• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مطالب علمي در زمينه طب و پزشكي ، اخبار پزشكي ، مقالات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مدير كل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت منصوب شد


خبرگزاري فارس: طي حكمي از سوي احمد شيباني، معاون غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، محمدرضا شانه‌ساز پور شوشتري به عنوان مدير كل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذاو دارو منصوب شد.
A0155761.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين حكم آمده است: اميد است با استعانت از خداوند متعال در انجام وظايف و امور محوله از جمله ارتقاء سطح كيفي و كمي نظارت بر امور دارويي، برنامه‌ريزي در جهت دسترسي مردم به داروهاي مورد نياز، تسهيل در انجام و پاسخگويي به درخواست متقاضيان و مراجعان در چهارچوب قوانين و مقررات، تقويت و حمايت از توليدات داخل با رعايت اصول كيفي و كمي و همچنين بازنگري و اصلاح ضوابط و دستورالعمل‌هاي اجرايي جهت بهينه‌سازي ارائه خدمات در راستاي خدمت به مردم و **** مقدس جمهوري اسلام ايران موفق و مويد باشيد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
چاقي درمان كوتاه مدت ندارد


خبرگزاري فارس: دبير علمي دومين كنگره سراسري پيشگيري و درمان چاقي ايران گفت: چاقي درمان موقت و كوتاه مدت ندارد و ترويج روش‌هاي كوتاه مدت براي درمان چاقي نمي‌تواند بر پايه مستندات علمي استوار باشد.
A0576380.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، محمد ابراهيم خمسه، رئيس انستيتو غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي ايران با اعلام اين مطلب افزود: رويكرد موقت به درمان چاقي موثر نيست و در افراد مستعد به چاقي يا بيماران مبتلا به چاقي رژيم غذايي مناسب در كنار ورزش بايد همواره رعايت شود. بنابراين ترويج روش‌هاي كوتاه مدت براي درمان چاقي نمي‌تواند بر پايه مستندات علمي استوار باشد.
وي گفت: اگر چه آمار و اطلاعات دقيقي از ميزان شيوع اضافه وزن و چاقي در كشور نداريم اما اين عارضه نسبتاً شايعي در جهان و كشور ماست كه متأسفانه اطلاع رساني علمي و صحيح به منظور پيشگيري از آن و معرفي روش‌هاي علمي درمان چاقي به اندازه كافي انجام نمي‌شود. به همين علت زمينه براي بكارگيري روش‌هايي غير علمي توسط افراد غير مسئول فراهم مي‌شود.
وي ادامه داد: متأسفانه هنوز برخي توصيه‌هاي غير مستند و درمان‌هاي دارويي قديمي به كار گرفته مي‌شوند به همين علت تلاش مي‌شود در كنگره سالانه سراسري پيشگيري و درماني چاقي ايران آخرين اطلاعات و دستاوردهاي علمي در اين زمينه در اختيار جامعه پزشكي قرار گيرد.
خمسه‌اي گفت: در گذشته تصور بر اين بود كه بافت چربي فقط يك بافت ذخيره انرژي در بدن است. اما امروز مي‌دانيم كه بافت چربي مانند يك غده درون ريز در بدن عمل مي‌كند و موادي ترشخ مي‌كند كه باعث مقاومت بدن به اثر انسولين مي‌شود كه نتيجه نهايي آن بروز ديابت است و تغييراتي در جداره عروق به وجود مي‌آيد كه منجر به بروز تنگي عروق و بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي‌شود.
وي گفت: يكي از معيارهاي تشخيص استفاده از اندازه توده بدني است بدين معني كه عدد وزن به كيلوگرم را بر مجذور قد به متر تقسيم مي‌كنند اگر عدد حاصل زير 25 بود طبيعي است. بين 25 تا 35 فرد اضافه وزن دارد. اگر بيش از 30 باشد فرد چاق است و اگر بالاتر از 40 - 35 باشد فرد دچار چاقي شديد است، البته ممكن است توده بدني فرد، چاقي را نشان ندهد اما فرد دچار چاقي شكمي باشد كه خودچاقي شكمي اهميت ويژه‌اي در بروز بيماري ديابت و بيماري‌هاي قلبي - عروقي دارد.
وي افزود: درمان چاقي شامل رژيم غذايي، تغيير سبك زندگي، ورزش و تحرك و در صورت لزوم مصرف دارو است كه البته مصرف دارو در كنار رژيم غذايي و تغيير شيوه زندگي مي‌تواند در موارد خاص و براي مدت زمان مشخص و محدود به كار گرفته شود اما رعايت رژيم غذايي، تحرك و پياده روي مداوم پايه اصلي پيشگيري و درمان بوده و در افراد مستعد بايد به صورت هميشگي ادامه يابد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران اضافه كرد: انتخاب داروهاي موثر و مجاز در درمان چاقي بهتر است با توجه به عادات غذايي رايج در جامعه انجام شود مثلاً نمي‌توان تاثير مثبت دارويي را كه كشورهايي كه رژيم غذايي پرچرب دارند، نشانه موثر بودن همان دارو در جوامع شرقي كه رژيم غذايي پرچرب مصرف نمي‌كنند دانست. برداشتن چربي از يك ناحيه از بدن نيز هيچ كمكي به درمان چاقي و عوارض آن نمي‌كند، با اين حال شاهد اين هستيم كه انجام برخي فعاليت‌هاي غير علمي براي درمان چاقي رايج شده است و هزينه‌هاي هنگفتي به جامعه تحميل مي‌شود بدون آنكه ميزان تاثيرگذاري آنها بر اساس مستندات علمي به اثبات رسيده باشد.
خمسه‌اي گفت: در چاقي علاوه بر مسائل فيزيولوژيك جنبه‌هاي روانشناختي هم مهم است، چاقي با اختلالات خلقي ارتباط دارد. به همين علت در كنار متخصصان غدد و تغذيه بايد از مشاوره‌هاي روانشناسان نيز در درمان اين بيماري بهره جست. علاوه بر آن چاقي باعث مشكلاتي در سيستم عضلاني استخواني نيز مي‌شود. بسياري از افراد خيلي چاق با مشكلات در مفاصل پاها و كمر مواجه هستند و در صورتي كه بدون مشاوره همكاران طب فيزيكي شروع به ورزش نمايند ممكن است دچار مشكلاتي در مفاصل خود شوند كه تحرك لازم را از آنها سلب مي‌كند بنابراين درمان چاقي نيازمند همكاري يك تيم پزشكي شامل متخصص غدد، تغذيه، روانشناس و متخصص طب فيزيكي در كنار هم است.
وي اضافه كرد: تدوين پروتكل‌هاي استاندارد و علمي پيشگيري و درمان چاقي در كشور با همكاري متخصصان، انجمن‌هاي علمي و مسئولان ذيربط از اولويت‌هاي اصلي در اين زمينه است.
وي تأكيد كرد: هزينه پيشگيري و درمان چاقي در مقايسه با هزينه‌هاي هنگفت درمان عوارض و بيماريهاي ناشي از چاقي ناچيز است. ضمن اينكه كيفيت زندگي مردم را نيز بالا مي‌برد. بنابراين تأمين هزينه‌هاي مربوط در خصوص اطلاع رساني صحيح و ارائه راهكارهاي علمي مستند در مورد پيشگيري و درمان چاقي در نهايت به نفع سيستم درماني جامعه است.
دبير علمي دومين همايش سراسري چاقي ايران گفت: اهميت پيشگيري از چاقي زماني مشخص‌تر مي‌شود كه بدانيم در صورت بروز عوارض هزينه‌هاي زيادي به بيمار تحميل مي‌شود و همه عوارض بيماري چاقي قابل درمان قطعي نخواهد بود. بنابراين تدوين پروتكل جامع پيشگيري و درمان چاقي و ايجاد مراكز جامع ارائه دهنده اين خدمات اكنون يك ضرورت انكار ناپذير در كشور است و هزينه‌هاي **** سلامت كشور را نيز به ميزان بسيار زيادي كاهش مي‌دهد.
خمسه‌اي در پاسخ به اين پرسش كه چاقي و اضافه وزن چقدر در ايران شيوع دارد، گفت: ممكن است همكاران مركز بيماري‌هاي غير واگير وزارت بهداشت چنين اطلاعاتي را داشته باشند. اما آنچه مسلم است، چاقي در ايران مانند ساير كشورهاي جهان رو به گسترش است و متأسفانه بروز آن از بزرگسالي به سمت كودكي و نوجواني در حال تغيير است.
وي افزود: زندگي بدون تحرك و استفاده از سرگرمي‌هايي كه نياز به فعاليت بدني ندارند مانند: بازيهاي كامپيوتري و تماشاي تلويزيون در كنار گسترش روز افزون مصرف فست فودها و غذاهاي آماده و تنقلات باعث گسترش نگران كننده چاقي در نسل جديد شده است. بنابراين رسالت رسانه‌هاي عمومي تبليغ در جهت روش‌هايي زندگي سالم و تغذيه مناسب مي‌باشد مسلماً تدارك و تهيه امكانات ورزشي مناسب در سطح وسيع در كنار اطلاع رساني صحيح مي‌تواند نگرش مردم را به سمت روش‌هاي علمي پيشگيري و درمان چاقي معطوف كرده و امكان اجراي توصيه‌هاي علمي براي آنان را فراهم آورد.
دومين كنگره سراسري پيشگيري و درمان چاقي 5 تا 8 آبان در مركز همايش‌هاي رازي تهران برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف ‌آويشن باعث سقط جنين مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: مصرف آويشن در زنان باردار باعث سقط كننده جنين مي‌شود و مادران باردار بايد از مصرف آن خودداري كنند.
A0756704.jpg


مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: آويشن گياهي كوهستاني و معطر است كه تنوع زيادي دارد. اين گياه داراي طبيعتي گرم و خشك است و از آن معمولاً به عنوان ادويه براي طعم ‌دار كردن انواع غذاها و بعضي خوراك‌ها استفاده مي‌‌كنند.
وي گفت: اين گياه در كشور ما معمولاً به صورت خشك شده و پودر مورد استفاده قرار مي‌‌گيرد ولي در كشورهاي ديگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را نيز در غذا مصرف مي‌كنند زيرا آويشن تازه عطر و بوي بيشتري نسبت به نوع خشك آن دارد.
اين متخصص تغذيه افزود: آويشن براي تقويت اعصاب، درمان افسردگي، خستگي و بي‌خوابي مفيد است و باعث كاهش فشارخون و چربي خون مي‌شود. آويشن خاصيت ضد ميكروبي، ضد قارچي، ضد انگلي، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم‌هاي داخلي، ضد آلزايمر و قابض دارد.
صفوي گفت: مصرف آويشن به صورت جوشانده براي رفع تنگي نفس، برونشيت، سرفه، نفخ شكم ، سوءهاضمه، آسم ، سياه‌سرفه، سرگيجه، سردرد و زكام توصيه مي‌شود، براي اين منظور 10 گرم آويشن را در يك ليتر آب ريخته و جوشانده آن در طول روز مصرف شود.
وي گفت: آويشن سقط كننده جنين در مادران باردار محسوب مي‌شود بنابراين زنان باردار بايد از مصرف آن خودداري كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف مواد آرايشي باعث شكنندگي تارهاي مو مي‌شود


خبرگزاري فارس: عضو انجمن متخصصان پوست و مو ايران گفت: مصرف مواد آرايشي مانند انواع رنگ، مش، سفيد كننده‌ها، فر دائمي، برخي از شامپو‌ها و استفاده از سشوار ريزش مو ايجاد نمي‌كند اما باعث شكنندگي تارهاي مو مي‌شود.
A0756699.jpg


مريم انصار در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: زمينه ارثي نقش اساسي را در طاسي مو در مردان ايفا مي‌كند. مقدار هورمون در افرادي كه دچار طاسي سر مي‌شوند، با ساير افراد مشابه است، اما اين هورمون‌ها در نقاط خاصي از فرق سر آنان تجمع كرده و باعث سركوب پيازچه‌هاي مو مي‌شوند.
وي گفت: برخي از هورمون‌ها نظير هورمون تيروئيد نيز مي‌توانند بر روي موها تأثير داشته باشند. هيجان عاطفي ناگهاني مي‌تواند تحريك كننده طاسي منطقه‌اي (Alopecia Areata) يا ريزش موي موقت (Telogen Effluvium) شود.
عضو انجمن متخصصان پوست و مو ايران گفت: برخي از داروها نظير رقيق كننده‌هاي خون (داروهاي ضد انعقاد)، قرص‌هاي جلوگيري از بارداري، ضد افسردگي، داروهاي ضد تيروئيد يا داروهايي كه براي شيمي درماني به كار مي‌روند، نيز مي‌توانند باعث ريزش مو شوند.
انصار افزود: استفاده از انواع آرايش موي سر كه اعمال فشار زيادي به سر وارد مي‌كنند و سشوار مي‌توانند باعث شكنندگي و بي‌دوام شدن موي سر شود. شكننده شدن موها مي‌تواند بر اثر استفاده از شامپو و استفاده افراطي از مواد شيميايي مانند انواع رنگ، مش، سفيد كننده‌ها و فر دائمي ايجاد شود.
وي گفت: از آنجائي كه دلايل زيادي براي ريزش مو وجود دارد، تعيين دليل اصلي قبل از شروع درمان از اهميت زيادي برخوردار است. در حال حاضر 2 نوع دارو را مي‌توان براي جلوگيري از گسترش طاسي نوع مردانه شديد نام برد.
عضو انجمن متخصصان پوست و مو ايران اضافه كرد: داروي فيناسترايد براي خنثي سازي اثرات هورمون مردانه تستوسترون فعاليت مي‌كند كه اين دارو تنها با نسخه پزشك عرضه مي‌شود و نحوه مصرف آن از راه خوراكي است كه البته زنان باردار بايد از مصرف اين دارو خودداري كنند. وي همچنين افزود: داروي ماينوكسيديل كه آن را بر روي سر استعمال مي‌كنند، به طريق ممانعت از سركوب هورموني ريشه موها عمل مي‌كند. 2 داروي فوق از طريق تحريك شديد مجدد موها در ناحيه ريشه مو عمل مي‌‌كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
سن ابتلا به سرطان سينه در ايران 5 تا 10 سال پايين‌تر است


خبرگزاري فارس: دبير علمي پنجمين همايش انجمن سرطان ايران گفت: سرطان سينه اولين و شايع‌‌ترين سرطان زنان بعد از سرطان پوست در كشور است و سن ابتلا به اين بيماري در ميان زنان ايراني 5 تا 10 سال كمتر از ديگر كشورهاست.
A0527138.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس محمدرضا مير به مناسبت برپايي «پنجمين همايش انجمن سرطان ايران» كه 28 تا 30 مهر در مركز همايش‌هاي رازي تهران برپا مي‌شود سخن مي‌گفت با اعلام اين خبر افزود: هنوز دلايل پايين بودن سن ابتلا به سرطان سينه در ميان زنان ايراني به درستي مشخص نيست و مهمترين مسئوليت پژوهشگران ايران پژوهش درباره دلايل پايين آمدن سن ابتلا به سرطان پستان در كشور است.
وي همچنين از ضرورت ثبت دقيق سرطان به منظور انجام تحقيقات پژوهشي نام برد و گفت: حداكثر شيوع سن ابتلا به سرطان پستان در ديگر كشورها از نيمه‌هاي دهه 50 زندگي افراد آغاز مي‌شود. اين در حالي است كه شايع‌ترين سن ابتلا به سرطان پستان در ايران 40 تا 50 سالگي است.
مير از پريود زودرس، يائسگي ديرهنگام، اولين زايمان پس از 35 سالگي، نازايي، سابقه فاميلي درجه يك و عوامل تغذيه‌اي به عنوان عوامل خطرسازي نام برد كه در ابتلاي فرد به سرطان پستان نقش مهمي را ايفا مي‌كند.
به گفته دبير پنجمين كنگره انجمن سرطان ايران، سرطان‌هاي دستگاه گوارش از جمله مري پس از دهه 50 شيوع مي‌يابد و در دهه 60 تا 70 زندگي به حداكثر مي‌رسد.
وي ادامه داد: به دليل افزايش آگاهي در سطح جامعه و مراجعه داوطلبانه افراد در مراحل غيرپيشرفته سرطان مي‌توان با درمان‌هاي ساده و در مواردي جراحي‌هاي كوچك بدون آنكه فرد دچار نقض عضو شود نسبت به درمان اين افراد اقدام شود.
مير با اشاره به برپايي پنجمين همايش انجمن سرطان ايران اظهار داشت: در اين همايش دستاوردهاي محققان داخلي و خارج كشور در زمينه درمان انواع سرطان‌ها به متخصصان ارائه مي‌شود.
وي گفت: هدف از برپايي پنجمين همايش سالانه انجمن سرطان ايران ارائه جديدترين دستاوردها در زمينه درمان اين بيماري در كشور و آشنايي متخصصان اين رشته با تازه‌هاي تشخيص و درمان سرطان است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35

عضو انجمن متخصصان گوش،‌ گلو وبيني ايران در گفت‌وگو با فارس:
استفاده طولاني از «هندزفري» باعث آسيب غيرقابل برگشت گوش مي‌شود


خبرگزاري فارس: عضو انجمن متخصصان گوش،‌ گلو وبيني ايران گفت: استفاده از هندزفري با صداي بلند و طولاني به ويژه هندزفري‌هايي كه به داخل كانال گوش فرو مي‌رود موجب آسيب غيرقابل برگشت گوش مي‌شود.

A0561236.jpg



بهرام ملكوتي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: معيار مناسب‌بودن صداي هندزفري اين است كه اصلاً نبايد فرد كناري متوجه صداي هندزفري شود.
وي افزود: در صورتي كه فرد كناري صداي هندزفري را شنيد بايد دانست كه صداي آن براي گوش فرد آزاردهنده است و ميزان صدا به لحاظ فيزيك صوت حدود 80 تا 90 دسي‌بل است در حالي كه صداي عادي بين 50 تا 55 دسي‌بل است.
اين متخصص گوش،‌ گلو و بيني تصريح كرد: استفاده از هندزفري‌هاي جديد كه در داخل كانال گوش فرو مي‌رود آسيب فراوني به ميزان شنوايي گوش مي‌زند چرا كه فاصله آن با تا پرده گوش بسيار نزديك است و موجب مي‌شود فرد به طور هميشگي قسمتي از شنوايي خود را از دست دهد.
وي گفت: هندزفري‌هاي قديمي به دليل داشتن بالشتك مقداري هوا بين منبع صوتي و پرده گوش ايجاد مي‌كرد و كمتر به گوش صدمه مي‌زد ادامه داد.
وي اضافه كرد: در مورد آسيب به گوش از طريق هندزفري‌ها يكي موضوع شدت صدا مطرح است و ديگر زمان و مدت گوش‌دادن است كه اهميت دارد. چرا كه اگر مدت گوش‌دادن به موسيقي با صداي مناسب زياد باشد آسيب صوتي ايجاد خواهد شد.
ملكوتي خاطرنشان كرد: معيار اينكه متوجه شويم در يك محيط سر و صدا زياد است يا نه اين است كه اگر 2 نفر در فاصله يك متري با هم با صداي عادي صحبت كنند و متوجه حرف هم نشوند و مجبور شوند براي شنيدن صداي هم فرياد بزنند نشان‌دهنده اين است آلاينده صوتي در آن محيط به حد خطرناك رسيده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مادران باردار از مصرف مكمل امگا 3 خودداري كنند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: به دليل اينكه قرص‌هاي امگا3 عصاره‌اي از كبد ماهي است و كبد جايگاه جمع شدن سموم است. مادران باردار نبايد اين قرص‌ها را مصرف كنند زيرا سموم وارد خون آنان مي‌شود كه مي‌تواند براي جنين مضر باشد.
A0706974.jpg


مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: امگا 3 نوعي اسيد چرب غير اشباع است كه در زنجيره اتصالي كربن آن يك گروه كربوكسيل (COOH) و چندين پيوند 2گانه وجود دارد. علت نامگذاري آن، قرار گرفتن اولين باند دوگانه در بين اتم كربن‌هاي 3 و 4 در ساختمان شيميايي مولكول آن است و همين محل قرارگيري باند دوگانه باعث پيداشدن خواص بيوشيميايي امگا 3 مي‌شود.
وي گفت: امگا 3 در پيشگيري و درمان بسياري از بيماري‌ها مؤثر است. اين 2 اسيد چرب فقط در ماهي و روغن ماهي يافت مي‌شود و متأسفانه در كشور ما به ماهي و فرآورده‌هاي دريايي كمتر اهميت داده مي‌شود و تنها نقاط خاصي از كشور ما ( مناطق شمالي و جنوب كشور ) ماهي را در برنامه غذايي خود قرار مي‌دهند.
اين متخصص تغذيه افزود: فشار خون بالا يكي از علل مهم بيماري‌هاي قلبي- عروقي و آتروسكلروز، سكته‌هاي قلبي و مغزي است امروزه ثابت شده كه انجام ورزش‌هاي سبك به همراه مصرف اسيد چرب امگا 3 به صورت يك برنامه دائمي و منظم مي‌تواند در كاهش فشار خون بالا و تنظيم آن بسيار مفيد باشد.
مرادف اضافه كرد: امگا3 باعث كاهش احتمال لخته شدن خون در رگ‌ها و در كاهش بيماري‌هاي التهابي مثل آلرژي، آتيروروماتيد و آسم، اگزما اثرات مثبت دارند. باعث كاهش تري‌گليسيريد و چربي مضر خون مي‌شود.
وي گفت: زنان باردار نبايد از قرص‌هاي امگا3 استفاده كنند. به دليل اينكه قرص‌هاي امگا3 عصاره‌اي از كبد ماهي است و كبد جايگاه جمع شدن سموم است و مادران باردار با استفاده از اين قرص‌ها سموم وارد خون آنان مي‌شود كه مي‌تواند براي جنين آن مضر باشد.
مراداف اضافه كرد: مادران باردار به جاي استفاده از قرص‌هاي امگا3 از مواد غذايي كه سرشار از اين ويتامين مي‌توانند استفاده كنند. امگا3مي‌تواند در سيستم تكامل بينايي، عصبي و مغزي جنين مفيد باشد و مادران باردار با مصرف مواد غذايي امگا3 باعث باهوش‌تر شدن نوزاد خود مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مركز توانبخشي هلال‌احمر در جنوب تهران افتتاح مي‌شود


خبرگزاري فارس: معاون درمان و توانبخشي جمعيت هلال‌احمر استان تهران از افتتاح مركز توانبخشي اين جمعيت در شهرستان ري به عنوان مركز پوشش دهنده بيماران جسمي و حركتي در جنوب تهران خبر داد.
A0502644.jpg


ناصر چرخ‌ساز در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: سومين مركز توانبخشي جمعيت هلال‌احمر در استان تهران سه‌شنبه 28 مهر سال جاري با حضور مديران ارشد جمعيت افتتاح خواهد شد.
وي افزود: در مركز توانبخشي جمعيت هلال‌احمر شهرستان ري خدمات درماني فيزيوتراپي، كار درماني، ارتوپدي فني و اورتز و پروتز به مراجعان ارائه مي‌شود.
چرخ‌ساز اظهار داشت: طبق نيازسنجي كه در شهرستان ري جهت پذيرش بيماران جسمي و حركتي صورت گرفته است، اين مركز در شيفت‌هاي صبح مطابق با ساعات اداري كشور به مراجعان خدمات درماني ارائه مي‌كند.
وي افزود: خدمات كفش طبي نيز از ديگر برنامه‌هاي مركز توانبخشي شهرستان ري خواهد بود.
چرخ‌ساز خاطرنشان كرد: مركز توانبخشي شهرستان‌ ري در صورت استقبال و مراجعه بيشتر ظرفيت و پتانسيل دو شيفت كردن ساعات خدمات رساني را دارد.
چرخ‌ساز با اشاره به اينكه مراكز توانبخشي هلال‌احمر با ارائه خدمات درماني براي بيماران جسمي و حركتي به خصوص جانبازان و معلولان توانسته است اعتماد جامعه را جهت پذيرش اين نوع بيماران جلب كند، گفت: اين مراكز با توانايي بالاي علمي و پژوهشي، موقعيتي را ايجاد كرده است تا قشر آسيب‌پذير جامعه نيز جهت رفاه حالشان برخي درمان‌ها را با هزينه‌هاي بسيار كمتر نسبت به مراكز ديگر انجام دهند و بعضاً در مواردي به صورت رايگان پوشش داده شوند.
سومين مركز توانبخشي جمعيت هلال احمر در شهرستان ري هفتادمين مركز توانبخشي جمعيت در سطح كشور است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رشد 77 درصدي پاسخ‌دهي خط ملي اعتياد


خبرگزاري فارس: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر از رشد 77 درصدي پاسخ‌دهي خط ملي مشاوره اعتياد به سوالات مردم طي 7 ماه گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعتياد يكي از مشكلات اساسي جوامع امروزي است و در كشور ما وجود اين معضل و تلاش در جهت افزايش آگاهي اقشار مختلف جامعه نياز به راه‌اندازي سامانه‌اي به نام "خط ملي اعتياد " را به عنوان راهكاري مناسب براي پيشگيري از سوء مصرف مواد و درمان اعتياد نمايان ساخت تا مردم بتوانند از تمام نقاط كشور به‌صورت رايگان در كوتاه‌ترين زمان، اطلاعات مفيدي را كسب كنند.
اين گزارش مي‌افزايد: با راه‌اندازي خط ملي مشاوره اعتياد در تمام استان‌ها طي 7 ماه گذشته اطلاع‌رساني و داده‌پردازي چشمگيري براي تصميم‌سازي، سياستگذاري، راهنمايي و مشاوره مردم در زمينه كاهش و پيشگيري از اعتياد صورت گرفت كه از جمله عوامل مؤثر در آشنايي مردم نسبت به اين سامانه مي‌توان به اطلاع‌رساني صدا و سيما (62 درصد)، دوستان (29 درصد) و اطلاع‌رساني پليس 110 (9 درصد) اشاره كرد.
در اين گزارش آمده است: يكي از خدمات خط ملي مشاوره اعتياد، ارجاع تماس گيرندگان به مراكز بازتواني و ترك اعتيادِ داراي مجوز رسمي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است، بانك اطلاعاتي اين مراكز در رايانه‌هاي خط ملي مشاوره اعتياد موجود است و تماس‌گيرندگان بر اساس محل سكونت، محل كار يا منطقه دلخواه ارجاع داده مي‌شوند.
اين گزارش اضافه مي‌كند: در شهريور امسال فهرست نشاني مراكز ترك اعتياد سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از سوي ستاد به مركز خط ملي اعتياد ارسال شد كه در حال حاضر، بازنگري بانك اطلاعاتي مراكز درماني در خط ملي مشاوره اعتياد، بر اساس اين فهرست ادامه دارد.
در ادامه اين گزارش آمده است: علاوه بر مراكز بازتواني و ترك اعتياد، نشاني كمپ‌ها و مراكز اجتماع درمان مدار (TC)در بانك اطلاعاتي مركز خط ملي اعتياد موجود است كه در صورت لزوم و بر اساس نوع مشكل، تماس گيرندگان به اين مراكز ارجاع داده مي‌شوند.
همچنين مراكز بهبودي و بازتواني كوتاه مدت (كمپ‌ها) با مراكز درمان و بازتواني اعتياد تحت نظارت سازمان بهزيستي به‌طور مستمر و نزديك در ارتباط هستند تا در مواقع لزوم از كمك،‌ همكاري و خدمات تخصصي يكديگر بهره‌ گيرند، در حال حاضر 43 كمپ با مجوز رسمي سازمان بهزيستي كشور فعاليت دارند و نشاني آنها در خط ملي اعتياد ثبت شده است تا در صورت درخواست تماس گيرنده نشاني آنها در اختيار وي قرار گيرد.
بر اساس اين گزارش همزمان با راه‌اندازي اين سامانه، طرح "ارزيابي خدمات خط ملي اعتياد " تدوين شد. انجام طرح‌هاي ارزشيابي مستلزم شروع فعاليت مركز و ادامه آن حداقل به مدت نيمسال است و اين طرح از ابتداي آذر امسال اجرا خواهد شد،‌ همچنين تدوين طرح "تهيه محتواي 200 پاسخ به سؤالات شايع " نيز به پايان رسيده كه اميد است از آذر اجرا شود.
اين گزارش اضافه مي‌كند: از آغاز فعاليت مركز خط ملي اعتياد (4 اسفند 1387) تا پايان شهريور امسال، 304 هزار و 215 نفر با اين سامانه تماس گرفته‌اند و در شهريور ماه نيز پ53 هزار و 973 نفر تماس داشته‌اند كه در مجموع به 77 درصد تماس‌ها پاسخ داده شده است. همچنين ميزان پاسخ‌دهي خط ملي اعتياد طي 7 ماه گذشته از 17درصد به 77 درصد، سير صعودي داشته است.
بر اساس اين گزارش سئوالات شايع تماس گيرندگان در اين ماه شامل معرفي مراكز درماني، آگاهي براي كمك به فرد معتاد، درخواست راهنمايي در مورد نشانه‌ها و عوارض مواد بويژه مواد جديد و درخواست راهنمايي و مشاوره براي پيشگيري از مصرف مواد اعتيادآور بوده است.در ماه شهريور 74 درصد زنان و 26 درصد مردان با اين سامانه تماس گرفته‌اند كه از نظر سطح تحصيلات بيشترين آمار، مربوط به افراد داراي مدرك ديپلم (43 درصد) و بيشترين تماس‌ها از سوي افراد خانه‌دار (57 درصد) بوده است. همچنين 31 درصد تماس گيرندگان مصرف كننده بوده‌اند.
اين گزارش مي‌افزايد: بيشترين تماس‌ها به ترتيب از استان‌هاي خراسان، فارس و اصفهان و كمترين تماس‌ها از استان‌هاي يزد، سيستان و بلوچستان و چهارمحال و بختياري و 69 درصد كل تماس‌ها مربوط به استان تهران بوده است.
بيشترين مواد مصرفي بر اساس فرم‌هاي تكميل شده در ماه شهريور به ترتيب ترياك، كراك و شيشه بود. آمار 6 ماه قبل حاكي از آمار بالاي مصرف كراك و شيشه بوده در حالي كه در تماس گيرندگان شهريور، ترياك بيشترين ماده مصرفي در بين تماس گيرندگان بوده است.
در اين گزارش آمده است: در حال حاضر تعداد 43 مداخله‌گر در مركز خط ملي اعتياد فعاليت دارند و اين سامانه هر روز از ساعت 8 صبح تا 8 شب فعال است و مداخله‌گران در 3 شيفت چهار ساعته پاسخگوي سئوالات مردم هستند. همچنين در اين ماه 48 درصد از خدمات ارائه شده مربوط به مداخله‌هاي راهنمايي درماني، 8 درصد به راهكارهاي پيشگيري و 44 درصد ارجاع به مراكز ترك اعتياد بوده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رونوشت جدیدی از ژن MBNL2 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کشف شد

