صدا و سيما به طمع سوددهي بالا، پخش تبليغات چيپس و پفك را ادامه ميدهد
خبرگزاري فارس: رئيس اداره غدد متابوليك مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت گفت: بارها به شوراي سلامت صدا و سيما گوشزد كرديم كه اين مواد چاقي و در پي آن بيماريهاي مزمن از جمله ديابت را در كشور گسترش ميدهد اما اين سازمان به طمع سوددهي بالا، پخش تبليغات چيپس و پفك را ادامه ميدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس شهين ياراحمدي در نشست خبري به مناسبت روز جهاني ديابت اظهار داشت: روش زندگي مردم دنيا متاسفانه تغيير كرده است و بيماريهاي غيرواگير و مزمن از جمله ديابت كه ريزفاكتور اصلي بيماريهاي قلبي است رو به افزايش است.
وي با اشاره به اينكه 50 درصد بيماران ديابتي نميدانند ديابت دارند تصريح كرد: در بررسيهاي انجامشده بر روي افراد 25 تا 65 سال كشور مشخص شد كه بيش از 30 درصد آنها چاق و همين ميزان داراي اضافه وزن هستند و بيش از 30 درصد آنها چربي خون بالا داشتند كه همگي اينها از فاكتورهاي ابتلا به ديابت است.
ياراحمدي با اشاره به اين كه آمار مبتلايان به ديابت در جهان روز به روز در حال افزايش است، افزود: بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت تا سال 2025 تعداد مبتلايان به ديابت 300ميليون پيشبيني شد و اين در حالي است كه اين آمار تا سال 2030، 438 ميليون نفر اعلام شد كه نشان از سرعت بالاي رشد اين عارضه در جهان دارد.
*تامين 40 ميليارد تومان اعتبار برنامه پيشگيري از ديابت از ماليات نوشابههاي گازدار
رئيس اداره غدد متابوليك مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت گفت: امسال 50 ميليارد تومان اعتبار از ماليات نوشابههاي گازدار دريافت خواهد شد كه 40 ميليارد تومان آن به برنامه پيشگيري و كنترل از بيماري ديابت و 10 ميليارد آن به برنامه پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي اختصاص خواهد يافت.
*آموزش و پرورش بايد تعداد زنگهاي ورزش را در طول هفته زياد كند
وي با اشاره به شيوع بالاي اين عارضه در بين كودكان و نوجوانان گفت: آموزش و پرورش بايد به بالابردن كيفيت برگزاري زنگ هاي ورزش توجه خاصي كند و از طرفي تعداد اين زنگها را در طول هفته زياد كند. همچنين اين وزارت ميتواند امكانات ورزششي را در اختيار آنها قرار دهد.
ياراحمدي ادامه داد: از سوي ديگر والدين بايد مصرف مواد غذايي خطرناك مانند غذاهاي آْماده و چيپس و پفك را در بين نوجوانان مديريت كنند و از طرف ديگر بايد از تعداد ساعات ديدن تلويزيون و كامپيوتر كم و به تعداد ساعات تحرك فرزندان خود بيافزايند. متاسفانه نسل جوان كشور روز به روز چاق و چاقتر ميشود.
رئيس اداره غدد متابوليك مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت با بيان اين كه سطح سواد ارتباط مستقيمي با كاهش اين عارضه دارد يادآور شد: متاسفانه در هيچكدام از بوفههاي مدارس ميوه توزيع نميشود و از طرف ديگر ساندويچهاي سوسيس و كالباس كه ارزش غذايي كمي دارند به ميزان زيادي توزيع ميََََشود.
ياراحمدي با اشاره به اين كه ديابت در جوامع فقير بيشتر از كشورهاي غني رو به افزايش است تصريح كرد: به دليل اين كه قدرت خريد مردم كمتر شده و داشتن فعاليت بدني مناسب هزينهبردار است اين اتفاق رخ ميدهد.
* افراد ديابتي با كنترل قند خون خود از مرگ و مير ناشي از آنفلوانزاي نوع A مصون ميمانند
در ادامه اين مراسم عليرضا مهدوي كارشناس مسئول برنامه كشوري ديابت گفت: مشخص شده مرگ و مير ناشي از ابتلا به آنفلوانزاي نوع A در جعيت افرادي كه بيماريهاي مزمن از جمله ديابت بيماريهاي قلبي و ريوي داشتند بيشتر است و توصيه ميشود ديابتيها حتماً واكسن انفلوانزاي فصلي را بزنند.
وي ادامه داد: افراد ديابتي كه در معرض هستند بايد بدانند كه با كنترل قند خون خود ميتوانند از مرگ و مير ناشي از اين بيماري در امان بمانند.
مهدوي تصريح كرد: هرم جمعيتي كشور هنوز وارونه نشده است و بيشتر از نيمي از جمعيت كشور كمتر از 30 سال هستند كه در دهه آينده وارد ميانسالي ميشوند و با بسياري از بيماريهاي مزمن مواجه خواهند شد.
وي با اشاره به اين كه هر يك كيلوگرم اضافه وزن 5 درصد خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد، خاطرنشان كرد: 40 تا 60 درصد موارد ديابت را ميتوان با پيشگيري از چاقي درمان كرد.
در ادامه اين مراسم اميركامران نيكوسخن مديرعامل انجمن ديابت كشور نيز گفت: متأسفانه 5 كشور از 10 كشور شايع ديابت در دنيا از همسايههاي ايران هستند كه امارات، عربستان، بحرين، كويت و عمان اين كشورها را تشكيل ميدهند.
وي افزود: در هفته ديابت امسال كه با شعار ديابت و پيشگيري و آموزش مطرح شده است برنامههاي مختلف براي افزايش آگاهي مردم از ديابت تدوين شده است.
هفته ديابت از امروز آغاز و تا 23 آبان ادامه دارد.
همايش ملي سلامت ارديبهشت آينده در تهران برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: همايش ملي سلامت با موضوع عدالت در سلامت ارديبهشت سال آينده آينده در تهران برگزار ميشود
به گزارش خبرگزاي فارس، به نقل از دفتر مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، چالشها و راهكارهاي تحقق عدالت در سلامت در نشست علمي تخصصي با موضوع عدالت در سلامت در دفتر مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با سخنراني محمد رضا واعظ مهدوي در راستاي اطلاع رساني و آگاهسازي متخصصان اين حوزه برگزار شد.
اين نشست كه در خانه سلامت خاقاني و با حضور گلمكاني، مشاور سلامت شهردار تهران، مصطفوي، رئيس دفتر مطالعات فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران، ملك افضلي، معاون پژوهشي سابق وزارت بهداشت - درمان و آموزش پزشكي و روحالاميني رئيس سابق انستيتو پاستور ايران برگزار شد.
