• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

::معماهاي رياضي::جهت شكوفايي استعداد شما

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
من تازه اين تاپيك رو يافتم . منم هستم
ایول خیلی تاپیک باحالیه. البته اون اولاش بهتر بود.
راستی جواب اون سوال مازلوق در مورد دیو و فرشته چی شد ؟

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
خوب اولین سوال من
چی جوری میشه با 3 بار وزن کردن با ترازوی دو کفه ای, از بین 12 گلوله ، اونی رو که وزنش با باقی فرق داره پیدا کرد ؟
حواستون باشه نمیدونیم گلوله با وزن متفاوت ، سبکتر است یا سنگین تر :blink:

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
1- الكترونيك جان! اين ديگه چه معمايي بود آخه؟
2- هندسه جان! به پي تي و همچنين اين انجمن خوش آمدي. اون معماي ديو و فرشته هم لوث شد!

3- اما معماي هندسه عزیز كه در بدو ورود خودش يكي از زيباترين معماهاي كلاسيك رو مطرح كرد و اميدوارم اين فروم رو دوباره رونق بده!

این معما حلش توضیح لازم داره و الآن نمیتونم بنویسم. فردا صبح زود اگر وقت کنم حل این معمای شیرین رو مینویسم. اگر کس دیگه ای تا اونموقع ننوشته بود!

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
به نقل از mazoolagh :
1- الكترونيك جان! اين ديگه چه معمايي بود آخه؟
كاملا" بي ريط و بچه گانه صرفا" واسه رو اومدن تاپيك كه انگار زودم نتيجه داد.

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
نكنه جواب ديو و فرشته هموني بود كه دادن؟ چرا لوث شد ؟
در ضمن اگه جواب سوال رو ميدوني فعلا نگو چون همه فكر كنن . چون انصافا اين گونه مسائل هم زيباست هم عامه پسند و هم براي همه قابل عمق دادن. مثلا يك مدت مشخص کن تا زمان حل. فعلا اگه کسی جواب نداد لطفا با راهنمایی شروع کن .
نبودددددددد؟ :rolleyes:

electronic

Registered User
لایک‌ها
75
احتمالا" باید گلوله ها رو تو چند دسته با هم وزن کرد.بذار بیشتر فکر کنم.

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از HendeseH :
نكنه جواب ديو و فرشته هموني بود كه دادن؟ چرا لوث شد ؟
در ضمن اگه جواب سوال رو ميدوني فعلا نگو چون همه فكر كنن . چون انصافا اين گونه مسائل هم زيباست هم عامه پسند و هم براي همه قابل عمق دادن. مثلا يك مدت مشخص کن تا زمان حل. فعلا اگه کسی جواب نداد لطفا با راهنمایی شروع کن .
نبودددددددد؟ :rolleyes:

نه جواب كه اون نبود ولي بحثهاي كهنه رو نبايد دوباره از زير خاك درآورد.
بله - اين يك معماي قديمي است كه سالها پيش حلش كردم و يادم هست كه چكار بايد بكنم ولي مراحلش طولاني هست و اصلا حس نوشتنش نيست. اميدوارم كه بقيه حوصله كنن بنويسن! سطح معما از متوسط اين تاپيك بالاتره.
ضمنا راهنمايي حق صاحب معما هست! هر موقع شما خودت صلاح ديدي هر جور خواستي راهنمايي كن.

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58
به نقل از electronic :
بذار جوابشو بگم:
میگه علی از بالای پشت بوم افتاده خوب افتاده که افتاده اما "ولی" احتمالا" دوست علی نمرده!
24.gif
تو رو بخدا اين معما بود؟!!
24.gif

