sina86
Registered User
- تاریخ عضویت
- 27 آپریل 2008
- نوشتهها
- 3,309
- لایکها
- 35
رنگهاي مصنوعي در خوراكيها سبب بيش فعالي در كودكان ميشود
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: رنگهاي مصنوعي موجود در خوراكيها سبب بيش فعالي، اختلالات رفتاري و نداشتن تمركز در كودكان ميشود.
بهنوش بهشتينژاد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان افزود: بيش فعالي عبارت است از فعاليت عضلاني مفرط كه سبب سرعت و حجم حركتهاي غيرطبيعي در كودكان شده و اين كودكان مدام بيقرار و در حال حركت هستند.
وي تصريح كرد: مواد افزودني كه در اغلب محصولات و توليدات صنعت غذايي به ويژه خوراكيهاي غيراستاندارد استفاده ميشود، سلامت انسان را به خطر مياندازد.
اين متخصص تغذيه اظهار داشت: انواع غذاها بايد از لحاظ مواد غني موجود در آن برنامه غذايي كاملي را فراهم كنند به عنوان مثال نوشابههاي كافييندار، سوسيس و ساير خوراكيهايي كه داراي مقادير فراواني از افزودنيها و نگهدارندههاي غذايي هستند نبايد به طور مدام مصرف شوند.
بهشتينژاد خاطرنشان كرد: ساليسيلات يك ماده سازنده آسپرين است كه در بسياري از افزودنيهاي غذايي، نگهدارندهها، رنگهاي مصنوعي و طعمدهندهها به كار ميرود و سبب بروز بيش فعالي ميشود.
وي اضافه كرد: والدين ميتوانند با حذف اينگونه خوراكيها و استفاده بيشتر از مواد غذايي و خوراكيهاي خانگي، سلامت رفتاري كودك خود را تا حد زيادي تامين كنند.
اين متخصص تغذيه بيان داشت: حذف خوراكيهاي رنگ شده نه تنها هيچ كمبودي در كودكان ايجاد نميكند، بلكه رنگهاي مصنوعي موجود در اينگونه خوراكيها، ميتواند زمينه اختلالات رفتاري مانند بيش فعالي و پرخاشگري را در كودكان به وجود آورد.
بهشتينژاد ادامه داد: والدين بايد توجه داشته باشند در هنگام خريد خوراكيهاي رنگارنگ، نگاهي هم به جدول اطلاعات تغذيهاي و مواد تشكيلدهنده آن مندرج روي بسته بيندازند و از سلامت آن مواد خوراكي اطمينان حاصل كنند و تا حد امكان از خريد خوراكيهاي رنگي خارجي به ويژه براي كودكان خودداري كرده و تنها از مواد خوراكي استاندارد و فاقد رنگ مصنوعي استفاده كنند.
وي با اشاره به مضر بودن انواع افزودنيهاي رنگي موجود در خوراكيها ادامه داد: مونوسديم گلوتامات يك افزودني است كه در بسياري از خوراكيها به ويژه خوراكيهاي خارجي وجود دارد و بسياري از مردم به اين ماده واكنش بدي نشان ميدهند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: روي برچسب خوراكيها اين ماده با همان نام اختصاري يا با عنوان پروتيين هيدروليز شده، سويا و يا مخمر اتوليز شده ذكر شده است.
بهشتينژاد با بيان اينكه آسپارتام يك افزودني ديگر بوده كه به عنوان شيرينكننده مصنوعي استفاده ميشود، خاطرنشان كرد: استفاده از اين افزودني احتمال بروز سرطان را در پي داشته و سبب تشنج، سردرد، اختلالات رفتاري و كاهش عملكرد ذهني ميشود.
وي بيان داشت: افزودنيهاي رنگي داراي 100 تا 180 نوع است و استفاده از افزودنيها در خواركيها به معني آن نيست كه نميتوان يك نوشابه نوشيد بلكه مهم كاهش مصرف اين نوع خوراكيها است.
اين متخصص تغذيه افزود: هيدروكسي بنزوات و نيترات سديم از مواد شيميايي هستند كه به فرآوردههاي گوشتي اضافه ميشوند تا رنگ و طعم آن را حفظ و از فساد آن جلوگيري كنند.
بهشتينژاد خاطرنشان كرد: اين مواد به طور رايج در هاتداگ، ژامبون، كالباس، سوسيس، ماهي دودي، گوشت گاو نمك زده، فرآوردههاي گوشتي، سوپ مرغ و آدامس موجود است و مانع از رشد باكتريها ميشود اما اين مواد عاملي موثر در بروز سرطانها هستند.
وي در ادامه گفت: مواد رنگي آبي، قرمز، سبز و زرد موجود در بسياري ازخوراكيها سرطانزا بوده و بهتر است در هنگام خريد مواد غذايي و خوراكيها به طور كلي از موادي كه داراي افزودني رنگي هستند اجتناب كرد.
اين متخصص تغذيه بيان كرد: بايد توجه داشت فقط از خوراكيهايي استفاده كنيم كه حاوي مواد رنگي با منشا طبيعي هستند و به طور جدي از مصرف مواد غذايي و خوراكيهايي كه رنگهاي مصنوعي در آنها به كار رفته به ويژه براي كودكان خودداري كنيم.
كنترل قند خون 30درصد پيشرفت ديابت را كاهش ميدهد
خبرگزاري فارس: يك كارشناس پرستاري گفت: كنترل قند خون از پيشرفت بيماري ديابت به ميزان 20 تا 30 درصد جلوگيري ميكند و كنترل فشار خون نيز پيشرفت اين بيماري را تا 34 درصد كاهش ميدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس زهرا پولاديان امروز در همايشي به مناسب روز جهاني ديابت كه در بنياد امور بيماريهاي خاص برگزار شد، افزود: افزايش ميزان قند خون در نتيجه اختلال در توليد انسولين، تخريب سلولهاي بتا در لوزالمعده و عدم پاسخدهي سلولها به انسولين باشد.
وي گفت: افزايش قند خون در طولانيمدت ميتواند به چشمها، كليهها، اعصاب، قلب و عروق آسيب وارد كند. ديابت يك بيماري پيشرونده است.
اين كارشناس پرستاري اضافه كرد: ديابت يك بيماري مزمن است كه با افزايش قند خون مشخص ميشود كه به علت كاهش هورمون انسولين يا افزايش مقاومت بدن به اين هورمون ايجاد ميشود. و اگر قند خون ناشتا بالاتر از 126 و قند خون 2 ساعت بعد از غذا بالاتر از 200 باشد فرد به ديابت مبتلا است.
وي اضافه كرد: اگر قند خون ناشتا بين 100 تا 126 و قند خون 2 ساعت بعد از غذا بين 140 يا 200 باشد فرد به ديابت پنهان مبتلا است.
پولاديان اضافه كرد: 246 ميليون نفر مبتلا به ديابت در كل جهان وجود دارد و پيش بيني ميشود كه در 20 سال آينده مبتلايان به ديابت 350 ميليون نفر شوند.
وي گفت: سرعت رشد بيماري ديابت در كشورهاي در حال توسعه بيشتر است. 5/3 تا 4 ميليون نفر در ايران به ديابت مبتلا هستند و 40 تا 50 درصد مبتلايان به ديابت به علت بيماري قلبي - عروقي فوت ميكنند.
اين كارشناس پرستاري افزود: 10 تا 20 درصد مبتلايان به ديابت به علت نارسايي كليه فوت ميكنند و در 10درصد اين افراد مبتلا به اختلال شديد بينايي ميشوند.
پولاديان گفت: 50 درصد افرادي كه ممكن است ديابت داشته باشند. از بيماري خود بياطلاع هستند. وزن ناسالم و كاهش فعاليت باعث بروز بيماري ديابت ميشود. 50 درصد افراد جامعه در خطر ابتلا به ديابت هستند و زنان 2 برابر مردان به اين بيماري مبتلا ميشوند.
وي افزود: سازمان جهاني بهداشت و فدراسيون بينالمللي ديابت شعار روز جهاني ديابت را «اهميت افزايش آگاهي بيماران» بيان كرده است.
اين كارشناس پرستاري گفت: استرس ميتواند باعث بيماري ديابت شود. منابع استرس جسمي و روحي هستند و طول مدت استرس ميتواند كوتاه يا بلند باشد. سطوح بسياري از هورمونها در زمان استرس افزايش پيدا ميكند كه ميتواند باعث بالا رفتن قند خون شود. البته ميتوانيد با يادگيري چگونه آرام باشيم، پاسخهاي هورموني را در بدن معكوس كنيد.
پولاديان افزود: استرس، افزايش سن، افزايش ميزان چاقي، زندگي بيتحرك و مصرف غذاهاي نامناسب ميتواند باعث بيماري ديابت در افراد شود.
وي اضافه كرد: 90 تا 95 درصد مبتلايان به ديابت را مبتلايان به ديابت نوع 2 تشكيل ميدهند. عدم حساسيت به انسولين، كاهش نسبي انسولين، چاقي يا اضافه وزن ميتواند، باعث بروز ديابت نوع 2 شود. عوامل خطر ديابت نوع 2 ميتواند افرادي كه بالاتر از 40 سال دارند، افرادي كه فاميل درجه يك مبتلا به ديابت دارند، افرادي كه سابقه اختلال تحمل گلوكز، سابقه بيماري قلبي-عروقي، ديابت بارداري، زايمان نوزاد چاق، پرفشاري خون، چربي خون بالا، چاقي شكمي و اضافه وزن دارند در معرض خطر بيماري ديابت نوع 2 هستند.
پولاديان گفت: بيش از 25 درصد افراد جامعه مبتلا به سندرم متابوليك هستند. مبتلايان به سندرم متابوليك كساني هستند كه تريگليسيريد بالاي 150 و فشار خون بالاي 130/ 80 ، افرادي كه دور شكم آنها بيش از 88 سانتيمتر در زنان و بيش از 102 در آقايان، گلسترول خوب (HDL) كمتر از 40 در مردان و كمتر از 50 در زنان دارند و قند خون ناشتاي آنها بيش از 110 باشد.
وي افزود: كنترل قند خون پيشرفت بيماري را 20 تا 30 درصد كاهش ميدهد و كنترل فشار خون پيشرفت بيماري را تا 34 درصد كاهش ميدهد. علت اصلي افزايش مرگ و مير در ديابتيها مشكلات زمينهاي و تصلب شراين است. بيماري عروق كرونر در ديابتيها معمولاً زودتر اتفاق ميافتد و زنان در حالت عادي كمتر دچار عوارض قلبي ميشوند. خطر نارسايي قلبي در بيماران ديابتي 2 تا3 برابر است.
دل دردهاي بيش از يك ساعت را جدي بگيريد
خبرگزاري فارس: عضو كميته علمي چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران هشدار داد: دل دردهاي بيش از يك تا دو ساعت ميتواند بيانگر بيماري مهم و قابل توجه باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس، سيد هاشم سيد مهدي با اعلام برگزاري چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران 20 -18 آذر در مركز همايشهاي رازي افزود: دل دردهايي كه با علائمي چون تهوع، استفراغ، تب و لرز و بياشتهايي همراه است و بيش از يك تا دو ساعت به طول ميانجامند، نيازمند مراجعه فرد به پزشك و مراكز تخصصي اورژانس هستند و لازم است در اين گونه موارد از انجام كارهايي چون استفاده از مسكنها و گرم كردن ناحيه شكم خودداري شود.
وي بحث اورژانسهاي شكم و لگن را كه در جريان برگزاري چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران مورد بحث قرار ميگيرد به عنوان طيف وسيعي از موارد اورژانس عنوان كرد و از تصادفات منجر به آسيبهاي شكم و لگن تا مواردي چون حاملگيهاي خارج از رحم، زخمهاي معده و اثنيعشر كه منجر به سوراخ شدن روده ميشوند و آپانديسيت به عنوان مهمترين اورژانسهاي شكم و لگن نام برد.
سيد مهدي به كمبود مراكز درماني تخصصي اورژانس و تروما در كشور اشاره كرد و افزود: يكي از مهمترين بخشهاي درماني، كمبود مراكز تروما است كه در حال حاضر مراكز اندكي در كشور به صورت تخصصي به اين امر ميپردازند.
