• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با ادبیات

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
پسر عموي سپيدار


خبرگزاري فارس: گزيده شعرهاي بيژن نجدي با نام «پسرعموي سپيدار» منتشر شد.
بيژن نجدي در آبان1322 در شهر خاش به دنيا آمد و در شهريور 1376 در لاهيجان درگذشت.
اين شاعر و نويسنده معاصر ايراني كارشناس ارشد رشته رياضيات و دبير دبيرستان‌هاي لاهيجان بود.
او علاوه بر حوزه شعر در داستان‌نويسي هم سهم پررنگي داشت.
او همچنين برنده جايزه منتقدان و نويسندگان مطبوعاتي نيز شده‌ است.
كتاب‌هاي يوزپلنگاني كه با من دويده‌اند، گزيده ادبيات معاصر، دوباره از همان خيابان‌ها و داستان‌هاي ناتمام نام تعدادي از كتاب‌هاي او هستند.
شعرهاي آمده در كتاب شعرهاي نو هستند.
در يكي از شعرهاي او مي‌خوانيم:
مرا به ديدن خانه پرندگان ببريد
روي درخت
هزارسال دورتر از خبرگزاري‌ها
از فلسطين شيشه‌اي اتاق من
يك نفر آنجاست
كه زمين تعريف ناشده‌اي دارد
به اندازه كف بي‌آرام پاهايش
حتي يك كفش هم
وطن او نيست....
نشر تكا كتاب «پسرعموي سپيدار» را در 274 صفحه و 5 هزار شمارگان با قيمت 2 هزار و 800 تومان منتشر كرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بيل كلينتون عملكرد «بن لادن» را شبيه فيلم‌هاي جميز باند مي‌دانست


خبرگزاري فارس: نويسنده كتاب خاطرات بيل كلينتون مي‌گويد رييس جمهور اسبق آمريكا «بن لادن» و عملكرد او را شبيه فيلم‌هاي جميز باند مي‌دانست.
A0760472.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، روزنامه كانزاسيتي كانزاس سيتي گفت‌وگويي با "تيلور برنچ " برنده جايزه معتبر پوليتزر انجام داده است.
وي كه نويسنده كتاب "نوارهاي كلينتون؛ تاريخ آمريكا از زبان آقاي رئيس‌جمهور " است، بيل كلينتون رئيس‌جمهور اسبق ايالات متحده را از سال‌هاي دهه 1970 مي‌شناسد.

* آقاي برنچ سابقه آشنايي شما با آقاي "كلينتون " به چه زماني برمي‌گردد؟

از سال 1972 من، كلينتون را مي‌شناختم، و بعد از آن بنا به مقتضيات روزگار از هم جدا شديم تا بيست سال بعد كه "كلينتون " وارد عرصه‌هاي سياسي آمريكا شد و من وارد صحنه مطبوعات شدم و روزنامه‌نگار شدم. يك روز از خواب بيدار شدم و ديدم بله "كلينتون " رئيس جمهور آمريكا شده است.

* "كلينتون " از چه زماني تصميم گرفت كه كتابي بنويسد؟

"كلينتون " از همان سالهاي اول رياست جمهوري قصد داشت كتابي تاريخي درباره آمريكا بنويسد. او اين ايده را با من درميان گذاشت و تصميم براين شد كه او اطلاعات و داده‌هايي را از كاخ سفيد و دوران رياست‌جمهوري‌اش گردآوري كند. نتيجه اين مسئله اين شد كه او نوارهايي را از جلسات و برنامه‌هايي كه در كاخ سفيد برگزار مي‌شد گردآوري كرد كه برخي از آنها اسناد روتين و معمولي بودند و برخي از آنها جزو اسناد محرمانه كاخ‌سفيد محسوب مي‌شدند.

* اين نوارها مربوط به چه دوره‌ايي مي‌شود؟

اين نوارها شامل 79 نوار است كه حاوي مكالمات و گفت‌وگوهاي من با "كلينتون " است. اين نوارها در طول سالهاي 1993 تا 2001 جمع‌آوري شد. ما در نشست‌هايي كه با هم داشتيم راجع به مسائل مختلف و جلسات و حواشي اين جلسات در كاخ سفيد صحبت كرديم و اطلاعاتي را جمع آوري كرديم كه بسيار ارزشمند است. البته بخشي از اين نوارها در سال 2004 كامل شد زيرا "كلينتون " برخي از اطلاعات كاخ سفيد را در اين سال در اختيار من گذاشت.

* با تورق اين كتاب مشخص است كه اين كتاب شبيه به سرگذشت يا شرح‌حال نيست؟ چه شيوه‌اي را براي نگارش اين كتاب در نظر گرفتيد؟

بله اين كتاب در حقيقت يك داستان و روايت است. داستان وارد شدن شخصي به كاخ سفيد است. فردي كه رئيس جمهور مي‌شود و اتفاقاتي كه پشت سر مي‌گذارد. داستان رئيس‌جمهوري است كه اتفاقات و زندگي خود را بعد از سالها به ياد مي‌آورد.
من تمامي تلاشم را كردم تا گفته‌ها و خاطرات او را با حفظ امانت در اين كتاب طرح كنم و خلاصه و جان كلام را بدون تغيير در اختيار خواننده قرار دهم. البته در بسياري از جاها مشاهدات شخصي خودم را در اين كتاب روايت كرده‌ام. مشاهداتي كه در طول سالها رياست جمهوري وي ديدم. سفرهايي كه با او داشتم و حوادثي كه خود شاهد آنها بودم. اما در برخي موارد لازم بود تا از گفته‌هاي خود "كلينتون " در كتاب استفاده كنم به خاطر همين مسئله فكر گردآوري گفت‌وگوها با وي به ذهنمان رسيد. روزهاي اول "كلينتون " با وسواسي باورنكردني صفحات قلمي شده اين كتاب را ورق مي‌زد و كمي درباره آن نگران بود.
در طول جلسات گفت‌وگو من همواره يك سوال را مطرح مي‌كردم و ساكت مي‌نشستم. و اين "كلينتون " بود كه با جذابيت مواردي را مطرح مي‌كرد تا پاسخ مرا بدهد و مرا در آن زمينه قانع كند.
او در مواجهه با اين گفت‌وگوها خيلي خوش‌بين بود و اين شيوه را دوست داشت. زمان‌هايي وجود داشت كه من از پاسخ او قانع نمي‌شدم و همين امر موجب مي‌شد كه ما به صراحت و با رك‌گويي تمام به مجادله و بحث بپردازيم، كه البته در اين موارد من نيز كاملا نگران مي‌شدم. يادم مي‌آيد زماني درباره جلسات كنگره آمريكا در سال 1994 صحبت مي‌كرديم، صحبت‌ها و دليل‌هاي او در زمينه تصويب برخي از قوانين و مصوبات كنگره از نظر من قانع كننده نبود. در اين زمان بود كه ما به بحث پرداخت و بحث مان به درگيري لفظي كشيده شد و آن روز من درباره عملكرد او در سال 1994 از ادبياتي نامناسب و از الفاظ ركيك كمك گرفتم.

* اين كتاب در حقيقت به تاريخ گذشته آمريكا در سال‌هاي قبل مي‌پردازد اما برخي از موضوعات مطرح شده در آن مسائل امروز آمريكا را نيز دربرمي‌گيرد، به ويژه در مورد ايجاد اصلاحات در سطوح مختلف سياسي.

بله. اصلاحات و سلامت آن مطرح بود. كلينتون زماني از همفكري و رايزني با كنگره امريكا فاصله گرفت و پس از او "هيلاري " بود كه به شكل فعال‌تري در عرصه سياسي ظاهر شد و در حال حاضر نيز در دولت جديد فعاليت مي‌كند.
او معتقد است كه در زماني مجبور بود در مقابل كنگره آمريكا سكوت كند چرا كه 80 درصد اعضاي كنگره با او مخالف بودند. و همين امر دليل سكوت طولاني مدت او شده است.

