشي از فقر آهن ناميده مي‌شود كه مهمترين علت ابتلا به بيماري كم‌خوني در كشورهاي در حال توسعه است. دريافت ناكافي آهن به علت عدم دسترسي به مواد غذايي حاوي آهن‌ ساخت گلبول‌هاي قرمز را كاهش مي‌دهد.
وي گفت: مواد غذايي پروتئيني مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهي، جگر، تخم‌مرغ، حبوبات مثل عدس و لوبيا و سبزي‌هايي مثل اسفناج آهن فراواني دارند. آهن موجود در پروتئين‌هاي حيواني مثل گوشت قرمز بهتر توسط بدن جذب مي‌شوند در حالي كه جذب آهن پروتئين‌هاي گياهي مانند اسفناج كمتر است و ويتامين C جذب آهن را افزايش مي‌دهد.
خسرونيا افزود: اين بيماري در هر سني ممكن است بروز كند و در هر 2 جنس زن و مرد ديده مي‌شود. علائم كم‌خوني ناشي از فقر آهن عبارت از رنگ پريدگي پوست، خستگي زودرس، سرگيجه، سر درد، سوزن سوزن شدن دست و پا و ريزش شديد مو است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
احتمال ابتلا به تومور مغزي در استفاده‌كنندگان از تلفن همراه زياد است


خبرگزاري فارس: بر اساس نتايج يك تحقيقات در آمريكا، افرادي كه از تلفن همراه استفاده مي‌كنند، بيشتر در معرض ابتلا به تومور مغزي هستند.
A0370617.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، محققان در تحقيقات اوليه رابطه ضعيفي ميان تلفن همراه و تومور مغزي يافتند در حالي كه نشانه واضحي مبني بر اينكه چه چيزي براي استفاده‌كنندگان اين وسيله خطرناك است، وجود نداشت.
رئيس مركز تومور مغزي در واشنگتن گفت: ما به نتايج قطعي در اين باره نرسيده‌ايم اما اين پژوهش به همراه مطالعات گذشته سعي در يافتن اين خطر دارد.
يكي از محققان اين پژوهش اذعان داشت: مطمئناً خطري وجود دارد و من هيچگاه به كودكان اجازه استفاده از تلفن همراه را نمي‌دهم.
بر اساس اين تحقيقات استفاده از تلفن همراه براي يك دهه يا بيشتر احتمال ابتلا به تومور مغزي را تا 18 درصد افزايش مي‌دهد و اين احتمال در سمتي كه تلفن بيشتر استفاده شده، بيشتر است.
وي همچنين معتقد است: همچنين خطر بالقوه‌اي براي ساير قسمت‌هاي بدن وجود دارد مانند زماني كه تلفن در جيب لباس قرار مي‌گيرد.
مؤلف ارشد اين پژوهش ابراز نگراني كرد: يك خطر كوچك با توجه به استفاده گسترده از تلفن همراه در سراسر جهان مي‌تواند منجر به بسياري از بيماري‌ها و مرگ شود.
سال گذشته سازمان كل غذا و داروي آمريكا تحقيقاتي در زمينه خطرات استفاده طولاني مدت از تلفن همراه انجام داد. اين پژوهش بر سلامت كودكان، زنان باردار و جنين‌هايشان و همچنين كارگران تمركز داشت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ميان‌وعده مناسب باعث رشد رواني و جسمي كودكان مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: ميان‌وعده مناسب باعث افزايش حجم عضلات مي‌شود كه در رشد رواني و حالات روحي، عادات، رفتارها و الگوهاي غذايي كودك مؤثر است.
A0755725.jpg


مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: دوران جنيني و سال اول تولد يكي از مهمترين دوران رشد كودك است و رسيدن مواد تغذيه‌اي اعم از پروتئين، انرژي و ريز مغذي‌ها نقشي بسيار مهم و اساسي در رشد و تكامل او تا قبل از مدرسه دارند. عوارض بعضي از اين كمبودها چنانچه كودك در اين دوران با آن روبه رو شده باشد در سنين مدرسه غير قابل جبران است.
وي گفت: افزايش حجم عضلات نتيجه دريافت كافي غذاست، مهارت و توانايي انجام فعاليت‌هاي جسمي را در كودك بالا مي‌برد. رشد رواني و حالات روحي، عادات، رفتارها و الگوهاي غذايي كودك مؤثر است و مصرف غذا در وعده‌هاي مشخص براي تأمين درشت مغذي و ريز مغذي‌هاي لازم براي رشد و نمو كودك حائز اهميت است. اين وعده‌ها شامل 3 وعده اصلي ( صبحانه، ناهار و شام ) و 2 يا 3 ميان وعده هستند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: عمده‌ترين مشكلات تغذيه‌اي كشور، سوء تغذيه ناشي از كمي دريافت پروتئين و انرژي، كمبود يد، كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن است. كمبود ويتامينA و ويتامين‌هاي گروهB مثل ويتامينB2 و ويتامينD نيز در كودكان وجود دارد.
مراداف افزود: كودكان در جهش‌هاي رشدي نياز بيشتري به مواد مغذي و ريز مغذي‌ها مانند يد و آهن دارند. تفاوت نياز در دختران و پسران به ويژه در دوران بلوغ به دليل تفاوت سن بلوغ است و نياز به يد و آهن در دختران بيشتر است.
وي گفت: شيوع كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن نيز در دختران پس از بلوغ به دليل خون ريزي ماهانه افزايش مي‌يابد. كمبود كلسيم و ويتامينD نيز در دوران كودكي و نوجواني به طور يكسان بر هر 2 جنس اثر مي‌گذارد ولي در نهايت زنان بيشتر در معرض خطر كمبود كلسيم و ويتامينD قرار مي‌گيرند.
اين متخصص تغذيه افزود: بنابراين در كودكي و دوران تحصيلي تغذيه صحيح در هر 2 جنس اهميت دارد، ولي زنان به خاطر دليل اينكه از ذخاير بدن خود در دوران بارداري و شير دهي استفاده مي‌كنند، آسيب پذيرتر بوده و نياز به توجه ويژه‌تري دارند. سوء تغذيه در دختر بچه‌ها در حقيقت نسل را در معرض خطر قرار مي‌دهد.
وي گفت: ميان وعده مناسب براي دانش آموزان در مدرسه و خانه بايد شامل مواد غذايي و خوراكي‌هايي باشد كه جزء گروه‌هايي اصلي غذايي هستند.
مراداف افزود: چند نمونه از انواع ميان وعده‌هاي مفيد و مغذي براي دانش آموزان را مي‌توان ميوه‌هاي تازه فصل مثل سيب، پرتقال، نارنگي و موز، ميوه‌هاي خشك مثل كشمش، خرماي خشك، توت خشك، انجير خشك و انواع برگه‌ها هستند. اين خوراكي‌ها علاوه بر داشتن مواد قندي طبيعي حاوي برخي از انواع ويتامين‌ها و املاح معدني هستند. گردو، بادام و پسته شامي كه حاوي پروتئين گياهي مرغوب و چربي مفيد هستند، را نيز مي‌توان نام برد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
80 درصد مردم كشور درجاتي از انحراف بيني دارند


خبرگزاري فارس: عضو هيئت ‌مديره انجمن گوش‌، گلو و بيني ايران گفت: 80 درصد مردم درجاتي از انحراف بيني دارند اما تمام آنها نياز به جراحي ندارند و اغلب اين موارد مشكل‌ساز نيستند.
A0417197.jpg


