گزارش کامل از تک تک جملات بیان شده بر روی سن دهمین جشن دنیای تصویر !
سینمای ما ـ امیر کاظمی: داريوش ارجمند در ابتدای مراسم با حضور در صحنه، خطابه آنتوني از نمايش جوليوس سزار اثر ويليام شكسپير را اجرا كرد . در ادامه امین حیایی برای اهدای تندیس حافظ بر روی سن آمد ٬ امین حیایی پس از حضور بر روی سن گفت : ممنونم ... خیلی هول شدم داشتم دیگه می خوردم زمین ٬ ببخشید ... اول ۱ عرض ادبی بکنیم خدمت بزرگان ... ببخشید ... دهمین جشن سینمایی ... تلویزیونی دنیای تصویر ! ... نامزدهای دریافت جایزه بهترین چهره پردازی ... آقای مجید اسکندری برای فیلم ۱ تکه نان ... خانم مهری شیرازی برای فیلم میم مثل مادر ... مجدادا خانم مهری شیرازی برای فیلم کافه ستاره ... آقای مهرداد میر کیانی برای فیلم خون بازی ( امین حیایی با صدای آهسته تر ) ... مهرداد جان مبارکت باشه ... مهین نویدی برای فیلم ازدواج به سبک ایرانی ( تشویق حاضرین ) ... ( پس از پخش فیلم مربوط به نفر برگزیده ) جایزه بهترین چهره پردازی بخاطر توجه به شرایط و موقعیت فیزیکی آدم ها و اجرای متناسب با فضای بی رنگ فیلم جایزه تعلق میگیرد به مهرداد میر کیانی برای فیلم خون بازی ( تشویق حاضرین ) ... گفتم مهرداد جان مبارکت باشه ... میرکیانی : سلام ... خیلی متشکرم و تشکر می کنم از مجموعه دنیای تصویر که برای دهمین سال من رو دعوت کردند ...
پوریا پورسرخ نیز برای اهدای تندیس بهترین صدابرداری بر روی سن آمد و گفت : سلام عرض می کنم خدمت همه ی بزرگواران و عزیزان ٬ پیش کسوتان و هنرمندان ... نامزد های دریافت بهترین کار صدا ... آقای مسعود بهنام و حسین ابولصدق ( پس از کمی مکث تصحیح می کند ) آقایان مسعود بهنام و حسین ابولصدق برای صدا گذاری فیلم تقاطع ... آقای اسحاق خانزادی برای صدابرداری فیلم ازدواج به سبک ایرانی ... جناب آقای محمدرضا دلپاک برای صدا برداری فیلم خون بازی ... جناب آقای یدالله نجفی برای زمستان است ... ( پس از پخش قسمتی از فیلم برگزیده و تشویق حاضران ) ... جایزه هیئت داوران تعلق می گیرد به جناب آقای محمدرضا دلپاک برای فیلم خون بازی ... محمدرضا دلپاک پس از حضور بر روی سن : خیلی خوش حالم که هیئت محترم داوری صدای خون بازی را شنیدن ... همه ما می دانیم که چشممان ۱۸۰ درجه میبیند اما گوشمان ۳۶۰ درجه می شنود و از صدای خارج از قدرت فیلم خیلی استفاده کردیم و تشکر می کنم از دوستان خودم اسحاق خانزادی ٬ جناب آقای بهنام ٬ آقای ابولصدق و همه ی دوستان عزیز . برا تون آرزوی روشنایی ٬ سلامتی و شادمانی دارم .
