• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نجات **** سلامت هيچ راهي جز اجراي كامل طرح پزشك خانواده ندارد


خبرگزاري فارس: وزير بهداشت گفت:‌ هيچ راه ديگري جزء اجراي گام به گام برنامه پزشك خانواده نداريم و اجراي اين برنامه نيازمند اقدام عملي است و با شعار به جايي نمي‌رسد.
A0737966.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، مرضيه وحيد دستجردي در جلسه مشتركي كه با حضور الفت‌پور، سرپرست وزارت رفاه و تأمين اجتماعي و معاونان و مديران اين دو وزارتخانه تشكيل شد، با بيان اين مطلب افزود: به اعتقاد همه كارشناسان و مسئولان **** سلامت، براي نجات **** سلامت كشور و حل مشكلات مردم و جلوگيري از هدر رفتن منابع مالي، راهي جزء اجراي برنامه پزشك خانواده وجود ندارد و اجراي اين برنامه با شعار عملي نمي‌شود.
وي افزود: كارشناسان و مسئولان **** سلامت اجرايي شدن برنامه پزشك خانواده را در گرو فضاي همكاري و تعامل 2 وزارتخانه بهداشت و رفاه مي‌دانند و معتقدند با همكاري نزديك اين دو وزارتخانه چالش‌هاي موجود برطرف شده و اجراي برنامه پزشك خانواده كه از تكاليف برنامه چهارم توسعه است، در شهرهاي زير 100 هزار نفر اجرايي خواهد شد.
وحيد دستجردي در ادامه به چالش‌هاي موجود در اجراي برنامه پزشك خانواده اشاره كرد و عدم وجود توليت واحد به ويژه در بحث سياستگزاري، نظارت، ارزيابي و تخصيص منابع را از جمله چالش‌هاي اجراي اين برنامه برشمرد.
وي همچنين با بيان اين مطلب كه نظارتهاي دوگانه دو دستگاه با دو ديدگاه متفاوت استانداردها و اجراي اين برنامه را دچار مشكل كرده است، گفت: يكي از الزامات برنامه پزشك خانواده ايجاد تعهد سياسي و اجرايي در سطوح ملي (مجلس، دولت، وزارتخانه‌هاي بهداشت و رفاه) و استانها با رويكرد تعريف بيمه پايه سلامت، به منظور بهبود **** خدمات سلامت با توليت وزارت بهداشت است.
وي افزود: يكي ديگر از الزامات برنامه پزشك خانواده، بازنگري نحوه و ميزان پرداخت به پزشكان توسط سازمانهاي بيمه‌گر است كه در حال حاضر مكانيزم‌هاي پيچيده و طولاني موجب ديرهنگام شدن پرداخت‌ها شده است.
وزير بهداشت گفت: گرچه مردم وزارت بهداشت را پاسخگوي **** سلامت مي‌دانند، اما در بسياري از چالش‌هاي موجود وزارت بهداشت هيچ نقشي در ايجاد آن نداشته است.
وي اظهار اميدواري كرد كه با شروع فصل نويني از همكاري‌هاي دو وزارتخانه، مشكلات موجود در راه اجراي اين برنامه برطرف شود.
بنابراين گزارش در اين نشست مشترك مقرر شد به منظور رفع موانع اجراي برنامه پزشك خانواده، جلسات به طور مستمر و دو هفته يكبار و با حضور مديران ارشد 2 وزارتخانه برگزار شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جراحي برداشت تومور مغزي نوزاد در غزه با موفقيت انجام شد


خبرگزاري فارس: براي نخستين بار در بيمارستان "الشفاء " در نوار غزه عمل جراحي برداشت تومور مغزي از سر يك نوزاد با موفقيت انجام شد.
A0056799.jpg


به گزارش مانيتورينگ فارس، لحظاتي پيش شبكه تلويزيوني الاقصي از انجام موفقيت آميز عمل جراحي برداشت تومور مغزي در مجتمع بيمارستاني الشفاء در نوار غزه خبر داد.
نوار غزه از ده‌ها ماه پيش محاصره شده و بر اثر حملات ددمنشانه رژيم صهيونيستي خسارتهاي بي شماري به بخش بهداشت و درمان اين منطقه وارد شده است.
بنابراين گزارش، كادر درماني مجتمع بيمارستاني الشفاء يك تومور مغزي را از سر نوزاد ابراهيم عبدالرحمن الغول بدون هيچ گونه عارضه‌اي برداشت.
اين گزارش حاكي است، رئيس تيم جراحي مغز و اعصاب بيمارستان الشفاء حال عمومي بيمار را خوب ارزيابي كرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تصویربرداری از تاثیر دارونماها بر روی نخاع انسان

محققان آلمانی برای اولین بار با استفاده از اسکن fMRI موفق به ثبت تصاویری از تاثیر تسکین دهنده دارونماها بر روی نخاع انسان شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با استفاده از اسکنر fMRI موفق به مشاهده تاثیر دارونماها بر روی نقاطی ویژه بر روی نخاع انسان شدند.
تاثیر شگفت انگیز دارونماها بر روی تسکین درد و بهبود شرایط فیزیکی بیماران یکی از موارد مرموز و مورد توجه علم پزشکی به شمار می رود. به گفته پزشکان این داروها تاثیری ویژه و بالا بر روی بهبود بیماران در عدم حضور مسکن ها و یا داروهای شیمیایی دارند.
اکنون دانشمندان با استفاده از fMRI موفق شده اند سلولهای ویژه نخاعی را که به اعتقاد آنها در کاهش درد نقشی مهم به عهده دارند را تحت تاثیر این داروها با کمک گرفتن از دارونماها مشاهده کنند.
478747_orig.jpg
به گفته دانشمندان بخشی از نخاع انسان در نزدیکی گردن در برابر درد از خود نور ساطع می کند اما زمانی که از کرمهای مسکن که در واقع دارونما بودند در این ناحیه از گردن استفاده شد، نشانه ای از تابشهای ناشی از درد در تصاویر اسکن شده مشاهده نشد. این اولین باری است که محققان از اسکن fMRI برای بررسی تاثیرات دارونماها استفاده می کنند.
گروه محققان بر روی بازوی 13 داوطلب شرکت کننده در این آزمایش ضربه ای دردناک وارد می کردند و سپس از کرمی واقعی و کرمی با عنوان مسکن اما در واقع بی خاصیت بر روی ناحیه دردناک استفاده می کردند.
نتایج تصاویر به دست آمده از fMRI نشان داد درد در افرادی که از کرمهای واقعی و کرمهای تقلبی استفاده کرده بودند به یک میزان کاهش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان دانشگاه هامبورگ - اپندورف در آلمان اعلام کردند با توجه به نتایج این آزمایشها اکنون می توانند درمانهای موثرتری را با کمک گرفتن از دارونماها ارائه کنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سالمندان مبتلا به ورم معده در معرض كمبود ويتامين B12 هستند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: سالمنداني كه ورم مزمن معده دارند، مستعد كمبود ويتامين B12 هستند.
A0755731.jpg


