• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مقالات و اخبار مرتبط با فیلم و سینما

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
"چینه چیتا" آتش گرفت

قسمتی از استودیوی فیلمسازی معروف "چینه چیتا" یا شهر فیلم، از قدیمی ترین استودیوهای سینمایی جهان در رم، دچار آتشسوزی شد.اما به گفته رئیس استودیو محلی که فیلم تاریخی "بن هور" و برخی فیلمهای تاریخی در آن ساخته شده بود آسیب ندیده است.آتشسوزی از یک انبار دکور شروع شد و شعله های آتش که ارتفاعشان به چهل متر می رسید مساحتی در حدود 3000 متر مربع را سوزاند.این استودیو در ماه آوریل گذشته هفتادمین سال فعالیت خود را جشن گرفته بود.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
مجلس «سنتوري» را بررسی می کند / سعيد ابوطالب عضو كميسيون فرهنگی مجلس: اعمال سليقه وزير ارشاد براي ممنوعيت اين فيلم كار اشتباهي است

سینمای ما - بيش از دوهفته از ممنوعيت اكران آخرين ساخته داريوش مهرجويي مي‌گذرد و در حالي كه همچنان ميان وزير ارشاد با تهيه‌كنندگان و شوراي عالي نظارت براي قانوني بودن اين ممنوعيت بحث و كشمكش است، كميسيون فرهنگي مجلس با كناره‌گيري از این ماجرا سعي داشته هيچ دخالتي در اين كشمكش‌ها نداشته باشد.
عماد افروغ عضو كميسيون فرهنگي ، در خصوص ممنوعيت سنتوري گفت:" تا فيلم را نبينم، هيچ اظهارنظري در اين زمينه نمي‌كنم."
اين در حالي است كه سعيد ابوطالب عضو كميسيون فرهنگي معتقد است صرف‌نظر از محتواي فيلم ، نحوه برخورد با فيلم سنتوري اشتباه است چرا كه وقتي شوراي نظارت اكران وجود دارد و اين شورا بر اساس قوانين خود فيلمي را مجاز براي اكران داشته است، هيچ مسوولي حتي وزير ارشاد هم حق جلوگيري اكران آن را ندارد.
ابوطالب با تاكيد بر اينكه هنوز فيلم را نديده است و هيچ اظهارنظري در خصوص محتواي آن ندارد، افزود: " اين فيلم براي فيلنامه، توليد و اكران مجوز دريافت كرده است و شوراي عالي نظارت نيز در چارچوب قوانين خود اين فيلم اكران مناسب دانسته است. در اين شرايط اعمال سليقه وزير ارشاد براي ممنوعيت اين فيلم كار اشتباهي است."
نماينده مردم تهران افزود:" اگر وزير با اكران اين فيلم مخالف است، بايد از طريق راه‌هاي قانوني وارد شود نه اينكه به طور دستوري جلوي اكران فيلم را بگيرد و به قوانين شوراي عالي نظارت هم بي‌توجه باشد."
ابوطالب افزود:" اگر اين شيوه برخورد با سينماي ايران باب شود، امنيت حرفه‌اي و تخصصي فيلمسازي از بين مي‌رود و ساخت فيلم با محدوديت روبه‌رو مي‌شود."
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با تاكيد بر اينكه وي به اين تصميم وزير ارشاد اعتراض داشته است، تاكيد كرد كه هيچ اقدام عملي ديگري در اين خصوص صورت نگرفته است.
امیررضا خادم نيز به نطق پيش از دستور روز سه‌شنبه اشاره مي‌كند كه از خبرگزاري‌ها و سايت‌هاي خبري و ساير محصولات فرهنگي حمايت شده است و با تاكيد بر اينكه هنوز فيلم را نديده است، مي‌افزايد: "من مخالف ممنوعيت اكران فيلم هستم."
وي افزود:" هنوز فيلم را نديده ام اما در جلسات آينده كميسيون فرهنگي اين فيلم بررسي خواهد شد

منبع خبر : عصر ايران

جاوید ایران

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
12
"مسعود ده‌ نمكی" نویسنده و كارگردان گفت:

اخراجی‌های ‪ ۲‬در پاییز امسال ساخته می‌شود.

وی اعلام كرد: هم‌اكنون در مرحله نوشتن فیلمنامه اخراجی‌های ‪ ۲‬هستم و اگر مجوز آن داده شود در پاییز كار ساخت آن را شروع خواهیم كرد. وی اطلاع بیشتری از جزییات این فیلم نداد.

او همچنین گفت: اگر قرار باشد مفاهیم دفاع مقدس در یک فیلم به نمایش گذاشته شود، بازگویی این مفاهیم نباید همراه با افراط و تفریط باشد، در بعضی از فیلم‌ها این مفاهیم به جای تبدیل به مفاهیم جنگ به ضد جنگ تبدیل شده اما این موضوع را می‌توان در یك هم‌اندیشی با حضور منتقدان مختلف بررسی كرد.

ده ‌نمكی با اشاره به اینكه امسال ‪ ۱۰‬فیلم در زمینه دفاع مقدس در كشور ساخته شده، گفت: مطبوعات ما جنگ را درشت می‌نویسند، درست نمی‌نویسند.

او با اشاره به اینكه امیدوارم سینمای ما جنگ را درست بنویسد، افزود: با بالا بردن آمار فیلم‌های دفاع مقدس شاید مفاهیم اصلی آن گویا نشود.

