سلام .
Phone Edition نيست يعني SIM نمي خوره؟ درسته؟
بله . دستگاهي كه شما منظورتون بود ، يعني Asus A730 Series صرفا PocketPc هست و Phone Edition نيست .
فرق خريدن از ايران با استراليا چيه؟ اگه توضيح كامل بدي ممنون ميشم
پس من فرض رو بر اين مي ذارم كه شما مي خواهيد در استراليا از اين دستگاه استفاده كنيد .
اولا بگم كه مطالبي كه در باره ايران مي نويسم ، درباره بازار PocketPC هستش و نه بازار موبايل . بازار موبايل ايران ، به خاطر اينكه عموم مردم با اون در ارتباط هستند ، از وضع بهتري برخورداره .
همونطور كه مي دونيد شركتهاي بزرگي مثل Vodafone , T-mobile , O2 , Orange , Verizon و ... خدمات موبايل ارائه مي كنند . خب ! چون سود اصلي اين شركتها ، به خاطر خدماتيه كه به كاربرها مي دهند ، براي همين تسهيلاتي رو براي خريد گوشي ، ارائه مي كنند . براي مثال ، اين شركتها گوشي 700 دلاري رو به مشتريان خودشون كه مي خواهند از خدمات اون شركت استفاده كنند ، چند صد دلار ارزونتر بفروش مي رسونند.
خب ! قاعدتا در كشوري مثل استراليا ، چنين شركتهايي فعاليت دارند . شما اگر مي خواهيد از اين دستگاه در خارج ايران استفاده كنيد ، پيشنهاد مي كنم از همان شركتي كه قراره خدمات تلفن همراه بگيريد ، دستگاه رو بخريد . قاعدتا ضرر نمي كنيد .
دليل ديگه اي كه خريد از خارج ايران رو بهتر مي دونم ، اينه كه در ايران به دليل تحريم اقتصادي و همچنين گمنام بودن دنياي PocketPC در ايران ، در اكثر شركتها ، كادر تخصصي در ايران وجود نداره و در شرايط بغرنج ، دستگاه به دبي و يا نظاير آن فرستاده ميشه . شركتهايي مثل PocketPcTechs كه از جمله كارهاشون ، تعمير و تعويض قطعات و همچنين ارتقا دستگاه هستش ، اصلا توي ايران فعاليت ندارن .
مطلب بعدي اين كه ما در ايران چيزي به نام تثبيت و كاهش قيمت نداريم . مثالي مي زنم . چند ماهي هست كه دستگاهي به نام HP Hx4700 در دنيا Release شده . شايد بتونم بگم كه اين دستگاه ، از پيشرفته ترين و قدرتمندترين دستگاههاي موجود در دنياست كه البته Phone Edition هم نيست . زماني كه اين دستگاه Release شد ، قيمتي نزديك به 590 دلار داشت . من همين دستگاه رو ، 1 يا 2 ماه بعد ، در پايتخت به قيمت 570 هزار تومن ديدم . خب ! خوشحال شدم . درسته كه گارانتي و خدمات واقعي پس از فروش توي ايران وجود نداره ، اما همين كه قيمتش منصفانه بود جاي خوشحالي داشت . چند ماه گذشت . قيمت دستگاه در دنيا به زير 500 دلار رسيد . اما وقتي كه قيمت اين دستگاه رو دوباره پرسيدم ، گفتند 670 هزار تومن . يعني نه تنها دستگاه ارزونتر نشده ، بلكه 100 هزار تومن هم ، نسبت به قيمت اوليه گرونتر شده . و بيش از 200 هزار تومن از قيمت بازار دنيا ، بالاتره . بهانشون هم اين بود كه اون قيمت اوليه به دليل اين بود كه دستگاه رو مسافر برامون آورده بود . خب ! فكر مي كنم متوجه شديد .
دليل ديگه ، عدم وجود لوازم جانبي براي اين دستگاههاست . شركتهاي بسيار مطرحي هستند كه لوازم جانبي براي اين دستگاهها توليد و ارائه مي كنند . شركتهايي مثل Vaja Vases - Sena Cases - Piel Frama و ... براي اين دستگاهها ، كيف تمام چرم . شركتهايي مثل Belkin , BoxWave , PocketPCTechs , ... انواع لوازم جانبي اعم از شارژرها ، Screen Protector ها ، لوازم ارتباطي مثل Bluetooth و ... كه اصلا در ايران حرفي از اين شركتها نيست .
همونطور كه قبلا هم در يك تاپيك ديگه گفته بودم ، بنده براي دستگاهم كه به دنبال يك Sena Case بودم ، اگر چه قيمت خود كيف بصورت آنلاين ، نزديك به 45 دلار بود ، اما تا از ايالات متحده براي من فرستاده بشه ، 30 دلار هزينه پست من شد كه خب ! رقم كمي نيست . اون هم براي بسته اي كه به 250 گرم هم شايد نرسه .
