سلام همه دوستان عزيز
. دوست عزيزمان آقاي Ehsan_Old اشكالي را در راهنماي من يافتند و به من اطلاع دادند. بسيار ممنون ازايشان كه اينچنين دقيق مطالب را مطالعه مينمايند و اشكالات احتمالي را به اطلاع من ميرسانند. دوستان ديگر هم اگر با موردي بر خورد نمودند لطفن در همين تاپيك مطرح نمايند.ممنون.
. در راهنما و در صفحه 19، بخش "اصطلاحات شبكههاي P2P" معني كلمه Leecher را ناقص نوشتهام. معني كاملتر آن در زير آوردهام:
. در شبكه هاي BitTorrent به Peerهايي كه پس از دريافت كامل يك فايل و تبديل شدن به يك Seeder، آن فايل را از ليست اشتراكهاي برنامه Client خود خارج ميكنند تا ديگران نتوانند آن را دريافت نمايند، به آنها Leecher ميگويند. البته كاربراني نيز كه فقط فايل دونلود كرده و هيچ فايلي را به اشتراك و براي Upload شدن ديگران نميگذارند نيز باز Leecher محسوب ميشوند.
. در اولين فرصت اين تغيير را در راهنما انجام ميدهم. اگر نياز به توضيح بيشتر داشتيد، ميتوانيد در PM زير كه گفتگوي من با دوستمان Ehsan_Old عزيز هست، مطالعه فرماييد. اگر هم شما در اين زمينه نظر ديگري داشتيد لطفن مطرح نماييد.
به نقل از Ehsan_old :
با سلام و سپاس فراوان
تو اين مقاله در صفحه 19 براي كلمه Leeches، فكر ميكنم در معني آن اصلاحي صورت بگيره بهتره. چون Leechers ها كساني هستند كه دارن فايلي رو دانلود ميكنند و به اجبار از فايل ناتمامشون هم آپلود صورت ميگيره
به عبارتي نوعي Seed هستند.
منبع
اون قمستي كه ذكر كرديد چيزي به اشتراك نميگذارند، شايد براي خواننده اين تلقي بشه كه صرفا دانلودر هستند و آپلودر نيستند
با تشكر از زحمات شما
. انشاالله كه خوبي و تا اينجاي سال جديد خوب و خوش و سلامت بودهايد. ممنون كه با اين دقت مقالات من را مطالعه مينماييد.
. در مورد كلمه Leech بايد بگويم كه كاملن حق با شماست. من ناقص توضيح دادهام و اين توضيح ناقص تا حدود زيادي معني Leech را عوض ميكند. (اين اشكالات قرار بود بعد از تبديل ويرايش اول به PDF گرفته شود، اما از دستم در رفته) اما سايت mininova در توضيح اين كلمه اشتباه كردهاست و تعريف Peer را به جاي آن نوشتهاست!؟ اين يك سايت
BitTorrent index است و چندان منبع خوبي براي Reference نيست!
اين اشكال در اكثر چنين سايتهايي ديده ميشود به خصوص در بخش آمارشان!
. همانطور كه ميدانيد در شبكهها P2P و به خصوص BitTorrent هر كاربري كه در حال دريافت داده است به او Peer گفته ميشود(البته به طور كلي در شبكههاي P2P به هر كاربر متصل به شبكه يك Peer ميگويند) و كساني كه آن داده يا هر داده ديگري را به شكل كامل در اختيار دارند و آن را نيز به اشتراك گذاردهاند، به آنها Seeder ميگويند. در اين شبكه يك Peer ميتواند (يا بهتر است بگوييم به شكل اتوماتيك مجبور است!) هنگام دريافت يك فايل بخشهايي از آن فايل را همزمان به ديگر Peerها كه آنها نيز در حال دونلود آن فايل هستند، به شكل Upload به آ›نها بدهند. اين عمل دادن بخشي از فايل، به شكل اتوماتيك توسط برنامه Client كاربر صورت ميگيرد. اما همانطور كه آگاهيد معني كلمه Leech به مفهوم زالو هست.