مينا طباطبايي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: فاكتور داخلي در شيره معده براي جذب ضروري است. كمبود فاكتور داخلي مي‌تواند باعث بروز كمبود اين ويتامين B12 در بدن شود و كاهش جذب آن بر اثر عوامل مختلفي مانند برداشتن معده يا بخشي از آن طي عمل جراحي، فقدان اسيدكلريدريك معده، التهاب مزمن معده و كاهش ترشحات معده، ايجاد مي‌شود.
طباطبايي اضافه كرد: بيماراني كه ورم مزمن معده دارند مستعد كمبود اين ويتامين هستند و مصرف ناكافي انواع گوشت در سالمندان به دليل محدوديت درآمد يا مشكلات دنداني ممكن است باعث كاهش دريافت اين ويتامين شود.
اين متخصص تغذيه افزود: منابع عمده اين ويتامين گوشت قرمز، ماهي، تخم مرغ و لبنيات است و براي پيشگيري از عوارض ناشي از كمبود اين ويتامين در سالمندان بر دريافت مقادير كافي آن تأكيد مي‌شود، در صورت مصرف ناكافي مواد غذايي حاوي ويتامين‌هاي گروه B مصرف آنها به صورت مكمل غذايي انجام شود.
وي اضافه كرد: منابع غني ويتامين D زرده تخم مرغ، جگر و روغن كبد ماهي است. در زمان سالمندي ظرفيت ساختن ويتامين D و توانايي كليه براي تبديل اين ويتامين به شكل فعال آن كاهش مي‌يابد. مهمترين راه تأمين اين ويتامين استفاده از نور مستقيم آفتاب و نه از پشت شيشه است. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در نواحي دست‌ها، بازوها و صورت به مدت 5 تا 15دقيقه در روز حداقل 2 تا 3 بار در هفته باعث توليد كافي ويتامين D در پوست مي‌شود.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: سوخت و ساز ويتامين B6 در بدن با بالا رفتن سن به علت افزايش نياز تغيير مي‌كند و جذب آن كاهش مي‌يابد و
مصرف ناكافي گوشت و حساس بودن اين ويتامين در برابر حرارت و از بين رفتن آن و عدم مصرف مواد غذايي تازه از علل شايع كمبود اين ويتامين در سالمندان است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
محيط زيست با تخلفات بيمارستان‌ها جدي برخورد كند


خبرگزاري فارس: عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: سازمان محيط زيست بايد از حداكثر اختيارات قانوني خود براي برخورد با تخلفات زيست محيطي بيمارستان‌ها استفاده كند.
A0418433.jpg


عليرضا مرندي در گفت‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس‌، درباره مشكلات ناشي از پسماندهاي بيمارستاني، گفت: مسئولان بيمارستان نيز بدون شك نمي‌خواهند به جامعه و سلامت آن صدمه برسانند يا اين‌كه آبروي خودشان را ببرند. به همين علت علاقه‌مند هستند تا پسماندهاي بيمارستاني ساماندهي شود.
وي ادامه داد: در شرايط فعلي بدون ترديد اگر مسئولان سطوح بالاتر مشاهده كنند رئيس بيمارستان بودجه را به جاي اين‌كه صرف بيماران كند صرف پسماندهاي بيمارستان مي‌كند ممكن است وي را كه مورد بازخواست قرار دهند.
وي تأكيد كرد: فرهنگ اهميت محيط زيست در جامعه فقط براي خواص جا افتاده است و هنوز عوام به اين مسئله توجهي ندارند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: محيط زيست بايد جدي تر با اين مسائل برخورد كند و از حداكثر اختيارات قانوني خود براي مقابله با تمام تخلفات محيط زيست از جمله بيمارستان‌ها استفاده كند و به هر قيمتي كه مي‌خواهد تمام شود بايد جلوي اين تخلفات گرفته شود.
مرندي با بيان اين‌كه پسماندهاي بيمارستاني مشكل آفرين هستند، افزود: آلودگي پسماندهاي بيمارستاني نسبت به ساير پسماندها بيشتر است، چراكه ميكروب‌هاي بيمارستاني مقاوم‌ترين انواع ميكروب‌ها هستند.
وي درباره بي‌توجهي برخي بيمارستان‌ها نسبت به دفع پسماندهاي بيمارستاني گفت: مسئولان بيمارستان‌ها از زير بار اين مسئله در نمي‌روند اما بايد اعتباراتي در اين زمينه در بودجه‌هاي بيمارستان‌ها در نظر گرفته شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نسل جديد ايمپلنت‌ها، تحليل استخوان فك را به حداقل مي‌رساند