حمید جبلی فرد دیگری بود که برای اهدای تندیس حافظ روی سن آمد ٬ جبلی گفت : سلام می کنم خدمت همه ی ورزشکاران ٬ هنردوستان ٬ هنرمندان ٬ استادان عزیزم ٬ ورزشکاران خوبمون ... من قرار نبود بیام روی صحنه این آقای معلم کلک زدن من رو آوردن روی صحنه ... حالا نمی دونم برای چی طراحی صحنه رو گفتین من بیام ... علی معلم : بخاطر سیبیلات ! ... جبلی : نه گریم رو باید می گفتید ٬ آقای میرکیانی چسبوند من اومدم ... معلم : پس شما هم سر همون کارید ؟ میرکیانی الان از سنندج اومده ... جبلی : منم از سنندج اومدم ... کرمان شاه چسبوند اومدم ... معلم : آقای جبلی هم خوش لباس ٬ هم خوش سبیله ٬ هم خوش تیپه ٬ هم فوق العادست ... جبلی : هم عینکیه ... معلم : عینکی هم هست ... جبلی : نامزد های دریافت بهترین طراحی صحنه و لباس ... امیر اثباتی برای تقاطع ... خانم ملک جهان خزاعی برای زمستان است ... آیدین ظریف برای کافه ستاره ... آقای مهدی کرم پور برای چه کسی امیر را کشت ... جناب آقای مجید میرفخرایی برای ازدواج به سبک ایرانی ... ( پس از پخش قسمتی از پشت صحنه فیلم ازدواج به سبک ایرانی مجید میر فخرایی بر روی سن آمد ) ... میر فخرایی : با تشکر از اساتید و دوستانی که هستند اینجا و تشویق کردن منو ... من چندین تشکر باید بکنم ولی چون وقت میگیره خلاصه اش میکنم ... یکی از همسرم می خوام تشکر کنم ... یکی دیگه از آقای فتحی ٬ کارگردان ... و ۱ تشکر ویژه از آقای معلم و خانومشون ٬ خانم معماریان ... چون واقعا به عنوان تهیه کننده هرچی که من خواستم بیشترش را در اختیار گذاشتن و یاد ۲ نفر رو می خوام بکنم که بین ما نیستن یکی کاظم شهبازی فیلمبرداری و یکی مادرم که اینجور موقع ها به من زنگ میزد و تبریک می گفت .
در ادامه خسرو شکیبایی برای اهدای تندیس حافظ بر روی سن آمد و گفت : سلام ... من یه چیزی بگم آقای پرستویی همه چیزا رو گفت و تشکرات شد اما اگر بخواهیم از آقای معلم تشکر کنیم من ۱ شاخه اش را میگم ... ماها معمولا با هم دیگه کار می کنیم در یک فیلم ٬ رفیق هم دیگه میشیم ٬ درد دل هامو رو به هم میگیم ٬ شماره تلفن به هم دیگه میدیم وقتی فیلمه تموم شد دیگه ارتباط سینمایی ها کات ... این گرد همایی که من سالهاست آقای کشاورز رو ندیدم برام خیلی قشنگه ... اینکه من آقای مشایخی رو ندیدم مدتهاست ٬ پسرشون رو میشناسم افتخاره ایران خواهند بود این برای من خیلی قشنگه ... قربان شما ... خب ( به سراغ خواندن برگزیده گان می رود ) شکیبایی : آقا مارو چه به این کارا ... نامزد های بهترین تدوین ... مصطفی خرقه بوش برای ازدواج به سبک ایرانی ٬ بهرام دهقانی برای تقاطع ٬ سپیده عبدالوهاب برای خون بازی ٬ محمدرضا موئینی برای کافه ستاره ٬ مستانه مهاجر برای آتش بس ... تعلق میگیرد به محمدرضا موئینی برای کافه ستاره ... ( محمدرضا موئینی در سالن حاضر نبود و هانیه توسلی به دعوت از علی معلم جایزه موئینی را دریافت کرد . ) ... ( خسرو شکیبایی پس از دیدن هانیه توسلی خطاب به او ) شکیبایی: اٍ سلام ٬ حالت چطوره ؟ ... هانیه توسلی : سلام عرض می کنم به همه ... من خودم تدوین کافه ستاره را خیلی دوست دارم و جای آقای موئینی خیلی اینجا خالیه .