* در اين كتاب گفت‌وگوهاي و مباحث بسيار كمي درباره سياست‌هاي "كلينتون " در مواجهه با "اسامه بن لادن " مطرح شده، دليلش چه بوده؟

درست است "اسامه بن لادن " هرگز موضوع بحث‌هاي ما نبوده. و خود "كلينتون " در اين باره كمتر صحبت كرده.
او در طول اين مصاحبه‌ها درباره سفرش به پاكستان و هند و طرح‌هاي صلح‌طلبانه‌اي كه در آن زمان ارائه كرده صحبت كرده، اما هرگز درباره "بن لادن " و "طالبان " بحثي به ميان نيامد. تنها در موردي درباره سفرهاي دريايي و امكان از بين بردن "بن لادن " به منطقه پاكستان و افغانستان در آن زمان اشاره كرده است. او در بخشي از اين كتاب تنها "بن لادن " و عملكرد او را شبيه فيلم‌هاي جميز باند دانسته است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
كتاب جنگ نرم در مدارس استان كرمان توزيع شد‌


خبرگزاري فارس: معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استان كرمان گفت: براي مقابله با نبرد خاموش دشمن، كتاب جنگ نرم در مدارس استان كرمان توزيع شد.
A0470231.jpg


حسين خاكساري امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در كرمان اظهار داشت: ناتوي فرهنگي تهديدي جدي در جامعه است و تقويت روحيه ولايت‌مداري و دشمن‌شناسي از مهم‌ترين راه‌هاي مقابله با آن است.
معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استان كرمان گفت: براي مقابله با نبرد خاموش دشمن كتاب جنگ نرم توسط معاونت پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استان چاپ و در مدارس توزيع شده است.
وي تصريح كرد: اين كتاب در موضوعاتي مانند معاني فتنه، راه‌هاي ايجاد و مبارزه با آن در هفت فصل چاپ و منتشر شده است.
خاكساري در مورد نقش مهم نماز در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي افزود: والدين، دوستان، دبيران و مديران مدارس در كنار تشويق و راهنمايي و تجهيز نمازخانه‌ها مي‌توانند مؤثرترين عوامل در جذب جوانان به امر اقامه نماز باشند.
وي از توزيع پرسش‌نامه تعيين وضعيت جايگاه نماز در مدارس خبر داد و گفت: نخستين شماره مجله الكترونيكي ويژه نماز براي ارتقاي فرهنگ ديني و ارزش‌هاي اسلامي در بين آحاد جامعه به ويژه در بين دانش‌آموزان و فرهنگيان توزيع شده است.
معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استان كرمان، ناتوي فرهنگي را تهديدي بزرگ در جامعه خواند و افزود: تقويت روحيه ولايت‌مداري، دشمن‌شناسي، ترويج ارزش‌ها و شعائر ديني، عمق بخشي به بصيرت ديني، سياسي و فرهنگي جامعه، سالم‌سازي محيط و محصولات فرهنگي و تقويت روحيه مثبت‌نگري از راه‌هاي مقابله با اين تهديد محسوب مي‌شود.
خاكساري خاطرنشان كرد: چاپ كتاب‌ها مراحل سير و سلوك، طريق عشق و عرفان، خوان حكمت، پيك‌هاي نماز، ويژه‌نامه گل نرگس و شكوفه‌هاي قرآني از جمله تأليفات اين معاونت است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
طرح كتابخانه باز در لرستان اجرا مي‌شود‌


خبرگزاري فارس: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان از اجراي طرح كتابخانه باز در سراسر استان لرستان به عنوان يكي از اولويت‌هاي مهم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان خبر داد.
A0606989.jpg


عارف علوي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد اظهار داشت: اين طرح با هدف توسعه كتابخواني و در دسترس قرار دادن كتاب اجرا مي‌شود و كتاب‌هاي مورد نياز آن توسط معاون فرهنگي و نيز معاون توسعه فعاليت‌هاي قرآني وزارت ارشاد تامين مي‌شود.
وي افزود: ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سراسر كشور ملزم به اجراي طرح كتابخانه باز و عرضه دست كم پنج درصد كتب‌ دريافتي‌شان در قالب اين طرح شدند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان اظهار داشت: بر اساس اين آئين‌نامه كه توسط معاون فرهنگي وزارت ارشاد به ادارات كل ارشاد در سراسر كشور ابلاغ شده است اين ادارات كل از اين پس موظفند بخشي از كتاب‌هاي دريافتي خود را در قالب كتابخانه‌هاي باز عرضه كنند.
علوي تصريح كرد: اين ميزان پنج درصد كل كتاب‌هاي دريافتي توسط ادارات كل ارشاد را دربر مي‌گيرد كه مي‌بايست در اين قالب(كتابخانه باز) در مراكزي از قبيل خوابگاه‌هاي دانشجويي، كارخانه‌ها و پادگان‌هاي نظامي عرضه شوند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان اظهار داشت: اين طرح در استان لرستان در حال اجرا و عقد تفاهم‌نامه بين دستگاه‌هاي اجرايي است.
وي در ادامه از اهداي بيش از 36 هزار جلد كتاب در شش ماهه اول سال‌جاري توسط خانه كتاب اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان خبر داد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان اظهار داشت: طرح اهداي كتاب با هدف بسط و گسترش كتاب و كتابخواني و در زمينه سياست‌هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي فراهم‌كردن دسترسي آسان اقشار مختلف به منابع مكتوب انجام شد.
وي از جمله مراكز دريافت كننده كتاب در اين طرح را مساجد و مؤسسات فرهنگي و قرآني به تعداد 3 هزار و 494 جلد، مدرسه‌هاي دولتي و غير دولتي 3 هزار و 90 جلد، طرح اردوهاي جهادي دانشجويان 2 هزار و 760 جلد، نيروي انتظامي(تجهيز كلانتري‌هاي استان) يك‌هزار و 800 جلد، ادارات و نهادهاي دولتي و غير دولتي 3 هزار و 181 جلد، دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي2 هزار و 500 جلد، انجمن‌هاي فرهنگي هنري استان 2هزار و 124 جلد، پژوهشگران و اهالي فكر و قلم استان يك‌هزار و 184 جلد، مساجد استان 4 هزار و 950جلد، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي استان 7 هزار و 950 جلد، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان‌هاي تابعه 6 هزار و 35 جلد، در مناسبت‌ها و مراسم‌ مختلف عنوان كرد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتشار شعرهاي حميد هنرجو با موضوع امام رضا(ع) براي كودكان


خبرگزاري فارس: در آستانه زادروز امام هشتم شيعيان، شعرهاي حميد هنرجو با موضوع امام رضا(ع) براي كودكان در قالب لوح فشرده صوتي «زائر گل» منتشر شد.
A0591594.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، اين لوح فشرده شامل 10 شعر كودكانه از حميد هنرجو است كه توسط يك گروه همخواني مي‌شود.
اين آلبوم، كه اولين لوح فشرده با موضوع امام رضا(ع) براي كودكان است، از سوي اداره كل نغمات آييني معاونت صداي جمهوري اسلامي منتشر شده است.
هشتمين خورشيد، ياس نجمه و ... از عناوين شعرهاي اين مجموعه است كه موضوعاتي چون تولد امام رضا(ع)، شهادت امام رضا(ع)، حضور امام(ع) در بين مردم، عواطب امام(ع) نسبت به كودكان و ساده‌زيستي حضرت رضا(ع) در آن‌ها به تصوير كشيده شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«نورما فاكس مازر» رمان‌نويس آمريكايي درگذشت