واعظ مهدوي در اين مراسم به ايراد سخنراني پرداخت و شاخصهاي سلامت و عدالت در سلامت را مورد بحث و بررسي قرار داد.
وي با تأكيد بر اينكه سلامت و عدالت يك موضوع همه بعدي است، خاطرنشان كرد: توسعه اقتصادي لزوماً به عدالت منجر نميشود كما اينكه در بسياري از كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته شكاف طبقاتي و بيعدالتي در سلامت، بهداشت و ... بيشتر شده است.
روحالاميني رئيس سابق انستيتو پاستور ايران در اين نشست به ارائه تجارب علمي و اجرايي كشورهاي خارجي در بحث بهداشت و سلامت پرداخت.
در ادامه اين نشست مصطفوي، رئيس دفتر مطالعات اجتماعي شهرداري تهران گفت: اين دفتر از ابتداي سال جاري تاكنون 170 نظرسنجي درباره ميزان رضايت شهروندان از برنامههاي اجرا شده در سطح تهران انجام داده است و محور فعاليتهاي خود را اجرا و انجام پژوهشهاي علمي و كارشناسي در حوزههاي مختلف شهري قرار داده است.
وي از برگزاري همايش ملي سلامت خبرداد و گفت: با توجه به موضوع سلامت و عدالت در سلامت اين همايش با حضور كارشناسان و صاحب نظران سراسر كشور ارديبهشت سال آينده برگزار ميشود.
17مكان در سفر حجاج ريسك بالاي انتقال آنفلوانزا دارد
خبرگزاري فارس: رئيس هيئت پزشكي حج گفت: 17مكان در سفر حج ريسك بالاي انتقال آنفلوانزا دارند كه فرودگاه، محل اسقبال كنندگان، هواپيما، تجمع در مسجد النبي، طواف، سعي، عرفات و منا نمونههاي از آنها هستند.
به گزارش خبرنگار اعزامي باشگاه خبري فارس "توانا " از مدينه منوره، محمد تقي حلي ساز در نشستي خبري با خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: در مكه از پزشكاني استفاده ميكنيم كه حداقل 3 سال در مدينه مسئوليت داشتهاند. ساختماني نيز در مدينه به بيمارستان تبديل شده است كه تقريباً تمام امكانات بيمارستاني براي آن پيش بيني شده است و آماده سازي 20 تخت آي سي يو نمونه بارز آن است.
وي اضافه كرد: وجود اين تختها در حالي است كه در سالهاي گذشته تنها يك تخت اين چنيني در نظر گرفته ميشد.
رئيس هيئت پزشكي حج با اشاره به آمادگي كامل هيئت پزشكي حج امسال گفت: وجود برخي خبرها از جمله خبرهايي كه از سوي برخي مسئولان مطرح مي شود، تنها التهاب بي مورد است و اين التهاب در كار ما مداخله ميكند.
وي افزود: از تعداد افرادي كه ممكن است به اين بيماري مبتلا شوند، براي 98 درصد از آنها بهبودي كامل حاصل خواهد شد.
حلي ساز به اقدامات و تمهيدات هيئت پزشكي امسال اشاره كرد و اظهار داشت: تركيب پزشكي امسال متناسب با موضوع بيماريهاي امسال عوض شده است، مثلاً ما هرسال از پزشكان قلب زيادي استفاده ميكرديم اما امسال بهجاي اين پزشكان از پزشكان عفوني استفاده شده است.
وي در ادامه با بيان اينكه ما مجبور شديم چه در تعداد، كيفيت، توزيع، و در بحث تخصص و داروها تغييراتي ايجاد كنيم، ادامه داد: 30 پزشك متخصص با تاييد وزارت بهداشت، امسال به هيئت پزشكي اضافه شده است.
رئيس هيئت پزشكي به 17 مكان با ريسك بالا در بحث بيماري اشاره كرد و گفت: فرودگاه و استقبال كنندگان، هواپيما، تجمع مسجد النبي، طواف، سعي، عرفات و منا نمونه هاي اين 17 مكان هستند كه زائران در آنجا زندگي مشترك دارند.
حلي ساز با توصيه به زائران با اشاره به اينكه در هيچ زمان دعا را فراموش نكنند، گفت: زائران در صورت امكان طواف و عمره مستحبي را انجام ندهند، براي رمي جمرات نايب بگيرند، استراحت كافي داشته باشند، در بازيدها كمتر شركت كنند و در تغذيه نيز از مركبات بسيار استفاده كنند.
رئيس هيئت پزشكي حج به امكانات پيش بيني شده در مكه مكرمه اشاره كرد و افزود: با توجه به اينكه بيشتر مكانهاي با ريسك بالا در مكه است، طبيعتاً پيش بيني امكانات نيز در مكه بيشتر شده است.
حلي ساز در عين حال تأكيد كرد كه براي آماده سازي اين اقدامات بين 4 تا 5 ماه فعاليت شده است و كار كارشناسي هم به عهده وزارت بهداشت بود.
حلي ساز در پاسخ به سؤالي مبني بر تمهيدات پيش بيني شده در صورت وجود بحران گفت: در صورت وقوع بحران طبيعي است كه بايد از امكانات كشور ميزبان استفاده شود و با توجه به توافقات صورت گرفته، امكانات مورد نياز تأمين خواهد شد و امكانات ما هم در مرحله بعد بكارگيري خواهند شد.
حلي ساز با اشاره به خبر خريد واكسن آنفلوانزاي نوع آ از سوي كشور عربستان و توليد اين واكسن در كشور چين اظهار داشت: در خبرها اين مسئله وجود دارد.
رئيس هيئت پزشكي حج همچنين با اشاره به اينكه هنوز به طور كامل اين واكسن ها تأييد نشده است، افزود: در صورتي كه مسئولان ايران در حال حاضر اقدام به خريد اين واكسن كنند امكان استفاده آن در ماه هاي پاياني سال امكانپذير است.
تبليغات صدا و سيما به سمت نگاه سلامت محور حركت ميكند
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت گفت: تبليغات صدا و سيما به سمت نگاه سلامت محور حركت ميكند و آگاهي بخشي از طريق رسانه ملي نقش مهمي در كنترل بيماري آنفلوانزا و ساير مخاطرات سلامت دارد.
عباس زارع نژاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: خوشبختانه جهت گيري تبليغات صدا و سيما در ماههاي گذشته به سمت تبليغات سلامت محور حركت كرده است و جلسه هفته گذشته وزير بهداشت با رئيس صدا و سيما نيز كه منجر به تشكيل كارگروه مشترك دو طرفه براي همكاري بيشتر شد در بهبود اين روند تأثيرگذار است.