و دليل آخر اينكه ، همونطوري كه مي دونيد متاسفانه در ايران ، در بسياري از موارد ، حق با فروشنده است و نه مشتري . بيچاره مشتري ، اگر سوالي بپرسه ، چنان برخوردي با اون ميشه كه ميترسه سوال دوم رو بپرسه . هر چند كه در ايران ، نه فروشنده هاي ما از سواد كافي برخوردارند و نه نمايندگي هامون . فكر مي كنم ، استراليا ، وضع بهتري نسبت "به مشتري مداري" داره . جالبه كه درباره همين Sena Case كه من با مسوول فروشش ارتباط داشتم ، خيلي محترمانه به Mail هاي من جواب مي دادند كه خيلي جالب بود با اينكه مي دونستند من ايراني هستم .
راحتي كار با internet و email , از اين دست امكانات
توي راحتي كار با اينترنت ، 3 چيز مهمه . اولي نوع خدمات اينترنته . هر چه سرعت بهتر و دسترسي راحتتر باشه ، كار با اينترنت هم راحتتره . از اصول اوليه استفاده از Wifi همينه كه كاربر در محدوده تعريفه شده ، براحتي به اينترنت وصل بشه.
دومين مورد ، اندازه صفحه نمايشه . هر چه صفحه نمايش بزرگتر باشه ، استفاده از اينترنت راحتتره . بالاخره ، يه دستگاه با صفحه نمايش 2.8 اينچي ، با يك دستگاه 4 اينچي ، با هم بايد فرق داشته باشند ديگه .
سومين مورد هم استفاده از نرم افزار مناسبه . نرم افزارهايي شبيه به NetFront به مراتب از نرم افزار Pocket Internet Explorer بهتر هستند . نرم افزارهايي مثل ThunderHawk هم هستند كه بروزرشون همراه با خدماتشون ارائه ميشه . نمي دونم توي استراليا ميشه از ThunderHawk استفاده كرد يا نه .
VGA منظور چيه؟ اندازه صفحه؟
VGA ، براي رزولوشن مطرح ميشه . همونطوري كه مي دونيد ، تا سال پيش ، رزولوشن اين دستگاهها 320×240 بود كه به qVga معروفند . با پيشرفت تكنولوژي ، اولين دستگاهي كه شروع به توليد PocketPC با صفحه نمايش VGA كرد ، Toshiba e800 بود و بعد از اون شركتهاي ديگه هم شروع به توليد دستگاههاي VGA كردند . دستگاهي كه صفحه نمايش VGA داره ، يعني داراي رزولوشني برابر 640×480 است .
در ضمن ، اندازه صفحه نمايش ، اكثرا بر حسب اينچ مطرح ميشه .
دوربين داشته باشه (من به چيزي كه رسيدم اينه كه اينا عكساشون زياد جالب نيست ولي فيلمشون خوبه درسته؟ يا نه ؟) اگه دوربينش عكس متوسط بندازه با فيلم خوب بهتره مثل I-MATE JAM
خب ! دنياي PocketPC در زمينه دوربين عقبتر از دنياي موبايل هستش . دنياي موبايل ، به خاطر رقابت شديد بين كمپاني ها ، هر روز در جهت ارتقا محصولاتش ، قدم بر مي داره . گذشت زماني كه دوربين MegaPixel واقعا شاهكاري بود . اگر چه شايد مدت زيادي از عمر دوربين هاي MegaPixel نگذشته ، اما پيشرفت زيادي كردند . شركتهايي مثل Nokia ، با كمپاني هاي بزرگي مثل Carl Zeiss كه يك كمپاني بسيار بزرگ توليد اپتيك هستش ، قرار داد مي بنده تا بتونه در مقابل شركتهاي ديگه حرفي براي گفتن داشته باشه . دوستاني كه علاقه مند به مسائل اپتيك هستند مي دونند كه Carl Zeiss چه شركت غوليه . همين بس كه از افتخارات سوني ، براي دوربين هاي عكاسيش اينه كه روش مي نويسه ، Carl Zeiss Lens . فعلا به دنبال دستگاهي كه بتونه عكسي شبيه به SE K50 بگيره ، نگرديد .
درباره فيلم گرفتن هم بايد بگم كه از دستگاهي كه زوم ديجيتال داره و به خاطر حافظه محدود دستگاه ، مدت فيلم برداري محدودي داره ، چه انتظاري داريد ؟ اگر براي ثبت يك خاطره است خوبه . هر چند كه باز هم به نوع پسوند ذخيره سازي شما ربط داره . هر چه كيفيت بالاتر ، زمان فيلم برداري محدودتر . حجم بيشتر .