عضو هيئت مديره انجمن جراحان عمومي ايران وجود مراكز تروما در كشورهاي پيشرفته را به عنوان يك شاخص تثبيت شده در سيستم درماني ذكر كرد و گفت: اداره يك مورد اورژانسي از جمله اورژانس شكم و لگن تنها توسط يك جراح صورت نميگيرد و نيازمند يك تيم تخصصي و امكانات تشخيصي پيشرفته مانند بخشهاي راديولوژي و آزمايشگاه است كه در مجموع بتوانند به عنوان مثال شكم دردهاي جدي و نيازمند به جراحي را از موارد عادي تميز دهند.
وزارت بهداشت براي كنترل ديابت اقدام كند
خبرگزاري فارس: بيماري ديابت با تغيير شيوه زندگي مردم رو به افزايش است. 7 ميليون نفر در ايران به اين بيماري مبتلا هستند كه بيش از 3 ميليون آنها از بيماري خود خبر ندارند. برنامه جامعي براي كنترل اين بيماري نداريم و بيمهها نيز براي پيشگيري از ديابت هزينه نميكنند
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، بيماري ديابت بر اثر ناتواني بدن در توليد انسولين يا كاهش و عدم اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي پديد ميآيد. امروزه ديابت يكي از مهمترين مشكلات بهداشتي- درماني و اجتماعي- اقتصادي جهان محسوب ميشود. به گونهاي كه بيش از 150 ميليون نفر در دنيا مبتلا به اين بيماري هستند.
از آنجا كه خود بيماران و خانوادههاي آنها عمدهترين نقش را در درمان ديابت به عهده دارند، كسب اطلاعات لازم درباره ديابت به شيوههاي گوناگون آموزشي از اهميت ويژهاي برخوردار است. مبتلايان به ديابت بايد ياد بگيرند كه چگونه قند خون خود را كنترل كنند تا از عوارض حاد و مزمن بيماري پيشگيري كنند و در صورت پيدايش اين عوارض، به موقع به مراكز بهداشتي درماني مراجعه كنند.
*شيوه غلط زندگي باعث افزايش بيماري ديابت در كشور شده است
مرتضي صفوي يك متخصص تغذيه در اين رابطه ميگويد: شيوههاي غلط زندگي، مصرف غذاها و ميان وعدههاي شيرين ميتواند باعث افزايش شيوع ديابت در كشور شده است. مصرف نوشابهها و مواد شيرين به خصوص در دوران نوجواني و همراه با تحرك كم و تغذيه غلط باعث كاهش سن بيماري ديابت شده است.
وي اضافه ميكند: قند خون يا گلوكز از مواد قندي و نشاستهاي كه در اكثر غذاها وجود دارد مشتق ميشود و اين مواد غذايي مانند نان، حبوبات، سيب زميني، برنج، شيريني و انواع ميوه پس از هضم در دستگاه گوارش به گلوكز تبديل ميشوند و گلوكز نيز از راه رودهها جذب و وارد خون ميشود.
اين متخصص تغذيه ميافزايد: گلوكز مهمترين منبع انرژي در بدن انسان است كه براي انجام فعاليتهاي بدني و گرم نگه داشتن بدن نقش عمده دارد و در صورت اختلال در جذب اين ماده بدن انسان احتياج به ماده كمك كنندهاي انسولين دارد.
صفوي ميگويد: 8/7 درصد بيماران افراد 15 تا 65 سال مبتلا به بيماري ديابت هستند كه حدود 90 درصد ديابت نوع 2 و 10 درصد ديابت نوع 1 دارند. 9/8 درصد از افراد 15 تا 65 سال نيز همه مراحل قبل از ديابت را طي ميكنند. براي نوجوانان 40 دقيقه و بزرگسالان 20 تا 30 دقيقه پياده روي تند پيشنهاد ميشود.
صفوي ميگويد: ورزش، نرمش، شنا در شرايط مناسب، پينگ پونگ، واليبال و تنيس براي اين افراد مناسب است. افرادي كه ورزش ميكنند، ميتوانند ديابت خود را كنترل كنند. افراد ديابتي بايد 50 تا 55 درصد انرژي خود را از كربوهيدرات تأمين كند. مصرف قندهاي ساده، شيرين و شكلات را كاهش دهند و در روز از قندهاي ميوه و فروكتز به جاي قندهاي ساده استفاده كند كه 50 گرم فروكتز جانشين 25 گرم قند ساده ميشود.
*هر كيلو اضافه وزن 5 درصد خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد
اميركامران نيكوسخن، رئيس انجمن ديابت ايران در اين رابطه ميگويد: منطقه خاورميانه بيشترين ميزان رشد ديابت را در جهان دارد و مردم بايد بدانند كه هر كيلو اضافه وزن 5 درصد خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش ميدهد، يعني يك فرد با 10 كيلو اضافه وزن 50 درصد بيشتر در معرض ابتلا به ديابت است.
وي ميافزايد: روند گسترش بيماري ديابت در دنيا و به خصوص در منطقه خاورميانه اكنون با تغيير الگوي زندگي، مصرف غذاهاي آماده و كم تحركي بسيار نگران كننده است، طبق آخرين آمار اعلام شده در سال 1985 حدود 30 ميليون نفر در دنيا به اين بيماري خاموش مبتلا بودند كه در سال 2000 ميلادي به 150 ميليون نفر رسيد و در سال 2010 ميلادي به 285 ميليون نفر ميرسد و در سال 2030 از مرز 435 ميليون نفر در جهان فراتر ميرود.
نيكوسخن ميگويد: بيشترين تعداد مبتلايان به اين بيماري اكنون در كشور هند، چين و آمريكاست اما 5 كشور از 10 كشوري كه بيشترين ميزان ابتلا به اين بيماري را دارند. در منطقه ما هستند كه شامل امارات با شيوع بالاي 18درصد و بعد از آن عربستان، بحرين، كويت و عمان هستند و با كمال تأسف كشور ما نيز با افزايش نگران كننده اين بيماري هر روز به اين كشورها نزديكتر ميشود.
* سن شيوع ديابت پايين آمده است
رئيس انجمن ديابت ايران اضافه ميكند: مسئله نگران كنندهتر اين است كه شيوع ديابت از سنين سالمندي در كشور ما پايين آمده و اكنون با شيوع بسيار بالاي اين بيماري در سنين ميانسالي يعني بين 45 تا 60 سالگي هستيم. رشد اين بيماري در ايران چندين برابر اروپاست. حدود 7 ميليون نفر در ايران يا مبتلا به ديابت هستند يا در معرض خطر جدي ابتلا به اين بيماري هستند، در حالي كه كمتراز 3 ميليون نفر از اين افراد از بيماري خود خبر دارند.
وي ميافزايد: نگراني جدي تر اين است كه افراد معمولاً زماني از بيماري خود مطلع ميشوند كه عوارض اين بيماري بروز كرده است، 20 درصد مبتلايان به ديابت زماني از بيماري خود مطلع ميشوند كه عوارض چشمي كه عموماً جبران ناپذير هستند در آنها بروز كرده است، 9 درصد آنها با عوارض عصبي، 8 درصد با عوارض كليوي و 5 درصد با عوارض قلبي وعروقي از بيماري ديابت خود اطلاع پيدا ميكنند.
نيكوسخن اضافه ميكند: براي كنترل ديابت بايد پيشگيري اوليه با آموزش وسيع به مردم، پيشگيري ثانويه براي جلوگيري از عوارض اين بيماري و پيشگيري ثالثيه براي جلوگيري از از كارافتادگي، دياليز، نابينايي و قطع عضو اين بيماران انجام شود اما به علت آموزش ضعيف درباره اين بيماري در كشور نه تنها پيشگيري اوليه از اين بيماري در حد بسيار نازل است بلكه مراحل بعدي كنترل اين بيماري نيز همواره دير انجام مي شود.
*26 درصد مبتلايان به ديابت دچار فشار خون هستند
فرحبخش يك داروساز در اين رابطه ميگويد: 26 درصد افرادي كه ديابت آنها تشخيص داده ميشود، دچار بيماري پرفشاري خون هستند، يك چهارم آنها چاق و 20 درصد اين افراد چاق نيز معمولاً دچار چاقي شكمي هستند، همچنين 30 درصد افرادي كه به بيماري قلبي و عروقي مبتلا ميشوند به علت ابتلا به ديابت دچار اين عارضه ميشوند و متأسفانه بيماريهاي قلبي و عروقي عامل 30 درصد مرگ و ميرها در كشور است.
*90 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار اضافه وزن يا چاقي هستند
وي ادامه ميدهد: 90 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار اضافه وزن يا چاقي هستند و ديابت و چاقي همزمان خطر بروز عوارض اين بيماري را كه شامل نابينايي، بيماري قلبي و عروقي، بيماري كليوي، بيماريهاي عصبي، ناتواني جنسي، قطع عضو و مرگ ناشي از يكي از اين عوارض است، حدود 7 برابر مي كند.
*در ايران برآورد ميشود حدود 7 ميليون نفر به بيماري ديابت مبتلا باشند
فرحبخش تأكيد ميكند: در ايران برآورد ميشود حدود 7 ميليون نفر به بيماري ديابت مبتلا باشند، از اين تعداد حدود 5/4 ميليون نفر از بيماري خود اطلاعي ندارند و هيچگونه مراقبتي را انجام نميدهند، از بين افرادي كه بيماري آنها شناسايي ميشود و تحت درمان قرار ميگيرند نيز حدود 50درصد درمان مناسب دريافت ميكنند.
*حدود 15 درصد بودجه بهداشتي كشورها صرف ديابت ميشود
فرحبخش گفت: حدود 15 درصد بودجه بهداشتي كشورها صرف ديابت ميشود، اين هزينه در سال 2008 ميلادي در دنيا حدود 170 ميليارد يورو برآورد شد، در كشور ما نيز مطالعهاي كه 11 سال پيش انجام داد، نشان داد سالانه 6 هزار و 472 ميليارد ريال براي درمان اين بيماري هزينه مي شود و اكنون تعداد بيماران شناسايي شده بيش از 2 برابر آن زمان است و هزينههاي درماني نيز به مراتب بيشتر شده است.
اسدالله رجب، عضو انجمن ديابت ايران و از پيشكسوتان آموزش ديابت در ايران ميگويد: مسئله ما اين نيست كه آمار ديابت در ايران چقدر است، اين اطلاعات را سالهاست كه در اختيار داريم، مسئله مهم اين است كه هيچ حركتي مناسبي براي تغيير شيوه زندگي كه عامل گسترش اين بيماري است در كشور انجام نميشود.
*بيمهها براي پيشگيري از اين بيماري هزينه نميكنند
عضو انجمن ديابت ايران ادامه داد: مشكل اين است كه بيمهها براي پيشگيري از اين بيماري هزينه نميكنند و هزينههايي كه براي درمان اين بيماران ميشود نيز كافي نيست در حالي كه اگر اين آموزش ساده به مردم داده شود كه هر هفته يك و نيم ساعت ورزش كنند، به جاي مصرف غذاهاي آماده ميوه، سبزي، غلات مصرف كنند، سيگار نكشند و اگر مردم اين آموزش ها را رعايت كنند، شاهد كاهش بيش از 70 درصدي رشد اين بيماري در كشور خواهيم بود.
حسين حسني بافراني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين رابطه به خبرنگار فارس گفت: بيماري ديابت يكي از معضلات حوزه سلامت كشور است. 7 تا 10 درصد از افراد جامعه مبتلا به بيماري ديابت هستند و درصدي از افراد نيز در معرض خطر بيماري ديابت قرار دارند. بيماري ديابت همچنين كي از عوامل بروز بيماريهاي قلبي عروقي است.
