سلام احسان و ياشار جان و ديگر دوستان عزيز
. من در اين 1 ماه نيم اخير به دليل آنكه تازه و براي اولين بار در عمرم!! ADSL دار شدم در زمينه شبكههاي P2P (بيشتر Torrent) كلي تحقيقات، مطالعات و تنگيدنهاي اساسي انجام دادم و چيزاي زيادي يادگرفتم و با اصطلاحات و نكات فني جديدي هم آشنا شدم. مثل: Availability و Average Swarm Speed و Good torrent و Bad torrent و ... همچنين در زمينههاي NAT Problems و Firewall و ... تستها و تنگيدنهاي بيشتري را انجام دادم. اما از آنجا كه تنبلي از يك سو و جمع آوري كل اين مطالب و درك بهترشون براي در كنار هم قرار دادن آنها در يك راهنما و مرتبط كردنشان باهم كار سختي و باز تنبلي من مزاحم اين كار ميشه! فعلن لينك ريفرنس مطالبي را كه تا كنون يافتهام را در اينجا ميگذارم تا هم شمايد شما در لابلاي آنها به جواب سوالاتتان برسيد و هم شايد وقت كنيد و در كامل كردن اطلاعات همديگر و راهنما به من كمك كنيد يا اصلن خودتان يك راهنماي كاملتر و جامعتر از من بنويسيد. (
ممكنه اكثر شما عزيزان با مطالب زير آشنا باشيد يا به تازگي با آنها آشنا شده باشيد اما ذكر همه آنها در يك پست ميتواند مرجع خوبي براي ديگر دوستان باشد)
. چون لينك مطالب زيادند ترتيبي در ذكر آنها رعايت نميكنم اما سعي ميكنم توضيحاتي مختصر بدهم:
Average Swarm Speed:
. اين پارامتر نشان دهنده ميانگين سرعت Swarm (يا Swarmهايي) هست كه اكنون فايل تورنت شما داره از اون دونلود ميشه. سرعت شما با توجه به اين پارامتر و پارامتر بعدي بايد حداقل برابر اين پارامتر يا بيشتر باشه. جاي اين پارامتر در برنامه µTorrent براي اشكال يابي و ... خيلي خاليه اما در برنامه Azureus موجود هست.
Availability:
. اين پارامتر به معني ميزان موجود بودن Piecesهاي كل Seed و Peer ها هست. اين پارامتر در هر دوبرنامه موجود هست و عددي كه به شما نشان ميدهد از 0.000 شروع ميشود. معني هر عدد در لينك فوق موجود است. ولي مثلن عدد 0.359 به معني آن است كه تمامي كاربران فقط 36% از فايل را دارند يا 1.000 يعني 100% فايل موجود است اما تا زماني كه Seeder افلاين نشده ميتوان كل فايل را دريافت نمود و 3.862 يعني به حد كافي Seeder و Peer موجود است و ....
Good torrent:
. اين اصطلاح حاصل چندين پارامتر هست كه دو پارامتر فوق مهمترين عوامل در بوجود آمدن اين اصطلاح هستند. در لينك فوق جدولي موجود هست كه به خوبي چنيدن نكته جديد را به ما آموزش ميدهد. اول رابطه دو پارامتر فوق يعني Availability و Average Swarm Speed در تشخيص خوب بودن يك فايل تورنت و همچنين تشخيص حداقل سرعت فايل تورنت. دوم: سرعت Upload واقعي شبكه ما و تنظيم آن در برنامه كلاينت خود و تاثير تنظيم صحيح آن در افزايش سرعت دونلود. سوم: همانطور كه قبلن هم اشاره شده تعداد زياد Seedها و Peerها عامل مهم و تاثير گذار در سرعت دونلود نيستند بلكه سرعت كانكشن و موجود بودن Piecesهاس آنها مهم است كه اين نكته را ميتوان از دو پارامتر فوق تشخيص داد. چهارم: .... خودتان كشف كنيد!
. مثال همين الان! من فايلي دارم كه تعداد Peerهاي آن (10)4 هست و هيچ Seedي ندارد و Avail آن 0.123 و تا كنون 85MB از آن فايل را كه در حدود 12% فايل ميشود را دونلود نمودهام. از اين فايل هيچ دونلودي ندارم چون Avail كه 0.123 هست به معني همان 12% هست كه من دونلود نموده ام يا به عبارت ديگر همه Peerها به همان اندازه Pieces از آن فايل را دارند كه من دارم.
. از طرف ديگه يه فايل تورنت همزمان داره با فايل فوق دونلود ميشه كه Peerهاي آن (22)4 و Seedها (20)6 هستند و Avail آن بين 6.889 و 11.997 در فاصله زمانيهاي چندين دقيقه متغيير است. سرعت دونلود من از آن بين 8KB/s تا 14KB/s متغيير است. البته گاهي به 22KB/s رسيده. به طور كلي 3 فايل همزمان دارند دونلود ميشوند و فايل چهارم همان فايل فوق است كه در انتظار Piecesهاي جديد هست!
Bad torrent:
. فايلهايي كه دونلود آنها در درصدي كمتر از 100 متوقف ميشوند. نمونه اين فايلها را در بالا مثال زدم.
BEncode Editor:
. برنامهاي بسيار مفيد براي مشاهده و دستكاري فايلهاي torrent.* و فايلهاي dat.* برنامه µTorrent.