شیراز - خبرگزاری مهر: برای اولین بار در دنیا رونوشت جدیدی از ژن MBNL2 توسط گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز کشف شد. به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، کاشف این ژن ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: رونوشت ژن MBNL2 در 21 مهر ماه جاری با شماره GQ906534 در بانک جهانی ژن ثبت شده است.
مجید فردایی تصریح کرد: این ژن در بیماری دیستروفی عضلانی نقش مهمی دارد که با کشف آن گامی جدید در درمان این بیماری در دنیا برداشته می شود.
وی همچنین متذکر شد: مکانیزم مولکولی بیماریها از اهمیت فوق العاده ای برای درمان آنها برخوردار بوده که با یافتن فرمهای مختلف رونوشت یک ژن، اطلاعات دقیق تری از مکانیزم مولکولی بیماری کسب خواهد شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در حال حاضر درمانی برای بیماری دیستروفی عضلانی وجود ندارد اما با کشف این ژن و رونوشت آن امکان کسب اطلاعات دقیق تری در مورد آن میسر می شود، کشف رونوشت ژن MBNL2 موجب کد شدن پروتئینی جدید با 362 اسید آمینه خواهد شد که این پروتئین نیز با شماره ACX49758.1 در بانک پروتین ثبت شده است.
فردایی از "نسترن فرج زاده" دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی به عنوان همکار این پروژه تحقیقاتی نام برد و خاطرنشان کرد: این موفقیت پس از گذشت دو سال از راه اندازی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز کسب شده که امیدواریم با حمایت مسئولان شاهد کسب موفقیتهای بیشتری توسط این گروه باشیم.
به گزارش مهر، ژن مذکور در سال 2002 توسط دکتر فردایی کشف شده بود که وی موفق به کشف رونوشت جدید از آن در سال جاری شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تصاویر شگفت انگیز جهان پزشکی/ دانه مرغ بهشت، قلب برنجی و جنین موش!

موسسه Wellcome که موسسه ای خیریه در زمینه انجام تحقیقات پزشکی است سالانه رقابتهایی را به منظور تعیین برترین و خلاقانه ترین تصاویر علوم پزشکی، اجتماعی، بیولوژی و بهداشت برگزار می کند که 19 برنده سال 2009 خود را معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، برترینهای عکاسی پزشکی جهان توسط موسسه خیریه Wellcome معرفی شده اند که 10 تصویر برتر این برندگان در گزارش این هفته قاب دانش در مهر معرفی می شوند.​
478336_orig.jpg
تصویری از میکروذرات انتقال دارو، پوششهای پلیمری که داروها را به نقاط تعیین شده بدن هدایت می کنند
478338_orig.jpg
بافت روده باریک موش که توسط رنگدانه های فلورسانت رنگ آمیزی شده اند
478339_orig.jpg
ساختار کریستالی مشهور مسکن جهان (آسپیرین)
478344_orig.jpg
پرتره پروفسور هارولد کروتو برنده نوبل شیمی 1996 کاشف مولکولهای کروی فلورین
478346_orig.jpg
فیبرهای عصبی حسگر در فولیکول مو که عامل ایجاد حس حرکت، فشار و درد هستند
478340_orig.jpg
دانه گیاه بومی آفریقای جنوبی "مرغ بهشت" که به دلیل گلهای نارنجی و آبی رنگش این نام را بر آن نهاده اند
478342_orig.jpg
حیاتی ترین شبکه های بدن یا مویرگها که وظیفه اکسیژن رسانی را به اندامها به عهده دارند
478345_orig.jpg
طرح دیجیتالی از قلبی مکانیکی از جنس فلز برنج که تمامی عروق و ماهیچه های آن به خوبی نمایش داده شده است
478341_orig.jpg
بخشی از نسوج کبد موش که شبکه های مویرگی و سلولهای فعال کبد را نمایان کرده است
478343_orig.jpg
مدل سه بعدی جنین 14 روزه موش که با کمک تکنیک بازسازی سه بعدی میکروسکوپی ایجاد شده است
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
پرهيز از بكارگيري واژه‌هاي تحقير آميز باعث انگ زدايي از بيماران رواني مي‌شود


خبرگزاري فارس: رئيس انجمن مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن گفت: افزايش اطلاعات جامعه درباره اختلالات رواني و پرهيز از به كاربردن كلمات تحقيرآميز مانند ديوانه، خل و مجنون مهمترين راهكار براي انگ‌زدايي از بيماران رواني است.
A0222471.jpg


حميد طاهرخاني در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: افزايش اطلاعات جامعه و به ويژه كساني كه وظيفه اطلاع‌رساني درباره اختلالات رواني دارند، پرهيز از به كاربردن كلمات تحقيرآميز مانند ديوانه، خل و مجنون و مبارزه با هر افسانه يا فهم نادرستي در مورد اختلالات رواني مانند انتساب خشونت‌ها و رفتارهائي كه در بسياري از اين بيماران وجود ندارد از مهمترين راهكارهاي انگ‌زدايي از بيماران رواني است.
وي ادامه داد: عوامل اجتماعي مانند فقر و محيط زندگي ايجاد كننده بيماري نيستند بلكه به بروز يا شدت آن كمك مي‌كند. به عنوان مثال دو نفر كه استعداد افسردگي يكساني را دارند ولي يكي در محيط پرتنش و يكي در محيطي آرام‌تر زندگي مي‌كند، احتمال بروز افسردگي در فرد اول بيشتر است.
وي گفت: علت بسياري ازاختلالات رواني ناشناخته است اما به نظر مي‌رسد چنانچه فرد زمينه بيماري را داشته و با ساير شرايط استرس‌زا همراه باشد بيماري، خود را زود يا با شدت بيشتري نشان مي‌دهد.
وي با اشاره به اينكه معمولاً عوامل اجتماعي ايجادكننده بيماري نيست بلكه به بروز يا شدت آن كمك مي‌كند افزود: به طورمثال دو نفر ممكن است به يك ميزان استعداد افسردگي را داشته باشند ولي يكي در يك محيط پرتنش خانوادگي زندگي مي‌كند و ديگري درمحيطي آرام‌تر، مسلماً احتمال بروز افسردگي و شديدبودن آن در فرد اول بيشتر است.
طاهرخاني تصريح كرد: نكته مهم اين است كه سلامت روان به همه جامعه مربوط است، نه فقط به كساني كه از بيماري‌هاي رواني رنج مي‌برند. سلامت روان شامل افزايش توانايي‌هاي افراد و جامعه و قادرسازي آنها در دستيابي به اهداف مورد نظر است. متأسفانه هنوز هم در بخش عظيمي از جامعه به سلامت روان و بيماري رواني به اندازه سلامت جسماني و بيماري جسمي اهميت داده نمي‌شود و مورد بي‌توجهي و غفلت قرار مي‌گيرد و اينجاست كه نقش عوامل اجتماعي در سلامت روان اهميت خود را نشان مي دهد.
اين متخصص روانپزشكي ادامه داد: مردم بايد توجه كنند هرچند دولت ها نسبت به ارتقاء سلامت داراي وظيفه هستند ولي درحال حاضر تفكر غالب در دنيا اين است كه بايد به جامعه كمك كرد تا در راه ارتقاء سلامت روان خودش بكوشد.
وي گفت: ارتقاي سلامت به مردم كمك مي‌كند تا مردم مشاركت بيشتري در سلامتشان داشته باشند. بنابراين ارتقاي سلامت به بالابردن كيفيت زندگي و ايجاد فرصت‌هايي براي سالم‌تر زيستن تكيه دارد نه فقط تخفيف و كاهش علايم بيماري. عوامل رواني اجتماعي مانند تغذيه مناسب، ورزش كافي، عدم مصرف سيگار بر سطح سلامتي در زندگي تاثير مثبت مي‌گذارد.
رئيس انجمن مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن درباره انگ بيماران رواني خاطرنشان كرد: هرتلاشي براي برچسب‌زدن به گروهي از مردم به عنوان اينكه كمتر از ديگران قابل احترام هستند، انگ محسوب مي‌شود كه نشانه شرمساري و بدنامي است و موجب تبعيض و طرد افراد مي‌شود.
طاهرخاني ادامه داد: با اينكه در طي سالها، بسياري از اشكال انگ در زمينه جنسيت، مذهب، نژاد و معلوليت جسمي در جامعه كاهش يافته ولي اختلالات رواني هنوز متأثر از عدم درك، تعصب، سردرگمي و ترس است. بسياري از بيماران عنوان مي‌كنند كه انگ ناشي از بيماري رواني سخت‌تر از تحمل خود بيماري است.
وي افزود: متأسفانه عموم جامعه تمايلي براي كمك به اين بيماران ندارد و كسي به آنان كار نمي‌دهد. اين افراد كم‌كم توسط خانواده و اطرافيان طرد مي‌شوند كه نتيجه آن اين است كه اكثراً به واسطه بي‌توجهي، به طور كافي درمان و مراقبت دريافت نمي‌كنند و در پايان بيماري با شدت بيشتري ادامه مي‌يابد.
طاهرخاني تصريح كرد: بيشتر بيماران با اختلالات اعصاب و روان چنانچه تحت مراقبت دقيق باشند و داروهاي خود را به موقع مصرف كنند مي‌توانند مانند يك فرد عادي در جامعه زندگي كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
خود درماني در شكم دردهاي كودكان موجب تشديد بيماري مي‌شود