وی همچنین رفتار خود را در جشنواره فیلم فجر ناشایست ندانست و گفت: من آن را ناشایست نمی‌دانم بلكه یك اعتراض بود ما باید یاد بگیریم كه زمانی كه قرار است عدالت زیر پا گذاشته شود، داد بزنیم.

وی در پاسخ به منتقدان خود گفت: آنها حق‌دارند انتقاد كند و ما هم حق داریم جواب بدهیم و قضاوت به عهده مردم است.

بنمایه خبر : ایرنا

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
منیژه حکمت: با این اوضاع، جشن خانه‌ي سینما برای من مفهومی ندارد

در حالي که مصطفي کرمي فيلمبردار جوان روي تخت بيمارستان است، پگاه اين وضعيت را دارد، فيلم «سنتوري» توقيف شده است، روزنامه هاي شرق و هم ميهن توقيف شده اند و اين همه روزنامه نگار بيکار شده اند، براي من جشن مفهومي ندارد. درد کرمي، درد پگاه، تعطيلي روزنامه هاي شرق و هم ميهن، توقيف فيلم داريوش مهرجويي، فشار اقتصادي بر مردم و... ميان اين همه دردهاي جانکاه و طاقت فرسا، جشن خانه سينما چه مفهومي دارد؟ جشني که هزينه اش مي توانست کرمي را از بيمارستان بيرون بکشد و شرايط بهتري را برايش رقم بزند، برگزار مي شود و آن وقت براي نجات کرمي صدقه جمع مي شود. خانه سينما جدا از مردم که نمي تواند حرکت بکند. حداقل من نمي توانم. درد مردم هم درد من است. اين را در فيلم قبلي ام «زندان زنان» ثابت کرده ام. فيلمي که در دوره هاي قبلي جشن خانه سينما برنده 7 جايزه شده است. هرچند استقبال مخاطبان از فيلم ارزشي فراتر از اين جايزه ها داشت. من فيلمسازي مستقل هستم که هيچ گاه رانت خواري نکرده ام، با تفکرم، علايقم و شعورم فيلم ساخته ام و جدا از شرايط اقتصادي و اجتماعي جامعه ام حرکت نکرده ام. به همين دليل است که مي گويم در شرايط حاضر جشن برايم مفهومي ندارد... .
نکته ديگر هم اين است که با اينکه مراحل فني فيلم «سه زن» تمام شده بود و تا زمان برگزاري جشن فيلم آماده مي شد به شکل رسمي از شرکت در جشن اعلام انصراف داديم اما جالب اينجا است که مسوولان برگزاري جشن همان ابتدا اسم من و خيلي از اعضاي اتحاديه را از داوري ها خط زده بودند و آقاي معلم هيچ توضيحي بابت اين قضيه به ما نداد. جالب است. نه؟ خيلي ها هم فيلم در جشن دارند و هم داورند ولي طبق شرايط هميشگي و جهت گيري هاي فرهنگي قرعه به نام من مي افتد و اسمم خط مي خورد.

منبع خبر : اعتماد

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
ركوردشكني تابستاني

فروش 20 ميليوني «نصف مال‌من، نصف مال‌تو» در يك روز
خبرگزاري فارس: فيلم سينمايي «نصف مال من، نصف مال‌تو» شنبه با فروشي نزديك به 20 ميليون تومان ركوردي جديد را به ثبت رساند.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي فيلميران، فيلم سينمايي «نصف مال من، نصف مال تو» شنبه با فروشي نزديك به 20 ميليون تومان ركوردي جديد را به ثبت رساند.
بنا بر اين گزارش، اين فيلم كه در روزهاي پيش نيز شاهد فروش بي‌سابقه آن بوديم حال و هوايي تازه به سينماهاي تهران و شهرستان‌ها داد.

«نصف‌مال من نصف مال تو»در روزهاي چهارشنبه تا جمعه به ترتيب، 8، 12 و 17 ميليون تومان فروخته بود كه با فروش 20 ميليوني شنبه، فروش اين فيلم پس از 11 روز به 125 ميليون تومان نزديك شده است.

اين فيلم در جشنواره بين‌المللي فيلم كودك و نوجوان در همدان توانست عنوان بهترين فيلم كودك و نوجوان را به‌دست بياورد.

محمدرضا شريفي‌نيا، مريلا زارعي، شقايق فراهاني، شهره لرستاني، مريم امير جلالي، فرهاد آئيش و هنرمندان خردسال: آلما اسكويي- ترلان پروانه و روژان آريامنش در «نصف مال من، نصف مال‌تو» بازي كرده‌اند.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
تازه‌ترین فیلم احمدرضا درویش درباره واقعه عاشورا مرحله پیش‌تولید را پشت سر می‌گذارد