وي با تبريك تمديد مدت مسئوليت ضرغامي ،رئيس سازمان صدا و سيما در اين سمت گفت:وزير بهداشت در جلسه هفته گذشته با رئيس سازمان صدا و سيما از وي خواست تا از ظرفيت شبكههاي صدا و سيما چه در شبكههاي ملي و چه استاني در قالب فيلم، سريال، خبر و ساير برنامهها براي تغيير رفتارهاي غير بهداشتي مردم به رفتارهاي بهداشتي و صحيح اقدام شود. ضمن اينكه وزير بهداشت از توسعه كمي و كيفي راديو سلامت حمايت كرد.
مدير كل روابط عمومي وزارت بهداشت اضافه كرد: وزير بهداشت همچنين از رئيس سازمان صدا و سيما خواست از ظرفيت برنامههاي تلويزيوني براي ترويج ورزش، تغذيه سالم و ارتقاي سلامت روان استفاده شود.
وي گفت: در ماههاي گذشته نگاه سلامت محور در سازمان صدا و سيما به شكل ملموسي تقويت شده و تبليغات كالاهاي مضر سلامت در رسانه ملي به شدت كاهش يافته است كه جاي قدرداني دارد.
زارع نژاد افزود: صدا و سيما همچنين براي كنترل اپيدمي بيماري آنفلوانزاي A كه اخيراً تمام دنيا و از جمله كشور ما را گرفتار كرده است نيز همكاري بسيار خوبي دارد و به خصوص برنامهاي كه اخير در ساعت پر مخاطب شبها براي آگاه سازي مردم در اين زمينه با حضور كارشناسان وزارت بهداشت از شبكه 3 پخش ميشود، نقش مهمي در افزايش آگاهي جامعه درباره اين بيماري و كنترل آن دارد و قطعاً نقش موثري در كنترل اپيدمي اين بيماري در كشور دارد.
اكثر ديابتيها تا 10 سال از بيماري خود بياطلاع ميمانند
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: اكثر ديابتيها تا 10 سال از بيماري خود اطلاعي ندارند بنابراين پيشنهاد ميشود طرح غربالگري ديابت در شهرهاي بزرگ هر چه سريعتر آغاز شود.
حسين دلشاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس اظهار داشت: سيستم غدد درونريز بسيار وسيع است و شامل چند غده درونريز است. از جمله شايعترين بيماريهاي غدد درونريز و متابوليسم ديابت و چاقي است كه متأسفانه در كشور در حال گسترش است.
معاون پژوهشكده غدد درون ريز و متابوليسم با اشاره به اينكه اين مشكل مختص ايران نيست و تمام كشورهاي دنيا با اين پديده مواجه هستند، افزود: در سال 2 هزار ميلادي سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه تعداد مبتلايان به ديابت 250 ميليون نفر است و تخمين زده ميشود اين ميزان تا 10 يا 15 سال ديگر 2 برابر شود.
اين متخصص غدد و متابوليسم تصريح كرد: مطالعات در كشور نشان ميدهد ديابت در بين افراد بالاي 20 سال جامعه 6 تا 8 درصد تخمين زده ميشود كه بر اساس اين آمار حدود 3 ميليون نفر به ديابت و حدود 5/4 ميليون نفر به مرحله نهفته قبل از ديابت يا ديابت مخفي مبتلا هستند.
عضو پژوهشكده غدد درونريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد با بيان اينكه بيشتر مبتلايان به ديابت 8 تا 10 سال پس از ابتلا متوجه اين بيماري در خود ميشوند، خاطرنشان كرد: پر ادراري، عطش بالا، پرنوشي و مهمتر از همه قند خون بالا از مهمترين عوامل خطرناك براي ابتلا به اين عارضه است.
وي اضافه كرد: به همين دليل سازمان بهداشت جهاني پيشنهاد ميكند كشورهاي ديابتخيز براي جلوگيري از ابتلاي مبتلايان ديابت مخفي به اين بيماري، غربالگري در جامعه را آغاز كنند و اين گروه ناشناخته از بيماران را شناسايي كنند.
دلشاد گفت: اين عارضه متأسفانه به علت شهرنشيني، بيتحركي، ماشينيشدن زندگي و مصرف غذاهاي پرانرژي و غذاهاي آماده شايع شده است، اين عوامل موجب چاقي ميشود و در نهايت به ديابت خواهد انجاميد.
دومين همايش علمي داروسازان كشور 19 آبان برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: دومين همايش علمي داروسازان كشور با حضور صدها تن از اساتيد دانشگاههاي علوم پزشكي در تاريخ 19تا 22 آبان در تالار امام (ره) بيمارستان امام خميني برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل سازمان **** پزشكي، علي اصغر پيوندي، معاون آموزشي و پژوهشي سازمان **** پزشكي با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين همايش در راستاي رسيدن به اهداف سازمان **** پزشكي به ويژه ارتقاي سطح دانش داروسازان و در قالب 24 برنامه مدون با موضوعات دارو درماني بيماريهاي قلب و عروق، دارو درماني سرطان و بيماريهاي خوني، دارو درماني درد و اختلالات روماتوئيدي، دارو درماني اختلالات تنفسي، دارو درماني بيماريهاي گوارشي، دارو درماني بيماريهاي عفوني، دارو درماني اختلالات رنگدانهاي، دارو درماني اختلالات كليه و مجاري اداري، دارو درماني زنان و زايمان، دارو درماني غدد درونريز، دارو درماني مباحث اجتماعي و نوآوريها و تازههاي دارويي برگزار ميشود.
طرح پايش سلامت جانبازان تك چشم نابيناي استان مازندران اجرا شد
خبرگزاري فارس: همايش پايش سلامت جانبازان تك چشم نابيناي استان مازندران روزهاي 14 و 15 آبان در بيمارستان بوعلي ساري برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» پايگاه اطلاع رساني ايثار، در اين همايش دو روزه حدود 120 نفر از جانبازان تك چشم نابيناي استان مازندران پايش سلامت شدند.
اين همايش به همت مركز گروههاي خاص بنياد شهيد و امور ايثارگران و با هدف ارتقا سلامت چشم و جسم جانبازان برگزار شد.
از ابتداي سال جاري نيز پايش سلامت جانبازان تك چشم نابيناي استانهاي اردبيل، آذربايجان شرقي و مركزي انجام شده بود.
مركز گروههاي خاص بنياد شهيد و امور ايثارگران تا پايان سال جاري جانبازان تك چشم نابيناي سراسر كشور را تحت پوشش اين طرح قرار خواهد داد.