خب ! كار با دستگاه و مديريت روي باتري ، برعهده خودتونه . وقتي شما براحتي مي تونيد توي تاريكي ، از 30 يا 40 درصد Brightness صفحه نمايش استفاده كنيد ، طبيعتا زمان بيشتري مي تونيد از دستگاه استفاده كنيد . براي اين دستگاهها ، باتري هايي بين 1000 تا 2000 mAh ارائه ميشه كه تقريبا كافيه . قاعدتا براي اين دستگاهها ، باتري هايي با ميلي آمپر ساعت بالاتر هم توليد ميشه .حتي من باتري 4500 mAh كه براي Hp hx4700 درست شده بود ، هم ديدم كه توليد شركت Mugen بوده .
windows روش نميدونم كدوم بهتره؟ توضيح بدي ممنون ميشم
در دنيا ، فعلا 3 ويندوز هست كه در حال استفاده است . اولي Windows Mobile 2003 . سيستم عاملي كه تا چند وقت ديگه (البته شايد به همين زودي ها نباشه) ، از رده خارج يا discontinued ميشه . دليلش هم واضحه . با اومدن Windows Mobile 2003 Second Edition كه قابليتهايي به اون اضافه شده ، ديگه نيازي به استفاده از WM 2003 نيست . هر چند كه اين قابليتها ، خيلي عجيب نيستند . مثلا از قابليتهاي WM 2003 SE ، تبديل راحت صفحه از Portrait به Landscape هستش و بالعكس . اگر چه اين كار رو به راحتي و با يك Restart ساده ، همراه با نرم افزاري مثل Nyditot مي تونيم در WM 2003 بكنيم .
ويندوزي هم كه هنوز براي بسياري از دستگاهها ، ارائه نشده ، Windows Mobile 5.0 هستش كه قابليتهاي بسيار خوبي رو در اختيار توليد كنندگان اين دستگاهها و همچنين كاربران مي ذاره . قابليتهايي كه تا بحال وجود نداشته .
اما در حال حاضر ، اكثر دستگاههاي دنيا ، كه كمتر از يك سال از توليدشون نمي گذره ، از Windows Mobile 2003 SE استفاده مي كنند .
ppc هاي بهتر هم كه گفتي مي شناسي يه توضيحي برام بده
خب ! اين كاملا بستگي به انتظارات شما داره . اندازه LCD . وزن . Wifi . دوربين خوب . و ....
هر چقدر امكانات بيشتر باشه و توليد دستگاه جديدتر باشه ، قيمت بالاتره . دستگاهي مثل imate Pda2k نبايد با imate Jam مقايسه بشه . اينها در يك كلاس نيستند . خواسته هاتون رو بگيد ، تا اينجا بتونم دستگاه رو معرفي كنم .
متشكرم لطف ميكني برا من بيسواد!
ظريفي مي گفت سواد يعني سياهي . آدم هر چقدر بي سواد تر باشه ، سياهيش كمتره . خارج از شوخي ، اين فروم از جمله جاهاييه كه مصداق اين جمله ست . يكي براي همه . همه براي يكي .
در آخر يك نكته هست كه تا حالا نگفتم و متاسفانه دوستان ايراني به اون توجهي ندارن . فعلا دنياي PocketPC از PocketPC Phone Edition جلوتره . هنوز دستگاه موبايل (تلفن همراه) PocketPc ، توليد نشده كه به قدرت دستگاهي مثل Hp hx4700 يا حتي Dell Axim x50V و يا Fujitsu-Siemens Pocket Loox 720 برسه . چه از نظر قدرت CPU , چه از نظر اندازه LCD و چه خيلي موارد ديگر كه مطلبم اينقدر طولاني شده كه نمي نويسم .
شما ، اگر موبايل داريد ، موبايلي مثل SE K750 واقعا ، باز هم ميگم ، واقعا حيفه كه بخواهيد يك PocketPc Phone Edition بخريد . كافيه كه يك ، PocketPC خيلي خوب ، مثل Dell Axim X50V بخريد . و از جفت اين دستگاهها استفاده كنيد . خيلي راحت ، مي تونيد با دوربين K750 عكس بگيريد و با Bluetooth براي PocketPC بفرستيد .
من خودم هم PocketPC دارم . دوربين هم دارم . موبايل هم دارم . خيلي راحت ، با دوربين ديجتالم كه از سري Canon Powershot هست ، عكس مي گيرم . كارت CF دوربين رو در مي آرم و در درون PocketPC مي گذارم . براي موبايل هم بايد بگم كه صرفا به دنبال دستگاهي مي گشتم كه سبك باشه ، ClamShell باشه تا راحت بذارم توي جيبم و ترجيحا حتي بيرون دستگاه LCD نداشته باشه و Answer Machine داشته باشه . براي همين ، يك Samsung X480 خريدم .
با اين شرايط ، تنها چيزي كه لازمه ، يك كيف خوب براي PocketPC مي خواهيد كه داراي Belt Clip باشه .
موفق باشيد .