عبدالله اسكندري»، از طراحان برجسته گريم كشورمان به پروژه «روز رستاخيز»،جديدترين فيلم احمدرضا درويش پيوست. تقي عليقلي‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار سينمايي فارس درباره پروژه جديد احمدرضا درويش اظهار داشت:در اين پروژه طراحي صحنه از اهميت زيادي برخوردار است و فرهاد فارسي تحقيقات گسترده‌اي براي آن انجام داده است.
به گفته تهيه‌كننده فيلم «روز رستاخيز»، طراحي دكورهاي اين پروژه را كه تحقيقات آن از بهار امسال آغاز شده بود ،رو به اتمام است.
عليقلي‌زاده همچنين از همكاري عبدالله اسكندري به عنوان طراح گريم با پروژه فوق خبر داد.اين طراح گريم تاكنون در پروژه‌هاي متعدد تاريخي و مذهبي حضور پر رنگي داشته است.
اين تهيه‌كننده اظهار اميدواري كرد: اميدواريم فيلم در شرايطي قرار بگيرد تا در جشنواره فيلم فجر سال 87 ارائه شود.
بر اساس اين گزارش،فاز مطالعاتي «روز رستاخيز » در فرايند طولاني از سال 81 انجام شده است و درويش نيز كه سالها دغدغه ساخت آن را داشته،به مدت سه سال روي نگارش فيلمنامه‌اش كار كرده است.فيلمنامه اين فيلم تاريخي _مذهبي سرانجام در سال جاري به پايان رسيد.
«روز رستاخيز»، پيرامون واقعه عاشورا و قيام امام حسين(ع)است و از مرگ معاويه تا قيام امام حسين (ع) را روايت مي‌كند.

منبع خبر : فارس

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
اختصاصی سایت سینمای ما : حضور بهرام رادان ٬ رامبد جوان ٬ نیما شاهرخ شاهی و حامد بهداد به همراه اجرای زنده ی حمید عسگری و گروه آریان در اولین دوره مسابقات بین المللی جت اسکی

سینمای ما ـ امیر کاظمی : هشتم شهریور ماه ٬ اولین دوره ی برگزاری مسابقات بین المللی جت اسکی با حضور بهرام رادان٬ نیما شاهرخ شاهی٬ رامبد جوان٬ شاهرخ نور محمدی ٬ حامد بهداد و امیر حسین رستمی به عنوان هیئت داوران این مسابقه برگزار می شود . حضور خوانندگانی همچون حمید عسگری ٬ رضا یزدانی و گروه آریان به همراه اجرای زنده ی آنها در محل برگزاری این مسابقه از جمله نکات قابل توجه این سری از مسابقات می باشد . حضور عموم جهت تماشای مسابقات آزاد است . لازم به ذکر است تمامی وجه دریافت شده بابت بلیط به موسسه خیریه محک تعلق می گیرد .
مسابقه از کنار ساحل خزرشهر به مسافت ۵ کیلومتر به سمت دریا کنار ٬ در مسیر مشخص شده به همراه بازگشت و گردش به دور توپهای تعبیه شده در داخل آب می باشد .
مقامات سیاسی کشور نیز در این دوره از مسابقات حضور دارند و به تماشای اجرای زنده ی گروه های فوق خواهند نشست . اولین دوره مسابقات بین المللی جت اسکی روز هشتم شهریور ماه از ساعت ۱۵ بصورت زنده از شبکه سوم سیما پخش خواهد شد .
شرکت کنندگان در مسابقات تشکیل شده اند از ۲۰ شرکت کننده خارجی و ۲۰ شرکت کننده داخلی . نمایش هوایی توسط چتر بازان حرفه ای و اجرای حرکات نمایشی جت اسکی همراه با دود و برافراشته شدن پرچم کشورهای شرکت کننده از جمله دیگر برنامه های این سری از مسابقات است .

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
رئیس سیما فیلم اعلام کرد: داریوش مهرجویی برای تلویزیون سریال می سازد

سینمای ما - رئیس مرکز سیمافیلم از ساخت دو پروژه سنگین در سیمافیلم به کارگردانی داریوش مهرجویی و مسعود جعفری جوزانی خبر داد. حسن اسلامی مهر درباره پروژه‌های الف مرکز سیمافیلم گفت: "دو پروژه سنگین پیش رو داریم. یک پروژه با عنوان "رازی" که داریوش مهرجویی در تدارک فیلمنامه آن است و بازنویسی دور دوم تحت نظارت وی شروع شده است." وی در ادامه افزود: "پروژه دیگر "خواجه نصیرالدین طوسی" که تحت نظارت مسعود جعفری جوزانی متن آماده می‌شود و به محض تمام شدن مجموعه "در چشم باد" پیش تولید و تولید آن کلید می خورد.
البته تولید پروژه "خواجه نصیرالدین طوسی" به سال آینده موکول و فیلمنامه تحت نظارت جوزانی نوشته می‌شود. ضمن اینکه پروژه اکنون در مرحله دوم بازنویسی فیلمنامه است." رئیس سیمافیلم درباره اینکه مرکز در زمینه ساخت مجموعه فعالیت کمتری داشته، گفت: "ما دو دوره داریم. دوره اول احیا کارهای در دست تولید دوره قبل بود که کارهای بزرگی است و تقریباً بخش اعظم آن تمام شده، غیر از مجموعه "مختارنامه". بعد از ماه رمضان پخش مجموعه‌های الف و الف ویژه شروع می‌شود. البته سیمافیلم مسئولیتی هم در ساخت تله فیلم دارد و باید انرژی خاصی برای تله فیلم می‌گذاشتیم. 52 تله فیلم سال گذشته تولید شد که در حال حاضر بخشی از آن تولید شده و بخشی دیگر تدوین می‌شود.
" اسلامی مهر خاطرنشان ساخت: "ما وقت زیادی هم روی متن می‌گذاریم. هم اکنون 22 متن با حضور نویسنده و کارگردان در حال آماده شدن برای سال آینده است. سیمافیلم خیلی اصرار دارد که برای متن وقت کافی گذاشته شود." وی درباره کیفیت برخی تله فیلم‌ها که به دست کارگردانانی جوان سپرده می‌شود که حالت آزمون و خطا برای آنها دارد، توضیح داد: "اصولا پیشکسوتان و نسل جدید در کنار هم باید تولید کنند. تله فیلم حوزه‌ای است که هم بیانگر دانش و تجربه پیشکسوتان است و هم در کنار پیشکسوتان به جوانان هم مسئولیت سپرده می‌شود. این کارگردانان جوان گمنام نیستند، بلکه باید بستری فراهم شود و ما هم کارها را بنا به ظرفیت‌شان به آنها می‌سپاریم."