سعید راد نیز به دعوت علی معلم برای اهدای تندیس فعالیت نوشتاری بر روی سن آمد و گفت : امشب شب بسیار خوبی است ... خوش حالم که در کنار اساتید ورزش و هنر هستم ... درباره جناب آقای پروین می خواستم بگم ٬ یک مجله ورزشی با ایشون مصاحبه کرده بودند و از ایشون پرسیده بودند فرد مورد علاقه ات کیست ؟ ایشون گفته بودند سعید راد ... من از اون روزنامه همون روز ۵۰ تا خریدم و هنوز هم ۳ تاشو دارم ... بخاطر تداوم و استمرار در فعالیت پژوهشی و تاریخ نگاری و تلاش برای ثبت و ارائه تاریخ تحلیلی سینمای ایران برای مجموعه کتابها و نوشته ها جایزه تعلق می گیرد به دوستم و عزیزم جمال امید ... ( پس از پخش قسمتی از بیوگرافی جمال امید در قالب یک کلیپ وی بر روی صحنه حاضر شد . ) جمال امید : من تشکر می کنم از آقای معلم و دوستانم بخصوص دنیای تصویر که لطف کردند و عنایت داشتن به من ... من این جایزه را می خواهم تقدیم کنم به دو شادروان وی پور و وفایی ... من یک جمله دیگر هم اضافه کنم ٬ من نمی دونستم که این کلیپ پخش میشه ٬ از آقای ساعتی هم که زحمت این کلیپ را کشیدند ممنونم .
و بالاخره نوبت به جنجالی ترین مهمان حاضر در جمع رسید ٬ محمدرضا شریفی نیا به دعوت علی معلم بر روی سن حاضر شد و گفت : عرض ادب به پیش گاه همه ی اساتید هنر و ورزش ... ( خطاب به علی معلم ) آقا نمیشه برای ما هم ۳ـ۴ تا میکروفن بذارید ؟ ٬ اینجوری بریم ما هم ( اشاره به حرکات داریوش ارجمند در خواندن قسمتی از نمايش جوليوس سزار ) ... علی معلم : این فقط با داریوش ارجمند کار داره ... شریفی نیا : آقای ارجمند بسیار زیبا اجرا کردید ٬ خیلی عالی بود ... لباس رومی می پوشیدین ٬ حال می کردیم همه اینجا ٬ به هر حال بسیار خوب بود ... اول برنامه آقای معلم ۱ شوک دادن با حضور آقای ارجمند روی صحنه ولی کاش برای ما هم ۳ـ۴ تا از این میکروفن ها بذارید ما هم ۱ شوک بدیم دیگه ٬ با ۱ میکروفن که نمیشه ... معلم : تو همین وجودت شوکه ... شریفی نیا : جایزه بهترین فیلمبرداری بخاطر بهره گیری هوشمندانه از امکانات تکنیکی دوربین دیجیتال و اجرای متناسب با فضا ٬ نگاه( علی معلم : کاندبدا رو بخون اول ! )و روایت جزئیات پردازانه فیلم ... این جمله آخر یعنی چی ؟ ... تعلق می گیرد به محمود كلاري برای خون بازی ... پسر محمود کلاری به نیابت از پدرش بر روی سن حاضر شد و گفت : سلام عرض می کنم ٬ بعد پدرم سر کاره ٬ کرمان ٬ نتونست بیاد و گفت تشکر کنم از آقای معلم و هیئت داوران ... شریفی نیا : بعدا این هیئت داوران ۱ توضیحی درباره این جمله باید بدن «بهره گیری هوشمندانه از امکانات تکنیکی دوربین دیجیتال و اجرای متناسب با فضا ٬ نگاه و روایت جزئیات پردازانه فیلم » ... روایت جزئیات پردازانه فیلم یعنی چی ؟ ... مرسی ... ۱ چیزی ... من ۱ توضیح بدم درباره گفت و گوی استاد عزیزم آقای کشاورز و آقای معلم که آقای معلم میکروفن رو خدمت ایشون ندادن ٬ آقای کشاورز نظری داشتن در مورد این که چرا تئاتر اینجا کاندیدا نداره ٬ من معتقدم که اگر اون دوستانی که امشب اینجا نشستن اعتقاد دارن به این که تئاتر هم جزئی از هنره از سال آینده آقای معلم این تئاتر ها رو ببیینن ۴ تا کاندیدا واسه تئاتر هم بذارن ... حداقل به مناسبت دهمین جشن دنیای تصویر این اتفاق در اینجا هم بیوفته ٬ آقای کشاورز از شما هم ممنونیم .