خبرگزاري فارس: «نورما فاكس مازر» رمان‌نويس آمريكايي و خالق 30 رمان بر اثر كهولت سن در 78 سالگي و در منزل شخصي‌اش درگذشت.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از نيويورك‌تايمز، مرگ اين نويسنده چند روز پس از درگذشتش توسط رسانه‌هاي آمريكا پوشش داده شد.
«فاكس مازر» يكي از موفق‌ترين نويسندگان در حوزه رمان‌نويسي براي گروه سني نوجوان و جوان محسوب مي‌شود.
او در طول چهل سال فعاليت فرهنگي‌اش بالغ بر سي عنوان كتاب در قالب رمان منتشر كرده كه غالبا با استقبال مخاطبان ادبي و منتقدان روبرو شده است.
رمان‌هاي «اسم من آمي است»، «بعد از باران»، «ماهي ديوانه»، «شب خوب مامان»، «خارج از كنترل»، «ده راه براي ناپديد كردن خواهر»، « سه خواهر» و «شنبه، دوازدهم اكتبر» از جمله آثاري است كه توسط «فاكس مارز» به رشته تحرير درآمده است.
«فاكس مازر» در نيويورك متولد شده و در همين شهر تحصيلاتش را به پايان رسانده است.
او نوشتن را از دومين دهه زندگي اش درست زماني كه براي اولين بار مادر شده بود آغاز كرد و در طول نيم قرن فعاليت ادبي آثار متعددي را روانه بازار كتاب آمريكا كرد.
يكي از دلايل موفقيت آثار او پرداخت قوي و شخصيت‌پردازي‌هاي منحصر به فرد اوست كه توجه بسياري از نوجوانان و جوانان آمريكايي را به خود جلب مي‌كرد.
او در بسياري از رمان‌هايش از عنصر گفت‌وگو به نحو احسنت استفاده كرده و براي نگارش رمان‌هايش توجه زيادي به دستورات و نكته‌هاي آموزشي در علم روانشناسي داشته است.
او اولين رمانش را در سال 1971 منتشر كرد و پس از آن تقريبا هر دو سال يك كتاب در قالب رمان و در حوزه نوجوان و جوان به جامعه ادبي ارائه كرد.
اين نويسنده روز هفدهم اكتبر 2009 در منزل شخصي‌اش چشم از جهان فرو بست.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اسامي نامزدان نهايي سومين دوره كتاب شعر جوان اعلام شد


خبرگزاري فارس: محمدرضا عبدالملكيان دبير سومين دوره كتاب سال شعر جوان اعلام كرد كه پس از بررسي مقدماتي و داوري مرحله اول كتاب سال شعر جوان، در مجموعه 21 اثر به مرحله نهايي داوري رسيدند.
A0259558.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، اين اسامي، به ترتيب حروف الفبا به اين شرح است:

از پنجره‌هاي بي‌پرنده، عليرضا بديع
انگشتان كشيده‌ام، سمانه عابديني
با خودم حرف مي‌زنم، روجا چمنكار
بي‌خوابي عميق، محمد مهدي سيار
پارو زدن در خاك، داريوش معمار
دالان حاج مختار پلاك 9، مجيد سعدآبادي
دورغ‌هاي مقدس، حامد ابراهيم پور
دنيا چشم از ما برنمي‌دارد،‌ الهام اسلامي
دومين پسر مريم، وحيد شريفيان
رجز مويه، اميد مهدي نژاد
روزهاي بي‌حواس، رضا عابدين زاده
زمين اگر نچرخد، جواد سلطاني
زير چتر تو باران مي‌آيد، مهدي فرجي
قابل توبه مي‌كند، ابراهيم اكبري ديزگاه
عزل كلام خدايان است، امير مرزبان
كاجي در پهلوي خيابان، آبان صابري
گنجشك‌ها روي برف راه مي‌روند، فرياد ناصري
ليالي مجنون، محمد جواد آسمان
من شور، ‌محمود حبيبي كسب
ني‌زن، جذامي و باد، سعدي گلبياني
يك آدم با آروارهاي معمولي، كيانا رشيدي

پس از داوري مرحله نهايي، نخست 7 اثري كه صاحب بيشترين امتياز داوري شده‌اند، طي برنامه‌هايي كه به مدت 7 شب از 19 تا 25 آبان ماه در محل دفتر شعر جوان برگزار خواهد شد، معرفي و مورد نقد و بررسي قرار خواهند گرفت.
مراسم اختتاميه اين جشنواره در روز پنجشنبه 28 آبان ماه 88 در محل خانه هنرمندان ايران برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تمام دانش‌آموزان زيدون عضو كتابخانه مي‌شوند


خبرگزاري فارس: عضويت دانش‌آموزان زيدون در كتابخانه عمومي اين شهر، معرفي توليدات جديد صدا و سيماي خوزستان و ... اهم عناوين اخبار كوتاه امروز شمال خوزستان است.
A0698229.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس از شمال خوزستان، در هفته كتاب تمام دانش‌آموزان شهر زيدون به منظور آشنايي و انس گرفتن با محيط كتابخانه‌هاي عمومي به صورت گروهي از كتابخانه عمومي اين شهر بازديد مي‌كنند.
همچنين در جلسه انجمن شهر زيدون مقرر شد به منظور نهادينه‌كردن و گسترش فرهنگ كتابخواني در ميان دانش‌آموزان، آموزش و پرورش شهر زيدون در نظر دارد با اعلام كردن به تمام مدارس، دانش‌آموزان را به عضويت كتابخانه‌هاي عمومي درآورد.
علاوه بر اين، با پيگيري‌هاي بخشدار شهر زيدون، زمين مورد نياز براي احداث كتابخانه عمومي قلعه كعبي اين منطقه تامين شد.

*كاهش دستوركارهاي اتفاقي برق اهواز
دستور كارهاي حوادث و اتفاقات شركت توزيع برق اهواز در تابستان سال‌جاري نسبت به سال گذشته با كاهش قابل ملاحظه‌اي روبه‌رو شده است.
براساس گزارش معاونت بهره‌برداري شركت توزيع نيروي برق اهواز، با توجه به حذف هزاران انشعاب غيرمجاز در مناطق حاشيه شهر، تعديل مصارف روشنايي، ‌توزيع لامپ كم مصرف، جمع‌آوري لامپ‌هاي پرمصرف مراكز تجاري، بازسازي و تعميرات اساسي بخش‌هاي مختلف شبكه، هرس اشجار متداخل در شبكه و اقدامات ديگر، ميزان بروز حوادث و اتفاقات در شبكه به حداقل ممكن رسيده است.
در هفت ماهه سال‌جاري نسبت به مدت مشابه سال 87 ميزان دستوركارهاي اتفاقاتي حدود 19 درصد كاهش داشته كه با توجه به گرماي تابستاني اين مدت و شرايط خشكسالي چنين بيلاني بسيار اميدوار كننده است.
پيش بيني مي‌شود با اجراي طرح‌هاي تعالي خدمت در مناطق بحراني انشعابات غيرمجاز و پاكسازي شبكه برق از انشعاب‌هاي غيرقانوني و قانونمند كردن استفاده از برق با جايگزيني اشتراك‌هاي قانوني ميزان حضور گروه‌هاي بخش حوادث به منظورترميم اشكالات باز هم كمتر شود.