خبرگزاري فارس: دبير علمي سومين كنگره بين المللي ايمپلنتولوژي گفت: ايمپلنت‌هاي با اتصال مخروطي (نسل جديد ايمپلنت‌ها) تحليل استخوان فك را به حداقل مي‌رساند.
A0106266.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، كاوه سيدان كه به مناسبت‌ برپايي سومين كنگره بين‌المللي ايمپلنتولوژي DENSPLY كه 30 مهر در مركز همايش‌هاي صدا و سيما آغاز به كار مي‌كند، سخن مي‌گفت با اعلام اين خبر افزود: امروزه سازندگان ايمپلنت بيشتر ايمپلنت‌هاي كوتاه و باريك توليد مي‌كنند تا دندانپزشكان عمومي بتوانند، بدون نياز به تكنيك‌هاي پيچيده جراحي و تغيير در سينوس‌ها و فك از آنها استفاده كنند. اين اقدام شركت‌هاي سازنده ايمپلنت، حركتي در جهت هر چه عمومي‌تر كردن استفاده از ايمپلنت به شمار مي‌رود.
وي تصريح كرد: يكي از مشكلات دندانپزشكان در كارگذاري ايمپلنت، شكافتن كامل لثه است كه علاوه بر مشكلات تورم، درد ، خونريزي و تروما (صدمات)‌ امكان طراحي دقيق محل كارگزاري ايمپلنت از سوي دندانپزشك، ميسر نيست.
به گفته سيدان، امروزه سيستم مسير ياب كه شبيه GPS عمل مي‌كند، قادر به تعيين دقيق محل جاگذاري ايمپلنت قبل از جاگذاري است.
وي در ادامه افزود: با طراحي سه بعدي دندان توسط كامپيوتر و انتقال آن به دستگاه اين امكان فراهم شده كه كامپيوتر با در نظرگيري طول، قطر و محل قرارگيري ايمپلنت در عالم مجازي و انتقال اطلاعات به دستگاه ليزر پليمر، مايع مدل دندان را براي ارائه به لابراتوار دندانسازي تحويل دهد.
وي اضافه كرد: از مزاياي مهم ديگر اين روش، علاوه بر دقت جاگذاري محل ايمپلنت، ساخت پروتز دندان پيش از عمل كاشت دندان است و دندانپزشك را قادر مي‌سازد، پس از كاشت ايمپلنت، تاج دندان را در همان روز در محل ايمپلنت قرار دهد. اين در حالي است كه در گذشته بيمار ماه‌ها مي‌بايست بدون دندان مي‌ماند كه اين امر مشكلاتي را براي وي به دنبال داشت.
سيدان يادآور شد: سيستم مسير ياب كامپيوتري در ايمپلنتولوژي، عوارض جراحي در ايمپلنت‌هاي دنداني و سطوح آموزش ايمپلنت از جمله مواردي است كه در سومين كنگره بين‌المللي دندانپزشكي DENSPLY كه 30 مهر تا اول آبان در مركز همايش‌هاي صدا و سيما برگزار مي‌شود، ارائه خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
احتياجات خون كشور از طريق داوطلبان هلال‌احمر جايگزين مي‌شود


خبرگزاري فارس: در پي موج همه‌گيري آنفلوانزا، احتياجات خون كشور از طريق داوطلبان جمعيت هلال‌احمر جايگزين مي‌شود.
A0345560.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از سازمان داوطلبان جمعيت هلال‌احمر، اين سازمان از شعب استاني خود درخواست كرده است تا با توجه به شيوع آنفلوانزاي فصلي و آنفلوانزاي نوع A در فصل سرما، در خصوص افزايش ذخيره خون از طريق داوطلبان اقدام شود.
مدير عامل سازمان انتقال خون ايران به رئيس جمعيت هلال احمر در خصوص احتمال كاهش تعداد اهداكنندگان خون به دليل وقوع موج اول همه‌گيري آنفلوانزا در اوايل فصل پاييز در برخي از نقاط كشور و همچنين تقاضا براي سازماندهي داوطلبان داراي سابقه در اهداي خون و راهنمايي آنان به مراكز اهداي خون نامه‌اي ارسال كرده است.
رئيس سازمان داوطلبان جمعيت هلال‌احمر نيز در پي اين درخواست با ارسال نامه به شعب استاني، خواستار افزايش فوري ذخيره خون از طريق داوطلبان و تكميل 10 درصد از سرانه به ميزان 17 هزار واحد تا پايان مهر سال جاري شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آمار روز افزون مبتلايان به سرطان در كشور نگران كننده است


خبرگزاري فارس: رئيس انجمن سرطان ايران در هشدار به وزارت بهداشت گفت: آمار روز افزون مبتلايان به سرطان نيازمند تنظيم استراتژي مقابله با اين بيماري است.
A0527138.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عبدالله فضل‌علي زاده امروز در پنجمين همايش انجمن سرطان ايران، با اشاره به اينكه براي برنامه‌ريزي صحيح به داشتن آمار دقيقي از ابتلا به انواع سرطان‌ها در كشور نيازمنديم، اظهار داشت: براي رفع اين معضل وجود يك مركز ملي براي جمع‌آوري و تجزيه و تحليل انواع سرطان‌ها در كشور به شدت احساس نياز مي‌شود.
وي افزود: در حال حاضر تنها 300 متخصص درمان سرطان در كشور فعاليت مي‌كنند كه بر اساس استانداردهاي جهاني اين ميزان بايد به 600 نفر افزايش يابد.
فضل‌علي‌زاده تصريح كرد: طبق آمارهاي جهاني تعداد بيماران سرطاني از 11ميليون و 800 هزار نفر در سال 2005 با 55 درصد رشد به تعداد 18 ميليون و 200 هزار نفر در سال 2020 خواهد رسيد.
وي تصريح كرد: تعداد ويزيت متخصصان درمان سرطان از 38 ميليون بيمار در سال 2005 به 57 ميليون بيمار در سال 2020 خواهد رسيد.
در ادامه اين مراسم حميد عطاريان، رئيس پنجمين همايش انجمن سرطان ايران بر لزوم ثبت ملي سرطان در كشور تأكيد كرد و افزود: حدود 18 تا 20 درصد كل مردم در طول عمر خود به سرطان دچار مي‌شوند كه ايران نيز از اين مسئله مستثني نيست و اگر برنامه غربالگري يا درماني انجام شود مي‌توانيم شاهد كاهش اين ميزان باشيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تأييد ابتلاي چند خوك به ويروس H1N1 در ايالت مينه سوتاي آمريكا