منبع خبر : مهر

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
تقدير از چند بازيگر سينما در جشن بازيگران سينماي ايران / بهرام رادان پيشنهاد كرد: جوايزمان را اهدا كنيم

سينماي ما - در روز جمعه ۲۶ مرداد ماه از طرف موسسه تعاونی شهر و "انجمنازیگران خانه سینما" از بازیگران برگزیده کشور تقدیر شد . این مراسم با حضور جمعی از پیشکسوتان سینما و ورزش کشوردر هتل المپیک تهران برگزار شد . عزت الله انتظامی ٬ بهرام رادان ٬ امین حیایی ٬ خسرو شکیبایی ٬ امین تارخ و مهتاب کرامتی بازیگرانی بودند که با اهدای جایزه نقدی و لوح یاد بود از آنها در طول این مراسم تقدیر شد .
به گزارش سينماي ما بهرام رادان پس از حضور بر روی سن گفت : " من عهدی با خود بسته ام که از این پس هر جایزه ای که بگیرم به صندوق حمایت از کار افتادگان سینما اهدا کنم . " رضا رشید پور مجری برنامه در رابطه با حرف های رادان گفت : " بهرام رادان در برنامه شب شیشه ای نیز این را عنوان کرده بود و من خوشحالم که آقای رادان این کار را انجام دادند . "
عزت الله انتظامی و امین تارخ نیز دیگر بازیگرانی بودند که جوایز نقدی خود را به صندوق حمایت از کار افتادگان سینما تقدیم کردند . انتظامی در اینباره گفت : " امیدوارم تا روزی برسد که هیچ هنرمندی نیاز به نان نداشته باشد . "
غیبت امین حیایی در بین هنرمندان حاضر در مجلس باعث شد تا علی دهکردی جایزه وی را تحویل بگیرد .

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
رابرت دنيرو و هديه تهراني در فيلم جديد عباس كيارستمي !?

سينماي ما - عباس كيارستمي كارگردان شاخص سينماي ايران در حال تلاش است تا براي ساخت فيلم جديد خود از رابرت دنيرو در يكي از نقش‌ها استفاده كند.
در خبرهاي قبلي اشاره شده بود كه كيارستمي با «‌ ژوليت بينوش» بازيگر فرانسوي براي ايفاي يكي از نقش‌هاي فيلم خود مذاكره كرده است. اين فيلم با نام « رونوشت برابر اصل» در ايران و يك شهر اروپايي مقابل دوربين خواهد رفت و كيارستمي تلاش‌هاي زيادي را براي حضور رابرت دنيرو انجام داده است. اين فيلم اين روزها در مرحله پيش توليد قرار دارد و عوامل آن در حال انتخاب هستند. جالب است بدانيد هديه تهراني هم به احتمال زياد در اين فيلم به عنوان دستيار كارگردان حضور خواهد داشت. تهراني در سال‌هاي اخير علاقه زيادي به حضور در كنار كارگردان‌هاي هنري نشان داده و سال گذشته در فيلم بهمن قبادي هم ايفاي نقش كرده است.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
حمید نعمت‌ا... پس از بوتیک / فیلم تازه نعمت‌ا... در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر

پس از یک دوره طولانی کم‌کاری، فیلم سینمایی "بی‌پولی" به عنوان دومین فیلم حمید نعمت‌الله در مقام کارگردان اوایل پائیز آینده جلو دوربین می‌رود. فیلمنامه "بی‌پولی" را هادی مقدم‌دوست و نعمت‌الله به صورت مشترک نوشته‌اند و فیلم داستان زوجی جوان را روایت می‌کند که پس از ازدواج و در آستانه بچه‌دار شدن با مشکل بی‌پولی رو به رو می‌شوند. "بی‌پولی" را مصطفی شایسته تهیه می‌کند تا برای حضور در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر آماده شود. این فیلم پس از فیلم موفق "بوتیک" دومین ساخته نعمت‌الله است.

jerii

همکار بازنشسته
لایک‌ها
9,663
آنجلینا جولی روز سه‌شنبه ضمن سفر به عراق و دیدار از اردوگاههای آوارگان این کشور، خواستار کمک‌های بیشتر بین‌المللی به میلیون‌ها قربانی جنگ و خشونت در عراق شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جولی که از زمان انتخاب شدن به عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل از شش سال پیش تا امروز به بیش از 20 کشور و منطقه جنگزده و بحرانی دنیا سفر کرده، روز گذشته در سفر منطقه‌ای خود به عراق و سوریه از یک اردوگاه موقت با 1200 نفر آواره دیدار و چند ساعت با ساکنان آن صحبت کرد.