خبرگزاري فارس: عضو هيئت مديره انجمن علمي جراحان عمومي ايران گفت: خود درماني در شكم دردهاي اورژانسي كودكان باعث حادتر شدن بيماري كودك مي‌شود.
A0702692.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس بهزاد رحماني، افزود: برخي والدين در برخورد با شكم دردهاي اورژانسي كودكان با عناويني چون دستورات طب سنتي به خود درماني پرداخته و با انجام كارهاي مخاطره آميز مانند تجويز ملين‌ها مانند روغن زيتون و روغن كوچك، دادن خاكشير و گل ختمي و يا گرم كردن ناحيه شكم و استفاده از كيسه آب گرم و در برخي مواقع استفاده از مسكن‌هاي موجود در منزل، كودك را با مشكلات حادتري مواجه مي‌كنند.
عضو كميته علمي چهارمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي ايران گفت: اورژانس‌هاي شكم و لگن يكي از مسائل مبتلا به جامعه كنوني است و به عنوان مثال اگر يك شكم درد در يك كودك 2 ساله را اورژانس شكم و لگن تلقي كنيم، قاعدتاً اولين كساني كه با اين مسئله اورژانسي برخورد مي‌كنند پدر و مادر هستند كه در خط اول برخورد قرار دارند و اگر دچار اشتباه رفتاري شوند مي‌توانند باعث تغيير سرنوشت بيمار شوند.
رحماني برخي تظاهرات شكم دردهاي اورژانسي را شامل، درد، بي‌اشتهايي، تهوع، استفراغ، تب و لرز برشمرد و افزود: با آنكه بسياري از شكم دردها داراي اهميت جراحي نيستند ولي لازم است بين اين گونه شكم دردها و مواردي كه انديكاسيون جراحي دارند تفكيك داده شود و با خود درماني، مسئله درمان بيمار به مخاطره انداخته نشود.
وي به والدين توصيه كرد به محض مواجه شدن با شكم دردهاي اورژانسي به پزشك مراجعه كنند و بدين ترتيب با استفاده از روش‌هاي موجود تشخيصي مانند آزمايش خون، سونوگرافي، سي‌تي‌اسكن، MRI و معاينات تخصصي توسط پزشكي، راه را براي درماني مناسب همواره كنند.
رحماني بحث اورژانس‌هاي شكم و لگن را محور اصلي چهارمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي ايران عنوان كرد و افزود: در اين كنگره كه با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه علوم پزشكي ارتش، انستيتو كانسر، انجمن پزشكان عمومي، انجمن پرستاري، انجمن طب اورژانس، اورژانس كشوري و سازمان انتقال خون ايران از 18 آذر به مدت سه روز در مركز همايش‌هاي رازي برگزار مي‌شود. مباحثي چون موارد اورژانس شكم و لگن ناشي از تصادفات و بيماري‌ها، حاملگي‌هاي خارج از رحم، پارگي زخم‌هاي معده و اثني عشر، آپانديسيت و همچنين مشكلات عروقي ناحيه شكم و لگن مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
هجدهمين كنگره پروتز دندان 13 آبان برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: هجدهمين كنگره علمي سالانه پروتز دندان به همراه نمايشگاه مواد و تجهيزات لابراتوراي از سوي جامعه دندانسازي ايران در مجموعه فرهنگي - ورزشي تلاش (وزارت كار و امور اجتماعي) برپا مي‌شود.
A0104420.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس رضا جلالوند، مدير عامل جامعه دندانسازان ايراني با اعلام اين خبر افزود: ارتقاي سطح تحصيلي تكنسين‌هاي پروتز دندان به كارشناسي، فضاسازي علمي - آموزش و ايجاد زمينه تبادل دانش و تكنيك‌هاي نوين ساخت پروتزهاي دنداني در كنار عرضه نوآوري تكنيك‌هاي ساخت پروتزهاي دنداني، مواد و تجهيزات جديد از جمله دستاوردهايي است كه در اين كنگره سه روزه مطرح خواهد شد.
جلالوند ادامه داد: رعايت نكردن اصول بهداشت از سوي برخي مراكز دندانپزشكي و ارسال قالب‌هاي آلوده به بزاق و خون به لابراتورها به ويژه همكاري برخي از دندانپزشكان با لابراتوارهاي غير مجاز فاقد پروانه تأسيس كه كنترل و نظارتي بر آنها نمي‌شود. ضريب خسارت و صدمات جبران ناپذير را به جامعه افزايش داده است.
وي گفت: از مباحث مهم ديگري كه لابراتوارهاي دندانسازي با آن درگير هستند. بحث كنترل عفونت‌هاست. زيرا همان طور كه مي‌دانيم، رعايت نشدن موارد بهداشتي در لابراتوارها به ويژه لابراتوارهايي كه متأسفانه زيرزميني و غير مجاز به فعاليت مشغولند، صدمات جبران ناپذيري را به سلامت جامعه تحميل مي‌كند كه در اين كنگره راهكاري كنترل عفونت در لابراتورها و يافتن راهكارهاي برخورد با لابراتورهاي غير مجاز مورد بحث و تبادل نظر اعضاي جامعه دندانسازان ايران و مسئولان وزارت بهداشت قرار مي‌گيرد.
مدير عامل جامعه دندانسازان ايران ادامه داد: قوانين چيدن دندان و مراحل مختلف ساخت پروتز كامل، مراحل خاص لابراتورهاي ايمپلنت‌هاي دنداني، نحوه استفاده از كامپوزيت‌‌هاي پيشرفته در ايمپلنت، مراحل ساخت‌ راهنماي راديوگرافي توسط تكنولوژيست دندان، بررسي دلايل ناموفق بودن ايمپلنت‌هاي دنداني و سهم جرايم در عمل‌هاي ناموفق و ... از جمله موضوعاتي است كه قرار است متخصصان رشته پروتز و نيز تكنسين‌هاي دندانسازي در مورد آن به بحث و تبادل نظر بپردازند.
وي يادآور شد: همزمان با اين كنگره چهارمين دوره بازآموزي پروتز دندان با هدف آشنايي بيشتر موسسان لابراتورهاي پروتز دندان با دستاوردهاي جديد، كسب آموزش‌هاي نوين و شركت در كلاس‌هاي بازآموزي سالانه و نيز دريافت گواهينامه براي تجديد اعتبار پروانه تأسيس برگزار مي‌شود.
جلالوند تصريح كرد: از آنجا كه موفقيت عمل ايمپلنت (كاشت دندان) منوط به همكاري دندانپزشكان و تكنسين‌هاي شاغل در لابراتورهاست و به ويژه در سالهاي اخير بكارگيري روش‌هاي طراحي پروتز به وسيله كامپيوتر (كدكم) سبب سهولت و دقت طراحي در پروتزهاي ساخته شده توسط تكنسين ها شده، آشنايي متخصصان پروتز با اين تكنيك مي‌تواند در جهت ارتقاي دانش اين رشته بسيار موثر باشد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف روغن دانه كتان باعث تنظيم هورمون‌هاي بدن مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: مصرف دانه كتان براي درمان نامنظمي قاعدگي، در تنظيم و ترشح هورمون‌ها و افزايش قدرت بينايي مفيد و به دليل داشتن فيبر زياد مليني مناسب براي درمان يبوست است.
A0757078.jpg


مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: تخم كتان دانه‌هاي درشت، شبيه كنجد و رنگ پوسته آن قهوه‌اي تيره با پوسته‌ سفت و يكي از بهترين منابع اسيد چرب امگا3 است.
وي گفت: امگا 3 در غذاهاي مختلف مانند ماهي و تخم كتان وجود دارد. امگا 3 موجود در اين 2 نوع غذا با هم تفاوت چشمگيري داشته و عملكرد آنها در بدن يكسان نيست. مصرف دانه كتان براي درمان نامنظمي قاعدگي، در تنظيم و ترشح هورمون‌ها و افزايش قدرت بينايي مفيد و به دليل داشتن فيبر زياد مليني مناسب براي درمان يبوست است.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: به طور كلي روغن دانه كتان حاوي55 درصد اسيد چرب امگا 3 است كه از نظر كميت بالاترين رقم را در بين غذاها دارد. از نظر خواص غذايي، دانه كتان علاوه بر اسيد چرب امگا 3 حاوي مقدار زيادي فيبر با كيفيت بالا، منگنز، فولات (نوعي ويتامين B )، ويتامين B6 ، منيزيوم، فسفر و مس است.
مراداف افزود: دانه كتان در بازار به صورت خام و بو داده وجود دارد. تخم كتان را مي‌توان همراه با سوپ، شير و ماست مصرف كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بلعيدن غذا در دوران سالمندي باعث چاقي مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: بلعيدن غذا بدون جويدن كافي منجر به چاقي و مشكلات گوارشي در سالمندان مي‌شود و افرادي كه اصلاً امكان جويدن ندارند بايد غذا را با قاشق و چنگال تا حد امكان نرم و خرد و سپس مصرف كنند.
A0756261.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمود اطروشي، متخصص تغذيه درباره تغذيه در دوران سالمندي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: دوران سالمندي حساس‌ترين دوره‌ زندگي هر انساني محسوب مي‌شود و سالمندان نيز جزء گروه‌هاي آسيب پذير جامعه طبقه‌بندي مي‌شوند. در دوران سالمندي بايد به نكاتي از قبيل فعاليت بدني، بيماري‌هاي شايع، داروهاي مصرفي و تغذيه توجه كرد زيرا افراد سالمند بيشتر در معرض سوء تغذيه، سرطان‌ها، سكته‌ها و بيماري‌هاي مزمن قرار دارند. مشكلات قلبي، عروقي و فشار خون در دوران سالمندي به خصوص در زنان يائسه شايع است و نداشتن فعاليت بدني در سالمندان باعث بروز بيماري‌هاي قلبي مي‌شود.

*اشتها و لذت افراد از غذا خوردن در اين دوره كاهش پيدا مي‌كند

اين متخصص تغذيه افزود: با افزايش سن حس بويايي و چشايي افراد كاهش پيدا مي‌كند كه اين عامل باعث كاهش لذت افراد از غذاي مصرفي و كاهش اشتهاي آنها مي‌شود و اين عامل يكي از مشكلات اصلي دوران سالمندي محسوب مي‌شود. پيشنهاد مي‌شود كه وعده‌هاي غذايي سالمندان در 5 تا 6 وعده و با حجم كم مصرف شود تا افراد سالمند بتوانند نياز انرژي خود در طول روز را برطرف كنند و بايد در وعده‌هاي غذايي اين افراد از مواد غذايي مورد علاقه آن‌ها استفاده شود تا ميل به غذا در افراد سالمند ايجاد شود.

* به ازاي هر 10 سال افزايش سن 2 تا 3 درصد از عضلات افراد به چربي تبديل مي‌شود

اين متخصص تغذيه گفت: به ازاي هر 10 سال افزايش سن 2 تا 3 درصد از عضلات افراد به چربي تبديل مي‌شود بنابراين در دوران سالمندي قسمت بزرگي از عضلات بدن تبديل به چربي شده‌اند كه اين عامل باعث افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي مزمن نظير بيماري‌هاي قلب و عروق، ديابت و چاقي مي‌شود.

*فعاليت بدني توده عضلاني بدن را افزايش مي‌دهد

وي اضافه كرد: براي پيشگيري از اين عامل بايد افراد مسن به ورزش‌هاي سبك نظير شنا، دوچرخه سواري، پياده‌روي و نرمش تشويق شوند زيرا فعاليت بدني توده عضلاني بدن را افزايش مي‌دهد.
اطروشي افزود: خرابي دندان‌ها و از دست دادن آنها و استفاده از دندان مصنوعي يكي ديگر از مشكلات رايج در بين سالمندان است كه منجر به كاهش دريافت مواد غذايي و حذف برخي گروه‌هاي غذايي نظير گوشت‌ها، ميوه‌ها و نان از سبد غذايي فرد مي‌شود كه عوارض خاص خود را دارد.

*بلعيدن غذا بدون جويدن كافي منجر به چاقي و مشكلات گوارشي مي‌شود

اين متخصص تغذيه گفت: به افراد سالمند توصيه مي‌شود از پوره، ‌گوشت نرم، آبگوشت، سوپ و آش مقوي مصرف كنند و سعي كنند غذاي خود را تا حد امكان بجوند زيرا بلعيدن غذا بدون جويدن كافي منجر به چاقي و مشكلات گوارشي مي‌شود و افرادي كه اصلاً امكان جويدن ندارند غذا را با قاشق و چنگال تا حد امكان نرم و خرد كرده سپس مصرف كنند.
وي گفت: مشكلات قلبي، عروقي و فشار خون در اين دوران به خصوص در مردان و زنان يائسه شايع است كه ريشه در ژنتيك، عدم فعاليت بدني، استرس‌هاي شغلي، بيماري‌هاي زمينه‌اي نظير ديابت، فشار، چاقي و تغذيه در زندگي گذشته افراد دارد.

*كمبود ويتامين در دوران سالمندي باعث آلزايمر مي‌شود

وي گفت: كمبود ويتامين‌هاي C، E‌، B1، B6 ،B12 ،آهن، روي و اسيد فوليك در بروز بيماري‌هاي عصبي نظير آلزايمر و پاركينسون تاثيرگذار است. بيماري‌هايي نظير آلزايمر و پاركينسون در سنين سالمندي بيشتر اتفاق مي‌افتد و از دلايل اصلي وقوع اين بيماري‌ها تماس با مواد سمي و زمينه‌‌ ارثي است. تحقيقات نشان داده كه كمبود ويتامين‌هاي C، E‌، B1، B6 ،B12 ،آهن، روي و اسيد فوليك در بروز اين بيمارها تاثيرگذار است.

*كاهش فعاليت و جذب كلسيم باعث مشكلات استخواني سالمندان مي‌شود

وي گفت: كاهش املاح استخواني در سالمندان به دليل كاهش فعاليت، كاهش جذب كلسيم و ويتامين D است كه يكي از دلايل اصلي مشكلات استخواني افراد سالمند محسوب مي‌شود. براي پيشگيري يا درمان اين بيمار‌ي‌ها مصرف 3 تا 4 واحد لبنيات كم‌چرب در روز، افزايش سطح فعاليت بدني، استفاده از غذاهاي حاوي پروتئين و كلسيم بالا نظير گوشت‌ها، تركيب غلات و حبوبات نظير عدس پلو، لوبيا پلو، آش جو يا تركيب غلات با لبنيات مثل شيربرنج، سوپ‌ جو يا شير، نان و پنير و گردو و جوشانده استخوان گاو يا گوسفند در محلو‌ل‌هاي اسيدي نظير سركه و آبليمو توصيه مي‌شود.
اطروشي اضافه كرد: كلسيم نيز علاوه بر لبنيات در بادام، فندق، سبزي‌هاي برگ سبز، برگ مو، كلم، لوبيا، نخود و ماهي به خصوص ساردين و كيلكا وجود دارد و براي برخي افراد مصرف مكمل كلسيم و D3 ضروري است.
وي گفت: براي دريافت ويتامين D علاوه بر سبزي‌ها و ماهي بهترين راه، قرار گرفتن مستقيم در معرض نور آفتاب به مدت 5تا 10دقيقه در روز بدون پوشش است.
اين متخصص تغذيه معتقد است: براي پيشگيري از التهابات مفصلي و شكستگي استخوان‌ها استفاده از عسل، ميوه تازه، مكمل كلسيم، ويتامين D ، لستين و اسيد چرب امگا 3 توصيه مي‌شود و در پيشگيري از بيماري‌هاي مفصلي و استخواني در خصوص افراد سالمند چاق، كاهش وزن است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
60 درصد منايع آب‌هاي زيرزميني و سطحي كشور آلوده است


خبرگزاري فارس: رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس گفت: 60 درصد منايع آب‌هاي زيرزميني و سطحي در كشور آلوده است.
A0247197.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس،‌ محمدرضا تابش در سومين همايش تخصصي مهندسي محيط زيست گفت: به طور كلي بشر در سال‌هاي خير با اقداماتي كه انجام داده است باعث آلودگي آب‌هاي زيرزميني شده است.
وي افزود: امروزه محيط زيست به عنوان يك معيار سنجش براي حكمراني خوب مد نظر است. به همين منظور بايد توجه بيشتري به اين شاخص و معيار داشته باشيم.
رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس تصريح كرد: در اين راستا،‌ مديريت محيط زيست به عنوان يك ابزار براي پيشبرد اهداف و برنامه‌ريزي مناسب در كشور مطرح است. بنابراين اجراي كامل برنامه توسعه پنجم مي‌تواند تاحدي خلأهاي موجود در بحث محيط زيست را پر كند.
وي گفت: بر اساس مشاهدات مي‌توان پيش‌بيني كرد كه در سال 2016 ، ميزان خسارت سالانه وارد به محيط زيست در كشور به 16 ميليارد دلار برسد و فرسايش خاك يك درصد از حجم آب‌هاي ذخيره شده در پشت سدها را كاهش ‌دهد.
تابش افزود: همچنين روزانه بيش از 50 هزار تن زباله در مناطق شهري توليد مي‌شود كه متأسفانه تنها 10 هزار تن از اين مقدار، دفع بهداشتي مي‌شوند كه براي اين مسائل بايد فكر اساسي شود.
وي خاطرنشان كرد: در همين راستا، ساختار مديريتي در سازمان محيط زيست نياز به بازنگري جدي دارد. همچنين اگر صندوق محيط زيست تشكيل شود، مي‌تواند نقش مهمي را در بحث محيط زيست داشته باشد.
رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس گفت: اگر مسئولان تصميم بر تغيير قوانين موجود در بحث محيط زيست را داشته باشند، انتظار مي‌رود كه اين قوانين طوري تنظيم شوند كه متناسب با نيازهاي بشر و سياست‌هاي جامعه صورت گيرد تا بتوانيم كاستي‌ها را در اين موضوع برطرف كنيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مصرف گردو از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگيري مي‌كند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: گردو به دليل داشتن 2 اسيد چرب ضروري كاهش دهنده كلسترول بد است به همين علت مصرف گردو از لخته شدن خون در رگ‌ها و امراض قلبي جلوگيري مي‌كند.
A0754752.jpg