وي اضافه كرد: طرح غربالگري اين بيماري را در دستور كار قرار گرفته است و از خانههاي بهداشت تا مراكز بهداشتي درماني اين كار را انجام ميدهند و قرار است. جامعه را از نظر اين بيماري ديابت غربالگري كنند و گروههاي در معرض خطر در اولويت طرح غربالگري قرار دارند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: در حوزه آموزش مسائل ديابت مشكل داريم. وزارت بهداشت نتوانسته در اين حوزه به موفقيت برسد. در كميسيون بهداشت و درمان تلاش داشتهاند در 2-3 سال گذشته رديف بودجهاي براي اين كار قرار دهيم. قيمت سيگار و نوشابهها افزايش پيدا كرده است و ماليات بر سلامت را براي اولين بار نهادينه كرديم. 10 تا 20 درصد قيمت سيگار و نوشابه افزايش پيدا كرد و درآمد باقيمانده آن را صرف غربالگري ديابت شود. اين كار در بودجه سال 85 به بعد تكرار شد و درآمد آن صرف بيماري هاي ناشي از ديابت شده است.
وي گفت: بايد رديف بودجهاي براي بيماري ديابت قرار دهند، قيمت نوشابه را 10 تا 20 درصد افزايش دادند كه قرار بود با اضافه دريافت بهاي آن صرف آموزش ديابت شود. سرانه مصرف نوشابه در كشور ما 42 تا 45 ليتر است و در مجموع ذائقه ايرانيان به شيريني عادت كرده است با اين حال چاقي و ديابت روز به روز شيوع بيشتر در بين مردم پيدا ميكند و برنامههاي اجرا شده به كنترل اين بيماري منجر نشده است.
شبكه ملي مبارزه با مواد مخدر تشكيل ميشود
خبرگزاري فارس: معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: شبكه ملي مبارزه با مواد مخدر را تا چند ماه آينده تشكيل ميدهيم، اين شبكه هر چند مجازي باشد ميتواند ماموريت پذير باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس مصطفي قانعي در اولين نشست تخصصي معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور اظهار داشت: در حال حاضر 9 مركز تحقيقاتي وجود دارد كه 5 مركز به طور مستقيم و 4 مركز به طور غير مستقيم در بحث اعتياد كار ميكنند.
وي افزود: رسالتي در نقشه جامع علمي كشور بر عهده وزارت بهداشت قرار دارد كه بايد توسط شبكه ملي تحقيقات مبارزه با مواد مخدر اين رسالت شكسته شود و موضوعات مهم آن در اين زمينه مشخص شود.
وي افزود: از سال آينده ارزشيابي دانشگاهها را براساس پژوهشها انجام ميدهيم و تا چند ماه آينده مأموريتهايي براي هر دانشگاه در نظر خواهيم گرفت كه سال بعد بر همين اساس دانشگاهها را رتبهبندي خواهيم كرد.
قانعي تصريح كرد: بايد نيروي متخصص و زبده براي حل معضل اعتياد در كشور داشته باشيم و در اين زمينه متأسفانه مراكز تحقيقاتي ما مأموريت محور نيستند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: اين پديده را ميتوان با كمك اين موضوع كه در مراكز تحقيقاتي افرادي كه در زمينه اعتياد كار ميكنند موفق به دريافت گواهينامه phd شود حل كرد كه از يك طرف تحقيقات مورد نياز ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام ميشود و از طرف ديگر محقق انگيزهاي براي انجام تحقيق خواهد داشت.
وي اضافه كرد: بايد در ستاد مبارزه با مواد مخدر زمينهاي فراهم شود كه پس از فارغالتحصيل شدن افراد در مقطع phd زمينه كار براي او فراهم باشد و از طرف ديگر نيروهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر هم ميتوانند با انجام تحقيقات بر اساس مأموريت در نظر گرفته شده phd بگيرند.
قانعي ادامه داد: بخشي از تحقيقات در علوم پايه ميتوانند متحول كننده باشند. بايد در ايجاد شبكه ملي تحقيقات مبارزه با مواد مخدر اين موضوع ديده شود. اين شبكه بايد بين وزارت علوم و بهداشت مشترك باشد چرا كه موفقيتهاي زيادي در علوم پايه كسب كردهايم كه ميتواند در زمينه اعتياد ما را كمك كند.
وي تصريح كرد: هم بايد علوم باليني در شبكه گنجانده شود هم علوم پايه كه گرايشهاي جامعه را عوض كند و هم جامعه شناس كه تاثيرات اعتياد بر جامعه و خانوادهها را شناسايي و عمق آنها را تشخيص داد لذا براي مقابله با يك موضوع چند بعدي بايد شبكهاي از محققان علوم مختلف تشكيل شود.
قانعي خاطرنشان كرد: بر اساس نقشه جامع علمي كشور 90 پژوهشكده بايد تأسيس شود كه ميتوانيم 2 پژوهشكده را به مواد مخدر اختصاص دهيم.
فرزندان داراي والدين با تحصيلات بالا بيشتر معتاد ميشوند
خبرگزاري فارس: مدير كل مركز مطالعات، تحقيقات و پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس تحقيقات انجامشده هر ميزان كه والدين تحصيلات بالاتري داشته باشند به دليل عدم حضور آنها در خانه احتمال اينكه فرزندانشان در دانشگاه معتاد شوند، بيشتر است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس اميرحسين ياوري در اولين نشست تخصصي معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور با اشاره به اينكه 114 هزار نفر در سال گذشته به جرم مرتبط با مواد مخدر زندان رفتند اظهار داشت: اختلالات مصرف مواد مخدر نه تنها موجب درد و رنج خانوادهها ميشود بلكه موجب ايجاد آسيبهاي اجتماعي فراواني ميشود.در 6 ماهه اول امسال 429 كيلوگرم شيشه و 13 هزار و 531 كيلو هروئين كشف شد.
وي با اشاره به اينكه بيماري اعتياد نياز به شناخت دارد، افزود: در سالهاي 80 تا 86 تحول اوليهاي بين مسئولان **** و ستاد مبارزه با مواد مخدر رخ داد كه بر اساس آن اين بينش پديد آمد كه معتاد ميتواند درمان شود. بر همين اساس تا كنون 642 مركز درماني اعتياد تأسيس شده است.
ياوري تصريح كرد: تلاش براي تأسيس پژوهشكدههاي تخصصي در همه استانهاي كشور، تسهيل فرآيند خريد مقالات علمي-پژوهشي از سراسر كشور، ارتقاي سطح كيفي فصلنامه اعتيادپژوهي و بازنگري در تأمين اعتبارات پژوهشي از مهمترين راهكارهاي ستاد در حمايت از پژوهش در زمينه اعتياد است.
در ادامه اين مراسم محمدعمران رزاقي، رئيس مركز ملي مطالعات اعتياد اظهار داشت: مصرف مواد مخدر در كشور داراي پتانسيل رشد است و الگوي آن در حال تغيير است. همچنين سرمايهگذاري كشور در زمينه كاهش عرضه زياد بوده است اما هزينهاثربخشي آن مناسب نبوده است.
وي افزود: مداخلات مربوط به زندانيكردن نه تنها فاقد اثر بازدارندگي است بلكه مشكلات اجتماعي براي خانواده معتاد و مشكلات روحي و بهداشتي براي معتاد ايجاد خواهد كرد.
رزاقي تصريح كرد: براي تخصصيكردن تصميمگيري و مداخله در عرصه مواد مخدر بايد نيروي متخصص تربيت شود كه براي اين منظور بايد زيرساختهاي تخصصي و بستر تعامل بين تصميمگيران و متخصصان فراهم شود.
وي خاطرنشان كرد: ايجاد بانك و مركز مطالعات ژنتيك در سوء مصرف مواد، ايجاد مواد آموزشي مداخلات كاهش تقاضا و علمسنجي اعتياد در كشور و بهبود منابع پايه براي پژوهشهاي اعتياد در كشور مهمترين اقدامات انجامشده در اين مركز است.
مصرف بيش از حد آنتيبيوتيكها باعث بروز برفك دهان ميشود
خبرگزاري فارس: عضو انجمن پوست و مو ايران گفت: مصرف بيش از حد آنتيبيوتيكها باعث بروز برفك در دهان ميشود و خودداري از ادامه مصرف آنتيبيوتيكهاي غيرضروري گسترش و تشديد برفك را كاهش ميدهد.
مريم انصار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: برفك دهان به دليل فعاليت بيش از حد قارچي به نام «كانديدا آلبيكانس»( Candida Albicans) اتفاق ميافتد.
وي گفت: همه افراد به صورت طبيعي مقداري از اين قارچ را به عنوان موجود همزيست با بدن، در دهان، پوست و دستگاه گوارش خود دارند. اين مقدار از قارچ طبيعي بدن را نه ديده و نه احساس ميشود.
عضو انجمن پوست و مو ايران اضافه كرد: اين قارچ در مقدار كم خود مشكلي ايجاد نميكند و شما علامتي از آن را نخواهيد ديد و بدن مقدار آن را مرتب كنترل ميكند.
انصار گفت: شكل رايج اين بيماري به صورت لكههاي سفيد با قوامي شبيه به خامه است كه ممكن است روي زبان، داخل گونهها و بعضي موارد در سقف دهان ايجاد شود و مصرف بيش از حد آنتي بيوتيكها ميتواند باعث رشد برفكها در دهان ميشود.
وي اضافه كرد: با رعايت بهداشت دهان و دندان ميتوان از بروز برفك جلوگيري كرد و اجتناب از مصرف آنتيبيوتيكهاي غيرضرور نيز گسترش و تشديد برفك را كاهش ميدهد.
25 دانشآموز در شهرستانهاي تهران به آنفلوانزاي نوع A مبتلا شدند
خبرگزاري فارس: مدير روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران از ابتلاي 25 دانشآموز در شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزاي نوع A خبر داد.
علي سليماني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» افزود: هفته گذشته 271 كلاس درس در مناطق مختلف شهرستانهاي استان تهران به دليل ابتلاي دانشآموزان به آنفلوانزا نوع A تعطيل شده بود كه در حال حاضر اين تعداد نسبت به هفته گذشته به 253 كلاس درس رسيده است.
وي ادامه داد: دانشآموزان 18 كلاس درس در شهرستانهاي استان تهران دوباره بر سر كلاس خود حاضر شدند.
مدير روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران گفت: در هفته گذشته 19 دانشآموز در مدارس شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزا نوع A مبتلا شدهاند كه از اين تعداد 12 نفر در بيمارستان بستري شدند.
سليماني بيان كرد: اين در حالي است كه در اين هفته 25 دانشآموز از مدارس شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزاي نوع A مبتلا شدهاند كه از اين تعداد 16 دانشآموز در بيمارستان بستري هستند.
بهينهسازي نانو ذرات ژلاتين براي انتقال دارو
خبرگزاري فارس: ساخت و بهينهسازي نانو ذرات ژلاتين براي انتقال دارو در يك پاياننامه دانشجويي انجام شد.
زهرا بابايي، مجري اين طرح در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: امروز براي دارورساني از روشهاي جديد همانند نانو ذرات براي انتقال دارو استفاده ميكنند و تحقيقات و مطالعات جهان به اين سمت رفته تا بتوانيم سيستمهاي دارورساني را بهبود بدهيم.
وي ادامه داد: با استفاده از اين روشها دارو را به نقطه هدف يعني دقيقاً همان نقطهاي كه نياز به دارو دارد ميرسانيم و ميتوان با استفاده از اين روش رهايش دارو را نيز كنترل كرد.
اين پژوهشگر ايراني افزود: در تحقيقات ساخت ژلاتينها در حد نانو ذرات اهميت دارد و هر ميزان كه ذره كوچك تر باشد ميزان آسيبي كه به بدن وارد ميشود نيز كاهش مييابد.
وي گفت: در اين تحقيقات ما توانستيم اين روش را بهبود بدهيم و با استفاده از روش آماري ذرهاي در حدود 170 نانومتر ساختيم كه كوچكترين ذرهاي بود كه ساخته شده است.
بيش از 503 هزار نفر در جهان به آنفلوانزاي A مبتلا شدهاند
خبرگزاري فارس: گزارش جديد سازمان جهاني بهداشت بيانگر آن است كه آمار فوت ناشي از ابتلا به آنفلوانزا نوع A به 6 هزار و 260 نفر رسيده است و طبق آمار رسمي بيش از 503 هزار نفر تاكنون به اين بيماري مبتلا شدهاند.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، به نقل از شين هوا بر اساس آخرين آمار سازمان جهاني بهداشت كه روز گذشته منتشر شده است؛ ويروس A/H1N1 تاكنون منجر به مرگ 6 هزار و 260 نفر شده است و از مرزهاي 206 كشور، سرزمين و آبهاي جهان گذشته است.