كاوه كيواني در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به اينكه شايعترين مشكلي كه انحراف بيني ايجاد مي‌كند، گرفتگي بيني است اظهار داشت: اشتباه شايعي كه در بين جامعه و پزشكان مرسوم است اين است كه مردم و گاهي اوقات پزشكان، پليپ بيني را با انحراف بيني اشتباه مي‌گيرند.
وي افزود: وقتي كه انحراف بيني وجود دارد يك قسمت از غضروف يا استخوان بيني به يك سمت خم مي‌شود و اين انحراف مي‌تواند برجستگي ايجاد كند كه مردم اين برجستگي را با پليپ اشتباه مي‌گيرند.
اين متخصص گوش‌، گلو و بيني با بيان اينكه پليپ يك بافت اضافه در بيني است كه بر اثر آلرژي،‌ عفونت‌هاي مكرر و قارچ‌ها ايجاد مي‌شود، تصريح كرد: براي درمان آن ابتدا درمان دارويي امتحان مي‌شود كه معمولاً‌ روي بسياري از بيماران جواب نمي‌دهد و بايد جراحي شوند.
وي گفت: نكته‌اي كه در جراحي مهم است اين است كه احتمال عود در اين بيماران پس از عمل جراحي بالاست. با يك جراحي و مراقبت مناسب و پيشگيري مي‌توان عود را به تاخير انداخت اما هيچ تضميني وجود ندارد كه پليپ بيني عود نكند.
كيواني خاطرنشان كرد: با روش‌هاي جديد آندوسكوپي سينوس و استفاده از وسايل جديد مانند شيور مي‌توان ميزان بيشتري از پليپ را تا ريشه درآورد يا مدت عود را بيشتر كرد اما هرگز نمي‌توان به عدم برگشت آن تضمين داد.
وي افزود: قارچ‌ها، عفونت‌ها و آلرژي در پليپ عوامل زمينه‌اي هستند كه بايد با داروها درمان شوند.
كيواني گفت: انحراف بيني در مواقعي كه براي بيمار ايجاد مشكل كند از طريق جراحي قابل درمان است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
درمان تأمين اجتماعي زير نظر وزارت بهداشت نمي‌رود


خبرگزاري فارس: نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: با طرح تجميع بيمه‌هاي درماني، درمان سازمان تأمين اجتماعي زير نظر وزارت بهداشت و آموزش پزشكي نمي‌رود.
A0706779.jpg


حسينعلي شهرياري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: درمان تأمين اجتماعي تحت نظر اين سازمان عمل مي‌كند و داراي مراكز درماني بسياري است كه توانسته است رضايت نسبي بيمه‌شدگان را به دست آورد.
وي در ادامه افزود: سازمان تأمين اجتماعي مي‌تواند براي دريافت امكانات با وزارت بهداشت قرارداد ببندد ولي رفتن درمان تأمين اجتماعي زير نظر وزارت بهداشت امكانپذير نيست.
شهرياري افزود: سازمان تأمين اجتماعي بايد به صورتي عمل كند كه منابع كارگران و بيمه‌شدگان كه بنيانگذاران اصلي اين سازمان هستند، خدشه‌دار نشود.
نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان كرد: جدا شدن سازمان تأمين اجتماعي از وزارت رفاه و تأمين اجتماعي باعث شد كه اين سازمان در بلاتكليفي فرو رود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
افراد در معرض خطر بالاي ابتلا به نوع حاد آنفلوانزاي A معرفي شدند


خبرگزاري فارس: سازمان جهاني بهداشت گروه‌هايي را كه در معرض خطر بالاي ابتلا به آنفلوانزاي حاد نوع A قرار دارند، معرفي كرد.
A0746477.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، زنان باردار، كودكان زير 2 سال و افراد داراي بيماري‌هاي مزمن ريوي 3 گروهي هستند كه بنا بر گزارش سازمان جهاني بهداشت، در معرض بالاي ابتلا به آنفلوانزاي A/H1N1 قرار دارند.
گزارش فوق نتيجه همايش سه روزه متخصصان بهداشت عمومي، دانشمندان و پزشكان در واشنگتن است كه با هدف به اشتراك‌گذاري اطلاعات در زمينه مديريت آنفلوانزاي نوع A برگزار شد.

*آنفلوانزاي نوع A جان 4 هزار و 700 نفر را گرفته ‌است

بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت اين ويروس همچنين از آغاز انتشار در ماه آوريل تاكنون 4 هزار و 735 نفر را به كام مرگ كشانده است.
گزارش فوق كه روز گذشته منتشر شده به بررسي تفكيكي آمار مرگ‌ و‌ مير پرداخته و در ادامه آورده است: 3 هزار و 406 نفر در قاره آمريكا، 530 نفر در جنوب شرقي آسيا و 432 نفر در منطقه پاسفيك بر اثر ابتلا به آنفلوانزاي نوع A تاكنون جان باخته‌اند.
مناطق ديگر يعني اروپا، شرق مديترانه و آفريقا نيز به ترتيب 207، 90 و 70 مورد مرگ ناشي از اين بيماري را به خود اختصاص داده‌اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سامانه ارتباطات مردمي وزارت بهداشت آماده افتتاح است


خبرگزاري فارس: معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت گفت: سامانه ارتباطات مردمي وزارت بهداشت آماده افتتاح است و به زودي شماره 5 رقمي كشوري اين سامانه به مردم معرفي مي‌شود.
A0337662.jpg


رحمت الله حافظي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: سامانه ارتباطات مردمي وزارت بهداشت از نظر سخت افزاري و نرم افزاري آماده افتتاح است و فعلاً يك شماره 5 رقمي كشوري براي اين سامانه تعيين شده است اما به دنبال اين هستيم كه شماره روندتري براي اين سامانه از وزارت ارتباطات بگيريم.
وي اضافه كرد: اين سامانه تمام خدمات مربوط به وزارت بهداشت را شامل مي‌شود و مردم مي‌توانند با تماس با آن شكايت، انتقاد و نظر خود را اعلام كنند، البته در مرحله اول اين سامانه با محوريت بهداشت محيط راه‌اندازي مي‌شود و در مراحل بعد ساير خدمات مرتبط با وزارت بهداشت نيز تحت پوشش اين سامانه قرار مي‌گيرد.
معاون وزير بهداشت گفت: در اين مرحله هر كسي از هر جاي كشور اگر با مشكلي از نظر بهداشت محيط مواجه شد، مي‌تواند پس از افتتاح اين سامانه با شماره تماس آن ارتباط بگيرد و شكايت خود را مطرح كند، پس از آن پايين‌ترين مدير اجرايي مسئول در منطقه موظف است ظرف مدت خاصي به آن مشكل رسيدگي كند و آن را حل كند. در غير اين صورت يك پيام قرمز و هشدار به مدير بالاتر ارجاع مي‌شود و همين طور اين مسير به طرف بالا طي مي‌شود تا به وزير بهداشت مي‌رسد.
حافظي افزود: ساير خدمات وزارت بهداشت مانند خدمات بهداشتي، درماني و آموزشي نيز براي اينكه تحت پوشش سامانه ارتباطات مردمي قرار گيرند در اولويت‌هاي بعدي هستند و به مرور با تصويب شوراي معاونان يا شوراي عالي سياستگذاري وزارت بهداشت تصويب و اجرايي مي شوند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نخستين حضور نشريه ايران‌پاك در نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها


خبرگزاري فارس: مدير روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، از نخستين حضور نشريه فرهنگي ـ اجتماعي ايران پاك در نمايشگاه بين‌المللي مطبوعات و خبرگزاري‌ها خبر داد.
A0756354.jpg


به گزارش فارس و به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، فرزين رحيم‌نظري گفت: ماهنامه فرهنگي ـ اجتماعي ايران پاك از دي ‌سال 1386 با صاحب امتيازي ستاد مبارزه با مواد مخدر و با هدف بررسي و كنكاش در موضوع اعتياد انتشار يافت.
مديرمسئول نشريه ايران پاك افزود: انتشار ديدگاه‌هاي كارشناسان در زمينه اعتياد، بحث و گفت‌و‌گو با مديران و كارشناسان و انتشار راه‌كارهاي مبارزه با موادمخدر، آسيب‌شناسي اعتياد از جنبه‌هاي رواني، جامعه‌شناسي و ..، تلاش براي ارائه راهكارهاي نوين و علمي پيشگيري از اعتياد در بين قشرهاي گوناگون جامعه، تلاش براي ارائه روش‌هاي نوين درمان اعتياد و آسيب‌هاي مرتبط با آن و ارائه گزارش از جنبه‌هاي گوناگون مبارزه با مواد مخدر در سراسر كشور از مهم‌ترين موضوعات اين نشريه است.
رحيم‌نظري گفت: از دي ‌سال گذشته نيز با هر شماره اين نشريه، ضميمه‌اي با عنوان ايران پاك خانواده با هدف آموزش خانواده‌ها در زمينه پيشگيري از اعتياد و آسيب‌هاي اجتماعي منتشر مي‌شود.
وي با اشاره به توزيع 21 شماره از ماهنامه فرهنگي ـ اجتماعي ايران پاك در سراسر كشور اظهار داشت: اين نخستين بار است كه چنين نشريه‌‌اي با هدف آگاه سازي اقشار مختلف جامعه در پيشگيري از اعتياد در كنار ساير مطبوعات در بخش جرايد فرهنگي و اجتماعي نمايشگاه مشاركت دارد.
مشاور دبير كل و مدير روابط عمومي ستاد اعلام كرد: روزانه در غرفه ايران پاك ميهمانان ويژه‌اي حضور خواهند داشت و به سئوالات علاقمندان در حوزه مبارزه با مواد مخدر پاسخ خواهند داد.
رحيم‌نظري گفت: در اين غرفه ضمن ارائه نظرات تخصصي كارشناسان راجع به معضل اعتياد، سعي خواهيم كرد شهروندان و علاقمندان را با رويكردهاي فرهنگي و آموزشي ستاد و همچنين پيشگيري از اعتياد آشنا سازيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
هنگام نشستن روي صندلي پاها نبايد آويزان باشد


خبرگزاري فارس: عضو هيئت مديره انجمن ارتوپدي ايران گفت: هنگام نشستن روي صندلي پاها نبايد آويزان باشد و حتماً يك زيرپايي زير پا قرار داده شود چرا كه در غير اين صورت فرد در طولاني مدت دچار كمردرد مي‌شود.
A0756309.jpg


سيد تقي نوربخش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به اينكه كمردرد 4 علت عمده دارد اظهار داشت: علل التهابي و بيماري‌هاي آن مانند آرتريدرو ماتوئيد كه همه مفاصل از جمله كمر را گرفتار مي‌كند، بيماري هاي مادرزادي مانند اسكلريوز است كه به علت تغيير شكل‌هايي كه در ستون فقرات ايجاد مي‌كنند باعث كمردرد مي‌شوند، ديسك‌هاي كمري و نحوه زندگي مردم و عدم رعايت مسائل ارگونومي از مهمترين علل ايجاد كمردرد است.
وي با بيان اينكه فاصله بين دو مهره كه از مايع ژلاتيني و يك‌سري الياف تشكيل شده را فضاي بين‌مهره‌اي يا فضاي ديسك مي‌گويند تصريح كرد: اگر بنا به هر دليلي بر اثر نقص و يا ضعف اين مايع ژلاتيني و الياف، فشاري روي ريشه‌هاي عصبي يا نخاع وارد كند درد در اندامها احساس مي‌شود كه مثلا اگر اين فشار در گردن انجام شود ايجاد درد در ناحيه گردني و اندام فوقاني احساس مي‌شود و اگر در كمر باشد درد در اندام تحتاني و پاها احساس مي‌شود. دليل آن اين است كه روي ريشه عصبي كه به سمت پا مي آيد فشار ايجاد مي شود.
وي ادامه داد: در همه افراد به دليل افزايش سن اين ضعف ايجاد مي‌شود و در همه بيماراني كه حتي علامتي هم ندارند و بالاي 40 سال هستند به نوعي يك برآمدي ديسك را داريم ولي اگر شدت بيشتري پيدا كند سبب ايجاد علائم درد كمر و اندامها شود و اين علائم شامل درد، خواب‌رفتگي، گزگز و مورمور است.
عضو هيئت مديره انجمن ارتوپدي ايران افزود: در برخي موارد ممكن است فرد كمردرد نگيرد ولي علائم در اندامها موجود باشد كه علت آن فشار روي ريشه عصبي است كه از مغز وارد ستون فقرات و از بين فضاي مهره‌ها خارج مي‌شود و تا نوك انگشتان مي‌رود و ممكن است علامت در آنجا احساس شود.
نوربخش يادآور شد: درمان كمردرد، بستگي به علت آن دارد يعني اگر بيماري روماتيسمي باشد بايد درمان شود. اگر انحراف ستون فقرات است بايد اصلاح شود. اما آنچه كه مكانيكال است و در واقع همان ديسك است بستگي به ميزان فشار روي ديسك كمر دارد اگر فشار در حد برآمدگي باشد با استراحت 2 هفته و رعايت يك سري مسائل كه فشار روي ديسك را كاهش مي‌دهد مي‌توان ديسك كمر را درمان كرد.
وي اضافه كرد: بيمار مبتلا به ديسك كمر بايد از قرارگرفتن در وضعيت‌هايي كه فشار روي ديسك بياورد پرهيز كند و هنگام خواب بايد به پهلوها بخوابد و پاهايش در شكم جمع شود. بيمار دچار ديسك كمر بايد حتماً موقع نشستن زيرپايي داشته باشد تا خميدگي در مفصل ران ايجاد شود يا زياد و به مدت طولاني نشيند و از دستشويي فرنگي استفاده كند و از رانندگي مدت طولاني پرهيز كند.
نوربخش گفت: اگر شدت ديسك بيشتر باشد و ديسك وارد كانال شده باشد و با درمان‌هاي طبي كارساز نباشد جراحي درمان آن است و در اين درمان فشار در آن قسمتي كه از آن فضا خارج شده برگردانده مي‌شود و يا اينكه ديسك تخليه مي‌شود.
وي افزود: ارگونومي و نحوه فعاليت افراد نحوه برداشتن اشيا بر روي زمين و وزن افراد در ايجاد كمردرد تأثير دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زايمان و هيجان شديد باعث ريزش موقت مو مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص پوست و مو گفت: از عوامل ريزش موقت مو مي‌توان هيجان شديد، زايمان، بيماري‌هاي شديد، جراحي و مصرف برخي داروها را نام برد كه ممكن است يك سال يا بيشتر طول بكشد.
A0756366.jpg