علیرضا خمسه دیگر مهمانی بود که برای خواندن کاندید های بهترین بازیگر زن بر روی سن حاضر شد . خمسه گفت : با عرض سلام خدمت شما دوستان ٬ بزرگواران ... یک سینه سخن دارم ولی شرح نمیدم چون کار دیگه ای داریم ... نامزد های دریافت جایزه بهترین بازیگر زن فاطمه گودرزی برای ازدواج به سبک ایرانی ٬ باران کوثری برای خون بازی ٬ بیتا فرهی برای خون بازی ٬ لادن طباطبایی برای ازدواج به سبک ایرانی ٬ نیلوفر خوش خلق برای به آهستگی ٬ رویا تیموریان برای کافه ستاره ٬ هانیه توسلی برای کافه ستاره ٬ افسانه بایگان برای کافه ستاره ٬ گلشیفته فراهانی برای میم مثل مادر و خاطره اسدی برای تقاطع ... معلم : برگزیده اول رو میبینیم البته اول دوم نداره ۲ تا جایزه است ... ( شس از پخش قسمت هایی از فیلم " ازدواج به سبک ایرانی " ) خمسه : با اجازه از حاج آقا بلوتوث ( یکی از شخصیت های نمايش جوليوس سزار که داریوش ارجمند قسمتی از آن را در ابتدای برنامه اجرا کرد . ) جایزه تعلق می گیرد به سرکار حاج خانم فاطمه گودرزی ... گودرزی : سلام ... تشکر می کنم از آقای معلم ... خیلی خوبه که ما خانواده سینما دور هم جمع میشیم ٬ سلام میکنم به پیشکسوتان عزیز به آقای پروین ٬ خاطره خوبی دارم از ایشون در فیلم فوتبالیستها ٬ تشکر از همگی شما .
در ادامه مراسم علی معلم از پژمان بازغی دعوت کرد تا بر روی سن حاضر شود و اسامی کاندید های دریافت را بخواند ٬ بازغی گفت : " به نام خدا ٬ سلام عرض می کنم خدمت شما ٬ مرسی از لطف تون که خواستید من خدمت شما باشم ٬ تشکر می کنم از استاد انتظامی ٬ استاد مشایخی ٬ آقای کشاورز و همه ی عزیزان ... فکر کنم باید فیلم رو ببینیم ... ( قسمت هایی از فیلم کافه ستاره با بازی رویا تیموریان پخش می شود . ) ... جایزه بهترین بازیگر زن تعلق میگیرد به سرکار خانم رویا تیموریان برای فیلم کافه ستاره ٬ به افتخارشون ... رویا تیموریان : سلام عرض می کنم ٬ شب همگی بخیر ... با اجازه بزرگتر ها ٬ همکاران عزیزم و مردم شریف و مهربان ... تشکر می کنم از سامان مقدم از همکاران عزیزم و همه ی عوامل فیلم کافه ستاره ٬ تک تک ٬ با عشق با هم کار کردیم ... اگه اجازه بدید من ۱ توضیح کوچیک بدهم ٬ اگر بنده جسارتن چنین نقشی را بازی کردم برای اینه که اعتقاد دارم بازیگر نیازمند تجربه های مختلف است اما به شکل آگاهانه ٬ از سامان متشکرم که این ریسک رو کرد ٬ اجازه داد که من این نقش رو بازی بکنم ... متشکرم .
