Persiana
مدیر بازنشسته
سلام سلام، صد سلام به از اين سلام
مونده بودم که اين 3000 مين پستم رو کجا بفرستم که ثبت در تاريخ بشه، ديدم اينجا به عنوان نخستين تاپيکي که با تبريکات بسيار و جشن و پايکوبي هاي فراوان به همت ملکه ي بزرگوار و وزراي اعظم مرز 300 صفحه رو رد کرده از همه جا بهتره
پس به همين مناسبت ميمون و فرخنده مي خوام يک انيميشن وطني معرفي کنم که خودم هم نمي دونم چي هست!!! انيميشن "جمشيد و خورشيد":
مونده بودم که اين 3000 مين پستم رو کجا بفرستم که ثبت در تاريخ بشه، ديدم اينجا به عنوان نخستين تاپيکي که با تبريکات بسيار و جشن و پايکوبي هاي فراوان به همت ملکه ي بزرگوار و وزراي اعظم مرز 300 صفحه رو رد کرده از همه جا بهتره
پس به همين مناسبت ميمون و فرخنده مي خوام يک انيميشن وطني معرفي کنم که خودم هم نمي دونم چي هست!!! انيميشن "جمشيد و خورشيد":
جمشيد و خورشيد
Jamshid and Khorshid
خلاصه داستان:
ناقلان اخبار و طوطيان شکر شکن شيرين گفتار چنين حکايت کرده اند که در گذشته هاي دور شاهزاده خانمي بوده به نام خورشيد و پسري به نام جمشيد که سخت دلباخته ي دختر پادشاه شده بوده. خورشيد خانم براي خودش به خوبي و خوشي در قصر زندگي مي کرده تا اينکه پدر پادشاه تصميم مي گيره شوهري براي او و جانشني براي خودش انتخاب کند. مسابقه اي بين شاهزادگان اقصي نقاط کشور ترتيب داده مي شود تا داماد و وارث تاج تاج و تخت آينده مشخص گردد. خورشيد اين مسابقه را نمي پسندد، از قصر فرار مي کند و در جنگل اسير گرگ ها مي شود. جمشيد، خورشيد را نجات مي دهد و به کلبه خود مي برد. رفته رفته خورشيد هم به جمشيد دل مي بندد. اما منجم دربار خورشيد را پيدا مي کند و سربازها به کلبه جمشيد هجوم مي برند و باقي ماجرا هم در جايي يافت نشد که بفهميم بعدش چه شد!!
توضيحات و مشخصات:
اين انيميشن رو استوديو رسانه ي فرد توليد کرده و کارگردانش بهروز يغمائيان (که انيميشن "خورشيد مصر" را در کارنامه اش دارد و "جمشيد و خورشيد" دومين کار بلند او محسوب مي شود) و تهيه کنندگيش بر عهده ي نادر يغمائيان بوده است. نويسنده ي آن در جايي علي فياض منش و در جاي ديگر فريدون فرهودي معرفي شده است و هنرپيشگان سر شناسي همچون پرويز پرستويي، امين حيايي، ترانه عليدوستي، ثريا قاسمي، رامبد جوان، حبيب رضايي و چنگيز جليلوند به جاي شخصيت هاي اين انيميشن ايفاي نقش کرده اند.
اجراي 4 ترانه ي اين اثر نيز بر عهده ي امين حيايي بوده (که احتمالا نقش جمشيد را هم ايفا کرده است).
انيماتورها هم شهرام خوارزمي، مسعود مؤمني، صادق جوادي و علي واعظي هستند.
و اما نکات جالب توجه:
اين انيميشن به گفته ي برخي 3 و برخي ديگر 4 سال پيش (در ويکيپديا جزو فيلم هاي ساخته شده در سال 1383 جاي گرفته) با هزينه ي 500 ميليون تومان تهيه شده و در بيستمين دوره جشنواره فيلم کودکان و نوجوانان که آخرين دوره برگزاري اين جشنواره در اصفهان محسوب مي شود نيز شرکت داشته است. پس از آن اثري از آثار آن و اينکه جايي اکران بشود يا نشود و غيره در جريان نبوده تا اينکه اين فيلم دينگوري پينگوري 300 ساخته و اکران شد و داد و بيداد ملت در اومد و حس وطن پرستي همه شعله ور شد که آخر چرا ما هيچ چيزي براي مقابله با اينا نداريم (که واقعا هم خب نداريم)، جماعت ديدند از اين همه توليدات در پيت عربيشون فقط اين، يک مورد از نوادر است که داستاني ايراني دارد و اينجا بود که خبر از اکران گسترده ي آن در داخل و خارج ايران (جشنواره فيلم کن) شد و يک سري صحبت هايي در رابطه با فرهنگ ما و تاريخ ايران باستان (که ايناش خوب بود) و يک سري حرف هاي گودرز و شقايقي و غيره هم به دنبالش!
حالا من کاري به استفاده ي ابزاري و مسايل سياسي و ايناش که بعضي جاها مطرح شده بود ندارم، با توجه به عکس هاي موجود و داستان و غيره، به نظرم انيميشن زيبا و جالب و قابل توجهي مياد که ارزش دست کم يک بار ديدن رو داره، پس بي صبرانه منتظرم که يا فيلمش در بياد و يا تو سينمايي جايي اکران شه که من سينما گريز برم و ببينمش!! پس لطفا" اگر کسي اطلاعات کامل و مبسوطي در اين زمينه دارد بنده رو بي خبر نگذارد، پيشاپيش بسيار سپاسگذارم ^_^
منابع و مطالب:
سايت رسمي "جمشيد و خورشيد" (رسانه فرد) ---> البته من اسم آفيشال روش گذاشتم ولي ببينيدش، جالبه. تکه هاييشو به صورت فلش نمايش ميده، يه Play Movie هم داره که من نتونستم ببينم
300 و جمشيد و خورشيد (سايت ايران انيميشن)
اخبار سينمايي سايت سوره
«جمشيد و خورشيد» عليه فيلم «300» به نمايش در ميآيد
خوشبيني، بلندپروازي يا عوامفريبي؟ (تهران امروز)
Worldwide Screening Of 'Jamshid-Khorshid' (Radio Javan)
300 و جمشيد و خورشيد (سايت ايران انيميشن)
اخبار سينمايي سايت سوره
«جمشيد و خورشيد» عليه فيلم «300» به نمايش در ميآيد
خوشبيني، بلندپروازي يا عوامفريبي؟ (تهران امروز)
Worldwide Screening Of 'Jamshid-Khorshid' (Radio Javan)
...