مريم انصار در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: شايع‌ترين نوع ريزش مو طاسي نوع مردانه يا آندروژنيك ناميده مي‌شود كه عوامل به وجود آورنده آن با وراثت، هورمون‌ها و افزايش سن رابطه دارد و مربوط به ترشح هورمون آندروژن است كه اين هورمون در مردان بيشتر ترشح مي‌شود.
وي گفت: مو از ماده‌اي به نام كراتين ساخته شده كه اين پروتئين در ساختمان ناخن‌ها و لايه خارجي پوست وجود دارد. تعداد موهاي سر در بزرگسالان به طور متوسط بيشتر از 100 هزار عدد است كه از دست دادن حدود 50 تا 100 عدد مو در طول روز طبيعي است.
عضو انجمن متخصصان پوست و مو ايران افزود: عوامل مختلفي نظير وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هيجان مي‌تواند فرد را به سمت ريزش ناگهاني مو يا شديد سوق دهد.
انصار گفت: طاسي نوع مردانه و از دست دادن مو به تدريج رخ مي‌دهد و وضعيت ريزش مو در بين زنان و مردان متفاوت است. در آقايان ريزش مو معمولاً با كنار رفتن خط مو در بالاي پيشاني آغاز مي‌شود و در زنان كم پشت شدن مو به طور پراكنده در فرق سر مشاهده مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سالمندي سالم با تعذيه مناسب


خبرگزاري فارس: عوامل جسمي، رواني و اجتماعي زيادي در افزايش طول عمر و بهبود كيفيت زندگي انسان مؤثرند كه آگاهي از آنها به افراد كمك مي‌كند تا زندگي بهتري داشته باشند، يكي از مهترين اين عوامل تغذيه سالم است.
A0756261.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، هريك از ما بارها از خود پرسيده‌ايم كه چگونه مي‌توان از عمري طولاني برخوردار شويم. عوامل جسمي، رواني و اجتماعي مختلفي در طول عمر انسان مؤثرند كه آگاهي از آنها به افراد سالمند كمك مي‌كند تا از عمر طولاني‌تر و زندگي پرنشاط‌تري برخوردار شوند.
بسياري از سالمندان برخلاف دوران جواني كه عادت داشتند روزي 3 وعده غذاي اصلي مصرف كنند، تمام وعده‌هاي غذايي‌شان را ميان وعده تشكيل مي‌دهد و فقط يك بار در روز وعده غذايي اصلي را مصرف مي‌كنند. محققان مي‌‌گويند مصرف ميان ‌وعده براي سالمندان خوب است و كالري دريافتي سالمندان را به مقدار كافي به آنان مي‌رساند.

*كمبود پروتئين در سالمندان باعث آسيب به سيستم دفاعي بدن مي‌شود

مينا طباطبايي، متخصص تغذيه در اين رابطه مي‌گويد: كمبود پروتئين باعث آسيب‌ سيستم‌ دفاعي بدن و ابتلا به بيماري‌ مي‌شود و از سوي ديگر نياز به پروتئين در هنگام ابتلا به بيماري و عفونت، اعمال جراحي و شكستگي‌هاي استخواني بيشتر است. مصرف مرتب و روزانه صبحانه، مصرف حجم كمي از غذا در هر وعده، حفظ وزن بدن در يك ميزان مشخص، مصرف روزانه ميوه و سبزي، مصرف كمتر چربي و روغن و مواد غذايي چرب، خودداري از مصرف نمك و مواد غذايي شور به مقدار زياد و علاوه بر اين‌ها، عوامل ارثي و ژنتيكي، فعاليت بدني منظم، اجتماعي بودن، معاشرت‌هاي دوستانه و مسائل اقتصادي در افزايش طول عمر انسان مؤثر است.
وي مي‌افزايد: برنامه‌ريزي غذايي براي سالمندان با توجه به شرايط خاص اين دوره تفاوت‌هايي با بزرگسالان دارد كه بدين منظور آگاهي از نياز بدن به مواد مغذي ضروري است و مواد مغذي مورد نياز بدن شامل انرژي، پروتئين، قندها و مواد نشاسته‌اي، چربي، ويتامين‌ها، مواد معدني و آب است. با افزايش سن نياز بدن به انرژي به واسطه كم شدن بافت عضلاني و فعاليت بدني كاهش مي‌يابد و بر اين اساس به منظور جلوگيري از افزايش وزن مصرف غذاهاي كم حجم، غني از مواد مغذي، پرهيز از مصرف مواد غذايي شيرين و چرب توصيه مي‌شود و داشتن وزن مناسب به حفظ فشار خون، قند خون و چربي خون در ميزان طبيعي كمك مي‌كند.
طباطبايي مي‌گويد: عضلات محل ذخيره پروتئين در بدن هستند و نظر به تحليل عضلات بدن در دوره سالمندي نياز بدن به پروتئين افزايش مي‌يابد كه كمبود پروتئين منجر به آسيب‌ سيستم‌ دفاعي بدن و ابتلا به بيماري‌ مي‌شود از سوي ديگر نياز به پروتئين در هنگام ابتلا به بيماري و عفونت، اعمال جراحي و شكستگي‌هاي استخواني بيشتر است.
وي مي‌افزايد: انواع گوشت، لبنيات، تخم مرغ و حبوبات از منابع خوب پروتئين هستند و مصرف ماهي به ميزان 2تا 3 بار در هفته علاوه بر تأمين پروتئين با كيفيت خوب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و آلزايمر را هم كاهش مي‌دهد. سوخت و ساز مواد قندي و نشاسته‌اي با ازدياد سن كم مي‌شود و در دوران سالمندي توصيه مي‌شود از مواد قندي ساده مانند قند، شكر، نوشابه‌هاي شيرين كمتر استفاده شود و بيشتر مواد نشاسته‌اي مانند غلات، حبوبات و نان‌هاي تهيه شده از آردهاي سبوس‌دار مصرف شود.
طباطبايي مي‌گويد: چربي‌ها از منابع انرژي محسوب مي‌شوند كه علاوه بر تأمين اسيد‌هاي چرب ضروري براي بدن، در بهبود طعم غذا و كمك به جذب ويتامين‌هاي محلول در چربي هم نقش مؤثري دارند كه حداكثر 30 درصد كل انرژي دريافتي از چربي‌ها تأمين شود. مصرف زياد چربي خطر ابتلا به چاقي، بيماري‌هاي قلبي و عروقي، پرفشاري خون، ديابت و برخي از سرطان‌ها را افزايش مي‌دهد و علاوه بر مقدار چربي، نوع آن نيز اهميت دارد كه چربي‌هاي اشباع براي بدن مضر بوده و منجر به افزايش چربي خون مي‌شوند. بر اين اساس بايد از مصرف روغن‌هاي جامد خودداري شود و روغن‌هاي مايع نظير روغن زيتون، كلزا و آفتابگردان مصرف شود.
اين متخصص تغذيه مي‌افزايد: كلسترول نوع ديگري از چربي است كه در غذاهاي حيواني مانند گوشت قرمز، امعا و احشاء زرده تخم مرغ و لبنيات پرچرب وجود دارد و مصرف زياد آن باعث افزايش چربي خون و در دراز مدت سختي عروق و پرفشاري خون مي‌شود كه بر اين اساس، توصيه مي‌شود مصرف گوشت قرمز محدود شود، چربي‌هاي قابل رويت گوشت تا حد امكان از آن جدا شود، از مصرف امعا و احشاء پرهيز شود، پوست مرغ قبل از مصرف از آن جدا شود، حتي‌الامكان از مصرف غذاهاي سرخ شده خودداري شود و در صورت مصرف، براي سرخ كردن از روغن‌هاي مخصوص سرخ كردني استفاده شود.