بر اساس اين گزارش، 4 هزار و 512 مورد مرگ در قاره آمريكا، 678 مورد در جنوب شرقي آسيا و 516 مورد در منطقه پاسفيك رخ داده است.
همچنين مناطق ديگر از جمله اروپا، شرق مديترانه و آفريقا تاكنون 300 هزار و 151 ابتلا و 103 مورد مرگ را اعلام كردهاند.
سازمان بهداشت جهاني همچنين اعلام كرده است كه تاكنون 206 كشور و منطقه بروز مواردي از ابتلا به آنفلوانزاي نوع A را تأييد كردهاند.
آمار رسمي مبتلايان به اين ويروس 503 هزار و 536 نفر اعلام شده است كه رقم واقعي مبتلايان به دليل آنكه بسياري از كشورها ثبت و گزارش آمار مبتلايان را متوقف كردهاند، بسيار بالاتر از اين آمار است.
طبق اين گزارش، تاكنون نشانهاي از جهش ويروس A/H1N1 مشاهده نشده است.
روش جايگزيني براي عمل جراحي بيني وجود ندارد
خبرگزاري فارس: قائم مقام سازمان **** پزشكي گفت: هيچ روش جايگزيني براي عمل جراحي بيني وجود ندارد.
عليرضا زالي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: روشهاي جايگزيني كه در حال حاضر در عمل جراحي بيني استفاده ميشود و تبليغات زيادي در شبكه ماهوارهاي صورت ميگيرد، تنها مكانيزمي كه دارند اين است كه به علت ارتعاش، به كم كردن آب ميان بافتي بيني پرداخته و موجب كاستن چربي زيرجلدي در نواحي بيني ميشود.
وي افزود: اين دستگاه به صورت گذرا و موقت مقداري موجب كاهش سايز بيني شده است اما در بلندمدت اثر ماندگاري روي بيني نميگذارند به خصوص هرچه سن فرد بالاتر برود ميزان اثري كه قبلاً داشته است به علت جمع شدن دوباره آب ميان بافتي كاسته ميشود.
زالي گفت: انجام جراحي زيبايي بيني به طور مطلق اشكالي ندارد و گسترش آن نشانه شادابي و افزايش اميد به زندگي در فرد است و اين نياز بايد توسط پزشكان پاسخ داده شود.
وي گفت: زماني جراحي بيني مشكل ايجاد ميكند كه انتظارات بيمار از حد منطقي آن بالاتر برود و فرد فكر كند كه با جراحي بيني ميتواند تبديل به سوپر استار سينماي هاليوود شود.
قائم مقام سازمان **** پزشكي افزود: جراحي زيبايي وقتي كارايي دارد كه پزشك تكنيكهاي حرفهاي در عمل جراحي را رعايت كرده باشد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اعمال جراحي، فرد را زيباتر ميكند اما به نقطه آرماني و مطلوب نميرساند و منطقي كردن نيازها بايد توسط رسانهها ديگر پيگيري شود.
نيم تا يك ساعت پيادهروي در روز مانع از چاقي ميشود
خبرگزاري فارس: معاون پژوهشكده غدد درون ريز و متابوليسم گفت: يك ساعت پيادهروي در روز براي پيشگيري از چاقي لازم است. البته اين ميزان به بيماري زمينهاي فرد هم بستگي دارد.
حسين دلشاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس اظهار داشت: مقاومت به انسولين ارتباط تنگاتنگي با چاقي دارد و وزن هر كس
افزايش يابد و در مرز چاقي برسد در حقيقت به نظر كارشناسان ميتواند مقاومت به انسولين پيدا كند و بايد در نظر داشت كه مهمترين فاكتور ابتلا به ديابت مقاومت به انسولين است.
وي افزود: در حال حاضر شيوع چاقي در كشور 20 تا 25 درصد است كه به موازات آن مقاومت به انسولين هم افزايش مييابد و اين موضوع زنگ خطري براي ابتلا به ديابت نوع 2 است.
اين متخصص غدد و متابوليسم تصريح كرد: زمينه ژنتيكي در ابتلا به ديابت تاثير دارد اما بيتحركي، عوامل محيطي، فعاليت كم و پرخوري كه فاكتورهاي ابتلا به چاقي و افزايش مقاومت به انسولين در بدن فرد تاثير دارد.
وي افزود: وقتي از تحرك صحبت ميشود منظور اين نيست كه تمام افراد جامعه روزي چند ساعت فعاليتهاي شديد ورزشي را انجام دهند بلكه معمولاً يك ساعت پيادهروي در روز براي هر فرد مناسب است. البته بستگي به بيماري زمينهاي شخص هم دارد كه اگر فرد بيماري قلبي يا تنفسي داشته باشند نميتوانند به اين ميزان تحرك داشته باشند.
دلشاد گفت: ورزش در حدي توصيه ميشود كه بيمار به وزن ايدهآل خود برسد و براي اين منظور معمولاً نيم تا يك ساعت پيادهروي در روز توصيه ميشود.
تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: روند تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است. تغيير رنگ لثه، التهاب، قرمزي لثه و عقب نشيني لثه پاي در بيماران ديابتي ناشي از عفونت لثه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمد حسين خوشنويسان در مراسمي كه به مناسبت روز جهاني ديابت كه در بنياد امور بيماريهاي خاص برگزار شد، افزود: كافي بودن ترشحات بزاق دهان باعث شست و شوي طبيعي داخل دهان و مانع از اسيدي شدن فضاي داخل دهان و اطراف دندانها ميشود.
وي گفت: خشكي دهان، باعث غليظ شدن سطح اسيد داخل دهان و در نتيجه پوسيدگي دندانها ميشود. اين مشكل در بيماران مبتلا به ديابت بيشتر است و بهترين راه براي رفع اين مشكل نوشيدن زياد آب و جويدن آدامس است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: استفاده از دهان شويهها يا استفاده از محلول آب همراه با نمك نقش مؤثري در رفع خشكي دهان بيماران ديابتي دارد.
خوشنويسان افزود: يكي ديگر از مشكلات شايع در بيماران ديابتي بروز برفكهايي داخل دهان، روي زبان و اطراف دندانها و لثه است كه اين مشكل به علت مصرف برخي آنتي بيوتيكهاي مورد استفاده در بيماران ديابتي بروز ميكند.
وي گفت: افراد سيگاري 20 برابر افراد غير سيگاري در معرض ابتلا به بيماريهاي لثه قرار دارند و كشيدن سيگار مانع خون رساني درست به لثهها و بهبود زخمها در بيماران ديابتي ميشود.
خوشنويسان اضافه كرد: بيماران ديابتي كه در حفظ سلامت دهان خود تلاش ميكنند و قند خون خود را به طور منظم كنترل ميكنند، شانس بيشتري براي پيشگيري از بيماريهاي لثه و از دست ندادن دندانها دارند.
وي افزود: بيماران ديابتي براي حفظ سلامت دهان و دندان خود بايد به توصيههاي ضروري مانند كنترل منظم قند خون، مسواك زدن حداقل 2 بار در روز (بعد از صبحانه و قبل از خواب)، استفاده از خمير دندان فلورايددار، استفاده از نخ دندان بعد از مسواك شبانه، استفاده از دهان شويه يا آب نمك بعد از نخ دندان، ماساژ لثه با انگشت و مراجعه منظم به دندانپزشك توجه داشته باشند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اضافه كرد: روند تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است. تغيير رنگ لثه، التهاب و قرمزي لثه و عقب نشيني لثه پاي دندانها در بيماران ديابتي ناشي از عفونت لثه است.
خوشنويسان با اشاره به اينكه كنترل نكردن قند خون به افزايش بيماريهاي دهان و دندان ميانجامد، گفت: دبابت كنترل نشده باعث ايجاد اختلال در ضايعات گلبولهاي سفيد بدن ميشود كه مهمترين عامل تشكيل دهنده سيستم دفاعي بدن در مقابله با عفونتهاي باكترييايي است.
مصرف شلغم به دفع سنگهاي مجاري ادراري كمك ميكند
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: شلغم ادرار آور است و باعث دفع سنگهاي مجاري ادراري ميشود. ميتواند بلورهاي اسيد اوريك خون را حل كرده و از دردهاي مفاصل و نقرس جلوگيري كند.
مريم مرادف در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: شلغم نه تنها از نظر داشتن ويتامين و خواص معدنياش ارزنده است، بلكه از نظر ساير ويژگيهاي غير غذايي هم سرآمد بوده و جزء سبزيهاي مهم شمرده ميشود.
وي گفت: ريشه شلغم يكي از منابع بسيار خوب ويتامين C است. برگ شغلم نيز منبع غني از ويتامين C و پيشسازهاي ويتامين A از جمله كاروتنوئيدها است كه همگي نقش آنتي اكسيداني قوي در بدن ايفا ميكنند.
اين متخصص تغذيه افزود: اين ريز مغذيهاي موجود در شلغم براي تشكيل بافت استخواني و بافت همبند ضروري هستند، بنابراين مصرف شلغم عامل موثري در حفظ سلامت استخوانها و مفاصل است و سرشار از پتاسيم و كلسيم است كه براي فشارخونيها بسيار مفيد ميتواند باشد.
مراداف گفت: يكي ديگر از تركيبات قابل توجه در اين سبزي فيبر است. فيبر باعث حجيم شدن مدفوع و دفع راحتتر و سريعتر آن شده، بنابراين خطر تماس مواد سرطانزا با سلولهاي روده را كمتر ميكند. با توجه به اينكه ريشه شلغم حاوي مقادير فراوان ويتامين C و برگ آن غني از پيشساز ويتامين A است. اين گياه در درمان بيماريهاي تنفسي خصوصاً سرماخوردگي مفيد است.
اين متخصص تغذيه افزود: شلغم برطرف كننده سرفه، نرم كننده سينه، معده و روده است و به علت داشتن ويتامين هاي A ،C بر نور چشم و قدرت بينايي ميافزايد. شلغم ادرار آور است و باعث دفع سنگهاي مجاري ادراري ميشود و ميتواند بلورهاي اسيد اوريك را حل كند و از دردهاي مفاصل و نقرس جلوگيري كند.
مراداف گفت: شلغم در درمان آسم و سرفههاي خلط دار مؤثر، ميكروب كش و ضد باكتري قوي است و مصرف آن به دليل داشتن مادهاي به نام تيوسياناد براي كساني كه مشكل تيروئيد دارند ضرر دارد.
وي افزود: ويتامين C بر اثر اكسيداسيون خيلي سريع از بين ميرود به همين دليل شلغم بهتر است به جاي آب پز، بخار پز شود زيرا ويتامين C محلول در آب است و بر اثر پختن از بين ميرود.
بررسي كارشناسي قانون سلامت روان تا يك ماه ديگر تمام ميشود
خبرگزاري فارس: كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت گفت: تا يك ماه ديگر كار كارشناسي لايحه قانون سلامت روان پايان مييابد و اين قانون به منظور اظهار نظر عمومي روي سايت وزارت بهداشت ميرود پس از آن قانون به دولت تقديم خواهد شد.
فيروزه جعفري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت:در حال حاضر قانون سلامت روان را از مركز اخلاق تاريخ پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران تحويل گرفتيم و مقرر شد تمام پيشنويس قوانين به منظور بررسيهاي نهايي به حوزه مدير كل دفتر حقوقي وزارت بهداشت سپرده شود.
وي افزود: پس از دريافت پاسخ از دفتر حقوقي وزارت بهداشت، قانون براي اظهار نظر عموم مردم روي سايت وزارت بهداشت قرار ميگيرد و پس از آن قانون از وزارت بهداشت به دولت ميرود كه اميدواريم كار با حمايت مردم و رسانهها به خوبي پيش رود.
پيشنويس قانون سلامت روان در 10 فصل و 107 ماده تدوين شده است كه كليات و تعاريف، خدمات بستري اختياري، بستري اجباري، درمان اجباري جامعهنگر، تشنجدرماني، مهار حركتي و جداسازي، قيمومت، گروههاي سني ويژه، بيمار رواني كيفري و مواد متفرقه فصلهاي اين پيشنويس را تشكيل ميدهد.