خبرگزاري فارس: مقام‌هاي آمريكايي ابتلاي تعدادي خوك به ويروس H1N1 در ايالت مينه سوتا را تأييد كردند.
A0688653.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، مقام‌هاي رسمي تأكيد كرده‌اند كه انسانها امكان ابتلا از حيوانات را ندارند و خوردن گوشت خوك نيز مشكلي را براي آنها ايجاد نمي‌كند.
تام ويلساك وزير كشاورزي آمريكا در بيانيه‌اي اعلام كرد: آزمايشگاه‌هاي ملي آمريكا وجود نوع همه گير شده آنفلوانزاي خوكي سال 2009 را در نمونه‌اي كه در مينه سوتا از خوك‌ها گرفته شده بود، را تأييد كرده‌اند.
در اين بيانيه تأكيد شده كه اين آلودگي در خوك‌هاي نمايشي بوده نه خوك‌هايي كه براي تجارت و فروش گوشت آنها مورد استفاده هستند و تأكيد شده همه گوشت‌هاي خوك موجود در بازارهاي اين كشور سالم بوده و قابل خوردن هستند.
خوك‌هاي مبتلا به اين ويروس در مينه سوتا هيچ نشاني از آنفلوانزا نشان نداده‌اند و در حال حاضر نيز در وضعيت خوبي قرار دارند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بيمارستان‌هاي تهران امروز در مانور بحران زلزله به حالت آ‌ماده باش درآمدند


خبرگزاري فارس: معاون اورژانس كشور گفت: تمام بيمارستان‌هاي دولتي و خصوصي تهران و همه پرسنل اورژانس اين شهر براي شركت در مانور بحران زلزله به حالت آ‌ماده باش درآمدند.
A0196431.jpg


محمد سرور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: مانور بحران زلزله در تهران با محوريت سازمان مديريت بحران وزارت كشور از ساعت 23 ديشت آغاز شد و تا زمان اعلام پايان آن از سوي اين سازمان در تهران ادامه دارد.
وي ادامه داد: اين مانور زلزله با پيش فرض يك زمين لرزه 8/6 ريشتري در تهران كه مركز آن در شهر ري است، اجرا مي‌شود و طي آن همه دستگاه‌هاي مسئول و مديران ارشدي كه در ليست مديريت بحران هستند، در اين عمليات شركت مي‌كنند.
معاون اورژانس كشور اضافه كرد: يكي از دستگاه‌هاي اصلي مسئول در بحران، وزارت بهداشت و اورژانس كشور است كه در اين مانور شركت دارد، به همين علت تمام پرسنل اورژانس تهران و مركز عمليات بحران اورژانس تهران و كشور در اين عمليات فعال هستند، 3 دانشگاه علوم پزشكي شهر تهران شامل دانشگاه علوم پزشكي تهران، ايران و شهيد بهشتي نيز در اين مانور فعال هستند و چون مركز اين مانور زلزله جنوب شرق تهران است، دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين مانور فعال‌تر است و نقش بيشتري دارد.
سرور گفت: بر اين اساس 1010 تخت بيمارستاني در 23 بيمارستان دولتي وخصوصي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين عمليات مديريت بحران به حالت آماده باش قرار گرفته‌اند و پرسنل تخصصي بيهوشي و جراحي و ساير كادر درماني اين مراكز در اين مانور فعال هستند.
وي افزود:‌ بيمارستان‌هاي 2 دانشگاه علوم پزشكي ديگر تهران نيز در اين مانور عمليات بحران زلزله در كنار ساير دستگاه‌هاي مسئول از جمله شهرداري فعال هستند و تا زمان اعلام وضعيت سفيد و عبور از وضعيت قرمز از سوي سازمان مديريت بحران اين مانور ادامه دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آلودگي غذا به نيترات مهمترين عامل افزايش سرطان دستگاه‌‌ گوارش است