*‌مصرف ويتامين A در سالمندان سطح ايمني بدن را افزايش مي‌دهد

اين متخصص تغذيه مي‌گويد: ويتامين A براي بينايي، رشد و نگهداري بافت‌هاي مخاطي و فعاليت سيستم ايمني بدن ضروري است و به خوبي توسط دستگاه گوارش و كبد جذب و ذخيره مي‌شود. با افزايش سن ميزان برخي ويتامين‌ها در بدن كاهش پيدا مي‌كند كه به علت كاهش مصرف غذا و كاهش قدرت جذب ويتامين‌ها از مواد غذايي مصرفي است.
وي مي‌افزايد: ويتامين A براي بينايي، رشد و نگهداري بافت‌هاي مخاطي و فعاليت سيستم ايمني بدن ضروري است و منابع غذايي غني اين ويتامين سبزي‌هاي زرد و نارنجي مانند هويج، ميوه‌هاي زرد و نارنجي مانند انبه، هلو و سبزي‌هاي برگ سبز تيره مانند اسفناج است و اگر چه ويتامين A در دوران سالمندي به خوبي توسط دستگاه گوارش و كبد جذب و ذخيره مي‌شود، اما استفاده از آن در بدن به كندي صورت مي‌گيرد.
اين متخصص تغذيه مي‌گويد: با افزايش سن، ميزان ويتامين D در بدن سالمندان كاهش مي‌يابد و دريافت ويتامين D كم مي‌شود. ساخت اين ويتامين در پوست سالمندان كمتر مي‌شود و افراد سالمند بيشتر از افراد جوان با خطر كمبود ويتامين D مواجه هستند.
طباطبايي اضافه مي‌كند: منابع غني ويتامين D زرده تخم مرغ، جگر و روغن كبد ماهي است و در زمان سالمندي ظرفيت ساختن ويتامين D و توانايي كليه براي تبديل اين ويتامين به شكل فعال آن كاهش مي‌يابد. مهمترين راه تأمين اين ويتامين استفاده از نور مستقيم آفتاب و نه از پشت شيشه است. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در نواحي دست‌ها، بازوها و صورت به مدت 5 تا 15دقيقه در روز حداقل 2 تا 3 بار در هفته سبب توليد كافي ويتامين D در پوست مي‌شود.

*ترك سيگار باعث التيام زخم‌هاي گوارشي در سالمندان مي‌شود

محمود اطروشي، متخصص تغذيه در اين رابطه مي‌گويد: براي پيشگيري از زخم‌هاي گوارشي در سالمندان بايد از استعمال سيگار و تركيبات اسيدي نظير آبليمو و سركه در هنگام ناشتا پرهيز كرد و معده اين افراد نبايد براي مدت طولاني خالي بماند. كاهش اسيد معده، يبوست و زخم‌هاي دستگاه گوارش در سالمندان رايج است. كاهش اسيد معده باعث كاهش جذب ويتامين B2، D، اسيد فوليك و كلسيم مي‌شود به همين علت معمولاً به افراد سالمند توصيه مي‌شود روزانه مكمل مولتي ويتامين مينرال مصرف كنند.
وي مي‌گويد: براي رفع يبوست نيز توصيه مي‌شود علاوه بر فعاليت بدني از مواد غذايي پرفيبر نظير خشكبارها و آلو، زردآلو، انجير، ميوه و سبزي‌هاي تازه و آب كافي مصرف كنند و براي پيشگيري از زخم‌هاي گوارش نيز بايد از مصرف سيگار، مشروبات الكلي و تركيبات اسيدي نظير آبليمو و سركه در هنگام ناشتا پرهيز كرد و در اين افراد معده نبايد به مدت طولاني خالي بماند.
اين متخصص تغذيه اضافه مي‌كند: براي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي به افراد مسن توصيه مي‌شود علاوه بر پرهيز از مصرف دخانيات از مواد غذايي شور، پرنمك، روغن‌هاي نباتي و حيواني، كره، غذاهاي كلسترول‌دار نظير تخم مرغ، گوشت قرمز، كله پاچه، جگر، دل، قلوه، غذاهاي سرخ شده كمتر مصرف كنند و به جاي آنها از ميوه‌ها، سبزي‌ها، روغن‌هاي گياهي، گوشت سفيد مثل مرغ و ماهي، مغزدانه‌ها، حبوبات، ‌شلغم و اسفناج استفاده كنند. در بين ماهي‌ها بهترين نوع ماهي‌ براي اين گروه‌ ماهي‌هاي روغني نظير حلوا، قباد، شير، كيلكا و اوزون برون است.
اطروشي مي‌افزايد: ديابت نوع 2 معمولاً در سنين بالاي 45 سال اتفاق مي‌افتد از دلايل اين بيماري مي‌توان سابقه‌ خانوادگي، مصرف داروهاي شيميايي، چاقي و كاهش فعاليت‌ نام برد. بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 در فاز اول قرص دريافت مي‌كنند و در صورت عدم كنترل قند خون يا بالا بودن بيش از حد قند بايد از انسولين تزريقي استفاده كنند. از علائم اصلي اين بيماري نوشيدن زياد‌ آب، پرخوري، پرادراري، احساس ضعف و خستگي، تاري ديد و عفونت‌هاي مختلف است.
اين متخصص تغذيه معتقد است: از راه‌هاي اصلي پيشگيري از ديابت در سالمندان كنترل وزن و كاهش دريافت غذاهاي حاوي كربوهيدرات ساده نظير نان لواش و باگت، برنج، سيب زميني، ماكاروني، گندم، قند و شكر و مصرف بيشتر سبزي‌ها، حبوبات و نان سبوس‌دار است و بايد مصرف ميوه‌هاي شيرين نظير انگور،خربزه، هندوانه و توت را محدود كنند.
وي مي افزايد: در افراد سالمند مبتلا به ديابت كاهش قند خون ناشي از مصرف دارو يا انسولين يكي از مشكلات رايج و خطرناك است و در صورت بروز بايد به سرعت يك ماده‌ قندي به بيمار داد. خانواده‌ها در خصوص مشكلات غذايي افراد سالمند نهايت صبر و حوصله را داشته باشند و در نظر داشته باشند كه اين مشكلات از عوارض طبيعي دوران سالمندي محسوب مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
داروي سانديمون تا 4 روز ديگر در اختيار بيماران پيوند كليوي قرار مي‌گيرد


خبرگزاري فارس: رئيس انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: وزارت بهداشت داروي سانديمون (داروي پيوند كليوي‌ها) 100 ميلي‌گرمي را وارد كرده است و تا 4 روز ديگر قرار است نوع 25 ميلي گرمي آن را نيز وارد كند و در اختيار بيماران قرار دهد.
A0310195.jpg