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: رنگهاي مصنوعي موجود در خوراكيها سبب بيش فعالي، اختلالات رفتاري و نداشتن تمركز در كودكان ميشود.
بهنوش بهشتينژاد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان افزود: بيش فعالي عبارت است از فعاليت عضلاني مفرط كه سبب سرعت و حجم حركتهاي غيرطبيعي در كودكان شده و اين كودكان مدام بيقرار و در حال حركت هستند.
وي تصريح كرد: مواد افزودني كه در اغلب محصولات و توليدات صنعت غذايي به ويژه خوراكيهاي غيراستاندارد استفاده ميشود، سلامت انسان را به خطر مياندازد.
اين متخصص تغذيه اظهار داشت: انواع غذاها بايد از لحاظ مواد غني موجود در آن برنامه غذايي كاملي را فراهم كنند به عنوان مثال نوشابههاي كافييندار، سوسيس و ساير خوراكيهايي كه داراي مقادير فراواني از افزودنيها و نگهدارندههاي غذايي هستند نبايد به طور مدام مصرف شوند.
بهشتينژاد خاطرنشان كرد: ساليسيلات يك ماده سازنده آسپرين است كه در بسياري از افزودنيهاي غذايي، نگهدارندهها، رنگهاي مصنوعي و طعمدهندهها به كار ميرود و سبب بروز بيش فعالي ميشود.
وي اضافه كرد: والدين ميتوانند با حذف اينگونه خوراكيها و استفاده بيشتر از مواد غذايي و خوراكيهاي خانگي، سلامت رفتاري كودك خود را تا حد زيادي تامين كنند.
اين متخصص تغذيه بيان داشت: حذف خوراكيهاي رنگ شده نه تنها هيچ كمبودي در كودكان ايجاد نميكند، بلكه رنگهاي مصنوعي موجود در اينگونه خوراكيها، ميتواند زمينه اختلالات رفتاري مانند بيش فعالي و پرخاشگري را در كودكان به وجود آورد.
بهشتينژاد ادامه داد: والدين بايد توجه داشته باشند در هنگام خريد خوراكيهاي رنگارنگ، نگاهي هم به جدول اطلاعات تغذيهاي و مواد تشكيلدهنده آن مندرج روي بسته بيندازند و از سلامت آن مواد خوراكي اطمينان حاصل كنند و تا حد امكان از خريد خوراكيهاي رنگي خارجي به ويژه براي كودكان خودداري كرده و تنها از مواد خوراكي استاندارد و فاقد رنگ مصنوعي استفاده كنند.
وي با اشاره به مضر بودن انواع افزودنيهاي رنگي موجود در خوراكيها ادامه داد: مونوسديم گلوتامات يك افزودني است كه در بسياري از خوراكيها به ويژه خوراكيهاي خارجي وجود دارد و بسياري از مردم به اين ماده واكنش بدي نشان ميدهند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: روي برچسب خوراكيها اين ماده با همان نام اختصاري يا با عنوان پروتيين هيدروليز شده، سويا و يا مخمر اتوليز شده ذكر شده است.
بهشتينژاد با بيان اينكه آسپارتام يك افزودني ديگر بوده كه به عنوان شيرينكننده مصنوعي استفاده ميشود، خاطرنشان كرد: استفاده از اين افزودني احتمال بروز سرطان را در پي داشته و سبب تشنج، سردرد، اختلالات رفتاري و كاهش عملكرد ذهني ميشود.
وي بيان داشت: افزودنيهاي رنگي داراي 100 تا 180 نوع است و استفاده از افزودنيها در خواركيها به معني آن نيست كه نميتوان يك نوشابه نوشيد بلكه مهم كاهش مصرف اين نوع خوراكيها است.
اين متخصص تغذيه افزود: هيدروكسي بنزوات و نيترات سديم از مواد شيميايي هستند كه به فرآوردههاي گوشتي اضافه ميشوند تا رنگ و طعم آن را حفظ و از فساد آن جلوگيري كنند.
بهشتينژاد خاطرنشان كرد: اين مواد به طور رايج در هاتداگ، ژامبون، كالباس، سوسيس، ماهي دودي، گوشت گاو نمك زده، فرآوردههاي گوشتي، سوپ مرغ و آدامس موجود است و مانع از رشد باكتريها ميشود اما اين مواد عاملي موثر در بروز سرطانها هستند.
وي در ادامه گفت: مواد رنگي آبي، قرمز، سبز و زرد موجود در بسياري ازخوراكيها سرطانزا بوده و بهتر است در هنگام خريد مواد غذايي و خوراكيها به طور كلي از موادي كه داراي افزودني رنگي هستند اجتناب كرد.
اين متخصص تغذيه بيان كرد: بايد توجه داشت فقط از خوراكيهايي استفاده كنيم كه حاوي مواد رنگي با منشا طبيعي هستند و به طور جدي از مصرف مواد غذايي و خوراكيهايي كه رنگهاي مصنوعي در آنها به كار رفته به ويژه براي كودكان خودداري كنيم.
كنترل قند خون 30درصد پيشرفت ديابت را كاهش ميدهد
خبرگزاري فارس: يك كارشناس پرستاري گفت: كنترل قند خون از پيشرفت بيماري ديابت به ميزان 20 تا 30 درصد جلوگيري ميكند و كنترل فشار خون نيز پيشرفت اين بيماري را تا 34 درصد كاهش ميدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس زهرا پولاديان امروز در همايشي به مناسب روز جهاني ديابت كه در بنياد امور بيماريهاي خاص برگزار شد، افزود: افزايش ميزان قند خون در نتيجه اختلال در توليد انسولين، تخريب سلولهاي بتا در لوزالمعده و عدم پاسخدهي سلولها به انسولين باشد.
وي گفت: افزايش قند خون در طولانيمدت ميتواند به چشمها، كليهها، اعصاب، قلب و عروق آسيب وارد كند. ديابت يك بيماري پيشرونده است.
اين كارشناس پرستاري اضافه كرد: ديابت يك بيماري مزمن است كه با افزايش قند خون مشخص ميشود كه به علت كاهش هورمون انسولين يا افزايش مقاومت بدن به اين هورمون ايجاد ميشود. و اگر قند خون ناشتا بالاتر از 126 و قند خون 2 ساعت بعد از غذا بالاتر از 200 باشد فرد به ديابت مبتلا است.
وي اضافه كرد: اگر قند خون ناشتا بين 100 تا 126 و قند خون 2 ساعت بعد از غذا بين 140 يا 200 باشد فرد به ديابت پنهان مبتلا است.
پولاديان اضافه كرد: 246 ميليون نفر مبتلا به ديابت در كل جهان وجود دارد و پيش بيني ميشود كه در 20 سال آينده مبتلايان به ديابت 350 ميليون نفر شوند.
وي گفت: سرعت رشد بيماري ديابت در كشورهاي در حال توسعه بيشتر است. 5/3 تا 4 ميليون نفر در ايران به ديابت مبتلا هستند و 40 تا 50 درصد مبتلايان به ديابت به علت بيماري قلبي - عروقي فوت ميكنند.
اين كارشناس پرستاري افزود: 10 تا 20 درصد مبتلايان به ديابت به علت نارسايي كليه فوت ميكنند و در 10درصد اين افراد مبتلا به اختلال شديد بينايي ميشوند.
پولاديان گفت: 50 درصد افرادي كه ممكن است ديابت داشته باشند. از بيماري خود بياطلاع هستند. وزن ناسالم و كاهش فعاليت باعث بروز بيماري ديابت ميشود. 50 درصد افراد جامعه در خطر ابتلا به ديابت هستند و زنان 2 برابر مردان به اين بيماري مبتلا ميشوند.
وي افزود: سازمان جهاني بهداشت و فدراسيون بينالمللي ديابت شعار روز جهاني ديابت را «اهميت افزايش آگاهي بيماران» بيان كرده است.
اين كارشناس پرستاري گفت: استرس ميتواند باعث بيماري ديابت شود. منابع استرس جسمي و روحي هستند و طول مدت استرس ميتواند كوتاه يا بلند باشد. سطوح بسياري از هورمونها در زمان استرس افزايش پيدا ميكند كه ميتواند باعث بالا رفتن قند خون شود. البته ميتوانيد با يادگيري چگونه آرام باشيم، پاسخهاي هورموني را در بدن معكوس كنيد.
پولاديان افزود: استرس، افزايش سن، افزايش ميزان چاقي، زندگي بيتحرك و مصرف غذاهاي نامناسب ميتواند باعث بيماري ديابت در افراد شود.
وي اضافه كرد: 90 تا 95 درصد مبتلايان به ديابت را مبتلايان به ديابت نوع 2 تشكيل ميدهند. عدم حساسيت به انسولين، كاهش نسبي انسولين، چاقي يا اضافه وزن ميتواند، باعث بروز ديابت نوع 2 شود. عوامل خطر ديابت نوع 2 ميتواند افرادي كه بالاتر از 40 سال دارند، افرادي كه فاميل درجه يك مبتلا به ديابت دارند، افرادي كه سابقه اختلال تحمل گلوكز، سابقه بيماري قلبي-عروقي، ديابت بارداري، زايمان نوزاد چاق، پرفشاري خون، چربي خون بالا، چاقي شكمي و اضافه وزن دارند در معرض خطر بيماري ديابت نوع 2 هستند.
پولاديان گفت: بيش از 25 درصد افراد جامعه مبتلا به سندرم متابوليك هستند. مبتلايان به سندرم متابوليك كساني هستند كه تريگليسيريد بالاي 150 و فشار خون بالاي 130/ 80 ، افرادي كه دور شكم آنها بيش از 88 سانتيمتر در زنان و بيش از 102 در آقايان، گلسترول خوب (HDL) كمتر از 40 در مردان و كمتر از 50 در زنان دارند و قند خون ناشتاي آنها بيش از 110 باشد.
وي افزود: كنترل قند خون پيشرفت بيماري را 20 تا 30 درصد كاهش ميدهد و كنترل فشار خون پيشرفت بيماري را تا 34 درصد كاهش ميدهد. علت اصلي افزايش مرگ و مير در ديابتيها مشكلات زمينهاي و تصلب شراين است. بيماري عروق كرونر در ديابتيها معمولاً زودتر اتفاق ميافتد و زنان در حالت عادي كمتر دچار عوارض قلبي ميشوند. خطر نارسايي قلبي در بيماران ديابتي 2 تا3 برابر است.
دل دردهاي بيش از يك ساعت را جدي بگيريد
خبرگزاري فارس: عضو كميته علمي چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران هشدار داد: دل دردهاي بيش از يك تا دو ساعت ميتواند بيانگر بيماري مهم و قابل توجه باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس، سيد هاشم سيد مهدي با اعلام برگزاري چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران 20 -18 آذر در مركز همايشهاي رازي افزود: دل دردهايي كه با علائمي چون تهوع، استفراغ، تب و لرز و بياشتهايي همراه است و بيش از يك تا دو ساعت به طول ميانجامند، نيازمند مراجعه فرد به پزشك و مراكز تخصصي اورژانس هستند و لازم است در اين گونه موارد از انجام كارهايي چون استفاده از مسكنها و گرم كردن ناحيه شكم خودداري شود.
وي بحث اورژانسهاي شكم و لگن را كه در جريان برگزاري چهارمين كنگره جراحان عمومي ايران مورد بحث قرار ميگيرد به عنوان طيف وسيعي از موارد اورژانس عنوان كرد و از تصادفات منجر به آسيبهاي شكم و لگن تا مواردي چون حاملگيهاي خارج از رحم، زخمهاي معده و اثنيعشر كه منجر به سوراخ شدن روده ميشوند و آپانديسيت به عنوان مهمترين اورژانسهاي شكم و لگن نام برد.
سيد مهدي به كمبود مراكز درماني تخصصي اورژانس و تروما در كشور اشاره كرد و افزود: يكي از مهمترين بخشهاي درماني، كمبود مراكز تروما است كه در حال حاضر مراكز اندكي در كشور به صورت تخصصي به اين امر ميپردازند.