* ويژه برنامه جشن ميلاد امام رضا (ع) از سيماي خوزستان
ويژه برنامه جشن ميلاد حضرت امام رضا(ع) به تهيه‌كنندگي وكارگرداني مهران مهدي جبار توليد مي‌شود.
اين ويژه برنامه در هفت قسمت 50 دقيقه‌اي به مدت هفت شب و با هدف تفريح وسرگرمي و ارشادي تربيتي ساخته مي‌شود.
اين ويژه برنامه به صورت زنده ساعت 21 شب از سيماي خوزستان براي مخاطبان پخش مي‌شود.
همچنين ويژه برنامه جشن ميلاد حضرت امام رضا(ع) به تهيه‌كنندگي و كارگرداني حسن زيبدي براي مخاطبان عرب زبان خوزستاني در دست ساخت است.
اين ويژه برنامه نيز در هفت قسمت 50 دقيقه‌اي به مدت هفت شب و با هدف تفريح وسرگرمي و ارشادي تربيتي ساعت 19 از سيماي عربي خوزستان پخش مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آثار «ولز» در انجمن نويسندگان كودك بررسي مي‌شود


خبرگزاري فارس: نشست بررسي آثار «اچ. جي. ولز» و شب شعرخواني در حوزه كودك و نوجوان در انجمن نويسندگان كودك و نوجوان برگزار مي‌شود.
A0456182.jpg


به گزارش خبرنگار فارس، كار گروه علمي تخيلي انجمن نويسندگان كودك و نو جوان در ادامه مباحث مربوط به «عصر نقره‌اي» بررسي آثار «اچ. جي. ولز» را برگزار مي‌كند.
در اين نشست ناصر بليغ، مهرداد تويسركاني و محمد حاج زمان به ايراد سخنراني مي‌پردازند.
اين نشست روز سه‌شنبه 5 آبان از ساعت 18 تا 20 در محل انجمن نويسندگان كودك و نوجوان برگزار مي‌شود.
همچنين كار گروه شعر انجمن نويسندگان كودك ونوجوان نشست شعرخواني در حوزه شعر كودك و نوجوان و نقد و بررسي را روز چهارشنبه 6 آبان از ساعت 17 تا 19 در انجمن برگزار مي‌كند.
انجمن نويسندگان كودك و نوجوان در خيابان سميه، كوچه پروانه، شماره 2 واقع است.
ورود همه علاقه‌مندان به اين نشست‌ها آزاد است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
هرتا مولر در لايپزيگ شعر مي‌خواند


خبرگزاري فارس: هرتا مولر، برنده نوبل ادبيات 2009 قرار است آخر ماه جاري ميلادي در لايپزيگ شعر بخواند.
A0755668.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، اين برنامه 31 اكتبر برگزار مي‌شود و شركت‌كنندگان براي مخاطبان خود آثارشان را مي‌خوانند.
«سبك نوشتن معاصر ـ شعرخواني لايپزيك» عنوان اين برنامه است كه از سال 2007 به صورت منظم برگزار شده است.
مولر قرار است در اين برنامه كه در سالن ساختمان قديمي شهرداري لايپزيگ برگزار مي‌شود از شعرهاي خود بخواند.
او همچنين در كارگاه آموزشي انجمن ادبي لايپزيگ با دانشجويان صحبت خواهد كرد.
سال گذشته اووه تلكامپ ميهمان برنامه شعرخواني لايپزيگ بود.
مولر كه هشتم اكتبر امسال به عنوان دوازدهمين زن برنده جايزه نوبل ادبيات شده بود علاوه بر داستان‌نويسي شعر و مقاله نيز مي‌نويسد.
كميته نوبل ادبيات نيز در بيانيه خود از نظم و نثر هرتا مولر ستايش كرده بود.
اشعار مولر نيز مانند داستان‌ها و رمان‌هايش بيشتر مربوط به فضاهاي دوره حكومت كمونيست ها در روماني، زادگاه او هستند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
«ايل دو فرانس»، ميهمان افتخاري نمايشگاه كتاب بيروت


خبرگزاري فارس: منطقه «ايل دو فرانس» ميهمان افتخاري شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب بيروت است.‏
A0759349.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، بيروت كه توسط سازمان يونسكو به عنوان پايتخت جهاني كتاب در سال 2009 ‏اعلام شده است، از روز اول نوامبر سال جاري ميلادي شانزدهمين دوره نمايشگاه كتاب فرانكوفوني را ‏برگزار مي‌كند.
اين نمايشگاه كه به ابتكار سفارت فرانسه در لبنان بنيان‌گذاري شد، براي تقدير از كتاب‌‏فروشاني است كه در طول 15 سال جنگ داخلي لبنان از ارائه كتاب به زبان فرانسه به خريداران ‏بازنايستادند.
منطقه ايل دو فرانس كه شهر پاريس در آن واقع شده، 10 سال است كه رابطه‌اي عميق با لبنان ‏برقرار كرده و در بخش‌هاي آموزش و محيط زيست با اين كشور همكاري دارد.
اين منطقه تا كنون 5 ميليون ‏يورو در پروژه‌هاي مختلف در لبنان سرمايه‌گذاري كرده است.
به همين دليل در شانزدهمين دوره نمايشگاه ‏كتاب بيروت، پايتخت بين‌المللي كتاب براي قدرداني و تشكر از اين منطقه، آن را به عنوان ميهمان افتخاري ‏خود معرفي كرد.
ايل دو فرانس نيز اعلام كرد كه برنامه تازه‌اي براي حمايت از ناشران فرانسوي‌زبان ‏كشورهاي جنوب درياي مديترانه دارد.
200هزار يورو براي اين پروژه در نظر گرفته شده و هدف آن ارائه ‏كتاب‌هاي نويسندگان جنوب درياي مديترانه با قيمت مناسب به خوانندگان است.‏
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آنفولانزاي خوكي جان يك شاعر را گرفت


خبرگزاري فارس: «ميكائيل كابوتي» شاعر و نقاش آمريكايي از ايالات آريزونا در سن 67 سالگي و بر اثر ابتلا به بيماري آنفولانزاي خوكي درگذشت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت‌ خبري آريزونا، «كابوتي» از جمله شاعران و نقاشان صاحب‌نام ايالت اريزونا بود كه در اين ايالت به دنيا آمد و سال‌هاي بسياري از عمرش را در اين شهر سپري كرد.
او سال‌ها به نقاشي و سرودن شعر پرداخت و مجموعه اشعار متعددي را منتشر كرد.
آثار هنري و نقاشي‌هاي اين هنرمند در برخي از موزه‌هاي كشورهايي مثل آمريكا، انگليس و آلمان به نمايش در آمده است.
نقاشي‌هاي او در موزه هراد در فونيكس و موزه «من‌كايند» و همينطور موزه «كلموت» آلمان به نمايش گذاشته شده است.
او در دو دهه گذشته سخنراني‌ها و كارگاه‌هاي مختلفي را در حوزه شعر و نقد آن در آمريكا، نيوزلند، آلمان و سوئد برگزار كرده و تأثير زيادي در معرفي فرهنگ و شعر آريزونا در آمريكا و جهان داشته است.
ابتلاي او به بيماري آنفولانزاي خوكي و تشديد وضعيت او به دليل كهولت سن موجب شد تا درمان وي به طور كامل صورت نگيرد.
در منطقه آريزونا هزاران نفر در خطر آلودگي به ويروس آنفولانزاي خوكي قرار دارند كه شرايط درماني و كنترل بيماري تنها براي بخشي از آنها امكان پذير است.
در اين شرايط اولويت مراقبت‌هاي بهداشتي و واكسيناسيون تنها براي كودكان، كهنسالان و خانم‌هاي باردار و پرستاران كودك صورت مي‌گيرد.
به گزارش سرويس بهداشتي آريزونا 40 هزار واكسن آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفته در حالي كه هنوز تعداد بسيار زيادي از متقاضيان واجد شرايط دريافت آن، اين واكسن را دريافت نكردند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نخستين كتاب برَند ايران رونمايي شد