مصطفي قاسمي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس با اشاره به تأثير داروي ايراني سانديمون بر افراي كه پيوند كليه‌ كردند، اظهار داشت: داروي سانديمون ايراني بر برخي از افراد كه از قبل نوع خارجي را مصرف كرده‌اند نمي‌سازد و موجب بالارفتن كراتين فرد و در نهايت پس‌زدن پيوند مي‌شود. به همين دليل برخي پزشكان مصرف نوع خارجي آن را به برخي از بيماران خود توصيه مي‌كنند.
وي با اشاره به اينكه داروي سانديمون ايراني معمولاً بر افرادي كه قبلاً داروي ايراني مصرف كرد‌اند جواب مي‌دهد، افزود: متأسفانه برخي به پزشكاني كه داروي سانديمون خارجي را براي بيماراني كه نوع ايراني اين دارو به آنها نمي‌سازد تجويز مي‌كنند انگ مي‌زنند كه اين صحيح نيست.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دستگاه جديد تشخيص ريزآرايه‌هاي بافتي براي نخستين بار در كشور راه‌اندازي شد


خبرگزاري فارس: رئيس دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران از خريداري دستگاه Tissue arrayer براي تشخيص ريز آرايه‌هاي بافتي توسط دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران و نصب آن در گروه پاتولوژي اين دانشكده براي اولين بار در كشور خبر داد.
A0756373.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي ايران رسول فراست‌كيش، رئيس دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اين مطلب اظهار داشت: عواملي نظير معضل ديرينه مطالعه و بررسي نمونه‌هاي بافتي در پاتولوژي، فرآيند زمان بر و خسته كننده آماده سازي هيستولوژي، ناهمگوني بافتها، محدوديت تعداد نمونه‌هاي بافتي، گران بودن آنتي بادي‌ها و مواد مصرفي و در نهايت فرآيند طولاني آناليز بافت، همواره مانعي در مسير دقت علمي و آماري مطالعات مربوط به بافت‌ها به شمار آمده است و ريزآرايه‌هاي بافتي يا tissue microarrays) TMA ) راه حلي بالقوه براي هر يك از اين مشكلات محسوب مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد : ريز آرايه‌هاي بافتي يا( TMA) روشي كاملاً نوين و مقرون به صرفه است كه باعث سرعت بخشي و تحولي در تحقيقات پاتولوژي و مولكولي گشته و امروزه در اكثر مراكز پيشرفته تحقيقات پاتولوژي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
رئيس دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: تكنولوژي TMA بستر مناسبي براي تحقيقات سريع و وسيع در زمينه آسيب شناسي و انتشار مقالات متعدد در زمان بسيار كوتاهتر از تحقيقات سنتي مي‌شود كه اين امر به ارتقاء كيفيت پژوهش مي‌انجامد و همچنين زمينه مساعد براي پژوهش‌هاي چند مركزي و بين دانشگاهي و نيز پذيرش خدمات از طرف دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقات كشور فراهم مي‌شود.
اين دستگاه قادر است با سرعت و دقت بسيار بالا به طور اتوماتيك core هاي بافتي كوچك را به طور دقيق در رديف‌هاي مرتب در ريز آرايه‌هاي بافتي جايگزين كند. اين روش قابل اعتماد و سريع با صرف وقت و نياز به نيروي انساني كمتر هر بار 8 بلوك بافتي TMA را ايجاد مي‌كند در ضمن اين دستگاه به كامپيوتر متصل بوده و آناليز داده ها هم به راحتي انجام مي‌گيرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
از هر 25 نفر در جهان يك نفر حشيش مصرف مي‌كند


خبرگزاري فارس: بر اساس پژوهش‌هاي جديد، با وجود خطرات زيادي كه حشيش بر سلامت دارد، از هر 25 نفر در جهان يك نفر از اين ماده مخدر استفاده مي‌كند.
A0335513.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، محققان هشدار مي‌دهند: مصرف مداوم حشيش احتمال ابتلا به اضطراب، حملات عصبي و علائم بيماري‌هاي رواني به علاوه مشكلات ريه و قلب را افزايش مي‌دهد.
بر اساس اين مطالعات، اين ماده مخدر خطر تصادف رانندگي را نيز افزايش مي‌دهد.
محققان معتقد هستند مصرف حشيش در نوجواني آغاز مي‌شود و در ابتداي 20 سالگي يا در ميانه آن به اوج خود مي‌رسد همچنين احتمال بيماري اسكيزوفرنى در افرادي كه در 18 سالگي حشيش مصرف كرده‌اند، بيش از دو برابر است؛ مصرف حشيش در اروپا، آمريكا، استراليا و نيوزيلند بسيار زياد است.
نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد، در سال‌هاي اخير مصرف اين ماده مخدر در اروپاي غربي از جمله انگلستان كاهش يافته است؛ اين تحقيقات در مجله پزشكي لانست منتشر شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تشديد نگراني‌ها از گسترش آنفلوانزاي خوكي در آنكارا


خبرگزاري فارس: گسترش شديد بيماري آنفلوانزاي خوكي در آنكارا پايتخت تركيه، مقامات سياسي و امور بهداشتي اين كشور را به شدت نگران كرده است.
A0656630.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، سي ان ان ترك در خبري پيرامون اشاعه سريع بيماري آنفلوانزاي خوكي در كشور تركيه تصريح كرد كه گسترش سريع اين بيماري در آنكارا با توجه به رسيدن فصل سرما بر نگراني مقامات سياسي و بهداشتي اين كشور افزوده است.
بنا به آمار رسمي منتشر شده از سوي مقامات وزارت بهداشت تركيه در آنكارا تاكنون 26 نفر به بيماري آنفلوانزاي خوكي مبتلا شده‌اند. بدين ترتيب بر اساس آمار رسمي منتشر شده، تعداد كساني كه تاكنون در كل تركيه به اين بيماري مبتلا شده‌اند 518 نفر اعلام شده است.
اين در حالي است كه يكي از مقامات وزارت بهداشت روز گذشته در يك مصاحبه مطبوعاتي از ورود 500 هزار دوز واكسن آنفلوانزاي خوكي طي هفته جاري به تركيه خبر داد.
از سوي ديگر برخي نهادهاي غيردولتي در تركيه نسبت به استفاده از واكسن‌هاي مذكور كه صحت تاثير و نداشتن عوارض جانبي آن تاكنون از سوي هيچ مرجع رسمي و مستقل تاييد نشده، هشدار دادند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مُسكن‌هاي رايج «پاراستامول» اثربخشي واكسن را كاهش مي‌دهند


خبرگزاري فارس: مُسكن‌هاي رايج «پاراستامول» مي‌توانند اثربخشي واكسن را كاهش دهند؛ اين نوع از مُسكن‌ها پاسخ‌هاي سيستم ايمني به واكسيناسيون را محدود كرده و اثر حفاظتي آن‌ را در برابر بيماري از بين مي‌برند.
A0273518.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، والدين بايد از دادن مُسكن‌هاي رايج پاراستامول پس از تزريق واكسن، به كودكان خود خوداري كنند؛ اين مُسكن‌ها مانع عملكرد درست سيستم ايمني بدن كودكان پس از واكسيناسيون مي‌شود.
اين تحقيقات بر روي اثربخشي واكسيناسيون بيماري‌هاي آنفلوانزا، ديفتري، كزاز، سياه سرفه، هپاتيت B و فلج اطفال در كودكاني كه مُسكن مصرف كرده‌اند، انجام شد.
بر اساس اين تحقيقات، تعداد آنتي‌بادي در بدن كودكاني كه در 24 ساعت اوليه تزريق واكسن، پاراستامول دريافت كرده‌اند به طور قابل توجهي كمتر است.
در اين تحقيق هر 6 تا 8 ساعت يك بار در 24 ساعت اوليه واكسيناسيون به 226 كودك، مُسكن داده شد و يافته‌ها با نتايج آزمايش‌ها 223 كودكي كه مُسكن دريافت نكرده‌اند، مقايسه شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
استفاده زياد از كامپيوتر ترشح ماده غم‌زا را در بدن افزايش مي‌دهد