عضو هيئت مديره انجمن جراحان عمومي ايران وجود مراكز تروما در كشورهاي پيشرفته را به عنوان يك شاخص تثبيت شده در سيستم درماني ذكر كرد و گفت: اداره يك مورد اورژانسي از جمله اورژانس شكم و لگن تنها توسط يك جراح صورت نميگيرد و نيازمند يك تيم تخصصي و امكانات تشخيصي پيشرفته مانند بخشهاي راديولوژي و آزمايشگاه است كه در مجموع بتوانند به عنوان مثال شكم دردهاي جدي و نيازمند به جراحي را از موارد عادي تميز دهند.
وزارت بهداشت براي كنترل ديابت اقدام كند
خبرگزاري فارس: بيماري ديابت با تغيير شيوه زندگي مردم رو به افزايش است. 7 ميليون نفر در ايران به اين بيماري مبتلا هستند كه بيش از 3 ميليون آنها از بيماري خود خبر ندارند. برنامه جامعي براي كنترل اين بيماري نداريم و بيمهها نيز براي پيشگيري از ديابت هزينه نميكنند
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، بيماري ديابت بر اثر ناتواني بدن در توليد انسولين يا كاهش و عدم اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي پديد ميآيد. امروزه ديابت يكي از مهمترين مشكلات بهداشتي- درماني و اجتماعي- اقتصادي جهان محسوب ميشود. به گونهاي كه بيش از 150 ميليون نفر در دنيا مبتلا به اين بيماري هستند.
از آنجا كه خود بيماران و خانوادههاي آنها عمدهترين نقش را در درمان ديابت به عهده دارند، كسب اطلاعات لازم درباره ديابت به شيوههاي گوناگون آموزشي از اهميت ويژهاي برخوردار است. مبتلايان به ديابت بايد ياد بگيرند كه چگونه قند خون خود را كنترل كنند تا از عوارض حاد و مزمن بيماري پيشگيري كنند و در صورت پيدايش اين عوارض، به موقع به مراكز بهداشتي درماني مراجعه كنند.
*شيوه غلط زندگي باعث افزايش بيماري ديابت در كشور شده است
مرتضي صفوي يك متخصص تغذيه در اين رابطه ميگويد: شيوههاي غلط زندگي، مصرف غذاها و ميان وعدههاي شيرين ميتواند باعث افزايش شيوع ديابت در كشور شده است. مصرف نوشابهها و مواد شيرين به خصوص در دوران نوجواني و همراه با تحرك كم و تغذيه غلط باعث كاهش سن بيماري ديابت شده است.
وي اضافه ميكند: قند خون يا گلوكز از مواد قندي و نشاستهاي كه در اكثر غذاها وجود دارد مشتق ميشود و اين مواد غذايي مانند نان، حبوبات، سيب زميني، برنج، شيريني و انواع ميوه پس از هضم در دستگاه گوارش به گلوكز تبديل ميشوند و گلوكز نيز از راه رودهها جذب و وارد خون ميشود.
اين متخصص تغذيه ميافزايد: گلوكز مهمترين منبع انرژي در بدن انسان است كه براي انجام فعاليتهاي بدني و گرم نگه داشتن بدن نقش عمده دارد و در صورت اختلال در جذب اين ماده بدن انسان احتياج به ماده كمك كنندهاي انسولين دارد.
صفوي ميگويد: 8/7 درصد بيماران افراد 15 تا 65 سال مبتلا به بيماري ديابت هستند كه حدود 90 درصد ديابت نوع 2 و 10 درصد ديابت نوع 1 دارند. 9/8 درصد از افراد 15 تا 65 سال نيز همه مراحل قبل از ديابت را طي ميكنند. براي نوجوانان 40 دقيقه و بزرگسالان 20 تا 30 دقيقه پياده روي تند پيشنهاد ميشود.
صفوي ميگويد: ورزش، نرمش، شنا در شرايط مناسب، پينگ پونگ، واليبال و تنيس براي اين افراد مناسب است. افرادي كه ورزش ميكنند، ميتوانند ديابت خود را كنترل كنند. افراد ديابتي بايد 50 تا 55 درصد انرژي خود را از كربوهيدرات تأمين كند. مصرف قندهاي ساده، شيرين و شكلات را كاهش دهند و در روز از قندهاي ميوه و فروكتز به جاي قندهاي ساده استفاده كند كه 50 گرم فروكتز جانشين 25 گرم قند ساده ميشود.
*هر كيلو اضافه وزن 5 درصد خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد
اميركامران نيكوسخن، رئيس انجمن ديابت ايران در اين رابطه ميگويد: منطقه خاورميانه بيشترين ميزان رشد ديابت را در جهان دارد و مردم بايد بدانند كه هر كيلو اضافه وزن 5 درصد خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش ميدهد، يعني يك فرد با 10 كيلو اضافه وزن 50 درصد بيشتر در معرض ابتلا به ديابت است.
وي ميافزايد: روند گسترش بيماري ديابت در دنيا و به خصوص در منطقه خاورميانه اكنون با تغيير الگوي زندگي، مصرف غذاهاي آماده و كم تحركي بسيار نگران كننده است، طبق آخرين آمار اعلام شده در سال 1985 حدود 30 ميليون نفر در دنيا به اين بيماري خاموش مبتلا بودند كه در سال 2000 ميلادي به 150 ميليون نفر رسيد و در سال 2010 ميلادي به 285 ميليون نفر ميرسد و در سال 2030 از مرز 435 ميليون نفر در جهان فراتر ميرود.
نيكوسخن ميگويد: بيشترين تعداد مبتلايان به اين بيماري اكنون در كشور هند، چين و آمريكاست اما 5 كشور از 10 كشوري كه بيشترين ميزان ابتلا به اين بيماري را دارند. در منطقه ما هستند كه شامل امارات با شيوع بالاي 18درصد و بعد از آن عربستان، بحرين، كويت و عمان هستند و با كمال تأسف كشور ما نيز با افزايش نگران كننده اين بيماري هر روز به اين كشورها نزديكتر ميشود.
* سن شيوع ديابت پايين آمده است
رئيس انجمن ديابت ايران اضافه ميكند: مسئله نگران كنندهتر اين است كه شيوع ديابت از سنين سالمندي در كشور ما پايين آمده و اكنون با شيوع بسيار بالاي اين بيماري در سنين ميانسالي يعني بين 45 تا 60 سالگي هستيم. رشد اين بيماري در ايران چندين برابر اروپاست. حدود 7 ميليون نفر در ايران يا مبتلا به ديابت هستند يا در معرض خطر جدي ابتلا به اين بيماري هستند، در حالي كه كمتراز 3 ميليون نفر از اين افراد از بيماري خود خبر دارند.
وي ميافزايد: نگراني جدي تر اين است كه افراد معمولاً زماني از بيماري خود مطلع ميشوند كه عوارض اين بيماري بروز كرده است، 20 درصد مبتلايان به ديابت زماني از بيماري خود مطلع ميشوند كه عوارض چشمي كه عموماً جبران ناپذير هستند در آنها بروز كرده است، 9 درصد آنها با عوارض عصبي، 8 درصد با عوارض كليوي و 5 درصد با عوارض قلبي وعروقي از بيماري ديابت خود اطلاع پيدا ميكنند.
نيكوسخن اضافه ميكند: براي كنترل ديابت بايد پيشگيري اوليه با آموزش وسيع به مردم، پيشگيري ثانويه براي جلوگيري از عوارض اين بيماري و پيشگيري ثالثيه براي جلوگيري از از كارافتادگي، دياليز، نابينايي و قطع عضو اين بيماران انجام شود اما به علت آموزش ضعيف درباره اين بيماري در كشور نه تنها پيشگيري اوليه از اين بيماري در حد بسيار نازل است بلكه مراحل بعدي كنترل اين بيماري نيز همواره دير انجام مي شود.
*26 درصد مبتلايان به ديابت دچار فشار خون هستند
فرحبخش يك داروساز در اين رابطه ميگويد: 26 درصد افرادي كه ديابت آنها تشخيص داده ميشود، دچار بيماري پرفشاري خون هستند، يك چهارم آنها چاق و 20 درصد اين افراد چاق نيز معمولاً دچار چاقي شكمي هستند، همچنين 30 درصد افرادي كه به بيماري قلبي و عروقي مبتلا ميشوند به علت ابتلا به ديابت دچار اين عارضه ميشوند و متأسفانه بيماريهاي قلبي و عروقي عامل 30 درصد مرگ و ميرها در كشور است.
*90 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار اضافه وزن يا چاقي هستند
وي ادامه ميدهد: 90 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار اضافه وزن يا چاقي هستند و ديابت و چاقي همزمان خطر بروز عوارض اين بيماري را كه شامل نابينايي، بيماري قلبي و عروقي، بيماري كليوي، بيماريهاي عصبي، ناتواني جنسي، قطع عضو و مرگ ناشي از يكي از اين عوارض است، حدود 7 برابر مي كند.
*در ايران برآورد ميشود حدود 7 ميليون نفر به بيماري ديابت مبتلا باشند
فرحبخش تأكيد ميكند: در ايران برآورد ميشود حدود 7 ميليون نفر به بيماري ديابت مبتلا باشند، از اين تعداد حدود 5/4 ميليون نفر از بيماري خود اطلاعي ندارند و هيچگونه مراقبتي را انجام نميدهند، از بين افرادي كه بيماري آنها شناسايي ميشود و تحت درمان قرار ميگيرند نيز حدود 50درصد درمان مناسب دريافت ميكنند.
*حدود 15 درصد بودجه بهداشتي كشورها صرف ديابت ميشود
فرحبخش گفت: حدود 15 درصد بودجه بهداشتي كشورها صرف ديابت ميشود، اين هزينه در سال 2008 ميلادي در دنيا حدود 170 ميليارد يورو برآورد شد، در كشور ما نيز مطالعهاي كه 11 سال پيش انجام داد، نشان داد سالانه 6 هزار و 472 ميليارد ريال براي درمان اين بيماري هزينه مي شود و اكنون تعداد بيماران شناسايي شده بيش از 2 برابر آن زمان است و هزينههاي درماني نيز به مراتب بيشتر شده است.
اسدالله رجب، عضو انجمن ديابت ايران و از پيشكسوتان آموزش ديابت در ايران ميگويد: مسئله ما اين نيست كه آمار ديابت در ايران چقدر است، اين اطلاعات را سالهاست كه در اختيار داريم، مسئله مهم اين است كه هيچ حركتي مناسبي براي تغيير شيوه زندگي كه عامل گسترش اين بيماري است در كشور انجام نميشود.
*بيمهها براي پيشگيري از اين بيماري هزينه نميكنند
عضو انجمن ديابت ايران ادامه داد: مشكل اين است كه بيمهها براي پيشگيري از اين بيماري هزينه نميكنند و هزينههايي كه براي درمان اين بيماران ميشود نيز كافي نيست در حالي كه اگر اين آموزش ساده به مردم داده شود كه هر هفته يك و نيم ساعت ورزش كنند، به جاي مصرف غذاهاي آماده ميوه، سبزي، غلات مصرف كنند، سيگار نكشند و اگر مردم اين آموزش ها را رعايت كنند، شاهد كاهش بيش از 70 درصدي رشد اين بيماري در كشور خواهيم بود.
حسين حسني بافراني، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين رابطه به خبرنگار فارس گفت: بيماري ديابت يكي از معضلات حوزه سلامت كشور است. 7 تا 10 درصد از افراد جامعه مبتلا به بيماري ديابت هستند و درصدي از افراد نيز در معرض خطر بيماري ديابت قرار دارند. بيماري ديابت همچنين كي از عوامل بروز بيماريهاي قلبي عروقي است.
وي اضافه كرد: طرح غربالگري اين بيماري را در دستور كار قرار گرفته است و از خانههاي بهداشت تا مراكز بهداشتي درماني اين كار را انجام ميدهند و قرار است. جامعه را از نظر اين بيماري ديابت غربالگري كنند و گروههاي در معرض خطر در اولويت طرح غربالگري قرار دارند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: در حوزه آموزش مسائل ديابت مشكل داريم. وزارت بهداشت نتوانسته در اين حوزه به موفقيت برسد. در كميسيون بهداشت و درمان تلاش داشتهاند در 2-3 سال گذشته رديف بودجهاي براي اين كار قرار دهيم. قيمت سيگار و نوشابهها افزايش پيدا كرده است و ماليات بر سلامت را براي اولين بار نهادينه كرديم. 10 تا 20 درصد قيمت سيگار و نوشابه افزايش پيدا كرد و درآمد باقيمانده آن را صرف غربالگري ديابت شود. اين كار در بودجه سال 85 به بعد تكرار شد و درآمد آن صرف بيماري هاي ناشي از ديابت شده است.