مرتضي صفوي در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در قديم از شاخه‌هاي درخت گردو براي درمان تورم غدد، زونا و زخم‌ها استفاده مي‌كردند. همچنين از روغن گردو براي رفع مشكلات روده‌اي مصرف مي‌شد.
اين متخصص تغذيه افزود: استفاده‌هاي ديگر گردو در طبخ غذاها و شيريني‌ها است. از روغن آن‌ها در تهيه وارتيش، رنگ‌هاي نقاشي و صنايع آرايشي، از رنگ پوست گردو در رنگ مو و كدر كردن رنگ پوست، از پودر پوست گردو و به عنوان پركننده بعضي قسمت‌هاي ساختمان و اسباب بازي‌ها استفاده مي‌كنند.
صفوي اضافه كرد: مغز گردو داراي حدود 3 تا 4 درصد آب، 60 درصد روغن مايع كه حاوي 2 اسيد چرب ضروري آلفالينولئيك اسيد (ALA) به ميزان 2/3 درصد، و لينولئيك اسيد (LA) به ميزان 32 درصد و دانه گردو حاوي 700 كيلوكالري در هر 100 گرم است.
وي افزود: ميزان پروتئين دانه گردو 15 تا 20 گرم درصد گرم و حاوي مقدار كمي تانن است. مواد معدني در 100گرم گردو كه شامل املاح مختلف هستند، شامل آهن و «روي» هركدام به ميزان 3 ميلي گرم، سديم 2 ميلي گرم، سلنيم يك ميلي گرم و كلسيم، منيزيم، پتاسيم، مس و فسفر و از بيشترين ويتامين‌هاي گردو مي‌توان ويتامين C و E را نام برد و حاوي مقداري فيبر است.
صفوي افزود: تركيبات مهم و متعدد موجود در گردو حاكي از ارزشمند بودن آن و نشان دهنده خواص و اثرات وسيع آن است. گردو داراي خاصيت ضدميكروبي، ضدقارچ و ضدكرم به خصوص كرم‌هاي گرد و پهن، در كاهش التهاب ورم‌ها از جمله آرتريت روماتئوئيد نيز مؤثر و روغن گردو داراي اثرات درمان زخم، التيام تاول، ضد آفتاب سوختگي و بعضي مشكلات پوستي است.
وي افزود: تحقيقي در چين نشان داد كه روغن گردو در درد گوش مياني اثراتي مشابه با نئومايسين را داراست. در قديم از روغن گردو به عنوان رفع كوليك و مشكلات روده‌اي استفاده مي‌كردند. در درمان اسهال و هموروئيد مفيد بوده است.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: گردو منبع مغذي بسيار خوب و حاوي مواد متنوع، كالري و فيبر است و به دليل داشتن 2 اسيد چرب ضروري ذكر شده، به عنوان كاهش دهنده كلسترول شناخته شده است. داراي اثرات كاهش لخته شدن خون و جلوگيري كننده از امراض قلبي است.
وي گفت: يك تحقيق نشان داده است كه افرادي با رژيم حاوي گردو، 12 درصد كاهش كلسترول را داشته‌اند. آزمايش ديگري همين مسئله را در زنان حاوي همين رژيم نشان داده است. تحقيق ديگري در فرانسه بر روي 793 نفر در سنين 18 تا 65 ساله انجام شده كه كاهش كلسترول خون آن‌ها، با مصرف گردو صورت گرفته است و مطالعه ديگري نشان داد كه مصرف 78 گرم گردو در روز در 21 نفر مرد، كاهش چربي خون را به دنبال داشته است.
صفوي افزود: يكي ديگر از تركيبات مهم، ژوگلون (Juglone) بوده كه تقريباً در همه گياهان خانواده گردو وجود داشته، ولي براي اسب سمي است. همين ماده ممكن است در تعداد كمي از افراد ايجاد حساسيت كند. گزارشهايي از ايجاد حساسيت پوستي در تعداد كمي از افراد در تماس با پوست و چوب گردو وجود دارد و تعداد انگشت شماري از افراد با خوردن گردو حساسيت نشان مي‌دهند.

4_8807201268_L600.jpg


1_8807201268_L600.jpg
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
زندگي با معلولان نخاعي، عاشقي است


خبرگزاري فارس: انجمن معلولان ضايعات نخاعي استان تهران ‌سه‌شنبه‌ها مملو از عشق عاشقاني است كه بي‌دريغ تمام تلاش خود را براي ياري به معلولان ضايعات نخاعي كه سالهايي از عمر خود را روي صندلي‌ چرخدار گذرانده‌اند صرف مي‌كنند.
A0657890.jpg


به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس اگر براي تهيه گزارش به انجمن معلولان ضايع نخاعي در ميدان سلماس رفته باشي آن قدر فضاي حاكم بر انجمن تو را مي‌گيرد كه ساعت‌ها بدون اين‌كه متوجه گذر زمان باشي، غرق بزرگي عشق عاشقاني مي‌شوي كه در آن‌جا با تو گفت‌وگو مي‌كنند.
فضاي كوچك اما مملو از عشق و محبت؛ خانواده‌اي كه بدون هيچ چشمداشتي مشغول كمك به بيماران و هدايت آن‌ها براي زخم بستر هستند. پزشك پيري كه خودش بيمار است اما عاشقانه بيماران را درمان مي‌كند و جواناني كه شايد اگر آنها را بيرون از اين مركز ببيني تصورش را هم نمي‌كني كه اين‌گونه اوقات خود را صرف كمك‌كردن به معلولان كنند.
مرتضي فقط 25 سال دارد ولي‌ از موقعي كه خودش را شناخته وقت‌هاي بيكاريش را با معلولان ضايعات نخاعي و ايتام گذرانده، خودش مي‌گويد: 7 سال پيش حدود ساعت 5/3 صبح بود كه با دوستانم در پارك گفت‌وگو نشسته بوديم و مي‌گفتيم و مي‌خنديدم كه اتوبوس كهريزك از جلوي ما رد شد من شماره‌ روي اتوبوس در ذهنم ماند كه هنوز هم در ذهنم مرور مي‌شود 55201616 . فرداي آن روز زنگ زدم و از آن روز با كهريزك و از آنجا هم با انجمن ضايعات نخاعي استان آشنا شدم.
هاشم60 ساله با خانواده‌اش در اين مركز مشغول كمك به معلولان هستند. همسرش براي معلولان غذا پخته بود و دختر و پسرش به دكتر مريخي در درمان زخم بستر معلولان كمك مي‌كردند و افراد ديگري كه هر كدام به نحوي به ياري اين معلولان مي‌شتابند و ... .
اميرحسين 26 ساله يكي ديگر از جواناني است كه به معلولان انجمن كمك مي‌كند و هر بار كه معلولي احتياج به حمام داشت بعد از رسولي، پيرمرد مهرباني كه سالهاست به اين كار مشغول است امير‌حسين، مرتضي،‌ سهيل و ... را مي‌شناسد و به آنها زنگ مي‌زند.

*هزار معلول ضايعه نخاعي تحت پوشش انجمن

اديب، رئيس انجمن حمايت از معلولان ضايعه نخاعي مي‌گويد: سه شنبه‌ها در محل انجمن كلينيك زخم بستر وجود دارد كه بزرگترين مشكل ضايعه نخاعي‌ها است و بر اثر زياد نشستن ايجاد مي‌شود. اين كلينيك اقدام به درمان و پانسمان رايگان زخم بستر بيماران ضايعه نخاعي مي‌كند و پانسمان آنها را عوض مي‌كند. افرادي هستند كه به علت زخم بستر به قطع عضو هم رسيده‌‌اند و دو پاي خود را از دست داده‌اند.
وي مي‌افزايد: بيشتر معلولان ضايعه نخاعي از طريق بهزيستي با اينجا آشنا مي‌شوند. انجمن خصوصي است و سال 80 تأسيس شده است. اين مكان با كمك خيرين خريداري شده است اما كوچك است و نياز به فضاي بزرگتر دارد. اما از نظر مالي مشكل داريم.
اديب ادامه مي‌دهد: توانستيم از طريق تعامل با سفارت ژاپن وسايل خاص توانبخشي ضايعات نخاعي بگيريم ولي مجبور شديم به علت كمبود مكان و فضا دستگاه‌ها را به يك مركز فيزيوتراپ خاص ضايعات نخاعي ببريم و بيماران خود را براي انجام فيزيوتراپي و اقدامات توانبخشي به آنجا ببريم.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر، هزار عضو در انجمن وجود دارند اضافه مي‌كند: خدمات به مبتلايان ضايعات نخاعي هر روز و با تقسيم‌بندي مختلف انجام مي‌شود كه به عنوان مثال دوشنبه‌ها يك هفته در ميان يك روانپزشك كه خودش ضايعه نخاعي بوده است بيماران را ويزيت مي‌كند و سه‌شنبه‌ها كميته درمان فعال است. خدمات فرهنگي و كلاس‌هاي آموزشي براي جلوگيري از ابتلا به زخم بستر و بيماري‌هاي عفوني مثانه و كليه است و بروشورهاي پزشكي براي پيشگيري از بيماري‌هاي عفوني را بين بيماران پخش مي‌كنيم.
اديب تصريح مي‌كند: كميته خدمات رفاهي كه در سال2 مرتبه به بچه‌ها ارزاق شامل گوشت شكر و مرغ و روغن هنگام عيد و ماه رمضان مي‌دهيم كه هر بار به 300 تا 400 نفر از بيماران تعلق مي‌گيرد. اول مهر نيز لوازم تحرير به اين معلولان مي‌دهيم. در 6 ماه اول سال به 8 تا 10 تشك روهو كه مخصوص روي ويلچر و براي جلوگيري از زخم بستر است در اختيار آنها قرار داديم كه قيمت آنها حدود 70 تا 80 هزار تومان است و برنامه داريم. 10 تا 15 تشك ديگر در اختيار افراد بي‌بضاعت تا آخر سال قرار دهيم.
وي مي‌افزايد: همه سني در اين انجمن هستند. كمترين سن 4 سال و بيشترين سن حدود 70 سال است. افرادي در انجمن وجود دارد كه 37 سال ضايعه نخاعي هستند. بيشترين بچه‌هاي ضايعه نخاعي تصادفي هستند و پس از آن بيماري‌هاي ويروسي و مادرزادي مانند مننگوسل كه نخاع كامل نمي‌شود و پاها فلج مي‌‌ماند است به اين انجمن مراجعه مي‌كنند.
اديب كه خود يكي از معلولان ضايع نخاعي است مي‌گويد: اردوهاي تفريحي براي معلولان برگزار مي‌كنيم كه امسال تابستان ضايعه نخاعي‌ها را به لواسان برديم. در كميته حمايتي كمك‌هاي نقدي و غير نقدي بلاعوض مي‌دهيم تا 200 هزار تومان هم به بعضي از معلولان كمك بلاعوض مي‌كنيم.