كمبود آهن قدرت تمركز ذهني كودكان را كاهش ميدهد
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: آهن بر تمركز ذهني و بهبود قدرت يادگيري مؤثر است و مصرف آهن باعث كاهش ميزان ابتلا به بيماريها و بهبود قدرت تمركز ذهني كودكان كم خون ميشود.
سيد ضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: با توجه به اينكه درصد قابل توجهي از كودكان چاق، بزرگسالي چاقتري خواهند داشت، انتظار ميرود كه با ورود اين دسته از كودكان به آن مرحله سني احتمال بروز بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطان، ديابت، پرفشاري خون، نارساييهاي كليوي و غيره در آنها بيشتر شود، شاهد افزايش قابل توجه آمار مبتلايان به اين بيماريها باشيم.
وي گفت: با توجه به اينكه در جوامع در حال توسعه بيش از 60 درصد مراجعات به مراكز درماني مربوط به افراد چاق و عوارض گسترده آن است. انتظار ميرود در آينده با بروز چنين مشكلات بهداشتي، هزينههاي هنگفتي به بخش درمان و سازمانهاي بيمهگر تحميل شده و با افزايش ساعات غيبت از كار تأثير نامناسبي بر روند توسعه پايدار گذاشته شود. هم اكنون در ايران سالانه بيش از 100 هزار ميليارد ريال صرف هزينههاي دارو و درمان ميشود.
اين متخصص تغذيه افزود: آنچه عمدتاً در ميان كودكان محقق شده سيري شكمي است و سيري سلولي به عنوان مسئلهاي محجور مانده، قرباني مسائل ياد شده است. كودكان در اين سنين بايد ذخاير مختلف بدن خود را با مواد مغذي مختلف تكميل كنند و با آمادگي كامل به استقبال دوران بلوغ بروند. زيرا با آغاز مرحله پيش بلوغ جهش رشدي ايجاد خواهد شد كه نياز كودك به مواد مغذي را بسيار افزايش خواهد داد.
مظهري گفت: كودكان در اين سنين در حال يادگيري دروس مختلف هستند، عدم تأمين انرژي، پروتئين كافي و مواد مغذي، علاوه بر ايجاد اختلالات رشدي، منجر به كاهش قدرت يادگيري آنها نيز خواهد شد.
وي افزود: عمدهترين مشكلات تغذيهاي در كشور، سوء تغذيه پروتئين- انرژي (PEM) كمبود يد، كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن است. كمبود ويتامين A، ويتامينهاي گروه B ( مثل ويتامين B2) و كمبود ويتامين D نيز در كودكان گزارش شده است.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: كمبود "روي " به دليل اينكه فلات ايران در محدودهاي قرار دارد كه "روي " در خاك آن كم است. در برخي از كودكان ديده ميشود. علاوه بر اين چون منابع پروتئيني حيواني از منابع عمده "روي " به شمار ميآيند، كمبود اين ماده در ميان كودكان خانوادههاي كم درآمد بيشتر ديده ميشود.
وي افزود: كمبودها باعث ميشود كه كودكان مبتلا به سوء تغذيه در آينده نتوانند افرادي مولد و خلاقي باشند. تحقيقات نشان ميدهند كه اگر با اضافه كردن آهن به رژيم غذايي كاهش كم خوني تا ميزان دو سوم مبتلايان جبران ميشود در مدت 7 سال 2/3 ميليارد دلار بهرهوري خواهد داشت.
مظهري اضافه كرد: تحقيقي كه بر روي دانشآموزان كلاس اول ناحيه يك شهر كرمان انجام شد، نشان داد قرص آهن بر تمركز ذهني و بهبود قدرت يادگيري مؤثر است. اين تحقيق همچنين نشان داد، مصرف آهن باعث كاهش ميزان ابتلا به بيماريها و بهبود قدرت تمركز ذهني كودكان كم خون ميشود؛به طوري كه تفاوت معنيداري بين ميانگين نمرات آزمون تمركز ذهني گروه درمان شده پيش و پس از مداخله وجود داشت.
وي افزود: با توجه به نياز آينده كشور به نيروهاي خلاق و مبتكر، خانوادهها به خصوص مادران بايد از همين امروز براي سلامت و بالندگي كودكان خود سرمايهگذاري كرده و عوامل تغذيه مطلوب را در كنار ديگر عوامل تاثيرگذار جدي گرفته شود، چرا كه با كمترين هزينه به موقع، بالاترين و بهترين نتيجه را به دست خواهند آورد.
مشكل نوبتدهي آنژيوگرافي بيمارستان ميلاد حل شد
خبرگزاري فارس: رئيس هيئت مديره بيمارستان ميلاد گفت: مشكل نوبتدهي به بيماران نيازمند آنژيوگرافي در بيمارستان ميلاد حل شد.
محمد اشرفي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: موسسه خدمات بهداشتي و درماني ميلاد سلامت از موسسات برجسته در ارائه خدمات درماني در حوزه سازمان تأمين اجتماعي است.
وي افزود: اين واحد درماني متعلق به سازمان تأمين اجتماعي است كه بر اساس اساسنامه مستقلي به صورت هيئت مديره اداره ميشود كه ميتواند خدمات درماني تخصصي و فوق تخصصي را به جامعه مستمريبگيران و بيمهشدگان مشمول تأمين اجتماعي ارائه دهد.
اشرفي بيان داشت: در گذشته بخشهاي متعددي كه داراي خدمات ويژه تخصصي و مراقبتهاي فوقتخصصي بودند بيشتر به صورت قراردادي، به پيمانكارهاي خارج از حيطه و قلمرو سازمان تأمين اجتماعي واگذار ميشد كه تكرار اين قراردادها منجر به ايجاد نوعي انحصار در ارائه خدمات درماني شده بود.
رئيس هيئت مديره بيمارستان ميلاد تصريح كرد: اين امر موجب نارضايتي برخي از بيماران از نحوه ارائه خدمات در بخشهاي مختلف تخصصي ميشد كه در اين راستا با تدابير مديران ارشد سازمان و مؤسسه، اين انحصار شكسته شد و به سمت اداره بخشها توسط بيمارستان سوق داده شد.
تعرفههاي پزشكي بايد متناسب با تورم اجراي هدفمند كردن يارانهها افزايش يابد
خبرگزاري فارس: معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت تقاضاي كمك نقدي بعد از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها را ندارد اما با اجراي اين طرح تعرفههاي پزشكي بخش دولتي بايد متناسب با تورم واقعي بازار افزايش يابد.