ه
Good settings:
. در اين لينك روش محاسبه و بدست آوردن عدد گزينههاي Maximum number of connections per torrent و Maximum number of connections globally و max. simultaneous downloads و max. active torrents را و چند نكته ديگر را توضيح داده است.
Speed Test FAQ:
. روشي براي بدست آوردن بهترين تنظيم براي حداكثر سرعت دونلود و آپلود به كمك برنامه Azureus.
ه
Software Firewall Configurations:
. تنظيمات فايروالهاي مختلف براي اجازه دادن دسترسي كامل و بدون مشكل برنامه µTorrent به اينترنت.
IF YOU HAVE SPEED ISSUES READ HERE FIRST:
. راهها و پيشنهادهاي مختلف براي برطرف نمودن مشكل سرعت.
Setting up µTorrent for your internet connection:
. در اين مقاله كلي لينك تازه و مفيد و نكات جديد ميتوانيد بيابيد. مثلن 3 سايت تست سرعت و اعلام سرعت DL و UL اينترنت شما. (كه فقط يكيشو ميشناختم) 2 لينك دونلود دو فايل تورنت با Swarm بسيار سريع! براي تست و اشكال يابي شبكه خود. حل مشكلات NAT و Port forwarding و...
NAT problem:
. يك سري روشهاي مختلف براي حل مشكلان NAT.
ه
Auto Speed Beta:
. يك پلاگين جالب براي Azureus كه هنوز آن را تست نكردم.
Force Start:
. غير از كاربردهاي خاص، هميشه و در حالات عادي اين گزينه به معني سريعتر دونلود نمودن فايلها نيست! بلكه نتيجه عكس هم دارد!! لطفن مقاله را بخوانيد.
Migrating your files to µTorrent:
. اجازه بدهيد كه من به جاي Migrationg از كلمه Import استفاده كنم. اين عمل دوبار به جان من رسيد درست زماني كه داشت قلبم از دهنم بيرون ميپريد!!! توضيح و روشهاي كامل را در خود لينك مطالعه فرماييد اما خلاصه توضيحات من از استفادههاي خيلي خوبي كه از روش"Import كردن" بردم اينها بودند:
داستان!:
. داشتم يه سري فيلم در Azureus دونلود ميكردم كه وسط كار (روز دوم!) در تستهايم متوجه سرعت بيشتر µTorrent شدم و به كمك عمل Import فايلها را بدون مشكل به اين برنامه وارد نمودم و ادامه دونلود را از آن برنامه ادامه دادم. بار ديگه وسط كار با µTorrent بودم كه برق رفت (همين برنامه برق رفتنهاي كنوني!) در اولين شروع به كار سيستم طبق معمول و قانون! Chkdsk را اجرا كردم كه دقيقن فايل Resume.dat برنامه خراب شده بود! و همه فايلها از ليستم پريدند!!! باز هم به كمك روش Import آنها را وارد اين برنامه كردم و از همانجايي كه برق رفته بود ادامه دونلود شروع شد.
روش Import كردن:
1) به شكل عادي فايل torrent.* روي هارد خود را به برنامه ADD كنيد.
2) پنجره Add Torrent كه باز شد به جاي OK كردن ابتدا از فريم Save As برروي دكمه Browse كه با ... مشخص شده است كليك كنيد.
3) دقيقن آدرس مكاني كه فايل در حال دونلود در آنجا هست را بيابيد و روي Save كليك كنيد. (اگر فتيل درون فولدري هست آدرس خود فايل را بدهيد نه فولدر آن را)
. بعد از اينكار برنامه µTorrent سعي ميكند كه تيكههاي (Piecesهاي) دونلود شده را بيابد و اين عمل را با نوشتن Checking در جلوي نام فايل به شما اعلام ميكند. به همين راحتي به همين خوشمزگي....!
. خوب! فعلن تا همينقدرش يادم آمد. انشاالله اگر بازهم چيزي يادم آمد بازهم در پستهاي بعدي مينويسم.
و نكته پاياني!:
تنظيم برنامه كلاينت براي به دست آوردن بهترين و حداكثر سرعت دونلود:
. به طور كلي اين سه پارامتر در بالابودن (و بالا بردن) سرعت دونلود شما تاثير زيادي دارد:
1) Availability و
2) Average Swarm Speed و
3) ميزان حداكثر uploadي كه تعيين نموديد
. تاثير و روش محاسبه پارامتر سوم در لابلاي لينكهاي فوق توضيح دادهشده است. الكي زياد تعريف كردن اين پارامتر باعث كم شدن سرعت دونلود ميشود و تعريف حداقل آن بر اساس حداقل مجاز برنامه كلاينت به معني سرعت خوب هست نه عالي. (در µTorrent اين حداقل 6 و در Azureus فكر كنم 5 هست) همچنين تاثير دو پارامتر
Maximum number of connections per torrent و
Maximum number of connections globally نيز در رسيدن به بالاترين سرعت بي تاثير نيستند. با يك سري محاسباتي كه در لينكهاي فوق ذكر شده است ميشود به اعدادي براي هر يك از پارامترهاي فوق رسيد. اما معمولن لازم هست كه براي بدست آوردن عدد دقيق هر پارامتر تستهاي سعي و خطا را انجام داد و اون عددهاي بدست آمده را كمي بالا و پايين برد!
موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
87/04/25