بازیگر سرشناس آمریکایی در بیانیه‌ای که پس از بازدید خود از اردوگاههای آوارگان جنگ از سوی کمیسیاریای عالی پناهندگان ملل متحد منتشر شد، آورده: "من به عراق و سوریه آمده‌ام تا توجه مردم و مجامع بین‌المللی را به این بحران بشردوستانه جلب کنم و از دولت‌ها بخواهم کمک‌های خود را به کمیساریای عالی پناهندگان و همکاران آن بیشتر کنند."

در بخشی دیگر از بیانیه جولی آمده است: "در نظر گرفتن مخاطراتی که مردم آواره و جنگزده عراق در شرایط فعلی با آن رو به رو هستند باید در طراحی آینده مردم این کشور و برنامه‌ای که به این منظور در نظر گرفته می‌شود، بسیار ضروری است." ستاره هالیوودی تا به حال علاوه بر حضور در برنامه‌های بشردوستانه سازمان ملل، سه چهار کودک یتیم آسیایی و آفریقایی را نیز به فرزندی پذیرفته است.

از زمان حمله نیروهای ارتش ایالات متحده و متحدان آن به عراق در چهار سال پیش و سقوط صدام حسین، بیش از چهار میلیون نفر از مردم عراق در شرایط فعلی از این کشور بی‌خانمان شده و بخشی از آنها به کشورهای همسایه مهاجرت کرده‌اند.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
مراسم اختتاميه جشنواره بين المللي فيلم تورنتو برگزار شد

جايزه بزرگ در دست غول کانادايي

گروه فرهنگي؛ جايزه بزرگ جشنواره تورنتو به يک فيلمساز کانادايي رسيد. ديويد کراننبرگ که مدير جشنواره تورنتو در مراسم اهداي جوايز او را «يکي از غول هاي کانادا» ناميد، جايزه منتخب تماشاگران جشنواره موسوم به کاديلاک که بزرگ ترين جايزه اين جشنواره محسوب مي شود را براي کارگرداني فيلم «وعده هاي شرقي» به خود اختصاص داد. او البته هنگام برگزاري مراسم اهداي جوايز حضور نداشت و براي شرکت در افتتاحيه اکران همين فيلم- درامي دلهره آور و بسيار خشن درباره مافياي روسي در لندن با بازي ديه گو مورتنسن، نيامي واتس و ونسان کسل- به نيويورک رفته بود.سي و دومين دوره جشنواره بين المللي فيلم تورنتو شنبه شب بعد از 10 روز نمايش 349 فيلم از 55 کشور جهان براي ده ها هزار تماشاگر به کار خود پايان داد.در اين جشنواره علاوه بر فيلم هاي پرخرج ستاره هايي همچون جرج کلوني، برد پيت، چارليز ترون، کيت بلانشت و مريل استريپ، فيلم هاي کوچک و نسبتاً کم بودجه يي نيز به نمايش درآمدند که اتفاقاً بيش از بقيه موفقيت کسب کردند.فيلم «وعده هاي شرقي» براي دريافت جايزه بزرگ جشنواره رقباي سرسختي داشت که عمدتاً فيلم هاي مستقل امريکايي بودند. کمدي «جونو» به کارگرداني جيسون ريتمن و مستند «بدنه جنگ» به کارگرداني فيل داناهيو و الن اسپيرو درباره بازگشت يک سرباز معلول جنگ عراق به امريکا دو رقيب اصلي اين فيلم بودند که احتمال زيادي داده مي شد جايزه را دريافت کنند.جايزه فيپرشي منتقدان به فيلم La Zona از کشور مکزيک تعلق گرفت. رودريگو پيا کارگردان اين فيلم فاصله زياد ميان فقرا و اغنيا در مکزيک را مورد بررسي قرار داده است. جايزه ديزل ديسکاوري، به انتخاب صدها روزنامه نگار شرکت کننده در جشنواره به فيلم Cochochi اولين تجربه کارگرداني اسرائيل کاردناس و لورا آمليا گازمن اهدا شد که محصول مشترک مکزيک، انگلستان و کانادا است.جايزه نوآوري فرهنگي به آناهي برنري کارگردان آرژانتيني فيلم «تجسم» تعلق گرفت. «قاره يي، فيلمي بدون اسلحه» به کارگرداني استفان لافلور، «ويني پگ من» ساخته گاي مدن و فيلم کوتاه «استخر» جوايز بهترين فيلم هاي کانادايي را دريافت کردند.

نمايش فيلم کانادايي «محاسبه احساسي» به کارگرداني پائولو بازرمن پايان بخش اين دوره از جشنواره بود.