Saeedm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از HendeseH :
خوب اولین سوال من
چی جوری میشه با 3 بار وزن کردن با ترازوی دو کفه ای, از بین 12 گلوله ، اونی رو که وزنش با باقی فرق داره پیدا کرد ؟
حواستون باشه نمیدونیم گلوله با وزن متفاوت ، سبکتر است یا سنگین تر :blink:
به سه قسمت 4 تايي تقسيم مي كنيم
1= اول 4 تا رو رو يه كفه و 4 تا رو تو كفه بعدي مي زاريم
دو حالت داره
1-1 با هم برابرند
1-2- با هم برابر نيستند
شرح 1-1:
4 تاي بعدي رو بر ميداريم(a-b-c-d)
2 تا از این 4 تا رو با هم مقایسه می کنیمa , b (یکی این کفه یکی اون کفه)2 حالت داره:
1-1-1 اگه با هم برابر بودند يكي از همين 2 رو با (c) مقايسه مي كنيم
1-1-1-1 اگه برابر بودن اون وزنهه كه باقي مونده(d) جوابه
1-1-1-2 اگه برابر نبودن هموين وزنه (c) جوابه
------
1-1-2
اگه برابر نبودن یکی از این 2 (a) رو با c مقایسه می کنیم
1-1-2-1 اگه برابر نباشند a جوابه
1-1-2-2 اگه برابر باشند b جوابه!

شرح 1-2
-----------
.....بقیه رو یادم نمیاد!

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
.....بقیه رو یادم نمیاد

شروع شما درسته .البته اصلش همون بقيشه . يعني انتخاب , بين هشت گلوله با دو حركت , با استفاده از اين مطلب كه 4 گلوله ي سالم براي ما شناخته شده مي باشند .

در ضمن اقرار ميكنم كه در هنگام طرح سوال به فكر پاسخ گویی نبودم. چون پاسخ این سوال بررسی چند حالت میباشد سعی میکنم یک بار پاسخ رو به صورت مصور در بیارم و پست کنم . تا اون موقع ببینم کسی به جواب میرسه یا نه.

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
سوال بعدی رو هم من مطرح میکنم . سوال بعد با شما
در سر مرز ایران و عراق نگهبانی مشغول کشیک دادنه . فاصله ی کمترین نقطه ی کور تا این نگهبان 20 دقیقه است. یعنی هر کس که بخواهد از مرز قاچاقی رد بشه ، حداقل بیست دقیقه در دید این نگهبانه . این نگهبان باهوش و تنبل و البته خشن، هر 30 دقیقه که کشیک میده 20 دقیقه چرت میزنه و وقتی بیدار میشه اگه کسی ببینه ، به او فرمان برگشت میده و اگه برنگشت سریع اون رو میکشه . خوب شما چه راهی برای عبور پیشنهاد میکنید ؟ فقط مواظب باشید سر طرف رو به باد ندید :medieval:

setareh2

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از HendeseH :
سوال بعدی رو هم من مطرح میکنم . سوال بعد با شما
در سر مرز ایران و عراق نگهبانی مشغول کشیک دادنه . فاصله ی کمترین نقطه ی کور تا این نگهبان 20 دقیقه است. یعنی هر کس که بخواهد از مرز قاچاقی رد بشه ، حداقل بیست دقیقه در دید این نگهبانه . این نگهبان باهوش و تنبل و البته خشن، هر 30 دقیقه که کشیک میده 20 دقیقه چرت میزنه و وقتی بیدار میشه اگه کسی ببینه ، به او فرمان برگشت میده و اگه برنگشت سریع اون رو میکشه . خوب شما چه راهی برای عبور پیشنهاد میکنید ؟ فقط مواظب باشید سر طرف رو به باد ندید :medieval:
طرف مياد تو نقطه ايكه تو 20 دقيقه اي سربازه هست... صبر ميكنه كه طرف بره تو چرت بعد حركت ميكنه طرفش! قعدتا بايد وقتي سربازه از چرت در اومده اين يارو يا رد شده باشه يا نزديكش باشه!
اگه رد شده بود ك هيچي اه رد نشده بود سريازه بهش اخطار ميده!
و اون بايد گوش كنه و بركرده!
و چون نگهبان از هر 30 دقيقه 20 دقيقه خوابه بعد 10 دقيقه كه نصف مسير رو برگشته مي تونه برگرده و به سلامتي از مرز رد شه! بره اونجا گرفتار طرفداراي مقتدي صدر بيفته!!!!