مسعود رایگان دیگر بازیگری بود که به دعوت علی معلم بر روی سن آمد تا نامزد های بهترین بازیگر مرد را قرائت کند . ( پس از پخش قسمت هایی از فیلم " ازدواج به سبک ایرانی " داریوش ارجمند بر روی سن آمد تا اولین بازیگر برگزیده مرد دنیای تصویر باشد . ) علی معلم گفت : من اول اجازه بدید تشکر کنم از آقای ارجمند که امروز با توجه به بیماری خیلی سختی که داشتند و تب شدید تشریف آوردند اینجا و این قطعه ی زیبا را از جوليوس سزار اثر ويليام شكسپير ( نه بروتوث آقای شریفی نیا ٬ بروتوث نیست جولیوس سزاره ) اجرا کردند ... ارجمند : سلام عرض می کنم و خیلی سپاس گذارم ٬ تشکر می کنم از استاد بیضایی که اونجا نشستن ٬ از استاد انتظامی ٬ آقای کشاورز ٬ آقای مشایخی و همه دوستان ... اجازه می خواهم از آقای معلم ... چون ما از اون کسانی نیستیم که باغ بالا و پایین داشته باشیم و به لحاظ مادی بتونیم هدایای گران قدری به بچه هامون بدیم ٬ چون پسر بزرگ من جمعه ی گذشته ازدواج کرده و من هدیه مادی گران قدری نداشتم که بدم ٬ شاید این شانس من بود که حافظ آقای علی معلم رو در این جشنواره ببرم ٬ دوست دارم این حافظ رو که سومین حافظی است که از این جشن گرفته ام به عنوان هدیه عروسی به امیریل و همسرش نسیم تقدیم کنم ... امریل ارجمند به همراه همسرش بر روی سن حاضر شد و گفت : سلام ... می تونم بگم بزرگترین شوکی که بعد از ازدواج به من وارد شد همین بود .
مسعود ده نمکی فرد دیگری بود که توسط علی معلم برای دادن دومین جایزه بهترین بازیگر مرد انتخاب شد . ده نمکی پس از حضور بر روی سن تالار بزرگ کشور گفت : " بسم الله الرحمن رحیم ... من یک معذرت خواهی به پیشکسوتان هنر بدهکارم و از بابت اینکه اون شب عصبانی شدم عذر می خوام و امیدوارم من رو ببخشید ... ( پس از پخش قسمت هایی از فیلم تقاطع بیژن امکانیان بر روی صحنه آمد . ) امکانیان : سلام ... می خواهم تشکر کنم از حضور شما مردم خوب که واقعا اگر شما نباشید سینما معنایی نداره ٬ ما هستیم چون شما هستید ... من دیدم که اساتید محترم بازیگری ایران اینجا هستند باز تکراری تشکر بکنم و خوشحالم که این فرصت را پیدا کردم افتخاری بود برای من و همچنین اساتید ورزش که تشریف آوردن و واقعا همون جوری که آقای معلم گفتند این پیوند خیلی عالی و درخشانی است ... از آقای معلم و سرکار خانم معماریان هم بسیار متشکر و سپاس گذارم ... ما بازیگر های جوان بسیار خوبی داریم که آسمان سینما را ستاره باران کردند اینها واقعا آینده درخشانی دارند ... من از همه ی شما بابت حضورتون سپاس گذارم .