اعتماد

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
گپ كوتاهي با حامد بهداد / زياد هم پركار نيستم

حامد بهداد که به تازگی بازی در فیلم "هر شب، تنهایی" را به پایان رسانده، علاقمند است دوباره در فیلمی در ژانر دفاع مقدس بازی کند. این بازیگر جوان درباره فعالیت های اخیر خود گفت: "به تازگی در فیلم سینمایی "هر شب، تنهایی" بازی کرده‌ام و و فیلم "حس پنهان" را هم در مرحله فنی دارم. در حال حاضر نیز چند پیشنهاد دارم که در حال مطالعه فیلمنامه آنها هستم و احتمالا یکی از آنها را قبول خواهم کرد." بهداد که مدتی است حضوری فعال در پروژه های سینمایی و تلویزیونی دارد، درباره پرکاری خود گفت: "اتفاقا زیاد هم پرکار نبوده ام، بلکه سعی کردم منظم کار کنم. در حال حاضر ترتیب فیلم ها و مجموعه هایی که آماده اکران و پخش دارم به گونه ای پشت سر هم شده و این هم مصادف است با حضور من در پروژه ای جدید." وی که حضوری موفق در فیلم جنگی "روز سوم" داشت، از علاقه خود برای بازی مجدد در این ژانر گفت و خاطرنشان ساخت: "خیلی تمایل دارم در فیلمی دیگر در زمینه دفاع مقدس بازی کنم، چرا که من نگاه خودم را به هشت سال دفاع مقدس و این ژانر دارم و اگر کاری در این زمینه به من پیشنهاد شود با کمال میل قبول خواهم کرد." بهداد علاوه بر این فیلم سینمایی "آدم" را هم در نوبت اکران دارد. از این بازیگر به زودی مجموعه تلویزیونی "یک مشت پر عقاب" ساخته اصغر هاشمی پخش خواهد شد. او در این مجموعه با رضا کیانیان، خزر معصومی، هرمز هدایت، علیرضا خمسه و فریبا کامران همبازی است. "یک مشت پر عقاب" در سیمافیلم تولید شده است.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
نامه محمد نوری زاد به رئیس سازمان صدا و سیما / انتقادات سخت این مستندساز با نفوذ به سازمان

سینمای ما: نامه 6 مستندساز در انتقاد به عملکرد مديريت مرکز مستندسازي سيما خطاب به عزت الله ضرغامي در چند روز گذشته عامل ايجاد مباحث دنباله داري در زمينه نحوه مديريت مهم ترين نهاد رسانه يي کشور، سازمان صدا و سيما، شده است. نادر طالب زاده، محمد نوري زاد، محسن قيصري، نيما امامي، محبوبه فريان، محمدجواد ظهيري و محمد ترابي 20 شهريورماه بعد از بي پاسخ ماندن نامه شان به ضرغامي آن را رسانه يي کردند تا زمينه هاي انتقادهاي بعدي از مديريت صدا و سيما فراهم شود. دامنه اين انتقادها ديروز با انتشار متن کامل نامه چند صفحه يي محمد نوري زاد کارگردان و فعال فرهنگي که نظراتش بيشتر به تعلقات سياسي ضرغامي نزديک است وارد مرحله تازه يي شد. اين نامه درست در روزي منتشر شد که مرکز مستندسازي سيما با تاخيري يک هفته يي پاسخي کوتاه به نامه اوليه و اظهارات بعدي داد. نوري زاد در نامه مفصل خود مباحث زيادي را درباره مديران شبکه هاي مختلف تلويزيون، مذهب، حجاب، سانسور، نظرسنجي هاي تلويزيون و انعکاس اخبار در اين رسانه مطرح کرده است. نوري زاد که اخيراً با واکنش هاي متناقضي در خصوص پخش آخرين سريالش (چهل سرباز) در نحوه ترسيم شخصيت هاي تاريخي و نگاه به رويدادهاي فرهنگي ايران زمين مواجه شده بود در نامه اش انتقادهاي سختي از ضرغامي به عمل آورده است. او در ابتداي نامه چندين بار تاکيد مي کند که خود را دوست ضرغامي مي داند و هرگز بناي تخريب و نديدن زحمت هاي او را ندارد. نوري زاد سپس با بر شمردن ويژگي هايي براي مديران شبکه هاي اول و چهارم و شخص معاون سيما با نام بردن از آنها عملکردشان را زير سوال مي برد. به عنوان مثال نوري زاد مديريت دکتر ميرباقري معاون سيما را بيشتر مناسب امور خيريه دانسته يا دکتر پورحسن مدير شبکه چهار را نيز مناسب مشاورت دانسته تا مديريت. اما مهمترين بخش هاي نامه نوري زاد درباره مباحث حساسيت برانگيزي چون مذهب و حجاب و سانسور در تلويزيون است. در بخش ديگري نيز نوري زاد به پخش گزارش ورزشي اشاره کرده است؛ «آزار دهنده ترين جلوه مذهب ضرغامي آنجاست که قرار است مستقيماً يک گزارش ورزشي خارجي و بين المللي پخش شود. ضرغامي اگر مي دانست حذف پي درپي صحنه ها، چه خراشي به جان مردم مي اندازد چه بسا ترجيح مي داد مثل بسياري از موارد مشابه، از خير پخش مستقيم آن مسابقات صرف نظر کند و گلچين آن را با کمي تاخير تحويل مردم دهد.» نوري زاد در ادامه از حضور انبوه برنامه هاي مذهبي به ويژه برنامه هاي مناسبتي ايام سوگواري انتقاد و با لحني تند از اين بخش ياد کرده. او در ادامه با بر شمردن نظرات قابل توجهي در زمينه مبحث حجاب، بلاتکليف ماندن مباحثي چون نمايش آلات موسيقي را ناشي از عملکرد ضعيف ضرغامي دانسته است. نوري زاد در ادامه سياست هاي بخش هاي خبري صداوسيما نحوه انعکاس رويدادهاي مختلف را مورد توجه قرار داده و مي نويسد؛ «صداوسيماي ما به هر دليل از کنار برخي از حادثه هاي بزرگ کشوري صورت برمي گرداند و سياست شتر ديدي نديدي اتخاذ مي کند.» نامه 7 صفحه يي نوري زاد از جهت طرح مباحث جديد در حوزه مديريت نهاد بسيار چالش برانگيزي چون صدا و سيما در چند سال اخير بي نظير است. به ويژه آن که اين نامه از سوي فردي نگاشته شده که از لحاظ ديدگاه هاي فکري و مباحث سياسي به جناح مورد علاقه ضرغامي تعلق دارد. پيش از انتشار نامه محمد نوري زاد، نادر طالب زاده از ديگر امضاکنندگان نامه اوليه مستندسازان با ارائه توضيحات مکتوبي از اينکه نامه مستندسازان محملي براي انتقاد از رئيس صدا و سيما شود انتقاد کرده بود.