خبرگزاري فارس: نخستين «كتاب ايراني مديريت بِرَند» ديروز با حضور مشاور فرهنگي رئيس جمهوري و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، رونمايي شد.
A0510654.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، علي‌اكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهوري و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، در آيين رونمايي از كتاب "راز پرواز نام‌هاي تجاري " گفت: هميشه از اولين كارها به عنوان يك كار مهم تلقي مي‌شود هرچند كه بعدها در آن زمينه ممكن است فعاليت‌هاي مشابه‌اي انجام شود.
وي افزود: كارهاي اول به لحاظ خلاقيت و جسارت فرد انجام دهنده، كاري فاخر و ارزشمند تلقي مي‌شود.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران تصريح كرد: اين كار همچون شمشير دو لبه‌اي است كه هم به نفع جامعه بشري است و هم مي‌تواند به زيان آن‌ها تمام شود.
اشعري بيان كرد: امروز كه روانشناسي در خدمت صنعت آمده و اقتصاد صنعت، يكي از پايه‌هاي مهم صنعت را تشكيل داده است، تجار به منظور ارتباط با مردم و براي استفاده از اين شناسه به ميل، ذوق و سليقه مخاطبان روي آورده‌اند. البته از طرفي با توليد كارهاي مرغوب، اطمينان در مشتري ايجاد مي‌كنند و مي‌توانند با استفاده از زبان‌شناسي مخاطب، كارهاي نامرغوب خود را نيز به جامعه تحميل كنند.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري تصريح كرد: رفتارهاي اقتصادي، سياسي و صنعتي در بستر فرهنگي بازتعريف و ارائه مي‌شود، بنابراين هر كدام از ما در حوزه‌هاي كاري خود بايد از يك تيم فرهنگي برخوردار باشيم. و از رئيس جمهوري درخواست كرده‌ام كه هر سازمان و وزارتخانه نيازمند يك كميته فرهنگي است تا جامعه دچار يك نوع از هم پاشيدگي نشود.
وي از مديران شركت‌هاي مختلف كشور خواست تا در طراحي آرم، شناسه و برند به خصوصيات انساني و فرهنگي جامعه توجه كنند و براي اعتماد مردم به عنوان سرمايه‌اي بزرگ، ارزش و اعتبار قائل شوند.
در ادامه اين مراسم، "فرشاد به آبادي " نويسنده كتاب "راز پرواز نام‌هاي تجاري " اظهار داشت: اين كتاب يك اثر تجربي، توصيفي و علمي است و نخستين كتاب كاملا ايراني است كه تا كنون در زمينه مديريت نام و نشان هاي تجاري منتشر شده است.
وي افزود: مطالب اين كتاب در مدت بيش از دو سال گرد آوري شده و در مدت شش ماه آن را نوشته ام و از آنجاييكه اين كتاب نخستين تجربه ايراني است، به طور قطع نكته و سكته هايي دارد كه مي توان با برطرف كردن آنها در قوي و غني شدن آن تلاش كرد.
به آبادي با بيان اينكه كتاب "راز پرواز نام‌هاي تجاري " داراي شش فصل است كه هر كدام پيش زمينه ورود به فصل بعدي است، تصريح كرد: فصل نخست مانند بسياري از كتاب‌ها، يك فصل زيربنايي و كلي است كه به تعريف نام تجاري و لزوم توجه به آن اشاره دارد.
مبتكر جشنواره يكصد برند برتر ايران، در ادامه افزود: فصل دوم يكي از مهم‌ترين فصل‌هاي اين كتاب است كه به موضوع ساختار نام تجاري مي‌پردازد و فصل سوم كتاب نيز به بحث جايگاه سازي نام تجاري مي‌پردازد، موضوع جايگاه سازي يكي از مهم ترين و اساسي ترين بحث هاي فعلي است كه مي تواند تاثير بسزايي در تصميم گيري درست و كاهش هزينه هاي شركت و برنامه هاي شما داشته باشد.
نويسنده كتاب راز پرواز نام هاي تجاري ادامه داد: فصل هاي بعدي كتاب نيز هر كدام به ترتيب در مورد انتخاب نام براي يك نام تجاري، روش هاي توسعه و تقويت يك نام تجاري و كاهش سودآوري و ايستايي نام تجاري است.
وي با اشاره به اينكه اين كتاب نخستين كتاب ايراني در زمينه مديريت برند است، ابراز داشت: همچنين اين كتاب نخستين كتاب ايراني است كه به جنبه هاي ماركتينگ و بازاريابي، مديريت و برند پرداخته است.
بر اساس اين گزارش، نخستين جشنواره بين المللي برترين نام و نشان هاي تجاري ايران(يكصد برند برتر ايران) به همت گروه مطالعاتي هوشمند تدبير دي ماه سال گذشته برپا شد و اواخر آذرماه امسال دومين دوره از اين جشنواره فرهنگي-اقتصادي برگزار خواهد شد.
نخستين كتاب حوزه مديريت برند در كشور به همت "گروه مطالعاتي هوشمند تدبير " و توسط "فرشاد به آبادي " تهيه و به نگارش درآمده است. و اين اولين بار است كه مراسم رونمايي براي معرفي يك كتاب در حوزه مديريت برگزار مي شود.
در پايان اين مراسم سري اول كتاب "راز پرواز نام هاي تجاري " توسط بخش فرهنگي صنايع غذايي بهروز، سري دوم توسط شركت آرد جرعه، سري سوم از سوي ماكاروني مانا و سري چهارم توسط شركت سپهر الكترونيك خريداري شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جشنواره ادبيات داستاني بسيج در اردبيل برگزار مي‌شود


خبرگزاري فارس: مدير هنر و ادبيات حوزه فرهنگي و اجتماعي **** حضرت عباس (ع) استان اردبيل گفت: معاونت فرهنگي و اجتماعي حضرت عباس‌ (ع) جشنواره ادبيات داستاني بسيج را در اردبيل برگزار مي‌كند.
A0707869.jpg


سرگرد پاسدار ايمانعلي لطفي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در اردبيل اظهار داشت: اين جشنواره با هدف شناسايي نويسندگان جوان و سازماندهي آنها، تشكيل بانك اطلاعاتي نويسندگان ادبيات داستاني، گروه‌بندي نويسندگان در سطح استاني و شهرستاني، برآورد و نيازسنجي كارگاه‌هاي لازم در سطوح مختلف، اجراي كارگاه براي تربيت نويسندگان در سطح عالي و حمايت از نويسندگان با كمك سازمان‌ها و ادارت فرهنگي همسو براي توليد آثار مفيد و تاثيرگذار در جامعه برگزار مي‌شود.
وي گفت: اين جشنواره در گروه سني زير 18 سال و بالاي 18 سال با موضع ادبيات كودك و نوجوان، ايثار، مقامت، الگوي مصرف و داستان آزاد متاثر از فرهنگ اسلامي و تفكر بسيجي برگزار مي‌شود.
لطفي با اشاره به به اين كه محدوديتي در ارسال آثار در سه موضوع فوق وجود ندارد افزود: تمام نويسندگان متعهد و بسيجي مي‌توانند بر اساس گروه‌هاي سني اعلام شده آثار خود را براي شركت در جشنواره ارسال كنند.
مدير هنر و ادبيات **** اردبيل از مشاركت سازمان‌هاي صدا و سيما، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس استان، سازمان بسيج هنرمندان استان و سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري اردبيل خبر داد.
وي اظهار داشت: آثار ارسالي نبايد پيش از اين در جشنواره ديگري ارائه شده باشد.
لطفي با اشاره به اين كه از نظر سبك، قالب و تعداد صفحات هيچ محدوديتي براي نويسده وجود ندارد افزود: داستان ارسالي بايد بر روي يك طرف كاغذ A4، خوانا و بدون قلم‌خوردگي ارسال شود.
مدير هنر و ادبيات **** اردبيل مهلت ارسال آثار به دبيرخانه جشنواره استاني ادبيات داستاني بسيج را تا 30 آبان ماه اعلام كرد.
وي خاطرنشان كرد: پس از داوري آثار از طريق استادان برجسته ادبيات داستاني استان، نويسندگان برگزيده به جشنواره راه مي‌يابند.
مدير هنر و ادبيات **** اردبيل در بخش ديگري از سخنان خود قصه و داستان را محلي براي ذخيره بار فرهنگي، هنري و معنوي اعلام كرد و اظهار داشت: اين عرصه بسيار حساس، اثرگذار، متنوع، فراگير و ماندگار است و مي‌تواند ابزاري نافذ باشد كه در عمق جان مي‌نشيند و پيام به طور غيرمستقيم به مخاطب منتقل مي‌شود.
لطفي افزود: نويسنده متعهد و بسيجي با عشق، ايمان و انگيزه قلم در دست مي‌گيرد و به سمت جاودانگي‌ها نشانه مي‌رود و افقي روشن و اميدبخش را ترسيم مي‌كند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
شاعر همداني در جايزه ادبي شعر طهران تقدير شد