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
:
به نقل از setareh2 :
و چون نگهبان از هر 30 دقيقه 20 دقيقه خوابه بعد 10 دقيقه كه نصف مسير رو برگشته مي تونه برگرده و به سلامتي از مرز رد شه! بره اونجا گرفتار طرفداراي مقتدي صدر بيفته!!!!

نه . طرف 30 دقيقه بيداره . 20 دقيقه ميخوابه .
تا حالا يك نفر كشته شد . :) :weird:

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
به نقل از HendeseH :
:
نه . طرف 30 دقيقه بيداره . 20 دقيقه ميخوابه .
تا حالا يك نفر كشته شد . :) :weird:
خب میشه به قضیه این طوری نگاه کرد:
اول صبر میکنه تا نگهبان خوابش ببره و بعد راه میافته 18 دقیقه که گذشت بر میگرده و بعد از 2 دقیقه نگهبان بیدار میشه و فرمان بازگشت میده . خب طرف هم برمیگرده و به مسیر اصلی خودش ادامه میده و نگهبان هم خیال میکنه داره بر میگرده.

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از dr-faust :
خب میشه به قضیه این طوری نگاه کرد:
اول صبر میکنه تا نگهبان خوابش ببره و بعد راه میافته 18 دقیقه که گذشت بر میگرده و بعد از 2 دقیقه نگهبان بیدار میشه و فرمان بازگشت میده . خب طرف هم برمیگرده و به مسیر اصلی خودش ادامه میده و نگهبان هم خیال میکنه داره بر میگرده.

درسته . بعدي با شما

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
با اجازه مساله بعدي را من ميگم.اين مساله كمي به فيزيك مربوطه البته در حد اينكه بدونيد چگالي چيه. نيازي به حساب كتاب نداره. سعي كنيد ذهني حل كنيد. كساني هم كه جواب را مي دونند لطفا كمي صبر كنند.
مساله:
گلوله آهني، روي سصح جيوه (كه در ظرفي ريخته شده است) شناور است. از بالا آب مي ريزيم تا به تدريج روي گلوله را بپوشاند. آيا گلوله در جيوه بيشتر فرو ميرود، بالاتر می آید یا در همان عمق نخستین باقی میماند؟

HendeseH

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از dr-faust :
با اجازه مساله بعدي را من ميگم.اين مساله كمي به فيزيك مربوطه البته در حد اينكه بدونيد چگالي چيه. نيازي به حساب كتاب نداره. سعي كنيد ذهني حل كنيد. كساني هم كه جواب را مي دونند لطفا كمي صبر كنند.
مساله:
گلوله آهني، روي سصح جيوه (كه در ظرفي ريخته شده است) شناور است. از بالا آب مي ريزيم تا به تدريج روي گلوله را بپوشاند. آيا گلوله در جيوه بيشتر فرو ميرود، بالاتر می آید یا در همان عمق نخستین باقی میماند؟

به نظر كه نبايد تغييري كنه . (در صورت عدم اختلاط لايه ها)
البته از روي فشار ميگم نه چگالي

dr-faust

Registered User
لایک‌ها
8
به نقل از HendeseH :
به نظر كه نبايد تغييري كنه . (در صورت عدم اختلاط لايه ها)
البته از روي فشار ميگم نه چگالي
نه خب. تغيير مي كنه.
راهنمايي: دقت كنيد كه در ابتدا به جاي آب، هوا روی گلوله آهنی بوده. هوا-->آب

ali baba

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
سلام

آقا نوبت ما کی میشه یه معما بگیم؟

با تشکر

Ajabshirkhan

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
به نقل از dr-faust :
مساله:
به دليل نيروي ارشميدس وارده از طرف اب به گلوله كه به سمت بالا هست گلوله به سمت بالا حركت ميكند.(با توجه به اينكه چگالي اب از هوا بيشتر و نيروي ارشميدس حاصل از ان از هوا بيشتر است.

بالا