منبع خبر : اعتماد

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
يادداشت مهدي عزيزي درباره وضعيت سينماي ايران در اسكار / چرا هيچ وقت اسکار نگرفته‌ایم؟

سينماي ما - اين روزها انتخاب بهترين فيلم سال گذشته سينماي ايران براي معرفي به آكادمي اسكار تبديل به بحث روز اهالي سينما شده است. اسكاري كه هيچ وقت روي خوش به سينماي ايران نشان نداده و تنها يكبار فيلم «بچه‌هاي آسمان» مجيد مجيدي را از سينماي ايران لايق حضور در جمع نامزدها دانست.
سينماي به اصطلاح هنري و جشنواره اي ايران غالبا حضوري موفق در جشنواره‌ها و فستيوال‌هاي معتبر سينماي جهان دارد. در واقع سالي نيست كه فيلم‌هايي از ايران (كه معمولا در داخل كشور هم اكران نمي شوند) در جشنواره‌هاي مختلف ندرخشند ... نمونه‌اش موفقيت‌ فيلم‌هاي نظير «آفسايد»، «کارگران مشغول کارند»، «چند كيلو خرما براي مراسم تدفين» و «نیوه مانگ» در سال گذشته بود ... اما چرا هيچ گاه در اسكار موفق نبوده‌ايم؟
شايد اولين و ساده ترين پاسخ به اين سوال، سليقه متفاوت مسئولان جشنواره‌هاي مختلف براي انتخاب و داوري فيلم‌ها باشد... شايد جواب درستي باشد كه قطعا هم هست (احتمالا بخشی از موفقيت هاي عباس كيارستمي در جشنواره كن را بايد به حساب علاقه خاص ژيل ژاكوب رئيس سابق آن به سينماي ايران و به خصوص سينماي كيارستمي دانست) اما جواب قانع كننده اين نيست.
پاسخ ديگر بر مي گردد به فيلم هايي كه از ايران به آكادمي اسكار معرفي مي‌شوند. بيايد نگاهي به فهرست اين فيلم ها بياندازيم:
بعد از انقلاب سينماي ايران به مدت 16 سال نماينده‌اي به اسكار معرفي نكرد تا سال 1373 كه فيلم «زير درختان زيتون» ساخته‌ي عباس كيارستمي معرفي شد و سپس در سال 1374 «بادكنك سفيد» به كارگرداني جعفر پناهي بعد از حضور موفقيت‌آميز در چند جشنواره معتبر بين المللي از جمله كن به اسكار معرفي شد. سال 75 هیچ فيلمي از سينماي ايران معرفي نشد. سال 76 «گبه» محسن مخملباف انتخاب شد و سال 77 «بچه‌هاي آسمان» مجيد مجيدي ( که جزو نامزدها قرار گرفت) انتخاب سينماي ايران براي شرکت در مراسم اسكاربود.
در سال 78 با توجه به موفقيت سال قبل مجيدي بار ديگر فيلمي از وي براي معرفي به اسكار انتخاب شد؛ «رنگ خدا» اثري تاثير گذار كه سينماي ايران اميد زيادي به موفقيت‌اش داشت. اما اين بار سينماي ايران اقبال سال قبلش را نداشت.
سال 79 «زماني براي مستي اسبها» بهمن قبادي ، سال 80 «باران» مجيد مجيدي و سال 81 «من ترانه 15 سال دارم» رسول صدرعاملي انتخاب شدند كه آنها هم نتوانستند به جمع نامزد‌ها راه پيدا كنند.
سال 82 «نفس عميق» پرويز شهبازي‏ كه فيلمي متفاوت و تحسين برانگيز در سينماي ايران بود انتخاب شد- با این که به نظرم «نفس عميق» جزو 5 فيلم برتر تاريخ سينماي ايران است – اما اين فيلم هم در اسكار موفق نبود.
سال 83 «لاك‌پشتها هم پرواز مي‌كنند» بهمن قبادي وسال 84 «خيلي دور خيلي نزديك» رضا ميركريمي انتخاب شدند و در نهايت سال گذشته در حالي كه هيچ كس پيش بيني نمي كرد «كافه ترانزيت» كامبوزيا پرتوي در حضور فيلم‌هايي مانند «آفسايد»، «چند كيلو خرما براي مراسم تدفين»، «چهارشنبه‌سوري» و «زمستان است» معرفي شد. «كافه ترانزيت» فيلمي بود كه نسبت به فيلم هايي كه ذكر شد و چند فيلم ديگر آن سال صاحب موفقيت خاصي در جشنواره هاي سينمايي خارجي و حتي جشنواره فجر خودمان هم نشده بود. اين فيلم حتي در زمان اكرانش هم فروش خيلي بالايي نداشت.
اما پاسخ ديگري كه به سوال «چرا هيچ گاه در اسكار موفق نبوده‌ايم؟» مي توانيم بدهيم به شرايط و قواعد حاكم بر آكادمي اسكار بر مي گردد. تجربه نشان داده اولين نكته مهم در اسكار توجه اين رخداد به فروش جهاني آثار است و فيلمي كه از اقبال تجاري برخوردار باشد، شانس بيشتري براي شركت در اين مراسم دارد، نكته‌اي كه درباره فيلم‌هاي سينماي ايران مصداق خاصي ندارد! در واقع اكران فيلم هاي سينماي ايران در خارج از كشور به چند سينماي انگشت شمار در آمريكا و يك يا دو سينما در اروپا محدود مي شود، تازه‌ آن هم براي فيلم‌هاي بسيار كم ارزش سينماي ايران كه صرفا جنبه تجاري دارند.البته چند مورد انگشت شمار از جمله فيلم‌هاي «طعم گيلاس»، «بچه‌هاي آسمان»و «آفسايد» توانستند بعد از موفقيت‌هايي كه در جشنواره هاي مختلف كسب كردند و در واقع بعد از اين كه فيلم‌هاي مشهوري شدند پخش كننده‌هاي خارجي معتبري پيدا كنند و اكران نسبتا بهتري در سطح جهاني داشته باشند. توجه اسكار به فروش جهاني فيلم‌ها نشان از اهميت اقبال عمومي فيلم هاست. چيزي كه زياد در كشور ما مورد توجه قرار نمي‌گيرد. در واقع فيلم‌هاي جشنواره‌اي ما اصولا ميانه خوبي با اين موضوع ندارند به همين دليل يا اصلا اكران نمي شوند يا اكران محدودي دارند.
از سوي ديگراولين نكته‌اي كه مورد توجه اعضاي آكادمي اسكاردر مورد فيلم‌هاي غيرانگليسي مي شود، نكات فني و تكنيكي فيلم است و توجه به مؤلفه‌هاي بومي كشورهاي سازنده در رده دوم اهميت قرار دارد. چيزي كه باز هم در مورد سينماي ايران دقيقا برعكس است. متاسفانه صنعت سينما در ايران در اين زمينه پيشرفت خاصي نداشته و فيلم‌ها هر چقدر هم از لحاظ ساختار و محتوا قوي باشند اين ضعف‌هاي تكنيكي كار هستند كه هميشه با جملاتي مثل كمبود امكانات يا نبود افراد متخصص و ... توجيه مي شوند اما حل نمی شوند.
بايد صادقانه اين را گفت كه سينماي ايران در سال‌هاي اخير كمتر فيلمي داشته كه از هر دو مؤلفه فروش جهاني و قدرت تكنيكي برخوردار باشند تا بتوانند نظر آكادمي اسكار را به خود جلب كنند.در مجموع متاسفانه در بعضي موارد نيز فيلم‌هاي نامناسبي از سوي هيئت انتخاب خانه سينما و بنياد فارابي، به آكادمي اسكار معرفي شده‌اند.
بايد منتظر ماند و انتخاب امسال سينماي ايران را ديد، انتخابي كه شايد با كم كار تر شدن فيلمسازان بزرگ‌مان و همچنين محدوديت هاي تازه ايجاد شده خيلي هم ساده نباشد.