خبرگزاري فارس: دبير اجرايي پنجمين همايش انجمن سرطان ايران گفت: آلودگي مواد غذايي، ميوه‌ها و سبزي‌ها به نيترات از مهمترين علل افزايش سرطان معده در كشور است و وزارت جهاد كشاورزي بايد در اين زمينه حساس باشد.
A0663241.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس پيام آزاده امروز در حاشيه همايش سرطان‌هاي دستگاه گوارش در جمع خبرنگاران گفت: متخصصان كشور براي پيشگيري از سرطان توصيه به مصرف ميوه و سبزي مي‌كنند. در حالي كه علل بروز زياد سرطان‌هاي دستگاه گوارش از جمله معده آلودگي آب و مواد غذايي به نيترات‌ها و ديگر كودهاي شيميايي است كه براي رشد سريعتر اين گياهان مصرف مي‌شود.
وي افزود: متأسفانه در حال حاضر در كشور يك متولي جامع‌نگر به امر سرطان نداريم. لذا نمي‌توان برنامه جامعي در مقابله با سرطان طراحي كرد.
آزاده تصريح كرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت سالانه 70 هزار ابتلا به سرطان در كشور وجود دارد و اگر امروز استراتژي پيشگيري خود را كاملاً تدوين كنيم 30 سال ديگر موجب كاهش آمار تعداد سرطاني‌ها خواهيد شد به عنوان مثال اگر امروز يك فاكتور خطر مانند سيگار را در كشور كاهش دهيم، 30 سال ديگر سرطان ريه در كشور كم مي‌شود.
دبير اجرايي پنجمين همايش انجمن سرطان ايران با بيان اينكه استراتژي اصلي اين كنگره برنامه‌ريزي براي برخورد همه جانبه با سرطان است ادامه داد: متأسفانه در كشور پرستار سرطان كم داريم و به همين منظور در كنگره بخشي را به اين موضوع اختصاص داده‌ايم.
آزاده در بخش ديگري از سخنان خود گفت: غذاهاي آماده و مواد سرخ‌كرده بالقوه سرطان‌زا هستند و از عوامل اصلي ايجاد سرطان محسوب مي‌شوند.
وي اضافه كرد: ‌آمار سرطان دستگاه گوارش در شمال كشور و در چند سال اخير 3 برابر شده است و شايد دليل اين افزايش استفاده از كودهاي شيميايي و سموم آفات گياهي باشد كه علاوه بر آلودگي گياهان موجب آلودگي آب‌هاي شمال كشور نيز مي‌شود.
اين متخصص درمان سرطان گفت: سرطان‌ها را 2 عامل مهم ژن خراب و عوامل محيطي موجب مي‌شوند و نزديك به 100 درصد سرطان‌هاي كودكان ريشه ژنتيكي دارند.
دبير اجرايي پنجمين همايش انجمن سرطان ايران ادامه داد: به غير از سرطان پوست كه بسيار شايع است. سرطان معده در مردان و سرطان پستان در زنان بالاترين ميزان سرطان‌ها در كشور را تشكيل مي‌دهند.
آزاده خاطرنشان كرد: در چند سال اخير دولت كمك‌هاي اقتصادي و حمايتي از سرطان‌ها انجام داده است ولي اصلاً كافي و لازم نيست و موضوع بيمه آنها و ايجاد كارت سرطان بايد حل شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سالمندان موادغذايي كم‌كالري و با ارزش غذايي مصرف كنند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: سالمندان موادغذايي كم‌كالري و با ارزش غذايي بيشتر مصرف كنند.غذاهاي داراي مواد مغذي مانند ويتامين D، كلسيم، ويتامين E و فيبر در رژيم غذايي سالمندان بايد وجود داشته باشد.
A0755731.jpg


محمد جواد حسين زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: بدن سالمندان به كالري كمتري نياز دارند و با افزايش سن بافت عضلاني، ماهيچه‌اي و فعاليت بدني، كمتر از قبل مي‌شود. همزمان با اين تغييرات افراد سالمند مانند سابق به همان مقدار مواد مغذي و در برخي موارد بيشتر از آن نياز پيدا مي‌كنند.
وي گفت: سالمندان بايد از غذاهايي استفاده كنند كه در عين حال كه كالري كمي دارند اما مواد مغذي آن‌ها بيشتر است. غذاهايي كه داراي مواد مغذي هستند. مانند ويتامين D، كلسيم، ويتامين E و فيبر در رژيم غذايي سالمندان بايد وجود داشته باشد. بعضي از اين غذاها را مي‌توان شير، ماست، پنير، ماهي، تخم مرغ، روغن‌ها، غلات سبوس دار، ميوه‌ها و سبزي‌ها نام برد و افراد سالمند به غذاها و مكمل‌هاي غني شده با ويتامين D، كلسيم و ويتامين B12 براي رفع نيازهايشان احتياج دارند كه بدن سالمندان براي جذب برخي از ويتامين‌ها مانند B12 مشكل است.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: افزايش سن و سالمندي باعث تغييراتي در توان و حواس افراد مي‌شود كه كاهش قدرت و توانايي، اختلال در سيستم ايمني بدن و اختلال در عملكرد ارگان‌ها از تغييرات دوران سالمندي است.
وي اضافه كرد: يكي از عوارض مهم اين دوران ضعف حواسي مثل حس چشايي و بويايي افراد است و اين امر نشانگر اين است كه فرد سالمند حدود نيمي از اين حواس خود را از دست داده است. تغذيه سالمندان براي حفظ سلامت بدني و براي جلوگيري از بروز بيماري‌هاي مزمن و عوارض سوء تغذيه در آنها بسيار اهميت دارد.
حسين زاده افزود: بسياري از سالمندان دچار سوء تغذيه هستند و مصرف بيش از حد مواد غذايي موجب بروز چاقي در آنها مي‌شود كه بيماري‌هاي مزمن ناشي از آن مثل ديابت، فشار خون و عوارض قلبي را رنج مي‌دهد. اين امر مراقبت‌هاي خاص تغذيه‌اي را مي‌طلبد و بعضي اوقات نيز بر اثر كم خوراكي سوء تغذيه را باعث مي‌شود كه مي‌تواند به دليل اشتها نداشتن به غذا و مسائل جانبي ديگر باشد كه اين نيز خطرات خاصي به همراه دارد و مراقبت‌هاي مربوط به خود را مي‌طلبد.
اين متخصص تغذيه گفت: ميزان پروتئين مورد نياز سالمندان بيشتر است و پروتئين بيشتر بايد از منابع حيواني با كيفيت بالا و كم‌چرب گوشت گوسفند يا گاو تأمين شود. مصرف سبزي‌هاي تازه براي سالمندان بسيار ضروري است و فيبر موجود در سبزي‌ها مانع از بروز يبوست مي‌شود كه مشكل بسياري از سالمندان است.
وي افزود: در معده سالمندان به دليل اسيديته بودن جذب پروتئين كاهش پيدا مي‌كند. كبد اين افراد نيز دچار نقصان مي‌شود و پروتئين به خوبي ساخته نمي‌شود بنابراين نياز به پروتئين بيشتري دارند.
وي افزود: براي حفظ سلامت سالمندان در درجه اول مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين‌هاي مورد نياز و مصرف مكمل‌هاي ويتاميني مي‌تواند مفيد باشد.
حسين زاده اضافه كرد: در تغذيه سالمندان رعايت تنوع در گروه‌هاي غذايي مختلف، پرهيز از مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، مصرف گروه شير و لبنيات در روز، مصرف كمتر گوشت‌هاي قرمز و استفاده بيشتر از مرغ و ماهي و حبوبات براي تأمين پروتئين، مصرف كمتر غذاهاي پُر كالري نظير شيريني، ‌شكر، آب نبات و كيك خامه‌اي، مصرف مستمر سبزي‌هاي خام براي تأمين فيبر غذايي و مصرف ميوه‌هاي غني از ويتامين A و C را بايد رعايت كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
چاقي و افزايش وزن از علائم ظاهري رژيم غذايي غلط است