خبرگزاري فارس: يك كارشناس مشاوره و روانشناسي گفت: استفاده زياد از كامپيوتر، توليد آنزيم‌هاي مهاركننده غم در بدن را كاهش مي‌دهد و باعث ايجاد بيماري‌هاي رواني از جمله افسردگي مي‌شود.
A0319426.jpg


رضا يگانه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: خداوند در بدن انسان 2 ماده شيميايي با تفاوت‌هاي بسيار زياد آفريده است كه نخستين ماده سروتنين ايجاد كننده غم در بدن انسان است.
اين كارشناس مشاوره و روانشناسي با اشاره به ضرورت وجود ماده غم در بدن عنوان كرد: افزايش ترشح اين ماده در بدن باعث ايجاد بيماري‌هاي رواني از جمله افسردگي افراد مي‌شود اما وجود يك مقدار از اين ماده براي بدن مفيد است.
وي بيان كرد: علاوه بر اين ماده، ماده ديگر با عنوان دوپامين در بدن وجود دارد كه عامل شادي به شمار مي‌رود، اما ماده دوپامين موجود در بدن با مواد شادي‌آور مصنوعي كه به صورت دارو استفاده مي‌شود، تفاوت بسياري دارد.
يگانه تصريح كرد: ماده دوپامين هيچ ضرري براي بدن انسان ندارد و با ترشح موادي در بدن به صورت يك مهاركننده غم عمل مي‌كند. خداوند بدن انسان را به گونه‌اي آفريده است كه گرايش زيادي به شادي دارد به خصوص جوانان كه در خلقت آنها 2 ماده غم زا و 6 ماده شادي‌زا وجود دارد.
وي افزود: والدين با توجه ويژه در تربيت فرزندان و تعيين زمان مشخص در استفاده از كامپيوتر و رسانه‌ها مي‌توانند، سبب شوند تا اين 2 ماده به صورت طبيعي در بدن فرزندانشان ترشح شود.
اين كارشناس مشاوره و روانشناسي اشاره كرد: استفاده بيش از حد معمول از رسانه‌ها از توليد آنزيم‌هاي مهاركننده غم كه توسط 4 ماده شادي آور شامل اكسيداز، آلفا، آمينو، اينتوتير ترشح مي‌شود، جلوگيري كرده و ماده غم زا افزايش پيدا مي‌كند.
وي خاطر نشان كرد: اگر ترشح ماده شادي آور در بدن متوقف شود، فرد بايد به مدت 3 سال از عواملي كه باعث افسردگي او شده است دوري كند تا طي 5 سال اين ماده به طور كامل به حالت طبيعي خود برگردد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
شيوع بيماري «لپتوس پيروسيس» در فيليپين رو به افزايش است


خبرگزاري فارس: بر اساس گزارش وزارت بهداشت و سلامت فيليپين، با توجه به باران‌هاي سيل آسا و طوفان‌هاي گرمسيري موارد بيماري «لپتوس پيروسيس» درنواحي مختلف فيليپين در حال افزايش است.
A0496290.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، دولت فيليپين اظهار داشت: در حال رسيدگي به بيماري كشنده لپتوس پيروسيس كه در اين كشور در حال افزايش است، هستيم.
بر اساس گزارش‌هاي دريافتي، اين بيماري كه از طريق ادرار، ضايعات و موش‌هاي صحرايي در شهر مترومانيلا گسترش يافته است، با توجه به گرمسير بودن ناحيه و باران‌هاي سيل آساي اين منطقه در حال گسترش است.
وزارت بهداشت و سلامت فيليپين گزارش داد: در دو هفته گذشته 89 نفر در شهر مترومانيلا براثر "لپتوس پيروسيس " جان باخته‌اند.
اين وزارتخانه اعلام كرد: جهت جلوگيري از بيماري ليپتوس پيروسيس، مناطقي كه بيماري در آن گسترش يافته را تخليه مي‌كنيم اما باران‌هاي سيل آسا، زباله‌ها و فاضلاب زياد، تخليه را با مشكل روبه رو كرده است.
لپتوس پيروسيس يك بيماري باكتريايي در انسان‌ها و حيوانات است. باكتري لپتوس پيرا علت اين بيماري است كه در ادرار و بافت‌هاي حيوان مبتلا يافت مي‌شود.
در استراليا هيچ واكسن انساني بر ضد بيماري لپتوس پيروسيس كه براي استفاده مجاز باشد، وجود ندارد.
واكسن‌هاي پيشگيري بيماري لپتوس پيروسيس براي حيوانات (گاو، خوك و سگ) در دسترس هستند ولي حيوانات واكسينه شده هنوز هم در مقابل موجوداتي كه در يك گروه با اين باكتري قرار دارند اما تحت پوشش اين واكسن نيستند، آسيب پذير هستند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نشستن‌هاي طولاني و غيرصحيح موجب ابتلا به آرتروز در سنين بالا مي‌شود


خبرگزاري فارس: رئيس انجمن ارتوپدي ايران گفت: نشستن‌هاي طولاني و غيرصحيح كه در آنها فرد قوز مي‌كند،‌ پاها آويزان است، و گردن زياد خم مي‌شود، موجب ابتلا به آرتروز در سنين بالا مي‌شود.
A0756309.jpg


غلامعلي عكاشه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: آرتروز بيماري است كه بر اثر بيش از حد كاركشيدن و بدكاركشيدن از مفاصل ايجاد مي‌شود و هر پديده‌اي مانند وزن زياد، بد استفاده‌كردن از مفاصل پا، دست و لگن موجب تسريع در ابتلا به اين عارضه مي‌شود.
وي افزود: درصدي از آرتروز در سنين بالا به خاطر كهولت سن به طور طبيعي ايجاد مي‌شود كه اين نوع بيماري فرد را اذيت نمي‌كند، دردناك نيست و مفاصل را معيوب نمي‌كند.
عكاشه با اشاره به راه‌هاي پيشگيري از اين عارضه تصريح كرد: ورزش‌هاي مناسب،‌ كم‌كردن وزن، نحوه ايستادن و نشستن صحيح،‌ نحوه استفاده و تقويت مفاصل زانو و مچ پا و شناخت بيماري‌هاي زمينه‌اي مانند روماتيسم كه به آرتروز مي‌انجامد بهترين راه‌هاي پيشگيري از اين عارضه است.
وي گفت: ورزش در درمان اين عارضه تاثير بسزايي دارد و براي هر كدام از اندام‌ها و مفاصل كه دچار آرتروز مي‌شوند ورزش خاصي وجود دارد اما شنا براي بهبودي تمام مفاصل مبتلا به آرتروز مفيد است.
اين متخصص ارتوپدي ادامه داد: در جمعيت شهرنشين سن ابتلا به آرتروز بالاي 50 سال است و در جمعيت روستايي به ويژه در زنان به علت زايمان‌هاي متعدد و چاقي در شكم و اندام‌ها اين سن پايين‌تر است.
وي گفت: سن ابتلا به آرتروز در كشورهاي مختلف از جمله ايران به علت آموزش‌هاي متعدد و اطلاع‌رساني‌ها بالاتر رفته است و به همان نسبت سن شكستگي‌ها نيز افزايش يافته ست.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
شيوع اختلالات رواني در افراد بيكار حدود 2 برابر جامعه است