در شبكه هاي BitTorrent به Peerهايي كه پس از دريافت كامل يك فايل و تبديل شدن به يك Seeder، آن فايل را از ليست اشتراكهاي برنامه Client خود خارج ميكنند تا ديگران نتوانند آن را دريافت نمايند، به آنها Leecher ميگويند. البته كاربراني نيز كه فقط فايل دونلود كرده و هيچ فايلي را به اشتراك و براي Upload شدن ديگران نميگذارند نيز باز Leecher محسوب ميشوند. (خوب بديهي است اين جمله به نوعي مفهوم همان جمله قبلي را ميرساند، يعني Peer ي كه قبلن دادهاي را به شكل كامل دونلود كرده و آن را به اشتراك نگذاشته است و حتا حاظر نيستند از دادههاي روي سيستم خود، دادهاي را به اشتراك گذارند و فقط دونلود ميكند پس باز هم چنين Peerهايي ميشوند زالو!!)
. اما كاملتر و درستتر از توضيحات من در مورد Leecherها در سايت Wikipedia چنين نوشته است:
In
computing and specifically on the
Internet, being a
leech or
leecher refers to the practice of benefiting, usually deliberately, from others' information or effort but not offering anything in return, or only token offerings in an attempt to avoid being called a leech. In economics this type of behavior is called "Free riding" and is associated with the
Free rider problem.
The name derives from the
leech, an animal which sucks blood and then tries to leave unnoticed. Other terms are used, such as
freeloader, but leech is the most common.
. اصل مطلب فوق و كاملتر آن:
. Document همراه برنامههاي Client مشهور و معتبر هم تا حدود زيادي ميتوانند منابع خوبي باشند. (هر چي باشه يك برنامه نويس بايد همه چيز رل بداند تا بتواند براي آن الگوريتم بنويسد!) در راهنماي برنامه µTorrent هم مفهوم Leecher به اين شكل توضيح داده شده است:
leecher: A person who downloads, but fails to reciprocate the generosity of others by not sharing back. The word "leecher" carrys a strong negative connotation. o
. من در راهنماي خود در صفحه 25 و بخش 2-5-6 تا حدود زيادي در مورد Ratio و مضرات Leecher بودن توضيحاتي دادهام. اما توضيح اين بخش از راهنما µTorrent خالي از لطف نيست كه بعضي از كاربران بدانند چرا نبايد Leecher باشند!؟:
What to do After the Torrent Job Finishes Downloading
After a torrent job finishes downloading, you may view the files that you have downloaded. While you can also remove the torrent job from the torrent jobs list if you so wish, you are highly encouraged to leave the torrent job seeding (uploading after you have obtained every piece). Although the length of time that you should leave the it seeding is not defined in particular, it is recommended that you share until the amount of data you upload reaches at least the same as the amount of data that you have download, also known as reaching a 1.0 ratio. This ratio is calculated by dividing the amount of data you have uploaded by the amount that you have downloaded. Granted, it is technically impossible for every person in any given swarm to reach a 1.0 ratio, but people who leave the swarm before even getting close to that ratio are abhorred in the BitTorrent community, and are labeled as leechers (which carries a strong negative connotation). Because leechers have a detrimental effect on swarms, some people resort to vigilante tactics and block connections to leechers. Additionally, private trackers may ban leechers.
. الان كه نگاه ميكنم ميبينم كه در ويرايش اول معني Leecher را از سايت HowStuffWorks برداشت نمودهام كه معني و مفهوم كاملي نيست و همان كه در ابتدا عرض نمودم معني كاملتري هست:
[FONT=arial,helvetica][SIZE=-1]Like most Internet phenomena, BitTorrent has its own jargon. Some of the more common terms related to BitTorrent include: [/SIZE][/FONT]
- [FONT=arial,helvetica][/FONT][FONT=arial,helvetica][SIZE=-1]
- Leeches - People who download files but do not share files on their own computer with others
- Seed or seeder - A computer with a complete copy of a BitTorrent file (At least one seed computer is necessary for a BitTorrent download to operate.)
- Swarm - A group of computers simultaneously sending (uploading) or receiving (downloading) the same file
- .torrent - A pointer file that directs your computer to the file you want to download
- Tracker - A server that manages the BitTorrent file-transfer process[/SIZE][/FONT]
. در انتها باز هم از شما ممنونم و بسيار سپاسگذار كه اينچنين با دقت راهنماي من را مطالعه مينماييد و نكات و اشكالها را گوشزد مينماييد. لطفن باز هم اگر موردي را مشاهده نموديد به اطلاع من برسانيد. البته ميتوانيد به جاي PM در همان تاپيك مطرح نماييد. ممنون.
پ.ن.: (
همين PM را براي اطلاع دوستان از ناقص بودن تعريف Leecher در تاپيك قرار ميدهم)
موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
87/01/22