در ادامه حسام نواب صفوی به دعوت از علی معلم برای اهدای تندیس حافظ بهترین ترانه فیلم و سریال بر روی سن آمد . نواب صفوی گفت : سلام عرض می کنم خدمت تمامی دوستان و حضدار در این سالن ٬ خوشحالم که در بین شما هستم ... جایزه تعلق میگیرد به مهران مدیری ... مهران مدیری : خیلی ممنونم ... خیلی ممنونم ... خیلی ممنونم ... خیلی ممنونم ... من خواننده حرفه ای نیستم ٬ من حرفه ام اول کارگردانی و ساخت سریال و اینجور چیزهاست اما خیلی ممنونم از هیئت داوران برای انتخاب ٬ در جایی که آقای محمد اصفهانی نشسته اند من غلط می کنم خوانندگی کنم ٬ من معذرت می خواهم و پیش همه ی دوستان دیگری که کاندیدا بودند ... خیلی ممنونم ... از اساتیدی که اینجا تشریف دارند خیلی ممنونم و استاد بیضایی هم امشب اینجا تشریف دارند می بوسمشون ... جناب آقای کشاورز ٬ آقای پروین ٬ خیلی ممنونم ٬ همه ی دوستان و امیدوارم که بتونم بهتر از این باشم تو همه ی ضمینه ها ... علی معلم : خب امشب این جایزه فرق داره ٬ این نمی ره بشینه ٬ حسام جون تو برو قربونت برم ٬ مهران تو هم جایزه ات رو بذار رو میز ... امشب این باید بخونه ٬ الان یه تیکه اش را اجرا می کند و بعدا ۱ قسمت دیگش رو فکر نکنین ما همین جوری جایزه میدیم ها ! ... شروع کن آقا بفرمایید ... ( آهنگ تیتراژ سریال شب های برره پخش می شود و مهران مدیری لب می زند . ) ... مدیری : قشنگ معلوم بود خودم نمی خوندم نه ؟ ... چون امکان آوردن ارکستر اینجا نبود اما امشب من ۱ اجرای زنده خواهم داشت که بعدا ۱ توضیحی داره خدمتتون عرض می کنم .
کیومرث پور احمد برای اهدای جایزه ویژه هیئت داوران بر روی سن آمد . پور احمد : جایزه ویژست من هم دویدم تا سن تا ویژه آمده باشم ... علی معلم : اول من هیئت داوران را معرفی کنم ٬ داوران بیان بالا ٬ کجان هیئت داوران ؟ ٬ فرار کردن ؟ ٬ اون پشتین خودتونو نشون نمیدین می ترسید کتک بخورید ؟ ... آقای فاضلی ٬ آقازاده ٬ جواد طوسی ٬ رضا درستکار و ... ٬ پور احمد : ما حرف نزنیم ؟ ... معلم : چرا ٬ باید حرف بزنید ٬ من گفتم وسطش داوران رو معرفی کنم ... پور احمد : آقایون داورا بیان دیگه ... من می خواستم خسته نباشید بگم به آقای معلم بخاطر این جشن خوب و هرساله اش ... تبریک میگم بخاطر دهمین سالش ٬ از این جشن توجه کردن به ۱ بخش مهم و نا پیدای سینمای ایران که همه ی ما مدیونش هستیم و نسل های بعد هم مدیونش خواهند بود و اونم بخش تاریخ نگاری سینما ست که جایزه به آقای جمال امید داده شد ... ( با پخش قسمت هایی از پشت صحنه فیلم میم مثل مادر جایزه به خانواده مرحوم رسول ملاقلی پور رسید . ) پور احمد : رسول اینقدر سرحال و شاد بود که اگر ۹۰ سالش هم بود و به من می گفتند رفت شوکه می شدم چه برسه به این سن ... علی معلم : من خواهش می کنم از خانواده زنده یاد رسول ملاقلی پور که امشب در بین ما نیست اما تصاویرش اینجا بود ٬ تشریف بیارن بالا ... خواهش می کنم که قبل از اینکه این جایزه داده بشه چند کلمه ای صحبت کنن ... همسر رسول ملاقلی پور : به نام خدا ٬ سلام عرض می کنم و با تشکر از طرف همسرم رسول ملاقلی پور از همه ی دست اندر کاران و همه خصوصا آقای علی معلم ... خیلی ممنونم ... دختر مرحوم ملاقلی پور : خیلی غمگینم ولی بخاطر اینکه بابام همیشه شاد بود و شیطون بود و اکتیو دوست ندارم این جشن غمگین بشه خیلی متشکرم ... علی معلم : انشالله مبارک باشه ... امیدوارم که این یاد بود برای همسر و فرزندان رسول عزیز باقی بمونه ... از هیئت داوران هم تشکر می کنم