خبرگزاري فارس: مدير كل سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت گفت: شيوع اختلالات و بيماري‌هاي رواني در بين افراد بيكار 7/1 برابر يا به تقريب نزديك به 2 برابر جامعه عادي است، ضمن اينكه توزيع خدمات بهداشتي و درماني روانپزشكي نيز در كشور عادلانه نيست.
A0222471.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمدباقر صابري زفرقندي امروز در نشست خبري به مناسبت هفته بهداشت رواني در خانه سلامت خاقاني، افزود:‌ خدمات بهداشت روان سالهاست در **** شبكه بهداشتي و درماني روستايي كشور ادغام شده است و پوشش آن حدود 90 درصد است اما در شهرها پوشش اين خدمات حدود 30 درصد است كه با توجه به شيوع بيشتر اختلالات رواني در شهرها، ادغام اين خدمات در **** شبكه بهداشتي و درماني شهر از اولويت‌هاي مهم وزارت بهداشت است.
وي گفت:‌ رويكرد جديد وزارت بهداشت در ارائه اين خدمات توسعه خدمات مراقبت‌هاي روانپزشكي مبتني بر جامعه است تا نياز به تخت‌هاي روانپزشكي در كشور كمتر شود و در عين حال شاهد افزايش كيفيت زندگي و استقلال افراد مبتلا به اين اختلالات در جامعه بشود، زيرا بيماري‌هاي رواني بار اقتصادي سنگيني بر هر كشوري از جمله كشور ما تحميل مي‌كند.
وي افزود:‌ شيوع اختلالات رواني در مختص كشور خاصي نيست و ميانگين جهاني آن براي همه كشورها از جمله ايران حدود 21 درصد است كه البته در زنان بيش از مردان است و البته در كشور ما به علت موضوع بيكاري توجه به شيوع اين بيماري در بين اين قشر نيز اهميت دارد و بايد بدانيم كه شيوع اختلالات رواني در بين بيكاران 7/1 برابر كل جامعه است.
وي گفت: شايعترين اختلالات رواني، اختلالات خلقي، اضطراب و افسردگي است كه براي كنترل اين اختلالات بايد امكانات بهداشت روان را براي 10 تا 12 ميليون نفر در كشور فراهم كنيم.
وي افزود: تمركز روانپزشكان و بيمارستان‌هاي روانپزشكي بيشتر در شهرهاست و از اين نظر شاهد توزيع مناسب امكانات درماني نيستيم به همين علت وزارت بهداشت به همه بيمارستان‌ها بخشنامه كرده است كه حتماً بايد تعدادي از تخت‌هاي خود را به تخت‌هاي روانپزشكي اختصاص دهند در غير اين صورت يك درجه از رتبه بندي آنها كم مي‌شود و متضرر مي‌شوند. اميدواريم با اجراي اين بخشنامه در بيمارستان‌هاي تازه تأسيس اين كمبود بر طرف شود.
صابري زفرقندي گفت:‌ رفع انگ از بيماري‌هاي رواني و افزايش اعتبارات بهداشت و درمان اين بيماري‌ها از ديگر اولويت‌هاي وزارت بهداشت است به همين علت تعرفه تخت روز خدمات روانپزشكي امسال 2 برابر شد كه يكي از اقدامات مهم وزير بهداشت سابق محسوب مي‌شود.
وي افزود: نسبت تخت‌هاي روانپزشكي در كشور به ازاي هر 10 هزار نفر جمعيت 3/1 است و نسبت تعداد روانپزشك به هر صد هزار نفر نيز 7/1 است كه هر دو اين شاخص‌ها بايد بهبود يابند. البته در اين نسبت تخت‌هاي روانپزشكي بنياد جانبازان و روانشناسان باليني در نظر گرفته نشده اند.
وي افزود: علت اينكه تاكنون بيمارستان‌هاي روانپزشكي تمايل چنداني به ايجاد بخش‌هاي روانپزشكي نداشتند، انگ اين بيماري‌ها نبود بلكه درآمد اندك اين بخش‌ها و تعرفه پايين خدمات روانپزشكي بود زيرا اين بيمارستان‌ها از زمان تصويب قانون خودگرداني بيمارستان‌ها بايد دخل و خرجشان تطبيق داشته باشد به همين علت بخش‌هاي سوختگي و رواني به علت درآمد پايين‌تر كمتر مورد توجه رؤساي بيمارستان‌ها بودند كه با دو مصوبه وزارت بهداشت شامل افزايش 2 برابري تعرفه و الزام بيمارستان‌ها به ايجاد تخت‌هاي بيمارستاني اين مشكل تا حدي حل شده است.
وي گفت: مسئله ديگر اين است كه بيمه‌ها هزينه درمان بيماران رواني را كه همزمان سوءمصرف مواد دارند را پوشش نمي‌دهند در حالي كه متأسفانه بيش از 50 درصد اين بيماران همزمان سوء مصرف مواد نيز دارند و بالاي 80 درصد معتادان نيز همزمان دچار يك اختلال رواني هستند.
وي افزود: اين مشكل نيز با دستور رئيس جمهوري مبني بر اجراي بيمه معتادان در حال رفع است.
مدير كل سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت همچنين گفت: براي حمايت از پرسنل بخش‌هاي روانپزشكي نيز اين افراد از مزاياي سختي كار برخوردار هستند.
وي همچنين گفت: يكي از مشكلات حوزه سلامت روان اين است كه بخشي از مسئوليت ساماندهي بيماري‌هاي رواني به عهده دستگاه‌هاي ديگر است و بر همين اساس مجوز مراكز مشاوره رواني از طريق وزارت بهداشت صادر نمي‌شود و متأسفانه شاهد افزايش مراكز غير مجاز و ارائه خدمات غير علمي در مراكز مشاوره اختلالات رواني از جمله مراكز درمان وسواس در كشور هستيم كه بايد هر چه زودتر به اين مسئله رسيدگي شود.
احمد حاجبي، رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت نيز اسامي روزهاي هفته بهداشت روان را نام برد و گفت: هفته بهداشت روان از 24 مهر تا 29 اين ماه برگزار مي‌شود و اسامي روزهاي اين هفته به ترتيب عبارتند از شنبه 24 مهر روز نقش خانواده در سلامت روان، 25 مهر روز نقش مراقبت‌هاي اوليه در سلامت روان، 26 مهر روز نقش محيط كار در سلامت روان، 27 مهر روز عوامل اجتماعي و سلامت روان، ‌28 مهر روز حوادث در سلامت روان، 28 مهر، روز انگ زدايي و سلامت روان و 29 مهر روز نقش مدارس در سلامت روان كه براي هر روز برنامه هاي جداگانه اي در سراسر كشور اجرا مي‌شود.
خرازي‌ها ، رئيس اداره سلامت روان دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز گفت: رفع انگ از بيماران رواني بدون همكاري رسانه‌ها امكانپذير نيست و ما براي ساماندهي اين بحث به همكاري رسانه‌ها نيازمنديم.
 
بالا