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: چاقي و افزايش وزن يكي از علائم ظاهري رژيم غذايي غلط است و رژيم‌هاي غذايي نادرست باعث بروز بيماري‌هاي مختلف در دراز مدت شوند.
A0576380.jpg


علي شمس نورايي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فرس، افزود: رژيم غذايي نقش بسيار مهمي در بروز چاقي به عهده دارد و نوع رژيم‌هاي غذايي ميزان دريافت كالري روزانه وضعيت متابوليسم، سوخت و ساز بدن و ميزان مصرف كالري بدن در فعاليت‌هاي روزانه همگي عوامل مؤثر بر افزايش وزن است.
وي گفت: چاقي و افزايش وزن يكي از علائم ظاهري رژيم غذايي غلط است كه ممكن است در بعضي از افراد كه استعداد چاقي ندارند. رژيم‌هاي غذايي نادرست باعث بروز بيماري‌هاي مختلف و علائم گوناگون در دراز مدت شوند.
شمس نورايي اضافه كرد: افزايش ميزان چربي خون و بالا رفتن ريسك بيماري‌هاي قلبي، عروقي، افزايش قند خون و ايجاد بيماري ديابت، افزايش اسيد اوريك خون و ايجاد بيماري نقرس و بيماري‌هاي مفصلي، افزايش اوره خون و ساير مواد سمي است كه باعث افزايش ريسك بيماري‌هاي كليوي، كبدي و ساير دستگاه‌هاي حياتي بدن مي‌شوند.
وي گفت: رژيم غذايي صحيح، متعادل و پرهيز از پرخوري ضريب سلامت انسان را به صورت فوق‌العاده افزايش داده و از بيماري‌ها، معلوليت‌ها و ناتواني‌ها مي‌كاهد.
شمس نورايي افزود: همه مواد غذايي موجود در چرخه طبيعت كه خداوند براي بهره‌مندي انسانها آفريده است داراي فوايد و خواص ويژه‌اي هستند كه اگر به صورت متعادل مصرف شوند هيچ ضرري براي آنها نخواهند داشت ولي امروزه به دليل بعضي از محدوديت‌ها و نبود برنامه ريزي صحيح و يا بي توجهي به مشكلات ناشي از تغذيه غلط، رژيم‌هاي غذايي نادرست معمول شده است كه هر روز بيش از پيش جان انسان‌ها را به مخاطره مي‌اندازد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كنگره هيپوفيز تهران فردا آغاز به كار مي‌كند


خبرگزاري فارس: كنگره بين‌المللي هيپوفيز تهران فردا با حضور مسئولان وزارت بهداشت،‌انجمن‌هاي تخصصي، نمايندگان شركت‌هاي دارويي و دانشجويان پزشكي آغاز به كار مي‌كند.
A0473432.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس اين كنگره سه روزه مسائلي نظير اختلالات هورمون رشد در بزرگسالان، پرتو درماني، جراحي هيپوفيز با آندوسكوپي، روش‌هاي تشخيص كوشينز، نوروپاتولوژي، ‌آكرومگالي، اختلالات بينايي ناشي از ضايعات هيپوفيز را مورد بحث و بررسي قرار خواهد داد.
در اين كنگره اساتيدي از كشورهاي آمريكا، ‌فرانسه و سوئيس با ارائه جديدترين دستاوردهاي خود در زمينه‌هاي ياد شده، در كنار اساتيد جراحي مغز و اعصاب ايران به تبادل اطلاعات خواهد پرداخت.
كنگره بين‌المللي هيپوفيز ايران داراي امتياز بازآموزي براي متخصصان و دستياران از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است.
اين كنگره هر روز از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر در محل مركز دائرة المعارف بزرگ اسلامي ايران داير است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتقال مرد 444 كيلويي به بيمارستان دردسرساز شد


خبرگزاري فارس: پزشكان و مسئولان بهداشت انگليسي مأموريت دارند راهي امن براي انتقال مرد 444 كيلويي جهان به بيمارستان، براي انجام يك عمل جراحي پيدا كنند.
A0480567.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس«توانا»،‌ «پل ماسون» سنگين‌ترين مرد جهان بايد به بيمارستاني در شينچستر در غرب ساسكس در فاصله بيش از 152 مايلي منزلش، سفر كند.
چندين راه براي مسافرت وي از جمله مسافرت با هواپيما پيشنهاد شده است. در حالي كه تصميم نهايي براي نحوه حمل اين مرد 48 ساله گرفته نشده است احتمال دارد در چند هفته آينده وي را به وسيله يك آمبولانس ويژه از طريق جاده به بيمارستان منتقل كنند.
در سال 2007 وزن پل ماسون 285 كيلوگرم كاهش يافت اما بار ديگر 158 كيلوگرم به وزن وي افزوده شد؛ ماسون از اعتياد به خوردن رنج مي‌برد و رعايت رژيم برايش غيرممكن است.
سنگين‌ترين مرد جهان گفت كه يك بار در يك روز بيش از 20 هزار كالري غذا خورده است. اين مقدار كالري برابر با كالري مورد نياز 3 خانواده است اين در حالي است كه مردها روزانه 2 هزار و 500 كالري در روز مصرف مي كنند.
مانوئل يوريب مرد مكزيكي كه به طور گسترده‌اي به عنوان چاق‌ترين مرد جهان شناخته شده است، در زمان اوج چاقي، حدود 570 كيلوگرم وزن داشت اما يك سوم وزنش را به كمك پزشكان كاهش داد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آلودگي آب چشمه‌هاي اطراف شهر قزوه به آرسنيك بررسي شد