خبرگزاري فارس: هيئت داوران جايزه ادبي طهران، شاعر جوان همداني را به عنوان شاعر برگزيده مهرماه معرفي كرد.
A0259558.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، عباس محمدي با اعلام اين خبر گفت: داوري جايزه ادبي طهران در بخش شعر (ويژه ماه مهر) به پايان رسيد و هيئت داوران از ميان سه اثر رسيده به بخش نهايي، شعري از علي سليماني را به عنوان اثر تقديري معرفي كردند.
وي با معرفي آثار رسيده به مرحله نهايي گفت: هاجر فرهادي (از خميني‌شهر)، علي سليماني (همدان) و آرش پور عليزاده (رشت) به مرحله نهايي رسيده‌ بودند.
شاعران و نويسندگان جوان سراسر كشور مي‌توانند براي شركت در جايزه ادبي طهران، آثار خود را به آدرس: تهران،‌خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)،‌خيابان دوازدهم، شماره 3 يا به پست الكترونيك حوزه هنري استان تهران [email protected] ارسال كنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برندگان جايزه شعر ويرجينيا مشخص شدند


خبرگزاري فارس: «ليزا راس‌اسپار» و «چارلز رايت» جايزه شعر ويرجينيا 2009 را از سوي هيأت داوران اين جايزه دريافت كردند.
A0760490.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت دانشگاه ويرجينيا، پروفسور«ليزا راس‌آسپار» و پروفسور «چارلز رايت» هر دو از اساتيد رشته زبان و ادبيات انگليسي هستند و امسال موفق شدند با ارائه مجموعه اشعارشان جايزه شعر ويرجينيا را از آن خود كنند.
جايزه شعر ويرجينيا هر سال از سوي كتابخانه دانشگاه ويرجينيا برگزار مي‌شود.
اين جايزه امسال علي‌رغم سال‌هاي گذشته دو شاعر را به عنوان برنده اين جايزه اعلام و معرفي كرد.
«پول نقد» سومين و تازه‌ترين مجموعه اشعار «راس‌اسپار» است كه با ارائه به دبيرخانه جايزه شعر ويرجينا موفق شد رتبه اول اين رقابت‌ها را از آن خود كند.
جايزه شعر ويرجينيا هر سال با پذيرفتن آثار نويسندگان و شاعران اهل ويرجينيا و يا افرادي كه در ويرجينيا سكونت دارند، برگزار مي‌شود.
«ليزا راس‌آسپار» كه بيش از نيمي از عمر خود را در اين شهر گذرانده است درباره دريافت اين جايزه گفت: بسيار خرسندم كه جايزه شعر ويرجينيا را دريافت كردم. اين جايزه انگيزه بيشتري براي ادامه راهم خواهد بود. و از همه مهم‌تر اينكه اگر چه متولد شهر ديكسون هستم اما پس از سالها زندگي در ويرجينيا و دريافت اين جايزه احساس مي‌كنم كه به عنوان يكي از شاعران ويرجينيا پذيرفته شده‌ام و اين باعث خوشحالي من است.
از اين شاعر پيش از اين دو مجموعه با نام‌هاي «قلب توانا؛ اشعار لندن» و « آشنايي با شب؛ شعرهاي بي‌خوابي» منتشر شده است.
در كنار «ليزا راس‌آسپار» پروفسور «چارلز رايت» نيز موفق به دريافت اين جايزه شده است.
او در طول سه دهه اقامتش در ويرجينيا قريب به 21 مجموعه شعر منتشر كرده و دو كتاب را نيز ترجمه كرده است.
آخرين مجموعه شعر او با عنوان «شش بيت آخر غزل» امسال موفق شد جايزه شعر ويرجينيا را از آن او كند.
او پيش از اين نيز در سال 1998 جايزه پوليتزر شعر رو جايزه منتقدان امريكا را به خاطر مجموعه آثارش دريافت كرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
متن انتقادي اشعار مختوم‌قلي فراغي بنيانگذار ادبيات تركمن منتشر شد


خبرگزاري فارس: با مقايسه و تطبيق 19 نسخه خطي، اخيرا جلد نخست متن انتقادي (تصحيح شده) ديوان مختوم‌قلي فراغي به تصحيح عاشورپور و قوجق روانه بازار كتاب شد.
A0510639.jpg


نويسنده و محقق ادبيات تركمن امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در گرگان گفت: مختوم‌قلي فراغي همان نقشي را در ادبيات تركمن دارد كه ابوالقاسم فردوسي در ادبيات فارسي دارد.
يوسف قوجق افزود: تمام دواوين چاپ شده از مختومقلي در ايران و تركمنستان، داراي اشعار الحاقي و انتسابي بود و با وجود نسخه‌هاي متعدد از اشعار اين سخنور تركمن ايراني، تاكنون با مقابله و مقايسه نسخ خطي، متني منقح و عاري از اشعار انتسابي و الحاقي از وي تهيه نشده بود.
مديرمسئول فصلنامه سراسري و بين‌المللي ياپراق در ادامه، ضمن تأكيد بر اهميت چاپ متن انتقادي، آن را مرحله مهمي در تحقيقات ادبي اين قوم از اقوام ايراني دانست و گفت: اين كار علمي از سوي نورمحمد عاشورپور از محققان و پژوهشگران به نام كشور تركمنستان صورت گرفته است ولي به خاطر كهولت سن او، كار بازخواني نهايي متن و مقابله مجدد نسخ خطي توسط اينجانب صورت گرفت كه در نهايت با مساعدت و حمايت مالي سفارت ايران در تركمنستان، اين كتاب از سوي انتشارات مختومقلي فراغي در گرگان چاپ شد.
قوجق درباره شيوه تصحيح ديوان اشعار مختوم‌قلي خاطرنشان كرد: به خاطر عدم وجود نسخه مادر و اصلي به خط شاعر، در تطبيق نسخه‌ها از شيوه التقاطي استفاده شده است.
يوسف قوجق علاوه بر مديرمسئولي فصلنامه ياپراق و تأليف بيش از 20 كتاب در حوزه ادبيات داستاني، كتاب فهرست توصيفي نسخ خطي فارسي كتابخانه ملي تركمنستان را نيز كه در سال 1380 مشتركا از سوي مركز اسناد و تاريخ ديپلماسي وزارت خارجه و كتابخانه بزرگ آيت‌الله مرعشي ‌نجفي (ره) به چاپ رسيده است را در كارنامه فعاليت‌هاي خود دارد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
نقش كانون پرورش فكري در ادبيات كودك و نوجوان بررسي شد