*خيلي وقت است كه رنگ پارك‌ها را نديديم

رئيس انجمن حمايت از معلولان ضايع نخاعي مي‌گويد: نيازمند كمك‌هاي خيرين هستيم چرا كه به هرنسبت كمك‌ها بيشتر شود خدمات ارائه شده بيشتر خواهد بود. مسائل اجتماعي يك ضايعه نخاعي خيلي زياد است. در مورد اياب‌ و ذهاب يك ضايعه نخاعي بايد گفت كه ماشين مناسب نداريم و بايد با آژانس رفت و آمد كنيم چرا كه اتوبوس‌ها و وسايل نقليه براي ما مناسب‌سازي نشده است. چند شركت وابسته به بهزيستي هستند كه آژانس‌هاي ويژه‌اي براي معلولان در اختيار دارند اما تعداد آنها بسيار كم است و براي استفاده بايد 48 ساعت قبل هماهنگي كنيم كه اگر ماشين باشد براي 48 ساعت بعد سرويس دهد آن هم بيشتر براي درمان. اما اگر بخواهيم براي اياب و ذهاب بيرون برويم با وجود ماشين‌هاي گاز سوز كه صندوق عقب آنها ويلچر نمي‌توان قرارداد خيلي سخت است.
وي مي‌افزايد: شهر نامناسب است و از خيلي از امكانات برخوردار نيستيم. يك معلول ضايعه نخاعي به عنوان يك شهروند خيلي سخت زندگي مي‌كند از عابر بانك‌ها گرفته تا پارك‌ها. چرا كه جلوي ورودي همه پارك‌ها ميله‌هايي براي جلوگيري از ورود موتورسيكلت‌ها نصب كرده‌اند و معلولان نمي‌توانند وارد شوند. بسياري از پياده‌روها ميله دارند. گذشته از اينكه پل نيست و بعضي از پياده‌روها هم خراب است. حتي گاهي اوقات دندانها را از دست مي‌دهيم به علت اينكه دندانپزشكي بدون پله پيدا نكنيم. مواردي كه حتي از افراد عادي مشكلي نداشته باشد.
اديب مي‌گويد: با شهرداري‌ها از جمله شهرداري‌ منطقه 6 ارتباط گرفتيم و رودرو صحبت كرديم اما شهردار ارجاع داد به مديريت اجتماعي آنها هم ارجاع دادند به معاونت سلامت و در آخر هم هيچ. از اتوبوس‌هاي شهري و مترو هم نمي‌توانيم استفاده كنيم. شايد يك يا 2 سينما براي ما قابل استفاده باشد.
وي اضافه مي‌كند: حتي خود شهرداري‌ها به نحوي است كه نمي‌توانيم وارد شويم. و اگر جايي براي ورود معلولان مي‌گذارند شيب آن خيلي تند است و در آخر هم وعده‌ها در حد وعده و حرف باقي مي‌ماند و به عمل تبديل نمي‌شود.
اديب ادامه مي‌دهد: افراد عضو اين انجمن بيشتر از جنوب شهر مي‌آيند. پزشكي كه كار پانسمان زخم بستر را انجام مي‌دهد به طور رايگان حدود 7 سال است كه اينجا كار مي‌كند. كمك‌هاي خيرين بيشتر مقطعي است. 200 تا 300 نفر از معلولان تحت پوشش خيرين هستند كه مبلغ آنها هم كم است.

* با درمان معلولان آرامش مي‌گيرم

دكتر مريخي كه سه‌شنبه‌ها معلولان ضايعه نخاعي را به طور رايگان درمان مي‌كند مي‌گويد: در اينجا زخم‌هاي بيماران معلول را معاينه كرده و سپس با توجه به نوع زخم پانسمان مي‌كنيم. فقط سه شنبه‌ها به طور رايگان انجام مي‌دهيم. من 28 سال است با معلولان ضايعات نخاعي جنگ كار مي‌كنم.
وقتي اين كار را انجام مي‌دهم آنقدر آرامش به دست مي‌آورم كه وصف‌كردني نيست. هر سه‌شنبه 10 تا 18 نفر اين كار را مي‌كنم.

*انجمن به پزشكان خير نيازمند است

رستمي از اعضاي اين انجمن مي‌گويد: در حال حاضر اين انجمن با توجه به منابع مالي محدود نياز به پزشكان خيري دارد كه اين معلولان را ياري دهد.

*معلولان شهروندان غريبه تهران هستند

يك معلول ضايعه نخاعي مي‌گويد: مشكل اصلي ما زخم بستر است كه خيلي عذابمان مي‌دهد. هر جا مي‌رويم دارويي به ما مي‌دهند كه اثر آن معلوم نيست. در حال حاضر زير نظر بهزيستي هستم. براي مسكن زنان سرپرست خانوار در اولويت هستند اما سؤال من اين است كه آيا بايد ما بميريم و بعد زنان ما سرپرست خانوار شوند و از تسهيلات مسكن استفاده كنند.
وي ادامه مي‌دهد: ماشين اياب و ذهاب براي معلولان وجود ندارد البته بهزيستي ماشين‌هايي ويژه معلولان وجود دارد كه فقط در امر درمان استفاده مي‌شود. شهر مناسب‌سازي نشده است و اتوبوس‌ها هم همين طور. براي سوارشدن در اتوبوس بايد از چند نفر كمك بگيرم.در بسياري از پياده‌روها ميله‌هايي براي جلوگيري از ورود موتورسيكلت وجود دارد كه ورود معلولان را نيز غيرممكن مي‌كند.
معلول ضايعه نخاعي ديگر كه از 27 سال پيش روي ويلچر مي‌نشيند مي‌گويد: زخم بستر من خوب نمي‌شود. هر هفته 35 هزار تومان براي هزينه پانسمان مي‌كنم در حالي كه دريافتي من از بهزيستي 50 هزار تومان است و بقيه هزينه‌هايم را از دختر و پسرم مي‌گيرم. نمي‌دانم اگر آنها را نداشتم چه مي‌كردم.
وي مي‌افزايد: در حال حاضر منزلي براي زندگي ندارم. اثاث‌هايم منزل خواهرم است و دخترم خانه پدرم زندگي مي‌كند. همسر و ديگر فرزندانم منزل برادر خانمم هستند. مسئولان بهزيستي هم پس از بارها رفت‌و‌آمد گفتند كه بايد 5 ميليون تومان به حساب بريزم. آن مبلغ را قرض كردم و 3 ماه است كه به حساب ريختم اما بهزيستي جواب مي‌دهد خانه تا اطلاع ثانوي موجود نيست.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
7 ميليون نفر در انگليس نشانه‌هاي اوليه ديابت دارند


خبرگزاري فارس: مدير ارشد انجمن ديابتي‌هاي انگلستان گفت: بسيار تعجب‌آور است كه 7 ميليون‌ نفر در اين كشور مبتلا به ديابت پنهان هستند.
A0143805.jpg


به گزارش باشگاه خبري فارس«توانا»، بر اساس پيش‌بيني‌هاي انجام شده، ميليون‌ها نفر در انگلستان به ديابت پنهان مبتلا هستند و احتمال ابتلا به ديابت كامل نوع 2 در اين افراد 15 برابر بيشتر است.
در ديابت پنهان قند خون بيمار از حد نرمال بالاتر است اما اين مقدار قند خون به اندازه‌اي نيست كه به عنوان بيماري ديابت شناخته شود.
در اين شرايط ممكن است در حالي كه علائم ديابت كامل ديده نمي‌شود، صدمات بلندمدتي به قلب و سيستم گردش خون بيمار وارد شود.
داگلاس اسمالوود، مدير ارشد انجمن ديابتي‌هاي انگلستان گفت: معمولاً ديابت پنهان پيش‌زمينه ابتلا به ديابت نوع 2 است. ابتلا به ديابت نوع 2 مي‌تواند منجر به عوارض درازمدتي مانند بيماري‌هاي قلبي، ايست قلبي، از كارافتادگي كليه‌ها، قطع عضو و نابينايي شود. تشخيص و آموزش افراد مبتلا به ديابت پنهان يك امر حياتي است و آغاز شيوه زندگي سالم براي بسياري از اين افراد دير نيست و مي‌تواند خطر ابتلا به نوع پيشرفته ( ديابت نوع2) را كاهش دهد.
آمار جديد نشان مي‌دهد: بيش از 145 هزار مورد جديد و اكثراً مبتلا به ديابت نوع 2 در سال گذشته تشخيص داده شده است.
معمولاً با كاهش وزن، رژيم غذايي سالم و افزايش فعاليت بدني مي‌توان از ديابت پنهان پيشگيري كرد.
 
بالا