خبرگزاري فارس: در دومين روز از برگزاري سومين همايش تخصصي محيط زيست، آلودگي آب چشمه‌هاي اطراف شهر قزوه به آرسنيك بررسي شد.
A0216452.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، غلامرضا ثوابي، دانشجوي كارشناسي ارشد زمين شناسي زيست محيطي در اين مراسم با ارائه مقاله خود گفت: عوامل طبيعي متعددي منبع آلودگي آب به شمار مي‌آيند، آنچه ضروري است اطلاع مصرف‌كنندگان از ويژگي كمي و كيفي اين آلودگي است.
وي افزود: غلظت‌هاي آرسنيك اندازه‌گيري شده در آب چشمه‌هاي مجاور روستاهاي حوالي شهر قزوه، مقاديري بين 05/0 ppm تا 1/3 داشتند كه در مقايسه با استاندارد آب آشاميدني ارائه شده توسط آژانس حفاظت محيط زيست آمريكا بسيار بالا بوده و مصرف آنها به صورت شرب مي‌تواند خطرات جدي براي مصرف كنندگان در پي داشته باشد.
اين پژوهشگر تصريح كرد: از اين رو اقدامات مديريتي نظير هشدار در مورد مضرات مصرف چنين آب‌هايي به منظور شرب و حتي آبياري مزارع كه فرم رايج مصرف آلوده در بسياري از مناطق كشور است، ضروري است.
وي گفت: از سوي ديگر تأمين منابع جايگزين و در دسترس قرار دادن روش‌ها و ادوات تصفيه مناسب آب مي‌تواند تا حد زيادي مانع گسترش عوارض اين آلودگي‌ها بر روي مصرف‌كنندگان شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سالمندان ديابتي روزانه 5 وعده غذا با حجم كم مصرف كنند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: سالمندان مبتلا به ديابت، غذا را در حجم كم و به دفعات زياد (5 وعده در روز) مصرف و وزن خود را در حد محدود حفظ كنند.
A0679485.jpg


مينا طباطبايي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: سالمندان مبتلا به ديابت، غذا را در حجم كم و به دفعات زياد (5 وعده در روز) مصرف و وزن خود را در حد محدود حفظ كنند. رعايت يك برنامه غذايي صحيح مي‌تواند سلامت و طول عمر همراه با نشاط را براي سالمندان مبتلا به ديابت تضمين كند. برنامه غذايي آنان بايد به گونه‌اي باشد كه حدود 50 تا 60 درصد از انرژي مورد نياز از كربوهيدرات‌ها، 15 تا 20 درصد از پروتئين‌ها و 20 تا 25 درصد از طريق چربي‌ها تأمين شود.
وي گفت: مهمترين اهداف برنامه‌ريزي غذايي براي سالمندان مبتلا به ديابت را مي‌توان حفظ وزن بدن در محدوده طبيعي، ثبات نسبي قند خون در حد طبيعي، تنظيم چربي خون در محدوده طبيعي براي به تأخير انداختن بيماري‌هاي قلبي - عروقي، تأمين غذاهاي سالم و تأمين كننده همه نيازهاي غذايي بدن نام برد.
اين متخصص تغذيه توصيه‌ مي‌كند: سالمندان مبتلا به ديابت غذاهاي متنوع و غني از فيبر مانند حبوبات، سبزي‌ها، جو و سبوس مصرف كنند.مصرف روزانه ميوه‌ها و سبزي‌ها، رژيم غذايي كم چرب و حاوي مقدار كمتر چربي‌هاي اشباع شده و كلسترول، افراط نكردن در مصرف قندهاي ساده و نمك، پرهيز از مصرف الكل و فعاليت بدني منظم را فراموش نكنند.
طباطبايي گفت: با توجه به مشكل يبوست در اكثر سالمندان مصرف كافي مايعات و مواد پُر فيبر نظير نان سبوس دار، سبزي‌ها و ميوه‌هايي مثل گلابي،‌آلو و ‌زردآلو اهميت دارد.
وي افزود: برخي از سالمندان ممكن است مبتلا به فشار خون بالا‌ رژيم غذايي كم نمك و در صورت نياز كاهش وزن باشند. بدن سالمندان به كالري كمتري نياز دارد، زيرا با افزايش سن، بافت عضلاني و ماهيچه‌اي كمتر و فعاليت بدني نيز كمتر از قبل مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف روزانه معادل10 بادام كالري بيش از نياز موجب چاقي مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: چاقي با گذشت زمان طولاني ايجاد مي‌‌شود و يكروزه ايجاد نمي‌شود كه يك روزه هم درمان شود و حتي مصرف معادل 10بادام بيش از كالري مورد نياز در روز نيز باعث چاقي مي‌شود.
A0429368.jpg


سيد ضياءالدين مظهري در گفت‌و‌گو با فارس: افراد قبل از شروع رژيم لاغري بايد بدانند كه بدن آنها مانند يك قلك مي‌‌ماند. همان طور كه همه ما مي‌‌دانيم اگر روزانه 5 تومان وارد قلك كنيم بعد از مدتي مقداري پول در آن جمع مي‌‌شود. بدن ما نيز به همين ترتيب است. اگر حتي 50 كالري بيش از نياز روزانه دريافت كند، مي‌‌تواند به بافت چربي افزوده شده و چاقي را به همراه داشته باشد.
وي گفت: به طور كلي، چاقي يك مشكل خزنده است و با گذشت زمان طولاني ايجاد مي‌‌شود. به اين ترتيب كه اگر فرد فقط 300 كالري كه معادل 10 تا 11 بادام، يك و نيم كف دست نان يا يك ليوان شير است، بيشتر از نياز روزانه دريافت كند، در هر روز 10 گرم به وزنش افزوده شده و در سال به 3 كيلوگرم خواهد رسيد و بعد از 5 سال با 10 كيلوگرم وزن اضافي رو به رو خواهد شد. پس چاقي يك روزه ايجاد نشده كه يك روزه هم درمان شود.