خبرگزاري فارس: در نشست تخصصي «نقش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان در حوزه ادبيات كودك و نوجوان»، حميدرضا شاه‌آبادي(مدير انتشارات كانون)، شهرام اقبال‌زاده(مترجم و منتقد) و سيدعلي كاشفي خوانساري(پژوهشگر) به بررسي نقش اين نهاد در مقاطع مختلف تاريخي پرداختند و راه‌كارهايي براي بهبود فعاليت اين نهاد كودك و نوجوان ارايه دادند.
A0498407.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، حميدرضا شاه‌آبادي مدير انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان در نقد فعاليت‌هاي انتشارات كانون گفت:موقعيت كنوني كانون در مقايسه با تصورات آرماني و اهداف ما با توجه به شرايط كنوني تا حدودي فاصله دارد. در نظر گرفتن يك مقصد مناسب با توجه به شرايط و امكانات كنوني حائز اهميت است. بايد با نگاه واقع‌نگر و در يك شرايط منطقي و دور از هيجانات موقعيت خود را تعريف كنيم.
وي ادامه داد : شرايط ما پذيرفتني است چون آرمان‌هاي بسيار دوردست همواره در ما احساس حقارت ايجاد مي‌كند و چنانچه خود را كمتر از آنچه هستيم ببينيم باز دچار مشكل خواهيم شد. چنانچه بخواهيم به فعاليت‌هاي انتشاراتي خود با نگاه واقع‌گرايانه امتياز دهيم از 20 نمره‌ 14 يا 15 خواهيم گرفت.
در ادامه نشست اقبال‌زاده،مترجم و منتقد ادبيات كودك و نوجوان در سخناني گفت: كانون به نوعي با ادبيات كودكان و نوجوانان گره خورده است و ادبيات كودك با گره خوردن سه عامل نهاد، نظريه و خلق ادبي شكل مي‌گيرد. اما سوال اين است كه آيا پديده‌ ادبيات كودك در ايران و جهان پيش از مدرنيته وجود داشته است و اگر بوده مفهوم آن چه بوده و اگر نبوده چرا؟ براي بررسي فعاليت در زمينه كودك توجه به مفهوم كودك بسيار پايه‌اي است. در هيچ نهاد فرهنگي، مذهبي، ... پيش از مدرنيته جرياني وظيفه بررسي ادبيات كودك را نداشته است.
وي افزود: نطفه‌هاي ادبيات كودك ايران در زمان مشروطيت و در كتاب احمد و سفينه‌ طالبي شكل مي‌گيرد. تا دهه 1340 به جز آموزش و پرورش كه از كودك به عنوان يك قشر اجتماعي مستقل و يك گروه استراتژيك تعريف كرده، خبري از نهاد مستقلي در اين حوزه نيست.
اقبال‌زاده تصريح كرد: سال 1344 زمان ورود به دوران جديد استقلال ادبيات كودك مستقل از نهاد آموزش و پرورش است. كانون پرورش فكري مستقل از دولت شكل مي‌گيرد كه در آن دوران فعاليت‌هاي گسترده و قابل قبولي داشته است. ايجاد كتابخانه‌ها، نشر و چاپ كتاب، توليد انيميشن، توزيع كتاب به اقصي نقاط كشور و ... از جمله اين فعاليت‌ها بوده است. پس از انقلاب اسلامي، كانون با توجه به پشت سرگذاشتن دوره اي، جايگاه خود را مجدداً با درايت مديران خود بازيافت.
اقبال‌زاده با اشاره به اهميت تخصيص بهينه منابع، مديريت، سازمان و برنامه گفت: كانون همواره يك جايگاه انحصاري، ممتاز و منحصر به فرد داشته كه ضعف‌ها و قوت‌ها هم ناشي از همين جايگاه است.
وي افزود: برخي مشكلات ما مربوط به تعاريف نامشخص و تعريف نشده در مورد ارتباط بخش خصوصي و دولتي در بازار ايران است مثلاً در بخش توزيع كتاب و محصولات مرتبط، عدم همكاري بين اين دو نهاد مشهود است.
در ادامه اين نشست سيدعلي كاشفي خوانساري، پژوهشگر كتاب‌هاي كودك و نوجوان گفت: با توجه به اين كه جدا از پيشينه‌ ايدئولوژيك در كنار كانون نهاد مشابهي وجود نداشته، تصويرگري كودك، شعر كودك و ... كانون با توجه به توانايي‌ها و شرايط، بسيار خوب عمل كرده است. 20 سال پيش بخش انتشارات كانون در مقايسه با ديگر ناشرين بسيار قوي عمل مي‌كرد به طوري كه كتاب‌هايي كه ارائه مي‌شد، در دو بخش كتاب‌هاي كانون و ناشرين ديگر عرضه مي‌شد، ولي امروز مثلا از تعداد زيادي كتاب كه در حوزه كودك و نوجوان منتشر مي‌شود درصد بسيار كمي از كتاب‌ها توليد كانون هستند.
در ادامه حميدرضا شاه‌آبادي با بيان اينكه كانون از سال 1344 تا 1357 حدود يك هزار كتاب منتشر كرد افزود: امروز كانون يكصد عنوان كتاب در سال منتشر مي‌كند كه در مقايسه با ناشران دولتي و خصوصي اين تعداد بايد افزايش يابد.
مدير انتشارات كانون با بيان اينكه توليد كتاب تنها دستاورد انتشارات كانون نيست گفت: كانون طي سال‌ها فعاليت خود توانسته اهداف و نيروهايش را در نهادهاي ديگر تكثير كند، نويسندگاني كه يا به صورت عضو كانون بوده‌اند و يا به نوعي با اين مركز همكاري داشته‌اند، امروز هر يك به نوعي در بخش‌هاي ديگر فعالند.
به گفته شاه‌آبادي كتاب كانوني در نوع خود صاحب ژانر و يك نوع نگاه ويژه است. امروز كتاب كانون توانسته اولين وظيفه‌اش را در ادامه كار الگوسازي به انجام رساند.
وي افزود: دومين وظيفه كانون تعامل در شيوه‌هاي مختلف به واسطه برگزاري سمينارها، نشست‌ها، همايش‌ها شركت در جشنواره‌ها و ... به همكاران مرتبط با ادبيات كودك است كه به ما كمك مي‌كند تا افق را بشناسيم و برنامه هايمان را به سمتي كه بايد برود موثرتر هدايت كنيم. وي تاكيد كرد: نوع فعاليت ما در مقايسه با نهادهاي موازي با كانون، نگاه رقابتي نيست. كانون همواره جايگاه پدرانه را براي ديگر نهادهاي مرتبط كه در كنار ما رشد و فعاليت مي‌كنند، دارا بوده است.
مدير انتشارات كانون در ادامه اظهار داشت: با وجود انتقاداتي كه همواره به انواع فعاليت‌هاي ما بوده است به عنوان مثال به نوع تصويرگري انتزاعي، براي كانون يك پله خاص از فرهيختگي را در نظر مي‌گيريم و براساس آن كار مي‌كنيم.
شاه‌آبادي در پايان سخنانش گفت: ما همواره آن قدر نياز به كتاب چاپ اول داريم كه اگر كسي كتابي را براي چاپ به ما بسپارد، لطفي به نهاد كانون كرده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جايزه شعر كتابخانه شكسپير اهدا شد