komeil66

کاربر فعال فرهنگ و هنر
کاربر فعال
لایک‌ها
9
16 عنوان جدید در شبکه ویدیویی کشور صادر شد / در میان عناوین نام مستند "آقای کیمیایی" هم دیده می شود

شوراي صدور پروانه نمايش برنامه‌هاي ويديويي در جلسات اخير خود مجوز ورود 16 عنوان برنامه ويدئويي را به شبكه نمايش خانگي كشور صادر كرد.
امیر قادری کارگردان "آقای کیمیایی" اما به این نکته اشاره می کند که قرار نیست فیلم اش فعلا از طریق شبکه ویدیو به دست مخاطب هایش برسد: "برای نسخه DVD فیلم نقشه های فراوانی داریم. امیدواریم برای اولین بار نسخه ای با متعلقات فراوان در دو دیسک با کامنتری و صحنه های افزوده و پشت صحنه و بخشی از ساوند ترک فیلم به بازار عرضه کنیم. آن قدر صحنه استفاده نشده داریم که فکر نکنم بتوانیم حتی بخشی از آن را در این DVD بیاوریم. خود این انتخاب ها وقت می گیرد. بعد هم این که قرار است فروش فیلم را از طریق آگهی های مطبوعاتی، به شکل پیش فروش آغاز کنیم که اخبار بعدی را از طریق همین سایت در اختیار علاقه مندان قرار خواهیم داد.

بالا