وي گفت: بايد رديف بودجهاي براي بيماري ديابت قرار دهند، قيمت نوشابه را 10 تا 20 درصد افزايش دادند كه قرار بود با اضافه دريافت بهاي آن صرف آموزش ديابت شود. سرانه مصرف نوشابه در كشور ما 42 تا 45 ليتر است و در مجموع ذائقه ايرانيان به شيريني عادت كرده است با اين حال چاقي و ديابت روز به روز شيوع بيشتر در بين مردم پيدا ميكند و برنامههاي اجرا شده به كنترل اين بيماري منجر نشده است.
شبكه ملي مبارزه با مواد مخدر تشكيل ميشود
خبرگزاري فارس: معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: شبكه ملي مبارزه با مواد مخدر را تا چند ماه آينده تشكيل ميدهيم، اين شبكه هر چند مجازي باشد ميتواند ماموريت پذير باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس مصطفي قانعي در اولين نشست تخصصي معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور اظهار داشت: در حال حاضر 9 مركز تحقيقاتي وجود دارد كه 5 مركز به طور مستقيم و 4 مركز به طور غير مستقيم در بحث اعتياد كار ميكنند.
وي افزود: رسالتي در نقشه جامع علمي كشور بر عهده وزارت بهداشت قرار دارد كه بايد توسط شبكه ملي تحقيقات مبارزه با مواد مخدر اين رسالت شكسته شود و موضوعات مهم آن در اين زمينه مشخص شود.
وي افزود: از سال آينده ارزشيابي دانشگاهها را براساس پژوهشها انجام ميدهيم و تا چند ماه آينده مأموريتهايي براي هر دانشگاه در نظر خواهيم گرفت كه سال بعد بر همين اساس دانشگاهها را رتبهبندي خواهيم كرد.
قانعي تصريح كرد: بايد نيروي متخصص و زبده براي حل معضل اعتياد در كشور داشته باشيم و در اين زمينه متأسفانه مراكز تحقيقاتي ما مأموريت محور نيستند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: اين پديده را ميتوان با كمك اين موضوع كه در مراكز تحقيقاتي افرادي كه در زمينه اعتياد كار ميكنند موفق به دريافت گواهينامه phd شود حل كرد كه از يك طرف تحقيقات مورد نياز ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام ميشود و از طرف ديگر محقق انگيزهاي براي انجام تحقيق خواهد داشت.
وي اضافه كرد: بايد در ستاد مبارزه با مواد مخدر زمينهاي فراهم شود كه پس از فارغالتحصيل شدن افراد در مقطع phd زمينه كار براي او فراهم باشد و از طرف ديگر نيروهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر هم ميتوانند با انجام تحقيقات بر اساس مأموريت در نظر گرفته شده phd بگيرند.
قانعي ادامه داد: بخشي از تحقيقات در علوم پايه ميتوانند متحول كننده باشند. بايد در ايجاد شبكه ملي تحقيقات مبارزه با مواد مخدر اين موضوع ديده شود. اين شبكه بايد بين وزارت علوم و بهداشت مشترك باشد چرا كه موفقيتهاي زيادي در علوم پايه كسب كردهايم كه ميتواند در زمينه اعتياد ما را كمك كند.
وي تصريح كرد: هم بايد علوم باليني در شبكه گنجانده شود هم علوم پايه كه گرايشهاي جامعه را عوض كند و هم جامعه شناس كه تاثيرات اعتياد بر جامعه و خانوادهها را شناسايي و عمق آنها را تشخيص داد لذا براي مقابله با يك موضوع چند بعدي بايد شبكهاي از محققان علوم مختلف تشكيل شود.
قانعي خاطرنشان كرد: بر اساس نقشه جامع علمي كشور 90 پژوهشكده بايد تأسيس شود كه ميتوانيم 2 پژوهشكده را به مواد مخدر اختصاص دهيم.
فرزندان داراي والدين با تحصيلات بالا بيشتر معتاد ميشوند
خبرگزاري فارس: مدير كل مركز مطالعات، تحقيقات و پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس تحقيقات انجامشده هر ميزان كه والدين تحصيلات بالاتري داشته باشند به دليل عدم حضور آنها در خانه احتمال اينكه فرزندانشان در دانشگاه معتاد شوند، بيشتر است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس اميرحسين ياوري در اولين نشست تخصصي معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور با اشاره به اينكه 114 هزار نفر در سال گذشته به جرم مرتبط با مواد مخدر زندان رفتند اظهار داشت: اختلالات مصرف مواد مخدر نه تنها موجب درد و رنج خانوادهها ميشود بلكه موجب ايجاد آسيبهاي اجتماعي فراواني ميشود.در 6 ماهه اول امسال 429 كيلوگرم شيشه و 13 هزار و 531 كيلو هروئين كشف شد.
وي با اشاره به اينكه بيماري اعتياد نياز به شناخت دارد، افزود: در سالهاي 80 تا 86 تحول اوليهاي بين مسئولان **** و ستاد مبارزه با مواد مخدر رخ داد كه بر اساس آن اين بينش پديد آمد كه معتاد ميتواند درمان شود. بر همين اساس تا كنون 642 مركز درماني اعتياد تأسيس شده است.
ياوري تصريح كرد: تلاش براي تأسيس پژوهشكدههاي تخصصي در همه استانهاي كشور، تسهيل فرآيند خريد مقالات علمي-پژوهشي از سراسر كشور، ارتقاي سطح كيفي فصلنامه اعتيادپژوهي و بازنگري در تأمين اعتبارات پژوهشي از مهمترين راهكارهاي ستاد در حمايت از پژوهش در زمينه اعتياد است.
در ادامه اين مراسم محمدعمران رزاقي، رئيس مركز ملي مطالعات اعتياد اظهار داشت: مصرف مواد مخدر در كشور داراي پتانسيل رشد است و الگوي آن در حال تغيير است. همچنين سرمايهگذاري كشور در زمينه كاهش عرضه زياد بوده است اما هزينهاثربخشي آن مناسب نبوده است.
وي افزود: مداخلات مربوط به زندانيكردن نه تنها فاقد اثر بازدارندگي است بلكه مشكلات اجتماعي براي خانواده معتاد و مشكلات روحي و بهداشتي براي معتاد ايجاد خواهد كرد.
رزاقي تصريح كرد: براي تخصصيكردن تصميمگيري و مداخله در عرصه مواد مخدر بايد نيروي متخصص تربيت شود كه براي اين منظور بايد زيرساختهاي تخصصي و بستر تعامل بين تصميمگيران و متخصصان فراهم شود.
وي خاطرنشان كرد: ايجاد بانك و مركز مطالعات ژنتيك در سوء مصرف مواد، ايجاد مواد آموزشي مداخلات كاهش تقاضا و علمسنجي اعتياد در كشور و بهبود منابع پايه براي پژوهشهاي اعتياد در كشور مهمترين اقدامات انجامشده در اين مركز است.
مصرف بيش از حد آنتيبيوتيكها باعث بروز برفك دهان ميشود
خبرگزاري فارس: عضو انجمن پوست و مو ايران گفت: مصرف بيش از حد آنتيبيوتيكها باعث بروز برفك در دهان ميشود و خودداري از ادامه مصرف آنتيبيوتيكهاي غيرضروري گسترش و تشديد برفك را كاهش ميدهد.
مريم انصار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: برفك دهان به دليل فعاليت بيش از حد قارچي به نام «كانديدا آلبيكانس»( Candida Albicans) اتفاق ميافتد.
وي گفت: همه افراد به صورت طبيعي مقداري از اين قارچ را به عنوان موجود همزيست با بدن، در دهان، پوست و دستگاه گوارش خود دارند. اين مقدار از قارچ طبيعي بدن را نه ديده و نه احساس ميشود.
عضو انجمن پوست و مو ايران اضافه كرد: اين قارچ در مقدار كم خود مشكلي ايجاد نميكند و شما علامتي از آن را نخواهيد ديد و بدن مقدار آن را مرتب كنترل ميكند.
انصار گفت: شكل رايج اين بيماري به صورت لكههاي سفيد با قوامي شبيه به خامه است كه ممكن است روي زبان، داخل گونهها و بعضي موارد در سقف دهان ايجاد شود و مصرف بيش از حد آنتي بيوتيكها ميتواند باعث رشد برفكها در دهان ميشود.
وي اضافه كرد: با رعايت بهداشت دهان و دندان ميتوان از بروز برفك جلوگيري كرد و اجتناب از مصرف آنتيبيوتيكهاي غيرضرور نيز گسترش و تشديد برفك را كاهش ميدهد.
25 دانشآموز در شهرستانهاي تهران به آنفلوانزاي نوع A مبتلا شدند
خبرگزاري فارس: مدير روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران از ابتلاي 25 دانشآموز در شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزاي نوع A خبر داد.
علي سليماني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» افزود: هفته گذشته 271 كلاس درس در مناطق مختلف شهرستانهاي استان تهران به دليل ابتلاي دانشآموزان به آنفلوانزا نوع A تعطيل شده بود كه در حال حاضر اين تعداد نسبت به هفته گذشته به 253 كلاس درس رسيده است.
وي ادامه داد: دانشآموزان 18 كلاس درس در شهرستانهاي استان تهران دوباره بر سر كلاس خود حاضر شدند.
مدير روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران گفت: در هفته گذشته 19 دانشآموز در مدارس شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزا نوع A مبتلا شدهاند كه از اين تعداد 12 نفر در بيمارستان بستري شدند.
سليماني بيان كرد: اين در حالي است كه در اين هفته 25 دانشآموز از مدارس شهرستانهاي استان تهران به آنفلوانزاي نوع A مبتلا شدهاند كه از اين تعداد 16 دانشآموز در بيمارستان بستري هستند.
بهينهسازي نانو ذرات ژلاتين براي انتقال دارو
خبرگزاري فارس: ساخت و بهينهسازي نانو ذرات ژلاتين براي انتقال دارو در يك پاياننامه دانشجويي انجام شد.
زهرا بابايي، مجري اين طرح در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: امروز براي دارورساني از روشهاي جديد همانند نانو ذرات براي انتقال دارو استفاده ميكنند و تحقيقات و مطالعات جهان به اين سمت رفته تا بتوانيم سيستمهاي دارورساني را بهبود بدهيم.
وي ادامه داد: با استفاده از اين روشها دارو را به نقطه هدف يعني دقيقاً همان نقطهاي كه نياز به دارو دارد ميرسانيم و ميتوان با استفاده از اين روش رهايش دارو را نيز كنترل كرد.
اين پژوهشگر ايراني افزود: در تحقيقات ساخت ژلاتينها در حد نانو ذرات اهميت دارد و هر ميزان كه ذره كوچك تر باشد ميزان آسيبي كه به بدن وارد ميشود نيز كاهش مييابد.
وي گفت: در اين تحقيقات ما توانستيم اين روش را بهبود بدهيم و با استفاده از روش آماري ذرهاي در حدود 170 نانومتر ساختيم كه كوچكترين ذرهاي بود كه ساخته شده است.
بيش از 503 هزار نفر در جهان به آنفلوانزاي A مبتلا شدهاند
خبرگزاري فارس: گزارش جديد سازمان جهاني بهداشت بيانگر آن است كه آمار فوت ناشي از ابتلا به آنفلوانزا نوع A به 6 هزار و 260 نفر رسيده است و طبق آمار رسمي بيش از 503 هزار نفر تاكنون به اين بيماري مبتلا شدهاند.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، به نقل از شين هوا بر اساس آخرين آمار سازمان جهاني بهداشت كه روز گذشته منتشر شده است؛ ويروس A/H1N1 تاكنون منجر به مرگ 6 هزار و 260 نفر شده است و از مرزهاي 206 كشور، سرزمين و آبهاي جهان گذشته است.