حسن امامي رضوي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: وزارت بهداشت پيشنهاد خاصي براي استفاده از يارانهها پس از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها ندارد، البته كميسيون بهداشت مجلس پيشنهادهايي داشتند كه از طريق مجلس دنبال ميشود اما وزارت بهداشت به طور خاص پيشنهاد اختصاص بودجه نقدي جداگانه پس از اجراي طرح هدفمندكردن يارانهها ندارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است يارانه دارو حذف شود، گفت: شكي نيست كه يارانه دارو به هيچ وجه نبايد حذف شود و فكر نمي كنم از ابتدا نيز چنين پيشنهادي مطرح بوده باشد و بدون ترديد يارانه دارو بايد سر جايش بماند.
معاون سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: مسئله مهم اين است كه با اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها، مردم بايد مورد حمايت قرار بگيرند و براي پرداخت هزينههاي واقعي سلامت، دچار مشكل نشوند.
وي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار فارس كه مراكز درماني و بيمارستانهاي دولتي كه از بودجه عمومي استفاده ميكنند، چه وضعي پيدا ميكنند نيز گفت: اگر طرح هدفمند كردن يارانهها اجرا شود به طور مشخص هزينهها در بازار افزايش پيدا ميكند و بيمارستانها نيز مثل بقيه بخشها بايد مايحتاج خود را از بازار تأمين كنند بنابراين با اجراي اين طرح هر چقدر كه در جامعه تورم ايجاد شود، تعرفههاي پزشكي بخش دولتي نيز بايد به همان ميزان افزايش يابد.
وي افزود: فعلاً برآوردي نداريم كه تورم واقعي چقدر خواهد بود اما هر چقدر باشد، بايد طبق پروتكلهاي مشخص تعرفههاي پزشكي نيز افزايش يابد.
غنيسازي اوقات فراغت فرصتي براي سلامت روح و روان
خبرگزاري فارس: برخي از مردم و كارشناسان معتقدند غنيسازي اوقات فراغت و تلاش براي برنامهريزي اين زمان موجب ميشود كه نوجوانان و جوانان از اين فرصت براي سازندگي روح و روان و همچنين تأمين آينده شغلي خود استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، با توجه به تأثير اوقات فراغت بر آينده نوجوانان و جوانان، پرداختن به اين موضوع از اهميت بالايي برخوردار است.
از نظر بسياري از مردم اوقات فراغت بيشتر تماشاي تلويزيون، رفتن به پارك و صرف غذاست، گاهي نيز خانوادهها فرزندان خود را به اجبار در كلاسهاي آموزشي و تفريحي ثبت نام ميكنند در صورتي كه غنيسازي اوقات فراغت، زماني است كه فرد كارهايي را انجام دهد كه با كمال ميل خواستار آن است.
يكي از كاركردهاي اساسي اوقات فراغت رفع خستگي و تأمين استراحت فرد است چرا كه همه انسانها به استراحت و رفع خستگي نياز دارند.
اوقات فراغت يكي از اين موقعيتهاي بسيار مناسب است كه فرد ميتواند با استفاده از آن به شناسايي و تقويت استعدادهاي خود بپردازد، در صورتي كه فرد بيكار به اين گونه مسائل توجهي نداشته و به آن نميپردازد.
اوقات فراغت به معناي بيكاري نيست چرا كه در اوقات بيكاري، فرد كاري براي انجام دادن ندارد ولي در اوقات فراغت كارهاي متعددي ميتواند داشته باشد كه هدف از آن كسب لذت و آرامش است نه كسب منافع مادي.
* براي انجام كارها بايد برنامهريزي درست داشت
حسين باقري، كارمند يك شركت خصوصي و مسافري كه در متروي تهران روي صندلي واگن قطار نشسته و در طول رسيدن به مقصد مشغول مطالعه كتاب است، ميگويد: چون براي زمان و وقت ارزش قائل هستم در اين مدت زمان تا رسيدن به مقصد، هر روز صفحاتي از كتاب يا روزنامه را مطالعه ميكنم.
وي بيان ميكند: براي زمانهاي ديگرم نيز برنامهريزي كردم و به تماشاي تلويزيون پرداخته يا به گفتوگو با دوستان و خانواده ميپردازم.
اين كارمند اضافه ميكند: بعضيها اوقات فراغت خود را طوري برنامهريزي ميكنند كه گويي زمان زيادي دارند و با برنامهريزي درست به تمام كارهايشان ميرسند.
وي ميگويد: زمانهاي نه چندان دور كه هنوز آن قدر علم گسترده نشده بود و تلويزيون، رسانهها و ماهوارهاي در كار نبود، سپري كردن اين اوقات به گونهاي ديگر بود.
* در قديم شبنشيني از اوقات فراغت مردم بود
ناصر حريري 70ساله بيان ميكند: در قديم هر روز بعد از ساعت كاري يا آخر هفتهها و تعطيلات به ديد و بازديد دوستان و آشنايان ميرفتيم؛ بعضي شبها به شبنشيني در كنار همسايهها يا اقوام رفته و به صحبت و نقل و قول ميپرداختيم.
اين پيرمرد بازنشسته ميافزايد: اين روزها طرز تفكر مردم فرق كرده است سالي يك بار همديگر را ميبينند. همسايهها همديگر را نميشناسند و تفريحات مردم نيز با آن دوران فرق كرده است.
وي تصريح ميكند: اين روزها به جاي ديد و بازديد و شبنشيني براي هم پيامك ميفرستند و به جاي گفتوگوهاي رو در رو و براي حل مشكلات به صورت تلفني و تلگرافي جواب هم را ميدهند.
* مردم از اوقات فراغتشان به درستي استفاده نميكنند
اين روزهاي انسانها به جاي تفريحات يا مثل همان قديمترها گفتوگوها و مصاحبهها به سايه ديوارهاي بلند آپارتمانها پناه برده و تنهايي خود را در كنار آجرها و سنگهاي زندگي شهرنشيني پر ميكنند.
سينا محمدي، فارغالتحصيل جامعه شناسي ميگويد: زندگي شهري و پيشرفت تكنولوژي و همچنين داشتن مشغلهها و مشكلات كاري، روحي و جسمي باعث نوعي افسردگي براي برخي از افراد جامعه شده است كه خود را درگير مسائل روزمره كرده و در ساعات بيكاري و استراحت نيز به فكر مشكلات روزهاي گذشته و آينده خود هستند.
وي ادامه ميدهد: اين امر ناشي از نداشتن مديريتي درست بر زندگي است كه خود و خانوادهشان دچار مشكلاتي ميشوند.