*وعده‌هاي غذايي را افزايش دهيد

مظهري افزود: براي برخورداري بيشتر از سلامت، بهتر است افراد به جاي 2 يا 3 بار غذا خوردن مفصل در روز، همين مقدار غذا را در 5 تا 6 وعده بخورند. تحرك و ورزش‌هاي سبك نيز تضمين كننده مصرف كالري‌هاي دريافتي است كه موجب جلوگيري در بروز چاقي، ايجاد تناسب اندام و چالاكي مي‌شود. توصيه ديگر نيز اين است كه نبايد از تابش نور مستقيم آفتاب در حد متعادل به پوست خود غافل شد.
وي اضافه كرد: غذا بايد به آرامي و در محيطي دور از دغدغه‌هاي ذهني ميل شود. استفاده از لقمه‌هاي ريز و جويدن طولاني و آغشته كردن مواد غذايي با بزاق غذا خوردن را طولاني‌تر، هضم را آسان‌تر و فرسودگي معده را كمتر مي‌كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مردان بيشتر از زنان در معرض سكته‌هاي قلبي هستند


خبرگزاري فارس: عضو انجمن جراحان قلب ايران گفت: مردان در معرض خطر بيشتر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي هستند و در سنين پايين‌تر به اين بيماري دچار مي‌شوند كه اين ميزان نزد زنان حتي در سنين بالا به اندازه مردان نيست.
A0462977.jpg


اسماعيل اصدق‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، افزود: بچه‌هايي كه والدين آنها دچار بيماري‌هاي قلبي هستند، احتمال بيشتري براي بيماري قلبي آنان وجود دارد.
اصدق‌پور با اشاره به اينكه خطر بيماري‌هاي قلبي در افراد سيگاري، 2 تا 4 برابر بيشتر از افراد غير سيگاري است، افزود: سيگار كشيدن، بزرگترين عامل خطر براي ايست ناگهاني قلبي است و سيگاري‌هايي كه دچار حمله قلبي مي‌شوند نيز با احتمال بالاتر مرگ رو به رو هستند و تماس افراد غير سيگاري با دود سيگار هم ممكن است، خطر بيماري قلبي را افزايش دهد.
وي با بيان اينكه خطر بيماري قلبي عروقي با افزايش كلسترول بالا مي‌رود، اضافه كرد: ميزان كلسترول LDL اگر بين 130 تا 150 باشد به مراقبت بيشتري نياز دارد و ميزان كلسترول تحت تاثير سن، جنس، توارث و تغذيه افزايش پيدا مي‌كند.
اصدق‌پور اضافه كرد: بالا بودن فشار خون يكي از عواملي است، خطر حمله قلبي، نارسائي كليه را افزايش مي‌دهد و كشيدن سيگار و ديابت خطر سكته قلبي و مغزي را افزايش بيشتري مي‌دهد و استرس شديد ناگهاني مي‌تواند در بروز حمله قلبي مؤثر باشد.
وي گفت: چاقي با افزايش كلسترول و تري گليسريد و تحرك كمي همراه است كه با كم كردن وزن حدود 5 تا 10 كيلوگرم مي‌توان به كاهش خطر بيماري قلبي كمك كرد.
عضو انجمن جراحان قلب ايران گفت: سكته‌هاي قلبي درد سينه پشت جناق(استخوان وسط سينه) يك علامت عمده حمله قلبي است، ولي در بسياري افراد به خصوص در افراد مسن و بيماران ديابتي به دليل اينكه اعصاب سمپاتيك و پارا سمپاتيك درگير هستند، درد ممكن است ناچيز يا حتي اصلاً وجود نداشته باشد و اغلب درد از ناحيه سينه به بازوها و دست چپ يا شانه، گردن، دندان‌ها، فك، شكم يا پشت انتشار مي‌يابد و گاهي اوقات درد تنها در يكي از اين نواحي احساس مي‌شود.
اصدق‌پور افزود: در دقايق اول كاملاً با استراحت يا نيتروگليسرين برطرف نمي‌شود، در حالي‌كه درد آنژين با هر دو برطرف مي‌شود و اگر درد بيش از 20 دقيقه طول كشد تبديل به انفاركتوس قلبي يا كرونر قلبي مي‌شود.
وي گفت: دراين زمان عضله تغذيه كننده قلب كاملاً از بين مي‌رود و بايد اقدامات حياتي را براي بيمار انجام داد دارو ترومبوليتيك تزريق مي‌كنند در 6 ساعت اول شروع درد سينه و تا 24 ساعت اين تزريق را ادامه مي‌دهند تا از لخته شدن خون در رگ جلوگيري كنند.
اصدق‌پور اضافه كرد: اگر فردي دچار علايم هشداردهنده قلبي نظير درد قفسه سينه، تهوع و تعريق بود، اقدامات اوليه را در مورد بيمار انجام دهيد و از اورژانس 115 تقاضاي كمك كنيد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تلفن رسيدگي به شكايات مردم از مواد غذايي و آرايشي اعلام شد


خبرگزاري فارس: مدير كل نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي وزارت بهداشت 2 خط تلفن رسيدگي به شكايات مردم از مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي را براي تهران و شهرستان‌ها اعلام كرد.
A0681754.jpg


هدايت حسيني در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: مهمترين برنامه وزارت بهداشت در دوره جديد درحوزه نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي فعال كردن خطوط ارتباطي مردمي براي شكايت از وضع مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي و نيز اطلاع رساني مناسب به مردم در اين زمينه است.
وي افزود: به همين منظور سامانه جديد اطلاع رساني غذا و مواد آرايشي، بهداشتي وزارت بهداشت فعال شده است كه فعلاً به صورت 2 خط تلفن يكي براي تهران و ديگري براي شهرستان‌هاي كشور فعاليت مي‌كند. به اين ترتيب شماره تلفن 84248 براي شهروندان تهراني و شماره تلفن 09646 براي كل كشور جوابگوي شهرونداني است كه درباره مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي پرسش يا شكايتي دارند.
 
بالا