بر اساس اين گزارش، 4 هزار و 512 مورد مرگ در قاره آمريكا، 678 مورد در جنوب شرقي آسيا و 516 مورد در منطقه پاسفيك رخ داده است.
همچنين مناطق ديگر از جمله اروپا، شرق مديترانه و آفريقا تاكنون 300 هزار و 151 ابتلا و 103 مورد مرگ را اعلام كردهاند.
سازمان بهداشت جهاني همچنين اعلام كرده است كه تاكنون 206 كشور و منطقه بروز مواردي از ابتلا به آنفلوانزاي نوع A را تأييد كردهاند.
آمار رسمي مبتلايان به اين ويروس 503 هزار و 536 نفر اعلام شده است كه رقم واقعي مبتلايان به دليل آنكه بسياري از كشورها ثبت و گزارش آمار مبتلايان را متوقف كردهاند، بسيار بالاتر از اين آمار است.
طبق اين گزارش، تاكنون نشانهاي از جهش ويروس A/H1N1 مشاهده نشده است.
روش جايگزيني براي عمل جراحي بيني وجود ندارد
خبرگزاري فارس: قائم مقام سازمان **** پزشكي گفت: هيچ روش جايگزيني براي عمل جراحي بيني وجود ندارد.
عليرضا زالي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: روشهاي جايگزيني كه در حال حاضر در عمل جراحي بيني استفاده ميشود و تبليغات زيادي در شبكه ماهوارهاي صورت ميگيرد، تنها مكانيزمي كه دارند اين است كه به علت ارتعاش، به كم كردن آب ميان بافتي بيني پرداخته و موجب كاستن چربي زيرجلدي در نواحي بيني ميشود.
وي افزود: اين دستگاه به صورت گذرا و موقت مقداري موجب كاهش سايز بيني شده است اما در بلندمدت اثر ماندگاري روي بيني نميگذارند به خصوص هرچه سن فرد بالاتر برود ميزان اثري كه قبلاً داشته است به علت جمع شدن دوباره آب ميان بافتي كاسته ميشود.
زالي گفت: انجام جراحي زيبايي بيني به طور مطلق اشكالي ندارد و گسترش آن نشانه شادابي و افزايش اميد به زندگي در فرد است و اين نياز بايد توسط پزشكان پاسخ داده شود.
وي گفت: زماني جراحي بيني مشكل ايجاد ميكند كه انتظارات بيمار از حد منطقي آن بالاتر برود و فرد فكر كند كه با جراحي بيني ميتواند تبديل به سوپر استار سينماي هاليوود شود.
قائم مقام سازمان **** پزشكي افزود: جراحي زيبايي وقتي كارايي دارد كه پزشك تكنيكهاي حرفهاي در عمل جراحي را رعايت كرده باشد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اعمال جراحي، فرد را زيباتر ميكند اما به نقطه آرماني و مطلوب نميرساند و منطقي كردن نيازها بايد توسط رسانهها ديگر پيگيري شود.
نيم تا يك ساعت پيادهروي در روز مانع از چاقي ميشود
خبرگزاري فارس: معاون پژوهشكده غدد درون ريز و متابوليسم گفت: يك ساعت پيادهروي در روز براي پيشگيري از چاقي لازم است. البته اين ميزان به بيماري زمينهاي فرد هم بستگي دارد.
حسين دلشاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس اظهار داشت: مقاومت به انسولين ارتباط تنگاتنگي با چاقي دارد و وزن هر كس
افزايش يابد و در مرز چاقي برسد در حقيقت به نظر كارشناسان ميتواند مقاومت به انسولين پيدا كند و بايد در نظر داشت كه مهمترين فاكتور ابتلا به ديابت مقاومت به انسولين است.
وي افزود: در حال حاضر شيوع چاقي در كشور 20 تا 25 درصد است كه به موازات آن مقاومت به انسولين هم افزايش مييابد و اين موضوع زنگ خطري براي ابتلا به ديابت نوع 2 است.
اين متخصص غدد و متابوليسم تصريح كرد: زمينه ژنتيكي در ابتلا به ديابت تاثير دارد اما بيتحركي، عوامل محيطي، فعاليت كم و پرخوري كه فاكتورهاي ابتلا به چاقي و افزايش مقاومت به انسولين در بدن فرد تاثير دارد.
وي افزود: وقتي از تحرك صحبت ميشود منظور اين نيست كه تمام افراد جامعه روزي چند ساعت فعاليتهاي شديد ورزشي را انجام دهند بلكه معمولاً يك ساعت پيادهروي در روز براي هر فرد مناسب است. البته بستگي به بيماري زمينهاي شخص هم دارد كه اگر فرد بيماري قلبي يا تنفسي داشته باشند نميتوانند به اين ميزان تحرك داشته باشند.
دلشاد گفت: ورزش در حدي توصيه ميشود كه بيمار به وزن ايدهآل خود برسد و براي اين منظور معمولاً نيم تا يك ساعت پيادهروي در روز توصيه ميشود.
تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: روند تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است. تغيير رنگ لثه، التهاب، قرمزي لثه و عقب نشيني لثه پاي در بيماران ديابتي ناشي از عفونت لثه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمد حسين خوشنويسان در مراسمي كه به مناسبت روز جهاني ديابت كه در بنياد امور بيماريهاي خاص برگزار شد، افزود: كافي بودن ترشحات بزاق دهان باعث شست و شوي طبيعي داخل دهان و مانع از اسيدي شدن فضاي داخل دهان و اطراف دندانها ميشود.
وي گفت: خشكي دهان، باعث غليظ شدن سطح اسيد داخل دهان و در نتيجه پوسيدگي دندانها ميشود. اين مشكل در بيماران مبتلا به ديابت بيشتر است و بهترين راه براي رفع اين مشكل نوشيدن زياد آب و جويدن آدامس است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: استفاده از دهان شويهها يا استفاده از محلول آب همراه با نمك نقش مؤثري در رفع خشكي دهان بيماران ديابتي دارد.
خوشنويسان افزود: يكي ديگر از مشكلات شايع در بيماران ديابتي بروز برفكهايي داخل دهان، روي زبان و اطراف دندانها و لثه است كه اين مشكل به علت مصرف برخي آنتي بيوتيكهاي مورد استفاده در بيماران ديابتي بروز ميكند.
وي گفت: افراد سيگاري 20 برابر افراد غير سيگاري در معرض ابتلا به بيماريهاي لثه قرار دارند و كشيدن سيگار مانع خون رساني درست به لثهها و بهبود زخمها در بيماران ديابتي ميشود.
خوشنويسان اضافه كرد: بيماران ديابتي كه در حفظ سلامت دهان خود تلاش ميكنند و قند خون خود را به طور منظم كنترل ميكنند، شانس بيشتري براي پيشگيري از بيماريهاي لثه و از دست ندادن دندانها دارند.
وي افزود: بيماران ديابتي براي حفظ سلامت دهان و دندان خود بايد به توصيههاي ضروري مانند كنترل منظم قند خون، مسواك زدن حداقل 2 بار در روز (بعد از صبحانه و قبل از خواب)، استفاده از خمير دندان فلورايددار، استفاده از نخ دندان بعد از مسواك شبانه، استفاده از دهان شويه يا آب نمك بعد از نخ دندان، ماساژ لثه با انگشت و مراجعه منظم به دندانپزشك توجه داشته باشند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اضافه كرد: روند تخريب و پوسيدگيهاي دندان در بيماران ديابتي شديدتر است. تغيير رنگ لثه، التهاب و قرمزي لثه و عقب نشيني لثه پاي دندانها در بيماران ديابتي ناشي از عفونت لثه است.
خوشنويسان با اشاره به اينكه كنترل نكردن قند خون به افزايش بيماريهاي دهان و دندان ميانجامد، گفت: دبابت كنترل نشده باعث ايجاد اختلال در ضايعات گلبولهاي سفيد بدن ميشود كه مهمترين عامل تشكيل دهنده سيستم دفاعي بدن در مقابله با عفونتهاي باكترييايي است.
مصرف شلغم به دفع سنگهاي مجاري ادراري كمك ميكند
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: شلغم ادرار آور است و باعث دفع سنگهاي مجاري ادراري ميشود. ميتواند بلورهاي اسيد اوريك خون را حل كرده و از دردهاي مفاصل و نقرس جلوگيري كند.
مريم مرادف در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: شلغم نه تنها از نظر داشتن ويتامين و خواص معدنياش ارزنده است، بلكه از نظر ساير ويژگيهاي غير غذايي هم سرآمد بوده و جزء سبزيهاي مهم شمرده ميشود.
وي گفت: ريشه شلغم يكي از منابع بسيار خوب ويتامين C است. برگ شغلم نيز منبع غني از ويتامين C و پيشسازهاي ويتامين A از جمله كاروتنوئيدها است كه همگي نقش آنتي اكسيداني قوي در بدن ايفا ميكنند.
اين متخصص تغذيه افزود: اين ريز مغذيهاي موجود در شلغم براي تشكيل بافت استخواني و بافت همبند ضروري هستند، بنابراين مصرف شلغم عامل موثري در حفظ سلامت استخوانها و مفاصل است و سرشار از پتاسيم و كلسيم است كه براي فشارخونيها بسيار مفيد ميتواند باشد.
مراداف گفت: يكي ديگر از تركيبات قابل توجه در اين سبزي فيبر است. فيبر باعث حجيم شدن مدفوع و دفع راحتتر و سريعتر آن شده، بنابراين خطر تماس مواد سرطانزا با سلولهاي روده را كمتر ميكند. با توجه به اينكه ريشه شلغم حاوي مقادير فراوان ويتامين C و برگ آن غني از پيشساز ويتامين A است. اين گياه در درمان بيماريهاي تنفسي خصوصاً سرماخوردگي مفيد است.
اين متخصص تغذيه افزود: شلغم برطرف كننده سرفه، نرم كننده سينه، معده و روده است و به علت داشتن ويتامين هاي A ،C بر نور چشم و قدرت بينايي ميافزايد. شلغم ادرار آور است و باعث دفع سنگهاي مجاري ادراري ميشود و ميتواند بلورهاي اسيد اوريك را حل كند و از دردهاي مفاصل و نقرس جلوگيري كند.
مراداف گفت: شلغم در درمان آسم و سرفههاي خلط دار مؤثر، ميكروب كش و ضد باكتري قوي است و مصرف آن به دليل داشتن مادهاي به نام تيوسياناد براي كساني كه مشكل تيروئيد دارند ضرر دارد.
وي افزود: ويتامين C بر اثر اكسيداسيون خيلي سريع از بين ميرود به همين دليل شلغم بهتر است به جاي آب پز، بخار پز شود زيرا ويتامين C محلول در آب است و بر اثر پختن از بين ميرود.
بررسي كارشناسي قانون سلامت روان تا يك ماه ديگر تمام ميشود
خبرگزاري فارس: كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت گفت: تا يك ماه ديگر كار كارشناسي لايحه قانون سلامت روان پايان مييابد و اين قانون به منظور اظهار نظر عمومي روي سايت وزارت بهداشت ميرود پس از آن قانون به دولت تقديم خواهد شد.
فيروزه جعفري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت:در حال حاضر قانون سلامت روان را از مركز اخلاق تاريخ پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران تحويل گرفتيم و مقرر شد تمام پيشنويس قوانين به منظور بررسيهاي نهايي به حوزه مدير كل دفتر حقوقي وزارت بهداشت سپرده شود.
وي افزود: پس از دريافت پاسخ از دفتر حقوقي وزارت بهداشت، قانون براي اظهار نظر عموم مردم روي سايت وزارت بهداشت قرار ميگيرد و پس از آن قانون از وزارت بهداشت به دولت ميرود كه اميدواريم كار با حمايت مردم و رسانهها به خوبي پيش رود.
پيشنويس قانون سلامت روان در 10 فصل و 107 ماده تدوين شده است كه كليات و تعاريف، خدمات بستري اختياري، بستري اجباري، درمان اجباري جامعهنگر، تشنجدرماني، مهار حركتي و جداسازي، قيمومت، گروههاي سني ويژه، بيمار رواني كيفري و مواد متفرقه فصلهاي اين پيشنويس را تشكيل ميدهد.