اين فارغالتحصيل جامعهشناسي اظهار ميدارد: انسانها ميتوانند با بهرهگيري درست از زمان استراحتشان، باعث رضايت و خشنودي خود و خانوادههايشان از زندگي شوند.
* ورزش بهترين راه براي گذراندن اوقات فراغت است
عباس انصافي، مرد ميانسالي كه در پارك مشغول ورزش در كنار فرزند نوجوان و همسرش است، ميافزايد: ما هر روز مدت زماني را به ورزش اختصاص داده به اينجا ميآييم و از اين زمان و باهم بودن بهترين استفاده را ميبريم.
وي بيان ميكند: بهترين راه براي سالم بودن و تفريح سالم، ورزش و در كنار خانواده بودن است نبايد اين لحظات را از دست دهيم و سعي كنيم اين روحيه را در ديگران ايجاد كنيم.
* برنامههاي صدا و سيما بيشتر اوقات فراغت مردم را پر ميكند
نادر قلمبر، روانشناس ميگويد: هر انساني بعد از هر فعاليت نياز به تنوع و استراحت دارد؛ افراد شاغل و محصل با تعطيل و مرخصي ميتوانند بيشتر به زندگي شخصي خود برسند؛ آنها ساعاتي از زندگي را به خود اختصاص داده و از فعاليت كاري به دور خواهند بود.
اين روانشناس بيان ميكند: لازم است افراد، ساعاتي از شبانه روز را بر اساس علايق و شرايط جامعه، به خود اختصاص دهند.
وي ادامه ميدهد: در زمان فعلي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري امكاناتي را فراهم كرده است تا مردم از اوقات فراغت خود به درستي استفاده كنند كه بايد بيشتر مورد استفاده قرار گيرد.
قلمبر اظهار ميدارد: افراد جامعه به خصوص نوجوانان و جوانان بايد با انگيزه، علاقه و برنامهريزي درست بهترين اوقات فراغت را براي خود ايجاد كنند.
* جوانان براي استفاده درست از اوقات فراغت به كلاسهاي مختلف بروند
وي اضافه ميكند: جوانان براي استفاده درست از اوقات فراغت، بايد به كلاسهاي متنوع و مفيد از جمله كلاسهاي ورزشي و كلاسهاي زبان خارجه بروند تا بتوانند نيازها، احساسها و استعدادهاي خود را كشف كنند.
اين روانشناس ميافزايد: از طرف ديگر برخي از افراد به دليل فشارهاي كاري فرصتي براي اوقات فراغت خود پيدا نميكنند به همين دليل ارگانهاي دولتي بايد ساعاتي را براي استراحت اين افراد ايجاد كنند.
قلمبر بيان ميكند: شهرداري بايد با ايجاد فضاي سبز و مراكز تفريحي و ورزشي بيشتر، فرصت مناسبي را براي تفريح و دور شدن مردم از مشغلههاي كاري ايجاد كنند.
وي اظهار ميدارد: برخي از افراد نيز با مشكلات اقتصادي نميتوانند از كلاسهاي تفريحي و آموزشي به دليل هزينه بالا، استفاده كنند.
اين روانشناس ميگويد: صدا و سيما بيشتر اوقات فراغت مردم را پر ميكند؛ روزانه 7 تا 8 ساعت از زندگي افراد با برنامههاي متنوع ميگذرد و همين امر از نظر روحي و جسمي، آسيبهاي جبران ناپذيري به همراه دارد.
مشكلات مالي مهمترين عامل طلاق جوانان است
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن علمي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي گفت: مهمترين عامل طلاق در بين جوانان مشكلات مالي از جمله تهيه مسكن است.
مصطفي اقليما در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: بيشترين آمار طلاق در بين به زنان مربوط به زنان گروه سني 20 تا 24 سال و مردان 25 تا 29 سال است. اعتياد و بيكاري علت بسياري از طلاقهاست و بيكاري نيز در بسياري از موارد از اعتياد سرچشمه ميگيرد. علت اصلي طلاق را ميتوان بيكاري جوانان، بالا بودن تورم، مشكلات تهيه مسكن و به طور كلي مشكلات مالي اعلام كرد.
وي گفت: در طبقه پايين جامعه، مهمترين علت طلاق مشكلات مالى است. ضعف در برقراري ارتباط بين زوجها نيز عامل ديگر شكست ازدواج است و البته مشكلات مالي و شرايط محيطي به اين مسئله دامن ميزند.
رئيس انجمن علمي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي افزود: وضعيت مالي بسياري از جوانان مناسب نيست، بسياري از پسران و دختران كه ازدواج كردهاند به دليل مشكلات مالي ميبينند كه وضعيت بهتري در خانه پدر داشتند و ترجيح ميدهند كه طلاق بگيرند تا از اين وضعيت خارج شوند. فشارهاي جانبي كه بعد از ازدواج بهوجود ميآيد گاهي باعث به وجود آمدن مشكلات خانوادگي و اجتماعي مضاعف در بين دختران و پسران ميشود.
اقليما گفت: اغلب دختران و پسران از پدر و مادر خود جدا ميشوند و ازدواج ميكنند تا با يكديگر زندگي بهتري داشته باشند ولي مشكلات مالي و به خصوص تهيه مسكن باعث به وجود آمدن اختلافات عديده و در نهايت جدايي آنها ميشود. زيرا حقوق دريافتي اكثر آنها كم است و كفاف هزينه هاي زندگي را نميدهد و باعث به وجود آمدن فشارهاي رواني، عصبي در دختران و پسران جوان ميشود.
وي افزود: پايه حقوق يك كارمند حدود 300 هزار تومان است كه فقط اجاره مسكن بيش از اين است و به دليل ناتواني در پرداخت آن مجبور به طلاق ميشوند.
وي گفت: در 6 ماه اول سال اجاره بهاي خانه افزايش پيدا كرده است و مردم نسبت به گذشته 30 درصد فقيرتر شدهاند. قيمت بسيار از كالاها 40 درصد افزايش پيدا كرده است ولي ميزان حقوق رشد چنداني نداشته است.
رئيس انجمن علمي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي افزود: اگر بخواهيم الان را با گذشته مثلا 30 سال پيش مقايسه كنيم، بنزين ليتري 5 ريال بوده كه هماكنون ليتري هزار ريال است. يعني قيمت هر ليتر بنزين نسبت به گذشته 200 برابر شده است ولي كارمندي كه در گذشته 4 هزار تومان حقوق ميگرفته الان كمتر از 300 هزار تومان ميگيرد كه حقوق وي نسبت به گذشته فقط 50 برابر افزايش پيدا كرده است.