خبرگزاري فارس: جايزه 10 هزار دلاري نوزدهمين دوره از جايزه شعر كتابخانه شكسپير واشنگتن ‌دي‌سي به «ژوليانا اسفار» شاعر آمريكايي تعلق گرفت.
A0424484.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از مجله ادبي چيلي‌كوت، امسال نوزدهمين دوره از جايزه شعر واشنگتن‌دي‌سي با حضور شاعران زيادي از سراسر امريكا برگزار شد و از ميان آثار ارائه شده به "ژوليانا اسفار " تعلق گرفت.
اين جايزه كه از آن با نام جايزه "هارديسون " نيز نام برده مي‌شود، به ارزش 10 هزار دلار هر سال به بهترين مجموعه شعر منتشر شده كه از سوي هيات داوران اين جايزه انتخاب شود اهدا مي‌شود.
"ژوليانا اسفار " استاد كرسي نوشتن خلاق در دانشگاه اوكلند است.
او جايزه 10 هزار دلاري "هارديسون " را به خاطر ارائه مجموعه اشعارش كه به لحاظ سبك و تصويرسازي و خلاقيت از جمله نمونه‌هاي اين دوره بود، دريافت كرد.
"جاش وينر " يكي از داوران اين دوره از جايزه شعر واشنگتن دي‌سي اشعار "اسفار " را اين گونه توصيف مي‌كند: سطر به سطر سروده‌هاي "اسفار " حاوي تجربيات و دانشي است كه به خوبي با مخاطب درميان گذاشته مي‌شود.
او در انتخاب و استفاده از واژه‌ها و كلمات وسواس خاصي دارد و توانسته به خوبي مفاهيم مورد نظرش را در شعر بگنجاند.
سادگي و وضوح مفاهيم و واژگان در شعر او نيز يكي ديگر از ويژگي‌هاي مجموعه اشعار "ژوليانا اسفار " به حساب مي‌آيد.
استفاده از ايهام و تشبيه نيز از ديگر ويژگي‌هاي شعر اوست كه توجه بسياري از داوران اين دوره از جايزه شعر واشنگتن دي‌سي را به خود جلب كرده است.
جايزه "هارديسون " يا جايزه شعر واشنگتن دي‌سي از سال 1991 بنيانگذاري شده است و هر سال به بهترين مجموعه شعر اهدا مي‌شود.
اين جايزه به ارزش 10 هزار دلار با همكاري كتابخانه شكسپير واشنگتن دي‌سي برگزار مي‌شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
خدا، بهترين ويراستار كتاب ماست


خبرگزاري فارس: نقش تربيتي والدين در كودكان با نگاهي به مفاهيم ديني و انتزاعي از منظر كتاب در نشست تخصصي «تربيت نمادين» و با حضور حسين اسكندري، و محمدرضا سنگري، بررسي شد.
A0548595.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، در ابتداي اين نشست، محمدرضا سنگري در سخناني با بيان اينكه مهمترين وظيفه در برنامه‌ريزي‌هاي تربيتي، شناخت نمادهاي تربيتي است، گفت: شناخت نمادهاي تربيتي، مناسب‌ترين تعريف است كه راه آموزش و پرورش را به نتيجه درست هدايت مي‌كند.
وي ادامه داد: بر اساس مفاهيم ارسطويي و افلاطوني، انسان و به خصوص كودك يك ظرف خالي نيست و بايد در راه تربيت سعي در پر شدن آن كنيم، زيرا انسان موجودي تك ساحتي نيست، در اين ميان، پدر و مادرها نيز با وجود توجهي كه البته اغلب اوقات صرفاً به دليل احساس تملكي كه به فرزندان خود دارند سعي در شناخت كامل توانايي‌ها و وجود واقعي و وجوه دروني و ناشناخته‌ كودك خود ندارند.
اين استاد علوم تربيتي با انتقاد از اين نگاه به كودكان اظهارداشت: والدين اغلب تربيت فرزندان و تعبير از پرورش را تنها توجه به دفع نيازهاي مادي فرزند خود مي‌پندارند و به تربيت او كمر همت نمي‌بندند.
نويسنده «راز رشيد» آشنايي با ويژگي‌هاي جسمي و روحي كودكان را يكي از ضروريات تربيت والدين دانست و گفت: در آغاز بايد ببينيم كه ما با چه موجودي سر وكار داريم، در مرحله ديگر بيانديشيم در ارتباط با او چه بايد كنيم؟ كودك ما چه ويژگي‌هايي دارد و رفتار مناسب با او چيست؟
سنگري تصريح كرد: در اين زمينه، بهترين تعريف را خداوند به عنوان خالق انسان، ارايه كرده است؛ خداوند در متون مقدس بالاخص قرآن كريم، كدهايي درباره‌ي انسان داده كه براي ورود به قلمرو شناخت و در نتيجه تربيت آدمي بايد فهميده و تحليل شوند. براي مثال در آياتي از قرآن آمده كه انسان حتي در وجود فيزيولوژيكي و ابعاد دروني، رواني و روحاني خود پيچيدگي‌هاي بسياري دارد كه زمينه‌ساز درام بوده، به بياني ديگر، انسان كتابي چندلايه است.
وي با بيان اينكه در متون تربيتي و تاريخي، هفت روزنه براي ورود انسان به راه ناصواب معرفي شده است، اظهار داشت: تنها راه بسته شدن و نفوذ نيروهاي شيطاني به اين راه‌ها، دل بستن به وجه جسماني انساني معرفي ‌شده‌ است، زيرا تنها راهي كه با فتح قلمرو آن ذهن و انديشه‌ها را به سادگي تسليم خود مي‌كند، دل است.
سنگري خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه با دل انسان سر و كار داريم، توجه به فضاها، شرايط و پيشينه‌ هر كسي كه در بودن و شكل‌گيري شخصيت او هر يك به نوبه‌ خود دخيل خواهند شد، مورد توجه واقع مي‌شود و در اينجا مي‌دانيم كه بچه‌ها كتاب‌هايي نانوشته‌اند، او بايد خود كتاب شخصيتي‌اش را پر كند و چون او كتاب است ما در نقش تربيت او ويراستار اين كتابيم.

* ضرورت آشنايي با زبان كتاب
در ادامه اين نشست، دكتر حسين اسكندري، روانشناس نيز با تاييد سخنان سنگري گفت: اين با منطق قرآن سازگار است و خدا بهترين ويراستار كتاب ما است، به تعبيري يك هزار نام پروردگار هر يك راه‌هايي براي اين ويراستاري است. براي مثال: او غفار است يعني خداوند پوشاننده‌ي خطاهاي ماست.
وي ادامه داد: بايد در كنار كودك بود و او را هدايت و راهنمايي كرد، نه اينكه به جاي او كتاب را پر كرد. كودك خود ‌بايد راه برود و تجربه‌ زندگي داشته باشد و مادر نيز كنار او هدايت‌گر باشد. در اين دنيا ما داراي دو كتاب هستيم؛ نخست كتاب تكوين و دوم كتاب تشريع.
اسكندري با اشاره به سخن امام علي‌ (ع) درباره عالي‌ترين كتاب تكوين در اين جهان يادآور شد: عالي‌ترين كتاب تكوين يافته در اين جهان، كتاب انسان است؛ كتابي كه بايد روشن و تبيين شود و دليل روشني آن، پيچيده بودن اين كتاب است.
وي درباره ضرورت دوباره‌خواني اين كتاب گفت: تنها يك بار خواندن اين كتاب كفايت نمي‌كند و بايد بارها و بارها خوانده شود. به تعبير تولستوي او مانند رودخانه اي است، گاهي پرشتاب، گاهي آرام، گاهي گل‌آلوده و گاهي زلال.
اسكندري، استاد دانشگاه علامه طباطبايي همچنين با بيان اينكه انسان مقيد به زمان است و كتابش را نبايد از آخر به اول خواند، خاطرنشان كرد: براي شناخت و رشد او مي‌بايد از همين آغاز و يعني ظاهرش شروع كرد. رفتار و حالات بچه‌ها قابل بررسي‌اند و هر جز اين كتاب قابل تحليل است. بنابراين چون اين كتاب است و نياز به خواندن دارد نمي‌توان او را در حالت بسته فهميد و يا از زبان ديگران شناخت، زيرا در كنار وجوه مشترك همواره تفاوت‌هايي است كه فهميدن آنها ضروري است.
اين روانشناسي تصريح كرد: ما بايد زبان كتاب را بدانيم. هر جز اين كتاب، اعم از رفتارهاي ظاهري و دروني آن قابل تحليل است و در عين حال، او يك كتاب مقدس است كه بايد همواره به عنوان موجودي قابل احترام و سترگ با او برخورد كنيم.
نشست تخصصي "تربيت نمادين كودكان و نوجوانان " از سوي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شد.
 
بالا