اقليما گفت: حقوقها اگر مانند بنزين كه دولت در قبال آن يارانه پرداخت ميكند، 200 برابر شود يعني يك كارمند حداقل 800 هزار تومان حقوق دريافت كند. بسياري از مشكلات مالي از بين ميرود.افزايش حقوق باعث كاهش مشكلات اجتماعي از جمله طلاق و فقر ميشود .
وي اضافه كرد: حقوقها كاركنان بايد براساس پايه تورم كشور پرداخت شود تا قدرت خريد مردم بايد با تورم افزايش پيدا كند. در گذشته يك كارمند با 4 هزار تومان حقوق و با پسانداز 5 ماهه ميتوانست يك خودرو خريداري كند اما امروزه اين طور نيست، يك كارمند با گذشت چند سال ميتواند پولي پسانداز كند و براي خود و خانوادهاش خودرو خريداري كند.
رئيس انجمن علمي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي افزود: هر سال قيمتها حدود 50درصد افزايش پيدا ميكند ولي حقوق كاركنان يك چهارم برابر آن افزايش پيدا ميكند و اين امر باعث به وجود آمدن شرايط نامتعادل در زندگي ميشود. در خارج از كشور يك نظافتچي هزار يورو معادل يك و نيم ميليون تومان ايران و يك كارمند ساده حدود 3 هزار يورو معادل5/4 ميليون تومان حقوق دريافت ميكند ولي در ايران اين گونه نيست.
دولت لايحه ادغام وزارتخانههاي بهداشت و رفاه را به مجلس ارائه دهد
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: بهتر است دولت به جاي معرفي وزير رفاه، لايحه ادغام وزارتخانههاي بهداشت و رفاه را به مجلس ارائه دهد.
عليرضا مرندي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» در خصوص معرفي وزير رفاه از سوي رئيس جمهوري اظهار داشت: بنده اصولاً با وجود وزارت رفاه و تأمين اجتماعي و فعاليتش مخالف هستم چرا كه اين وزارتخانه در امور سلامت كشور به طور يقين اختلال ايجاد كرده است.
وي با اشاره به اينكه انتظار ميرفت دولت به جاي معرفي وزير، لايحهاي به مجلس ارائه ميكرد تا وزارت بهداشت با وزارت رفاه ادغام شود، افزود: از زماني كه وزارت رفاه و تأمين اجتماعي تشكيل شده نه تنها هيچ سودي در جامعه نداشته بلكه در كارهايي كه به عهدهاش نبوده نيز دخالت كرده است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به اين پرسش كه آيا محصولي ميتواند رأي اعتماد از نمايندگان بگيرد، افزود: وي مدير خوبي است اما اگر رئيسجمهوري فردي با مدرك پزشكي براي اين وزارتخانه معرفي ميكرد بهتر بود چرا كه مشكلات درماني و بيمهاي را ميدانست.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها ميتواند موفقيتي براي دولت و مجلس باشد، اظهار داشت: بايد در اجراي اين طرح نظارت كامل انجام گيرد تا مشكلي پيش نيايد.
مرندي خاطر نشان كرد: هنوز برنامههاي محصولي به نمايندگان ارائه نشده است كه طبق قانون اين كار بايد سريعاً انجام شود.
بخش روانپزشكي براي بيمارستانها سودآوري ندارد
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن روانپزشكان ايران گفت: بخش روانپزشكي براي بيمارستانها سودآوري ندارد و روساي بيمارستانها تمايل دارند به جاي اجراي قانون اختصاص 10 درصد از تختهاي بيمارستاني به تختهاي روانپزشكي تختهاي خود را در اختيار بخش زنان يا اورتوپدي قرار دهند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، سيد احمد جليلي در نشست خبري همايش سالانه انجمن روانپزشكان ايران با بيان اينكه تأمين بهداشت رواني با مسائل مختلفي از جمله اقتصادي، اجتماعي و سياسي در ارتباط است، اظهار داشت: وقتي بهداشت رواني ارتقا مييابد كه اجازه ندهيد بيماري رواني به وجود بيايد كه اين موضوع با ساير مسائل فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي مرتبط است.
وي افزود: در سطح ديگر پزشكان و روانپزشكان در ايجاد بهداشت رواني مؤثر هستند و نقش آنها تشخيص به موقع و جلوگيري از مزمن شدن اختلال رواني است . اين كار در شرايطي امكانپذير است كه بيمار به موقع مراجعه كند و امكانات درماني نيز فراهم باشد.
جليلي تصريح كرد: انگي كه در حال حاضر مخصوص بيماريهاي رواني است تا مدتي موجب ميشود بيمار به فكر بيماري خود نباشد و در مرحله بعد در صورتي كه بيماري خود را شناخت به علت اين كه ديگران او را رواني محسوب ميكنند براي درمان اختلال خود مراجعه نميكند.
رئيس انجمن روانپزشكان ايران با اشاره به اين كه بيماريهاي رواني مانند بيماريهاي جسمي هستند اما متأسفانه مردم اينگونه تصور نميكنند تأكيد كرد: متأسفانه يك هاله مرموزي تصورات مردم را در بر گرفته است چرا كه نميدانند بيماريهاي رواني از چه چيزي نشأت ميگيرد لذا وقتي نام بيماريهاي رواني را در كنار بيماريهاي جسمي ميآوريم مردم تعجب ميكنند.
وي افزود: بيماريهاي خفيف رواني مانند اضطراب و استرس و بيماريهاي شديد رواني مانند اسكيزوفرني بر اثر تغيير شيميايي در بدن به وجود ميآيند كه اگر اين تغيير رفع شود بيماري نيز مداوا ميشود. درست به همان ترتيبي كه بيماريهاي جسمي درمان ميشوند.
جليلي با بيان اينكه امروز 80 درصد درمانهاي روانپزشكي، درمانهاي دارويي است، خاطرنشان كرد: نهادينه كردن اين موضوع كه بيماري رواني مانند بيماري جسمي است مهمترين قدم در انگزداريي محسوب ميشود. چرا كه در صورتي كه نگرش به بيماريهاي رواني عوض شود بيماري رواني از حالت مخفيانه و تابو بيرون آمده و مردم همان طور كه در مورد فشار خون صحبت ميكنند در مورد اسيكزوفرني نيز همان گونه بحث ميكنند.
رئيس انجمن روانپزشكان ايران ادامه داد: پس از انقلاب اسلامي وزراي بهداشت قبلي دستور دادند كه بخشهاي روانپزشكي در بيمارستانها بايد در كنار ساير بخشها باشد اما بعد از اين همه سال امسال قرار است بخش كوچكي در بيمارستان امام خميني(ره) به نام بخش روانتني تأسيس شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اتانازي يا مرگ شيرين يا مرگ ترحم آميز اظهار داشت: در اين مرگ كه فرد بر اثر رنج بيماري كه متحمل ميشود از پزشك درخواست ميكند كه به زندگي وي خاتمه دهد اما بايد توجه داشت كه در اين هنگام وظيفه پزشك چيست و راهي بايد انتخاب شود كه با فرهنگ عمومي، باور و اعتقادات مردم و قوانين كشور متناسب باشد.
وي با اشاره به اينكه در كشورهايي مانند هلند و بلژيك اين نوع مرگها به صورت قانوني صورت ميگيرد، تصريح كرد: در حال حاضر درباره افرادي كه دچار مرگ مغزي ميشوند و اندامهاي خود را ميبخشند اين مسئله تا حدودي وجود دارد.
رئيس انجمن روانپزشكان ايران با اشاره به اينكه در بيش از 80 درصد نسخههايي كه متخصصان مينويسند حتماً يك داروي آرامبخش و ضد افسردگي و اضطراب وجود دارد، تصريح كرد: اين در حالي است كه روانپزشك اين كار را انجام نداده است و ميتوان گفت در عمده اين نسخهها كار كارشناسي از نظر داروهاي رواني انجام نشده است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر هزار و 400 روانپزشك در كشور وجود دارند، تصريح كرد: حدود 10 هزار روانپزشك در كشور كم داريم.
جليلي ادامه داد: 10 تا 12 هزار تخت روانپزشكي در كشور كم است و وزارت بهداشت بخشنامهاي دارد كه در طي آن 10 درصد تختهاي بيمارستانهاي عمومي بايد تخت روانپزشكي باشد كه 8 سال است از اين قانون ميگذرد اما با بررسيهاي انجام شده حدود 90 درصد بيمارستانهاي كشور اين قانون را اجرا نكردهاند.
وي اضافه كرد: رشته روانپزشكي درآمدي براي بيمارستانها ندارد لذا رؤساي بيمارستانها ترجيح ميدهند تختهاي خود را به بخش زنان يا ارتوپدي كه سودآوري بالايي دارد اختصاص دهند.
جليلي خاطرنشان كرد: بيمهها خدمات روانپزشكي را تحت پوشش قرار نميدهند كه اين امر نيز باعث ميشود تعداد بيماران افزايش يابد و در كنار آن بيماريها نيز گسترش پيدا ميكند.
رئيس انجمن روانپزشكان ايران ژنتيك را از عوامل مؤثر در بروز بيماريهاي رواني دانست و خاطرنشان كرد: در بيماري مانند اسكيزوفرني اگر پدر و مادر به اين بيماري مبتلا باشند 12 درصد احتمال وجود دارد كه فرزند اين خانواده نيز به اين بيماري مبتلا شود كه البته اين موضوع هم نبايد انگ ايجاد كند.
در ادامه اين مراسم محمد اربابي، دبير علمي اين همايش تصريح كرد: هدف از برگزاري اين همايش كه در تاريخ سوم تا ششم آذر در سالن كتابخانه ملي برگزار ميشود روزآمد كردن اطلاعات همكاران و بررسي يافتههاي جديد روانپزشكي است.
وي با اشاره به اينكه حدود 90 مقاله به اين همايش رسيده است، گفت: از اين تعداد 37 مقاله در بخش سخنراني و 31 مقاله در بخش پوستر پذيرفته شده است و موضوعاتي مانند انگزدايي، اختلال دوجنسي و سوء مصرف مواد از مهمترين محورهاي اين همايش است.
اربابي افزود: در پايان اين همايش از مقالههاي برتر پژوهشي سخنران برتر، پوستر برتر و كميته علمي برتر تجليل ميشود.
پروفسور سميعي جانبازان اعصاب و روان را معاينه كرد
خبرگزاري فارس: پروفسور مجيد سميعي، رئيس مركز جراحان مغز و اعصاب جهان با حضور در ايران تعدادي از جانبازان اعصاب و روان را مورد معاينه قرار داد.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، پروفسور مجيد سميعي متخصص مغز و اعصاب ايراني است كه سالهاست در كشور آلمان زندگي و تدريس ميكند و رياست مركز جراحان مغز و اعصاب جهان را نيز بر عهده دارد.
وي در خصوص دلايل حضورش در ايران گفت: من هر ساله برنامهاي براي سفر به ايران و معاينه و معالجه بيماران كشورم دارم؛ در اين سفرها برنامههاي علمي مختلفي داريم و تلاش ميكنيم تا به كمك همكارانم در ايران به راههاي خوبي براي تشخيص درمان جانبازان و بيماران دچار ضايعات مغزي و نخاعي برسيم.
سميعي ادامه داد: اين بار هم مدت دو روز در تهران خواهم بود و امروز تا اين لحظه حدود 30 بيمار را معاينه كردهام كه تعداد زيادي از آنها جانبازاني بودند كه از وجود تركش در سرشان رنج ميبرند يا دچار صدمات نخاعي بودند.
رئيس مركز جراحان مغز و اعصاب جهان بيان داشت: بخش ديگري از ضايعاتي كه بيماران از آن رنج ميبردند، روبهرويي با درد ناشي از ضايعات مغزي است كه در اين برنامههاي درماني كوتاه مدت، تلاش ميكنيم تا براي درمان اين بيماران نيز به راهحلهايي برسيم.
سميعي اظهار داشت: بخشهاي مختلفي در مركز اعصاب و روان جهان در حال تكامل است كه يكي از آنها بخش كلينيك درد است؛ درد علتهاي مختلفي دارد و فقط نميتوان آن را ناشي از اصابت خمپاره يا تصادف با ماشين دانست.
وي خاطر نشان كرد: اين دلايل بايد از يكديگر تفكيك شود تا افراد بتوانند به درستي مورد معاينه قرار گيرند بنابراين لازم است كه در كلينيكهاي درد متخصصان رشتههاي مختلف حضور داشته باشند تا با تجميع نظرات و تجربيات آنها بيماران به طور كامل معاينه و معالجه شوند.
رئيس مركز جراحان مغز و اعصاب جهان افزود: بنده نه تنها در آلمان بلكه در بسياري از كشورهاي دنيا فعاليت دارم اما هميشه براي حضور در ايران و كمك به مردم كشورم، بسياري از فعاليتهايم را كنار ميگذارم و با علاقه خاصي به ايران سفر ميكنم.
سميعي بيان داشت: خوشحالم از اينكه در اين سفرهاي 3 - 2 روزه گاهي كار ده روز را انجام ميدهم به دليل اينكه دوستان همه چيز را به خوبي مهيا كردهاند و بسيار تميز موارد را آماده و مديريت ميكنند.